Panny MŁode Śląsk ;) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-10, 13:06   #2671
kitek_fm
Rozeznanie

Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)

Tak, mnie się podobają. Nie wszystkie, ale neiktóre są naprawdę ciekawe. Mnie się znowu nie podobają te krawaciki i podwiązki. No ale nie o tym.
Chodzi o to, że już mam zawieszki na alkohole kolorowe, połowa wódki będzie Młoda Para z makro i do nich nie trzeba kupować naklejek bo są ozdobą samą w sobie. Połowa wódki to będzie coś tańszego (sobieski, albo absolwent) i na to zabrakło mi tych zawieszek co jest kolorowe, ni opłaca mi sie ich domawiac (bo to było robione indywidulanie), więc na te 30 butelek uznałąm, ze kupimy naklejki.
A jakbym miała te zawieszki na kolorowych, wódkę Młoda para, i jeszcze te podwiązki na tej tańszej wódzie to tego już by było za dużo. Musi byc coś, co za bardzo nei oddróżni się od reszty, i będzie podobne pod względme stylizacji. No i właśnie myślę nad tymi naklejkami.

kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 13:14   #2672
zanetaa88
Zakorzenienie

Achaaa.
A masz zdjęcie tych specjalnych butelek?
No naklejki to będzie wyjście
Ja już Ci coś da moja propozycja to wybrałabym naklejkę nr 2.
Ładny wierszyk sama go będę miała i tak nie wygląda zbyt kiczowato.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 13:43   #2673
kitek_fm
Rozeznanie

Butelka młoda para (fot 1); wklejam też fotkę całego kompletu (tam sa etykiety na kolorowy alkohol).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25ł szt x 30 = 750.jpg (14,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0550.jpg (162,2 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez kitek_fm
Czas edycji: 2009-07-10 o 13:47
Stary 2009-07-10, 13:54   #2674
monia.ch
Raczkowanie

Hej dziewczyny podczytuje Was, bo też ze Śląska jestem.

Cytat:
Napisane przez kitek_fm Pokaż wiadomość
Butelka młoda para (fot 1); wklejam też fotkę całego kompletu (tam sa etykiety na kolorowy alkohol).
Hej, Kitek, my mamy identyczne zaproszenia, zawieszki i winietki

monia.ch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 14:08   #2675
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
No Sosnowiec to nie moje okolice także nie pomogę, a tort zamawiam u mnie w TG.
moniqac kiedy Wy macie ślub, bo mi umknęło? A weselicho gdzie przypomnij?
ale dzięki za chęci doceniam. ślub 12.09.09 !! ślub w Sosnowcu a wesele w Będzinie: http://asbiuroplus.home.pl/www/rozan...d=52&Itemid=54

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 14:20   #2676
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Kasiek Ja mam wesele w Tworkowie, za daleko?!
Za Raciborzem.
Cena za 1 dzień 140zl, plus napoje czyli ok.160zl.(Ja Ja zamawiałam, teraz podobno 150zl)
Ty martwisz się tylko o alkohol i o kruche ciastka, reszta na miejscu jest.

Dzięki za propozycję, ale to zdecydowanie za daleko - bez sensu byłoby wieźć gości tyle km, skoro zdecydowana większość jest z Gliwic

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 14:28   #2677
zanetaa88
Zakorzenienie

Szkoda,że nie widziałam wcześniej tej butelki bo jest GENIALNA!
I nawet gdy będzie pusta to świetnie będzie się prezentować.
Ile taka jedna kosztuje?!
A zaproszenia i cała reszta jak w stylu gotyckim
:P

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Dzięki za propozycję, ale to zdecydowanie za daleko - bez sensu byłoby wieźć gości tyle km, skoro zdecydowana większość jest z Gliwic

Proszę bardzo.
Z tego c wiem to Anika jest z Gliwic może ją zapytaj gdzie ma wesele.

Stary 2009-07-10, 14:38   #2678
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Byłam tu daaaaawno temu - lece nadrabiać. Widze znajome twarze z PM 2009 .

Jesli możecie polecic fajnych dekoratorów Kościoła i gdzie mogę butki kupić (okolice Sosnowca) to będe wdzięczna. A... i gdzie kupujecie/zamawiacie torty? Ja nie mam pojęcia, a czasu coraz mniej!
dekoratora Ci nie polecę, bo nie mam, ale butki na Modrzejowskiej, przy budce z lodami

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 15:30   #2679
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
SSR
A ja tym co nie przyjdą fotek i filmiki nie dam. Niech kombinują, jak chcą zobaczyć. Tak to nie przyjdą, a potem ciekawość będzie ich zżerać, a tu figa. A na NK dam tylko takie fotki, co nas za wiele widać nie będzie

A wczoraj trochę się dowiedziałam co goście plotkują: że jedna nie siądzei tam gdzie wizytówka, ino tam gdzie jej się będzie podobało, że jak to tak, alkohol o 18 dopiero, że czemu jeden świadek musi robic tyle, a drugi tyle (no chyba świadkwej nie wyślę po bukiet ani do roznoszenia alkoholu), wógóle to po co ma tyle robic, a co będą robic konsultanci (powiedziałam,że nic).
Świadkowie mają byc u mnie na 11 (tto nie wiadomo czy się wyrobią), potem ma jechac jedne po bukiet, przed mszą mają isc do kacelarii, po mszy odbierac prezenty, jechac na salę, trochę "porządzic goścmi", pokazac gdzie maja parkowac, gdzie wchodzic itd.; rozniesc alkohol, zapalic te zimne ognie i tyle i okazuje się, że aż tyle.
Ostatecznie sami rozniesiemy alkohol, bo jak ma byc o 18 to ma byc o 18, a nei o 15. Bo się bedą domagac, a co mnie to obchodzi. Oni przyszli na wesele sie bawic, a nie od razu rozglądac sie za wódą, chyba pomylili imprezy. I połowa mówi, że dobrze, że alkoholu nie będzie od razu, druga połowa że źle.
No ale ma byc po mojemu i tyle. Wszystkim nie dogodzę.
A w planach wesela też będzie informacja, że alkohol o 18, To są dorośli ludzie, a nie dzieci, jak jest informacja, że o tej i o tej to o tej i tej.
EH! Brak słów.
Kitek ja tym co się nie pofatygują a potem chcą niewiadomo co to też pokażę figę z makiem A na NK żadnych fotek nie będę dawać, zresztą dużo ich tam nie mam i mam same z dzieciństwa, ale muszę to polikwidować, 2 wystarczą

Co do tych plotek to jak tak można, ja nie wiem, my sie staramy cudujemy, wymyślamy, po nocach nie śpimy a goście to mają w Kurczę mam nadzieję, że nikt Ci tego wału z winietkami nie zrobi A świadkowie są po to aby trochę pomóc. Dobrze, że nasi świadkowie są chętni do roboty i jakoś dadzą radę
A ten alkohol o 18 to dobrze, przecież do obiadu i lodów nkirt wódy nie pije. Ja nie wiem o której będzie u mnie alkohol, bo moż ejuż będzie stał, nie mam pojęcia. Wiem tylko, że dzięki tobie muszę to uzgodnić
Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź. To jeszcze zapytam tak: sala weselna to taka sala, na której muszę sobie sama załatwić wszystko, tzn. głównie wesele? Bo chciałabym raczej tak kompleksowo, czyli z zapewnionym jedzeniem.
Z tego co widziałam na stronie www Restauracji Gościnnej, w cenie 185zł mam posiłki, ciasta, tort, napoje i nawet alkohol... Trochę dziwne mi się to wydaje, ale dopiero będę się orientować.
Sala weselna, to teraz sale bankietowe, domy weselne, takie lokale full serwis, tylko na co dzień tam nie działa serwowanie posiłków tak jak w restauracji, że przyjdziesz na obiad czy kolację i dostaniesz. To są lokale tylko pod imprezy.
Dopytaj się, bo rzadko która sala daje alkohol swój i ciasta i torty i jest to w tej cenie, o której piszesz.
Cytat:
Ząbek już zrobiony. W końcu. Zaś jedno z głowy.

Mam mały dylemacik:
kupiłam ostatnio naklejki na wódki (fot1), ale w międzyczasie spodobały mis ie inne (fot 2). I teraz nie wiem, kupić te drugie, czy już te drugie olać i zostawić te pierwsze. Te drugie to by mi b. pasowały (łabędzie i pieczęcie lakowe będą tez jako dekoracje).
Niby taki szczegół, a tak mnei "męczy".
Super, że masz ząbek
Jeśli masz te laki na świeczkach, a i łabędzie to może weź te drugie. Ale jak Ci brakło tych zawieszek do wódki, to może wiesz co zrób? Przecież jak masz 100butelek wódki to nie musisz mieć 100zawieszek, bo naraz te 100 nie będzie stało na stołach. Przecież będzie 20 a jak świadek, czy obsługa będzie zbierał puste to może te zawieszki przecież przewiesić na pełne i postawić z zawieszkami. Co za problem, wiele dziewczyn tak robi.
Bo mi osobiście jakoś te pierwsze się rzuciły w oczy, ale moż enie będa już potrzebne
Cytat:
Kitek, podobają Ci się takie naklejki?!
Ja będę miała zawieszki te co na zdjęciu plus małe krawaciki i podwiązki.
zaneta a robiłaś sama te zwieszki?

Cytat:
Napisane przez monia.ch Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny podczytuje Was, bo też ze Śląska jestem.
Cze, a jak tam przygotowania?

Byłam dziś ze świadkową na duuuużyych lodach Dostała zaproszenie w końcu i obgadałyśmy całe weselicho Spoko już zapowedziała, że weźmie dużą torbę i skseruje sobie mój slubny must have, żeby niczego mi nie brakowało

Co za pogoda A rano było tak ładnie, a teraz leje

Jutro agusiaszal ma swój ślub więc życzę Jej dużo pogody, radości i uśmiechu i żeby wszystko było cudowne i tak jak miało być

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 15:46   #2680
zanetaa88
Zakorzenienie

SSR nie, zamawiałam na allegro.
Przesłałam 20 wierszyków i allegrowicz mi takie wykonał.
Chciałam żeby pasowały to wystroju sali a ona trochę elegancka jest.
~~*~~
Ktoś mnie pytał o buty.
Na allegro jedne były za 60 a drugie za 10 plus przesyłka to wychodziło 90zł.
Te za 60 był eleganckie ale miały 8 cm obcasa
a drugie takie do potańcówki 3 cm obcas,
Ale w końcu nic nie wzięłam.

Stary 2009-07-10, 16:26   #2681
kitek_fm
Rozeznanie

SSR
Już mam dość tych gości czasem. Też ich zaczynam miec w. Trzeba się skupić na sobie i tyle.

Te zawieszki to są na kolorowe rzeczy, i akurat tyle ich mam co na pierwszy rzut, a potem wymiana.

Zanetaa88
Te młode pary różnie kosztują, zleży od wzoru, ta akurat coś koło 25zł

Monia.ch
To łączą nas te same zaproszenia

Przeglądałam ostatnio chyba z milion stron z biżuterią, odwiedziłam ze 100 sklepów i NIC i jak w nd nic nie kupię to chyba zamówię z allegro z cyrkonią. Któryś z nich:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 569bf3572966ae79.jpg (28,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 678204154.jpg (17,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 677082449.jpg (15,9 KB, 5 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-10, 16:44   #2682
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Witam Dziewczyny
Nieśmiało się do Was przyłączam, ponieważ na razie z przygotowań do ślubu "załatwiony" jest tylko narzeczony Ale zaczynamy rozglądać się za restauracją, na lipiec 2011.
Chciałam zapytać, czy któraś z Was organizuje wesele w Gliwicach na stosunkowo niewielką liczbę gości? Wstępna lista wygląda tak, że optymistycznie mamy ok. 50 osób, a pesymistycznie - ok. 35.
Boję się, że niektórych restauracjom może się to po prostu nie opłacać.
Póki co mamy zamiar zorientować się w 3 światach na Trynku, Gościnnej na Rybnickiej i Polskiej na Zwycięstwa, ale szukam jeszcze innych pomysłów
ja moge ewentualnie polecic Zabrze - albo balaton, albo słoneczna [balaton mniejszy]

Cytat:
Ząbek już zrobiony. W końcu. Zaś jedno z głowy.
i bardzo dobrze

Cytat:
Mam mały dylemacik:
kupiłam ostatnio naklejki na wódki (fot1), ale w międzyczasie spodobały mis ie inne (fot 2). I teraz nie wiem, kupić te drugie, czy już te drugie olać i zostawić te pierwsze. Te drugie to by mi b. pasowały (łabędzie i pieczęcie lakowe będą tez jako dekoracje). Niby taki szczegół, a tak mnei "męczy".
2 lepsza

Cytat:
hmm ja jutro bede w makro w zabrzu wiec mogę z głupot zobaczyc czy są te butelki ktorych potrzebujesz [chyba ze juz tam bylas ostanio]. a tak przy okazji - nie można kupić bezpośrednio u nich w siedzibie polanina albo przez stronę internetową??
a co to jest ten kartonik maly w prawym dolnym rogu?? [w ogole komplecik bomba]

Cytat:
Przeglądałam ostatnio chyba z milion stron z biżuterią, odwiedziłam ze 100 sklepów i NIC i jak w nd nic nie kupię to chyba zamówię z allegro z cyrkonią. Któryś z nich:
jak dla mnie to 2 - super elegancka albo 3 - taki swieży, wiosenny look

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 17:02   #2683
kitek_fm
Rozeznanie

LadySith
To jakbyś mogła to zobacz czy są, bo w nd wybieram się do Gliwic i jakby w Zabrzu był ten wzór to miałabym "po drodze"

W polaninie można kupić, i odebrać albo u nich w Środzie Wlkp.; albo oni dostarczą w cenie 190zł za transport: eek:.
A nie można u nich zamówić i odebrać w makro, mogę zamówić w makro u kierownika działu alkohole, ale wczoraj gadałam z 2-ma i nic się nie dowiedziałam konkretnego. Pewnie jakbym chciała kupić 100 albo ponad 100 flaszek to by koło mnei skakali, a tak tylko 25 potrzebuję, to mnei olali

A ten mały kartonik (ten najmniejszy) to na ciasto

Edytowane przez kitek_fm
Czas edycji: 2009-07-10 o 17:03
Stary 2009-07-10, 17:16   #2684
zanetaa88
Zakorzenienie

Kitek jak dla mnie druga biżuteria najlepsza.
Delikatna i kobieca.
W innych raczej przepych.

Skąd Ty bierzesz tyle energii?
Ja tu się załamuję prawie bo nie umiem sobie siebie wyobrazić z wszystkim, z makijażem z fryzurą z suknia a Ty cały czas pokazujesz swoje wynalazki.
Podziwiam Cię za wytrwałość!
Daj mi jej trochę.

~~*~~

Pytam wczoraj kuzyna, czy doszły zaproszenia bo jako jedyny nie dali mi znać z rodziną
I Jaka odp : doszły.
I pogadane, ani dziękuje ani za przeproszeniem pocałuj się w .
Czy za dużo wymagam?!
Tato mówi,że to tylko zaproszenie, a Ja na to no ALE WSZYSCY mi podziękowali!

Stary 2009-07-10, 17:24   #2685
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Pytam wczoraj kuzyna, czy doszły zaproszenia bo jako jedyny nie dali mi znać z rodziną
Czy za dużo wymagam?!

tak to juz jest.. kuzynka narzeczonego wzięła zaproszenie do ręki i położyła na stoliku obok i poszła dalej... do sasiedniego pokoju... :/ i przez całą imprezę [rzecz miała miejsce na imieninach] nawet nie siegneła po nie.. jej mąż juz wiekszym taktem sie wykazał, bo jej wzial, otwarł, poczytal, dopytal sie... a ona nic... :/

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 17:39   #2686
zanetaa88
Zakorzenienie

Lady już mnie chyba nic nie zaskoczy.
W tym dniu trzeba liczyć tylko na siebie i na swojego przyszłego męża.
Tak będzie najlepiej.

Stary 2009-07-10, 20:22   #2687
monia.ch
Raczkowanie

Cytat:
Cze, a jak tam przygotowania?
Przygotowania - sprawy organizacyjne to luzik, wszystko powoli zapinamy na osttani guzik. Dziś TŻ kupił sobie super ubranko na drugi dzień. Normlanie przystojniak z niego . Lepiej bedzie wyglądał niż na ślubie :d.
Gorzej sprawy mają się z gośćmi, w poniedziałek mamy 3 pogrzeb w ciągu 5m-cy w rodzinie TŻ. No i do tego jeszcze z babcią TŻ nie jest dobrze... zobaczymy jak to się ułoży - oby dobrze...
Cytat:
To łączą nas te same zaproszenia
Są boskie ;p;p;p. U nas w rodzinie wszyscy byli bardzo zaskoczeni takimi zaproszeniami - pierwszy raz otrzymali rulon, no i do tego takie "staropolskie" Naprawdę zrobiły furorę - i tak trzymać. Lubię zaskakiwać nowościami

Stary 2009-07-10, 20:55   #2688
kitek_fm
Rozeznanie

Kupiliśmy te likiery marcepanowe - myślałam że sklep jest do 22, zajeżdżamy a tam do 20, ale obok był czynny taki malutki sklepik i akurat mieli te likiery też. A jeszcze wyobraźcie sobie, że te likiery były tańsze o 16 koron niż w Tesco. Nie trzeba już jutro jechać do Czech.
I wzięłam jeszcze 4 takie duże paczki lentilków - dla dzieci w nagrodę w jakichś konkursach.

Zanetaa88
Moja energia jest pomału na wykończeniu. A jak se pomyślę, jaki mnie czeka maraton w nd, to aż mi sie nie chce. No ale jeszcze nd taka zwiariowana (rano na załęże, potem do makro, potem do silesii, potem do Piekar po siostrzenicę i z nią do forum w gliwicach, potem nazad do Piekar i spotkanko ze znajomymi i z piekar do domku prawie 100km- w pon to chyba nie wstanę) i potem już luzik (w pon spotkanie z dj'em, w czw odbiór garnituru i sukni, i czekanie na paczki z allegro) aż do 29.07.
A z zaproszeniami to tak jest, ludzie nie potrafią dziękować za takie rzezcy. Mnie już nawet nikt nie dziękuje za kartkę ur czy z wakacji I po co się tak starać?

Monia.ch
No u ans też się dziwili zaproszeniom, chwalili, że takich jeszcze nie widzieli itd. A mnie one najbardziej sie spodobały i spasowały do wesela na zamku.
A tak poza tym to jesteś z moich okolic, tzn. ja mieszkam niedaleko Jastrzębia, ale b. często w Jastrzębiu jestem.
Gdzie masz wesele?

Edytowane przez kitek_fm
Czas edycji: 2009-07-10 o 20:57
Stary 2009-07-10, 20:59   #2689
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Przygotowania - sprawy organizacyjne to luzik, wszystko powoli zapinamy na osttani guzik. Dziś TŻ kupił sobie super ubranko na drugi dzień. Normlanie przystojniak z niego . Lepiej bedzie wyglądał niż na ślubie :d.
Gorzej sprawy mają się z gośćmi, w poniedziałek mamy 3 pogrzeb w ciągu 5m-cy w rodzinie TŻ. No i do tego jeszcze z babcią TŻ nie jest dobrze... zobaczymy jak to się ułoży - oby dobrze...

Oj nie zazdroszczę.
Nigdy nie wiadomo co się może stać,
zdrowia babci życzę
Od Mojego przystojniaka babcia rok temu zmarła, a strasznie czekała na nasz ślub a nie wspomnę już o prawnuczkach,
ale taka kolej rzeczy..nic nie zrobimy.
Będzie na Nas z góry patrzyła

~~*~~

Kitek dokładnie starasz się a nikt tego nie docenia.
Widzę że ładny MARATON przed Tobą.
W sumie przede mną też.
Niech mój przystojniak tylko wróci to do Kościoła spisać papierki, potem garnitur próbna fryzura i makijaż regulacja brwi, nauka tańca, remont...
Achhh cały czas coś.
Gdyby człowiek wiedział,że ślub przyprawi go tyle stresu to czy by to robił?

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2009-07-10 o 21:05

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-10, 21:54   #2690
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
SSR nie, zamawiałam na allegro.
Przesłałam 20 wierszyków i allegrowicz mi takie wykonał.
Chciałam żeby pasowały to wystroju sali a ona trochę elegancka jest.
~~*~~
Ktoś mnie pytał o buty.
Na allegro jedne były za 60 a drugie za 10 plus przesyłka to wychodziło 90zł.
Te za 60 był eleganckie ale miały 8 cm obcasa
a drugie takie do potańcówki 3 cm obcas,
Ale w końcu nic nie wzięłam.
Ile Cię kosztowały te zawieszki?
A to ja pytałam o buty Czyli co żadnych nie masz, tak jak ja
Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
hmm ja jutro bede w makro w zabrzu wiec mogę z głupot zobaczyc czy są te butelki ktorych potrzebujesz [chyba ze juz tam bylas ostanio]. a tak przy okazji - nie można kupić bezpośrednio u nich w siedzibie polanina albo przez stronę internetową??
Lady a po co się wybierasz do makro? Ciekawość mnie zżera, wybacz
Cytat:
Czy za dużo wymagam?!
A mni to też denerwuje, ja się martwię czy doszły (Bo wysyłałam w nietypowych opakowaniach- tata mnie straszył;, że mi się rulony w pociągu skulają), a goście ani me ani be. Teraz już wiem, że do niektórych doszły, bo jedni dzwonili a od innych się dowiadywałam przez osoby piąte Tylko jeszcze z Niemiec nie miałam wiadomości czy doszły ale chyba tak.
Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
tak to juz jest.. kuzynka narzeczonego wzięła zaproszenie do ręki i położyła na stoliku obok i poszła dalej... do sasiedniego pokoju... :/ i przez całą imprezę [rzecz miała miejsce na imieninach] nawet nie siegneła po nie.. jej mąż juz wiekszym taktem sie wykazał, bo jej wzial, otwarł, poczytal, dopytal sie... a ona nic... :/
Moi to przynajmniej zaraz czytali, więc nie mogę narzekać. Bo takiego czegoś bym nie zniosła
Cytat:

Są boskie ;p;p;p. U nas w rodzinie wszyscy byli bardzo zaskoczeni takimi zaproszeniami - pierwszy raz otrzymali rulon, no i do tego takie "staropolskie" Naprawdę zrobiły furorę - i tak trzymać. Lubię zaskakiwać nowościami
I co kupiliście na drugi dzień?
Szkoda, ze takie losy w rodzine tŻ siedzieją, no ale śmierć to naturalna kolj rzeczy, jedni sie rodzą, drudzy żenią, a jeszcze inni umierają
Co do zaproszeń to ja też miałam rulony i prawda wszyscy zaskoczeni, bo nikt takich jeszcze nie dostał a tekst staropolski to się śmiali
Cytat:
Kupiliśmy te likiery marcepanowe - myślałam że sklep jest do 22, zajeżdżamy a tam do 20, ale obok był czynny taki malutki sklepik i akurat mieli te likiery też. A jeszcze wyobraźcie sobie, że te likiery były tańsze o 16 koron niż w Tesco. Nie trzeba już jutro jechać do Czech.
I wzięłam jeszcze 4 takie duże paczki lentilków - dla dzieci w nagrodę w jakichś konkursach.

Zanetaa88
Moja energia jest pomału na wykończeniu. A jak se pomyślę, jaki mnie czeka maraton w nd, to aż mi sie nie chce. No ale jeszcze nd taka zwiariowana (rano na załęże, potem do makro, potem do silesii, potem do Piekar po siostrzenicę i z nią do forum w gliwicach, potem nazad do Piekar i spotkanko ze znajomymi i z piekar do domku prawie 100km- w pon to chyba nie wstanę) i potem już luzik (w pon spotkanie z dj'em, w czw odbiór garnituru i sukni, i czekanie na paczki z allegro) aż do 29.07.
Kitek fajnie, że masz już te likiery Ale bym sobie teraz posmakowała mniam, mniam...
Ale masz maraton Mam nadzieję, że na wszystko starczy Ci czasu i sił
Cytat:

Gdyby człowiek wiedział,że ślub przyprawi go tyle stresu to czy by to robił?
Pewnie by robił Dziewczyny co my byśmy zrobiły bez tych przygotowań. Ja cały dzień siedzę, myślę, wybieram, przebieram, wymyślam, zmieniam zdanie i tak w kółko Boję się, że jak już będzie po ślubie to nie będę miała co robić
Ale nie wtedy będę wózek i łóżeczko wybierać

Dziś mi TŻ powiedział, że miał telefon z rodziny i tak mnie rozdrażnił, że hej. Otóż jedna kuzynka (rodzinka:żona, mąż, 2córki) pytała się czy od X notabene jej brata zapraszamy z dziećmi Pewnie chodziło jej o to że jeden brat dostał zaproszenie z os.tow. bo kawaler, ona z dziećmi a drugi brat bez dzieci. Ale tej jej dzieci to są przynajmniej małe do chyba 12-13lat, dodatkowo jedna to chrześnica, a te od tego brata to panna i kawaler na wydaniu i nijak kontaktu z nimi nie utrzymuje i jeszcze by je musiał prosić z os. tow. Coś czuję że tamat część rodziny w ogóle nie przyjedzie, ale mam to gdzieś.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-07-10, 22:12   #2691
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Witam drogie PM-ki mam pytanko ponieważ nie mam zaliczonej poradni rodzinnej a w moim kosciele jest przewra wakacyjna czy nie znacie gdzies blisko Gliwic jakies poradni ktora działa w wakacje?
z Gory dziękuje za odpo. Pozdrawiam!

70,60...68,2.....66....64.....62....6 0
Kasiamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 07:26   #2692
kitek_fm
Rozeznanie

SSR
To u mnie to nikt, z tych, co dostał pocztą, nie zadzwonił, czy doszły. Potem dzwonili jak już był termin potwierdzeń.

Kasiamaja

Niestety, ja Ci nei pomogę, bo Gliwice to nei mój rejon.

A! Wiecie co, stwierdziłam, ze zostaną te naklejki co już kupiłam, za kasę, co bym wydała na te drugie (26zł z przesyłką) to kupię sobie wachlarz (ładny gadżet do zdjęc). W sumei jak wódka pójdzie w 3 albo 4 rzucie to już gościom będzie obojętne jaka tam jest ta naklejka, a troszkę będzie też pasowała, bo na stołach maja byc dekoracje z róż.

Edytowane przez kitek_fm
Czas edycji: 2009-09-08 o 15:20
Stary 2009-07-11, 08:13   #2693
nicolaaa
Rozeznanie

Witam Was
Tak od dłużego czasu Was podczytuję więc w końcu postanowiłam do Was dołączyć.
Jestem z Zagłębia a dokładniej z Sosnowca, ale mimo tego mogę dołączyć
Slub planujemy na przyszły rok i we wtorek jedziemy podpisać umowę na salę, a o zapreoszeniach jeszcze nie myślałam, szukałam tanich zaproszeń na allegro a te staropolskie są naprawdę pięknę. Mogę spytać ile kosztowały?

nicolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 08:29   #2694
zanetaa88
Zakorzenienie

SSR kurcze nie mam pojęcia ile kosztowały,
poszukam zaraz na allegro na komentarzach i dojdę do aukcji to CI napiszę
Co do butów to tak nie mam ich jeszcze.
A co do ślubu to tak sobie myślę dzisiaj, że to jest TAKI OGROMNY stres,że gorszy niż przed matura
Właśnie myśmy wysyłali też jedno zaproszenie do Niemiec i nawet nie wiem czy ktoś do Mojego Przystojniaka się odzywał,że doszły bo to jego rodzina.Mi w każdym razie z tamtych rejonów nie dawał znać.
A co do kuzyna to zapytałam czy w ogóle przyjadą odpowiedział "Nie masz czego się obawiać St**(nazwisko) będą na pewno " to się uspokoiłam.

~~*~~

Kitek wachlarz z róż?
Dobrze rozumiem?!
Ja sobie wyobrażam zdjęcie jedno i chciałabym je mieć,
że MP (mój przystojniak) trzyma na ramieniu marynarkę i drugą ręka w kieszeni może się opierać o jakiś mur a Ja stoję ze statywem i robię mu zdjęcie a fotograf robi Nam zdjęcie i czarno-białe bym je chciała.
Ta sobie wymyśliłam
Wczoraj przerabiałam zdjęcia od koleżanki bo przesłała mi od fotografa i wydaję mi się,że nawet lepiej je przerobiłam niż fotograf
Jak dostanę pozwolenie,żeby zdjęcia wstawić to wstawię.

~~*~~

Nicola na allegro tych zaproszeń jest mnóstwooo!
Od koloru do wyboru

Stary 2009-07-11, 08:55   #2695
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez Kasiamaja Pokaż wiadomość
Witam drogie PM-ki mam pytanko ponieważ nie mam zaliczonej poradni rodzinnej a w moim kosciele jest przewra wakacyjna czy nie znacie gdzies blisko Gliwic jakies poradni ktora działa w wakacje?
z Gory dziękuje za odpo. Pozdrawiam!
Cześć, wiem, że u mnie w prarafii w TG są jeszcze 14 i 21lipca poradnie. Niby na zapisy, ale można by się wcisnąć. A nie możecie czekać na po wakacjach?

Cytat:
SSR
To u mnie to nikt, z tych, co dostał pocztą, nie zadzwonił, czy doszły. Potem dzwonili jak już był termin potwierdzeń. Jeden kolega M. nie zadzwonił ani nic, więc musieliśmy sami do niego łaskawie zadzwonić się zapytać czy przyjdzie czy nie.

A! Wiecie co, stwierdziłam, ze zostaną te naklejki co już kupiłam, za kasę, co bym wydała na te drugie (26zł z przesyłką) to kupię sobie wachlarz (ładny gadżet do zdjęc). W sumei jak wódka pójdzie w 3 albo 4 rzucie to już gościom będzie obojętne jaka tam jest ta naklejka, a troszkę będzie też pasowała, bo na stołach maja byc dekoracje z róż.
No Kitek ja się tego właśnie obawiam, że bede musiała tak czy tak po gościach po 1sierpnia dzwonić
A z naklejkami masz rację, te z różami mi się pierwsze rzuciły w oczy (no ale te drugie by zamykały całość kompletu). Zresztą jak to ma iść na końcówkę wódki, to czym Ty się przejmujesz? Goście już nie będą w stanie komponować Twoich naklejek w całość A ten wachlarz to na all gdzieś wyszukałaś?
Cytat:
Napisane przez nicolaaa Pokaż wiadomość
Witam Was
Tak od dłużego czasu Was podczytuję więc w końcu postanowiłam do Was dołączyć.
Jestem z Zagłębia a dokładniej z Sosnowca, ale mimo tego mogę dołączyć
Slub planujemy na przyszły rok i we wtorek jedziemy podpisać umowę na salę, a o zapreoszeniach jeszcze nie myślałam, szukałam tanich zaproszeń na allegro a te staropolskie są naprawdę pięknę. Mogę spytać ile kosztowały?
Hello A macie już konkretną datę? A jaką salę wybraliście?
Cytat:

Ja sobie wyobrażam zdjęcie jedno i chciałabym je mieć,
że MP (mój przystojniak) trzyma na ramieniu marynarkę i drugą ręka w kieszeni może się opierać o jakiś mur a Ja stoję ze statywem i robię mu zdjęcie a fotograf robi Nam zdjęcie i czarno-białe bym je chciała.
Ta sobie wymyśliłam
Wczoraj przerabiałam zdjęcia od koleżanki bo przesłała mi od fotografa i wydaję mi się,że nawet lepiej je przerobiłam niż fotograf
Jak dostanę pozwolenie,żeby zdjęcia wstawić to wstawię.
Fajne zdjęcie by było, już sobie wyobrażam i takie czarno-białe albo sepia mmmmmmm rozmarzyłam się

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-07-11, 09:12   #2696
zanetaa88
Zakorzenienie

SSR kochana.
Aukcji nie ma wystawionej z tych samych zawieszek,
ale widzę że je robi, tylko trzeba się dopytać dokładnie.
Cena 80gr za szt.

http://allegro.pl/item672966008_zawi..._z_sercem.html

Na samym dole po prawej stronie ma propozycje innych zawieszek i właśnie tam są te nasze.My jak zamawialiśmy u Niego to nie miał tych co teraz, chyba się rozkręcał.

Stary 2009-07-11, 09:51   #2697
kitek_fm
Rozeznanie

Zanetaa88
Nie nie z róż!!!! Bukiet to ja już mam od dawna wybrany. Chodzi mi o taki "normalny" wachlarz, do zdjęć żeby był.

SSR
Tak, na allegro wykukałam te wachlarze, jest ich mnóstwo.

Stary 2009-07-11, 10:13   #2698
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Cytat:
Cześć, wiem, że u mnie w prarafii w TG są jeszcze 14 i 21lipca poradnie. Niby na zapisy, ale można by się wcisnąć. A nie możecie czekać na po wakacjach?

)
Hej niestety nie moge bo ślub mam 29 sierpnia zaraz poszukam numeru ,dziękuje za odpowiedz

W ogóle jak u Was z przygotowaniami ,mi brakuje jeszcze tylko butów i nie mam pojęcia gdzie mogtę kupic koloru ecru. Ostatnio tyle się nałaziłam po sklepach i jedynie sandałki ,a ja wolałabym całe.

Dołaczam tez moje suknie w ktorej najchętniej bym cały czas chodzila
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (17,4 KB, 35 załadowań)

70,60...68,2.....66....64.....62....6 0

Edytowane przez Kasiamaja
Czas edycji: 2009-07-11 o 10:25
Kasiamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 10:38   #2699
zanetaa88
Zakorzenienie

Kitek możesz podać jedną aukcje z tymi wachlarzami?
Chętnie je obejrzę

Stary 2009-07-11, 18:13   #2700
monia.ch
Raczkowanie

Hej dziewczyny tyle piszecie że nie nadążam .
Cytat:
No u ans też się dziwili zaproszeniom, chwalili, że takich jeszcze nie widzieli itd. A mnie one najbardziej sie spodobały i spasowały do wesela na zamku.
A tak poza tym to jesteś z moich okolic, tzn. ja mieszkam niedaleko Jastrzębia, ale b. często w Jastrzębiu jestem.
Gdzie masz wesele?
U nas te zaproszeniz też świetnie pasują do wystroju. Wesele mamy w Pradziadzie w Rogowie.

Cytat:

Oj nie zazdroszczę.
Nigdy nie wiadomo co się może stać,
zdrowia babci życzę
Od Mojego przystojniaka babcia rok temu zmarła, a strasznie czekała na nasz ślub a nie wspomnę już o prawnuczkach,
ale taka kolej rzeczy..nic nie zrobimy.
Będzie na Nas z góry patrzyła
Ja właśnie tak do tego podchodzę, że nie mamy wpływu na kolej rzeczy. A tym bardziej gdy ślub planuje na 2,5 roku wcześniej.
Moja babcia mi powiedziała, że gdyby ona musiała już odejść to owesele ma się odbyć bez względu na wszystko - za dużo przygotowań żeby wszystko tak po prostu odwołać

Cytat:
I co kupiliście na drugi dzień?
Szkoda, ze takie losy w rodzine tŻ siedzieją, no ale śmierć to naturalna kolj rzeczy, jedni sie rodzą, drudzy żenią, a jeszcze inni umierają
Co do zaproszeń to ja też miałam rulony i prawda wszyscy zaskoczeni, bo nikt takich jeszcze nie dostał a tekst staropolski to się śmiali
Ja mam srebrną sukienkę na drugie dzień, więc Tż kupił w Recmanie spodnie srebrne, do tego koszula szara w białe paseczki i krawat biało-srebrny w paseczki. Jak się w to ubrał to normlanie myślałam że padne z wrażenia!!!!!! Powiedziałam mu że będziemy lepiej wyglądać w drugi niż w pierwszy dzień

Świetna sprawa z tymi zaproszeniami, są takie oryginalne i właśnie dużej części rodzin nie mieli jeszcze takich. U nas wszyscy mówili że muszą schować na pamiątkę bo taki są ładne :P.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości