Panny MŁode Śląsk ;) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-08, 19:52   #2641
kitek_fm
Rozeznanie

Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)

Nam dziś odmówiły 2 osoby, które już były potwierdzone, ale coś im wypadło. Normalnie załamana jestem tymi gośćmi. Jest zła, wyć mi się chce i nie wiem co jeszcze
Pewnie będzie, tak jak kiedyś pisałam, 50 osób, mimo tylu osób "doproszonych".

kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 20:27   #2642
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitek_fm Pokaż wiadomość
Nam dziś odmówiły 2 osoby, które już były potwierdzone, ale coś im wypadło. Normalnie załamana jestem tymi gośćmi. Jest zła, wyć mi się chce i nie wiem co jeszcze
Nie martw sie!
U mojej kumpeli mialobyc 115 a przyszlo 60.
Mimo tego,ze dużo odmówiło świetnie się bawiła i tak!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 22:35   #2643
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Byłam dziś w firmie pirotechnicznej no i okazało się, ze z tymi fontannami scenicznymi to nie jest taka prosta sprawa, muszą być na sali odpowiednie wywietrzniki, wyciągi czy coś, a nie jestem pewno jak to jest u nas na sali. To nie mógł mi gościu tego powiedzieć przez tel, nie tłuc się człowiek musi 40km, żeby się dowiedział że.
No ale nie ma tego złego....; zawsze jest jakieś wyjście. Patrzę, a tam zimne ognie 1metrowe, pierwszy raz widzę takie długie zimne ognie. Wymyśliłam, że zamiast tych fontann scenicznych, te zimne ognie rozłożymy, i świadkowie je odpalą, 1m to się tak szybciutko nie wypalą, więc i mogą je dopalić "nierówno". Wzięłam jeszcze takie małe te zimne ognie dla dzieci. Niech mają trochę radochy.
Szkoda, że pirotechnika zawiodła, ale za to nie ma tego złego. Przynajmniej dowiedziałaś się, że są takie megaśne sztuczne ognie A to do tych balonów planujesz?
Cytat:
Dzwoniła do mnei pani z salonu sukien, nie wyrobią się na ten czwartek i dopiero w przyszły czwartek 16.07 mam odbiór (oby nie trzeba było już niczego poprawiać). To nawet dobrze, bo mój M. ma tego samego dnia odbiór garnituru, to nie trzeba będzie jeździć 2 razy.
No widzisz wszystko zaczyna się samo układać oby tak dalej
Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Witam
Teraz dopiero odkryłam ten wątek
Ja jestem z Rybnika i ślub mam w przyszłym roku Do załatwienia zostały nam zaproszenia i fotograf
Witamy również A salę gdzie macie? I na ile osób wesele? A kiecę jakąś już myślałaś?
Cytat:
Kitek jak ja Cię rozumiem... Mi dziś kuzyn dzwonił, że urodziła mu się córka, a jak byłam u nich w Poznaniu w grudniu to mówiłam o weselu i mówili że na pewno będą, że dzieci zostaną z dziadkami takie tam, a dziś, że dostali zaproszenie, ale nie mogą mi dać znać, bo to wszystko zależy no ja to rozumiem w przypadku tego małego dzieciątka, ale powiedziałam im że mam pokoje nad salą to mogą przyjechać z dzieciakami- zresztą narobili mi nadziei a to są ludzie na których najbardziej mi zależało. Dziś dzwoniła chrzestna i jej syn jak jeszcze nie było w planach wesela to się dopytywał, że jak coś to on na pewno będzie, a dziś że nie przyjedzie, bo ktoś musi na gospodarce zostać.
Jak ja się cieszę, że zaprosiłam 89 osób, a może jakieś cudem 40osób się uzbiera

Byłam dziś na hali w TG za butkami i mierzyłam na 3cm szpilce w czubek, taki kawior. Niby fajne wysmuklają nogę i podwyższają ale jak dla mnie niestabilne bo kostka w bok i mam skręconą lub złamaną nogę A i pan mi dał przymierzyć takie okrągłe na obcasie takim klocku kwadratowym 2cm. Te to były super, wygodne jak trampki, może nie urodziwe, ale wygodne,a to chyba o to w tym wszystkim chodzi, bo spod kiecki nie widać, a mam w nich wytrzymać 13godzin do oczepin tańczyć Noszę numer 39, ale przymierzałam 38 i były za duże, w przyszły wtorek pan mi przywiezie 37 i wtedy porównam. Ale chyba wygoda ważniejsza od wyglądu, jak myślicie?

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 23:26   #2644
moniqa84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Szkoda, że pirotechnika zawiodła, ale za to nie ma tego złego. Przynajmniej dowiedziałaś się, że są takie megaśne sztuczne ognie A to do tych balonów planujesz?

No widzisz wszystko zaczyna się samo układać oby tak dalej

Witamy również A salę gdzie macie? I na ile osób wesele? A kiecę jakąś już myślałaś?

Kitek jak ja Cię rozumiem... Mi dziś kuzyn dzwonił, że urodziła mu się córka, a jak byłam u nich w Poznaniu w grudniu to mówiłam o weselu i mówili że na pewno będą, że dzieci zostaną z dziadkami takie tam, a dziś, że dostali zaproszenie, ale nie mogą mi dać znać, bo to wszystko zależy no ja to rozumiem w przypadku tego małego dzieciątka, ale powiedziałam im że mam pokoje nad salą to mogą przyjechać z dzieciakami- zresztą narobili mi nadziei a to są ludzie na których najbardziej mi zależało. Dziś dzwoniła chrzestna i jej syn jak jeszcze nie było w planach wesela to się dopytywał, że jak coś to on na pewno będzie, a dziś że nie przyjedzie, bo ktoś musi na gospodarce zostać.
Jak ja się cieszę, że zaprosiłam 89 osób, a może jakieś cudem 40osób się uzbiera

Byłam dziś na hali w TG za butkami i mierzyłam na 3cm szpilce w czubek, taki kawior. Niby fajne wysmuklają nogę i podwyższają ale jak dla mnie niestabilne bo kostka w bok i mam skręconą lub złamaną nogę A i pan mi dał przymierzyć takie okrągłe na obcasie takim klocku kwadratowym 2cm. Te to były super, wygodne jak trampki, może nie urodziwe, ale wygodne,a to chyba o to w tym wszystkim chodzi, bo spod kiecki nie widać, a mam w nich wytrzymać 13godzin do oczepin tańczyć Noszę numer 39, ale przymierzałam 38 i były za duże, w przyszły wtorek pan mi przywiezie 37 i wtedy porównam. Ale chyba wygoda ważniejsza od wyglądu, jak myślicie?
hmm ja postawilam na wyglad ale moze dlatego ze nienawidze swoich nog w szpilakch ponizej 7cm wgladaja jak klocki zreszta na fotach z przymiarki bylo widac ze chudzielec to ze mnie nie jest wiec stawiam na wysokiobcas i takie zebymi siepodobaly pozatym przymoim 164 i mojego TZ 187 nie moge inaczej hehe ale mysle ze wiekszosc PM stawia na wygode ja butki na zmiane mam jak cos najwyzej suknie troche podeptam
moniqa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 07:25   #2645
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

SSR napisz mi proszę jakieś namiary na priv na tę babeczkę bede wdzieczna

kitek nie mam pojecia jakimi kosmetykami mnie malowąła bo na opakowaniech nic nie bylo widac a fixator w sprayu był tez nie znam nazwy

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 07:58   #2646
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też postawiam na wygodę, na co mi buty ładne i nie wygodne?
Jak prawdopodobnie na początku wesela bym je zmieniła, głupota.
Ja póki co tylko się rozglądałam tak 5/10, jak znajdę i wygodne i ładne to będzie super

Stary 2009-07-09, 08:58   #2647
kitek_fm
Rozeznanie

SSR
Nie, te długie zimne ognie nie do balonów (to nawet balon by nie poleciał). To zamiast tych fontann scenicznych co miały być do pokazu tańca. Wbijemy je w coś, żeby stały, świadkowie zapalą i efekt podobny do fontann scenicznych.

U mnie niektórzy goście też, będą na 100%, a teraz nagle im coś wypada. Podejrzewam, ze niektórzy nie mają kasy, ale to lepiej jakby powiedzieli wprost, to bym im powiedziała, że na prezentach mi nie zależy tylko na ich obecności. Wolałabym, żeby przynieśli pustą kopertę, ale żeby byli.
A jeszcze jak się obruszali, ci co odmawiają, jak mówiłam, że nie przyjmujemy odmowy - że oni nie mają zamiaru odmawiać i takie tam.

Teraz już byli potwierdzeni, odmówili i co, mam zaś 3 dni przed weselem dzwonić do wszystkich i się pytać czy przyjdą czy nie?
Normalnie jakaś paranoja.
Jedyne co mnei pociesza, to fakt, że nie tylko u mnie tak odmawiają.

Ja mam butki na 5cm obcasie.
Zdjęcia porobię w przyszłym tygodniu ( i butków, i garnituru i sukni, i biżuterii, jak będzie, i niektórych dekoracji).

Zanetaa88
Trochę to przykre, że tak odmawiają, ale już się tym tak nie przejmuję, jak na początku. Przy 30 osobie już mi to wisi. Ja sie zamierzam fajnie bawić. Przynajmniej nie będzie ścisku na parkiecie.

Annika22
To szkoda, że nie było widać. Może jakieś mniej renomowane, bo te z tych droższych to nie ma szans, żeby za 2-4h się rozmazywały.
Fixer to najlepszy jest z Kryolanu, potem z Sephora a pozostałe to takie średnio dobre.

W sumie to jeszcze 8 osób ma nam potwierdzić (ostanio jak pisałam ile ma potwierdzić, to zapomniałam o kilku osobach).

Wczoraj byłam ustalać szczegóły z foto/video i z cukiernią. To już z głowy.
Co do cukierni to zrezygnowałam z żywych kwiatów ( po pierwsze drogo, bo kalie są drogie, po drugie z tortem musieliby przyjechać przed podaniem, czyli tak koło 20, dochodzą więc dodatkowe koszty transportu).

Zrobią te kalie z marcepanu i też będzie fajnie wyglądać, wszystko przywiozą w pt rano (bo tak chcą w restauracji). I będzie dobrze.

Dj mnie wnerwia, 2 razy przekładał spotkanie. No ale nic, wysłałam mu maila z planem wesela, play listą itd. itp. miał się określić czy może to tak być czy nie. I cisza? Miał czas do wczoraj, przed spotkaniem z foto, bo nie dam foto planu wesela, a okaże się że dj mi wszystko poprzewraca i zaś do foto, że są zmiany w planie.Nie lubię takiego nie poważniego traktowania.
Ostatecznie zadzwoniłam do Dj co on myśli o tym planie i ogólnie może być, ale i tak wszystko się okaże na weselu. I tym sposobem ja swoje on swoje.
Rozumiem, że może być różnica 5-15 minut, ale jak ciepłe jedzenie będzie o tej godzinie na stole oto o tej ma być przerwa. Chyba logiczne.
Poza tym jak jakiś pokaz czy atrakcja jest o tej godz to też ma być o tej (+- 10 min), bo godziny poszczególnych atrakcji będą w planie wypisane, a plany wesela będą na stołach. I jak to będzie wyglądać o 22 tort, a praktycznie będzie o 22.40.
Bo on przerwy ustalać będzie w zależności jak ludzie się bawią. A ludzie mogą byc na parkiecie non stop przez 3h.
Eh! Czeka mnie ciężki poniedziałek ( bo wtedy mamy się z nim spotkać, a ile zaś go nie przesunie). Już i tak musiałam mu wytłumaczyć czemu chcemy swoją play listę, bo też za tym nie był, ale się zgodził. Więc na mój plan wesela też musi się zgodzić. W końcu ja mu płacę, więc ma robić jak ja chcę.

Edytowane przez kitek_fm
Czas edycji: 2009-07-09 o 09:05

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-09, 09:23   #2648
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:

Sale mamy w Rybnik-Radziejów w restauracji IWONA. Wesele na ok 60 osób max 70 zobaczymy ile odmówi Nad sukienką jeszcze nie myślałam, stwierdziłam że koło listopada/grudnia zacznę czegoś szukać. Jak myślicie czy to nie za późno? Szukam dobrego fotografa. Macie może jakieś namiary?

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 10:24   #2649
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Sale mamy w Rybnik-Radziejów w restauracji IWONA. Wesele na ok 60 osób max 70 zobaczymy ile odmówi Nad sukienką jeszcze nie myślałam, stwierdziłam że koło listopada/grudnia zacznę czegoś szukać. Jak myślicie czy to nie za późno? Szukam dobrego fotografa. Macie może jakieś namiary?
Myślę że to dobry termin. Sama zamierzam rozglądać się za sukienką w styczniu choć ślub będzie w lipcu. Liczę na jakieś wyprzedaże i obniżki.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 10:39   #2650
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
na pewno wystarczy, chociaż jeśli chodzi o jakieś bardzo popularne salony to może być za późno, ale generalnie taka odległość czasowa jest standardowa

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Myślę że to dobry termin. Sama zamierzam rozglądać się za sukienką w styczniu choć ślub będzie w lipcu. Liczę na jakieś wyprzedaże i obniżki.
jasne, bardzo dużo pod koniec roku i na początku roku jest obniżek w salonach, u nas np widziałam piękne suknie już od 270zł niestety moich rozmarów nie było, bo ja niewymiarowa jestem...ale zawsze mozna popróbować

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 10:50   #2651
zanetaa88
Zakorzenienie

Kitek.
Jak masz obawy do Dj to może poszukaj innego?!
Jeżeli już Cie denerwuje i nie masz z nim kontaktu takiego jakbyś chciała, to może trzeba pomyśleć o innym?!
A dlaczego nie chcesz zespołu?!
Co do tortu już sobie go wyobrażam, marcepanowe kalie.
Ślicznie będzie wyglądało!

Z jakiego miasta jesteś?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-09, 11:30   #2652
kitek_fm
Rozeznanie

Zanetaa88
3 tygodnie to trochę późno na szukanie dj'a zastępczego. Poza tym ja z nim mam dobry kontakt w miarę, tylko on też ma swoje "widzimisię" i trzeba dojść do kompromisu, a nie jetsem skłonna do kompromisu i tu jest problem. Cały czas było OK, póki nie doszło do ustalania szczegółow, a przecież na 1,5 roku naprzód to nie dam dj'woi planu że o tej godzinie ma byc to, a o tamtej tamto.
Obaw nie mam, bo wszystko, co będzie ustalone, będzie w umowie.
Zresztą, większość zespołów czy dj;ów sami sobie ustalają czas grania, czas przerw itd. itp. i mało kto się godzi na plan młodej pary.
Co innego jak prychodzi MP i jest im obojetne co grają, kiedy sa przerwy, kiedy sa sety muzyczne itd.itp. A jak się ma wymagania to są problemy (nie tylko z dj'em, ale i z innymi podwykonawcami też).
No ale udało mis ie z play lsitą to uda mi sie z przerwami i setami

Czemu nie zespół? Bo ma dosc fałszujących, nie mających słuchu podrzędnych grajków, a dobry zespół, bo takowe, na szczęście są, trzeba by było rezerwowac na 3 lata wcześniej . Chcę słuchac piosenek tak jak ja je znam, a nei w jakichś dziwnych aranżacjch. Zespół nie wchodził w grę "od zawsze".

Stary 2009-07-09, 11:36   #2653
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
SSR napisz mi proszę jakieś namiary na priv na tę babeczkę bede wdzieczna
wysłałam
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Ja też postawiam na wygodę, na co mi buty ładne i nie wygodne?
Jak prawdopodobnie na początku wesela bym je zmieniła, głupota.
Ja póki co tylko się rozglądałam tak 5/10, jak znajdę i wygodne i ładne to będzie super
No widzisz dobrze prawisz Właśnie po co mi piękne buty jak ich po 3-5h nie będę już miała. Przekonałaś mnie, biorę jak najniższe, ładne i przede wszystkim wygodne
Cytat:
SSR
Nie, te długie zimne ognie nie do balonów (to nawet balon by nie poleciał). To zamiast tych fontann scenicznych co miały być do pokazu tańca. Wbijemy je w coś, żeby stały, świadkowie zapalą i efekt podobny do fontann scenicznych.

U mnie niektórzy goście też, będą na 100%, a teraz nagle im coś wypada. Podejrzewam, ze niektórzy nie mają kasy, ale to lepiej jakby powiedzieli wprost, to bym im powiedziała, że na prezentach mi nie zależy tylko na ich obecności. Wolałabym, żeby przynieśli pustą kopertę, ale żeby byli.
A jeszcze jak się obruszali, ci co odmawiają, jak mówiłam, że nie przyjmujemy odmowy - że oni nie mają zamiaru odmawiać i takie tam.

Teraz już byli potwierdzeni, odmówili i co, mam zaś 3 dni przed weselem dzwonić do wszystkich i się pytać czy przyjdą czy nie?
Normalnie jakaś paranoja.
Jedyne co mnei pociesza, to fakt, że nie tylko u mnie tak odmawiają.

Ja mam butki na 5cm obcasie.
Zdjęcia porobię w przyszłym tygodniu ( i butków, i garnituru i sukni, i biżuterii, jak będzie, i niektórych dekoracji).

W sumie to jeszcze 8 osób ma nam potwierdzić (ostanio jak pisałam ile ma potwierdzić, to zapomniałam o kilku osobach).

Wczoraj byłam ustalać szczegóły z foto/video i z cukiernią. To już z głowy.
Co do cukierni to zrezygnowałam z żywych kwiatów ( po pierwsze drogo, bo kalie są drogie, po drugie z tortem musieliby przyjechać przed podaniem, czyli tak koło 20, dochodzą więc dodatkowe koszty transportu).

Zrobią te kalie z marcepanu i też będzie fajnie wyglądać, wszystko przywiozą w pt rano (bo tak chcą w restauracji). I będzie dobrze.

Dj mnie wnerwia, 2 razy przekładał spotkanie. No ale nic, wysłałam mu maila z planem wesela, play listą itd. itp. miał się określić czy może to tak być czy nie. I cisza? Miał czas do wczoraj, przed spotkaniem z foto, bo nie dam foto planu wesela, a okaże się że dj mi wszystko poprzewraca i zaś do foto, że są zmiany w planie.Nie lubię takiego nie poważniego traktowania.
Ostatecznie zadzwoniłam do Dj co on myśli o tym planie i ogólnie może być, ale i tak wszystko się okaże na weselu. I tym sposobem ja swoje on swoje.
Rozumiem, że może być różnica 5-15 minut, ale jak ciepłe jedzenie będzie o tej godzinie na stole oto o tej ma być przerwa. Chyba logiczne.
Poza tym jak jakiś pokaz czy atrakcja jest o tej godz to też ma być o tej (+- 10 min), bo godziny poszczególnych atrakcji będą w planie wypisane, a plany wesela będą na stołach. I jak to będzie wyglądać o 22 tort, a praktycznie będzie o 22.40.
Bo on przerwy ustalać będzie w zależności jak ludzie się bawią. A ludzie mogą byc na parkiecie non stop przez 3h.
Eh! Czeka mnie ciężki poniedziałek ( bo wtedy mamy się z nim spotkać, a ile zaś go nie przesunie). Już i tak musiałam mu wytłumaczyć czemu chcemy swoją play listę, bo też za tym nie był, ale się zgodził. Więc na mój plan wesela też musi się zgodzić. W końcu ja mu płacę, więc ma robić jak ja chcę.
Kitek to już kumam z tymi zimnymi ogniami Co do gości to u mnie nawet nie chodzi o kasę, bo kuzyn powiedział, że kopertę da - jak by to było najważniejsze, ale nie przyjedzie bo na gospodarce musi zostać. Najgorsze jest to, że jak wszyscy się dopytywali kiedy ślub bo koniecznie muszą być i przyjadą i tak to teraz wygląda. A tam nie będę się nakręcać, tylko poczekam do 1sierpnia.

Tort z marcepanowymi kaliami będzie piękny i można kwiatki zjeść A masz jakiś stelaż, czy robisz taki amerykański warstwa na warstwie?

A temu DJ weź przemów do rozsądku, co on się wtrąca? Wiadomo, że jak się lody przesuną o 10minut to się nic nie stanie, jak się ludzie dobrze bawią, ale to on ma mikrofon i władzę i jak mówi, że idziemy na lody dla ochłody a później wracamy na parkiet to tak ma być i goście się go będą słuchać. Trzymam kciukasy, abyś go nie poturbowała przy tłumaczeniu mu, że chcesz tak jak chcesz
Cytat:
Kiecki już od października są na wyprzedażach, ale spokojnie ja swoją kiecę wybrałam 4miesiące przed i ok
Fotografa Ci nie polecę, bo mam komplet z foto-video. Myślę, że w Rybniku musi być jakiś dobry fotograf.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-07-09, 12:05   #2654
kitek_fm
Rozeznanie

SSR
To w sumie nasz dzień i my się mamy dobrze bawić. A ci co poodmawiali to niech żałują, bo na drugim takim fajnym weselu już nie będą.

Dj' a przekonałam z jednym to i przekonam z drugim

W tej cukierni robią świetne rzeczy z marcepanu. Wczoraj mi pani pokazywała co mają. Stelaż mam, ale nie mam fotki. Jest b. ładny. Te "amerykańskie" to ładnie wyglądają, ale są niefunkcjonalne. Strasznie się kruszą, trudno je pokroić, robi się w srodku dziura i wokół stołu z tortem robi się "mały chlewik".
A wogóle to nakręcam sie na zorganizowanie chrzcin znajomych, ale jeszcze za wczas zeby z nimi gadac o tym (małe urodzi się dopiero w grudniu, na 25.12 ma termin), jka sie urodzi to wtedy będę sie "wkręcac", wiadomo musi urodzic się zdrowe itd. itp, a potem się myśli o chrzcinach. A ja juz mam milion pomysłów na te chrzciny
Ale to tak za kilka miesięcy popiszę o moich pomysłach

A jestem zła. 3 tygodnie temu zamawiałam towar z marketu weselnego. Do dziś nie dostałam paczki. Zadzwoniłam do nich już, bo to trochę za długo. Okazało sie, ze gdzieś im przepadła wpłata. Znaleźli to i mają dziś paczkę wysłac. Przepraszali mnie itd. itp.
Jak chciecie więc coś zamówic z tago e-sklepu to nie czekajcie na osttani moment, żeby towar nie przyszedł po weselu

Byłam w makro za tą wódką Młoda para i zaś nie bylo tego wzoru co chcę. Musze zdazwonic i zapytac sie, czy ogę złożyc zamówienie, bo nie będe jeździc pow Wszstkich makro na śląslku w poszukiwaniu wódki.

Stary 2009-07-09, 12:26   #2655
moniqac
Zadomowienie

Cześć dziewczyny.
Byłam tu daaaaawno temu - lece nadrabiać. Widze znajome twarze z PM 2009 .

Jesli możecie polecic fajnych dekoratorów Kościoła i gdzie mogę butki kupić (okolice Sosnowca) to będe wdzięczna. A... i gdzie kupujecie/zamawiacie torty? Ja nie mam pojęcia, a czasu coraz mniej!

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-09, 12:48   #2656
zanetaa88
Zakorzenienie

Kitek co do zespołu to cholerna prawda.
Ja miałam szczęście i zespół który miałam na studniówce mam i na weselu.
Jestem bardzo zadowolona
Aaaa wymagająca, nie dziwie Ci się.Płacisz to oczekujesz, ze chcesz tak jak Ty i koniec i tak trzymaj.

~~*~~

SSR
dokładnie.
Ja miałam pierwsza opcje,że kupię buty z 8 cm obcas i drugie 3 cm.
W sumie za 2 pary wyniosło by mnie z przesyłka ok 90zl.
za 2 pary!
Ale sobie myślę, co będę kombinowała kupie jedne i będzie spokój.
A jeszcze miałam problem z rozmiarem.

~~*~~

Blackrose a szukasz fotografa i kamerzystę w jednym?
Czy każdy osobno?!
Bo Ja szukałam właśnie 2 w 1 i znalazłam.
Na priv mogę CI podać namiary jak chcesz.

~~*~~

Stary 2009-07-09, 14:29   #2657
blackrose4u
Wtajemniczenie

Szukamy 2 w 1. Bo sami do końca nie wiemy czy kamerzysta ma być także lepiej by było 2 w 1 a czas na załatwianie ponagla To poslij mi na priv namiary, będę wdzięczna
Zobaczymy jak to będzie z tymi promocjami na suknie ślubne pod koniec roku. Ach, tak chciałabym już sobie pochodzić i poprzymierzać

oczekujemy
Stary 2009-07-09, 15:11   #2658
zanetaa88
Zakorzenienie

WYsłałam namiary

Stary 2009-07-09, 18:17   #2659
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość

jasne, bardzo dużo pod koniec roku i na początku roku jest obniżek w salonach, u nas np widziałam piękne suknie już od 270zł niestety moich rozmarów nie było, bo ja niewymiarowa jestem...ale zawsze mozna popróbować
Ehh licze że dorwię fajna sukienkę w normalnej cenie. Koszt 3500 zl za suknię odpada

M&M

Staś

Stary 2009-07-09, 18:33   #2660
zanetaa88
Zakorzenienie

Suzanna Ja szyje suknie od podstaw.
Krawcowa wyceniła mi ją na 1100zl.
Będzie podoba jak na zdjęciu, tylko na szyje i bez dodatków świecących, bo nie chce.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 122.jpg (38,1 KB, 20 załadowań)

Stary 2009-07-09, 19:01   #2661
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Suzanna Ja szyje suknie od podstaw.
Krawcowa wyceniła mi ją na 1100zl.
Będzie podoba jak na zdjęciu, tylko na szyje i bez dodatków świecących, bo nie chce.
Piękna! Naprawdę ciekawy krój I cena korzystna, wraz z dodatkami zmieścisz się pewnie w 1800 zl
Kurcze sama jestem krawcowa i myśle że jeśli trzeba będzie to sama uszyję sobie sukienkę. Niedawno była ladniutka w Burdzie. Poprzerabiałabym conieco. Choć w glebi serca to chciclabym sobie ją po prostu kupic

M&M

Staś

Stary 2009-07-09, 19:09   #2662
zanetaa88
Zakorzenienie

1800?
Myślę,że nawet mniej
W sumie chciałam przeznaczyć 2000zl na suknie i dodatki,
ale tak patrząc myślę,że z fryzurą próbną i z tipsami to ok 1500 będzie.
No może trochę więcej..
.
A masz już jakiś krój upatrzony?!

Stary 2009-07-09, 19:26   #2663
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
1800?
Myślę,że nawet mniej
W sumie chciałam przeznaczyć 2000zl na suknie i dodatki,
ale tak patrząc myślę,że z fryzurą próbną i z tipsami to ok 1500 będzie.
No może trochę więcej..
.
Chyba najdrozsze z tego wszystkiego będa buty i bielizna Buty chcialabym tanie nie na jedno wyjście. problem bo bialych praktcznie nie noszę wcale Mozę coś z ecru?!
Cytat:
A masz już jakiś krój upatrzony?!
Szczerze to nie mam. Chcialabym zeby byla koronkowa i w miare prosta. Bezy i księżniczki odpadają.

M&M

Staś

REKLAMA
Stary 2009-07-09, 20:26   #2664
Kasiek1987
Zakorzenienie

Witam Dziewczyny
Nieśmiało się do Was przyłączam, ponieważ na razie z przygotowań do ślubu "załatwiony" jest tylko narzeczony Ale zaczynamy rozglądać się za restauracją, na lipiec 2011.
Chciałam zapytać, czy któraś z Was organizuje wesele w Gliwicach na stosunkowo niewielką liczbę gości? Wstępna lista wygląda tak, że optymistycznie mamy ok. 50 osób, a pesymistycznie - ok. 35.
Boję się, że niektórych restauracjom może się to po prostu nie opłacać.
Póki co mamy zamiar zorientować się w 3 światach na Trynku, Gościnnej na Rybnickiej i Polskiej na Zwycięstwa, ale szukam jeszcze innych pomysłów

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 21:09   #2665
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
SSR
To w sumie nasz dzień i my się mamy dobrze bawić. A ci co poodmawiali to niech żałują, bo na drugim takim fajnym weselu już nie będą.

Dj' a przekonałam z jednym to i przekonam z drugim

W tej cukierni robią świetne rzeczy z marcepanu. Wczoraj mi pani pokazywała co mają. Stelaż mam, ale nie mam fotki. Jest b. ładny. Te "amerykańskie" to ładnie wyglądają, ale są niefunkcjonalne. Strasznie się kruszą, trudno je pokroić, robi się w srodku dziura i wokół stołu z tortem robi się "mały chlewik".
A wogóle to nakręcam sie na zorganizowanie chrzcin znajomych, ale jeszcze za wczas zeby z nimi gadac o tym (małe urodzi się dopiero w grudniu, na 25.12 ma termin), jka sie urodzi to wtedy będę sie "wkręcac", wiadomo musi urodzic się zdrowe itd. itp, a potem się myśli o chrzcinach. A ja juz mam milion pomysłów na te chrzciny
Ale to tak za kilka miesięcy popiszę o moich pomysłach

A jestem zła. 3 tygodnie temu zamawiałam towar z marketu weselnego. Do dziś nie dostałam paczki. Zadzwoniłam do nich już, bo to trochę za długo. Okazało sie, ze gdzieś im przepadła wpłata. Znaleźli to i mają dziś paczkę wysłac. Przepraszali mnie itd. itp.
Jak chciecie więc coś zamówic z tago e-sklepu to nie czekajcie na osttani moment, żeby towar nie przyszedł po weselu

Byłam w makro za tą wódką Młoda para i zaś nie bylo tego wzoru co chcę. Musze zdazwonic i zapytac sie, czy ogę złożyc zamówienie, bo nie będe jeździc pow Wszstkich makro na śląslku w poszukiwaniu wódki.
No właśnie Nie chcą to nie łaski bez, będą chcieli zdjęcia albo film to zobaczą....
Mam nadzieję, że rodzina TŻ nie wykręci takiego numeru, choć kto ją tam wie, jeszcze 23 dni i będę dzwonić

Tak z tymi amerykańskimi tortami to tylko kłopot, bo one fajnie wyglądają i nic poza tym:/ A na pomysły chrzcin czekamy, może i mi się kiedyś przydadzą

A co zamawiałaś z tego marketu? Ale dobrze, że będziesz miała przed weselem wszystko Co do wódki, to możecie przecież pomieszać te butelki z młodą parą, każda jest fajna i byłaby każda inna, a zawartość ta sama

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Jesli możecie polecic fajnych dekoratorów Kościoła i gdzie mogę butki kupić (okolice Sosnowca) to będe wdzięczna. A... i gdzie kupujecie/zamawiacie torty? Ja nie mam pojęcia, a czasu coraz mniej!
No Sosnowiec to nie moje okolice także nie pomogę, a tort zamawiam u mnie w TG.
moniqac kiedy Wy macie ślub, bo mi umknęło? A weselicho gdzie przypomnij?
Cytat:
SSR dokładnie.
Ja miałam pierwsza opcje,że kupię buty z 8 cm obcas i drugie 3 cm.
W sumie za 2 pary wyniosło by mnie z przesyłka ok 90zl.
za 2 pary!
Ale sobie myślę, co będę kombinowała kupie jedne i będzie spokój.
A jeszcze miałam problem z rozmiarem.
To dwie pary a 90zeta z przesyłką, gdzie Ty takie buty znalazłaś?

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Ehh licze że dorwię fajna sukienkę w normalnej cenie. Koszt 3500 zl za suknię odpada
Spoko, ja jak szukałam kiecy to powiedziała sobie, że więcej jak 2000nie dam i tak też zrobiłam.
Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny
Nieśmiało się do Was przyłączam, ponieważ na razie z przygotowań do ślubu "załatwiony" jest tylko narzeczony Ale zaczynamy rozglądać się za restauracją, na lipiec 2011.
Chciałam zapytać, czy któraś z Was organizuje wesele w Gliwicach na stosunkowo niewielką liczbę gości? Wstępna lista wygląda tak, że optymistycznie mamy ok. 50 osób, a pesymistycznie - ok. 35.
Boję się, że niektórych restauracjom może się to po prostu nie opłacać.
Póki co mamy zamiar zorientować się w 3 światach na Trynku, Gościnnej na Rybnickiej i Polskiej na Zwycięstwa, ale szukam jeszcze innych pomysłów
Cześć No niestety z tych restauracji to znam tylko Polską, ale byłam tam tylko na obiedzie a nie na imprezie. Myślę, że musisz popytać, bo niektóre sale weselne mają wymóg, dolną granicę gości, ale restauracje myślę, że nie. 35osób to już fajne wesele, przecież nikt nie mówi, że masz mieć 100. Byłam na takim i się świetnie bawiłam, a znajoma miła na 26osób i też było git

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-07-10, 08:42   #2666
kitek_fm
Rozeznanie

KASIEK1987
Witam nową PM.
Co do sali to Ci nie mogę, ale w salach czasem mają wymóg minimum ileś osób, jednak coraz więcej jest sal weselnych, które mają mniejsze sale na małe wesela.

SSR
A ja tym co nie przyjdą fotek i filmiki nie dam. Niech kombinują, jak chcą zobaczyć. Tak to nie przyjdą, a potem ciekawość będzie ich zżerać, a tu figa. A na NK dam tylko takie fotki, co nas za wiele widać nie będzie

Z marketu zamawiałam balony z napisami (wiwat młoda para, witamy gości itd.) i bańki dla dzieci.

A co do tej wódki, to chcę jednakową, skoro potem ma być ta tańsza.
Ale przez tel też nic nie załatwiłam Ja nie wiem, że prawie wszędzie muszą pracować mało kompetentni ludzie
W nd pojadę jeszcze do Katowic, jak tam nie będzie, to już kupię inny wzór. A chcę już miec ten alkohol za sobą.

Edytowane przez kitek_fm
Czas edycji: 2009-09-08 o 15:15
Stary 2009-07-10, 09:07   #2667
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:

Cześć No niestety z tych restauracji to znam tylko Polską, ale byłam tam tylko na obiedzie a nie na imprezie. Myślę, że musisz popytać, bo niektóre sale weselne mają wymóg, dolną granicę gości, ale restauracje myślę, że nie. 35osób to już fajne wesele, przecież nikt nie mówi, że masz mieć 100. Byłam na takim i się świetnie bawiłam, a znajoma miła na 26osób i też było git
Dzięki za odpowiedź. To jeszcze zapytam tak: sala weselna to taka sala, na której muszę sobie sama załatwić wszystko, tzn. głównie wesele? Bo chciałabym raczej tak kompleksowo, czyli z zapewnionym jedzeniem.
Z tego co widziałam na stronie www Restauracji Gościnnej, w cenie 185zł mam posiłki, ciasta, tort, napoje i nawet alkohol... Trochę dziwne mi się to wydaje, ale dopiero będę się orientować.
A co do liczby gości to nastawiałam się tak na 60 osób, ale jak przyszło co do czego, to się okazuje, że znajomych mamy wystarczającą ilość, ale biednie jest po stronie rodziny, bo właściwie będzie tylko moja - od TŻ jedynie rodzice, bo z resztą rodziny nie mają najlepszych stosunków

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2009-07-10, 10:48   #2668
blackrose4u
Wtajemniczenie

dziękuje za namiary

zanetaa
śliczna suknia i faktycznie nie drogo. Też mi się marzy taka "spływająca" po ciele

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź. To jeszcze zapytam tak: sala weselna to taka sala, na której muszę sobie sama załatwić wszystko, tzn. głównie wesele? Bo chciałabym raczej tak kompleksowo, czyli z zapewnionym jedzeniem.
Z tego co widziałam na stronie www Restauracji Gościnnej, w cenie 185zł mam posiłki, ciasta, tort, napoje i nawet alkohol... Trochę dziwne mi się to wydaje, ale dopiero będę się orientować.
A co do liczby gości to nastawiałam się tak na 60 osób, ale jak przyszło co do czego, to się okazuje, że znajomych mamy wystarczającą ilość, ale biednie jest po stronie rodziny, bo właściwie będzie tylko moja - od TŻ jedynie rodzice, bo z resztą rodziny nie mają najlepszych stosunków
No jak sala to z jedzeniem, obsługą itp. Nie każda restauracja zapewnia ciasta czy alkohol to trzeba się orientować Chyba że wynajmniej samą sale np w jakimś domu kultury i zamawiasz sobie kucharke.

oczekujemy
Stary 2009-07-10, 12:31   #2669
kitek_fm
Rozeznanie

Ząbek już zrobiony. W końcu. Zaś jedno z głowy.

Mam mały dylemacik:
kupiłam ostatnio naklejki na wódki (fot1), ale w międzyczasie spodobały mis ie inne (fot 2). I teraz nie wiem, kupić te drugie, czy już te drugie olać i zostawić te pierwsze. Te drugie to by mi b. pasowały (łabędzie i pieczęcie lakowe będą tez jako dekoracje).
Niby taki szczegół, a tak mnei "męczy".
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg D068bordo.bmp.jpg (65,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg M27.bmp.jpg (47,4 KB, 12 załadowań)

Stary 2009-07-10, 12:57   #2670
zanetaa88
Zakorzenienie

Kitek, podobają Ci się takie naklejki?!
Ja będę miała zawieszki te co na zdjęciu plus małe krawaciki i podwiązki.
Na allegro jest ich mnóstwo.
Mnie naklejki się nie podobają za bardzo...

Kasiek Ja mam wesele w Tworkowie, za daleko?!
Za Raciborzem.
Cena za 1 dzień 140zl, plus napoje czyli ok.160zl.(Ja Ja zamawiałam, teraz podobno 150zl)
Ty martwisz się tylko o alkohol i o kruche ciastka, reszta na miejscu jest.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wz05.jpg (137,7 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2009-07-10 o 13:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości