|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII
Cytat:
Ja się w tym nie orientuje za bardzo ajk dobrze ulokować pieniądze żeby coś więcej się nazbierało ![]() U mnie piękne słoneczko ![]() Dzisiaj idziemy grillować do znajomych-miłej soboty
|
|
#2102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak zakładałam lokatę, to wiedziałam ile jest na koncie oszczędnościowym, a ile na lokacie. Pamiętam tylko, że zanim dałam kasę na tę lokatę z Danym de Vito, w której można wygrać laptopa albo 2 mln, to chciałam założyć lokatę w Getin Banku, bo tam było 6% i pamiętam że to było więcej niż BZ WBK. No ale potem pojawiła się ta lokata z loterią i tam dałam pieniążki. W sumie moja lokata miała wziąć udział w 8 losowaniach, bo każde 5 tys. bierze udział, a Ja jeszcze ją zakładałam na samym początku kiedy te pierwsze lokaty brały podwójny udział w losowaniu. W losowaniu 25 maja nic nie wygrałam. Natępne, to główne jest 20 lipca, ale też nie liczę na cuda.Jak się skończy ta lokata (3 miesięczna), to będę myśleć dalej czy opłaci mi się pieniążki gdzieś lokować, bo na dłużej jak pół roku, to nigdzie ich nie dam (a ta w Getin chyba była na rok - TŻ ją ma), bo roczna zanim się skończy, to Ja już będę po weselu
Edytowane przez Jazzmanka Czas edycji: 2009-07-11 o 17:18 |
|
|
|
|
#2103 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja mam. Tylko trzeba być studentem a nie wiem czy Ty przypadkiem nie skończyłaś już studiów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tż robi kolację to ja na chwilę weszłam do Was Ale już spadam, bo idziemy sobie NIe pada ale jest chłodno i dajemy na kajaczku
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Uroczyście oświadczam, że przeczytałam wszystko co naskrobałyście w czasie moich dłuższych i krótszych nieobecności
Nie mam ostatnio niestety czasu się wizażować, bo się stażuję w Poznaniu i kurczę fajnie jest, nawet bardzo A teraz coś na temat związany z tytułem wątku (mało takich postów ostatnio tu się przewija ). Wiem, że większość z Was ma już termin w kościele zaklepany, a mnie to dopiero czeka. Opowiedzcie jak to wyglądało, ile kasiory trzeba przygotować i takie tam, bo ja kompletnie niezorientowana w tej kwestii jestem
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki wrócilam z działeczki ale cholerne komary tak latały chmarami że musiałam mimo słoneczka chodzić w bluzie z kapturem na głowie i w ogóle zamaskowana bo by chyba mnie zeżarły żywcem
![]() zaraz tżcik przyjedzie i kurdę ciągnie mnie na jakieś imieniny ciotki szczerze mówiąc to daleko w d** mam siedzenie u jakiejś ciotki przy stole i medytowanie, ale tż jest strasznie rodzinny i jemu to sprawia najwidoczniej przyjemność... niestety problem jest taki ze od wczoraj jestem w jakimś bojowym nastroju aż się sama boję bo wczoraj to już myślałam ze pobiję moją siostrę!!! moją ukochaną siostrzyczkę!!!! potwór ze mnie... mam nadzieję ze dziś tżtowi nie pojadę jakiegoś chamskiego tekstu albo coś bo strasznie nerwowa jakaś jestem...może to dlatego że mój tata ma urlop i mnie ciągle denerwuje... ale jeszcze tydzien się przemęczę i może dobry humor wróci no nic miłego wieczorku kochane moje panienki
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
a my dostaliśmy zaproszenie na wesele 28.08
nie wiem czy pojedziemy bo to zależy od dziadka TZ-a, ale ja bym pojechała a młodzi to Kasia i Piotrekdziewczyny dostałam zaproszenie na nk od Agnieszki i Daniela z Krk to któraś z Was ?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-07-11 o 20:25 |
|
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam! Co tutaj tak cicho? Tak mało do nadrabiania
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale kijowy dzień Normalnie wiadomość MASAKRA |
||
|
|
|
#2109 |
|
Wtajemniczenie
|
a my z TZtem doszlismy do porozumienia, że bedziemy zabierac mamuski i sis co najwyżej na jakiś jednodniowe krótkie wypady. TŻ też jest jakis taki rodzinny i tłumaczy to tym że mama TZta będzie jakby co zajmowac sie naszymi dziecmi gdybym pracowała do 3 roku zycia, bo do żłobka nie chcę dawać, no a ciotka prawdopodobnie nam zapisze mieszkanie, więc to też do czegoś zobowiązuje. dzisiaj bylismy na takim "rodzinnym" wypadzie i nie było najgorzej
![]() oczywiście to nie będzie się zdarzac aż tak często z 3-4 razy do roku
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2009-07-11 o 22:46 |
|
|
|
#2110 |
|
Adwokat diabła
|
przyszłam się przywitac i pozeganać bo zmykam spać po krótkim bieganiu
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawać ludziska! Nie spać! Słońce dziś świeci
|
|
|
|
#2112 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry dzień
![]() u mnie też słoneczko zaczyna wychodzic... może przejedziemy się z TZtem nad jeziorko chociaż kapać to my się nie bedziemy, nawet stroju nie mam
|
|
|
|
#2113 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam witam
U mnie słoneczko również świeci ale jakoś tak nieśmiało.... Idę nadrabiać Waszą produkcję, ale na szczęście widzę, że dużo mnie nie ominęło
|
#2114 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze to sie zmienilo od zeszlego roku, bo teraz juz wersja ze sportami esktremalnymi jest jako 'sport' za 155zla korzystalas kiedys z tego ubezpieczenia? nie ma zadnych problemow? bo TZ mi zaczal krecic nosem, ze to ubezpiecza Signal Iduna, a to podobno dupna firma i wyciagniecie od nich kasy graniczy z cudem i TZ powiedzial, ze on sie woli ubezpieczyc w porzadnej firmie ![]() ja do Francji wyrabialam (jeszcze jak byly formularze a nie karty ) bo to sie jednak w UE przydaje Cytat:
do wersji 'student' owszem, do wersji "classic" ![]() Cytat:
kazda okazja do imprezowania jest dobra ![]() dzisiaj nas jedna taka czeka - grill u mojego dziadka na dzialce nawet pogoda dzis sie udala oby sie nie popsulo jak wczoraj ![]() Cytat:
ale sie wczoraj obzarlam pizzy jeszcze teraz jestem najedzona ![]() fajnie tak sie spotkac ze znajomymi, ktorzy tez sa w fazie organizacji slubu
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-12 o 09:48 |
||||
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry bardzo
my dziś też mamy grilla mniamizmykam do łazienki
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-07-12 o 10:21 |
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Euro 26 : classic student sudent world extreme extreme world czyli opcja podstawowa (dla mnei i TZ) opcja dla studenta w kraju dla studenta za granicą dla sportowców w kraju dla sportowców za ganicą A ja dziś dopiero co wstałam ![]() wczoraj u mojego TZ była kopia obrazu jasnogórskiego w domu więc postanowiliśmy przywieźć moich rodziców na wizytę do teściów Jak już obraz wyprowadzili rodzice sobie siedli przy cieście a my poszliśmy na festyn - miały grać brathanki czekaliśmy dobrą godzinę i w sumie spotkaliśmy znajomych i poszliśmy do nich na grilla Wróciliśmy o 1 do domu i ja grałam w simsy a TZ jakieś wyścigi uwskuteczniał z bratem na komputerze
|
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
yeah
mój ziom
|
#2118 |
|
Adwokat diabła
|
hellow babochy
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w jakim celu? to jakas tradycja?pierwszy raz sie z czyms takim spotykam ![]() a ja mialam akcje z kiciami ![]() panowie koty wzieli sie za jakiegos mamy kaktusa na balkonie i go porzadnie oskalpowali, co spowodowalo wyplyw strumieniami bialego lepkiego mleka oczywicie obkleili sie nim dokladnie, a moze nawet zdarzyli skosztowac co nieco. wzielismy ich od razu do lazienki na pranie futra, bo jakby sie skleilo na amen to byloby kiepsko. i juz radosnie biegaly czyste, gdy nagle zaczelo sie kocie rzyganie i to tak co kawalek ![]() zadzwonilismy do kliniki wet. zapytac co robic. poradzili zeby je obserwowac i jak tak beda dalej przez nastepne 3 godzony rzygac to je przywiezc. a jak przestana to znaczy ze poprostu gorzka substancja wywolala odruchy wymiotne. na szczescie przestali i poszli spac. mam nadzieje, ze jak sie obudza to to bedzie juz tylko historia... szczegolnie, ze na 16 jedziemy na grilla... oby rzeczywiscie te 3 godziny byly decydujacymi
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Też się tylko przywitam i pożegnam. Dzisiaj chcemy jechać do mojego Kochanego
![]() Ostatnio jestem taka rozbita w ogóle nie mam na nic ochoty Jedzenie muszę na siłę wpychać, bo inaczej bym nic nie jadła Ogólnie kiszka
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki wpadłam i szok hehe miałam tylko kilka postów do nadrobienia
![]() wczoraj jednak przekonałam tżta że siedzenie u cioci nie jest tym co powinniśmy robić w sobotni wieczór i teraz tż już błaga żebym szybciej do niego przybyła ale muszę poczekać na autobusik bo przecież nie będę szła 10km piechotą![]() kurdę nastawiłam się że dziś założę moją mega mini spódniczkę ale chmury jakieś się zgromadziły i chyba trzeba ubrać coś bardziej konkretnego bo już gęsią skórkę mam... nie mam się w co ubrać buuuuuu Lain jej biedne koteczki... aż strach pomyśleć jak własnych dzieci trzeba pilnować skoro nawet na kotki trzeba non stop patrzec ![]() no nic miłego popołudnia ja lecę pod prysznic i potem wiuuuuu do tżcika
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Az nie mogę uwierzyć że tka mało do nadrabiania, ale co się dziwić, w końcu wakacje, lato to komu się chce siedzieć w domu ![]() ja też ostatnio mało co jestem, a jeszcze jak za tydzien będzie Tż to już w ogóle. Teraz szykują mi się 3 wesela więc będe miała co Wam opowiadac
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
a ja już po grillu
objadłam się teraz wpadłam do domu po aparat i idę do przyjaciółki z druga przyjaciółką@ przybyła, ale plaster przykleję wieczorem bo teraz nie mam czasu na kąpiel
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
mój króliś jest jakiś osowiały nie chce jeść ani pić, żaden wet nie przyjmuje i muszę tak przeczekać do jutra, już nie wiem co robić
|
#2125 |
|
Adwokat diabła
|
nic się tutaj nie dzieję? omg jestem w szoku
|
|
#2126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tą wersję sport, bo ona jest do sportów ekstremalnych Tez uważam, że Signal Iduna to lipna firma Ale to zawsze coś NIe korzystałam z euro 26, ale jak bylismy na wakacjach z Triady i korzystałam z zagramanicznego lekarza to dali mi po prostu papiery do uzupełnienia i tyle i to tez było Signal Iduna. Z kolei moja koleżanka miała przeboje(nie wiem czy to bylo Signal Iduna, bo SI zdaje sie jest dopioero od kilku lat a ona to miała kilka lat temu). Otóz ma cukrzycę (a euro26 nie obejmuje chorób przewlekłych) i coś tam jej się stało i wylądowała w szpitalu, lekarze nie mogli stwierdzic, że to było jednoznacznei związane z cukrzycą, nie wiadmom właściwie co jej się działo, ale firma ubezpieczeniowa się przypieprzyła, że to od choroby przewleklej i jej rodzice musieli zaplacić ok.1500 euro Nie pamietam czy się sądzili czy odpuścili.Ja polegam na euro 26, bo jeszcze mamy ubezpieczenie z karty kredytowej, ale bez tego lepszego ubezpieczenia też bym sie nie ciśnieniowała i polegała tylko na euro26 chyba. Firma ubezpieczeniowa to firma ubezpieczeniowa i tak i tak będa chcieli sie wyłgac, zeby jak najmniej wyplacić odszkodowania, zalezy czy wolisz się poczuć pewnie jak Cię oskubią na 200 zl składki ![]() Cytat:
A pytałam się babki jak kupowałam moja karte i stwierdziła, że dla studentów tylko, zdziwiłam się, bo własnie wydawalo mi się, że do 30 r.ż., bo myślałam, żeby zrobić tz euro26, żeby miał znizki w muzeach na swiecie, bo od listopada nie ma legitki i wszędzie wchodzi na normalny bilet. A na classic też są zniżki?Bo jak nie ma to się opłaca robić tztowi.Jak widac wróciliśmy Przydało nam się to parę dni razem Moja dieta wprawdzie ucierpiała, ale dużo chodziliśmy i pływaliśmy to licze po cichu, że spalałam kalorie
|
|
#2127 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wszystko jest na stronie Euro26
|
|
|
|
|
#2128 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() Samoa jeszcze jestem studentką ![]() Za szybko zdecydowanie mija mi weekend alee zakupy wczorajsze się udały obkupilismy się z TŻcikiem dosłownie od stóp do głów![]() Kolorowych snów zycze i uciekam bo jutro praca
|
|
|
|
#2129 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Nie udzielałam się ostatnio bo nie miałam czasu Lato przyszło i szkoda czasu na siedzenie na komputerze![]() Ide spać, bo jutro już o 4 wyjazd Może wpadnę na trochę bo bierzemy laptopa, ale pewnie będzie dużo innych fajniejszych zajęć niż siedzenie przy kompie Miłego tygodnia dziewczyny buziaki![]() ![]()
|
#2130 |
|
BAN stały
|
A ja oglądam właśnie Hity na czasie i spiewała Paulla piosenke Od dziś,eh i sobie wyobraziłam sobie nasze wesele,bo ta piosenka będzie na nasz pierwszy taniec.Noi się wzruszyłam.Eh...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

Ale super. Ja na razie z grubszej kasy mam tylko tą na wesele i lokuję ją bezpiecznie na lokatach. A to co sobie jeszcze odkładam na koncie oszczędnościowym (też na wesele), to też się bym bała to gdzieś ulokować, gdzie można by było sporo zarobić, ale też i stracić.
Nawet by mi było szkoda poświęcić 500 zł z tych oszczędności weselnych. Może jak będziemy kiedyś mieli z TŻ jakieś luźne oszczędności, to wtedy coś pokombinujemy..

Normalnie wiadomość MASAKRA