Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-10, 18:32   #2041
lain
Zakorzenienie

Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość

wiecie co wkurzyłam się na maksa.. jak mamuska i siostra TZta dowiedziały sie że chcemy jechac razem nad morze to stwierdziły że one tez by chciały czy one nie rozumieją że chcemy spędzić troszkę czasu tylko we dwoje rok temu TŻ zabrał je na kilka dni do zakopanego, ja też z nimi byłam i powiem szczerze że jakoś nie zachwucił mnie ten wyjazd. do pokoju wracalismy już o 18 i tylko raz udało mi się wyrwać TZta na koncert Feela. siostra TZta ma chyba z 31 lat, faceta nie ma, ma już zadatki na starą pannę więc nie chcę się z nimi męczyć i denerwuje mnie to że za każdym razem chcą gdzieś z nami jechac..koniec z tym, jak one jadą to ja nie i tyle. niby TŻ mówi że ich nie weźmie, i jest na mnie zły że mu truję, ale niedlugo będziemy zakładać własną rodzinę, przyjdą dzieci i co też mamy je zabierać i tak TŻ zabiera je do takiego sanktuarium maryjnego, do zoo i na 1 dzień nad morze za co sam płaci za dojazd i cagle im mało. TŻ ma jeszcze braci którzy też mogliby się do czegos poczuć.. no to się wyżaliłam nie chcę truc TŻtowi no ale co za rok w podróż poslubną też będą chciały nam przeszkadzac. ale coś czuję że sis TŻta będzie mocno zaznaczona w naszym życiu bo jest sama i nie będzie miała swojej rodziny pewnie, bo ma straszny charakter! się normalnie wkułam ..
omg
wspolczuje
nie wiem... moze ja mam wyrodnego TZa... ale jakby jego mama z siostra powiedzialy, ze chca gdzie z nami jechac na wakacje, isc do zoo czy gdzies tam to by je chyba wysmial oj za dobre serce ma Twoj TZ, a one mu wchodza na glowe. niech im moze powie, ze macie ochote jechac sami we dwojke i tyle

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
A można założyć sobie takie wspólne konto oszczędnościowe bez problemu?Czy tylko w DB jest taka możliwość
oczywiscie, ze jest bo niby jak malzenstwa maja wspolne konta? kazde konto moze byc wspolne i nie trzeba byc do tego malzenstwem poprostu dwie osoby dostaja uprawnienia i karty do tego samego konta

a w ogole to zalozylismy to konto i musze stwierdzic, ze obsluga w DB jest masakryczna... no dramat... nie dosc ze syf w banku, jakies odrapane biurka pilsniowe, rozwalone ulotki, walajace sie gdzie papiery to jeszcze obsluga to dno... jakby tam wpadl jakis mystery shopper to cienko by z nimi bylo i w dodatku nielegalnie kseruja dowody osobiste nawet nie pytajac o zgode TZ zwrocil gosciowi uwage i powiedzial, ze sobie nie zyczy... gosciu grzecznie oddal kopie i po sprawie (czyli sam mial swiadomosc, ze tak nie mozna...)
no ale zalozylismy to konto i mamy nadzieje, ze juz nie bedziemy tam musieli wracac

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Jak to jest dokładnie z tą kartą Euro 26-czy można z nią pójść np. do okulisty w Polsce czy tylko gdzieś w podróży w nagłych wypadkach?
Podobno sa też z nią jakieś zniżki przy zwiedzaniu

to tylko od naglych wypadkow w podrozy (za granica i w Polsce) - koszty leczenia, nww itp
znizki sa zazwyczaj 5-10%. na stronie mozna sobie poszukac gdzie. choc watpie zebym sama z tego korzystala - bo raczej nie bede pamietala gdzie sa, a przeciez nie bede ze soba calej listy nosic

no to ja znowu zmykam. milego wieczoru

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-10 o 18:34
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 19:15   #2042
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
To i ja pozwolę sobie dołączyć Salę mam na 15 maja 2010, niestety nie mam jeszcze terminu w Kościele zaklepanego, bo dopiero we wtorek mamusia wyskoczyła, że ma salę... I mam wielką nadzieję, że za 3 tygodnie, jak w końcu dojadę do domu, uda mi się zaklepać ten termin w Kościele

