Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dzieci" - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-09, 17:26   #361
marica5
Rozeznanie

GG do marica5
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz

Svinecka GRATULACJE
Stary 2009-07-09, 17:27   #362
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz

Witaj Marcelku! Gratulacje Svinecko

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 17:30   #363
skierka1981
BAN stały

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Skierka a co ty tutaj jeszcze robisz??? Chyba nam sie pierwsza "przeterminujesz" na watku. jak narazie same wczesniaki

Eleeri. Cale szczescie ze mogla tam wrocic z dzidzia. Bedzie jej razniej i nie bedzie sie dodatkowo zamartwiac.

Svinecka gratuluje Marcelka .

hej a no jestem, jestem na dziś póki co się nie zapowiada ale jak coś na pewno dam znać
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 17:36   #364
magi77
Wtajemniczenie

Svinecka GRATULACJE Twoje Małe Szczęście już z Tobą.

Eleeri wszystko będzie dobrze

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 17:44   #365
UnholyOne
Ola-Unhola

Ślę podziękowania od Svinecki za Wasze kciuki i gratulację
Stary 2009-07-09, 17:46   #366
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Svinecka gratuluje !!!

Wreszcie sie doczekałas Marcelka
A Ty Skierka czekaj cierpliwie. i na Ciebie przyjdzie czas
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 17:46   #367
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Svinecko gratuluje!! Jak tak czytam jak sie po kolei wszystkie rozpakowujecie to też juz chcę mieć swojego Malutka przy sobie
Stary 2009-07-09, 17:49   #368
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Svinecka gratuluje !!!

Wreszcie sie doczekałas Marcelka
A Ty Skierka czekaj cierpliwie. i na Ciebie przyjdzie czas

oj czekam czekam. tylko coraz bardziej się denerwuję że to już zaraz i jeszcze nie wiadomo kiedy oki lecę zmywać
Stary 2009-07-09, 18:01   #369
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

dziewczyny powiedźcie mi co wy jecie jak karmicie piesia? bo ja już sama nie wiem co wolno a co nie? zjadłam kotleta na obiad to mała dala nam strasznie popalić wczoraj, sama juz nie wiem co gotować na obiady żeby małej nie zaszkodzić? jak wiecie to napiszcie co jecie? pisze w necie tak ogolnie ale nic konkretnego? np jakie owoce można? wiem że nie wolno pestkowych i cytrusów to jem tylko jabla no ale one w końcu się znudzą ;D pije tylko wode, jem herbatniki ale przy takiej diecie to sie wykończe pozdróweczki ;*
Stary 2009-07-09, 18:16   #370
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

co ty skierka poszłas zmywac?
mam nadzieje ze nie podłogi :/

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedźcie mi co wy jecie jak karmicie piesia? bo ja już sama nie wiem co wolno a co nie? zjadłam kotleta na obiad to mała dala nam strasznie popalić wczoraj, sama juz nie wiem co gotować na obiady żeby małej nie zaszkodzić? jak wiecie to napiszcie co jecie? pisze w necie tak ogolnie ale nic konkretnego? np jakie owoce można? wiem że nie wolno pestkowych i cytrusów to jem tylko jabla no ale one w końcu się znudzą ;D pije tylko wode, jem herbatniki ale przy takiej diecie to sie wykończe pozdróweczki ;*
z tego co wiem, to nie wolno ciezkostrawnych, czyli schaboszczak to nie za bardzo. Odpada tez kapusta, fasola... i roznego rodzaju produkty uczulające, np orzechy, cytrusy...
ale mozesz sobie przeciez kurczaka gotowanego lub pieczonego w piekarniku zjesc, do tego kasza lub kuskus, cos slodkiego od czasu do czasu zeby mleczko dobrze smakowalo, albo jakis jogurcik
Musisz pogrzebac na necie. Jest duzo stronek o tym. A tu masz czego nie wolno
https://mamotoja.pl/niemowle_karmien...ul,4803,0.html
może sie przyda
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 18:23   #371
skierka1981
BAN stały

naczynia zmywałam już za bardzo nie wiem co robić a skoro w sumie termin na dziś to za bardzo się nie oszczędzam - choć dziś i podłogę musiałam zmyć - wlazłam niechcący nogą w wiadro i trzeba było pozmywać
Stary 2009-07-09, 18:33   #372
UnholyOne
Ola-Unhola

Skierko, teraz już możesz robić wszystko
A seksik był?

Mnie chyba dzisiaj czeka (albo jutro) wizyta na ostrym dyzurze z Małym. Jednak ten stan zapalny w nodze (drzazga 2 cm) się pogłębia. Mama dzwoniła i mówiła, że robi sie wieksza ta gulka pod kolanem i jakby czerwienieje i jest gorąca....
No za...ie tego lekarza, pogrzebał mu igiełka i wywołał ten piep...ony stan zapalny. A myślałam, że mam czas żeby znaleźć dobrego chirurga, a tak będę jeździć po ostrych dyzurach.... i stać z połamańmcami na izbie przyjęc przez pól dnia (chirurgiua)
No jak nie urok to straczka...
Stary 2009-07-09, 18:37   #373
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Skierko, teraz już możesz robić wszystko
A seksik był?

Mnie chyba dzisiaj czeka (albo jutro) wizyta na ostrym dyzurze z Małym. Jednak ten stan zapalny w nodze (drzazga 2 cm) się pogłębia. Mama dzwoniła i mówiła, że robi sie wieksza ta gulka pod kolanem i jakby czerwienieje i jest gorąca....
No za...ie tego lekarza, pogrzebał mu igiełka i wywołał ten piep...ony stan zapalny. A myślałam, że mam czas żeby znaleźć dobrego chirurga, a tak będę jeździć po ostrych dyzurach.... i stać z połamańmcami na izbie przyjęc przez pól dnia (chirurgiua)

no na ten sex tak się zbieraliśmy ale to męża siorka była 2 noce a wczoraj to mąż padł i nie miałam serca go molestować. ale dziś już wócił i drzemie to potem go dorwę

a temu lekarzowi to opr porzadne się należy. jeszcze takie zmartwienie teraz oy mu tam wszystko wyczyścili i będzie ok, tylko i dla małego stres wielki
Stary 2009-07-09, 19:12   #374
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

z tego co wiem, to nie wolno ciezkostrawnych, czyli schaboszczak to nie za bardzo. Odpada tez kapusta, fasola... i roznego rodzaju produkty uczulające, np orzechy, cytrusy...
ale mozesz sobie przeciez kurczaka gotowanego lub pieczonego w piekarniku zjesc, do tego kasza lub kuskus, cos slodkiego od czasu do czasu zeby mleczko dobrze smakowalo, albo jakis jogurcik
Musisz pogrzebac na necie. Jest duzo stronek o tym. A tu masz czego nie wolno
https://mamotoja.pl/niemowle_karmien...ul,4803,0.html
może sie przyda
dzięki wielkie ;*
Stary 2009-07-09, 20:21   #375
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

hej dziewczyny
tulipfever takie wierzgnięcia a potem drgawkę to mój babel miał juz pare razy co do czkawki niedawno sobie czkał raz to czkanie przy tż mu sie zdarzyło , mąż sie zaczął martwić i rozczulać ja do niego ze za pare minut mu przejdzie i tak tez było

ulcia 2512 mamy podobna sytuacje
dziś bylismy z TŻ na USG bo na tym 4D pokazało w 31tc ze dzidzius jest duży o ok 3 do 4 tygodni do przodu. Nasza ginekolog prowadzaca nie umiala stwierdzic czy dziecko bedzie wczesniej tak sie zaczela tym kółkiem bawic ze wkoncu stwierdzila ze jeszcze jedno usg. I na tym dzisiejszym doktor powiedział ze fakt duzy jest ten nasz synus, ze najwazniejszy jest pomiar dlugosci kosci udowej to po nim mozna stwierdzic c i jak. nasz długość kości udowej w 34tc i 5 dniu ma 70mm (czyli 35tc i 4 dzień- czyli o tydzien do przodu), ale główka wymiar ciemieniowy to juz 93mm czyli 37tc i 3 dzień. reszty wymiarów nie pisze bo tez zawyzone.
Dr powiedzial tez ze dzidzius moze byc +/- 3 tygodnie wczesniej lub później, MATKA NATURA zadecyduje - tak stwierdzil hehe. Podobnie mówia połozne na SR. Gramowo Łobuz ma 3000g a mamusia z początkowej wagi 64kg skoczyla na 80kg ehhhu - pocieszajacy fakt ze karmiąc piersią mozna się odchudzic - modle sie o mleczko by było i dla maluszka i dla mnie wtedy lepiej.

gratuluje SVINECKA czekamy na powrot, relacje i foty
i trzymam kciuki za reszte dziewczyn ktore teraz pociechy wydaja na świat.

co do naklejek mi sie podobaja 2 mimo ze jest o jedno zwierzatko mniej sa ladniejsze i niemaja wytrzeszczu

co u mnie dzis jeszcze skonczyłam prasowanie białych ubranek wsumie juz mam niewiele bo juz tylko kolorowe ale pocichu popiore jak rodzice wybeda bo mame denerwuje ze 2 raz piore a ja mam poprostu jakąś fobie swoje raz przepieram a dla dziecka oj lepiej nie mowic ile razy hehe

wszamałam niedawno arbuza - mniam a na jutro zostawilam bób mam nadzieje ze z TŻ zjem, no i czeka mnie malowanko wzorku na scianie u kuzyna i wesele w sobote u kolezanki, oby tylko nogi nie puchły - no i bedzie sie trzeba odstawic grunt sukienka jest ,jeszcze tylko fryzjer

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014

Edytowane przez viki_22_83
Czas edycji: 2009-07-09 o 20:26
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 20:31   #376
Ulcia2512
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz

Viki, faktycznie mamy podobnie. Ale u mnie oprocz wielkosci dochodzi odejscie czopa sluzowego I juz niskie polozenie glowki. Glownie te 2 ostatnie rzeczy wskazuja na wczesniejszy porod.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Stary 2009-07-09, 20:41   #377
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

fiu fiu to mnie troche przestraszylas tym moj ma coraz nizej główke a najgorsze jest to ze ja mam jeszcze babskie problemy czyli nadzerke do tego mialam drozdzyce ( ponoc to w ciazy normalne) ale czuje ze chyba jest nawrot a w posiewie moczu wyszło jakies badziewie i teraz jak co jakis sluz mi sie pojawia to zaczynam za duzo myslec.

trzymam za Ciebie kciuki zeby jednak maluszek jeszcze sobie pobył w brzusiu i sie nie spieszył

ps. a o tym czopie poprostu nie doczytałam, jestem do tyłu i ciezko mi sie nadrabia

17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
Stary 2009-07-09, 20:45   #378
marysia_258
Zadomowienie

Skierka, Tulipfever dziękuję za odpowiedź Już się uspokoiłam

SVINCKA GRATULACJE:cm ok:
Kurcze wzruszyłam się aż mi łezki pociekły....anizował

UnholyOne dla tego lekarza zj.....bka i to porządna. trzymam na pewno wszystko dobrze się skończy

Życzę Wam kochane wszystkim dobrej nocki. Lecę na jakegoś małego grilla Kumpel się obronił i coś tam zorganizował PAaaaaaa

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2009-07-09 o 20:48
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 20:55   #379
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
siedzę i myślę czy Amelka dziś wyjdzie czy nie.... moze w nocy coś się rozkręci - jak pomyślę że o może lada chwila to w sumie póki co nic się nie dzieje - brak jakichkolwiek objawów - śluz jaki był to i jest, brzucho nie twardnieje często tak normalnie a może rzadziej niż zwykle...spać śpię jak zwykle dobrze. nawet wczoraj na ktg skurczy nie pokazało był jeden ok 60 tylko i to położna mówiła że to raczej dlatego ża dziecko się wypchało ja już nie wiem, z jednej str boję się jak cholera - za przeproszeniem a z drugiej już bym chciała mieć za sobą.

tak sobie policzyłam z ciekawości na tejj str ile mi zostało do porodu wg niej
http://www.dziecko.haczewski.pl/inde...ok=2008&bg=000
cykle miałam dłuższe zawsze ale średnio ok 35 dni - czy to możliwe żeby termin był późniejszy niż ten wyliczony przez gin??
u mnie może być taka sama sytuacja ... ja mam termin niby na 13, ale jak policzę te moje dłuuugie cykle /37 dni/ tomi wychodzi na 19 lipca ... czyli tak jak z usg
Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Juz po wizycie...
Wyniki w normie.Tylko, ze ... Kubus jest 3 tygodnie wiekszy niz wynikaloby z terminu z OM I ma juz gleboko wstawiona glowke do porodu. Polozna powiedziala, ze na tej podstawie mozna wnioskowac, ze maly moze sie urodzic sporo wczesniej albo(co mi sie mniej podoba) moze byc duuuzy. Za 2 tygodnie mam nastepna wizyte I jesli maly utrzyma tempo wzrostu (I nadal bede w dwupaku) to bede miec jeszcze jedno usg.
W zwiazku z tym maz kazal mi ostatecznie spakowac torbe I juz bedzie jezdzic w samochodzie I dokumenty caly czzas ze mna.
I tyle u mnie.
Trzymajcie Cie mamusie.
Mam nadzieje, ze beda dzis kolejne dzieciaczki.
:uscisk: dla mamus, zeby humorki sie poprawily I nie opuszczaly.
super że po wizycie ok!!!
Cytat:
Napisane przez evamoni Pokaż wiadomość
Klamka zapadla.Zadzwonilam do szpitala, potwierdzilam termin, jeszcze pani w sekretariacie zapytala czy jestem pewna? Bo to wielkie przezycie urodzic normalnie i takie tam. Kurcze przeciez przytomna bede! Nie dyskutowalam z nia bo bym sie jeszcze rozmyslila.

Wiecie co!
Posprzatalam dzisiaj chalupe i cos mi pocieklo po nogach. Nie duzo, bez koloru, bez zapachu, zwykla woda ( siku to nie bylo ).Teraz mnie kluje zoladek, kibelek oblegam i ciagnie mnie jakby w nerkach
Moze to juz? jak dojda regularne skurcze to jade do szpitala. Albo to organizm odreagowuje napiecie, stres jakim bylo podjecie decyzji o cc.
gratuluję podjęcia decyzji!!!
A moze natura zdecydowała za Ciebie ????
Cytat:
Svinecka do mnie pisała, ale kimałam i nie pisałam na forum.

13,34
"Rano przebili mi pęchęrz i leże cały czas z oksy. Mam skurcze i juz mam dość. Ale szyjka twarda i jak nie pójdzie to cięcie."

Kasia pisze, że może wyjdzie w sobotę (tak po cichu na to liczy). W domu jak będzie w ruchu na pewno szybciej ja ruszy niż leżac w szpitalu. Chciałaby mieć to już za sobą.
za Kasię ... zeby ją wypuścili!!!!
Cytat:
I niestety jeszcze sms od Eleeri:
"Cześć, nie zajrzałam na forum wczoraj i nie zajrzę dzisiaj, znowu jestem w szpitalu . Wczoraj po wyjściu popołudniu w ciągu 2 godzin spuchły mi całe nogi do rozmiaru słonia i poszłam do lekarza, a ten mi od razu dał skierowanie do szpitala i postraszył jakąś zakrzepicą żylną. Co na forum?"

Zapytałam się jak to się stało, jak długo będzie w szpitalu i co z Małym.
Dam znać jak odpisze.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Odpowiedź od Eleerii:
"Ja sama jestem w szoku, w ciągu chwili miałam nogi słonia. Po wielu bojach zostałam przyjęta z młodym na patologię na ginekologii, choć chcieli mnie dać na chirurgię i to samą, bo dziecko miałoby zostać w domu. Ciągle robią mi badania. Co u Kasi? Ma już Laurkę?"

"Dam znać jak się tylko coś dowiem, szczęście w nieszczęściu, że dziecko jest ze mną, bo już beczałam, że będę musiała go zostawić samego. Pozdrawiam Was cieplutko"
o matko!!!! ... mam nadzieję, ze wszystko będzie ok!!!
Cytat:
A teraz dobra wiadomośc:

"Marcel urodził się o 15.55 przez CC. 3320 i 56 cm. Jest sliczny i dostał 10pkt. Teraz go zabrali i dadzą mi go dopiero jutro"

Gratulacje

Pisałam o 15,52, czy coś się zmieniło, a tu proszę, 3 min później Marcelek na świecie.
Jendak skończyło się cc. I dobrze nie męczyła się. Z twardą szyjką to mogło potrwać do wieczora.
SVINECKA ... WIELKIE GRATULACJE!!!!!
Cytat:
Odpowiedź od Svinecki, na pytanie jak się czuje.

"Dziwnie. Nie mogli mi się wbić w kręgosłup, potem jak już podali znieczulenie to jakoś nie do końca złapało i czułam, że mi tną i spanikowałam i zaczęłam się dusić i babka podała mi coś w strzykawce przez wenflon i zasnęłam. Za chwile mnie obudzili i mówią, że już po. Ja się pytam ile spałam, a oni, że półtorej minuty Przed chwila przynieśli małego mi pokazać i trochę przystawili do piersi. Mam dużo pokarmu podobno, więc chyba będzie dobrze. Byle do jutra, bo wtedy dadzą mi mojego synka Jestem szczęsliwa. Popłakałam się jak bóbr."
dobrze że masz juz to za sobą! I nie musiałaś tak cierpieć jak przy pierwszym porodzie!
Cytat:
naczynia zmywałam już za bardzo nie wiem co robić a skoro w sumie termin na dziś to za bardzo się nie oszczędzam - choć dziś i podłogę musiałam zmyć - wlazłam niechcący nogą w wiadro i trzeba było pozmywać

Cytat:
S
o kurcze! Co za dupny lekarz!
Mam nadzieję, ze nie będziesz się musiała jednak męczyć na tej izbie przyjęć ... biedny Bartuś!

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
dziś bylismy z TŻ na USG bo na tym 4D pokazało w 31tc ze dzidzius jest duży o ok 3 do 4 tygodni do przodu. Nasza ginekolog prowadzaca nie umiala stwierdzic czy dziecko bedzie wczesniej tak sie zaczela tym kółkiem bawic ze wkoncu stwierdzila ze jeszcze jedno usg. I na tym dzisiejszym doktor powiedział ze fakt duzy jest ten nasz synus, ze najwazniejszy jest pomiar dlugosci kosci udowej to po nim mozna stwierdzic c i jak. nasz długość kości udowej w 34tc i 5 dniu ma 70mm (czyli 35tc i 4 dzień- czyli o tydzien do przodu), ale główka wymiar ciemieniowy to juz 93mm czyli 37tc i 3 dzień. reszty wymiarów nie pisze bo tez zawyzone.
Dr powiedzial tez ze dzidzius moze byc +/- 3 tygodnie wczesniej lub później, MATKA NATURA zadecyduje - tak stwierdzil hehe. Podobnie mówia połozne na SR. Gramowo Łobuz ma 3000g a mamusia z początkowej wagi 64kg skoczyla na 80kg ehhhu - pocieszajacy fakt ze karmiąc piersią mozna się odchudzic - modle sie o mleczko by było i dla maluszka i dla mnie wtedy lepiej.

wszamałam niedawno arbuza - mniam a na jutro zostawilam bób mam nadzieje ze z TŻ zjem, no i czeka mnie malowanko wzorku na scianie u kuzyna i wesele w sobote u kolezanki, oby tylko nogi nie puchły - no i bedzie sie trzeba odstawic grunt sukienka jest ,jeszcze tylko fryzjer
no to duży ten Wasz syuś!

Mówisz że w sobote na wesele idziecie ... my też ... jak mnie jutro po ktg w szpitalu nie zostawią
Ale ja się nie dam

Pochwal się sukienką

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 21:04   #380
Ulcia2512
Zadomowienie

Cytat:
fiu fiu to mnie troche przestraszylas tym moj ma coraz nizej gBówke
ps. a o tym czopie poprostu nie doczytaBam, jestem do tyBu i ciezko mi sie nadrabia
nadrabianie jest ciezkie ostatnio nie moge sie skoncentrowac na tyle dlugo.
Moj mam glowke juz calkowicie wstawiona do porodu.
ale jednego jestem pewna, na pewno sie dowiem jak Kubus sie zdecyduje wyjsc.
za Ciebie I malenstwo.

Stary 2009-07-09, 21:22   #381
Ania0104
Zakorzenienie

Wieści od Tru:

Ucałowania od Tru dla Was wszystkich! Jeśli wszystko będzie ok to jutro wychodzimy. Dzisiejsza noc nie nalezała do najłatwiejszych, bo napiłam się wody gazowanej i mały strasznie marudzi i puszcza bąki.
Pisze że ma kółko do siadania bo szwy bardzo bolą, Reszte opowie jak wróci...

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

i sms od UnholyOne!!!!!!

Dziewczyny poproszę o kciuki! Bartuś ma już 38,5 stopnia i coraz mocniej boli go nóżka! Szukamy jakiegoś szpitala....

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-07-09, 21:25   #382
kamilka
Zadomowienie

Svinecka GRATULACJE!!

Eleri mam nadzieję że to nic poważnego. Dobrze że dzidzia jest przy tobie.,..

A teraz idę pod prysznic i do łóżeczka.
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 21:31   #383
Ania0104
Zakorzenienie

Mamusie rozpakowane

Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------- 10.04.09 - (24 tc) CC - Leo (712 g, 31 cm)
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ---------------------- 26.05.09 - (31 tc) CC - Nataniel (1950 g, 46 cm
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ------------------------- 29.05.09 - (32 tc) CC - Antonio (1650 g, ?? cm)
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------- 20.06.09 - (38 tc) CC - Kubuś (4080 g, 56 cm)
marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------- 23.06.09 - (39 tc) CC - Martynka(3570 g, 59 cm)
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ----------------- 23.06.09 - (39 tc) SN - Amelka (2850 g, 53 cm)
Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) -------------- 26.06.09 - (40 tc) SN - Zuzia (3660 g, 53 cm)
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ---------------------------------- 29.06.09 - (40 tc) SN - Tomuś (3220 g, 54 cm)
jusali (Alicja, 20l, war.-mazurskie) ------------------- 01.07.09 - (39 tc) SN - Joachim (2870 g, 53 cm)
musicman (Małgosia, ?? l, łódzkie) ---------------- 01.07.09 - (39 tc) CC - Bianka(4300 g, 59 cm)
eleeri (Aśka, 31 l, małopolskie) ------------------------ 04.07.09 - (41 tc) SN - Mateusz (3500 g, 56 cm)
Truheart (Ola, 27 l, Łódź) ----------------------------- 07.07.09 - (40 tc) SN - Adaś (3620 g, 54 cm)
Svinecka (Ania, 25 l, Szczecin) ---------------------- 09.07.09 - (39 tc) CC - Marcel(3320 g, 56 cm)

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidzia.jpg (40,5 KB, 0 załadowań)

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-07-09, 21:31   #384
skierka1981
BAN stały

to trzymamy kciuki za Bartusia
ja już uciekam pod prysznic i na seksik z mężem już się zastanawiam jaką pozycję przyjąć chyba będę uległa
pa pa
Stary 2009-07-09, 21:32   #385
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
20 sztuk mamy

aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian
skierka (Teresa, 27l, Olsztyn) ------------------------------------- t.p. 09.07.09 - Amelka ................ Adbor Ring
ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor
Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek ........... Tako Jumper GT
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina
arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Marysia ................ Mikado Milano
Finka09 (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ???
bibi23 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ???
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 22.07.09 - Alan ................... Tako Jumper X
katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura ................... X-lander w. limitowana
magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 24.07.09 - Maciek
majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek ................. Mamas&Papas Skate
chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka
mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina
Wojtusia (Ania, 25l, lubelskie) ------------------------------------ t.p. 27.07.09 - Oliwia .................. Vektor Air
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Nelly
nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-07-09, 21:33   #386
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
28 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika .................. Tako Jumper X
frida110 (Aśka, ?? l, ...) -------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - Kinga ................... Roan Kortina
Miramej (Jola, 33l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? ...................... Mutsy Urban Rider
elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) ---------------------------- t.p. 05.08.09 - Natan ................... Tako Jumper X
czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ???
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ???
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - Sebastian
mayaha (???, ?? l, podkarpacie) ---------------------------------- t.p. 10.08.09 - Zuzia
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ???
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka
lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria
viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel
Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - Kuba .................... Graco Tour Elite
IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja ................... Mutsy Transporter
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 19.08.09 - Bartuś
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ???
Tulipfever (Maja, 29 l, Holandia) ------------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? lub ??? .......... Bugaboo Cameleon
zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ???
WrednaAfrodyta (Irmina, 21l, Warszawa/Ostrołęka) ---- t.p. 25.08.09 - Adaś .................. Mikado Boston
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Maja .................. Baby Merc
groszkolino(???, ?? l, ...) ---------------------------------------- t.p. 26.08.09 - ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ???
aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena
Anielka_ (???, 25 l, ???) ------------------------------------------- t.p. 30.08.09 - ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-07-09, 21:38   #387
skierka1981
BAN stały

przepraszam, chyba się wcięłam....
Stary 2009-07-09, 21:56   #388
Ulcia2512
Zadomowienie

Unholy, dla Ciebie I Bartusia.

Stary 2009-07-09, 22:03   #389
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Ania0104 hmm wstawie fote z wesela w niedziele oki

tak na marginesie moja mama sledzi pudelka taki głupi portal z plotkami i drze sie wlasnie do mnie ze cichopek chłopca urodzila przez cesarke mały 2800g i ma miec na imie Adam.

17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014

Edytowane przez viki_22_83
Czas edycji: 2009-07-09 o 22:22
Stary 2009-07-09, 22:32   #390
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam, chyba się wcięłam....
o Ty! ..... nie, no zatruje .... nic nie szkodzi
Cytat:
Ania0104 hmm wstawie fote z wesela w niedziele oki

tak na marginesie moja mama sledzi pudelka taki głupi portal z plotkami i drze sie wlasnie do mnie ze cichopek chłopca urodzila przez cesarke mały 2800g i ma miec na imie Adam.
ok ... moze się doczekam

moja mama własnie tez to wyczytała i przyszła do mnie z info ... ale Kasia miała termin na sierpień

no dobra laski .... ja uciekam spać ... jutro rano poproszę o kciuki bo jade do szpitala na ktg ... spakowana jestem i torba w samochodzie - to tak na wszelki wypadek - ginka mi kazała
Ale ja sie i tak nie dam zostawić jakby mi nic nie było ... wolę w domu poczekać

A mały to mi dzisiaj chyba dziurę wywierci w brzuchu stópką

dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości