|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dyskryminacja kolorystyczna
Jestem ciepłą blondynką, typ urody to Wiosna. Niestety większość Polek to podobno typy zimne, więc producenci produktów fryzjerskich zwariowali i uznają tylko zimne blondy. Wszystkie rozjaśniacze do włosów to albo Silver albo Platinum albo z dopiskiem "nieweluje niepożądane żółte odcienie". Tylko zapominają o tym, że te żółte tudzież złote odcienie części kobiet pasują!!!
W drogeryjnych farbach gdzie niegdzie znajdzie się jakiś ciepły odcień blodu, ale mnie niestety te drogeryjne chwytają słabo. Milczeniem pominę kwestię, że "złoty blond" to według nich "rudy blond". Zaczęłam się więc interesować farbami profesjonalnymi i okazuje się, że tam też trudno się doszukać podziału na blondy ciepłe, a jeżeli już jakiś jest (Majiblond 903S), to podobno jest wycofywany ze sprzedaży. Pomyślałam sobie, że po prostu przerzucę się na rozjaśniacze, ale okazuje się, że większość to albo Silver albo Platinum albo dopisek, że "niweluje niepożądane żółte odcienie". Mniejszość w przemyśle kosmetycznym się nie liczy. Wszechogarniające platynowe blondy górą! Dziękuję za uwagę. Trochę mi dzięki temu ulżyło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dyskryminacja kolorystyczna
Cytat:
![]() ciekawe swoją drogą bo ja osobiscie jak zabrałam sie za bycie blondynką to się doszukiwał głównie farb właśnie z słonecznym/karmelowym/słomianym odcieniem....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zamiast dyskryminacją, nazwalabym to demokracją
![]() widocznie jest wieksze zapotrzebowanie na zimne odcienie, z rozmow z kolezankami wywnioskowalam, ze cieple blondy w farbach sa nienaturalne i bardziej podobaja im sie popielate i platynowe. nie jest wazne czy im takie kolory pasuja (wiosen tez jest w Polsce duzo), wazne w jakim sie czuja dobrze sama kiedys tak mialam, kupowalam tylko chlodne odcienie blondow. najzabawniejsze, ze u osob z naturalnie cieplym kolorem (tez jestem wiosna) popielate odcienie bardzo szybko schodza, szybciej niz u innych typow, rudzieja itp. nie masz tak? zostaja naturalne metody wyzlacania blondow: rumianek, miod, cytryna. wielbicielki popielatych wlosow maja tylko syntetyczne plukanki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Tootsie, racja
jasniejsze chlodne blondy dostanie sie bez problemu, ale sredni, ciemny chlodny blond czy jasny popielaty braz to chyba tylko w ofercie profesjonalnych Flor Illum ma zlota plukanke http://www.progress.pl/progress,www,...15,id,570.html za to matowo-szara wycofano pare lat temu, mimo, ze zapotrzebowanie bylo spore |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
do niedawna miałam platyne na głowie i zdawało mi się, ze dostanie czegokolwiek do tego typu włosów było bardzo trudne, w przeciwieństwie do naturalnych czy tez ciepłych blondów. tera zmam włosy rude i jest jeszcze trudniej(kosmetyki pielęgnacyjne)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie można też utożsamiać ciepłego blondu z żarówą czy też kurczakim. Mnie chodzi o taki blond, jaki ma Socha - przepiękny kolor. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
To chyba przeterminowana jest ta płukanka (o ile myslimy o tym samym produkcie), bo matowo-szara flor illum została wycofana parę lat temu i nie jest dostępna w żadnym sklepie internetowym czy allegro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
urzekła mnie Twoja historia |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.