|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
O 9:00
No i się zachmurzyło i nie ma pięknego słoneczka ![]() A mnie od rana boli prawa noga, na szczęście mąż mi trochę niedawno pomasował i jest trochę lepiej
|
#1352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wrocilismy z Makro, wydalismy kupe kasy , ale tam to tak zawsze, bo jak TZ sie rozpedzi to koniec . Na samym dziale slodycze spedzil chybaz pol godz , a przy filmach na DVD to go wogole zostawilam i poszlam na wyprzedazeTylko wlasnie sie wkurzylam bo widzialam fajny gruby kocyk polarowy za 25eu, ale naprawde fajny i pozniej zapomnialam isc tam z TZ zeby go zobaczyl, no nic pewnie jeszcze przed porodem tam zajrzymy .Kupilam maluchowi dwa komplety z wyprzedzy bardzo ladne, tylko jeden upuscilam przy aucie i musialam go przeprac No i trzy paczki pampersow newborn 2-5kg i 4-pak chusteczek Nivea soft&care Czy wie ktos ile pampersow trzeba miec na dzien? Jak to mniej wiecej wyliczyc? Po 10 wystarczy? No i najwazniejsze znalazlam polska kielbase krakowska i jakas cienka grilowa czy cus , jak ja tesknie za normalna kielbaska...---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Wlasnie na tej stronce http://www.kinderstoeltje.be/vl/artikel-1kooptips.htm przeczytalam , ze lepiej nie kupowac uzywanych fotelikow, bo nie wiadomo czy nie sa po wypadku ![]() Koop geen tweedehands autostoeltje. Je weet nooit of deze bij een botsing betrokken is geweest. Kurcze nie wiedzialam, ze ma to jakies znaczenie
|
|
|
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam imieninowo ;-) Ktoś tu pisał o bólach w pachwinach w czasie przekładania się z boku na bok poznałam to uczucie i w nocy prawie ryczałam z bólu - okropność Dziewczynki macie piękne brzuszki
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Oj to tak jak i mi
![]() Dzięki Właśnie z małżem wypucowaliśmy nasz samochodzik i przy okazji taty też trochę poczyściłam i trochę boli mnie kręgosłup ![]() Ale teraz już tylko leżę, jeszcze małża odwiozę na spotkanie u kolegi i leń.....
|
#1356 | ||
|
Zakorzenienie
|
To będę trzymać kciuki!
Cytat:
O! To za ciebie też będzę trzymać kciuki. (jak ja będę pracować w tym tygodniu? ![]() )Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Byłam dziś u mamusi na naleśnikach z serem. Pychotka! Mam jeszcze trzy na jutro Mój mąż takie naleśniki uważa za niejadalne
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to jak.... trzymając kciuki
Odwiozłam męża, przy okazji wstąpiliśmy na nasze ulubione lody włoskie ![]() A teraz nauka....
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Qrcze, czekam na męża z niecierpliwością, bo na Allegro trafiłam na fajną aukcję - totalna okazja - no i muszę to z nim przedyskutować. ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Te dziewczyny, które znają Gizmiatko, pewnie się ucieszą, że mały Nataniel jest już z nią w domu. Właśnie znalazłam posta od niej na mamusiach lipcowo-sierpniowych. Maluszek rośnie. To dobrze
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawno nie zaglądałam do nich na wątek
|
|
#1360 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nalesniki z serem ![]() , kurcze moze gdzies w polskim sklepie udalo by sie jakis polski twarog kupic![]() Cytat:
i bardzo sie ciesze, ze z maluszkiem wszystko w porzadku
|
||
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam tam zaglądać, bo w końcu część z dziewczyn znam z wątku planujących, no i czas na ich "rozpakowywanie". Jestem ciekawa, kiedy, jak i co
![]() ______________________
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-07-11 o 19:53 |
|
|
|
#1362 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki kochane mam takie szybkie pytanko: czy wolno nam jeść ryby wędzone? Kurcze w internecie są sprzeczne opinie na ten temat i prawdę mówiąc zgłupiałam
A tu nad morzem pełno budek z takimi wędzonymi specjałami i za każdym razem jak obok nich przechodzę to dostaję ślinotoku
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
A ja posprzatałam mieszkanko posortowałam ciuszki na te malutkie i te większe
odwiedziła mnie dzisiaj moja przyjaciółka która była druhną na moim slubie poplotkowałysmy troszke a teraz kolacjia i leniuchowanie przed tv bo juz nie mam siły na nic. zartownis nie mam pojecia ile tych małych pampersów mamy kupić, narazie mam jedną paczkę ale jeszcze ze dwie kupie i pieluchy tetrowe bo jeszcze ich nie kupiłam.
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1365 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też podczytuję ten wątek, bo moja psiapsiułka ma termin na lipiec To wspaniała wiadomość, że maluch już jest w domciuCytat:
Omówiłaś już z nim Twój ewentualny lot na rocznicę?Ja kupiłam na razie jedną paczkę tych najmniejszych 2-5 kg i dwie paczki 3-6 kg. Koleżanka mnie nastraszyła, że te małe się nie przydadzą jak będzie duże dziecko, ale jak ze wszystkim pewnie wyjdzie to dopiero w praniu
|
|||
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Już napisałam, że po aukcji. Ktoś mnie ubiegł...
|
#1367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Na zimno temperatura jest do 33 st. C (taką informację znalazłam w internecie). Nawet mi pani piec otwierała żeby pokazać jak się wędzą.
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aniago - no właśnie - mówiłaś mężowi o swoim pomyśle ?
|
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupiłam pampersy 2-5 kg i te zabiorę do szpitala następne już kupie 3-6 kg
Kikunia jakoś sobie radzę dzisiaj już tydzień jak poleciał,wieczorami najgorzej mi smutno, dobrze mi jest bo mam mamę blisko ale i ona leci w środę do Niemiec i wróci na poród, więc zostanie mi tylko siostra która mieszka 15 km odemnie. Właśnie z nim rozmawiałam przez telefon ucieszył się z mojej propozycji ale powiedziałże ma za dużo pracy i widzielibysmy się tylko w nocy bo kończy prace o 21.00 a od sierpnia może pracowac nawet do 22.00 i że bym się tam nudziła sama, no i już nie polecimy a szkoda bo nie tak sobie wyobrażałam pierwszą rocznicę ślubu a jeszcze mi siostra dzisiaj powiedziała że w moje urodziny wyjeżdżają w nocy na wakacjię na Słowacjię to już w ogóle rewelacjia... urodziny będe spędzała sama
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi się dziś pierwszy raz w życiu zrobiła opryszczka ![]() Grrr i swędzi to to ustrojstwo
|
|
#1371 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pamiętam jak Gizmiatko czekała na zielone światło, a potem jak zaszła ![]() na tamtym wątku wystawiła też na zdjęciu Swojego ślicznego Nataniela ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() bo jadę 17 sierpnia na wczasy do Ustki..i pewnie bym chętnie zjadła
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
||
|
|
|
#1372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sie nasprzatalam po tych facetach, bo przed domem plynal czarny olej i mi podlogi pozadeptywali, a do tego psy sie krecily, wszystkie byly czarne .Nie mam juz na nic dzis sily, nawet na sex , wykapie sie i pojde spacWidzialyscie ![]() http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ni_pasami.html bez komentarza ![]() Ps. U nas normalnie powinnam dostac w szpitalu pampersy i kosmetyki dla niemowlecia , wiec do szpitala raczej nic oprocz ciuszkow brac nie bede.Z malych 2-5kg mam na razie 3 paczki i tez mysle, zeby jeszcze ew. wiekszych dokupic, bo z malych dzieci ponoc szybko wyrastaja Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-11 o 22:05 |
|
|
|
|
#1373 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupiłam te małe do szpitala bo tam gdzie będe rodziła muszę zabrać ze sobą pampersy i chusteczki nawilżane cała reszta jest szpitalna.
Dziewczyny zastanawiam się czy nie zrobic sobie takiej pamiatki http://www.allegro.pl/item674817463_..._baby_art.html moja kuzynka zrobiła sobie odlew w 9 miesiącu i super jej wyszło , wisi sobie brzusio w sypialni
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-07-11 o 22:34 |
|
|
|
#1374 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do Ustki, to może się umówimy? ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
Co do wyprawki do szpitala, to czekam do zajęć w szkole rodzenia. Wtedy się dowiem, czego nasz szpital wymaga i dopiero zacznę kompletować torbę.
|
|
#1375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na wikipedii znalazłam coś takiego: Wędzenie jest metodą konserwacji żywności: mięsa i przetworów mięsnych, ryb, serów itp. za pomocą dymu. W wyniku tego procesu produkty żywnościowe uzyskują specyficzny zapach, smak i zabarwienie powierzchni. Metody wędzenia:
Michalinka jest już z nami Edytowane przez margolcia1006 Czas edycji: 2009-07-11 o 23:06 |
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wędzi się mięso, które jest delikatne i które ma być szybko zjedzone (do długiego przechowywania wędzi się na zimno). Grunt to znaleźć dobrą wędzarnię (w sklepie nigdy nie jest się pewnym, jak ryba była wędzona), no i raz nie zaszkodzi. W końcu to ryba
|
|
#1377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No nic popytam jutro o te rybki o których wcześniej wspomniałaś w jakiej są wędzone temperaturze. Ostatecznie zadowolę się rybką z grilla![]() W każdym bądz razie dziękuję Malinko za pomoc
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(w zdobywaniu odpowiedniej wiedzy pomógł mi trochę mąż, gdy powiedziałam mu ze smutną miną, że nie moge jeść wędzonego łososia). Trudno, poczekam. A wędzony węgorz też jest pyszny
|
|
#1379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Popytam jutro co i jak ![]() Ps. Mówiąc "zorientowana w temacie" miałam na myśli miejsce zamieszkania. W końcu do morza masz niedaleko i rybek u Was nie brakuje ... szkoda że nie można najeść się ich " na zapas"
Michalinka jest już z nami Edytowane przez margolcia1006 Czas edycji: 2009-07-11 o 23:36 |
|
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczytałam sobie trochę o materacykach i jednak zostaję przy kokosowo-gryczanym. Dziecko ma najpierw spać na części kokosowej, która jest twardsza, a potem na gryczanej. No i absolutnie żadnej poduszki. Kręgosłup jest zbyt miękki i wszelkie nierówności w łóżeczku wpłyną na jego skrzywienie. Idę spać. Słodkich snów!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

Dzieki za namiar!
, ale tam to tak zawsze, bo jak TZ sie rozpedzi to koniec
. Na samym dziale slodycze spedzil chybaz pol godz
.
, jak ja tesknie za normalna kielbaska...

. Na zimno temperatura jest do 33 st. C (taką informację znalazłam w internecie). Nawet mi pani piec otwierała żeby pokazać jak się wędzą.

No nic popytam jutro o te rybki o których wcześniej wspomniałaś w jakiej są wędzone temperaturze. Ostatecznie zadowolę się rybką z grilla