Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-10, 18:38   #4531
martaN23
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Mój Tz mówi, ze to spotkanie jest całonocne całonocna impreza, a zaczyna sie o 16 w ogole nad takim jeziorkiem gdzies okolo 20 km od mojego miasta. Tz mowi, ze bedzie wracal z takim kolesiem, bo tamten napewno dlugo nie zostanie, ma dwojke dzieci
ja nie chce, zeby w ogole szedl, nie podoba mi sie to. Niel ubie takich sytuacji, jeszcze w moim stanie

ja mam cudownego mężaoni też mają takie spotkania zakładowe raz w miesiącuale on na nie nie chodzi,nie dlatego że mu nie pozwalam ale dlatego że to jemu się nie podobają imprezy też wielogodzinne bez żon albo mężów
Bardzo mi się to podoba zresztą teraz nawet by mnie samej nie zostawił bo nawet z pracy dzwoni po 2,3 razy spytać jak się czuję
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 18:44   #4532
brombusia
Zakorzenienie

Właśnie pochłonęłam koktajl jagodowy
Małemu też smakuje, bo strasznie się wierci
A chodziłam dzisiaj w sklepie i czaiłam się na jakieś ciastka, ale byłam twarda i się nie skusiłam, wzięłam za to jagody, zawsze to zdrowiej.

Domi nie przejmuj się tym tak bardzo
To przecież normalne, że mężczyźni chcą od czasu do czasu pobyć w swoim towarzystwie. Ja też nie bardzo lubię jak mój TŻ wychodzi na jakąś firmową imprezę, ale byłam z nim kiedyś i prawdę mówiąc się wynudziłam, nikogo tam nie znałam.
Zresztą jak ja idę na imprezę z pracy to TŻ rzadko ze mną idzie.

Jak oni tą imprezę zaczną o 16 to już widzę jak dają radę całą noc

A, i dzięki za zmiany na liście

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 19:02   #4533
domi7ks
Zakorzenienie

Dziekuje Mamusieciesze sie, ze mnie rozumiecie.

Ja powiem szczerze, ze z moim Tz jestesmy antyimprezowi, tzn. tez czasem wychodzi z kolega na piwo, ale ida oboje na dwie godzinki posiedziec, poradzic sie (ostatnio mu sie kolega zwierzal ze chce sie oswiadczac dziewczynie), ale takie imprezy, to nie w naszym stylu
Ale moj Tz mowi, ze bylby jedyna osoba gdyby nie poszedl. ja mu nie zabraniam, ale on wie, ze ja nie chce aby szedł ( a dokladnie jechał). Pierwszy raz jestem w takiej dramatycznej ) sytuacji

a jesli chodzi o mnie, to ja zasiedziała taka jestem teraz...ostatni raz bylam z kolezanka na obiedzie:P

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 20:32   #4534
kamilla123
Rozeznanie

fruzia01 dzięki za informacje!

Domi rzeczywiście nie pomyślałam o maluszku na ślubie, w takim razie będzie nas 6 w sumie chciałabym bardziej zaszaleć, ale w przyszłym roku planujemy ślub kościelny więc poczekamy z tym szaleństwem w rodzinie i u znajomych namnożyło się teraz tych ślubów, że ciężko się będzie wpasować. Pożyjemy, zobaczymy!

I w końcu kurier przywiózł mi poduchę-kojec z motherhood i nawet dostałam dodatkową poszewkę, bo pominęli moją paczkę na poczatku. Poduszka jest super! Nawet mój TŻ mówi, że też chyba sobie taką zamówi

Miłego weekendu!!!
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 22:24   #4535
malina81
Zadomowienie

Domi przegladałam liste i zauwazyłam ze NadiaM jest wpisana 3 razy- raz w listopadzie i 2 razy na grudzien
Jesli chodzi o wyjscia Tz to tez mnie denerwuja takie sytuacje ale po 7 latach malzenstwa wiem ze jest to nieuniknione
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 22:56   #4536
domi7ks
Zakorzenienie

Usunełam NadieM z grudnia, zostawiłam jako mamusie listopadowa bo nei kojarze, czy jest mamusia z 20.11 czy 20.12 a była i tak i tak wpisana

Stary 2009-07-11, 00:33   #4537
kachula27
Zakorzenienie

Domi a mi mozesz zmienic date porodu na 02,11.2009

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 09:23   #4538
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość

Tarasiu pisałaś, że wybiarasz się nad morze - ja też jedziemy z Tzem w niedzielę na tydzień - w okolice Dębek już nie mogę się doczekać a Ty dokąd się wybierasz??
jedziemy na objazdrówkę z moją siostra i jej chłopakiem. wyjedziemy koło 1.08
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Widzę, że wszystkie pijecie kawkę, a ja kurcze sobie nadal nie pozwalam, choć w sumie nie mam nadal ochoty na kawę, ale czasem jednak mi tak zapachnie z ekspresu, że by się wypiło!
ja tam nie piję kawy. Piję inkę!
Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Tarasiu ja z Kuba miałam termin na 10grudnia a rodziłam 24.11 -wiec nigdy nie wiadomochociaz grudzien czy listopad wielkiej roznicy nie robi i trzeba sie nastawic na cieplejsze ubranka. Ja dokladnuie nie pamietam mojej wyprawki bo to juz 6 rok minie od porodu ale wiem ze na czas pobytu w szpitalu nic nie potrzebowalam- chociaz niektore szpitale maja limit pieluch i potem trzeba miec swoje. Przy wyjściu Kube ubierała mi połozna- na pewno mialam body skarpetki i spioszki, czapka i kombinezon(spiworek) no i kocyk. Taki kombinezon i tak bedzie potrzebny bo przeciez cala zima przed nami- a to najwygodniejsze. Pamietam ze miałam tez rozne kurteczki ale zdecydowanie łatwiej "wpakowac" dzidzie do kombinezonu
brzmi bardzo rozsądnie.
Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Tarasiu, Ty masz kontakt z Dudziakową. Miałaś od niej jakieś wieści?
nic ostatnio napisała. napiszę do niej dzisiaj.
Cytat:
Pozwolę sobie jako pierwsza z tzw "juz mamus" zabrac głos-a poza tym stazem jako mama chyba jestem najstarsza wiec mysle ze moge podzielic sie z wami swoim doswiadczeniem. U mnie sprawa wygladała tak ze Kuba przez 5 miesiecy miał kolki i faktycznie bylo cieżko-bywało nawet bardzo ciezko-ale wszystko jest do przezycia, poza tym nie kazde dziecko ma kolki i jednak wiekszosc maluchow przesypia sporą czesc dnia-wiec mamy maja czas na makijaz, kawke itp Nie ma co zakładac czarnych scenariuszy-poprostu trzeba sie nauczyc dostosowywac swoj dzien do rytmu naszego dziecka a na wszystko znajdziecie czas. Mi nawet przy "kolkowym" syku udało sie skończyc piąty rok studiów i napisac prace mgr-a nawet ją obronic na 5Teraz jako mama 5-latka (prawie 6-cio) na wszystko mam czas- ale dziewczyny na prawde nie ma nic lepszego w życiu niz maciezynstwo. Ja jak patrze na mojego Kubusia to nie wyobrażam sobie życia bez niego. Uwielbiam jego zapach, uśmiech- to jak sie przytula do mnie i mowi ze mnie kocha...Dzieci daja tyle radości i energii że wszystkie damy radę
i trzymajmy się tego!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 11:59   #4539
katekatee
Zadomowienie

Witam weekendowo. Ja od kilku dni zakuwam na kolejny egzamin i tylko nadrabiam braki w pisaniu i czytaniu

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Ja mam termin sn na 4.11 a poniewaz bede rodzila przez cc to moje malenstwo bedzie z nami juz okolo 20 pazdziernika

No to widzę że nie dość że mamy ten sam termin to ja też póki co planuje cc Więc będziemy rodzić razem u Nas jest możliwość wyboru cc czy sn (będę rodzić w takiej klinice gdzie się płąci 420 zł i masz albo cc na życzenie albo zzo do normalnego porodu).

Cytat:
Dziewczynki u mnie w podpisie będzie lista, oki?
Domi mnie proszę na niebiesko i mi mojego Wiktorka wpisać bo się obrazi i przestanie kopać

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Wlasnie dlatego mnie to intryguje, bo np. jedna moja kolezanka i przez cala ciaze i po porodzie byla bardzo zadbana, zawsze starannie ubrana, zawsze w makijazu. A inna normalnie robila doktorat, mimo iz byla samotna matka i mieszka daleko od rodziny, tyle ze musiala poslac corke do zlobka. Ale wcale nie jest wyrodna matka i dobrze opiekuje sie dzieckiem.
Dziewczyny fajnie że poruszyłyście ten temat. Mnie to też strasznie nurtuje bo ja sobie nie wyobrażam tak codziennie w koszuli do karmienia z tłustymi włosami bez makijażu..... ja rozumie poświęcenie poświęceniem ale chyba nie trzeba rezygnować z takich podstawowych czynności.

Cytat:

A Tz zaczał niedawno nowa prace i pracuje z 20 kolesiami (narazie ma szkolenie) i jutro oni wymyslili jakies ognisko zapoznawcze. Wszyscy ida na 16, ja nie chce, żeby moj Tz szedł. Sam na ognisko..głupio to brzmi nawetale nie moge mu zabronic. Mowi ze nawet wodki nie bedzie tam pil, tylko jak jzu cos to piwo i najpozniej do 20 wroci.
Czy jaj estem nienormalna?ale smutna jestem pzrez to
Strasznie głupia sytuacja Ja bym się bardzo wkurzała, chociaż jak mój tż przeniósł się na inny komisariat to też poszedł ze znajomymi do jakiegoś niby ok lokalu. Ja byłam wtedy na samym początku ciąży i on obiecał że nie wróci późno a wrócił o 3 w nocy. Był trzeźwy bo jechał samochodem ale sam fakt baba w ciąży w domu a ten baluje. Tż stwierdził że to był ostatni raz. Oczywiście wywaliłam go z sypialni i nie odzywałam się jakiś czas ale jak narazie to jest grzeczny, kochany i punktualny I oby tak zostało. Także moja droga jak raz pójdzie, wróći w normalnym stanie i o normalnej porze to będzie ok. Ale ona sam musi wiedzieć że to jest tylko ten 1 raz!
I nie myśl sobie że on jest gorszy niż inni tż-ty bo chce iśc zamiast siedzieć z Tobą tylko że akurat Twój ma okazję iść bo gdyby nasi mieli to też nie wiadomo jak by było. A tak zakładać za faceta w ciemno to jest duże ryzyko, choćby nie wiem jaki cudowny był

Cytat:
Pozwolę sobie jako pierwsza z tzw "juz mamus" zabrac głos-a poza tym stazem jako mama chyba jestem najstarsza wiec mysle ze moge podzielic sie z wami swoim doswiadczeniem. U mnie sprawa wygladała tak ze Kuba przez 5 miesiecy miał kolki i faktycznie bylo cieżko-bywało nawet bardzo ciezko-ale wszystko jest do przezycia, poza tym nie kazde dziecko ma kolki i jednak wiekszosc maluchow przesypia sporą czesc dnia-wiec mamy maja czas na makijaz, kawke itp Nie ma co zakładac czarnych scenariuszy-poprostu trzeba sie nauczyc dostosowywac swoj dzien do rytmu naszego dziecka a na wszystko znajdziecie czas. Mi nawet przy "kolkowym" syku udało sie skończyc piąty rok studiów i napisac prace mgr-a nawet ją obronic na 5Teraz jako mama 5-latka (prawie 6-cio) na wszystko mam czas- ale dziewczyny na prawde nie ma nic lepszego w życiu niz maciezynstwo. Ja jak patrze na mojego Kubusia to nie wyobrażam sobie życia bez niego. Uwielbiam jego zapach, uśmiech- to jak sie przytula do mnie i mowi ze mnie kocha...Dzieci daja tyle radości i energii że wszystkie damy radę
Dziękujemy za wyjaśnienieCzyli grunt to nie panikować

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 12:06   #4540
domi7ks
Zakorzenienie

Katekatee juz Cie poprawiłam

a własnie moj Tz przed chwila dzwonil, bo teraz jest na szkoleniu i zaraz wraca, ze tam wiekszośc facetów juz o 20 chce wracac tylko kilku zostaje na noc. pewnie tez nad nimi zony i dziewczyny
I inni jeszcze gadali podobno, ze ich dziewczyny czy tam zony sie fucza :P

Dziewczynki, ale cisza, co porabiacie?Ja przyszłam do siebie do domku, potem jak Tz wroci to ma po mnie przyjsc....

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-07-11 o 14:41
Stary 2009-07-11, 17:27   #4541
simpatica
Zakorzenienie

witajcie mamusie
ale miałam pracowity dzionek! domek wysprzątałam, samochód umyty i odkurzony i jak dobrze pójdzie to jeszcze na grilla z wieczora się wybierzemy
Domi chyba każda żona czy dziewczyna nie lubi wyjśc Tż-ta bez niej, ale pomyśl o tym że to jego nowa praca no i może jakby w ogóle nie poszedł to też by postawiło go to w złym świetle czy cuś... a jak facet ma poczucie tego że w domu zostawił żonę z dzidzusiem w brzuchu to robi tak jak Twój Tż - idzie na troszkę i wraca grzecznie do domu wiecie ja pracuję w miejscu gdzie organizuje się takie właśnie imprezy integracyjne i wiem że jest wiele osób które zostają tylko na podanie ciepłego posiłku na początku a potem wracają do żon lub mężów może dlatego troszkę inaczej na to patrzę co nie znaczy że mnie by takie wyjscie Tż-ta cieszyło
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 19:30   #4542
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Wpadłam tylko na chwilkę dziewczynki życzyć Wam i Waszym brzuszkom udanego całego przyszłego tygodnia

my jutro z razna zmykamy nad morze.. w końcu.. tak się cieszę

zmykam nas spakować

papa

Domi - zmień proszę w liście nie Lucy1910 tylko Lucky1910
dzięki
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 10:49   #4543
elalank
Zadomowienie

Witam Mamusie, ja tylko na chwilkę jesteśmy z rodzinką męża na wakacjach i była chwila nic-nierobienia, więc postanowiłam zobaczyć co u was słychać

tylko napiszę, że też nie przepadam jak TZ wychodzi sam, ale wtedy sobie organizuję babski wieczór albo po prostu odpooczywam i czytam w spokoju książkę. Czasem też wychodzę sama bez TZa, i myślę, ze jest to potrzebne w każdym związku, żeby tak do siebie zatęsknić

miłej niedzieli i tygodnia życzę
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 12:47   #4544
simpatica
Zakorzenienie

dzieńdobry niedzielnie - chciałam sie tylko pochwalić że zaczynamy dziś 20 tydzień
pogoda taka piękna że mamy zamiar gdzieś pojechać. życzę miłego dnia
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 13:35   #4545
kamilla123
Rozeznanie

Dzień Dobry!!
A ja chciałam się pochwalić, że dziś kończę 20 tydzień Tak więc mamy dziś połowinki Ale ten czas leci......

lucky1910 Udanego wyjazdu życzę! Uważaj na dzidzię i wracajcie cali i zdrowi!

A w ogóle wczoraj rano jak wstałam to miałam małą plamkę na koszulce od tzw. "przed-mleka". Któraś już pisała o tym wiele, wiele stron temu i mam nadzieję, że to normalne, ale mimo wszystko dziwne. Produkcja idzie pełną parą

Miłego dnia!!!

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
dzieńdobry niedzielnie - chciałam sie tylko pochwalić że zaczynamy dziś 20 tydzień
pogoda taka piękna że mamy zamiar gdzieś pojechać. życzę miłego dnia
Gratuluję!
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 13:59   #4546
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!!
A ja chciałam się pochwalić, że dziś kończę 20 tydzień Tak więc mamy dziś połowinki Ale ten czas leci......

lucky1910 Udanego wyjazdu życzę! Uważaj na dzidzię i wracajcie cali i zdrowi!

A w ogóle wczoraj rano jak wstałam to miałam małą plamkę na koszulce od tzw. "przed-mleka". Któraś już pisała o tym wiele, wiele stron temu i mam nadzieję, że to normalne, ale mimo wszystko dziwne. Produkcja idzie pełną parą

Miłego dnia!!!

Gratuluję!
Gratuluje 20ego tyg
Mi tak mleczko czasem wypływa po kroplece
Dzis u Tz zauwazyłam po nocy plamki

Simpatica gratulacje
U mnie akurat pogoda nie jest zbyt ładna.

Miłego dnia i dla tych, które wyjeżdzają wakacji

Stary 2009-07-12, 14:31   #4547
kachula27
Zakorzenienie

Czesc mamusie wpadam tylko przywitac sie weekendowo i uciekam ,jedziemy sobie z tz do lasu

Milej niedzielki

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Edytowane przez kachula27
Czas edycji: 2009-07-12 o 14:35
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 15:37   #4548
zaharia
Rozeznanie

czesc mamuski,
witam was goraco i musze dodac, ze stesknilam sie juz za wami: cmok:
nie pisalam poniewaz wpadlam w wir odwiedzin i szalenstwa na sklepach i.... kupilam wozek, i wiele innych rzeczy teraz zastanawiam sie ile paczek posle, ale i tak wyjdzie mnie to taniej wiec oddalam sie zakupom

pamietam oczywiscie o was, ale troszke nadrabiania mam. wiec biore sie do czytania....

mi jeszcze zostal tydzien w pl, i mam nadzieje, ze ta pogoda sie poprawi
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 21:18   #4549
madziq111
Raczkowanie

Cześć dziewuszki
Dziękuję Wam za milutkie powitanie mnie na forum

Muszę sie Wam pochwalić, że wczoraj poczułam pierwsze wyraźnie ruchy dzidzi, rano sobie leżałam i nagle... poczułam kopnięcie w brzuch, a potem jeszcze 2 razy Cudowne to uczucie!!! A dzisiaj znowu moja dzidzia szalała w brzuszku u mamusi w południe to aż przez 40 minut czułam ja dzidzia się rusza, a potem po południu kopała tak, że aż brzuch w tych miejscach się uwypuklał A jeszcze 2 dni temu czytałam Wasze wypowiedzi i zastanawiałam się kiedy ja poczuję ruchy dzidzi, a tu proszę, doczekałam się!

Widzę, że wiele dziewczyn ma ten sam problem co ja, a mianowicie żyłki i pajączki na nogach... może ja też powinnam coś zacząć brać, bo u mnie żylaki są dziedziczne.

Aha no i jestem po wizycie u ginek. i nadal nie wiem czy będziemy mieć dziewczynkę czy chłopczyka... z dzidzią wszystko dobrze, wyniki mam bardzo dobre, ale...
trochę mnie moja doktorka zmartwiła... bo łożysko po jednej stronie mi się podniosło do góry, natomiast z drugiej strony nie
Dziewczyny czy któraś z Was miała taki problem jak ja? u mnie to 18 tydzień.

Następną wizytę mam 30 lipca i wtedy będę miała USG połówkowe i wtedy wszystko się okaże.
madziq111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 22:09   #4550
brombusia
Zakorzenienie

Witam
Ale tu cichutko przez weekend było.
Ale to w sumie dobrze, znaczy ,że Mamusie korzystały z ładnej pogody i nie siedziały przed kompami

Ja miałam bardzo miły weekend, wczoraj byliśmy w Krakowie, przy okazji kupiłam w Decathlonie fajny strój kąpielowy. Może nie podkreśla najlepiej moich wdzięków , ale jest wygodny, z jakiegoś materiału nie przepuszczającego chloru i kosztował grosze ( 65 zł). No i miejsce na rosnący brzuch jest.
Co do Krakowa, to jak zwykle fajnie było, zrobiliśmy kilka kilometrów po Kazimierzu i starym mieście, aż wieczorem miałam taki nerwoból w lewej nodze, że mi TŻ musiał masować pół nocy
Dzisiaj byliśmy na basenie wypróbować mój nowy strój, czuję się świetnie, myślę, że będę chodzić teraz częściej, skoro już mi się nic, nigdzie nie wżyna

Simpatica gratuluję 20 tc
Kamilla123 gratuluję półmetka

Cytat:
Mi tak mleczko czasem wypływa po kroplece
Dzis u Tz zauwazyłam po nocy plamki
To Ty masz te "przed-mleko" czy Twój TŻ

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
czesc mamuski,
witam was goraco i musze dodac, ze stesknilam sie juz za wami: cmok:
Witaj Kochana
My też za Tobą tęsknimy
Baw się dobrze u rodziny. A co do pogody, to przecież nie jest znowu tak źle

Cytat:
Napisane przez madziq111 Pokaż wiadomość
Muszę sie Wam pochwalić, że wczoraj poczułam pierwsze wyraźnie ruchy dzidzi, rano sobie leżałam i nagle... poczułam kopnięcie w brzuch, a potem jeszcze 2 razy
No to gratulacje

Cytat:
trochę mnie moja doktorka zmartwiła... bo łożysko po jednej stronie mi się podniosło do góry, natomiast z drugiej strony nie
Dziewczyny czy któraś z Was miała taki problem jak ja? u mnie to 18 tydzień.
A co na to Twój lekarz? Musisz leżeć czy coś brać? Może to się jeszcze zmieni?

Stary 2009-07-12, 22:31   #4551
madziq111
Raczkowanie

Brombusia no właśnie że mój lekarz nic mi nie powiedział czy mam leżeć, ani co mi wolno a czego nie Poinformował mnie tylko że do następnej wizyty, czyli do 30 lipca łożysko powinno się podnieść.

Martwię się bardzo, bo w domu poczytałam sobie w internecie o obniżonym łożysku i dopiero wtedy zdałam sobie sprawę że to jest niebezpieczne... Na wszelki wypadek będę jeszcze bardziej uważać na siebie, ale nie wiem czy wolno mi chodzić?
Myślę też o wizycie prywatnej u jakiegoś innego lekarza, chciałabym dowiedzieć się więcej na ten temat, poza tym nie wiem czy wytrzymam w niepewności do 30 lipca.
madziq111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 23:06   #4552
domi7ks
Zakorzenienie

Brombusia ja mam...
Zostalam u Tz na noc i zobaczylam na koszulce po nocy

Stary 2009-07-13, 07:58   #4553
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Brombusia no właśnie że mój lekarz nic mi nie powiedział czy mam leżeć, ani co mi wolno a czego nie Poinformował mnie tylko że do następnej wizyty, czyli do 30 lipca łożysko powinno się podnieść.

Martwię się bardzo, bo w domu poczytałam sobie w internecie o obniżonym łożysku i dopiero wtedy zdałam sobie sprawę że to jest niebezpieczne... Na wszelki wypadek będę jeszcze bardziej uważać na siebie, ale nie wiem czy wolno mi chodzić?
Myślę też o wizycie prywatnej u jakiegoś innego lekarza, chciałabym dowiedzieć się więcej na ten temat, poza tym nie wiem czy wytrzymam w niepewności do 30 lipca.
Moim zdaniem nie ma sie czym martwic bo to 18tc i jeszcze jest czas zeby wszystko sie podnioslo. Zreszta jakby to bylo cos bardzo niepokojącego to lekarz by cos wiecej powiedział- najwazniejsze ze łozysko sie nie odkleja -a na pewno w ciagu najblizszych tygodni sie podniesie

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

A u mnie pogoda piękna. Ja dzis zaczynam 23tc-dlatego uwielbiam każdy poniedziałek
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 08:12   #4554
tarasia
Wtajemniczenie

witam wszystkie mamuśki!
weekend mieliśmy aktywny dlatego nie zaglądałam ale widzę, że więcej było takich aktywnych bo niewiele napisałyście

jakoś tak mi się ta ciąża na tym etapie dłuży. Chciałabym, żeby to już był 5 miesiąc a to ciągle ten 4...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 08:38   #4555
brombusia
Zakorzenienie

Witam w ten słoneczny poranek
Cytat:
Myślę, że Malina ma rację. Gdyby było jakieś zagrożenie, to przecież by Ci powiedział, że masz leżeć. Jeśli się bardzo denerwujesz, to zawsze możesz iść do innego lekarza.

Cytat:
Brombusia ja mam...
Zostalam u Tz na noc i zobaczylam na koszulce po nocy
Domyśliłam się
Ale tak napisałaś, że wyszło że u TŻ zauważyłaś plamki

Cytat:
A u mnie pogoda piękna. Ja dzis zaczynam 23tc-dlatego uwielbiam każdy poniedziałek
Gratulacje
Ja lubię wtorki Jutro będzie dokładnie skończone 23 tc, czyli od środy będzie 24 tc.

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
jakoś tak mi się ta ciąża na tym etapie dłuży. Chciałabym, żeby to już był 5 miesiąc a to ciągle ten 4...
Tobie się dłuży, a mnie wręcz przeciwnie, leci coraz szybciej.
Do porodu zostało już mniej niż 4 miesiące, czyli, kalendarzowo rzecz ujmując, zaczęłam już szósty miesiąc ciąży
Tarasiu, kontaktowałaś się z Dudziakową? Przepraszam, że tak natrętnie pytam, ale trochę się o nią niepokoję

Stary 2009-07-13, 08:41   #4556
domi7ks
Zakorzenienie

Czesc Mamusie

My mamy juz klucze do mieszaknia
Ostatnio mam sny z dzidzia, ze mam robione usg i dowieaduje sie jaka płec będzie. mam nadzieje, że w piatek sie dowiem. A w snie to raz jest chłopczyk raz dziewczynka

Cytat:
Domyśliłam się
Ale tak napisałaś, że wyszło że u TŻ zauważyłaś plamki

Co do plamek...to dzis w nocy mnie zalało, musze spytac lekarza czy to normalne, bo miałam wielka plame na koszulce, aż mnie to zbudziło

Stary 2009-07-13, 08:58   #4557
konspiracja
Zakorzenienie

Witam laseczki i melduję sie z rana.

My po przeprowadzce sie dzialo!
Ale widze ze i u Was bo na forum to przez weekend pustki.

Domi, super pomysł z listą, dobijmy jescze tych 500 postow i poprowadzisz nową liste w 2 -giej cz. wątku.
Acha, a co do mamuś ktore dawno sie nie odzywały, to proponuję poczyścić trochę listę, jak sie któs wcale nie odzywa, aby było czytelniej.

Co do samotnych imprez tż to doskonale Cie rozumiem. Moj prywatnie tez nie chodzi i nie lubi, ale pracuje w firme gdzie jest pelno samotnych, singli, "młodych gniewnych" i oni tam ciagle coś organizują, już samo sluchanie tego mnie denerwuje. Tż w tym nie uczestniczy, ale raz w roku maj wielką oficjalna imprezę, na ktorej juz wypada być i tez jestem wowczas strasznie zla
Ja tez uważam ze wyjście od czasu do czasu z kumplem na piwo jest ok, ja tez spotykam sie sama z koleżankami, ale takie imprezy duże okolicznosciowe czy wesela to tylko z osobą towarzyszącą. I chociaż trzeba miec do siebie zaufanie i to w malzeństwie podstawa, to samotne całonocne balangi lub samotne wyjazdy nie wchodza u nas w grę.

Tarasiu mi tez sie juz dluży. Ale to już 5 m-c. zaczęlam 20 tydz, a Ty?
Dziś mi sie śniło, ze bylam na połowkowym u lekarza -chińczyka.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 09:04   #4558
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Witam laseczki i melduję sie z rana.

My po przeprowadzce sie dzialo!
Ale widze ze i u Was bo na forum to przez weekend pustki.

Domi, super pomysł z listą, dobijmy jescze tych 500 postow i poprowadzisz nową liste w 2 -giej cz. wątku.
Acha, a co do mamuś ktore dawno sie nie odzywały, to proponuję poczyścić trochę listę, jak sie któs wcale nie odzywa, aby było czytelniej.

Co do samotnych imprez tż to doskonale Cie rozumiem. Moj prywatnie tez nie chodzi i nie lubi, ale pracuje w firme gdzie jest pelno samotnych, singli, "młodych gniewnych" i oni tam ciagle coś organizują, już samo sluchanie tego mnie denerwuje. Tż w tym nie uczestniczy, ale raz w roku maj wielką oficjalna imprezę, na ktorej juz wypada być i tez jestem wowczas strasznie zla
Ja tez uważam ze wyjście od czasu do czasu z kumplem na piwo jest ok, ja tez spotykam sie sama z koleżankami, ale takie imprezy duże okolicznosciowe czy wesela to tylko z osobą towarzyszącą. I chociaż trzeba miec do siebie zaufanie i to w malzeństwie podstawa, to samotne całonocne balangi lub samotne wyjazdy nie wchodza u nas w grę.
My w tym tygdoniu robimy remont i mam nadzieje na poczatku przyszłego sie juz wprowadzić juz sie tak strasznie nie moge doczekac
Co do listy to tez miałam ochote usunąc te mamusie, które sie nie udzielaja, sprawdziłam, które sie mało udzielały i te, najmniej dałam na koniec, m.in Sylwiakool, Katiusha, XxxMonika...bo faktycznie jest nas duzo a niektóre mamusie w goóle sie nie pojawiły tylko napisały posta zapisały na liste i tyle
Gratuluje 20ego tygodnia juz półmetek

Stary 2009-07-13, 09:07   #4559
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ja właśnie też o tym myślałam, bo jest dużo takich, które odezwały się tylko raz, albo takich, które się u nas zgłaszały, ale teraz udzielają się w innych wątkach, a tu nie, czyli to nas chyba uprawnia to wyczyszczenia ich z listy. Porządek musi być
Domi, mogę Ci podać na PW, o kogo mi chodzi, w razie czego.

Konspiracjo, tak w ogóle, gratuluję udanej przeprowadzki

Dziewczynki, dzisiaj po południu mam wizytę u gina, więc tradycyjnie trochę się boję i tradycyjnie proszę o trzymanie kciuków

Stary 2009-07-13, 09:09   #4560
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie też o tym myślałam, bo jest dużo takich, które odezwały się tylko raz, albo takich, które się u nas zgłaszały, ale teraz udzielają się w innych wątkach, a tu nie, czyli to nas chyba uprawnia to wyczyszczenia ich z listy. Porządek musi być
Domi, mogę Ci podać na PW, o kogo mi chodzi, w razie czego.

Konspiracjo, tak w ogóle, gratuluję udanej przeprowadzki

Dziewczynki, dzisiaj po południu mam wizytę u gina, więc tradycyjnie trochę się boję i tradycyjnie proszę o trzymanie kciuków

czekam na priva

Za wizyte trzymam kciuki i za małego (może :P) Gracjanka

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-07-13 o 09:10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości