![]() |
#2641 |
Rozeznanie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
Nam dziś odmówiły 2 osoby, które już były potwierdzone, ale coś im wypadło. Normalnie załamana jestem tymi gośćmi. Jest zła, wyć mi się chce i nie wiem co jeszcze
![]() ![]() ![]() Pewnie będzie, tak jak kiedyś pisałam, 50 osób, mimo tylu osób "doproszonych". ![]()
#2642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojej kumpeli mialobyc 115 a przyszlo 60. Mimo tego,ze dużo odmówiło świetnie się bawiła i tak! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak ja się cieszę, że zaprosiłam 89 osób, a może jakieś cudem 40osób się uzbiera ![]() Byłam dziś na hali w TG za butkami i mierzyłam na 3cm szpilce w czubek, taki kawior. Niby fajne wysmuklają nogę i podwyższają ale jak dla mnie niestabilne bo kostka w bok i mam skręconą lub złamaną nogę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2644 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zakorzenienie
|
SSR napisz mi proszę jakieś namiary na priv na tę babeczkę bede wdzieczna
kitek nie mam pojecia jakimi kosmetykami mnie malowąła bo na opakowaniech nic nie bylo widac a fixator w sprayu był tez nie znam nazwy
![]() |
#2646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też postawiam na wygodę, na co mi buty ładne i nie wygodne? Jak prawdopodobnie na początku wesela bym je zmieniła, głupota. Ja póki co tylko się rozglądałam tak 5/10, jak znajdę i wygodne i ładne to będzie super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Rozeznanie
|
SSR
Nie, te długie zimne ognie nie do balonów (to nawet balon by nie poleciał). To zamiast tych fontann scenicznych co miały być do pokazu tańca. Wbijemy je w coś, żeby stały, świadkowie zapalą i efekt podobny do fontann scenicznych. U mnie niektórzy goście też, będą na 100%, a teraz nagle im coś wypada. Podejrzewam, ze niektórzy nie mają kasy, ale to lepiej jakby powiedzieli wprost, to bym im powiedziała, że na prezentach mi nie zależy tylko na ich obecności. Wolałabym, żeby przynieśli pustą kopertę, ale żeby byli. A jeszcze jak się obruszali, ci co odmawiają, jak mówiłam, że nie przyjmujemy odmowy - że oni nie mają zamiaru odmawiać i takie tam. Teraz już byli potwierdzeni, odmówili i co, mam zaś 3 dni przed weselem dzwonić do wszystkich i się pytać czy przyjdą czy nie? Normalnie jakaś paranoja. Jedyne co mnei pociesza, to fakt, że nie tylko u mnie tak odmawiają. Ja mam butki na 5cm obcasie. Zdjęcia porobię w przyszłym tygodniu ( i butków, i garnituru i sukni, i biżuterii, jak będzie, i niektórych dekoracji). Zanetaa88 Trochę to przykre, że tak odmawiają, ale już się tym tak nie przejmuję, jak na początku. Przy 30 osobie już mi to wisi. Ja sie zamierzam fajnie bawić. Przynajmniej nie będzie ścisku na parkiecie. Annika22 To szkoda, że nie było widać. Może jakieś mniej renomowane, bo te z tych droższych to nie ma szans, żeby za 2-4h się rozmazywały. Fixer to najlepszy jest z Kryolanu, potem z Sephora a pozostałe to takie średnio dobre. W sumie to jeszcze 8 osób ma nam potwierdzić (ostanio jak pisałam ile ma potwierdzić, to zapomniałam o kilku osobach). Wczoraj byłam ustalać szczegóły z foto/video i z cukiernią. To już z głowy. Co do cukierni to zrezygnowałam z żywych kwiatów ( po pierwsze drogo, bo kalie są drogie, po drugie z tortem musieliby przyjechać przed podaniem, czyli tak koło 20, dochodzą więc dodatkowe koszty transportu). Zrobią te kalie z marcepanu i też będzie fajnie wyglądać, wszystko przywiozą w pt rano (bo tak chcą w restauracji). I będzie dobrze. Dj mnie wnerwia, 2 razy przekładał spotkanie. No ale nic, wysłałam mu maila z planem wesela, play listą itd. itp. miał się określić czy może to tak być czy nie. I cisza? Miał czas do wczoraj, przed spotkaniem z foto, bo nie dam foto planu wesela, a okaże się że dj mi wszystko poprzewraca i zaś do foto, że są zmiany w planie.Nie lubię takiego nie poważniego traktowania. Ostatecznie zadzwoniłam do Dj co on myśli o tym planie i ogólnie może być, ale i tak wszystko się okaże na weselu. I tym sposobem ja swoje on swoje. Rozumiem, że może być różnica 5-15 minut, ale jak ciepłe jedzenie będzie o tej godzinie na stole oto o tej ma być przerwa. Chyba logiczne. Poza tym jak jakiś pokaz czy atrakcja jest o tej godz to też ma być o tej (+- 10 min), bo godziny poszczególnych atrakcji będą w planie wypisane, a plany wesela będą na stołach. I jak to będzie wyglądać o 22 tort, a praktycznie będzie o 22.40. Bo on przerwy ustalać będzie w zależności jak ludzie się bawią. A ludzie mogą byc na parkiecie non stop przez 3h. Eh! Czeka mnie ciężki poniedziałek ( bo wtedy mamy się z nim spotkać, a ile zaś go nie przesunie). Już i tak musiałam mu wytłumaczyć czemu chcemy swoją play listę, bo też za tym nie był, ale się zgodził. Więc na mój plan wesela też musi się zgodzić. W końcu ja mu płacę, więc ma robić jak ja chcę.
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-07-09 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2651 |
Zakorzenienie
|
Kitek.
Jak masz obawy do Dj to może poszukaj innego?! Jeżeli już Cie denerwuje i nie masz z nim kontaktu takiego jakbyś chciała, to może trzeba pomyśleć o innym?! A dlaczego nie chcesz zespołu?! Co do tortu już sobie go wyobrażam, marcepanowe kalie. Ślicznie będzie wyglądało! Z jakiego miasta jesteś? |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Rozeznanie
|
Zanetaa88
3 tygodnie to trochę późno na szukanie dj'a zastępczego. Poza tym ja z nim mam dobry kontakt w miarę, tylko on też ma swoje "widzimisię" i trzeba dojść do kompromisu, a nie jetsem skłonna do kompromisu i tu jest problem. Cały czas było OK, póki nie doszło do ustalania szczegółow, a przecież na 1,5 roku naprzód to nie dam dj'woi planu że o tej godzinie ma byc to, a o tamtej tamto. Obaw nie mam, bo wszystko, co będzie ustalone, będzie w umowie. Zresztą, większość zespołów czy dj;ów sami sobie ustalają czas grania, czas przerw itd. itp. i mało kto się godzi na plan młodej pary. Co innego jak prychodzi MP i jest im obojetne co grają, kiedy sa przerwy, kiedy sa sety muzyczne itd.itp. A jak się ma wymagania to są problemy (nie tylko z dj'em, ale i z innymi podwykonawcami też). No ale udało mis ie z play lsitą to uda mi sie z przerwami i setami ![]() Czemu nie zespół? Bo ma dosc fałszujących, nie mających słuchu podrzędnych grajków, a dobry zespół, bo takowe, na szczęście są, trzeba by było rezerwowac na 3 lata wcześniej ![]() ![]() ![]()
#2653 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tort z marcepanowymi kaliami będzie piękny i można kwiatki zjeść ![]() A temu DJ weź przemów do rozsądku, co on się wtrąca? Wiadomo, że jak się lody przesuną o 10minut to się nic nie stanie, jak się ludzie dobrze bawią, ale to on ma mikrofon i władzę i jak mówi, że idziemy na lody dla ochłody a później wracamy na parkiet to tak ma być i goście się go będą słuchać. Trzymam kciukasy, abyś go nie poturbowała przy tłumaczeniu mu, że chcesz tak jak chcesz ![]() Cytat:
![]() Fotografa Ci nie polecę, bo mam komplet z foto-video. Myślę, że w Rybniku musi być jakiś dobry fotograf.
![]() |
#2654 |
Rozeznanie
|
SSR
To w sumie nasz dzień i my się mamy dobrze bawić. A ci co poodmawiali to niech żałują, bo na drugim takim fajnym weselu już nie będą. Dj' a przekonałam z jednym to i przekonam z drugim ![]() W tej cukierni robią świetne rzeczy z marcepanu. Wczoraj mi pani pokazywała co mają. Stelaż mam, ale nie mam fotki. Jest b. ładny. Te "amerykańskie" to ładnie wyglądają, ale są niefunkcjonalne. Strasznie się kruszą, trudno je pokroić, robi się w srodku dziura i wokół stołu z tortem robi się "mały chlewik". A wogóle to nakręcam sie na zorganizowanie chrzcin znajomych, ale jeszcze za wczas zeby z nimi gadac o tym (małe urodzi się dopiero w grudniu, na 25.12 ma termin), jka sie urodzi to wtedy będę sie "wkręcac", wiadomo musi urodzic się zdrowe itd. itp, a potem się myśli o chrzcinach. A ja juz mam milion pomysłów na te chrzciny ![]() ![]() ![]() ![]() Ale to tak za kilka miesięcy popiszę o moich pomysłach ![]() A jestem zła. 3 tygodnie temu zamawiałam towar z marketu weselnego. Do dziś nie dostałam paczki. Zadzwoniłam do nich już, bo to trochę za długo. Okazało sie, ze gdzieś im przepadła wpłata ![]() Jak chciecie więc coś zamówic z tago e-sklepu to nie czekajcie na osttani moment, żeby towar nie przyszedł po weselu ![]() Byłam w makro za tą wódką Młoda para i zaś nie bylo tego wzoru co chcę. Musze zdazwonic i zapytac sie, czy ogę złożyc zamówienie, bo nie będe jeździc pow Wszstkich makro na śląslku w poszukiwaniu wódki.
#2655 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Byłam tu daaaaawno temu - lece nadrabiać. Widze znajome twarze z PM 2009 ![]() Jesli możecie polecic fajnych dekoratorów Kościoła i gdzie mogę butki kupić (okolice Sosnowca) to będe wdzięczna. A... i gdzie kupujecie/zamawiacie torty? Ja nie mam pojęcia, a czasu coraz mniej! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
Kitek co do zespołu to cholerna prawda.
Ja miałam szczęście i zespół który miałam na studniówce mam i na weselu. Jestem bardzo zadowolona ![]() Aaaa wymagająca, nie dziwie Ci się.Płacisz to oczekujesz, ze chcesz tak jak Ty i koniec i tak trzymaj. ~~*~~ SSR dokładnie. Ja miałam pierwsza opcje,że kupię buty z 8 cm obcas i drugie 3 cm. W sumie za 2 pary wyniosło by mnie z przesyłka ok 90zl. za 2 pary! Ale sobie myślę, co będę kombinowała kupie jedne i będzie spokój. A jeszcze miałam problem z rozmiarem. ~~*~~ Blackrose a szukasz fotografa i kamerzystę w jednym? Czy każdy osobno?! Bo Ja szukałam właśnie 2 w 1 i znalazłam. Na priv mogę CI podać namiary jak chcesz. ~~*~~ |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Wtajemniczenie
|
Szukamy 2 w 1. Bo sami do końca nie wiemy czy kamerzysta ma być także lepiej by było 2 w 1 a czas na załatwianie ponagla
![]() ![]() Zobaczymy jak to będzie z tymi promocjami na suknie ślubne pod koniec roku. Ach, tak chciałabym już sobie pochodzić i poprzymierzać |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
Suzanna Ja szyje suknie od podstaw.
Krawcowa wyceniła mi ją na 1100zl. Będzie podoba jak na zdjęciu, tylko na szyje i bez dodatków świecących, bo nie chce. |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze sama jestem krawcowa i myśle że jeśli trzeba będzie to sama uszyję sobie sukienkę. Niedawno była ladniutka w Burdzie. Poprzerabiałabym conieco. Choć w glebi serca to chciclabym sobie ją po prostu kupic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Zakorzenienie
|
1800?
Myślę,że nawet mniej ![]() W sumie chciałam przeznaczyć 2000zl na suknie i dodatki, ale tak patrząc myślę,że z fryzurą próbną i z tipsami to ok 1500 będzie. No może trochę więcej... A masz już jakiś krój upatrzony?! |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczyny
![]() Nieśmiało się do Was przyłączam, ponieważ na razie z przygotowań do ślubu "załatwiony" jest tylko narzeczony ![]() Chciałam zapytać, czy któraś z Was organizuje wesele w Gliwicach na stosunkowo niewielką liczbę gości? Wstępna lista wygląda tak, że optymistycznie mamy ok. 50 osób, a pesymistycznie - ok. 35. Boję się, że niektórych restauracjom może się to po prostu nie opłacać. Póki co mamy zamiar zorientować się w 3 światach na Trynku, Gościnnej na Rybnickiej i Polskiej na Zwycięstwa, ale szukam jeszcze innych pomysłów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że rodzina TŻ nie wykręci takiego numeru, choć kto ją tam wie, jeszcze 23 dni i będę dzwonić ![]() Tak z tymi amerykańskimi tortami to tylko kłopot, bo one fajnie wyglądają i nic poza tym:/ A na pomysły chrzcin czekamy, może i mi się kiedyś przydadzą ![]() A co zamawiałaś z tego marketu? Ale dobrze, że będziesz miała przed weselem wszystko ![]() ![]() Cytat:
moniqac kiedy Wy macie ślub, bo mi umknęło? A weselicho gdzie przypomnij? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2666 |
Rozeznanie
|
KASIEK1987
Witam nową PM. Co do sali to Ci nie mogę, ale w salach czasem mają wymóg minimum ileś osób, jednak coraz więcej jest sal weselnych, które mają mniejsze sale na małe wesela. SSR A ja tym co nie przyjdą fotek i filmiki nie dam. Niech kombinują, jak chcą zobaczyć. Tak to nie przyjdą, a potem ciekawość będzie ich zżerać, a tu figa. A na NK dam tylko takie fotki, co nas za wiele widać nie będzie ![]() Z marketu zamawiałam balony z napisami (wiwat młoda para, witamy gości itd.) i bańki dla dzieci. A co do tej wódki, to chcę jednakową, skoro potem ma być ta tańsza. Ale przez tel też nic nie załatwiłam ![]() ![]() W nd pojadę jeszcze do Katowic, jak tam nie będzie, to już kupię inny wzór. A chcę już miec ten alkohol za sobą.
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-09-08 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co widziałam na stronie www Restauracji Gościnnej, w cenie 185zł mam posiłki, ciasta, tort, napoje i nawet alkohol... Trochę dziwne mi się to wydaje, ale dopiero będę się orientować. A co do liczby gości to nastawiałam się tak na 60 osób, ale jak przyszło co do czego, to się okazuje, że znajomych mamy wystarczającą ilość, ale biednie jest po stronie rodziny, bo właściwie będzie tylko moja - od TŻ jedynie rodzice, bo z resztą rodziny nie mają najlepszych stosunków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | |
Wtajemniczenie
|
dziękuje za namiary
![]() zanetaa śliczna suknia i faktycznie nie drogo. Też mi się marzy taka "spływająca" po ciele ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Rozeznanie
|
Ząbek już zrobiony
![]() Mam mały dylemacik: kupiłam ostatnio naklejki na wódki (fot1), ale w międzyczasie spodobały mis ie inne (fot 2). I teraz nie wiem, kupić te drugie, czy już te drugie olać i zostawić te pierwsze. Te drugie to by mi b. pasowały (łabędzie i pieczęcie lakowe będą tez jako dekoracje). Niby taki szczegół, a tak mnei "męczy".
#2670 |
Zakorzenienie
|
Kitek, podobają Ci się takie naklejki?!
Ja będę miała zawieszki te co na zdjęciu plus małe krawaciki i podwiązki. Na allegro jest ich mnóstwo. Mnie naklejki się nie podobają za bardzo... Kasiek Ja mam wesele w Tworkowie, za daleko?! Za Raciborzem. Cena za 1 dzień 140zl, plus napoje czyli ok.160zl.(Ja Ja zamawiałam, teraz podobno 150zl) Ty martwisz się tylko o alkohol i o kruche ciastka, reszta na miejscu jest. Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2009-07-10 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.