Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-10, 14:54   #1291
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Pisalas o Maxi-cosi, wiec takie sa teraz ceny tego fotelika w Holandii, tak on jest na rok czasu, ale za te pieniadze naprawde sie oplaca. Ja mam zamiar kupic Maxi-cosi (nie wiem czy to full wypas,) w kazdym badz razie nam by wystarczyl, bo jest bezpieczny i jadac z malym do sklepu na pewno przyda mi sie jako nosidelko, az miast za kazdym razem szarpac sie z golnola

tak dokładnie o takim zwykłym foteliku typu maxi -cosi ( nie miałam na mysli tej konkretnej firmy akurat) który się wpina do wózka, sama taki mam tyle, że baby relax .
i tak cena zwykłego fotelika nosidełka jest dośc niska można już za 70 eu kupić.

natomiast malinka pisała o foteliku "nie-nosidełku" tylko takim dużym , który służy do 4 roku życia i ma crash testy itp itd . i napisałam, że ja na taki nie będę wydawać kasy bo kosztuje 300 euro ( np firmy maxi cosi fotelik do lat 4 kosztuje 299 eu) i że mi by się nie sprawdził bo dziecko i tak będzie w nim siedzieć 10 minut- stąd my mamy zwykły fotelik.

to miałam na mysli pisząc cenę 300 eu , że nie będę tyle wydawać.

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 15:10   #1292
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

witam
właśnie policzyłam ile czego mam i z samego rozmiaru do 56 ( mniejsze też mam bo chrześniak był wcześniakiem) to posiadam
Body z krótkim 13 szt
body z długim 14 szt
Pajace 15 szt
Spioszki 14 szt
bluzeczki z długim rękawem 28 szt + 2 takie bardzo grube
spodenki ze stópkami 2 szt
spodenki bez stupek 2 szt
kombinezon 1 polarowy
i całe mnustwo na rozmiar 62 i 68 którego nie chciało mi się liczyć
ciekawe ile razy młody co założy hehehhe
Stary 2009-07-10, 15:31   #1293
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
tak dokładnie o takim zwykłym foteliku typu maxi -cosi ( nie miałam na mysli tej konkretnej firmy akurat) który się wpina do wózka, sama taki mam tyle, że baby relax .
i tak cena zwykłego fotelika nosidełka jest dośc niska można już za 70 eu kupić.

natomiast malinka pisała o foteliku "nie-nosidełku" tylko takim dużym , który służy do 4 roku życia i ma crash testy itp itd . i napisałam, że ja na taki nie będę wydawać kasy bo kosztuje 300 euro ( np firmy maxi cosi fotelik do lat 4 kosztuje 299 eu) i że mi by się nie sprawdził bo dziecko i tak będzie w nim siedzieć 10 minut- stąd my mamy zwykły fotelik.

to miałam na mysli pisząc cenę 300 eu , że nie będę tyle wydawać.
Zdazylam na poczte
Maxi-cosi nie jest zwyklym nosidelkiem, bo ma zaliczone crash-testy, a o foteliku Maxi-cosi od 0 do lat 4 nie slyszalam, mozesz podac jego nazwe?
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 15:38   #1294
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Zdazylam na poczte
Maxi-cosi nie jest zwyklym nosidelkiem, bo ma zaliczone crash-testy, a o foteliku Maxi-cosi od 0 do lat 4 nie slyszalam, mozesz podac jego nazwe?
dla mnie "zwykły" fotelik to taki który się w wózek wpina i służy dziecku do 13 kg, nie mam na myśli przez to że są to gorsze tylko nie tak "wypasione" jak te duże foteliki przeznaczone tylko do auta.

niestey z nazwą nie pomogę , bo się nie interesowałam bliżej. póki co nam taki fotelik nie potrzebny no i jak zobaczyłam cenę w sklepie to mnie zgięło. my o takim foteliku pomyslimy za rok jak się na dłuższą wycieczkę do Polski wybierzemy.
czy jest od 0 też nie wiem, wiem napewno że jest do lat 4. podobne foteliki robią też inne firmy, ale my zerknęliśmy tylko na ten i to z czystej ciekawości bo fotelik do autka już mamy

......................... .......

idę ćwiczyć mięsnie kegla, kręgosłup i łydki, ktoś się przyłącza?

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-07-10 o 15:39
Stary 2009-07-10, 15:38   #1295
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
witajcie
oj dzisiaj jestem jakas nie do zycia- nic mi sie nie chche robic, absolutnie na nic nie mam ochoty.
wczoraj nie bylismy w sklepie z mebelkami bo maz za pozno wrocil z pracy- ale za to dzis obiecal ze zalatwimy to na 100%. juz sie nie moge doczekac
jezeli chodzi o imie dla synka to mamy ogromny problem bo nic nam kompletnie sie nie podoba- albo jak mi sie podoba to mezowi nie i na odwrot. wstepnie maz cos mowie o Alanie, a ja o Wiktorze hmmmmm
oj jak dobrze, że ktoś jest w podobnej sytuacji do mnie Już się martwiłam, że jestem jedyna wśród Was. Chciałabym mieć już imię wybrane, żeby móc mówić do brzuszka po imieniu, a tak ciągle mówię do niego Mamisynku

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
witam
właśnie policzyłam ile czego mam i z samego rozmiaru do 56 ( mniejsze też mam bo chrześniak był wcześniakiem) to posiadam
Body z krótkim 13 szt
body z długim 14 szt
Pajace 15 szt
Spioszki 14 szt
kombinezon 1 polarowy
o rany

ja na 56 prawie nic nie mam, a na 62 to żaden rodzaj odzieży nie przekracza 10 sztuk
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 15:41   #1296
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość

ja na 56 prawie nic nie mam, a na 62 to żaden rodzaj odzieży nie przekracza 10 sztuk
ja mam na 50/56 po ok 10 sztuk a na 62 nic jeszcze nie mam ale w lipcu wyprzedaże więc jak już mebelki będą stały to będę zapełniać komodę hihihi

Stary 2009-07-10, 15:43   #1297
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
ja mam na 50/56 po ok 10 sztuk a na 62 nic jeszcze nie mam ale w lipcu wyprzedaże więc jak już mebelki będą stały to będę zapełniać komodę hihihi
ja bardzo dużo dostałam kupiłam zaledwie parę sztuk
acha jeszcze mam cała reklamówek skarpetek rajstopek śliniaków i czapeczek
Stary 2009-07-10, 15:59   #1298
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Juz zrobilam dwa prania i obydwa juz wysuszone, teraz prasowanko czeka, nie slyszalyscie o maszynie ktora prasuje, bo tylko jej mi jeszcze brakuje
TZ zabral mi dzis moje C8, wiec do sklepu pojechalam jego Partnerem i musze powiedziec, ze calkiem fajnie sie nim jezdzi. Moze nie ma "kopa", ale moze byc
Zjadlam obiadek, sama, ale musze troche wczesniej, bo inaczej nie poradze sobie z przyrostem wagi

Skad ta cena Teraz w Hollandii prawie za darmo rozdaja,, bo juz od 95eu i wszystko bylo by fajnie gdyby nie to, ze to drugi ,koniec Holandii. W przyszlym tyg jedziemy co prawda do Helmond na USG, ale stamtad to jeszcze extra godzina jazdy. Wysylaja do Belgii, ale trza najpierw zapytac o koszta, bo nie wiem czy sie oplaci. Jak dotad w Belgii widzialam foteliki Maxi-cosi za 149eu, czemu tutaj wszystko takie drogie

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Sama piszesz, ze nie dali im karmic, a to nie ma nic wspolnego z kobieta i jej psychika.
Ja czytalam gdzies, ze w zadnym wypadku jesli sie chce karmic nie nalezy dokarmiac butelka, ani kropli, bo maluchowi latwiej ciagnac z butli niz cyca i sie rozleniwia
Ale w polskich (nie wiem jak u nas bedzie) szpitalach tez nie pomagaja, bo na watku sierpniowek jednej dziewczynie malucha dokarmiali butla, choc ta chciala karmic. Paranoja jakas
A tak, maleństwo niby takie malusie, ale już od urodzenia zaczyna kombinować i jak się da butelache to cóż.... w mega expresowym tempie przyzwyczaja się do butelachy i ssać cyca nie chce. W moim szpitalu natomiast nikt nie dokarmia dzieci, dziecko może być nawet całą dobę głodne skoro mama nie ma pokarmu, a oni jedyne co dadzą to glukozę w strzykawce żeby poziom cukru nie spadł, nic poza tym...- strzykaweczką poi się maluszka.

Edytowane przez Orzeszek.1
Czas edycji: 2009-07-10 o 16:08
Orzeszek.1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 16:19   #1299
Nika1980
Zakorzenienie

od razu mi lepiej po ćwiczonkach no i już prawie weekend

Cytat:
ja bardzo dużo dostałam kupiłam zaledwie parę sztuk
acha jeszcze mam cała reklamówek skarpetek rajstopek śliniaków i czapeczek

ja też większość ubranek dostałam , troskze kupiłam, bo to taka przyjemność. skarpetek to mam tyle, że masakra. śliczniaczki, ręczniczniczki, kocyki, babcia Lenki zrobiła jej sama- taż mam tego od groma
oj tam

Stary 2009-07-10, 16:28   #1300
nimitz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość

Wiitajcie, wczoraj byliśmy na USG 4D, moja królewna, pomimo litrów wypitej coca-coli, spała sobie smacznie w prawej części brzucha, kolanka miała tuż przy nosku - tak się lubi zwijać do snu hihi Ogólnie wszystko w porządku.Ach, mam obwisły brzuszek i to ponoć normalne przy drugim dziecku, hmm....ponoć moje mięśnie nie są wstanie utrzymać brzuszka hihihi. Mała kruszynka waży 1330g i zapowiada się że podczas porodu będzie podobnych rozmiarów co pierwsze, czyli waga niewiele ponad 3000g no i wzrost 53cm, ale jak będzie to się dowiemy podczas porodu hihi

Co za ślicznotka!! I zazdrowsze tej wagi! moze porod nie bedzie taki ciezki

Cytat:
tak za 95 to mozna mieć taki zwykły fotelik - zresztą nawet taniej. ale my rozmawiałyśmy akurat o tych full-wypas "fotelikach ", które służą dziecku do 4 roku życia, mają crash testy itp itd. i taki fotelik to już jest dużo większy koszt.
ja sama mam zwykły fotelik baby relax który w sklepie można kupić już całkiem niedrogo , ale ja go dostałam gratis z wózkiem.

ale już jak pytaliśmy w naszym mieście w sklepie wierdsma o fotelik do quinny nowy to cały wózek kosztował 860 eu a fotelik prawie 200.
Cena niezla, u nas te foteliki sa niewiele tansze bo 170 euro, ale ja sie caly czas nad nim zastanawiam... Chcemy kupic Maxi-Cosi z Isofixem i do tego baza do samochodu i tu juz koszt jest przerazajacy, ale my duzo podrozujemy wiec w to raczej zainwestujemy, chociaz moze uda nam sie kupic taniej na e-bay'u, albo odkupic od kogos kto malo uzywal.

Cytat:

Skad ta cena Teraz w Hollandii prawie za darmo rozdaja,, bo juz od 95eu i wszystko bylo by fajnie gdyby nie to, ze to drugi ,koniec Holandii. W przyszlym tyg jedziemy co prawda do Helmond na USG, ale stamtad to jeszcze extra godzina jazdy. Wysylaja do Belgii, ale trza najpierw zapytac o koszta, bo nie wiem czy sie oplaci. Jak dotad w Belgii widzialam foteliki Maxi-cosi za 149eu, czemu tutaj wszystko takie drogie
O! A gdzie taki tani znalazlas?? ja mam do holenderskiej granicy jakies 60 km i chetnie bym sie wybrala!
Stary 2009-07-10, 16:40   #1301
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nimitz Pokaż wiadomość
Co za ślicznotka!! I zazdrowsze tej wagi! moze porod nie bedzie taki ciezki

Cena niezla, u nas te foteliki sa niewiele tansze bo 170 euro, ale ja sie caly czas nad nim zastanawiam... Chcemy kupic Maxi-Cosi z Isofixem i do tego baza do samochodu i tu juz koszt jest przerazajacy, ale my duzo podrozujemy wiec w to raczej zainwestujemy, chociaz moze uda nam sie kupic taniej na e-bay'u, albo odkupic od kogos kto malo uzywal.

O! A gdzie taki tani znalazlas?? ja mam do holenderskiej granicy jakies 60 km i chetnie bym sie wybrala!
polecam poszukanie używanego

zwykły fotelik taki ala nosidełko, który się wpina do wózka możesz już za tyle kupić nawet od 70 eu czasami tyle, że wtedy nie firmy maxi cosi.
ale jak chcesz coś bardzie wypasionego na dłuższy okres czasu to niestety ceny idą w górę .

z tego co widzę w Belgii mozna kupić maxi cosi też za ok 99 eu więc róznica niewielka , w kązdym razie on-line
www.autostoelen.be

Nimitz , ja polecam w Holandii sklep baby dump
http://www.baby-dump.nl/index.php?pa...39&groep_id=39
tu możesz obejrzeć ich ofertę jeśli chodzi o foteliki , a jak klikniesz u góry winkels to zobaczysz sobie do jakiego sklepu ci jest najbliżej w Holandii.

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-07-10 o 16:47
Stary 2009-07-10, 16:47   #1302
nimitz
Raczkowanie

Cytat:
polecam poszukanie używanego

zwykły fotelik taki ala nosidełko, który się wpina do wózka możesz już za tyle kupić nawet od 70 eu czasami tyle, że wtedy nie firmy maxi cosi.
ale jak chcesz coś bardzie wypasionego na dłuższy okres czasu to niestety ceny idą w górę .

z tego co widzę w Belgii mozna kupić maxi cosi też za ok 99 eu więc róznica niewielka , w kązdym razie on-line
www.autostoelen.be
dzieki za stronke, my mamy juz konkretny model upatrzony - Maxi Cosi Cabriofix ze wzgledu wlasnie na mocowanie typu Isofix, podobno jedno z lepszych. Fotelik jest twardo przymocowany i w ogole sie nie rusza. Teraz pozostaje nam poszukac jak najtanszego... mamy jeszcze troche czasu wiec mam nadzieje ze uda nam sie znalezc jakas fajna oferte.
Stary 2009-07-10, 17:03   #1303
Nika1980
Zakorzenienie

własnie się obmierzyłam i obważyłam i.....

27 tygodni ciąży ( w niedzielę zaczynamy tydzień 28)
obwód brzuszka 87 cm
waga 53,5 kg

i rośniemy dalej

zauważyłam że moje brzusio rośnie 1 cm co tydzień

Stary 2009-07-10, 17:30   #1304
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

no Kochane, jak chcecie zdążyć na placki ziemniaczane z sosem węgierskim, to pospieszcie się, bo zostało już niewiele
za to na pewno zdążycie na tartę ze śliwkami, bo właśnie pierwsza już siedzi w piekarniku, a na drugi ogień idzie tarta ze śliwkami i truskawkami, zapraszam
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 17:31   #1305
sweetpinky
Zakorzenienie

ja już jestem po zakupach na wyjazd i po obiadku: rybka z frytkami i ogórkami małosolnymi mniam...

chyba już mam upatrzone łóżeczko albo Klupś Radek VIII białe z szufladą albo Bellamy Miś także z szufladą

Nika ale Ty maleństwo jesteś, ja to kawał kloca przy Tobie
normalnie jedną łapą bym Cię przygniotła

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 17:34   #1306
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość

no weź... ale nie zamierzasz chyba tego zrobić? nie zasłużyłam

lecę po zakupki i obiadek... miłego weekendu!!!

Stary 2009-07-10, 17:35   #1307
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
ja już jestem po zakupach na wyjazd i po obiadku: rybka z frytkami i ogórkami małosolnymi mniam...

chyba już mam upatrzone łóżeczko albo Klupś Radek VIII białe z szufladą albo Bellamy Miś także z szufladą

Sweet, Ty to potrafisz rozbawić choć słodziutki klocku, do klocka aliisanki na tartę że śliwkami
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 18:03   #1308
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nimitz Pokaż wiadomość

Tu sa http://www.kinderstoeltje.be/vl/auto...t-1432_242.htm, oni wysylaja i mozna samemu odebrac. Moze za 95eu nie ma specjalnego wyboru w kolorach, ale mi osobiscie az tak na tym nie zalezy (byle nie rozowy), ewentualnie sa jeszcze za 119eu, a to i tak taniej niz u nas

Cytat:
www.autostoelen.be
No sa ale CITI, a ja tez wolalabym CABRIO no i baze do tego, a to kupa kasy
Cytat:

zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 18:14   #1309
Madzialinda
Raczkowanie

GG do Madzialinda

Hej dziewczyny dawno mnie nie było ale nadrobiłam zaległościprzeczyta łam wszystkie zaległe posty. Ciesze sie żeże wasze kruszynki rosną zdrowoi zazdroszcze tym co mają mozliwość zrobienia usg 4d ja niestety nie mam takiej możliwości.
byłam dzisiaj u ginka na NFZ i okazało sie że nie dość ze spadła mi hemoglobina na 10,7, to jeszcze mam leukocyty w moczu i dostałam lekastwa na pecherz. a ja myslalam że biegam do kibelka bo dzidzia mnie cisnie.
Madzialinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 18:37   #1310
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Melduję się już z domku. Na obiad zrobiłam sobie spaghetti a'la carbonara. Jak czekałam, aż mi się makaron ugotuje, myślałam, że dziecko wyjdzie mi z brzucha. Tak się rozpychało

PS. Ale tu dyskusja "zagraniczna" się rozwinęła na temat fotelików samochodowych. Dla wszystkich zainteresowanych tematem testów wklejam linki do dwóch stron: http://fotelik.info/
http://www.autofoteliki.pl/?gclid=CL...FQoTzAodOxFGJQ
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 19:01   #1311
monika19851980
Raczkowanie

hej. a czy łóżeczka można kupić od ręki czy trzeba zamawiać, cały czas mamy się już wybrać do sklepu i jakos wcale czasu nie ma. a czy w naszych "polskich" łóżeczkach, jest funkcja, że po odjęciu czesci szczebelkowej, zostaje normalne łóżko dla juz troche większego dziecka? widziałam takie w niemieckim katalogu, że tak powiem są tam na porządku dziennym, a czy u nas także?
monika19851980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 19:17   #1312
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
witam
Body z krótkim 13 szt
body z długim 14 szt
Pajace 15 szt
Spioszki 14 szt
kombinezon 1 polarowy
No, no niezła sumka
To ja jestem daleko w tyle w ilości

Cytat:
własnie się obmierzyłam i obważyłam i.....

27 tygodni ciąży ( w niedzielę zaczynamy tydzień 28)
obwód brzuszka 87 cm
waga 53,5 kg

i rośniemy dalej

zauważyłam że moje brzusio rośnie 1 cm co tydzień
Chudzinka
Ja mam w obwodzie 101 cm

Zjadłam właśnie miseczkę pomidorów z cebulką i śmietaną

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez monika19851980 Pokaż wiadomość
hej. a czy łóżeczka można kupić od ręki czy trzeba zamawiać, cały czas mamy się już wybrać do sklepu i jakos wcale czasu nie ma. a czy w naszych "polskich" łóżeczkach, jest funkcja, że po odjęciu czesci szczebelkowej, zostaje normalne łóżko dla juz troche większego dziecka? widziałam takie w niemieckim katalogu, że tak powiem są tam na porządku dziennym, a czy u nas także?
Jeśli zamawiasz na allegro to raczej od ręki jest towar
A z tymi wyjmowanymi szczebelkami i robienia normalnego łóżka, to coś chyba widziałam - ale polecam poszperać na allegro

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 20:03   #1313
monika19851980
Raczkowanie

a tak, przejzałam właśnie te łóżeczka, i są, a cena odpowiednio większa, z racji dłuższego czasu użytkowania...a szkodabo dość dobry to pomysł.

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

a jaka kwote planujecie wydac na łózeczko, lub jaka jest rozsądna, bo wydac mozna kazda. bo widze ze przy wózkach to prawie brak górnej granicy

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

no i Nika to rozwaliła chyba wszystkie nas z ta waga. kochana to ile ty wazyłas przed ciążą skoro to prawie 28 tydzień, i ważycie 53 g?
Stary 2009-07-10, 20:04   #1314
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Się pokażemy z synkiem
A co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00632.jpg (61,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00633.jpg (59,7 KB, 26 załadowań)

Stary 2009-07-10, 20:06   #1315
monika19851980
Raczkowanie

a czy taki wózek w cenie ooło 600-800 zł, tez ma funkcje ze spacerówką? czy cena jest taka dlatego ze to tylko wózek? ale my jeszcze jestesmy zieloni w tych sprawach, a tu milion rzeczy do załatwienia
Stary 2009-07-10, 20:09   #1316
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

a jaka kwote planujecie wydac na łózeczko, lub jaka jest rozsądna, bo wydac mozna kazda. bo widze ze przy wózkach to prawie brak górnej granicy
Ja kupuję takie łóżeczko http://www.allegro.pl/item671825151_...nka_gryka.html cena waha się koło 305 - 320 złotych już z materacem kokos-pianka-gryka

A kto ile wyda na łóżeczko czy wózek to indywidualna sprawa

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
a czy taki wózek w cenie ooło 600-800 zł, tez ma funkcje ze spacerówką? czy cena jest taka dlatego ze to tylko wózek? ale my jeszcze jestesmy zieloni w tych sprawach, a tu milion rzeczy do załatwienia
Sory, ale takie rzeczy to wystarczy wejść na allegro i popatrzeć - ceny wszystkiego są różne, zależy co kto chce
Możesz mieć wózek za 3000, a możesz kupić używany w dobrym stanie poniżej powiedzmy 1000 zł
To jest kwestia sprawdzenia kilku rzeczy, a nikt za Was tego nie zrobi, bo to Wy musicie zdecydować

Stary 2009-07-10, 20:34   #1317
aniago25
Zadomowienie

Miss.hot jaki śliczny brzusio jejku jak ja cie widziałam był taki malusi , siedze i śmieje się sama do siebie bo podniosłam bluzke do góry i patrzę na swój i Twój i porównuje aż niunia się ruszyła
Ja dzisiaj taką górę uprasowałam i jeszcze malutka kupeczka została na jutro nie wiem skąd się tyle nazbierało

Dziewczyny a ja dzisiaj siedziałam i wymysliłam że polece do męża na pierwszą rocznicę ślubu, jeśli lekarz mi pozwoli to kupuje bilet i pod koniec sierpnia zrobimy sobie z Laurą wycieczkę do tatusia
Stary 2009-07-10, 20:53   #1318
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Miss.hot jaki śliczny brzusio jejku jak ja cie widziałam był taki malusi , siedze i śmieje się sama do siebie bo podniosłam bluzke do góry i patrzę na swój i Twój i porównuje aż niunia się ruszyła
Ja dzisiaj taką górę uprasowałam i jeszcze malutka kupeczka została na jutro nie wiem skąd się tyle nazbierało
No kochana - już trochę czasu minęło od naszego spotkania
Więc i brzuszki nam urosły
Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja dzisiaj siedziałam i wymysliłam że polece do męża na pierwszą rocznicę ślubu, jeśli lekarz mi pozwoli to kupuje bilet i pod koniec sierpnia zrobimy sobie z Laurą wycieczkę do tatusia
Wow niezły pomysł, ale tylko za zgodą lekarza

Stary 2009-07-10, 21:22   #1319
aniago25
Zadomowienie

Miss.hot w sumie to dawno sie widziałyśmy ,teraz jak pojadę do lekarza to wypytam go czy moge poleciec oczywiście wykupie odpowiednie ubezpieczenie jak by coś sie działo zaraz napiszę esmsa do męża zobaczymy co on powie na mój dziejszy pomysł
Stary 2009-07-10, 21:28   #1320
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:

my jak pojechaliśmy do sklepu dziecięcego , to zaraz pojawił się pn, który chciał nam pomóc, zerknął na mój brzuch i mówi: poród w październiku?
to jest dopiero spec-sprzedawca! lepszy niż moja połozna!
o w morde dobre ze nie zgadł plci apropos tego wlasnie u mnie doswiadczone ciotki stawialy na syna, a koledzy z pracy TZ - zawodowi kierowcy mówili że corka i trafili

a my z okazji Studniowki Kropeczki zrobilysmy sobie sesje z Werą w zbożu ujecia kiepskie bo aparat wisiał na słupie wysokiego napięcia w końcu nic dwa razy sie nie zdaża i nie zdaży trzeba uchwycic ulotne chwile To my 3
W i N -córeczki mamusi

Edytowane przez Tysiak7
Czas edycji: 2009-07-18 o 23:04
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości