Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-11, 13:52   #1351
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
miss.hot, a o której masz w poniedziałek obronę?
O 9:00

No i się zachmurzyło i nie ma pięknego słoneczka

A mnie od rana boli prawa noga, na szczęście mąż mi trochę niedawno pomasował i jest trochę lepiej

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 14:58   #1352
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nimitz Pokaż wiadomość
Jak dla mnie kolor tz nie gra wielkiej roli, a te foteliki sa duzo tansze niz tutaj! Chyba tam kupimy Dzieki za namiar!
Rozmawialam z TZ-em na temat tych fotelikow i jest gotow tam pojechac, pod warunkiem, ze ja bede prowadzic, szalony

Wrocilismy z Makro, wydalismy kupe kasy, ale tam to tak zawsze, bo jak TZ sie rozpedzi to koniec. Na samym dziale slodycze spedzil chybaz pol godz, a przy filmach na DVD to go wogole zostawilam i poszlam na wyprzedaze, zaczem wrocil spokojnie poogladalam ciuszki dla maluszkow i kosmetyki.
Tylko wlasnie sie wkurzylam bo widzialam fajny gruby kocyk polarowy za 25eu, ale naprawde fajny i pozniej zapomnialam isc tam z TZ zeby go zobaczyl, no nic pewnie jeszcze przed porodem tam zajrzymy.
Kupilam maluchowi dwa komplety z wyprzedzy bardzo ladne, tylko jeden upuscilam przy aucie i musialam go przeprac
No i trzy paczki pampersow newborn 2-5kg i 4-pak chusteczek Nivea soft&care.
Czy wie ktos ile pampersow trzeba miec na dzien? Jak to mniej wiecej wyliczyc? Po 10 wystarczy?

No i najwazniejsze znalazlam polska kielbase krakowska i jakas cienka grilowa czy cus, jak ja tesknie za normalna kielbaska...

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Wlasnie na tej stronce http://www.kinderstoeltje.be/vl/artikel-1kooptips.htm przeczytalam , ze lepiej nie kupowac uzywanych fotelikow, bo nie wiadomo czy nie sa po wypadku

Koop geen tweedehands autostoeltje. Je weet nooit of deze bij een botsing betrokken is geweest.
Kurcze nie wiedzialam, ze ma to jakies znaczenie
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 15:29   #1353
eloteteie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
A ja się bronię w środę, ale kompletnie nie idzie mi nauka
eloteteie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 15:58   #1354
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:

No i się zachmurzyło i nie ma pięknego słoneczka

A mnie od rana boli prawa noga, na szczęście mąż mi trochę niedawno pomasował i jest trochę lepiej
powodzonka kochana na obronie!!!!!!!
Witam imieninowo ;-)
Ktoś tu pisał o bólach w pachwinach w czasie przekładania się z boku na bok poznałam to uczucie i w nocy prawie ryczałam z bólu - okropność

Dziewczynki macie piękne brzuszki
Stary 2009-07-11, 16:29   #1355
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
Oj to tak jak i mi

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Dzięki

Właśnie z małżem wypucowaliśmy nasz samochodzik i przy okazji taty też trochę poczyściłam i trochę boli mnie kręgosłup
Ale teraz już tylko leżę, jeszcze małża odwiozę na spotkanie u kolegi i leń.....

Stary 2009-07-11, 18:29   #1356
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
To będę trzymać kciuki!

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Wlasnie na tej stronce http://www.kinderstoeltje.be/vl/artikel-1kooptips.htm przeczytalam , ze lepiej nie kupowac uzywanych fotelikow, bo nie wiadomo czy nie sa po wypadku

Koop geen tweedehands autostoeltje. Je weet nooit of deze bij een botsing betrokken is geweest.
Kurcze nie wiedzialam, ze ma to jakies znaczenie
Ma bardzo duże znaczenie. Fotelik, który był przewożony w samochodzie, który miał wypadek, może mieć już naruszoną konstrukcję plastikowego siedziska i pasów. Również ważna jest data produkcji takiego fotelika. Po 5 latach plastik traci swoje idealne właściwości i może szybciej zostać uszkodzony podczas wypadku (tfu! tfu!)

Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
O! To za ciebie też będzę trzymać kciuki.

(jak ja będę pracować w tym tygodniu?)

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Witam imieninowo ;-)
Ktoś tu pisał o bólach w pachwinach w czasie przekładania się z boku na bok poznałam to uczucie i w nocy prawie ryczałam z bólu - okropność

Dziewczynki macie piękne brzuszki
Masz dzisiaj imieniny?

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Byłam dziś u mamusi na naleśnikach z serem. Pychotka! Mam jeszcze trzy na jutro Mój mąż takie naleśniki uważa za niejadalne
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 18:39   #1357
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
(jak ja będę pracować w tym tygodniu?)
Jak to jak.... trzymając kciuki

Odwiozłam męża, przy okazji wstąpiliśmy na nasze ulubione lody włoskie

A teraz nauka....

Stary 2009-07-11, 19:33   #1358
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Jak to jak.... trzymając kciuki

Odwiozłam męża, przy okazji wstąpiliśmy na nasze ulubione lody włoskie

A teraz nauka....
No bo ja pracuję z ołówkiem z ręku, a trzymając kciuki ołówka już tam nie wcisnę

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Qrcze, czekam na męża z niecierpliwością, bo na Allegro trafiłam na fajną aukcję - totalna okazja - no i muszę to z nim przedyskutować.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Te dziewczyny, które znają Gizmiatko, pewnie się ucieszą, że mały Nataniel jest już z nią w domu. Właśnie znalazłam posta od niej na mamusiach lipcowo-sierpniowych. Maluszek rośnie. To dobrze
Stary 2009-07-11, 19:45   #1359
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

Te dziewczyny, które znają Gizmiatko, pewnie się ucieszą, że mały Nataniel jest już z nią w domu. Właśnie znalazłam posta od niej na mamusiach lipcowo-sierpniowych. Maluszek rośnie. To dobrze
Super wiadomości
Dawno nie zaglądałam do nich na wątek

Stary 2009-07-11, 19:48   #1360
zartownis
Zadomowienie

Cytat:

Ma bardzo duże znaczenie. Fotelik, który był przewożony w samochodzie, który miał wypadek, może mieć już naruszoną konstrukcję plastikowego siedziska i pasów. Również ważna jest data produkcji takiego fotelika. Po 5 latach plastik traci swoje idealne właściwości i może szybciej zostać uszkodzony podczas wypadku (tfu! tfu!)

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Byłam dziś u mamusi na naleśnikach z serem. Pychotka! Mam jeszcze trzy na jutro Mój mąż takie naleśniki uważa za niejadalne
No o tych fotelikach nie wiedzialam, dobrze, ze nie lubie kupowac uzywanych rzeczy, bo bysmy tylko kase stracili

Nalesniki z serem, kurcze moze gdzies w polskim sklepie udalo by sie jakis polski twarog kupic

Cytat:

Sledzilam jej losy i bardzo sie ciesze, ze z maluszkiem wszystko w porzadku. Ciekawe ja tam Nikka1221 i Leo
Stary 2009-07-11, 19:50   #1361
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Super wiadomości
Dawno nie zaglądałam do nich na wątek
Ja zaczęłam tam zaglądać, bo w końcu część z dziewczyn znam z wątku planujących, no i czas na ich "rozpakowywanie". Jestem ciekawa, kiedy, jak i co

już po aukcji

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-07-11 o 19:53
Stary 2009-07-11, 20:13   #1362
margolcia1006
Rozeznanie

Dziewczynki kochane mam takie szybkie pytanko: czy wolno nam jeść ryby wędzone? Kurcze w internecie są sprzeczne opinie na ten temat i prawdę mówiąc zgłupiałam A tu nad morzem pełno budek z takimi wędzonymi specjałami i za każdym razem jak obok nich przechodzę to dostaję ślinotoku
Stary 2009-07-11, 20:17   #1363
aniago25
Zadomowienie

A ja posprzatałam mieszkanko posortowałam ciuszki na te malutkie i te większe odwiedziła mnie dzisiaj moja przyjaciółka która była druhną na moim slubie poplotkowałysmy troszke a teraz kolacjia i leniuchowanie przed tv bo juz nie mam siły na nic.

zartownis nie mam pojecia ile tych małych pampersów mamy kupić, narazie mam jedną paczkę ale jeszcze ze dwie kupie i pieluchy tetrowe bo jeszcze ich nie kupiłam.
Stary 2009-07-11, 20:18   #1364
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane mam takie szybkie pytanko: czy wolno nam jeść ryby wędzone? Kurcze w internecie są sprzeczne opinie na ten temat i prawdę mówiąc zgłupiałam A tu nad morzem pełno budek z takimi wędzonymi specjałami i za każdym razem jak obok nich przechodzę to dostaję ślinotoku
Aby wędzonka była bezpieczna dla kobiety w ciąży, musi być wędzonką na ciepło, a większość ryb jest wędzonych na zimno. Ja mam tylko jedno miejsce sprawdzone, gdzie skusze się na wędzoną rybkę, bo nawet widać, jak jest robiona. W innych miejscach po prostu bym nie ryzykowała.
Stary 2009-07-11, 20:28   #1365
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:

Dla mojego męża też naleśniki na słodko, ryż zapiekany z jabłkami albo pierogi z owocami to nie obiad

Cytat:

Qrcze, czekam na męża z niecierpliwością, bo na Allegro trafiłam na fajną aukcję - totalna okazja - no i muszę to z nim przedyskutować.

Pochwal się co to za okazja?

Też podczytuję ten wątek, bo moja psiapsiułka ma termin na lipiec To wspaniała wiadomość, że maluch już jest w domciu

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
A ja posprzatałam mieszkanko posortowałam ciuszki na te malutkie i te większe odwiedziła mnie dzisiaj moja przyjaciółka która była druhną na moim slubie poplotkowałysmy troszke a teraz kolacjia i leniuchowanie przed tv bo juz nie mam siły na nic.

zartownis nie mam pojecia ile tych małych pampersów mamy kupić, narazie mam jedną paczkę ale jeszcze ze dwie kupie i pieluchy tetrowe bo jeszcze ich nie kupiłam.
Czyli jakoś sobie radzisz bez męża Omówiłaś już z nim Twój ewentualny lot na rocznicę?
Ja kupiłam na razie jedną paczkę tych najmniejszych 2-5 kg i dwie paczki 3-6 kg. Koleżanka mnie nastraszyła, że te małe się nie przydadzą jak będzie duże dziecko, ale jak ze wszystkim pewnie wyjdzie to dopiero w praniu
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 20:31   #1366
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
Pochwal się co to za okazja?
Już napisałam, że po aukcji. Ktoś mnie ubiegł...
Stary 2009-07-11, 20:36   #1367
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Aby wędzonka była bezpieczna dla kobiety w ciąży, musi być wędzonką na ciepło, a większość ryb jest wędzonych na zimno. Ja mam tylko jedno miejsce sprawdzone, gdzie skusze się na wędzoną rybkę, bo nawet widać, jak jest robiona. W innych miejscach po prostu bym nie ryzykowała.
Malinko już wszystko oblukałam. Te rybki które tu sprzedają w Łebie są wędzone w temperaturze 49 st. C czyli chyba na ciepło. Na zimno temperatura jest do 33 st. C (taką informację znalazłam w internecie). Nawet mi pani piec otwierała żeby pokazać jak się wędzą.
Stary 2009-07-11, 20:37   #1368
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Ja zaczęłam tam zaglądać, bo w końcu część z dziewczyn znam z wątku planujących, no i czas na ich "rozpakowywanie". Jestem ciekawa, kiedy, jak i co
Ja byłam prawie na bieżąco z tym wątkiem, ale że czytanie wciąga wchodzę tylko tu i na żonki nasze lubelskie i tyle, bo do obrony coraz bliżej

Aniago - no właśnie - mówiłaś mężowi o swoim pomyśle ?

Stary 2009-07-11, 20:54   #1369
aniago25
Zadomowienie

Ja kupiłam pampersy 2-5 kg i te zabiorę do szpitala następne już kupie 3-6 kg

Kikunia jakoś sobie radzę dzisiaj już tydzień jak poleciał,wieczorami najgorzej mi smutno, dobrze mi jest bo mam mamę blisko ale i ona leci w środę do Niemiec i wróci na poród, więc zostanie mi tylko siostra która mieszka 15 km odemnie.

Właśnie z nim rozmawiałam przez telefon ucieszył się z mojej propozycji ale powiedziałże ma za dużo pracy i widzielibysmy się tylko w nocy bo kończy prace o 21.00 a od sierpnia może pracowac nawet do 22.00 i że bym się tam nudziła sama, no i już nie polecimy a szkoda bo nie tak sobie wyobrażałam pierwszą rocznicę ślubu a jeszcze mi siostra dzisiaj powiedziała że w moje urodziny wyjeżdżają w nocy na wakacjię na Słowacjię to już w ogóle rewelacjia... urodziny będe spędzała sama
Stary 2009-07-11, 20:56   #1370
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Właśnie z nim rozmawiałam przez telefon ucieszył się z mojej propozycji ale powiedziałże ma za dużo pracy i widzielibysmy się tylko w nocy bo kończy prace o 21.00 a od sierpnia może pracowac nawet do 22.00 i że bym się tam nudziła sama, no i już nie polecimy a szkoda bo nie tak sobie wyobrażałam pierwszą rocznicę ślubu a jeszcze mi siostra dzisiaj powiedziała że w moje urodziny wyjeżdżają w nocy na wakacjię na Słowacjię to już w ogóle rewelacjia... urodziny będe spędzała sama

A mi się dziś pierwszy raz w życiu zrobiła opryszczka
Grrr i swędzi to to ustrojstwo

Stary 2009-07-11, 21:56   #1371
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
No bo ja pracuję z ołówkiem z ręku, a trzymając kciuki ołówka już tam nie wcisnę

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

widzę że nie tylko ja śledzę tamten wątek
pamiętam jak Gizmiatko czekała na zielone światło, a potem jak zaszła
na tamtym wątku wystawiła też na zdjęciu Swojego ślicznego Nataniela

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
znaczy się, musi być świeżo uwędzona, jeszcze ciepła, nie zimna, czy jak Malinko ?
bo jadę 17 sierpnia na wczasy do Ustki..i pewnie bym chętnie zjadła
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 21:56   #1372
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupiłam pampersy 2-5 kg i te zabiorę do szpitala następne już kupie 3-6 kg

Kikunia jakoś sobie radzę dzisiaj już tydzień jak poleciał,wieczorami najgorzej mi smutno, dobrze mi jest bo mam mamę blisko ale i ona leci w środę do Niemiec i wróci na poród, więc zostanie mi tylko siostra która mieszka 15 km odemnie.

Oj to faktycznie nie fajnie

Ja sie nasprzatalam po tych facetach, bo przed domem plynal czarny olej i mi podlogi pozadeptywali, a do tego psy sie krecily, wszystkie byly czarne.
Nie mam juz na nic dzis sily, nawet na sex, wykapie sie i pojde spac.
Widzialyscie
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ni_pasami.html
bez komentarza

Ps. U nas normalnie powinnam dostac w szpitalu pampersy i kosmetyki dla niemowlecia, wiec do szpitala raczej nic oprocz ciuszkow brac nie bede.
Z malych 2-5kg mam na razie 3 paczki i tez mysle, zeby jeszcze ew. wiekszych dokupic, bo z malych dzieci ponoc szybko wyrastaja.

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-07-11 o 22:05
Stary 2009-07-11, 22:12   #1373
aniago25
Zadomowienie

Ja kupiłam te małe do szpitala bo tam gdzie będe rodziła muszę zabrać ze sobą pampersy i chusteczki nawilżane cała reszta jest szpitalna.

Dziewczyny zastanawiam się czy nie zrobic sobie takiej pamiatki http://www.allegro.pl/item674817463_..._baby_art.html
moja kuzynka zrobiła sobie odlew w 9 miesiącu i super jej wyszło , wisi sobie brzusio w sypialni

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-07-11 o 22:34
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 22:51   #1374
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Malinko już wszystko oblukałam. Te rybki które tu sprzedają w Łebie są wędzone w temperaturze 49 st. C czyli chyba na ciepło. Na zimno temperatura jest do 33 st. C (taką informację znalazłam w internecie). Nawet mi pani piec otwierała żeby pokazać jak się wędzą.
Wędzenie na ciepło jeszcze nie zapewnia kobiecie w ciąży bezpieczeństwa. Dopiero wędzenie na gorąco. Na gorąco wędzi się pstrągi, węgorze, sieje, jesiotry i sielawy.

Cytat:

Masz jeszcze nas...

Cytat:

A mi się dziś pierwszy raz w życiu zrobiła opryszczka
Grrr i swędzi to to ustrojstwo
Oj! To nie dobrze. Musisz uważać, żeby nie przeszła niżej, bo to jest niebezpieczne dla dziecka.

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
znaczy się, musi być świeżo uwędzona, jeszcze ciepła, nie zimna, czy jak Malinko ?
bo jadę 17 sierpnia na wczasy do Ustki..i pewnie bym chętnie zjadła
Powiem Ci szczerze, że w Ustce nie wiem, gdzie dają naprawdę dobre ryby. Na dobrą wędzoną rybkę jeździmy do Rowów i to też tylko w jedno miejsce, chociaż smażalni ryb jest tam dużo.

Co do Ustki, to może się umówimy?

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Ja kupiłam te małe do szpitala bo tam gdzie będe rodziła muszę zabrać ze sobą pampersy i chusteczki nawilżane cała reszta jest szpitalna.

Dziewczyny zastanawiam się czy nie zrobic sobie takiej pamiatki http://www.allegro.pl/item674817463_..._baby_art.html
moja kuzynka zrobiła sobie odlew w 9 miesiącu i super jej wyszło , wisi sobie brzusio w sypialni
Fajna sprawa.

Co do wyprawki do szpitala, to czekam do zajęć w szkole rodzenia. Wtedy się dowiem, czego nasz szpital wymaga i dopiero zacznę kompletować torbę.
Stary 2009-07-11, 23:02   #1375
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Wędzenie na ciepło jeszcze nie zapewnia kobiecie w ciąży bezpieczeństwa. Dopiero wędzenie na gorąco. Na gorąco wędzi się pstrągi, węgorze, sieje, jesiotry i sielawy. .
Czyli te rybki które wymieniłaś Malinko na 100% są bezpieczne i możemy je jeść? Oczywiście zakładając ze przed uwędzeniem były świeże

Na wikipedii znalazłam coś takiego:

Wędzenie jest metodą konserwacji żywności: mięsa i przetworów mięsnych, ryb, serów itp. za pomocą dymu.
W wyniku tego procesu produkty żywnościowe uzyskują specyficzny zapach, smak i zabarwienie powierzchni.
Metody wędzenia:
  • wędzenie zimne: 16-22°C
  • wędzenie ciepłe: 22-40°C
  • wędzenie na gorąco: 40-90°C
Z tego wynika że rybki wędzone pow 40 st C można śmiało jeść

Edytowane przez margolcia1006
Czas edycji: 2009-07-11 o 23:06
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 23:10   #1376
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Czyli te rybki które wymieniłaś Malinko na 100% są bezpieczne i możemy je jeść? Oczywiście zakładając ze przed uwędzeniem były świeże

Na wikipedii znalazłam coś takiego:

Wędzenie jest metodą konserwacji żywności: mięsa i przetworów mięsnych, ryb, serów itp. za pomocą dymu.
W wyniku tego procesu produkty żywnościowe uzyskują specyficzny zapach, smak i zabarwienie powierzchni.
Metody wędzenia:
  • wędzenie zimne: 16-22°C
  • wędzenie ciepłe: 22-40°C
  • wędzenie na gorąco: 40-90°C
Czyli rozumiem że jeżeli rybki wędzone pow 40 st C można śmiało jeść
Ogólnie piszą, żeby nie jeść wędzonek, ale zapominają, że jest właśnie wędzenie na gorąco, czyli w okolicy 90 stopni, a taka temperatura na pewno zabija wszelkie paskudztwa Tak wędzi się mięso, które jest delikatne i które ma być szybko zjedzone (do długiego przechowywania wędzi się na zimno). Grunt to znaleźć dobrą wędzarnię (w sklepie nigdy nie jest się pewnym, jak ryba była wędzona), no i raz nie zaszkodzi. W końcu to ryba
Stary 2009-07-11, 23:23   #1377
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Ogólnie piszą, żeby nie jeść wędzonek, ale zapominają, że jest właśnie wędzenie na gorąco, czyli w okolicy 90 stopni, a taka temperatura na pewno zabija wszelkie paskudztwa Tak wędzi się mięso, które jest delikatne i które ma być szybko zjedzone (do długiego przechowywania wędzi się na zimno). Grunt to znaleźć dobrą wędzarnię (w sklepie nigdy nie jest się pewnym, jak ryba była wędzona), no i raz nie zaszkodzi. W końcu to ryba
Hmmm czyli raczej chodzi tu o tą górną granicę... No nic popytam jutro o te rybki o których wcześniej wspomniałaś w jakiej są wędzone temperaturze. Ostatecznie zadowolę się rybką z grilla
W każdym bądz razie dziękuję Malinko za pomoc Tak podejrzewałam że będziesz dobrze zorientowana w tym temacie
Stary 2009-07-11, 23:26   #1378
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Hmmm czyli raczej chodzi tu o tą górną granicę... No nic popytam jutro o te rybki o których wcześniej wspomniałaś w jakiej są wędzone temperaturze. Ostatecznie zadowolę się rybką z grilla
W każdym bądz razie dziękuję Malinko za pomoc Tak podejrzewałam że będziesz dobrze zorientowana w tym temacie
Musiałam, bo lubię wędzone rybki, no i czekałam na lato, żeby móc wybrać się do naszej ulubionej wędzarni w Rowach (w zdobywaniu odpowiedniej wiedzy pomógł mi trochę mąż, gdy powiedziałam mu ze smutną miną, że nie moge jeść wędzonego łososia). Trudno, poczekam. A wędzony węgorz też jest pyszny
Stary 2009-07-11, 23:32   #1379
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Musiałam, bo lubię wędzone rybki, no i czekałam na lato, żeby móc wybrać się do naszej ulubionej wędzarni w Rowach (w zdobywaniu odpowiedniej wiedzy pomógł mi trochę mąż, gdy powiedziałam mu ze smutną miną, że nie moge jeść wędzonego łososia). Trudno, poczekam. A wędzony węgorz też jest pyszny
No właśnie mi głównie chodziło o tego wędzonego łosośka bo go ubóstwiam ale już wiem że w ciąży odpada. Powiadasz węgorz? Popytam jutro co i jak

Ps. Mówiąc "zorientowana w temacie" miałam na myśli miejsce zamieszkania. W końcu do morza masz niedaleko i rybek u Was nie brakuje ... szkoda że nie można najeść się ich " na zapas"

Edytowane przez margolcia1006
Czas edycji: 2009-07-11 o 23:36
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 23:36   #1380
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
No właśnie mi głównie chodziło o tego wędzonego łosośka bo go ubóstwiam ale już wiem że w ciąży odpada. Powiadasz węgorz? Popytam jutro co i jak
węgorz jest pyszny i pstrąg też

Poczytałam sobie trochę o materacykach i jednak zostaję przy kokosowo-gryczanym. Dziecko ma najpierw spać na części kokosowej, która jest twardsza, a potem na gryczanej. No i absolutnie żadnej poduszki. Kręgosłup jest zbyt miękki i wszelkie nierówności w łóżeczku wpłyną na jego skrzywienie.

Idę spać. Słodkich snów!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości