|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Cytat:
ja mam cudownego męża ale on na nie nie chodzi,nie dlatego że mu nie pozwalam ale dlatego że to jemu się nie podobają imprezy też wielogodzinne bez żon albo mężówBardzo mi się to podoba zresztą teraz nawet by mnie samej nie zostawił bo nawet z pracy dzwoni po 2,3 razy spytać jak się czuję
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie pochłonęłam koktajl jagodowy
Małemu też smakuje, bo strasznie się wierci A chodziłam dzisiaj w sklepie i czaiłam się na jakieś ciastka, ale byłam twarda i się nie skusiłam, wzięłam za to jagody, zawsze to zdrowiej. Domi nie przejmuj się tym tak bardzo To przecież normalne, że mężczyźni chcą od czasu do czasu pobyć w swoim towarzystwie. Ja też nie bardzo lubię jak mój TŻ wychodzi na jakąś firmową imprezę, ale byłam z nim kiedyś i prawdę mówiąc się wynudziłam, nikogo tam nie znałam. Zresztą jak ja idę na imprezę z pracy to TŻ rzadko ze mną idzie. Jak oni tą imprezę zaczną o 16 to już widzę jak dają radę całą noc A, i dzięki za zmiany na liście
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Mamusie
Ja powiem szczerze, ze z moim Tz jestesmy antyimprezowi, tzn. tez czasem wychodzi z kolega na piwo, ale ida oboje na dwie godzinki posiedziec, poradzic sie (ostatnio mu sie kolega zwierzal ze chce sie oswiadczac dziewczynie), ale takie imprezy, to nie w naszym stylu Ale moj Tz mowi, ze bylby jedyna osoba gdyby nie poszedl. ja mu nie zabraniam, ale on wie, ze ja nie chce aby szedł ( a dokladnie jechał). Pierwszy raz jestem w takiej dramatycznej ) sytuacji![]() a jesli chodzi o mnie, to ja zasiedziała taka jestem teraz...ostatni raz bylam z kolezanka na obiedzie:P |
|
|
|
#4534 |
|
Rozeznanie
|
fruzia01 dzięki za informacje!
![]() Domi rzeczywiście nie pomyślałam o maluszku na ślubie, w takim razie będzie nas 6 w rodzinie i u znajomych namnożyło się teraz tych ślubów, że ciężko się będzie wpasować. Pożyjemy, zobaczymy!I w końcu kurier przywiózł mi poduchę-kojec z motherhood ![]() Miłego weekendu!!! |
|
|
|
#4535 |
|
Zadomowienie
|
Domi przegladałam liste i zauwazyłam ze NadiaM jest wpisana 3 razy- raz w listopadzie i 2 razy na grudzien
![]() Jesli chodzi o wyjscia Tz to tez mnie denerwuja takie sytuacje ale po 7 latach malzenstwa wiem ze jest to nieuniknione
|
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Usunełam NadieM z grudnia, zostawiłam jako mamusie listopadowa
bo nei kojarze, czy jest mamusia z 20.11 czy 20.12 a była i tak i tak wpisana
|
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Domi a mi mozesz zmienic date porodu na 02,11.2009
|
#4538 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4539 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam weekendowo. Ja od kilku dni zakuwam na kolejny egzamin i tylko nadrabiam braki w pisaniu i czytaniu
Cytat:
Więc będziemy rodzić razem u Nas jest możliwość wyboru cc czy sn (będę rodzić w takiej klinice gdzie się płąci 420 zł i masz albo cc na życzenie albo zzo do normalnego porodu). Domi mnie proszę na niebiesko i mi mojego Wiktorka wpisać bo się obrazi i przestanie kopać Cytat:
Cytat:
