Galerie artystyczne w internecie cz. II - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-10, 10:48   #1381
Aoirghe
Raczkowanie

Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II

Myślę, ze baza danych im się wywaliła.
Podejrzewam, że już z tym walczą.
Na forum się da zalogować spokojnie.
Koniec przekazu
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 10:55   #1382
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

Modna już działa
135nudziara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 11:04   #1383
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Myślę, ze baza danych im się wywaliła.
Podejrzewam, że już z tym walczą.
Na forum się da zalogować spokojnie.
Koniec przekazu
raczej wprowadzanie dawno zapowiadanych zmian, niz wywalenie sie bazy

FORZA FERRARI!
Darkling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 12:37   #1384
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darkling Pokaż wiadomość
raczej wprowadzanie dawno zapowiadanych zmian, niz wywalenie sie bazy
Jeszcze się nie logowałam teraz. Ale własnie przy okazji wdrozenia coś z baza musiało glebnąć (brak produktów w panelu), jak również kodowanie, co widać było nagim okiem
W sumie niewazne, skoro już działa
Dobra, to oglądam zmiany, skoro mówisz, że jakoweś są
Stary 2009-07-11, 18:35   #1385
smoczek
Zakorzenienie

Hmm wiecie co, właśnie zauważyłam, że w Ars Neo jak coś dziewczyny przenoszą do innych galerii, to zamiast zniknąć robi się sprzedane. Trochę to łyso wygląda, bo wydaje się jakby dana osoba sprzedała ten sam przedmiot w dwóch galeriach (to akurat zauważyłam jak Skład Sznurowadeł przenosiła swój "dobytek" do Trendy). To tak w ramach luźnych spostrzeżeń, bo zaglądam do nich regularnie ostatnio, bo wreszcie robię dla nich jakąś partyjkę przedmiotów.
smoczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 18:49   #1386
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Mi akurat to nie przeszkadza my kojarzymy wiele naszych prac tylko dlatego, że to nasza praca. A klientki to zauważą raczej jedna-druga, nie będzie takich dużo.
Zdjęcie biżuterii zostaje w ArsNeo, przez to klientka ma większe wyobrażenie o mojej pracy i łatwiej jej się zdecydować na zamów podobne albo ogólnie na zamówienie czegoś.
Stary 2009-07-11, 18:56   #1387
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

a mam pytanie - jak to jest w arsneo - kiedy kogoś dodają do twórców na podstawie aleladne czy otrzymuje sie dostęp do panelu twórców czy nie...?

my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]-

wymienię:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685
orangecountry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 18:56   #1388
smoczek
Zakorzenienie

Hmm, no ja nie wiem. Chyba nie chciałabym żeby tak się działo w przypadku moich prac. Robię raczej unikaty, baaardzo rzadko powtarzam cokolwiek i nie chciałabym robić wrażenia, że sprzedaję kopie. No ale nic. Najpierw przygotuję kolekcję a potem się będę martwić , bo teraz to w sumie nie moja sprawa.
Stary 2009-07-11, 21:00   #1389
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smoczek Pokaż wiadomość
Hmm, no ja nie wiem. Chyba nie chciałabym żeby tak się działo w przypadku moich prac. Robię raczej unikaty, baaardzo rzadko powtarzam cokolwiek i nie chciałabym robić wrażenia, że sprzedaję kopie. No ale nic. Najpierw przygotuję kolekcję a potem się będę martwić , bo teraz to w sumie nie moja sprawa.
Zdejmiesz na stałe, to przedmiot pojawia się jako sprzedany. Jeśli natomiast zdejmiesz tymczasowo, to jest niewidoczny dla kupujących. Czyli możesz zdejmować "tymczasowo" i nie będzie to widoczne jako sprzedane
Stary 2009-07-11, 21:24   #1390
Sweet_nuka
Wtajemniczenie

GG do Sweet_nuka

ja tez zauwazylam to co Draco i mysle sobie - czyzby robila wszytskiego po 2? To niemozliwe! Swoja droga, sprzedaz idzie jej cudownie, ale patrzac na te prace, to jest uzasadnione
Sweet_nuka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 21:44   #1391
falling in love
Zadomowienie

GG do falling in love

Cytat:
Napisane przez Rosemary Pokaż wiadomość
Mi akurat to nie przeszkadza my kojarzymy wiele naszych prac tylko dlatego, że to nasza praca. A klientki to zauważą raczej jedna-druga, nie będzie takich dużo.
.............
te stałe klientki zauważą na pewno jeśli mają jakiegos twórcę na celowniku
przynajmniej kilka moich stałych klientek kupuje na przemian biżuterię z trzech różnych sklepów, i czasem mam dylemat z tym całym przenoszeniem, bo czuje sie jakbym kogoś ( ) oszukiwała... z drugiej strony są prawa marketingu - jeśli bizuteria nie schodzi w jednej galerii to moze w drugiej ktoś ją jednak zauważy - hmmmm - dlatego tak rzadko przenosze prace między galeriami.....

Jest jest jeszcze jedna strona -przyjmując że ktoś mógł nie sprzedać żadnej pracy, i wycofać wszystkie - może stać się wiarygodny dla jakiegoś klienta bo tak dużo sprzedał jeśli prace widnieją jako sprzedane( chyba za dużo myślę )

Edytowane przez falling in love
Czas edycji: 2009-07-11 o 21:45 Powód: literówki razy dwa
falling in love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 00:15   #1392
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Po to są komentarze i zawsze można porównać ilość wystawionych komentarzy do ilości widniejącej jako sprzedana
Ale też racja to co napisała aoirghe - jest opcja "uniewidocznij", z której można korzystać i wtedy zdjęć nie widać
Stary 2009-07-12, 10:31   #1393
substytut
Zakorzenienie

Kurcze, tylko jakos logiki mi brak w tym wszystkim... Bo o ile mozna zostawiac usuniete prace w ramach portfolio, to nie wiem skad pomysl by oznaczac je jako sprzedane? Juz bym wolala "niedostepne" czy jak - bo to wprowadza nieco w blad.
substytut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 11:58   #1394
ggagatka
Zakorzenienie

GG do ggagatka

Kurcze brałam urlop w modnej i chociaż od piątku mam dostęp do panelu projektanta to w mojej galerii widoczne są tylko sprzedane prace i te które wystawiłam w piątek :/ wśród projektantów też mnie nie ma. Mam nadzieję, że w poniedziałek coś się zmieni, bo pisałam już przez formularz.
Ale chciałam jednej osobie dać linka do galerii, a tam wszystko sprzedane.
Stare dzieje:
+ debiut
+ gliniaki

ggagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 13:28   #1395
Madaaa
Zakorzenienie

Wiadomo cos o wylegarnii? Wyplacili w koncu zaległe pieniądze?
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 14:59   #1396
Candi
Rozeznanie

Cytat:
Po to są komentarze i zawsze można porównać ilość wystawionych komentarzy do ilości widniejącej jako sprzedana
Ale też racja to co napisała aoirghe - jest opcja "uniewidocznij", z której można korzystać i wtedy zdjęć nie widać
dwa lata temu, jak startowaliśmy z Modną, długo dyskutowaliśmy, czy coś takiego wprowadzić, ale doszliśmy do wniosku, że byłoby to nieuczciwe zarówno wobec projektantów jak i kupujących. może to nie jest z grubej rury oszustwo, ale co najmniej konkretne wprowadzanie w błąd. już tłumaczę dlaczego:
- dla potencjalnego sprzedającego "w galerii jest ruch, to się zgłoszę, przeciez innym się sprzedaje".
- dla klienta "dużo się sprzedaje tej osobie, jest popularna, warto u niej kupić"

faktycznie, można sprawdzić po komentarzach, ale kupujący nie wiedza o tym działaniu i automatycznie uznają, że przeciez nie każdy z pozostałych kupujacych musiał zostawić komentarz - bo takie wyjasnienie wydaje się sensowniejsze - nikomu nie przyjdzie przecież do głowy, ze galeria UDAJE, że coś sprzedała.

doskonale rozumiem marketingowe zalety takiego postępowania z punktu widzenia właściciela galerii, ale po krótkim rozważeniu tego pomysłu uznałam, ze w najlepszym wypadku jest "moralnie wątpliwy". włąsciciele pozostałych galerii najwyraźniej doszli do tych samych wniosków.

z drugiej strony, z racji że nie ma takiej możliwości w żadnej innej galerii, mogą na tym naprawdę stracić, bo projektanci zaczną u nich "budować portfolio" przedmiotów dostępnych na zamówienie i te same przedmioty oferowac od ręki w innych galeriach, np.
- mam kolczyki unikalne, w jednym egzemplarzu nie mogę dorobić drugich
- oczywiście chcę je sprzedać, możliwie szybko, ale nie mogę trzymac ich w więcej, niż jednej galerii, bo będe miała problem, jak sprzedadzą się w dwoch na raz
- co robię? dodaję do "portfolio" - dodaję i natychmiast usuwam w arsneo i wystawiam w innej galerii
- dostanę "zamów podobne" w arsneo, to usunę z innej galerii

wszystko fajnie, ale jeśli ludzie zaczną z tego korzystać na większą skalę, niż to się dzieje obecnie, to niedługo w oczach klientów arsneo bedzie galerią z przedmiotami na zamówienie [które czasem da się kupić, czasem nie, totolotek], a pozostałe galerie z przedmiotami dostępnymi od ręki [plus trochę na zamówienie]

tyle moich luźnych spostrzeżeń, ale z punktu widzenia właściciela galerii dochodzi jeszcze jedna kwestia: co w razie kontroli skarbowej? bo mamy przeciez przedmioty sprzedane i "sprzedane", z całą pewnością są inaczej oznaczone w bazie danych, nie ma śladu po płatności i projektant nie dostał za nie pieniędzy. pozostaje wtedy mieć tylko nadzieję, że inspektor skarbowy gładko przyjmie argument, że część z tych sprzedaży była "udawana", a nie zrobił się podejrzliwy i nie zacznie sprawdzać projektantów, czy przypadkiem nie było sprzedaży na boku i czy to nie jest próba ukrycia dochodu. abstrahując od tego, czy znajdzie coś, czy nie [zupełnie nie związanego z Arsneo], na przykład że nie płacicie podatku od użyczonego na firmę pokoju [te straszne rzeczy, które przeczytałam wczoraj w watku o DG ;/] to zawsze kontrola skarbowa wiąże się z traumą

nie oczekuję, że osoby sprzedające w Arsneo publicznie zgodzą się ze mną - nie raz słyszałam, że za nieprzychylne opinie o tej galerii można mieć nieprzyjemności z zakończeniem współpracy włącznie.

Edytowane przez Candi
Czas edycji: 2009-07-12 o 15:07
Candi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 15:59   #1397
ree
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Wiadomo cos o wylegarnii? Wyplacili w koncu zaległe pieniądze?
mnie osobiście wypłacono co do reszty to nie wiadomo bo o braku przelewu trąbili a ze przestali to chyba znaczy ze dostali pieniądze
ree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 16:06   #1398
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Cytat:
Napisane przez Candi Pokaż wiadomość
nie oczekuję, że osoby sprzedające w Arsneo publicznie zgodzą się ze mną - nie raz słyszałam, że za nieprzychylne opinie o tej galerii można mieć nieprzyjemności z zakończeniem współpracy włącznie.
Naprawdę?
Może pomyliło Ci się z Trendymanią?
Ja jednak uważam, że każdy punkt widzenia jest wart uwagi. Nie będę się zgadzać ani nie zgadzać - w tym wypadku to "sprzedane" jakoś mi... no ten tego, powiewia
Ale pomysł z tym przenoszeniem z galerii do galerii dałaś dobry będę musiała się zastanowić nad taką opcją
Stary 2009-07-12, 16:40   #1399
Candi
Rozeznanie

Cytat:
Naprawdę?
Może pomyliło Ci się z Trendymanią?
nie pomyliłam - tak słyszałam, ale z wiadomej przyczyny źródeł podawać nie będę
Cytat:
Ale pomysł z tym przenoszeniem z galerii do galerii dałaś dobry będę musiała się zastanowić nad taką opcją
eghem.. żeby nie było to nie jest mój pomysł
Candi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 18:26   #1400
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

Cytat:
Napisane przez orangecountry Pokaż wiadomość
a mam pytanie - jak to jest w arsneo - kiedy kogoś dodają do twórców na podstawie aleladne czy otrzymuje sie dostęp do panelu twórców czy nie...?
dziewczyny.. ponawiam pytanie bo nie wiem co robić włąśnie sprzedałam pierwszy przedmiot w arsneo i nie mam dostępu do panelu....

wymienię:
Stary 2009-07-12, 19:08   #1401
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

orangecountry, a nie masz danych do wysyłki przy tym przedmiocie w aleladne?
135nudziara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 20:07   #1402
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez orangecountry Pokaż wiadomość
Powinnaś mieć dostęp przez AleŁadne...
Ja dopiero po jakimś dłuższym czasie dostałam też dostęp do panelu z ArsNeo...

Cytat:
- co robię? dodaję do "portfolio" - dodaję i natychmiast usuwam w arsneo i wystawiam w innej galerii
- dostanę "zamów podobne" w arsneo, to usunę z innej galerii
Trzeba przedmiot trzymać min. tydzień zanim się usunie...

Cytat:
wszystko fajnie, ale jeśli ludzie zaczną z tego korzystać na większą skalę, niż to się dzieje obecnie, to niedługo w oczach klientów arsneo bedzie galerią z przedmiotami na zamówienie [które czasem da się kupić, czasem nie, totolotek], a pozostałe galerie z przedmiotami dostępnymi od ręki [plus trochę na zamówienie]
Nie wszystkie "sprzedane" można zamówić ponownie... Właściciele nie raz uczulali, żeby nie zaznaczać przy każdym przedmiocie "zamów podobne", właśnie dla uniknięcia sytuacji, że coś się zamówi, a my nie możemy tego powtórzyć.

Cytat:
Ja jakoś nie słyszałam...

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Zresztą Dracko, bo ty zaczęłaś ten temat na forum AN jest bardzo obszerny wątek na ten właśnie temat. Generalnie ja może nie jestem super szczęśliwa, że przedmioty pojawiają się jako sprzedane, ale wyjście mam takie, że mogę zrezygnować ze współpracy a nie chcę...
Stary 2009-07-12, 20:20   #1403
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

dzięki już znalazłam dostęp przez aleladne przepraszam za problem

wymienię:
Stary 2009-07-12, 22:47   #1404
smoczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Zresztą Dracko, bo ty zaczęłaś ten temat na forum AN jest bardzo obszerny wątek na ten właśnie temat. Generalnie ja może nie jestem super szczęśliwa, że przedmioty pojawiają się jako sprzedane, ale wyjście mam takie, że mogę zrezygnować ze współpracy a nie chcę...
Ja po prostu zauważyłam, zdziwiłam się i dlatego o tym napisałam. Nie ma dostępu do forum AN, więc nie mam pojęcia co się tam pisze, no i na razie nie mam z czego rezygnować a wręcz przeciwnie - liczę na udaną współpracę z tą galerią w przyszłości, tylko po prostu jestem bardzo upierdliwym i ciekawskim klientem (klientem w sensie współpracy z jakąkolwiek galerią). Zanim cokolwiek zrobię chcę po prostu wiedzieć jak najwięcej. I tyle.
Stary 2009-07-13, 00:29   #1405
ggagatka
Zakorzenienie

GG do ggagatka

Cytat:
Nie wszystkie "sprzedane" można zamówić ponownie... Właściciele nie raz uczulali, żeby nie zaznaczać przy każdym przedmiocie "zamów podobne", właśnie dla uniknięcia sytuacji, że coś się zamówi, a my nie możemy tego powtórzyć.
Ale to jest opcja "zamów podobne" a nie takie same. Jesli cos jest zrobione z materiałów które popularnie występują w naszych sklepach, to zawsze można dokupić? Ja gdybym miała zaznaczać zamów podobne tylko przy pracach dla których w tej chwili mam materiały, to nigdzie bym nie miała zaznaczonej tej opcji. Dla niektórych wrapów jedynie lub dla prac z oryginalnymi elementami moge tej opcji nie zaznaczać.

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Ale to jest opcja "zamów podobne" a nie takie same. Jesli cos jest zrobione z materiałów które popularnie występują w naszych sklepach, to zawsze można dokupić? Ja gdybym miała zaznaczać zamów podobne tylko przy pracach dla których w tej chwili mam materiały, to nigdzie bym nie miała zaznaczonej tej opcji. Dla niektórych wrapów jedynie lub dla prac z oryginalnymi elementami moge tej opcji nie zaznaczać.
Stare dzieje:
+ debiut
+ gliniaki

ggagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 07:48   #1406
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Ale niestety w wielu sklepach pewne materiały znikają ze sprzedaży i już się nie pojawiają. Wielokrotnie znajomi chcieli coś, co już mi się sprzedało i wydawało mi się, że nie będzie problemu z dokupieniem materiałów, a okazywało się, że nawet w kilku sklepach nie ma już tego w asortymencie.
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 10:02   #1407
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez ggagatka Pokaż wiadomość
No to jest jasne... Własnie teraz czekam na paczuszkę ze swarkami, żeby zrealizowac zamów podobne... Ale bywają takie materiały, których się już nie da dokupić, więc w tych od razu nie zaznaczam tej opcji, bo po co się tłumaczyć...
Stary 2009-07-13, 10:56   #1408
smoczek
Zakorzenienie

Mnie właśnie wkurza to w Pace, że nie mogę odznaczyć zamów podobne i muszę pisać co chwila do klientów, że nie mam materiałów/nie powtórzę, bo to unikat/nie chce mi się (no dobra, tak nie piszę )/nie opłaca mi się powtarzać w takiej cenie, bo dawałam za niskie/whatever. Kiedyś wydawało mi się, że była taka opcja w Pace, że można było odznaczyć ZP, ale teraz tego nie widzę. Może mi się śniło. No i całkowicie fatalne jest to, że cena zostaje. Jak zaczynałam robić w AC to nasprzedawałam w Pace różnych rzeczy w cenach takich, że ręce mi dziś opadają. No i piszą ludzie, że oni by chcieli, a ja, że nie w takiej cenie, no to oni często (choć niektórym to zwisa), że aha, ale ja więcej kasy nie mam, no i klient i ja tracimy czas. Ostatnio dlatego poprosiłam moderatora coby mi pousuwał kupę prac, których wiem, że nie będę powtarzać albo na pewno nie w takich cenach, więc na razie tak rozwiązałam ten problem. Więc jeśli AN ma taka opcję to fantastyczna sprawa.

Edytowane przez smoczek
Czas edycji: 2009-07-13 o 10:58
Stary 2009-07-13, 10:59   #1409
substytut
Zakorzenienie

Draki, a probowalas pisac od razu w opisie ze tylko jeden egzemplarz i nie ma mozliwosci wykonania drugiego? Na niektorych klientow moze to zadzialac motywujaco
substytut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 11:19   #1410
smoczek
Zakorzenienie

HA, widzisz, w ogóle o tym nie pomyślałam. Ja głupia. Dzięki za pomysł !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości