|
|
#1381 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Myślę, ze baza danych im się wywaliła.
Podejrzewam, że już z tym walczą. Na forum się da zalogować spokojnie. Koniec przekazu
|
|
|
|
#1382 |
|
BAN stały
|
Modna już działa
|
|
|
|
#1383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W sumie niewazne, skoro już działa ![]() Dobra, to oglądam zmiany, skoro mówisz, że jakoweś są
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm wiecie co, właśnie zauważyłam, że w Ars Neo jak coś dziewczyny przenoszą do innych galerii, to zamiast zniknąć robi się sprzedane. Trochę to łyso wygląda, bo wydaje się jakby dana osoba sprzedała ten sam przedmiot w dwóch galeriach (to akurat zauważyłam jak Skład Sznurowadeł przenosiła swój "dobytek"
do Trendy). To tak w ramach luźnych spostrzeżeń, bo zaglądam do nich regularnie ostatnio, bo wreszcie robię dla nich jakąś partyjkę przedmiotów.
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Mi akurat to nie przeszkadza
my kojarzymy wiele naszych prac tylko dlatego, że to nasza praca. A klientki to zauważą raczej jedna-druga, nie będzie takich dużo.Zdjęcie biżuterii zostaje w ArsNeo, przez to klientka ma większe wyobrażenie o mojej pracy i łatwiej jej się zdecydować na zamów podobne albo ogólnie na zamówienie czegoś.
|
#1387 |
|
Zadomowienie
|
a mam pytanie - jak to jest w arsneo - kiedy kogoś dodają do twórców na podstawie aleladne
czy otrzymuje sie dostęp do panelu twórców czy nie...?
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, no ja nie wiem. Chyba nie chciałabym żeby tak się działo w przypadku moich prac. Robię raczej unikaty, baaardzo rzadko powtarzam cokolwiek i nie chciałabym robić wrażenia, że sprzedaję kopie. No ale nic. Najpierw przygotuję kolekcję a potem się będę martwić
, bo teraz to w sumie nie moja sprawa.
|
|
|
|
#1389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1390 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez zauwazylam to co Draco i mysle sobie - czyzby robila wszytskiego po 2? To niemozliwe! Swoja droga, sprzedaz idzie jej cudownie, ale patrzac na te prace, to jest uzasadnione
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli mają jakiegos twórcę na celowniku ![]() przynajmniej kilka moich stałych klientek kupuje na przemian biżuterię z trzech różnych sklepów, i czasem mam dylemat z tym całym przenoszeniem, bo czuje sie jakbym kogoś ( ) oszukiwała... z drugiej strony są prawa marketingu - jeśli bizuteria nie schodzi w jednej galerii to moze w drugiej ktoś ją jednak zauważy - hmmmm - dlatego tak rzadko przenosze prace między galeriami.....Jest jest jeszcze jedna strona -przyjmując że ktoś mógł nie sprzedać żadnej pracy, i wycofać wszystkie - może stać się wiarygodny dla jakiegoś klienta bo tak dużo sprzedał jeśli prace widnieją jako sprzedane( chyba za dużo myślę )
Edytowane przez falling in love Czas edycji: 2009-07-11 o 21:45 Powód: literówki razy dwa |
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Po to są komentarze
i zawsze można porównać ilość wystawionych komentarzy do ilości widniejącej jako sprzedana ![]() Ale też racja to co napisała aoirghe - jest opcja "uniewidocznij", z której można korzystać i wtedy zdjęć nie widać
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, tylko jakos logiki mi brak w tym wszystkim... Bo o ile mozna zostawiac usuniete prace w ramach portfolio, to nie wiem skad pomysl by oznaczac je jako sprzedane? Juz bym wolala "niedostepne" czy jak - bo to wprowadza nieco w blad.
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze brałam urlop w modnej i chociaż od piątku mam dostęp do panelu projektanta to w mojej galerii widoczne są tylko sprzedane prace i te które wystawiłam w piątek :/ wśród projektantów też mnie nie ma. Mam nadzieję, że w poniedziałek coś się zmieni, bo pisałam już przez formularz.
Ale chciałam jednej osobie dać linka do galerii, a tam wszystko sprzedane.
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo cos o wylegarnii? Wyplacili w koncu zaległe pieniądze?
|
#1396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- dla potencjalnego sprzedającego "w galerii jest ruch, to się zgłoszę, przeciez innym się sprzedaje". - dla klienta "dużo się sprzedaje tej osobie, jest popularna, warto u niej kupić" faktycznie, można sprawdzić po komentarzach, ale kupujący nie wiedza o tym działaniu i automatycznie uznają, że przeciez nie każdy z pozostałych kupujacych musiał zostawić komentarz - bo takie wyjasnienie wydaje się sensowniejsze - nikomu nie przyjdzie przecież do głowy, ze galeria UDAJE, że coś sprzedała. doskonale rozumiem marketingowe zalety takiego postępowania z punktu widzenia właściciela galerii, ale po krótkim rozważeniu tego pomysłu uznałam, ze w najlepszym wypadku jest "moralnie wątpliwy". włąsciciele pozostałych galerii najwyraźniej doszli do tych samych wniosków. z drugiej strony, z racji że nie ma takiej możliwości w żadnej innej galerii, mogą na tym naprawdę stracić, bo projektanci zaczną u nich "budować portfolio" przedmiotów dostępnych na zamówienie i te same przedmioty oferowac od ręki w innych galeriach, np. - mam kolczyki unikalne, w jednym egzemplarzu nie mogę dorobić drugich - oczywiście chcę je sprzedać, możliwie szybko, ale nie mogę trzymac ich w więcej, niż jednej galerii, bo będe miała problem, jak sprzedadzą się w dwoch na raz - co robię? dodaję do "portfolio" - dodaję i natychmiast usuwam w arsneo i wystawiam w innej galerii - dostanę "zamów podobne" w arsneo, to usunę z innej galerii wszystko fajnie, ale jeśli ludzie zaczną z tego korzystać na większą skalę, niż to się dzieje obecnie, to niedługo w oczach klientów arsneo bedzie galerią z przedmiotami na zamówienie [które czasem da się kupić, czasem nie, totolotek], a pozostałe galerie z przedmiotami dostępnymi od ręki [plus trochę na zamówienie] tyle moich luźnych spostrzeżeń, ale z punktu widzenia właściciela galerii dochodzi jeszcze jedna kwestia: co w razie kontroli skarbowej? bo mamy przeciez przedmioty sprzedane i "sprzedane", z całą pewnością są inaczej oznaczone w bazie danych, nie ma śladu po płatności i projektant nie dostał za nie pieniędzy. pozostaje wtedy mieć tylko nadzieję, że inspektor skarbowy gładko przyjmie argument, że część z tych sprzedaży była "udawana", a nie zrobił się podejrzliwy i nie zacznie sprawdzać projektantów, czy przypadkiem nie było sprzedaży na boku i czy to nie jest próba ukrycia dochodu. abstrahując od tego, czy znajdzie coś, czy nie [zupełnie nie związanego z Arsneo], na przykład że nie płacicie podatku od użyczonego na firmę pokoju [te straszne rzeczy, które przeczytałam wczoraj w watku o DG ;/] to zawsze kontrola skarbowa wiąże się z traumą ![]() nie oczekuję, że osoby sprzedające w Arsneo publicznie zgodzą się ze mną - nie raz słyszałam, że za nieprzychylne opinie o tej galerii można mieć nieprzyjemności z zakończeniem współpracy włącznie.
Edytowane przez Candi Czas edycji: 2009-07-12 o 15:07 |
|
|
|
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może pomyliło Ci się z Trendymanią? ![]() Ja jednak uważam, że każdy punkt widzenia jest wart uwagi. Nie będę się zgadzać ani nie zgadzać - w tym wypadku to "sprzedane" jakoś mi... no ten tego, powiewia ![]() Ale pomysł z tym przenoszeniem z galerii do galerii dałaś dobry będę musiała się zastanowić nad taką opcją
|
|
#1399 |
|
Rozeznanie
|
nie pomyliłam - tak słyszałam, ale z wiadomej przyczyny źródeł podawać nie będę
![]() eghem.. żeby nie było to nie jest mój pomysł
|
#1400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ponawiam pytanie bo nie wiem co robić włąśnie sprzedałam pierwszy przedmiot w arsneo i nie mam dostępu do panelu....
|
|
#1401 |
|
BAN stały
|
orangecountry, a nie masz danych do wysyłki przy tym przedmiocie w aleladne?
|
|
|
|
#1402 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero po jakimś dłuższym czasie dostałam też dostęp do panelu z ArsNeo... Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Zresztą Dracko, bo ty zaczęłaś ten temat na forum AN jest bardzo obszerny wątek na ten właśnie temat. Generalnie ja może nie jestem super szczęśliwa, że przedmioty pojawiają się jako sprzedane, ale wyjście mam takie, że mogę zrezygnować ze współpracy a nie chcę...
|
|
#1403 |
|
Zadomowienie
|
dzięki
już znalazłam dostęp przez aleladne przepraszam za problem
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wręcz przeciwnie - liczę na udaną współpracę z tą galerią w przyszłości, tylko po prostu jestem bardzo upierdliwym i ciekawskim klientem (klientem w sensie współpracy z jakąkolwiek galerią). Zanim cokolwiek zrobię chcę po prostu wiedzieć jak najwięcej. I tyle.
|
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Ale to jest opcja "zamów podobne" a nie takie same. Jesli cos jest zrobione z materiałów które popularnie występują w naszych sklepach, to zawsze można dokupić? Ja gdybym miała zaznaczać zamów podobne tylko przy pracach dla których w tej chwili mam materiały, to nigdzie bym nie miała zaznaczonej tej opcji. Dla niektórych wrapów jedynie lub dla prac z oryginalnymi elementami moge tej opcji nie zaznaczać.
|
|
#1406 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale niestety w wielu sklepach pewne materiały znikają ze sprzedaży i już się nie pojawiają. Wielokrotnie znajomi chcieli coś, co już mi się sprzedało i wydawało mi się, że nie będzie problemu z dokupieniem materiałów, a okazywało się, że nawet w kilku sklepach nie ma już tego w asortymencie.
|
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie właśnie wkurza to w Pace, że nie mogę odznaczyć zamów podobne i muszę pisać co chwila do klientów, że nie mam materiałów/nie powtórzę, bo to unikat/nie chce mi się (no dobra, tak nie piszę
)/nie opłaca mi się powtarzać w takiej cenie, bo dawałam za niskie/whatever. Kiedyś wydawało mi się, że była taka opcja w Pace, że można było odznaczyć ZP, ale teraz tego nie widzę. Może mi się śniło. No i całkowicie fatalne jest to, że cena zostaje. Jak zaczynałam robić w AC to nasprzedawałam w Pace różnych rzeczy w cenach takich, że ręce mi dziś opadają. No i piszą ludzie, że oni by chcieli, a ja, że nie w takiej cenie, no to oni często (choć niektórym to zwisa), że aha, ale ja więcej kasy nie mam, no i klient i ja tracimy czas. Ostatnio dlatego poprosiłam moderatora coby mi pousuwał kupę prac, których wiem, że nie będę powtarzać albo na pewno nie w takich cenach, więc na razie tak rozwiązałam ten problem. Więc jeśli AN ma taka opcję to fantastyczna sprawa.
Edytowane przez smoczek Czas edycji: 2009-07-13 o 10:58 |
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Draki, a probowalas pisac od razu w opisie ze tylko jeden egzemplarz i nie ma mozliwosci wykonania drugiego? Na niektorych klientow moze to zadzialac motywujaco
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
HA, widzisz, w ogóle o tym nie pomyślałam. Ja głupia. Dzięki za pomysł
!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

) oszukiwała... z drugiej strony są prawa marketingu - jeśli bizuteria nie schodzi w jednej galerii to moze w drugiej ktoś ją jednak zauważy - hmmmm
- dlatego tak rzadko przenosze prace między galeriami.....

będę musiała się zastanowić nad taką opcją
ponawiam pytanie bo nie wiem co robić