|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Która z Was ma lub widziała na żywo pościel firmy Drewex? Szperam sobie po Allegro, no i znalazłam fajne rzeczy z Drewexu, m.in. usztywniany rożek.
#1232 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1233 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie mam czasu Was podczytywać. Będę nadrabiać zaległości po urlopie ![]()
![]() |
#1234 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tryb życia prowadziliśmy chyba podobny: wyjazdowy, balangowy i bez zobowiązań ![]() ![]() Mam czasami oczywiście ataki nostalgii za odchodzącym życiem bez dziecka - chcę się nacieszyć samotnością, bo już niedługo na niewyobrażalny czas nie będę sama... Delektuję się wyjściem na kawę z TŻ i bezstresowym czytaniem, bo wkrótce już tych rzeczy nie będziemy robić sami... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Po zupce brokułowej mąż mnie zabrał oglądać wózki i teraz oglądamy je w internecie ![]() A prasowanie zostało na jutro ![]() Cytat:
Drugi raz na połówkowym chyba w 22tc - mąż od razu wszedł do gabinetu ze mną, a potem do pokoju z urządzeniami, jak już leżałam z odkrytym brzuchem. Niedługo wybieramy się na trzecie badanie i nie wyobrażam sobie, że miałby ze mną nie iść. Raz mi się śniło nawet, że poszedł na USG sam beze mnie ![]() Dodam, że moja ginka prowadząca nie ma USG i za każdym razem chodzę gdzie indziej (lubię urozmaicenie ![]() Odnośnie niewyleczalnej od 7 miesięcy grzybicy - skonsultowałabym się na Twoim miejscu z innym lekarzem. Cytat:
![]() Oby z mamą było wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My się decydujemy na taki fotelik: http://www.autofoteliki.pl/dane1.php?id=141
![]() |
#1236 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W skrócie chodzi o to, że produkcją pokarmu sterują hormony, których wytwarzanie łatwo zablokować, gdy się nie chce karmić, boi, poddaje przy nieudanych próbach... Jak poczytałam po jakich przejściach kobiety karmią, to zaczęłam wierzyć, że to jest kwestia nastawienia psychicznego i... wytrwałości w boju. No ale to na razie czysta teoria ![]() A co do wypisywania wcześniej, to ja mam skrzywienie prodomowe ![]() Dlatego odpowiedzieć mogę jedynie, że wszystkie niezbędne badania może wykonać położna środowiskowa podczas wizyty w domu w ciągu pierwszego tygodnia po porodzie. Wiem, że nastawienia są różne, więc nikogo na wypisywanie się nie namawiam. Tylko ja szpitali nie lubię ![]()
![]() |
#1237 |
Zakorzenienie
|
A propos położnej środowiskowej, to ostatnio na wątku mamuś lipcowo-sierpniowych przeczytałam ze zgrozą, że jakaś taka wpadła do świeżo upieczonej mamusi jak jakaś inspekcja sanitarna. Po prostu wkurzająca baba, bo wszystko było na "nie".
Ja nie mam zadeklarowanej położnej środowiskowej, bo wystarczy mi moja teściowa, a pielęgniarka środowiskowa z mojej przychodni jest sympatyczna, bo już ją poznałam dwa lata temu.
#1238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale na dzisiaj mam już dosyć ![]() Dobranoc, dziewczynki i do jutra! ![]()
![]() |
#1239 |
Wtajemniczenie
|
myślicie że wielkość piersi, ma znaczenie jeśli chodzi o karmienie?
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1241 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na szczęście, teraz można wcześniej wybrać położną - bo od chyba 28 tc NFZ finansuje wizyty domowe położnej ![]() Teraz już naprawdę się żegnam ![]()
![]() |
#1242 |
Wtajemniczenie
|
bo ja mam małe piersi, o ile nie bardzo małe
![]() i tak się zastanawiam.. czasem z mężem żartujemy, że jakby co to on będzie karmić, bo ma większe ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
_____________________ Też idę spać. Chociaż pewnie będę miała problemy z zaśnięciem, bo przespałam prawie dwie godzinki po obiedzie ![]() ![]()
![]() |
#1244 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiec nie przesadzajmy, ze zaraz jak ktos nie mam pokarmu to tylko i wylacznie jego wina ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja gotuje tej naszej schroniskowej, bo po pierwsze ona strasznie na suchej chudnie (nie podchodzi jej sztuczne zarcie i wcale sie nie dziwie, w koncu jak ja adoptowalismy schron ocenil ja na prawie 13 lat, a wczesniej pewnie tylko gotowane dostawala), po drugie ma prawdopodobnie alergie choc nie wiadomo do konca na co i przez to przyczepila sie do niej Malassezia pachydermatis ![]() ![]() Pudlasty je w zasadzie tylko gotowane kurczaki, a kurdupel i suche royala dla wybrednych i lubi sobie (choc wiem, ze on niezdrowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ps. I zaczelo lac, a ja musze dzis co najmniej trzy prania zrobic ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-10 o 05:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1245 |
Zadomowienie
|
Piję poranna kawkę i patrzę na górę leżącego prania do prasowania, chyba będe dzisiaj to na raty prasować, pogoda za oknem słoneczna, juz o 6.00 rano z córcią się pobawiłam w odpukiwanie a teraz śpi
![]() Allisanka ja przed ciążą miałam małe piersi teraz są dwa rozmiary większe ale nie aż takie wielkie, pamiętam jak moja siostra była w ciąży z pierwszą córką to jej piersi urosły ogromniaste, każdy był w szoku a przed ciążą oczywiście miała małe.
#1246 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A deklarację odnośnie położnej to gdzie niby się składa ? w ogóle nie jestem w temacie ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry Wczoraj wieczorem miałam potworny ból brzucha, dopiero prysznic mi pomógł ![]() Na szczęście szybko zasnęłam i w nocy tylko raz byłam w toalecie, a potem spałam do 8 ![]() Dziś bezwzględnie leżę ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#1247 | |
Zakorzenienie
|
To ja się melduję dzisiaj jako czwarta
![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- A ja dzisiaj dobrze spałam. Pewnie dlatego, że nie mam już tego ucisku w brzuchu.
![]() |
#1248 |
Wtajemniczenie
|
no ja małe mam, nie urosły..
![]() na szczęście mam takie sztuczki, że do dekoltu jak zakładam na wyjście, to potrafię sprawić że wyglądają jak duże C ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1249 |
Zakorzenienie
|
Chyba znalazłam to, czego szukałam, tzn. odpowiedni ochraniacz na łóżeczko. Ponieważ łóżeczko będzie stało pod oknem, muszę zasłonić dwa boki łóżeczka, w tym jedno dłuższe. Wszystkie ochraniacze mają środkową część wyższą, często zakończoną łukiem, więc potrzebowałam wszystkich trzech elementów ochraniacza w tym samym rozmiarze, no i najlepiej nic pstrokatego. Nie mam zdolności krawieckich i trudno by mi było zrobić coś takiego samej. Ale trafiłam na fajny komplet firmy Gluck i to jest to! http://www.gluck.com.pl/posciel/046.html#
Muszę się tylko dowiedzieć, ile wyniesie mnie pościel, ochraniacz i prześcieradło z falbaną.
#1250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może gdyby sprzedawca byłby na tyle kompetentny by wyjaśnić mi różnicę między tymi drogimi a tańszymi to może bym się zdecydowała. A takto poza nie płonącym materiałem nic więcej nie mógł powiedzieć ![]() dziś normalnie spałam, wreszcie ![]() zjadłam śniadanko bo byłam głodna jak wilk już po 4 rano ![]() dzidziuś też pospał. A dziś zaczęłam III trymestr ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- o Malin widzę, że masz taki sam problem co ja, bo jak wprowadzę się do rodziców to jedynym miejscem na łóżeczko będzie właśnie pod oknem a słyszałam, że nie wolno tak stawiać na ewentualne przeciągi i przy zimie na włączone kaloryfery
![]() |
#1251 |
Wtajemniczenie
|
strasznie spodobała mi się ta pościel z falbankami koniecznie, bo ślicznie przez te szczebelki puste wystaje
![]() no nic, idę jakieś śniadanie naszykować Kochane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki ... jak do Was wrócić, skoro tyle wypracowałyście??? Ja wcale nie mam czasu
![]() ![]() Wczoraj pojechałam oglądać jeszcze raz wózki ... tylko tym razem te ze skrętnymi kołami ... i zrobiłam z siebie takiego barana ... chyba nikt takiej kichy nie zrobił ![]() ![]() Pojechaliśmy najpierw do sklepu "Raj dla dziecka". Oglądałam, jeździłam wózkiem po sklepie ... skrętne koła, sliczny był i nie drogi (jedyne 865 złotych) ale w tych sklepach wszystkie wózki bardzo tanie ... Jedynym minusem tego pojazdu była malusieńka gondolka i spacerówka ![]() ![]() Potem poszliśmy do kolejnego sklepu "Wszystko dla dziecka". Wielka hala, mnóstwo wózków, byłam chora jak tam weszłam. No i pierwsze wózki, które wpadły w moje łapki to były x-landery XA. Jeju, jak go się prowadziło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zanim dotarło do mnie wszystko, mama i tato pokładali się już ze śmiechu, a ja się prawie rozpłakałam ![]() ![]() No to wkońcu wydusiłam to z siebie ![]()
#1253 | ||||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() jeden dzień mnie nie było i miałam tyyyyleee do nadrobienia!!!! ![]() Cytat:
co do zmian w zyciu...też mam pewne lęki , ale nie jest aż tak źle...martwięsię czy sobie poradzę itp itd, ale ja się wychowałam z małymi dzieciakami, od zawsze opiekowałam się siostrami, więc jakoś spokojnie do tego podchodzę. najważniejsze to wykorzystać ten czas teraz dla was obojga, nacieszyć się sobą i czasem tylko dla siebie. będzie dobrze ![]() ![]() Cytat:
mój mąż był ze mną na każdym usg i nie wyobrażam sobie, że mogło być inaczej. wielka szkoda tracić tak niezwykłe przezycie . Dla faveta dziecko w brzuchu to jeszcze większa abstrakcja niż dla nas- zobaczyć je na usg, widzieć jak z wizyty na wizytę rośnie - jemu to uświadamia, że ono tam jest... polecam współne usg od początku do końca ciąży. co do infakcji zasięgnęłabym "second opinion" ... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja też lubię wizualizację i też uważąm, że pomagają poradzić sobie z sytuacją ![]() wszystkie noworodki wyglądają tak samo, ale dla mamy jej własne jest całkiem inne, wyjątkowe, rozpoznawalne...głupie gadanie. rozmawiałyście też o płci...my nie mieliśmy kompletnie żadnych preferancji i to uważam za najlepsze wyjście, bo wtedy nie ma żadnego rozczarowania itp. bardzo pragnęliśmy dziecka- zdrowego dziecka- tyle . koniec i kropka. byliśmy ciekawi czy to chłopczyk czy dziewczynka , ale bez żadnych : chciałbym, chciałabym. Mam kłopot z apetytem...nie wiem czy to kwestia pogody ( leje i leje ) czy co , ale nie chce mi się jeść i nic mi nie smakuje ![]() PS: Fasoleczko, a może poszukaj ogłoszeń o używanych wózkach - może ktoś sprzedaje właśnie taki jaki ty chcesz??? ja tak zrobiłam i miałam ogromnego farta , bo udało sie kupić własnie taki wózek jak chciałam w tym kolorze , który chciałam...
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-07-10 o 08:19 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1254 |
Wtajemniczenie
|
Kochana Fasoleczko, przynajmniej wesoło mieliście
![]() wie ktoś coś, na temat przegrody macicy?
![]() ![]() |
![]() |
#1255 |
Raczkowanie
|
Tequillko trzymam kciuki za mame! bedzie dobrze!!
Co do zmian w zyciu, to ja chwilami zastanawiam sie jak to bedzie, czy nie bedzie mi brakowalo wyjsc do ludzi, niezaplanowanych wyjazdow i tej latwosci w podejmowaniu decyzji skoro dotycza tylko nas! Ale jak sobie wyobraze to malenstwo, w moich ramionach, kochane, takie bezbronne to wszystkie watpliwosci znikaja. Wiem ze moze nie bedzie od razu tak latwo, ale ze wszystkim damy rade ![]() U mnie dzis pada od switu i wlasnie zbiera sie na burze, chyba nici ze spacerku ![]()
#1256 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oj nie ma znaczenia. Ja mam pokaźne piersi a miełam problem z pokarmem, moja kumpela miała wręcz tylko guziczki a borykała się z nadmiarem pokarmu. Wiitajcie, wczoraj byliśmy na USG 4D, moja królewna, pomimo litrów wypitej coca-coli, spała sobie smacznie w prawej części brzucha, kolanka miała tuż przy nosku - tak się lubi zwijać do snu hihi Ogólnie wszystko w porządku.Ach, mam obwisły brzuszek i to ponoć normalne przy drugim dziecku, hmm....ponoć moje mięśnie nie są wstanie utrzymać brzuszka hihihi. Mała kruszynka waży 1330g i zapowiada się że podczas porodu będzie podobnych rozmiarów co pierwsze, czyli waga niewiele ponad 3000g no i wzrost 53cm, ale jak będzie to się dowiemy podczas porodu hihi
![]() |
#1257 |
Zakorzenienie
|
Orzeszku, mała królewna slodko śpi
![]()
![]() |
#1258 |
Zakorzenienie
|
Orzeszku fajna fotka. Taki słodki, malutki bąbelek
![]()
#1259 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
Pewne podstawowe badania typu wzrost czy waga, sprawdzenie krocza faktycznie może zrobić położna w domu, ale u nas w szpitalu przeprowadzają bardzo dużo badań dzidziusia m.in. echo serca, usg brzuszka, główki, także myślę, że warto przeczekać te 2-3 dni. Za szpitalami też nie przepadam, ale jakoś dam radę ![]() Na pewno nie ma znaczenia. Cytat:
Ja w razie czego mam super położną ze szkoły rodzenia i do niej będę się zwracała w razie jakiś wątpliwości. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do nazwiska, to mamy tak niepopularne, że kiedyś nawet wpisałam w wyszukiwarce na naszej klasie z ciekawości Kinga Sz... i w całej Polsce nie ma kobiety o takim samym imieniu i nazwisku ![]() Rodzinną burzę mózgów już robiliśmy, niestety nieskutecznie, bo przyszłe babcie mają swoje, zupełnie inne typy ![]() A Gwidon jest paskudny ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.