Ja bym się bardzo wkurzała, chociaż jak mój tż przeniósł się na inny komisariat to też poszedł ze znajomymi do jakiegoś niby ok lokalu. Ja byłam wtedy na samym początku ciąży i on obiecał że nie wróci późno a wrócił o 3 w nocy . Był trzeźwy bo jechał samochodem ale sam fakt baba w ciąży w domu a ten baluje. Tż stwierdził że to był ostatni raz. Oczywiście wywaliłam go z sypialni i nie odzywałam się jakiś czas ale jak narazie to jest grzeczny, kochany i punktualny I oby tak zostało. Także moja droga jak raz pójdzie, wróći w normalnym stanie i o normalnej porze to będzie ok. Ale ona sam musi wiedzieć że to jest tylko ten 1 raz!I nie myśl sobie że on jest gorszy niż inni tż-ty bo chce iśc zamiast siedzieć z Tobą tylko że akurat Twój ma okazję iść bo gdyby nasi mieli to też nie wiadomo jak by było. A tak zakładać za faceta w ciemno to jest duże ryzyko, choćby nie wiem jaki cudowny był ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Katekatee juz Cie poprawiłam
a własnie moj Tz przed chwila dzwonil, bo teraz jest na szkoleniu i zaraz wraca, ze tam wiekszośc facetów juz o 20 chce wracac tylko kilku zostaje na noc. pewnie tez nad nimi zony i dziewczyny ![]() I inni jeszcze gadali podobno, ze ich dziewczyny czy tam zony sie fucza :P Dziewczynki, ale cisza, co porabiacie?Ja przyszłam do siebie do domku, potem jak Tz wroci to ma po mnie przyjsc.... Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-11 o 14:41 |
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie mamusie
![]() ale miałam pracowity dzionek! domek wysprzątałam, samochód umyty i odkurzony i jak dobrze pójdzie to jeszcze na grilla z wieczora się wybierzemy Domi chyba każda żona czy dziewczyna nie lubi wyjśc Tż-ta bez niej, ale pomyśl o tym że to jego nowa praca no i może jakby w ogóle nie poszedł to też by postawiło go to w złym świetle czy cuś... a jak facet ma poczucie tego że w domu zostawił żonę z dzidzusiem w brzuchu to robi tak jak Twój Tż - idzie na troszkę i wraca grzecznie do domu wiecie ja pracuję w miejscu gdzie organizuje się takie właśnie imprezy integracyjne i wiem że jest wiele osób które zostają tylko na podanie ciepłego posiłku na początku a potem wracają do żon lub mężów może dlatego troszkę inaczej na to patrzę co nie znaczy że mnie by takie wyjscie Tż-ta cieszyło
|
|
|
|
#4542 |
|
Rozeznanie
|
Wpadłam tylko na chwilkę dziewczynki życzyć Wam i Waszym brzuszkom udanego całego przyszłego tygodnia
![]() my jutro z razna zmykamy nad morze.. ![]() zmykam nas spakować ![]() papa Domi - zmień proszę w liście nie Lucy1910 tylko Lucky1910 ![]() dzięki |
|
|
|
#4543 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie, ja tylko na chwilkę
jesteśmy z rodzinką męża na wakacjach i była chwila nic-nierobienia, więc postanowiłam zobaczyć co u was słychać tylko napiszę, że też nie przepadam jak TZ wychodzi sam, ale wtedy sobie organizuję babski wieczór albo po prostu odpooczywam i czytam w spokoju książkę. Czasem też wychodzę sama bez TZa, i myślę, ze jest to potrzebne w każdym związku, żeby tak do siebie zatęsknić miłej niedzieli i tygodnia życzę |
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
dzieńdobry niedzielnie - chciałam sie tylko pochwalić że zaczynamy dziś 20 tydzień
pogoda taka piękna że mamy zamiar gdzieś pojechać. życzę miłego dnia
|
|
|
|
#4545 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry!!
A ja chciałam się pochwalić, że dziś kończę 20 tydzień ![]() lucky1910 Udanego wyjazdu życzę! Uważaj na dzidzię i wracajcie cali i zdrowi! A w ogóle wczoraj rano jak wstałam to miałam małą plamkę na koszulce od tzw. "przed-mleka". Któraś już pisała o tym wiele, wiele stron temu i mam nadzieję, że to normalne, ale mimo wszystko dziwne. Produkcja idzie pełną parą ![]() Miłego dnia!!! ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi tak mleczko czasem wypływa po kroplece ![]() Dzis u Tz zauwazyłam po nocy plamki ![]() Simpatica gratulacje ![]() U mnie akurat pogoda nie jest zbyt ładna. Miłego dnia i dla tych, które wyjeżdzają wakacji
|
|
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamusie wpadam tylko przywitac sie weekendowo i uciekam ,jedziemy sobie z tz do lasu
![]() Milej niedzielki
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2009-07-12 o 14:35 |
|
|
|
#4548 |
|
Rozeznanie
|
czesc mamuski,
witam was goraco i musze dodac, ze stesknilam sie juz za wami ![]() nie pisalam poniewaz wpadlam w wir odwiedzin i szalenstwa na sklepach i.... kupilam wozek , i wiele innych rzeczy teraz zastanawiam sie ile paczek posle![]() ![]() , ale i tak wyjdzie mnie to taniej wiec oddalam sie zakupom![]() pamietam oczywiscie o was, ale troszke nadrabiania mam. wiec biore sie do czytania.... mi jeszcze zostal tydzien w pl, i mam nadzieje, ze ta pogoda sie poprawi
|
|
#4549 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewuszki
![]() Dziękuję Wam za milutkie powitanie mnie na forum Muszę sie Wam pochwalić, że wczoraj poczułam pierwsze wyraźnie ruchy dzidzi, rano sobie leżałam i nagle... poczułam kopnięcie w brzuch, a potem jeszcze 2 razy w południe to aż przez 40 minut czułam ja dzidzia się rusza, a potem po południu kopała tak, że aż brzuch w tych miejscach się uwypuklał A jeszcze 2 dni temu czytałam Wasze wypowiedzi i zastanawiałam się kiedy ja poczuję ruchy dzidzi, a tu proszę, doczekałam się!Widzę, że wiele dziewczyn ma ten sam problem co ja, a mianowicie żyłki i pajączki na nogach... może ja też powinnam coś zacząć brać, bo u mnie żylaki są dziedziczne. Aha no i jestem po wizycie u ginek. i nadal nie wiem czy będziemy mieć dziewczynkę czy chłopczyka... z dzidzią wszystko dobrze, wyniki mam bardzo dobre, ale... trochę mnie moja doktorka zmartwiła... bo łożysko po jednej stronie mi się podniosło do góry, natomiast z drugiej strony nie ![]() Dziewczyny czy któraś z Was miała taki problem jak ja? u mnie to 18 tydzień. Następną wizytę mam 30 lipca i wtedy będę miała USG połówkowe i wtedy wszystko się okaże. |
|
|
|
#4550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ale tu cichutko przez weekend było. Ale to w sumie dobrze, znaczy ,że Mamusie korzystały z ładnej pogody i nie siedziały przed kompami ![]() Ja miałam bardzo miły weekend, wczoraj byliśmy w Krakowie, przy okazji kupiłam w Decathlonie fajny strój kąpielowy. Może nie podkreśla najlepiej moich wdzięków , ale jest wygodny, z jakiegoś materiału nie przepuszczającego chloru i kosztował grosze ( 65 zł). No i miejsce na rosnący brzuch jest.Co do Krakowa, to jak zwykle fajnie było, zrobiliśmy kilka kilometrów po Kazimierzu i starym mieście, aż wieczorem miałam taki nerwoból w lewej nodze, że mi TŻ musiał masować pół nocy ![]() Dzisiaj byliśmy na basenie wypróbować mój nowy strój, czuję się świetnie, myślę, że będę chodzić teraz częściej, skoro już mi się nic, nigdzie nie wżyna Simpatica gratuluję 20 tc Kamilla123 gratuluję półmetka ![]() Cytat:
Cytat:
My też za Tobą tęsknimy Baw się dobrze u rodziny. A co do pogody, to przecież nie jest znowu tak źle ![]() Cytat:
A co na to Twój lekarz? Musisz leżeć czy coś brać? Może to się jeszcze zmieni?
|
|
#4551 |
|
Raczkowanie
|
Brombusia no właśnie że mój lekarz nic mi nie powiedział czy mam leżeć, ani co mi wolno a czego nie
Poinformował mnie tylko że do następnej wizyty, czyli do 30 lipca łożysko powinno się podnieść.Martwię się bardzo, bo w domu poczytałam sobie w internecie o obniżonym łożysku i dopiero wtedy zdałam sobie sprawę że to jest niebezpieczne... Na wszelki wypadek będę jeszcze bardziej uważać na siebie, ale nie wiem czy wolno mi chodzić? Myślę też o wizycie prywatnej u jakiegoś innego lekarza, chciałabym dowiedzieć się więcej na ten temat, poza tym nie wiem czy wytrzymam w niepewności do 30 lipca. |
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Brombusia ja mam...
Zostalam u Tz na noc i zobaczylam na koszulce po nocy
|
|
|
|
#4553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- A u mnie pogoda piękna. Ja dzis zaczynam 23tc
|
|
|
|
|
#4554 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie mamuśki!
weekend mieliśmy aktywny dlatego nie zaglądałam ale widzę, że więcej było takich aktywnych bo niewiele napisałyście ![]() jakoś tak mi się ta ciąża na tym etapie dłuży. Chciałabym, żeby to już był 5 miesiąc a to ciągle ten 4... |
|
|
|
#4555 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten słoneczny poranek
![]() Cytat:
Cytat:
Ale tak napisałaś, że wyszło że u TŻ zauważyłaś plamki Cytat:
Ja lubię wtorki Cytat:
Do porodu zostało już mniej niż 4 miesiące, czyli, kalendarzowo rzecz ujmując, zaczęłam już szósty miesiąc ciąży Tarasiu, kontaktowałaś się z Dudziakową? Przepraszam, że tak natrętnie pytam, ale trochę się o nią niepokoję
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamusie
![]() My mamy juz klucze do mieszaknia Ostatnio mam sny z dzidzia, ze mam robione usg i dowieaduje sie jaka płec będzie. mam nadzieje, że w piatek sie dowiem. A w snie to raz jest chłopczyk raz dziewczynka ![]() Cytat:
Co do plamek...to dzis w nocy mnie zalało, musze spytac lekarza czy to normalne, bo miałam wielka plame na koszulce, aż mnie to zbudziło
|
|
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Witam laseczki i melduję sie z rana.
My po przeprowadzce Ale widze ze i u Was bo na forum to przez weekend pustki. Domi, super pomysł z listą, dobijmy jescze tych 500 postow i poprowadzisz nową liste w 2 -giej cz. wątku. Acha, a co do mamuś ktore dawno sie nie odzywały, to proponuję poczyścić trochę listę, jak sie któs wcale nie odzywa, aby było czytelniej. Co do samotnych imprez tż to doskonale Cie rozumiem. Moj prywatnie tez nie chodzi i nie lubi, ale pracuje w firme gdzie jest pelno samotnych, singli, "młodych gniewnych" i oni tam ciagle coś organizują, już samo sluchanie tego mnie denerwuje. Tż w tym nie uczestniczy, ale raz w roku maj wielką oficjalna imprezę, na ktorej juz wypada być i tez jestem wowczas strasznie zla ![]() Ja tez uważam ze wyjście od czasu do czasu z kumplem na piwo jest ok, ja tez spotykam sie sama z koleżankami, ale takie imprezy duże okolicznosciowe czy wesela to tylko z osobą towarzyszącą. I chociaż trzeba miec do siebie zaufanie i to w malzeństwie podstawa, to samotne całonocne balangi lub samotne wyjazdy nie wchodza u nas w grę. Tarasiu mi tez sie juz dluży. Ale to już 5 m-c. zaczęlam 20 tydz, a Ty? Dziś mi sie śniło, ze bylam na połowkowym u lekarza -chińczyka.
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz sie tak strasznie nie moge doczekac![]() Co do listy to tez miałam ochote usunąc te mamusie, które sie nie udzielaja, sprawdziłam, które sie mało udzielały i te, najmniej dałam na koniec, m.in Sylwiakool, Katiusha, XxxMonika...bo faktycznie jest nas duzo a niektóre mamusie w goóle sie nie pojawiły tylko napisały posta zapisały na liste i tyle ![]() Gratuluje 20ego tygodnia
|
|
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi, mogę Ci podać na PW, o kogo mi chodzi, w razie czego. Konspiracjo, tak w ogóle, gratuluję udanej przeprowadzki Dziewczynki, dzisiaj po południu mam wizytę u gina, więc tradycyjnie trochę się boję i tradycyjnie proszę o trzymanie kciuków
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na priva ![]() Za wizyte trzymam kciuki i za małego (może :P) Gracjanka
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-13 o 09:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

całonocna impreza, a zaczyna sie o 16

ale on na nie nie chodzi,nie dlatego że mu nie pozwalam ale dlatego że to jemu się nie podobają imprezy też wielogodzinne bez żon albo mężów
) sytuacji

bo nei kojarze, czy jest mamusia z 20.11 czy 20.12 a była i tak i tak wpisana