|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
tak dokładnie o takim zwykłym foteliku typu maxi -cosi ( nie miałam na mysli tej konkretnej firmy akurat) który się wpina do wózka, sama taki mam tyle, że baby relax . i tak cena zwykłego fotelika nosidełka jest dośc niska można już za 70 eu kupić. natomiast malinka pisała o foteliku "nie-nosidełku" tylko takim dużym , który służy do 4 roku życia i ma crash testy itp itd . i napisałam, że ja na taki nie będę wydawać kasy bo kosztuje 300 euro ( np firmy maxi cosi fotelik do lat 4 kosztuje 299 eu) i że mi by się nie sprawdził bo dziecko i tak będzie w nim siedzieć 10 minut- stąd my mamy zwykły fotelik. to miałam na mysli pisząc cenę 300 eu , że nie będę tyle wydawać.
|
|
|
#1292 |
|
Zadomowienie
|
witam
właśnie policzyłam ile czego mam i z samego rozmiaru do 56 ( mniejsze też mam bo chrześniak był wcześniakiem) to posiadam Body z krótkim 13 szt body z długim 14 szt Pajace 15 szt Spioszki 14 szt bluzeczki z długim rękawem 28 szt + 2 takie bardzo grube spodenki ze stópkami 2 szt spodenki bez stupek 2 szt kombinezon 1 polarowy i całe mnustwo na rozmiar 62 i 68 którego nie chciało mi się liczyć ciekawe ile razy młody co założy hehehhe
|
#1293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maxi-cosi nie jest zwyklym nosidelkiem, bo ma zaliczone crash-testy , a o foteliku Maxi-cosi od 0 do lat 4 nie slyszalam, mozesz podac jego nazwe?
|
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestey z nazwą nie pomogę , bo się nie interesowałam bliżej. póki co nam taki fotelik nie potrzebny no i jak zobaczyłam cenę w sklepie to mnie zgięło. my o takim foteliku pomyslimy za rok jak się na dłuższą wycieczkę do Polski wybierzemy. czy jest od 0 też nie wiem, wiem napewno że jest do lat 4. podobne foteliki robią też inne firmy, ale my zerknęliśmy tylko na ten i to z czystej ciekawości bo fotelik do autka już mamy ![]() ......................... ....... idę ćwiczyć mięsnie kegla, kręgosłup i łydki, ktoś się przyłącza?
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-07-10 o 15:39 |
|
|
|
|
#1295 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już się martwiłam, że jestem jedyna wśród Was. Chciałabym mieć już imię wybrane, żeby móc mówić do brzuszka po imieniu, a tak ciągle mówię do niego Mamisynku![]() Cytat:
![]() ja na 56 prawie nic nie mam, a na 62 to żaden rodzaj odzieży nie przekracza 10 sztuk
|
||
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w lipcu wyprzedaże więc jak już mebelki będą stały to będę zapełniać komodę hihihi
|
|
|
#1297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
acha jeszcze mam cała reklamówek skarpetek rajstopek śliniaków i czapeczek
|
|
#1298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-07-10 o 16:08 |
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
od razu mi lepiej po ćwiczonkach no i już prawie weekend
Cytat:
ja też większość ubranek dostałam , troskze kupiłam, bo to taka przyjemność. skarpetek to mam tyle, że masakra. śliczniaczki, ręczniczniczki, kocyki, babcia Lenki zrobiła jej sama- taż mam tego od groma oj tam
|
|
|
#1300 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co za ślicznotka!! I zazdrowsze tej wagi! moze porod nie bedzie taki ciezki ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwykły fotelik taki ala nosidełko, który się wpina do wózka możesz już za tyle kupić nawet od 70 eu czasami tyle, że wtedy nie firmy maxi cosi. ale jak chcesz coś bardzie wypasionego na dłuższy okres czasu to niestety ceny idą w górę . z tego co widzę w Belgii mozna kupić maxi cosi też za ok 99 eu więc róznica niewielka , w kązdym razie on-line www.autostoelen.be Nimitz , ja polecam w Holandii sklep baby dump http://www.baby-dump.nl/index.php?pa...39&groep_id=39 tu możesz obejrzeć ich ofertę jeśli chodzi o foteliki , a jak klikniesz u góry winkels to zobaczysz sobie do jakiego sklepu ci jest najbliżej w Holandii.
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-07-10 o 16:47 |
|
|
|
|
#1302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
własnie się obmierzyłam i obważyłam i.....
27 tygodni ciąży ( w niedzielę zaczynamy tydzień 28) obwód brzuszka 87 cm waga 53,5 kg i rośniemy dalej zauważyłam że moje brzusio rośnie 1 cm co tydzień
|
|
#1304 |
|
Wtajemniczenie
|
no Kochane, jak chcecie zdążyć na placki ziemniaczane z sosem węgierskim, to pospieszcie się, bo zostało już niewiele
![]() za to na pewno zdążycie na tartę ze śliwkami, bo właśnie pierwsza już siedzi w piekarniku, a na drugi ogień idzie tarta ze śliwkami i truskawkami, zapraszam
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
ja już jestem po zakupach na wyjazd i po obiadku: rybka z frytkami i ogórkami małosolnymi
mniam...chyba już mam upatrzone łóżeczko albo Klupś Radek VIII białe z szufladą albo Bellamy Miś także z szufladą ![]() Nika ale Ty maleństwo jesteś, ja to kawał kloca przy Tobie normalnie jedną łapą bym Cię przygniotła ![]()
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zasłużyłam ![]() ![]() lecę po zakupki i obiadek... miłego weekendu!!!
|
|
|
#1307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#1308 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), ewentualnie sa jeszcze za 119eu, a to i tak taniej niz u nasCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1309 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny dawno mnie nie było ale nadrobiłam zaległości
. Ciesze sie żeże wasze kruszynki rosną zdrowoi zazdroszcze tym co mają mozliwość zrobienia usg 4d ja niestety nie mam takiej możliwościbyłam dzisiaj u ginka na NFZ i okazało sie że nie dość ze spadła mi hemoglobina na 10,7, to jeszcze mam leukocyty w moczu i dostałam lekastwa na pecherz . a ja myslalam że biegam do kibelka bo dzidzia mnie cisnie |
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się już z domku. Na obiad zrobiłam sobie spaghetti a'la carbonara. Jak czekałam, aż mi się makaron ugotuje, myślałam, że dziecko wyjdzie mi z brzucha. Tak się rozpychało
![]() PS. Ale tu dyskusja "zagraniczna" się rozwinęła na temat fotelików samochodowych. Dla wszystkich zainteresowanych tematem testów wklejam linki do dwóch stron: http://fotelik.info/ http://www.autofoteliki.pl/?gclid=CL...FQoTzAodOxFGJQ
|
#1311 |
|
Raczkowanie
|
hej. a czy łóżeczka można kupić od ręki czy trzeba zamawiać, cały czas mamy się już wybrać do sklepu i jakos wcale czasu nie ma. a czy w naszych "polskich" łóżeczkach, jest funkcja, że po odjęciu czesci szczebelkowej, zostaje normalne łóżko dla juz troche większego dziecka? widziałam takie w niemieckim katalogu, że tak powiem są tam na porządku dziennym, a czy u nas także?
|
|
|
|
#1312 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To ja jestem daleko w tyle w ilości ![]() Cytat:
Ja mam w obwodzie 101 cm ![]() Zjadłam właśnie miseczkę pomidorów z cebulką i śmietaną ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
A z tymi wyjmowanymi szczebelkami i robienia normalnego łóżka, to coś chyba widziałam - ale polecam poszperać na allegro
|
|
#1313 |
|
Raczkowanie
|
a tak, przejzałam właśnie te łóżeczka, i są, a cena odpowiednio większa, z racji dłuższego czasu użytkowania...
a szkoda bo dość dobry to pomysł.---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- a jaka kwote planujecie wydac na łózeczko, lub jaka jest rozsądna, bo wydac mozna kazda ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- no i Nika to rozwaliła chyba wszystkie nas z ta waga |
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Się pokażemy z synkiem
A co
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
a czy taki wózek w cenie ooło 600-800 zł, tez ma funkcje ze spacerówką? czy cena jest taka dlatego ze to tylko wózek? ale my jeszcze jestesmy zieloni w tych sprawach, a tu milion rzeczy do załatwienia
|
|
|
|
#1316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto ile wyda na łóżeczko czy wózek to indywidualna sprawa ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() Możesz mieć wózek za 3000, a możesz kupić używany w dobrym stanie poniżej powiedzmy 1000 zł To jest kwestia sprawdzenia kilku rzeczy, a nikt za Was tego nie zrobi, bo to Wy musicie zdecydować
|
|
#1317 |
|
Zadomowienie
|
Miss.hot jaki śliczny brzusio jejku jak ja cie widziałam był taki malusi , siedze i śmieje się sama do siebie bo podniosłam bluzke do góry i patrzę na swój i Twój i porównuje aż niunia się ruszyła
Ja dzisiaj taką górę uprasowałam i jeszcze malutka kupeczka została na jutro nie wiem skąd się tyle nazbierało ![]() Dziewczyny a ja dzisiaj siedziałam i wymysliłam że polece do męża na pierwszą rocznicę ślubu, jeśli lekarz mi pozwoli to kupuje bilet i pod koniec sierpnia zrobimy sobie z Laurą wycieczkę do tatusia
|
#1318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc i brzuszki nam urosły ![]() Cytat:
|
|
#1319 |
|
Zadomowienie
|
Miss.hot w sumie to dawno sie widziałyśmy ,teraz jak pojadę do lekarza to wypytam go czy moge poleciec oczywiście wykupie odpowiednie ubezpieczenie jak by coś sie działo zaraz napiszę esmsa do męża zobaczymy co on powie na mój dziejszy pomysł
|
#1320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobre ze nie zgadł plci apropos tego wlasnie u mnie doswiadczone ciotki stawialy na syna, a koledzy z pracy TZ - zawodowi kierowcy mówili że corka i trafilia my z okazji Studniowki Kropeczki zrobilysmy sobie sesje z Werą w zbożu ujecia kiepskie bo aparat wisiał na słupie wysokiego napięcia![]() ![]() To my 3
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-07-18 o 23:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

Już się martwiłam, że jestem jedyna wśród Was. Chciałabym mieć już imię wybrane, żeby móc mówić do brzuszka po imieniu, a tak ciągle mówię do niego Mamisynku

, teraz prasowanko czeka, nie slyszalyscie o maszynie ktora prasuje
, bo tylko jej mi jeszcze brakuje
, ale musze troche wczesniej, bo inaczej nie poradze sobie z przyrostem wagi
. Jak dotad w Belgii widzialam foteliki Maxi-cosi za 149eu, czemu tutaj wszystko takie drogie