|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Akademia Pedagogiczna Kraków :)
I tak wolałabym Waszą sytuację, moi twierdzą, że świetnie napisałam maturę etc. i są w szoku, że się nie dostałam;] I ogólnie to bardzo mnie irytują, i chcę się wyprowadzić, chociażby do akademika na początek... xD
|
|
|
|
#812 |
|
Raczkowanie
|
Studentka I roku filologii polskiej na Uniwersytecie Śląskim w Katowicach
dostałam się, dostałam ![]() Vivi12399 mam nadzieje, że w październiku się spotkamy hmmm? Jak tam ?
|
#813 |
|
Raczkowanie
|
eh wlasnie weszlam na strone instytutu fp we Wrocku..
przyjeli 281 os..wiec na rezerwie jestem 37..zabraklo mi smiesznych 3,6 pkta..lista rusza sie doslownie o 0,1 heh.. http://www.ifp.uni.wroc.pl/pdf/rank1.pdf czy to znaczy ze nie bedzie drugiej tury czy jak??? |
|
|
|
#814 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakie tam są specjalności?Cytat:
A 37 numer na liście bardzo dobrze wróży. Założę się, że dużo więcej osób zrezygnuje. Także czekaj cierpliwie, a napewni się dostaniesz
|
||
|
|
|
#815 |
|
Raczkowanie
|
EverybodyLies ! gratuluję Ci z calego serduszka
![]() Jaki byl prog? (: miejsca moze dla mnie nie zostalo? hrhr?
|
|
|
|
#816 | |
|
Raczkowanie
|
http://irk.us.edu.pl/katalog.php?op=info&id=02-DZFLP06 ooo tutaj poczytaj, bo troche tego jest
no tak udało się i to rzutem na taśme, dosłownie byłam 400 na 413 przyjętych ufffff ![]() Cytat:
Tutaj sobie zobacz liste: http://irk.us.edu.pl/listy/?lista=02-DZFLP06 strasznie duża jest rezerwowa więc na filologii raczej nie będzie miejsc
|
|
#817 |
|
Raczkowanie
|
EverybodyLies aż zapytam z ciekawosci.. jakie mialas wyniki z maturki?
|
|
|
|
#818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
polski p - 79, angielski p - 88, biologia p - 68, wos r - 48. Dużo straciłam na polskim bo rozszerzenie tam było x5, podstawa x3, tak samo język rozszerzony x2. Więc naprawdę byłam w tyle za wszystkimi
|
|
#819 |
|
Przyczajenie
|
nie piszę tego postu, żeby kogokolwiek starszyć, ale naprawdę nie żałujcie, jeśli nie składaliście papierów tam, gdzie mieli przyjąć 200, a przyjęli 400 czy coś w tym stylu! to jest największa masakra jaka może być, bo sama przez to przeszłam na UW!!! Owszem - przyjęli 400 na 200 miejsc, ale po pierwszym semestrze (lub roku) MA ZOSTAĆ 200! I wykładowcy robią narmalnie WSZYSTKO żeby te 200 osób odpadło bo tyle jest przewidzianych miejsc (łącznie z "niezauważaniem" punktów na kołach). Już naprawdę lepiej się nie dostać niż mieć po jednym semestrze wszelkie nerwcie, depresje i paranoje
naprawdę nie warto Nomileczka nie wiem czy Cię to zainteresuje, ale na Rzeszowskim rusza druga rekrutacja jakoś niedługo chyba. I powiem Ci jeszcze, że moja przyjaciółka miała podobną sytuację i zamiast siedzieć i płakać postanowiła wziąć sprawy w swoje ręce Wynajęła pokoik we Wrocławiu, przez rok harowała w pracy na 3 zmiany, odkładała ile mogła i teraz studiuje zaocznie wymarzoną pedagogikę na UW i dalej pracuje, a do domu wraca 1-2 razy w roku. Tak że nie poddawaj się! Życzę Ci wszystkiego najlepszego i trzymam kciuki I nie idź na COKOLWIEK, bo to bez sensu...
|
|
|
|
#820 |
|
Przyczajenie
|
a nie wiecie czy duzo chętnych jest do ignatianum?
|
|
|
|
#821 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#822 |
|
Przyczajenie
|
a na co składałaś? mnie interesuje pedagogika.
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- i wogóle ile tam jest miejsc na poszczególnych kierunkach, bo nigdzie nie mogę znaleźć. wie ktoś? |
|
|
|
#823 |
|
Przyczajenie
|
Kulturoznawstwo- zarządzanie kulturą. Ale wątpię, żeby z moją słabą maturą przyjęli mnie na dzienne
może na zaoczne się uda.A wiesz coś więcej na temat tej uczelni? Bo ja nawet nigdzie nie mogłam znaleźć ile osób przyjmują na dany kierunek... I co najgorsze wyniki są dopiero 20.VII...umieram z niepewności
|
|
|
|
#824 |
|
Przyczajenie
|
tam tez sie płaci za kazdy kierunek osobno? ja o pedagogike tez sie obawiam bo to kierunek dosc oblegany. na zaoczne składa sie dokumenty tez teraz?
|
|
|
|
#825 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Aha, i tak, teraz też się składa na zaoczne! A można wiedzieć, jak poszła Ci matura?
|
|
|
|
|
#826 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a tobie matura jak poszła?
|
|
|
|
|
#827 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
tu powinnaś wszystko znaleźć. Ja napisałam angielski i historię na 79% i polski na 77%. Tak jak Ty, wszystko na podstawie.
|
|
|
|
|
#828 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a ty zapisałas sie na kulturoznawstwo dzienne i zaoczne? nie wiesz czy na pedagogike idzie duzo osób? aha i korzystajac z okazji sie zapytam na stronie pisze ze trzeba byc osobiscie, nie moze ktos inny za mnie zaniesc?
|
|
|
|
|
#829 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I chyba trzeba iść osobiście, bo jak się coś nie zgadza to się podpisuje jeszcze jakieś nowe formularze ale w sumie to nie jestem na 100% pewna! nomileczka- może ta uczelnia Cię zainteresuje-http://www.ignatianum.edu.pl/kontakt...nie pamiętam, na jakie kierunki chciałaś iść, ale jestem pewna, że na tej uczelni z Twoimi wynikami przyjmą Cię z otwartymi ramionami Niby jest to uczelnia prywatna, ale semestr kosztuje tylko 100zł na dziennych! Mam nadzieję, że Ci chociaż trochę pomogłam z tego, co wiem, rekrutacja trwa do 15.VII...ale głowy za to obciąć sobie nie dam :P
|
|
|
|
|
#830 |
|
Przyczajenie
|
no to troche źle, bo nie opłaca mi sie tam jechac
mysle ze jak wydrukuje podanie i dołączę wymagane dokumenty to sie bedzie wszystko zgadzac.
|
|
|
|
#831 |
|
Raczkowanie
|
jestem na rezerwie
IDE SIE POWIESIC musi zrezygnować 60 osób żebym się dostała o ile mają zamiar przyjąc wszystkich 661.osób .. Boże pomóż bo siedze i wyje jak wilk do ksieżyca Edytowane przez Vivi12399 Czas edycji: 2009-07-11 o 21:49 |
|
|
|
#832 |
|
Przyczajenie
|
Ja też właśnie dzisiaj zarejestrowałam się do tych Ignacjanów...
|
|
|
|
#833 |
|
Raczkowanie
|
ja to się tak w sumie zastanawiam jak to możliwe , że jak miałam 60% z rozsz to się nie dostałam a ktoś z podstawą się dostał ..
( czytałam na forum )"studia kosztują " ?
|
|
|
|
#834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może poprostu reszta poszła Ci gorzej?
|
|
#835 |
|
Raczkowanie
|
to w koncu jak oni to liczyli ..bo mieli liczyc polski razy 5 albo 2 i tylko rozsz angiel ... więc jesli tak bylo to nie wiem bo nie chcę nikogo obrazac ani nic tylko po prostu mnie to masakrycznie zastanawia jak to jest możlwe.
|
|
|
|
#836 |
|
Raczkowanie
|
polski podstawa x3 rozszerzenie x5
angielski podstawa x1 rozszerzenie x2 dodatkowy przedmiot (tutaj brali najlepszy wynik jeśli zdawałaś kilka) (moderator wyjaśnił skąd to ponad 700pkt;d) I to jest całkiem możliwe, bo na UP owszem o wszystkim decydował polski, ale tutaj można się było ratować innymi przedmiotami nie martw się z rezerwowej masz szanse, mnóstwo osób będzie rezygnować
|
#837 |
|
Raczkowanie
|
no już wlasnie czytalam ze 4 osoby .. łuhhhhhhhh 58 osób bliżej studiów .. zaje kur wa biście sio sio sio akysz .. ;(
|
|
|
|
#838 |
|
Przyczajenie
|
jak czytam jak się dostaliście tam gdzie chcieliście to aż mi smutno..
anyway gratuluję wszystkim ![]() struga deszczu, gratulacje z tą filologią polską ![]() a że tak spytam o angielski na UP, która pod kreską?
|
|
#839 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie dziewczyny za odpowiedź na temat tego zaświadczenia lekarskiego
U mnie będzie się to wiązało z jazdą do Krk najpierw, więc może jeszcze na wszelki napiszę do komisji z zapytaniem, abym przypadkiem nie gramoliła się tam niepotrzebnie Pardon za mój ostatni długaśny post na tematy 'robocze', ale po tym jakoś poszłam z optymistycznym nastawieniem do niej (aż nie miałam spotkania face to face z kierowniczką sklepu. Matko, że są też ludzie, którym nawet na siłę nie dało by się przykleić uśmiechu na twarz ). Ostatni dzień został, ale nogi mi coś mówią, że chyba będę dziś na rękach chodzić ![]() A właśnie, jaki wybieracie język ? Bo tutaj tylko jeden, prawda? Na awf miały być dwa, więc myślałam o angielskim i hiszpańskim (choć zawsze chciałam włooooski ^__^, ale po rozmowie z ciocią doszłam do wniosku, że faktycznie włoski to tylko we Włoszech użyteczny). Tak czy inaczej na pedago. problemu już nie ma Uch, zresztą... specem językowym to ja i tak nigdy nie byłam i pewno nie będę A jak u Was z językami ^__^?Pozdrawiam (: EDIT: Jeszcze małe wątpliwości: - czy adres korespondencji na studiach będzie odgrywał jakąś ważną rolę? Bo w sumie przy wypełnianiu danych, wpisałam adr. zameldowania i korespondencji w Katowicach, a w zasadzie nie wzięłam pod uwagę, że na studia przeprowadzam się do babci w Krk i jak co, to tam powinna mi przychodzić korespondencja. Czy może chodzi tylko o zawiadomienie o studiowaniu i nic więcej nie będą mi przez te lata nauki przysyłać na podane w formularzu dane? Edytowane przez iteSai Czas edycji: 2009-07-12 o 10:02 |
|
|
|
#840 |
|
Przyczajenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

dostałam się, dostałam 

tu powinnaś wszystko znaleźć. Ja napisałam angielski i historię na 79% i polski na 77%. Tak jak Ty, wszystko na podstawie.
( czytałam na forum )
może poprostu reszta poszła Ci gorzej?
(aż nie miałam spotkania face to face z kierowniczką sklepu. Matko, że są też ludzie, którym nawet na siłę nie dało by się przykleić uśmiechu na twarz