A o nas... Oboje w dniu ślubu będziemy mieć po 25 lat. Nie robimy wesela, tylko obiadek dla najbliższej rodziny. Chyba tyle
cześć witamy Cię serdecznie
Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
byłam też w salonie annais bridal i widziałam na manekinie Carrerę Kasi- ma boski welon jejjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
a nie mówiłam

jak tam remont?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 19:42   #2043
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
omg
wspolczuje
nie wiem... moze ja mam wyrodnego TZa... ale jakby jego mama z siostra powiedzialy, ze chca gdzie z nami jechac na wakacje, isc do zoo czy gdzies tam to by je chyba wysmial oj za dobre serce ma Twoj TZ, a one mu wchodza na glowe. niech im moze powie, ze macie ochote jechac sami we dwojke i tyle
nio własnie mu to powiedziałam faktycznie wchodzą mu na głowę, szczególnie siostra TZta, a TŻ nie ma sumienia im ciagle odmawiać. kiedyś miałam ochotę jechać nad jeziorko i tylko telefon do TŻcika, a on za chwilke oddzwania i się pyta czy jego sis może znami jechać. no ale mam nadzieję że to sie zmieni po ślubie będziemy mieszkać osobno i nie będą wiedzieć co robimy TZta też to męczy że on musi jeździć z mamuskami gdzies na imieniny itp. ale już sie uspokoiłam i jest dobrze tylko było mi przykro bo czekam na ten wyjazd, bo ostatnio przez moje studia spędzalismy mało czasu ze sobą, a chciałabym ozywić nasz związek ostatnie wakacje nad morzem, niby takie niepozorne ale duzo zmieniły w sumie to wtedy się zaręczyliśmy kurcze w sierpniu minie rok od zaręczyn jak ten czas szybko leci
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 19:46   #2044
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
wiecie co wkurzyłam się na maksa.. jak mamuska i siostra TZta dowiedziały sie że chcemy jechac razem nad morze to stwierdziły że one tez by chciały czy one nie rozumieją że chcemy spędzić troszkę czasu tylko we dwoje rok temu TŻ zabrał je na kilka dni do zakopanego, ja też z nimi byłam i powiem szczerze że jakoś nie zachwucił mnie ten wyjazd. do pokoju wracalismy już o 18 i tylko raz udało mi się wyrwać TZta na koncert Feela. siostra TZta ma chyba z 31 lat, faceta nie ma, ma już zadatki na starą pannę więc nie chcę się z nimi męczyć i denerwuje mnie to że za każdym razem chcą gdzieś z nami jechac..koniec z tym, jak one jadą to ja nie i tyle. niby TŻ mówi że ich nie weźmie, i jest na mnie zły że mu truję, ale niedlugo będziemy zakładać własną rodzinę, przyjdą dzieci i co też mamy je zabierać i tak TŻ zabiera je do takiego sanktuarium maryjnego, do zoo i na 1 dzień nad morze za co sam płaci za dojazd i cagle im mało. TŻ ma jeszcze braci którzy też mogliby się do czegos poczuć.. no to się wyżaliłam nie chcę truc TŻtowi no ale co za rok w podróż poslubną też będą chciały nam przeszkadzac. ale coś czuję że sis TŻta będzie mocno zaznaczona w naszym życiu bo jest sama i nie będzie miała swojej rodziny pewnie, bo ma straszny charakter! się normalnie wkułam ..
O kurcze, ale rodzinny wypad Wam się szykuje Dobrze robisz, nie gódź się teraz na takie rzeczy, bo się mamuśka ze starą panną przyzwyczają i potem się nie odgonicie i tak jak mówisz jeszcze w podróż poślubną się zapakują.

Co do Deutsche Banku, to nigdy nie byłam w środku i nie mam zielonego pojęcia o kontach osobistych. Ale jeśli chodzi o konta firmowe, to mają wysokie prowizje. A za konta walutowe, to już w ogóle masakra.

My z TŻ po ślubie przerobimy jego konto w BZ WBK na wspólne, bo on też może korzystać ze wszystkich bankomatów bez prowizji. W Aliorze też tak mają, że ze wszystkich bankomatów mogą korzystać, ale za to jest opłata za używanie karty (3 zł miesięcznie).

Edytowane przez Jazzmanka
Czas edycji: 2009-07-10 o 19:52
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 19:55   #2045
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

can't - dokonale Cię rozumiem, też bym na taki układ już nigdy nie poszła
w tamtym roku byliśmy na wakacjach w Turcji - mama TŻ, brat TŻ (lat 18) i my. Rodzice mu sponsorowali wyjazd (ponad 2000)zł, więc nie kręciliśmy nosem, bo darowanemu się w zęby nie zagląda,
ale nigdy więcej. Bardzo lubię jego mamę, ale teksty "a gdzie idziecie? a kiedy wrócicie? dlaczego ty tak mało jesz (do niego)? nie smarujcie się filtrem 30 bo się nie opalicie...weźcie sobie 6 plus brat, któremu się nudziło więc nie bardzo rozumiał, że chcemy spędzać czas tylko we dwoje i te jego niewybredne żarty... doprowadzało mnie to do szału
Stary 2009-07-10, 20:10   #2046
Jazzmanka
Zadomowienie

W takich rodzinnych wyjazdach najbardziej męczące jest to, że trzeba się cały czas pilnować, żeby być grzecznym. Nie można się rzucić na siebie i pogryźć TŻ uszko z nudów, bo rodzina by pomyślała, że nam się przy nich na amory zbiera. A Ja tak ożywiam TŻ, bo on się wtedy śmieje.
Stary 2009-07-10, 20:19   #2047
kaska87
Zakorzenienie

właśnie do mnie dzwonił na skype TZ siostrzeniec (3,5 roczku ma) i TZ odebrał a on: "cześć Kaka, cześć kaka, nie widzę Cię i TZ włączył kamerkę i on "nie kaka, piotek" kochany skrzacik i mówił nam alfabet

Stary 2009-07-10, 20:19   #2048
anagat
Zadomowienie

hej Kaska 87 no troche podczytalam.. ale calosci watku to nei ma szans .. hihi bede z doskoku;p dzis z doskoku czyli z dyzuru..
Dziewczyny , musze sie pochwalic dzis 2 dziewuszki troche dzieki mojej pomocy przyszly na swiat jedna Polka druga Irlandka- obie sliczne
uciekam , bo sie na chwile tylko do kompika dorwalam.

PS.kremu pod oczy nie uzywam, zmarszczki zaskocza mnie w biegu heh
Buziaki dla wszystkich
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 20:21   #2049
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Dziewczyny , musze sie pochwalic dzis 2 dziewuszki troche dzieki mojej pomocy przyszly na swiat jedna Polka druga Irlandka- obie sliczne
super jesteś położną? czy lekarką

Stary 2009-07-10, 20:23   #2050
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:

PS.kremu pod oczy nie uzywam, zmarszczki zaskocza mnie w biegu heh
Buziaki dla wszystkich
O kurcze, jesteś położną????
Powiedz nam jak się u Was traktuje rodzące kobiety, bo tyle się słyszy złych rzeczy o oddziałach porodniczych, że aż strach rodzić.
Stary 2009-07-10, 20:26   #2051
tancerka212
Zakorzenienie

wyjazd z rodzicami??? NEVER EVER!!! za żadne skarby swiata nie pojechałabym z tżtem i rodzicami na wakacje- na piechotę bym wróciła do domu już następnego dnia choćbyśmy wyruszyli na Madagaskar

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jak tam remont?
ogólnie to rodzice tżta rozszerzyli plany remontu i zaczęli jeszcze piwnicę zalewać od nowa robic podłogi, coś tam kopać na podwórku będą więc zanim to wszystko się skonczy to spokojnie do końca wakacji potrwa... ja mam cichą nadzieję że uda nam się choćby w=ostatniego dnia wakacji kupić meble i wyposażenie AGD ale nie wiem na ile moje optymistyczne marzenia będą zgodne z rzeczywistością przez to rozszerzenie zasięgu remontu... niby lipa ale w gruncie rzeczy to dobrze że teściowie odnawiają ten dom bo szwagierka powiedziała że oni nie wypbrażają sobie mieszkać z rodzicami i mają zamiar się budować chociażby dom miałby mieć wielkość pudełka od zapałek więc bardzo prawdopodobne że obecny dom będzie mój i tżta... nie skaczę z radości z tego powodu (już wam pisałam kiedyś o tym że ten dom to centrum wszelkich rodzinnych zjazdów a ja nie mam zamiaru być co tydzien gospodynią dla 30 osób...) ale w sumie może nie będzie tak źle jeśli od początku zaprowadzę tam swoje zasady.... w każdym razie narazie urządzamy mieszkanko i najbliższe kilka lat w nim zamierzamy spędzić razem z tżtem (ewentualnie za 5 lat z jakimś bobaskiem)
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 20:29   #2052
kaska87
Zakorzenienie

Tancerka wątpię by rodzina wpadała Wam na chatę w końcu to będzie Wasz dom

Stary 2009-07-10, 20:33   #2053
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Tancerka wątpię by rodzina wpadała Wam na chatę w końcu to będzie Wasz dom
ja myślę że ważne będzie to na ile sobie pozwolę wejść rodzinie na głowę... a że ja ogólnie jestem potworem i umilić człowiekowi umiem życie jak mi coś nie pasuje i gości nie lubię mieć po 5 sztuk codziennie szczególnie nie swoich znajomych tylko jakiś ciotek emerytek więc myślę że już na początku dam jasno do zrozumienia że nie mam zamiaru ze swojego domu robić karczmy a jak nie to nikt mnie tam nie będzie trzymał- mamy z tżtem swoją działkę, wexmiemy kredyt i zbudujemy jakiś malutki domek i spadówa od wszystkich namolnych gości
Stary 2009-07-10, 20:36   #2054
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślę że ważne będzie to na ile sobie pozwolę wejść rodzinie na głowę... a że ja ogólnie jestem potworem i umilić człowiekowi umiem życie jak mi coś nie pasuje i gości nie lubię mieć po 5 sztuk codziennie szczególnie nie swoich znajomych tylko jakiś ciotek emerytek więc myślę że już na początku dam jasno do zrozumienia że nie mam zamiaru ze swojego domu robić karczmy a jak nie to nikt mnie tam nie będzie trzymał- mamy z tżtem swoją działkę, wexmiemy kredyt i zbudujemy jakiś malutki domek i spadówa od wszystkich namolnych gości
powiedzcie to teściowej, że jak Wy sie wprowadzacie to nie ma najazdów emerytów i oni pewnie delikatnie dadzą to ciotkom do zrozumienia zazdroszczę domku my też mamy domek, ale wiecie jaka u nas jest sytuacja

Stary 2009-07-10, 20:42   #2055
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
powiedzcie to teściowej, że jak Wy sie wprowadzacie to nie ma najazdów emerytów i oni pewnie delikatnie dadzą to ciotkom do zrozumienia zazdroszczę domku my też mamy domek, ale wiecie jaka u nas jest sytuacja
ja to myślę że może najazdu ciotek obawiać się muszę aż tak bardzo bo moze one będą przychodzić do teściowej do domku a mój zostawią w spokoju ale bardziej obawiam się wszelkich uroczystości rodzinnych bo teraz u tżta w domu jest wieeeelki salon i w nim piękny stół z krzesłami na mnóstwo osób żeby cała gigantyczna rodzina się tam mieściła podczas wigilii i innych tego typu spotkan... no i znając życie jak będzie jakiś zjazd to wszyscy będą mysleli że to oczywiste że w tym właśnie salonie będą się odbywać uroczystości a ja to raczej gotować na 30 osób nie zamierzam.. co najwyzej mogę zrobić herbatę
Stary 2009-07-10, 21:01   #2056
kaska87
Zakorzenienie

ale cisza, a mój TZ-cik już poszedł bo jutro jedzie na pogrzeb

a mnie cały czas brzuch boli jakbym miała @ a jej nie ma

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-10 o 21:09
Stary 2009-07-10, 21:17   #2057
metkaa
Zakorzenienie

czesc dziweczynki
witam nowa PM

Cytat:
ogólnie to rodzice tżta rozszerzyli plany remontu i zaczęli jeszcze piwnicę zalewać od nowa robic podłogi, coś tam kopać na podwórku będą więc zanim to wszystko się skonczy to spokojnie do końca wakacji potrwa... ja mam cichą nadzieję że uda nam się choćby w=ostatniego dnia wakacji kupić meble i wyposażenie AGD ale nie wiem na ile moje optymistyczne marzenia będą zgodne z rzeczywistością przez to rozszerzenie zasięgu remontu... niby lipa ale w gruncie rzeczy to dobrze że teściowie odnawiają ten dom bo szwagierka powiedziała że oni nie wyobrażają sobie mieszkać z rodzicami i mają zamiar się budować chociażby dom miałby mieć wielkość pudełka od zapałek więc bardzo prawdopodobne że obecny dom będzie mój i tżta... nie skaczę z radości z tego powodu (już wam pisałam kiedyś o tym że ten dom to centrum wszelkich rodzinnych zjazdów a ja nie mam zamiaru być co tydzien gospodynią dla 30 osób...) ale w sumie może nie będzie tak źle jeśli od początku zaprowadzę tam swoje zasady.... w każdym razie narazie urządzamy mieszkanko i najbliższe kilka lat w nim zamierzamy spędzić razem z tżtem (ewentualnie za 5 lat z jakimś bobaskiem)
tancerka oby nie było tak jak u mojej kolezanki a mianowicie: jej tz kupił kilka lat temu dom do wykonczenia, prace trwały pare lat i oczywiscie we wszystim temu chłopakowi pomagał jego tata a mamusia przyjezdzała gotowac obiadki, od 2 lat ta kolezanka wraz z tz mieszka juz w tym domu przy czym tesciowie potrafia przyjechac ( zawsze bez zapowiedzi) np o 8 rano w sobote, tesciowa sadzi jej kwiatki, pieli grzadki, prasuje koszule swojemu synusiowi jesli ona (ta kolezanka) nie zdazyła tego zrobic no po prostu jedna wielka masakra
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 21:20   #2058
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
od 2 lat ta kolezanka wraz z tz mieszka juz w tym domu przy czym tesciowie potrafia przyjechac ( zawsze bez zapowiedzi) np o 8 rano w sobote, tesciowa sadzi jej kwiatki, pieli grzadki, prasuje koszule swojemu synusiowi jesli ona (ta kolezanka) nie zdazyła tego zrobic no po prostu jedna wielka masakra
a koleżanka nie ma języka w buzi

jeśli o wtrącanie się rodziców/teściów to ja nie mam problemów bo ja od razu bazyla puszczę jak mi coś nie pasi, albo coś przygadam chociaż ja bym chciała by ktoś prasował koszule TZ'a bo ja nie potrafię poważnie potrafię prasować koszulę 15 minut i nadal jest pognieciona

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-10 o 21:21
Stary 2009-07-10, 21:49   #2059
201701300931
Konto usunięte

No my będziemy mieszkać (o ile oczywiście dostanie się kredyt i uda się kupić mieszkanie) 400km od mojego domu i 150km od domu TŻ, więc nam nikt raczej nalotów niezpowiedzianych robić nie będzie
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 21:49   #2060
metkaa
Zakorzenienie

niby mowi ze sie odzywa ale jak to naprawde wyglada to nie wiem, ja sobie nie wyobrazam zeby ktos (nawet moi rodzice) wtracał sie do mojego zycia
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 21:55   #2061
kaska87
Zakorzenienie

ja nie wyobrażam sobie, że w sobotę leżę sobie w łóżku z mężusie a tutaj teściowie ładują się o 8:00 do naszego domu

Stary 2009-07-10, 21:59   #2062
anagat
Zadomowienie

Jestem lekarzem nie położną..
A tu, tzn i Irlandii (A konkretnie tu gdzie pracuję) świetnie się traktuje matkę i dziecko.. Bardzo mi się to podoba. Dziecko jeśli tylko jest OK jest z mamusią. Tata może siedzieć całe dnie w szpitalu.. Ogólnie fajno..
No to już z dyżuru zeszłam i idę rozkoszować się weekendem PA
Stary 2009-07-10, 22:01   #2063
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
to super fajnie tak powitać na świecie małego robaczka

Stary 2009-07-10, 22:09   #2064
anagat
Zadomowienie

Oj fajnie
Dziewczyny mam prośbę.. napiszcie kiedy planujecie kupować suknie( o ile jej jeszcze nie macie)
No i mam jeszcze pytanie , czy któraś ma w planie przed ślubem się 'skurczyć hehe w sobie' , bo ja planuję schudnąć.. tylko nie chcę za szybko,zeby nie zdążyć przytyć<lol>
Mój ślub w maju , myślałam ,żeby do Polski konkretnie w celu zakupu sukni w lutym przyjechać..jak się wam wydaje??Może być? czy za późno?
ew może być styczeń . W grudniu nie jadę do Polski a uważam że listopad to za szybko..
Strzelam właśnie focha mojemu TŻ<LOL> niech wie kto tu rządzi !
Stary 2009-07-10, 22:11   #2065
kaska87
Zakorzenienie

to chyba za późno trzeba 4 miechy wcześniej zamówić-przynajmniej tam gdzie ja byłam ja mam już wybraną a kupować będę w styczniu (ślub we wrześniu) bo wtedy jest promocja na suknie

a poza tym będzie już kolekcja 2010 więc sobie porównam

Stary 2009-07-10, 22:16   #2066
201701300931
Konto usunięte

Ja zapewne jesienią będę szukać, bo i tak z moimi przyjazdami do domu średnio. A zimą to już nauka, nauka, nauka

Poza tym ja chyba będę gdzieś szyć, bo jestem takim szkieletorkiem, że raczej trudno będzie cokolwiek na mnie znaleźć
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 22:20   #2067
anagat
Zadomowienie

Ichh no to cóż, przed styczniem na pewno nie.. a muszę chyba z tego co wiem jakiś 'cyrograf' w kościele podpisywać z tego co wiem 2-3 mies przed ślubem , czyli jednak wychodzi na luty.. będą jaja jak znam siebie.. No ale nic, toć jakąś suknię znajdę.. spędzę 5 dni od rana do wieczora mierząc - wymarzony urlop- ale znajdę! Jak mus to mus.. już widzę znudzoną minę mojego TŻ jak będzie mnie w kolejnych kreacjach oglądał uhaha..
A Kasiu jaka jest Twoja obecna wybranka wśród sukni?? Może już wkleiłaś.. jak tak to sobie poszukam.. Uciekam.. Odfochowałam się Buziaki
Stary 2009-07-10, 22:22   #2068
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
A Kasiu jaka jest Twoja obecna wybranka wśród sukni?? Może już wkleiłaś.. jak tak to sobie poszukam.. Uciekam.. Odfochowałam się Buziaki
juz ją chyba 1000 razy wklejałam ale dla Ciebie mogę jeszcze raz
carrera.jpg

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-10 o 22:23
Stary 2009-07-10, 22:43   #2069
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
A tu, tzn i Irlandii (A konkretnie tu gdzie pracuję) świetnie się traktuje matkę i dziecko.. Bardzo mi się to podoba. Dziecko jeśli tylko jest OK jest z mamusią. Tata może siedzieć całe dnie w szpitalu.. Ogólnie fajno..
No to już z dyżuru zeszłam i idę rozkoszować się weekendem PA
A, jak w Irlandii to zmienia postać rzeczy. To masz na pewno dużo lepsze warunki niż u nas byś miała. I świeże mamuśki widzę, że też. Ale to tak jest u Was w tym jednym szpitalu, czy wszędzie w Irlandii, że matka z dzieckiem są tak dobrze traktowani? Bo w Polsce np. w Krakowie u Lain jest szpital na poziomie, ale u nas we Wrocławiu to jedna porażka.

Co do teściowych, to TŻ tato to Ja wiem, że się nie będzie wtrącał, bo taki ma charakter. A TŻ mama jakiś czas temu mówiła, że nie będzie się do nas wtrącać, chyba, że sami ją o coś zapytamy albo poprosimy, a tak to się nie będzie wtrącać, no chyba, że będę biła TŻ na to Ja jej powiedziałam, że wtedy to Ja jej przypomnę te słowa o nie wtrącaniu się

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Oj fajnie
Dziewczyny mam prośbę.. napiszcie kiedy planujecie kupować suknie( o ile jej jeszcze nie macie)
No i mam jeszcze pytanie , czy któraś ma w planie przed ślubem się 'skurczyć hehe w sobie' , bo ja planuję schudnąć.. tylko nie chcę za szybko,zeby nie zdążyć przytyć<lol>
Mój ślub w maju , myślałam ,żeby do Polski konkretnie w celu zakupu sukni w lutym przyjechać..jak się wam wydaje??Może być? czy za późno?
ew może być styczeń . W grudniu nie jadę do Polski a uważam że listopad to za szybko..
Strzelam właśnie focha mojemu TŻ<LOL> niech wie kto tu rządzi !
Ja się właśnie kurczę. Dzisiaj miałam łatwo, bo jestem chora i mi się jeść nie chciało. Zjadłam tylko płatki na śniadanie, potem na obiad 2 jabłka, a na kolację talerz zupy, ale taki niepełny. I zero chleba

Ja zamierzam iść po raz pierwszy na polowanie sukni po wakacjach, bo teraz mam rozmiar 42, a chcę mieć 40. Jak ostatnio byłam z koleżanką w salonie, to w rozm. 42 mieli tylko 3 sukienki więc sobie najpierw schudnę, a potem będę mierzyć to co mi się podoba, a nie to co jest.

Jak już wybierzesz suknię, to musisz na nią trochę poczekać, tak jak Kasia pisała, a potem jak już suknię przywiozą do salonu, to musisz się umówić na mierzenie i wtedy przynosisz swoje buty, żeby jeszcze wyregulować długość i jeśli coś schudłaś, to jeszcze zdążą coś zwężyć.
Stary 2009-07-10, 22:47   #2070
kaska87
Zakorzenienie

Kasia mówi dobranoc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości