Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-12, 08:01   #1381
margolcia1006
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
węgorz jest pyszny i pstrąg też

Poczytałam sobie trochę o materacykach i jednak zostaję przy kokosowo-gryczanym. Dziecko ma najpierw spać na części kokosowej, która jest twardsza, a potem na gryczanej. No i absolutnie żadnej poduszki. Kręgosłup jest zbyt miękki i wszelkie nierówności w łóżeczku wpłyną na jego skrzywienie.

Idę spać. Słodkich snów!
A do którego miesiąca dziecko śpi na kokosie?
Stary 2009-07-12, 08:52   #1382
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Dzień dobry
Dziś się nawet wyspałam, a to dobrze, bo pewnie kolejna noc będzie nerwowa

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam te małe do szpitala bo tam gdzie będe rodziła muszę zabrać ze sobą pampersy i chusteczki nawilżane cała reszta jest szpitalna.
Aniago a skąd wiesz co musisz zabrać ?
Cytat:
Dziewczyny zastanawiam się czy nie zrobic sobie takiej pamiatki http://www.allegro.pl/item674817463_..._baby_art.html
moja kuzynka zrobiła sobie odlew w 9 miesiącu i super jej wyszło , wisi sobie brzusio w sypialni
Hmm nawet fajny pomysł
Tylko u mnie z racji, że mamy pokoje na piętrze ze skosami mało już miejsca do wieszania czegokolwiek

Cytat:
Oj! To nie dobrze. Musisz uważać, żeby nie przeszła niżej, bo to jest niebezpieczne dla dziecka.
Brat, który ma często opryszczkę dał mi maść i mam nadzieję, że pomoże - dziś już mniej swędzi

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 09:23   #1383
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Wczoraj kupiłam wózek
Tylko chyba dla słonia ... tak teraz patrzę, że on jest ogromny ale co tam, będziemy jeżdzić po wertepach
Zdjęcia niżej
A i moje biureczko nowe (stoi jako stolik pod kwiatki ... bo po zakupie, tato stwierdził, że ze starego można zrobić 2 w 1. Biureczko i stolik pod telewizor i wieże ... i niepotrzebnie tamto kupiłam ... ale kwiatuszki mają stoliczek

Kurcze nie mogę zdjęć dodać. Spróbuję wieczorkiem
Miłego dnia! Ja uciekam do rodzinki

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 09:31   #1384
aniago25
Zadomowienie

Dzisiaj sie wyspałam i wstałam wypoczeta
Miss.hot pytałam się mojej koleżanki która rodziła tam że musiała tylko wziąć pampersy, husteczki dodatkowo wzieła swoje pieluszki tetrowe do karmienia i niedrapki całą reszte dają dziecku szpitalne, nawet rożka nie brała tak więc my do szpitala bierzemy tylko torbę dla siebie

Dzisiaj nasza 100 dniówka ale ten czas szybko leci...

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-07-12 o 09:39
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 09:38   #1385
eloteteie
Zadomowienie

Cytat:

Miss.hot pytałam się mojej koleżanki która rodziła tam że musiała tylko wziąć pampersy, husteczki dodatkowo wzieła swoje pieluszki tetrowe do karmienia i niedrapki całą reszte dają dziecku szpitalne, nawet rożka nie brała tak więc my do szpitala bierzemy tylko torbę dla siebie
W "moim szpitalu" też dostaje się wszystko dla dziecka, właściwie trzeba mieć tylko to, o czym wspomniałaś
eloteteie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 09:44   #1386
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Aha, dzięki za info, w sumie to na pewno powiedzą o tym w szkole rodzenia
Cytat:
U mnie jutro

Stary 2009-07-12, 10:14   #1387
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Wędzenie na ciepło jeszcze nie zapewnia kobiecie w ciąży bezpieczeństwa. Dopiero wędzenie na gorąco. Na gorąco wędzi się pstrągi, węgorze, sieje, jesiotry i sielawy.
Co do Ustki, to może się umówimy?
a jakie polecasz Malinko? która smaczna?
jasne, że się umówimy! wyjeżdżam 17 sierpnia i bedę tam 2 tygodnie, doczekać się nie mogę
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 11:17   #1388
19martusia86
Zadomowienie

Wczoraj widzieliśmy urodzoną w maju wnuczkę znajomego. Przekochana Znajomy wpadł do nas wieczorem bo stała się katastrofa Ja już wykąpana, gotowa do spania myślałam, że stało się coś poważnego a on nam mówi, że mała sobie cały kaftanik okupkała. Miałam jeszcze akurat body z księżniczką i kaftanik z różowym wykończeniem więc mnie i tak nie potrzebne i korzystając z okazji polecieliśmy ją obejrzeć. Grzeczniutka, podobno noce przesypia i taki fajny pulpecik. Małż przepadł. Dobrze, że syna będziemy mieć bo dziewczynka by sobie go wspaniale wokół paluszka okręciła Nawet w nocy mu się śniła. Przeżywał strasznie, jaka malutka, jak na nas patrzała... wariat

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:

A mnie zostało 64 dni Kiedy to zleciało? Za moment będę mieć swoje maleństwo na rękach.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Ma bardzo duże znaczenie. Fotelik, który był przewożony w samochodzie, który miał wypadek, może mieć już naruszoną konstrukcję plastikowego siedziska i pasów. Również ważna jest data produkcji takiego fotelika. Po 5 latach plastik traci swoje idealne właściwości i może szybciej zostać uszkodzony podczas wypadku (tfu! tfu!)
Ten który dostaniemy jest dwuletni i w aucie nie był używany tylko w domu jako leżaczek. Zakładam, że w grudniu kupimy jakiś porządniejszy tymczasem się tym zadowolę.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Ktoś tu pisał o bólach w pachwinach w czasie przekładania się z boku na bok poznałam to uczucie i w nocy prawie ryczałam z bólu - okropność
Oj tak... oprócz bioder jeszcze pachwiny mnie bolą...
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 11:21   #1389
Tequillla
Zadomowienie

Heej dziewczyny.
U mnie nadal smutno, mama w szpitalu, ja się boję czy nie mam dziurki w błonach płodowych, bo ciągle się sączy woda... może to tylko upławy ale wolę to zbadać, niestety musze czekać do jutra w dodatku zbrzydłam... mam pełno krost, piegów, twarz mi spuchła
Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
A co w takim przypadku z likwidacją stanowiska pracy? Może mi pracodawca po macierzyńskim wręczyć wypowiedzenie z tego tytułu?

U nas są dwie osoby które wykonują tą samą pracę. Tzn jak ja byłam to dzieliłyśmy się obowiązkami a teraz moją pracę wykonuje ta druga osoba więc jak najbardziej pracodawca może zlikwidować moje stanowisko pracy
Nie może, cytuję z kodeksu: "Rozwiązanie przez pracodawcę umowy w tym czasie jest dopuszczalne tylko w razie ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy, a także gdy zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika." Likwidacja stanowiska pracy nie została tu ujęta.

Cytat:
Dziewczynki kochane mam takie szybkie pytanko: czy wolno nam jeść ryby wędzone? Kurcze w internecie są sprzeczne opinie na ten temat i prawdę mówiąc zgłupiałam A tu nad morzem pełno budek z takimi wędzonymi specjałami i za każdym razem jak obok nich przechodzę to dostaję ślinotoku
Tak jak Malinka napisała, wędzenie na zimno jest zbyt ryzykowne dla kobiet w ciąży. Z moich notatek ze studiów z dietetyki wynika, że listeria i inne paskudztwa, których gołym okiem nie widać mogą narobić sporo zamieszania... Zdrowy dorosły człowiek może się tylko źle poczuć, ale dzieciątko w brzuchu mamy może ponieśc poważne konsekwencje. Słowem- nie warto... Wędzenie na gorąco jest znacznie bezpieczniejsze.
Musimy jednak pamiętać o tym, że żywność konserwowana dymem nie jest szczególnie zdrowa dla kobiet w ciąży i maleńkich dzieci. Nie chodzi tylko o psotne żyjątka, które mogą przetrwać wędzenie, ale o same składniki dymu wędzarniczego, które przenikają do żywności: fenole, aldehydy, równeż toksyny, wolne rodniki- one w normalnych warunkach (nieciążowych ) kumulują się we włosach i paznokciach i potrzeba ich sporo, by mogły zaszkodzić, ale w ciąży przechodzą do płodu... a takie dziecko nie ma jeszcze dobrze wykształconych mechanizmów obronnych. Dotyczy to produktów wędzonych i potraw z grilla- takiego typowego, nie elektrycznego oczywiście. Wolno nam to jeść, ale w rozsądnych ilościach, nie "na zapas", no i unikać tych najbardziej osmalonych kiełbasek .

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2009-07-12 o 11:24
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 11:24   #1390
eloteteie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość

A mnie zostało 64 dni Kiedy to zleciało? Za moment będę mieć swoje maleństwo na rękach.
A mi 61 A jeszcze niedawno miała 7 tygodni jak ją pierwszy raz oglądałam na USG

Cytat:
Oj tak... oprócz bioder jeszcze pachwiny mnie bolą...
Oj, mnie też pobolewają pachwiny.
eloteteie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 11:40   #1391
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Tak jak Malinka napisała, wędzenie na zimno jest zbyt ryzykowne dla kobiet w ciąży. Z moich notatek ze studiów z dietetyki wynika, że listeria i inne paskudztwa, których gołym okiem nie widać mogą narobić sporo zamieszania... Zdrowy dorosły człowiek może się tylko źle poczuć, ale dzieciątko w brzuchu mamy może ponieśc poważne konsekwencje. Słowem- nie warto... Wędzenie na gorąco jest znacznie bezpieczniejsze.
Musimy jednak pamiętać o tym, że żywność konserwowana dymem nie jest szczególnie zdrowa dla kobiet w ciąży i maleńkich dzieci. Nie chodzi tylko o psotne żyjątka, które mogą przetrwać wędzenie, ale o same składniki dymu wędzarniczego, które przenikają do żywności: fenole, aldehydy, równeż toksyny, wolne rodniki- one w normalnych warunkach (nieciążowych ) kumulują się we włosach i paznokciach i potrzeba ich sporo, by mogły zaszkodzić, ale w ciąży przechodzą do płodu... a takie dziecko nie ma jeszcze dobrze wykształconych mechanizmów obronnych. Dotyczy to produktów wędzonych i potraw z grilla- takiego typowego, nie elektrycznego oczywiście. Wolno nam to jeść, ale w rozsądnych ilościach, nie "na zapas", no i unikać tych najbardziej osmalonych kiełbasek .
Wniosek z tego taki, że jak coś jest dobre to trzeba z tego zrezygnować...
Nie zamartwiaj się mamą, wszystko będzie dobrze.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Idę do sklepu po produkty na sałatkę jarzynową bo mi się zachciało
Stary 2009-07-12, 11:47   #1392
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Już napisałam, że po aukcji. Ktoś mnie ubiegł...

Cytat:
Ja kupiłam pampersy 2-5 kg i te zabiorę do szpitala następne już kupie 3-6 kg

Kikunia jakoś sobie radzę dzisiaj już tydzień jak poleciał,wieczorami najgorzej mi smutno, dobrze mi jest bo mam mamę blisko ale i ona leci w środę do Niemiec i wróci na poród, więc zostanie mi tylko siostra która mieszka 15 km odemnie.

Właśnie z nim rozmawiałam przez telefon ucieszył się z mojej propozycji ale powiedziałże ma za dużo pracy i widzielibysmy się tylko w nocy bo kończy prace o 21.00 a od sierpnia może pracowac nawet do 22.00 i że bym się tam nudziła sama, no i już nie polecimy a szkoda bo nie tak sobie wyobrażałam pierwszą rocznicę ślubu a jeszcze mi siostra dzisiaj powiedziała że w moje urodziny wyjeżdżają w nocy na wakacjię na Słowacjię to już w ogóle rewelacjia... urodziny będe spędzała sama
Szkoda Faktycznie bez sensu, szkoda Twojej fatygi i pieniędzy na bilet jak i tak siedziałabyś tam sama
Wyprawimy Ci urodziny na wizażu

Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
A mi 61 A jeszcze niedawno miała 7 tygodni jak ją pierwszy raz oglądałam na USG

Oj, mnie też pobolewają pachwiny.
a mi 71
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 11:50   #1393
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Wniosek z tego taki, że jak coś jest dobre to trzeba z tego zrezygnować...
Nie zamartwiaj się mamą, wszystko będzie dobrze.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Idę do sklepu po produkty na sałatkę jarzynową bo mi się zachciało
oj czemu od razu rezygnować, wystarczy po prostu nie przesadzać delektować się, a nie objadać
Teraz gdy napiszałaś o sałatce, mi też się zachciało
Stary 2009-07-12, 13:20   #1394
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Heej dziewczyny.
U mnie nadal smutno, mama w szpitalu, ja się boję czy nie mam dziurki w błonach płodowych, bo ciągle się sączy woda... może to tylko upławy ale wolę to zbadać, niestety musze czekać do jutra w dodatku zbrzydłam... mam pełno krost, piegów, twarz mi spuchła
.
Kochana, masz rację, lepiej sprawdzić i upewnić się że wszystko w porządku, trzymam kciuki co do urody, to my kobiety tak już mamy, raz lepszy raz gorszy dzień nie zawsze lusterko Nam sprzyja, ale to tylko Nasza wyobraźnia
..Iskierką malutką..

Stary 2009-07-12, 13:51   #1395
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Kochana, masz rację, lepiej sprawdzić i upewnić się że wszystko w porządku, trzymam kciuki co do urody, to my kobiety tak już mamy, raz lepszy raz gorszy dzień nie zawsze lusterko Nam sprzyja, ale to tylko Nasza wyobraźnia
A wyobraźnia działa doskonale zazwyczaj wtedy, gdy problemy piętrzą się nad głową. Od razu przypomina mi się jak moja mama się pochorowała... co chwilę brzuch robił mi się jak kamień, a jak już wszystko się ułożyło przeszło jak ręką odjął.
Co racja, to racja lepiej sprawdzić czy wszystko w porządku.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
a mi 71
Jeszcze trochę i zaczniemy się rozpakowywać

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
oj czemu od razu rezygnować, wystarczy po prostu nie przesadzać delektować się, a nie objadać
Bo zakazany owoc...
Przed obciążeniem glukozą miałam takie zachcioły, że szok. Akurat wtedy zachciało mi się truskawek, zaraz po nich czereśni o coli nie wspominając... a są takie dni, że sama się zastanawiam nad tym co by tu zjeść a ochoty na cokolwiek brak. Dobrze, że glukoza wyszła dobra bo zjadłam i truskawki i czereśnie i nawet coli nie odpuściłam (a cole pijam może dwa razy do roku) bo chyba bym wszystkich wokół zagryzła jak bym musiała do nastepnego dnia czekać
Stary 2009-07-12, 14:02   #1396
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja niedawno wstałam, a w nocy miałam durny sen (ostatnio takie mam z piątku na sobotę), że wypadł mi ząb - górna dwójka
Według sennika wypadające zęby mają wiele znaczeń. Myślę, że w tym wypadku oznaczają zmiany w Twoim życiu np. urodzenie dzidziusia

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Piszecie o skurczach lydek, ja je przed ciaza mialam a teraz na szczescie nie mam zadnych skurczy
Od kiedy jestem w ciąży nie wiem co to skurcz łydek, choć wcześniej nie raz budził mnie taki skurcz, że z bólu płakałam, a potem przez parę dni bolał mnie mięsień - straszne uczucie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
wczoraj byłam u gina i niestety nie mogę nic solić, strasznie puchnę a moje nogi przez tą opuchliznę są posiekane rozstępami
a dzisiaj mam grilla, jutro pakowanie i w poniedziałek rano wyjazd iii waaaakacje

i przyjemnego "wakacjowania"

Cytat:
Dzień dobry! U nas od rana leje. Miałam być dziś na hennie, ale zwróciłam z drogi do miasta z krwotokiem z nosa. Od rana lało mi się jak z cebra. Myślałam, że mi przeszło, więc spokojnie wyszłam z domu. A tu Poleżałam godzinę z zimnym kompresem. Już jest lepiej, ale i tak czuję się średnio. W dodatku prawa strona brzuszka coś mnie pobolewa. Tak więc nie dowiem się dzisiaj, jak wygląda na żywo ta pościel, o której wczoraj pisałam.

widzę, że coraz częściej dopadają Was nieprzyjemności

Cytat:

Kikunia jakoś sobie radzę dzisiaj już tydzień jak poleciał,wieczorami najgorzej mi smutno, dobrze mi jest bo mam mamę blisko ale i ona leci w środę do Niemiec i wróci na poród, więc zostanie mi tylko siostra która mieszka 15 km odemnie.

Właśnie z nim rozmawiałam przez telefon ucieszył się z mojej propozycji ale powiedziałże ma za dużo pracy i widzielibysmy się tylko w nocy bo kończy prace o 21.00 a od sierpnia może pracowac nawet do 22.00 i że bym się tam nudziła sama, no i już nie polecimy a szkoda bo nie tak sobie wyobrażałam pierwszą rocznicę ślubu a jeszcze mi siostra dzisiaj powiedziała że w moje urodziny wyjeżdżają w nocy na wakacjię na Słowacjię to już w ogóle rewelacjia... urodziny będe spędzała sama
bidulka

Cytat:
Poczytałam sobie trochę o materacykach i jednak zostaję przy kokosowo-gryczanym. Dziecko ma najpierw spać na części kokosowej, która jest twardsza, a potem na gryczanej. No i absolutnie żadnej poduszki. Kręgosłup jest zbyt miękki i wszelkie nierówności w łóżeczku wpłyną na jego skrzywienie.
Cytat:
Wczoraj byliśmy na zakupach łóżeczkowych.
Kupiliśmy materacyk kokos pianka gryka 120/60 koszt 80 zł. Na kokosie dzidziuś powinien spać do momentu, kiedy zaczyna się już ruszać i kiedy jest bardziej aktywne.
Kupiliśmy też pościel w komplecie z ochraniaczem i bawełnianym baldachimem (ok 130zł),
dwa prześcieradełka na gumce z wszytą folią 2w1 (po 24zł)
i stelaż do baldachimu (20 zł).
Aha i kołderkę z płaską poduszką (komplet 35 zł.)

Do łóżkowych zakupów został nam śpiworek ale pani w sklepie poradziła abyśmy poczekali to pod koniec wakacji pojawią się cieplejsze śpiworki.

Mamy też w końcu ten wózek od koleżanki (120 zł) i fotelik-nosidełko (30 zł).
Wózek jest porządny, ale trzeba go odświeżyć, to samo z fotelikiem.
Dodając do tego łóżeczko za 30 zł. to nasza wyprawka póki co pod względem kosztów jest niedroga

Biedroneczka, jeśli chodzi o zakupy to polecam hurtownie AKROPOL na gdańskiej (obok juska) byliśmy też w ABC dla Dzieci na Fordońskiej ale tam np. ten sam materacyk kosztował o 5 zł więcej.

My postanowiliśmy robić zakupy tematyczne, następne będą zakupami kąpielowymi.

Cytat:
Heej dziewczyny.
zdrówka dla mamy i dobrego samopoczucia dla Ciebie
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 14:22   #1397
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
Według sennika wypadające zęby mają wiele znaczeń. Myślę, że w tym wypadku oznaczają zmiany w Twoim życiu np. urodzenie dzidziusia
E tam - nie wierzę w sny, tylko wkurzają mnie takie durne sny

A ja poleżałam sobie na leżaczku częściowo na słoneczku.... mhmmm jak przyjemnie

Stary 2009-07-12, 14:33   #1398
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj byliśmy na zakupach łóżeczkowych.
Kupiliśmy materacyk kokos pianka gryka 120/60 koszt 80 zł. Na kokosie dzidziuś powinien spać do momentu, kiedy zaczyna się już ruszać i kiedy jest bardziej aktywne.
Kupiliśmy też pościel w komplecie z ochraniaczem i bawełnianym baldachimem (ok 130zł),
i stelaż do baldachimu (20 zł).
Aha i kołderkę z płaską poduszką (komplet 35 zł.)

Do łóżkowych zakupów został nam śpiworek ale pani w sklepie poradziła abyśmy poczekali to pod koniec wakacji pojawią się cieplejsze śpiworki.

Mamy też w końcu ten wózek od koleżanki (120 zł) i fotelik-nosidełko (30 zł).
Wózek jest porządny, ale trzeba go odświeżyć, to samo z fotelikiem.
Dodając do tego łóżeczko za 30 zł. to nasza wyprawka póki co pod względem kosztów jest niedroga

My postanowiliśmy robić zakupy tematyczne, następne będą zakupami kąpielowymi.
Bardzo dobry pomysł zakupowy
U nas za to zakupy łóżeczkowe stoją w miejscu. A wszystko przez znajomego, który nalega, że łóżeczko nam da, tylko ani widu ani slychu... a miałam w lipcu zamawiać dużą kołyskę i teraz stoję w miejscu jak jakaś głupia. Żebym wiedziała chociaż jakie jest to łóżeczko to chociaż materacyk bym kupiła... tylko jak szanowny kolega się rozmyśli to przyjdzie mi łóżeczko do materacyka kupować
Komplet pościeli z baldachimem muszę zabrać od siostry. Tak samo śpiworek.
My jak dotąd też niewiele wydaliśmy bo moja siostra zapobiegliwie wszystko po dzieciach swoich trzymała. Tak właściwie to nowy będziemy mieć tylko wózek. No chyba, ze z tym łóżeczkiem się posypie...
Stary 2009-07-12, 14:33   #1399
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze trochę i zaczniemy się rozpakowywać
ja nie chcę

Cytat:
a ja takich nigdzie nie widziałam
bardzo fajny pomysł.
Ja mam na razie jedno prześcieradełko i do tego podkład ceratowy, ale muszę poszukać takiego 2 w 1, bo to rzeczywiście o wiele wygodniej.

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
E tam - nie wierzę w sny, tylko wkurzają mnie takie durne sny
ja przesądna nie jestem, w sny też za bardzo nie wierzę, ale tydzień przed śmiercią Michaela Jacksona mojemu mężowi przyśniło się, że w stanach umarła jakaś gwiazda i że wszyscy ludzie palili świeczki i organizowali pochody ku jej pamięci. Dlatego jak przeczytaliśmy o Michaelu to normalnie rozłożyliśmy się na łopatki. Ogólnie rzadko mu się coś śni, więc tym bardziej było to dziwne...
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 14:42   #1400
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
ja przesądna nie jestem, w sny też za bardzo nie wierzę, ale tydzień przed śmiercią Michaela Jacksona mojemu mężowi przyśniło się, że w stanach umarła jakaś gwiazda i że wszyscy ludzie palili świeczki i organizowali pochody ku jej pamięci. Dlatego jak przeczytaliśmy o Michaelu to normalnie rozłożyliśmy się na łopatki. Ogólnie rzadko mu się coś śni, więc tym bardziej było to dziwne...
Natomiast kobiety z rodziny od mojej mamy często miewają prorocze sny
Moja babcia wyśniła wybór papieża polaka. Jak komuś opowiadała to mało brakowało a by się w głowy pukali z litości nad nią
Mnie jako dziewczynce 9-letniej przyśniła się śmierć taty i dzień później tata zmarł.
Nie we wszystkie sny wierzę, ale niektóre są na tyle wyraźne i znaczące, że wiem, że coś oznaczają-na szczęście miewam je rzadko.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
ja nie chcę
Mam obawy, że nasze chcenie i niechcenie nic nam nie pomoże
Stary 2009-07-12, 14:50   #1401
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
bardzo fajny pomysł.
Ja mam na razie jedno prześcieradełko i do tego podkład ceratowy, ale muszę poszukać takiego 2 w 1, bo to rzeczywiście o wiele wygodniej..
Hmm ciekawe czy na allegro są takie

EDIT - nie znalazłam na allegro

Cytat:

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-07-12 o 14:57
Stary 2009-07-12, 14:59   #1402
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Bardzo dobry pomysł zakupowy
U nas za to zakupy łóżeczkowe stoją w miejscu. A wszystko przez znajomego, który nalega, że łóżeczko nam da, tylko ani widu ani slychu... a miałam w lipcu zamawiać dużą kołyskę i teraz stoję w miejscu jak jakaś głupia. Żebym wiedziała chociaż jakie jest to łóżeczko to chociaż materacyk bym kupiła... tylko jak szanowny kolega się rozmyśli to przyjdzie mi łóżeczko do materacyka kupować
Komplet pościeli z baldachimem muszę zabrać od siostry. Tak samo śpiworek.
My jak dotąd też niewiele wydaliśmy bo moja siostra zapobiegliwie wszystko po dzieciach swoich trzymała. Tak właściwie to nowy będziemy mieć tylko wózek. No chyba, ze z tym łóżeczkiem się posypie...
My tak mieliśmy z wózkiem też wózek obiecany był od znajomego znajomego, czekaliśmy i czekaliśmy aż ostatecznie okazało się, że z wózka nici. I potem panika i na gwałt poszukiwanie wózka - trzeba uważać, by nie obudzić się z przysłowiową ręką w nocniku.

My mamy jeszcze możliwość dostania niektórych rzeczy i akcesoriów od szwagra, bo w maju urodziła mu się córeczka. Chcemy się umówić i pogadać co może nam dać ale szczerze powiedziawszy po tej przygodzie z wózkiem, podchodzę do tego sceptycznie i wolę liczyć tylko na siebie.

Cytat:
bardzo fajny pomysł.
Ja mam na razie jedno prześcieradełko i do tego podkład ceratowy, ale muszę poszukać takiego 2 w 1, bo to rzeczywiście o wiele wygodniej.
Popytaj w sklepach, bo to naprawdę wygodna sprawa i bez problemu takie prześcieradełko można prać w 90 stopniach.

Dziewczyny, wiem, że ubranka tak, ale czy pościel, prześcieradła tez zamierzacie prać i kocyki, śpiworki, ręczniki itd.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Moja babcia wyśniła wybór papieża polaka. Jak komuś opowiadała to mało brakowało a by się w głowy pukali z litości nad nią
Mnie jako dziewczynce 9-letniej przyśniła się śmierć taty i dzień później tata zmarł.
Nie we wszystkie sny wierzę, ale niektóre są na tyle wyraźne i znaczące, że wiem, że coś oznaczają-na szczęście miewam je rzadko.
mi przez sen moja babcia mówi mi, że u niej wszystko jest dobrze i wierzę, że tak właśnie jest
Stary 2009-07-12, 15:01   #1403
pakusia86
Zakorzenienie

Jeszcze chwilke i bedziecie sie rozpakowywac
Ten czas tak szybko leci dopiero co ja mialam 100 dni do terminu a teraz moj synus ma juz prawie 2 miesiace

zycze Wam dziewczynki samych wspanialych "ostatnich" chwil z brzuszkiem... mi go bradzo brakuje, wiec przesylam wszystkim waszym brzuszka usciski (nie za mocne oczywiscie )

wszystkiego dobrego!!!! przedewszystkim zdrowych dzieciaczkow bo to najwazniejsze! w miare krotkiego i jak najmniej bolesnego porodu!! wielu chwil szczescia i wzruszenia

pozdowienia i buziaki od mamusi majowej 2009

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 15:11   #1404
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
Ten czas tak szybko leci dopiero co ja mialam 100 dni do terminu a teraz moj synus ma juz prawie 2 miesiace

zycze Wam dziewczynki samych wspanialych "ostatnich" chwil z brzuszkiem... mi go bradzo brakuje, wiec przesylam wszystkim waszym brzuszka usciski (nie za mocne oczywiscie )

wszystkiego dobrego!!!! przedewszystkim zdrowych dzieciaczkow bo to najwazniejsze! w miare krotkiego i jak najmniej bolesnego porodu!! wielu chwil szczescia i wzruszenia

dziękujemy Pakusiu
Pogłaskałam piłeczkę i zaczęła się ruszać ale mam wrażenie, że dzidziuś jest odwrócony pleckami do przodu, bo kopie tak jakoś głęboko...
Stary 2009-07-12, 16:34   #1405
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Właśnie próbuję znaleźć o tym informację. A tu link do strony, gdzie czytałam o materacu i poduszce: https://mamotoja.pl/zdrowie_encyklop..._01_start=show

Cytat:

Ale chyba na wyjście musicie mieć już swoje rzeczy dla dzidziusia?

Gratuluję studniówki!

Ja natomiast mam początek III trymestru

Cytat:
a jakie polecasz Malinko? która smaczna?
jasne, że się umówimy! wyjeżdżam 17 sierpnia i bedę tam 2 tygodnie, doczekać się nie mogę
Ja lubię pstrąga i węgorza (no i obecnie niewskazanego łososia), ale podobno sielawa jest smaczna.

Cytat:
Dokładnie! W końcu nawet lodów nie powinno się jeść ze względu na listerię czy śledzi, ale od czasu do czasu, to czemu nie

Cytat:
Ja miałam w życiu tylko kilka prorczych snów. Na pewno nie wierzę w to, że jak się śni zmarły, to oznacza coś złego. Mi się śnią babunia albo dziadziuś, ale to dlatego, że często o nich myślę i te sny to tylko taka łączność z nimi.

Cytat:
Dziewczyny, wiem, że ubranka tak, ale czy pościel, prześcieradła tez zamierzacie prać i kocyki, śpiworki, ręczniki itd.
Ja będę prała, żeby zmiękły i pozbyły się zapachu poprodukcyjnego. Ręczniki, które kupiłam w Ikei po prostu śmierdzą.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 16:36   #1406
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

I zdjęcia
A ja od rana śpię i zaraz wracam do łożka, co za dzień

DSC03227f.jpg

DSC03229f.jpg

DSC03222f.jpg

DSC03221f.jpg

DSC03223f.jpg

DSC03230.jpg

DSC03231.jpg

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 16:55   #1407
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Znalazłam informację o tej stronie kokosowej materacyka. Więc dziecko powinno spać na niej do 6 miesiąca życia.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Przeczytałam dziś coś takiego: http://zmiany-zmiany-zmiany.blog.one...,ID380058205,n i http://macierzynstwo40latki.blog.one...DA2009-06-04,n
Jak fajnie, że są osoby myślące jak ja (przez wielu znajomych jestem odbierana jako dziwaczka, bo nie chcę znać płci dziecka, a przecież trzeba dobrać odpowiedni kolor wyprawki i wózka )

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-07-12 o 16:58
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 17:21   #1408
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Fasolko, cudowna piłeczka i śliczny wózek
Malinko, ja uważam że to sprawa indywidualna, wręcz podziwiam tych, co dają radę i nie kusi ich żeby spytać jaka płeć, ja chcę znać płeć dziecka, ale konkretne kolory niebieski czy różowy to nie dla mnie, wolę jakieś inne..
..Iskierką malutką..

Stary 2009-07-12, 18:23   #1409
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość

dzięki

Cytat:

Ja będę prała, żeby zmiękły i pozbyły się zapachu poprodukcyjnego. Ręczniki, które kupiłam w Ikei po prostu śmierdzą.
Czy zadowolona jesteś z tych ręczniczków z ikei? Przypomnisz cenę? Wczoraj widziałam ręczniczki ale kosztowały ok 30 zł. W ikei były chyba tańsze...

Fasoleczk4 ładna piłeczka i wózek też mi się podoba mój niestety nie ma tak żywych kolorów, a szkoda ...

Cytat:
... ja chcę znać płeć dziecka, ale konkretne kolory niebieski czy różowy to nie dla mnie, wolę jakieś inne..
Jeśli chodzi o kolory, to mi się podobają żółcie i pomarańcze, są takie radosne i optymistyczne
Stary 2009-07-12, 18:42   #1410
zartownis
Zadomowienie

Hej
Znowu mam do poczytania, ale zrobie to pozniej, bo TZ wlasnie robi jedzonko
Dziasj mialam bezsenna noc, po 2 00 w nocy wstalam i poszlam zrobic sobie herbatke i jedzonko, obejrzalam dwa odcinki serialu (byl nagrany) i po 4 00 poszlam dalej spac.
Niedawno wrocilismy ze spaceru i w drodze powrotnej na srodku drogi znalezlismy jeza, prawie go przejechalam, bo siedzial centralnie na srodku i w pierwszej chwili myslalam, ze to jakas koopa i mialam dodac gazu, ale TZ krzyknal, ze to zywe zwierzatko . Dobrze zesmy go wypatrzyli, bo on malusi jeszcze. Wzielismy go, bo balam sie, ze jak go polozymy na poboczu to i tak zginie
Na razie siedzi w transporterku dla kota, ale widze, ze jest zywotny (wyglada na zdrowego), wiec jak zjemy wypusze go kolo nas do lasku
Dalam mu troszke mleczka, ale pogardzil.
Ma kleszcza, ale nie chce go dotykac, bo jeze przenosza rozne chorobska, a ja w ciazy
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości