Panny MŁode Śląsk ;) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-11, 18:55   #2701
nicolaaa
Rozeznanie

Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)

SSR Salę wybraliśmy na pogorii - Kotwicę, ponieważ potrzebujemy też sporo noclegów dla gości i jak nam tak przypadła do gustu A ślub 18.09.2010

Jak tylko podpiszemy umowę to zacznę buszować po internecie, przewertuję forum, bo wiele ciekawych rzeczy można się dowiedzieć by wesele nie było takie zwyczajne

Jednak narazie muszę się skupić na nauce bo w poniedziałek się bronie

nicolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 19:04   #2702
kitek_fm
Rozeznanie

Zanetaa88
To link do niektórych aukcji:

http://www.allegro.pl/item682295032_...ndalowego.html

http://www.allegro.pl/item684504154_...r_kolorow.html

Jak wpiszesz w wyszukiwarkę "wachlarz" to pełno ich wyskoczy

Byłam dziś w kościele dogadać się że będziemy miec własną dekoracją i kwartet, ale siostry od dekoracji nie było, a pani organistka powiedziała, że niech se kwartet gra co chce, nawet nie chciała listy utworów, ale jej wcisnęłam (niech ma, jakby co), uznała, ze jej za wiele grania nie zostanie, ale damy jej 100zł, niech ma
W czw. idziemy do księdza, po kartkę na spowiedź, dogadać szczegóły mszy i może będzie ta siostra od dekoracji. Damy mu też kasę już 350zł (starczy tego tyle)

Eh! Jak se pomyślę o jutrze, to aż mi się nie chce , no ale wszystko trzeba przetrwac, nie pierwszy i nie ostatni taki dzień

kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 22:30   #2703
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez Kasiamaja Pokaż wiadomość
Hej niestety nie moge bo ślub mam 29 sierpnia zaraz poszukam numeru ,dziękuje za odpowiedz

W ogóle jak u Was z przygotowaniami ,mi brakuje jeszcze tylko butów i nie mam pojęcia gdzie mogtę kupic koloru ecru. Ostatnio tyle się nałaziłam po sklepach i jedynie sandałki ,a ja wolałabym całe.

Dołaczam tez moje suknie w ktorej najchętniej bym cały czas chodzila
A Ty kiecę masz ecru, czy tylko tak zdjęcie wygląda? i To jest osobno gorset i spódnica?
No jeśli chcesz to mogę Cię umówić na spotkanie w poradni u mnie, tylko powiedz czy chcesz a ja się zorientuję co? No i czy macie już jakąś poradnię załatwioną czy jeszcze w ogóle nie byliście?
Cytat:
Napisane przez monia.ch Pokaż wiadomość
Świetna sprawa z tymi zaproszeniami, są takie oryginalne i właśnie dużej części rodzin nie mieli jeszcze takich. U nas wszyscy mówili że muszą schować na pamiątkę bo taki są ładne :P.
Otóż to Mają zaproszenia schować na pamiątkę i mają je długggggggooo pamiętać
Cytat:
Napisane przez nicolaaa Pokaż wiadomość
To powodzenia, trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez kitek_fm Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/item682295032_...ndalowego.html

http://www.allegro.pl/item684504154_...r_kolorow.html

Eh! Jak se pomyślę o jutrze, to aż mi się nie chce , no ale wszystko trzeba przetrwac, nie pierwszy i nie ostatni taki dzień
Te wachlarze ciekawe, ale nijak nie pasują do mojego image
A co Ty to opowiadasz, nasz wiecznie zalatany Kitek nie da rady? Kobieto Ty jesteś motorem napędowym dla nas wszystkich, jak Tobie się nie chce to co my? Głowa do góry, będzie dobrze i czekamy na relację z zapracowanej niedzieli

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 22:32   #2704
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
A Ty kiecę masz ecru, czy tylko tak zdjęcie wygląda? i To jest osobno gorset i spódnica?
No jeśli chcesz to mogę Cię umówić na spotkanie w poradni u mnie, tylko powiedz czy chcesz a ja się zorientuję co? No i czy macie już jakąś poradnię załatwioną czy jeszcze w ogóle nie byliście?
Nie bylismy jeszcze ,a kiecka jest ecru gorset i spodnica A ile jest tych spotkan w poradni ?

70,60...68,2.....66....64.....62....6 0
Kasiamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 07:23   #2705
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Nie bylismy jeszcze ,A ile jest tych spotkan w poradni ?
Spotkań w poradni jest 3. Ale jak się dobrze zagada to można i 2 i 1 mieć Ale są kolejki do tej poradni, bo sezon ślubny w pełni.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-07-12, 08:26   #2706
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
SSR Salę wybraliśmy na pogorii - Kotwicę, ponieważ potrzebujemy też sporo noclegów dla gości i jak nam tak przypadła do gustu A ślub 18.09.2010

Jak tylko podpiszemy umowę to zacznę buszować po internecie, przewertuję forum, bo wiele ciekawych rzeczy można się dowiedzieć by wesele nie było takie zwyczajne

Polecam zdecydowanie forum.
Wciąga to fakt i nie raz powoduje,że panikujesz bo dużo rzeczy się naczytałaś.
Ale dziewczyny są tak wspaniałe,że stres odchodzi i nie panikujesz.
Uspokajające forum powinno się nazywać
Jak masz problem pisz śmiało na pewno któraś Ci doradzi co i jak.

~~*~~

Kitek zaraz zabiorę się za szukanie.
Podoba mi się z piór,ale właśnie nie pasuje do mojej kreacji.

~~*~~

Monia.Ch nikt nie ma na to wpływu.
Trzeba się pogodzić z faktem.
I myśleć,że ukochana bliska osoba patrzy na Was z góry.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 08:50   #2707
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Cytat:
Spotkań w poradni jest 3. Ale jak się dobrze zagada to można i 2 i 1 mieć Ale są kolejki do tej poradni, bo sezon ślubny w pełni.
To jakbyś mogła mnie zapisac byłabym Ci baardzo wdzięczna Podac Ci moje dane na pw?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-12, 11:20   #2708
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
To jakbyś mogła mnie zapisac byłabym Ci baardzo wdzięczna Podac Ci moje dane na pw?
Kasiamaja to pisz na priva, a ja postaram się coś załatwić. A znasz Tarnowskie Góry, byłaś kiedyś?

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-07-12, 16:20   #2709
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

czesc laski
widze ze przybywa nam koleżanek nowym życzę wytrwałości i powodzenia w poszukiwaniach i załatwianiu wszystkich spraw
a ze zmian u mnie to tyle tyle, ze wodka kupiona od razu mówię, że makro nie polecam [jesli się nie ma koncesji ;D ] => ceny wyższe niż tesco / real.... ostatecznie alkohol został kupiony w realu, sobieski z zestawie z sokiem akurat jest w promocji, dodatkowo jeszcze mamy wina, cin cin biale,czerwone i cytrynowe... i to by bylo tyle ;D

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 17:00   #2710
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
czesc laski
widze ze przybywa nam koleżanek nowym życzę wytrwałości i powodzenia w poszukiwaniach i załatwianiu wszystkich spraw
a ze zmian u mnie to tyle tyle, ze wodka kupiona od razu mówię, że makro nie polecam [jesli się nie ma koncesji ;D ] => ceny wyższe niż tesco / real.... ostatecznie alkohol został kupiony w realu, sobieski z zestawie z sokiem akurat jest w promocji, dodatkowo jeszcze mamy wina, cin cin biale,czerwone i cytrynowe... i to by bylo tyle ;D
Ja narazie mam zakupione 50 butelek bolsa ,robimy małe wesele ok 45 osob więc myśle dokupic jeszcze ze 30 i chyba będzie oki?
Co do wina to wezme ze 4 butelki białe i czerwone hmmm i nie wiem co jeszcze by dokupic w lokalu jest piwo więc każdy sobie może wziąść w razie ochoty.

A jakr obicie z napojami i sokami ? Ile litrow mniej wiecej na osobe??

Stary 2009-07-12, 17:02   #2711
nicolaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Polecam zdecydowanie forum.
Wciąga to fakt i nie raz powoduje,że panikujesz bo dużo rzeczy się naczytałaś.
Ale dziewczyny są tak wspaniałe,że stres odchodzi i nie panikujesz.
Uspokajające forum powinno się nazywać
Jak masz problem pisz śmiało na pewno któraś Ci doradzi co i jak.

No właśnie widzę, ja tu mam się uczyć a siedzę na forum i Was czytam
No ale jak już tu jestem to może powiecie mi ile wcześniej trzeba załatwiać kościół i ile się daje i komu ? Wiecie jeszcze nie wiem co mam robic, bo narazie mam w głowie tylko obronę i same nerwy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-12, 18:03   #2712
zanetaa88
Zakorzenienie

Nicolla w sprawie Kościoła to musisz się dowiadywać u Księdza co i jak,
Ja poszłam z MP (moj przystojniak) pół roku wcześniej zapisać datę,
nauki przedmałżeńskie robiłam w Danii.
Bo to indywidualna sprawa każdej parafii.

Stary 2009-07-12, 18:14   #2713
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Ja narazie mam zakupione 50 butelek bolsa ,robimy małe wesele ok 45 osob więc myśle dokupic jeszcze ze 30 i chyba będzie oki?
Co do wina to wezme ze 4 butelki białe i czerwone hmmm i nie wiem co jeszcze by dokupic w lokalu jest piwo więc każdy sobie może wziąść w razie ochoty.

my na 55 osob [ale nie wiem jeszcze ile przyjdzie] mamy na razie 60 butelek, do tego 60 kartonow soku i 10 win litrowych,

Stary 2009-07-12, 20:59   #2714
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
A tak z ciekawości to o ile były droższe wódki w makro niż w tesco?
A jaki sok dawali do tych wódek?
No i super, że macie znów jedno z głowy
Cytat:

A wesele robicie jednodniowe?
A z sokami i napojami to jest tak, że minimum 2litry na osobę. Wszystko zależy jeszcze od pogody, ale warto mieć więcej.
Cytat:
No ale jak już tu jestem to może powiecie mi ile wcześniej trzeba załatwiać kościół i ile się daje i komu ? Wiecie jeszcze nie wiem co mam robic, bo narazie mam w głowie tylko obronę i same nerwy
Ja byłam w kancelarii w listopadzie zeszłego roku zapisać ślub na daną godzinę i okazało się że już zajęta Więc kto pierwszy ten lepszy. Potem w grudniu robiliśmy nauki i poradnie i tak nam zeszło do teraz Poniżej 3miesiecy do ślubu należy udać się do USC i wziąć zaświadczenie do braku przeciwwskazań do zawarcia małżeństwa. Potem można dać na zapowiedzi u księdza, a na końcu protokół. Jednak w praktyce u każdego to inaczej wygląda. A co do ceny to ile parafii to pewnie tyle cen.
Cytat:
my na 55 osob [ale nie wiem jeszcze ile przyjdzie] mamy na razie 60 butelek, do tego 60 kartonow soku i 10 win litrowych,
LAdy a jak tam z potwierdzeniami? Do kiedy masz termin? Bo ja do 1 sierpnia, a wczoraj dzwonili, że z Niemiec 3lub 4 osoby na 90%. A kuzyn z żoną nie przyjadą, bo mają termin porodu (pomimo oferowania im śląskich porodówek) No i powoli osoby sie wykruszają.
Czyli sprawdza się ten sam czarny scenariusz, że rodzina nie potwierdza (np. brat TŻ z żona do tej pory nie potwierdzili) a znajomi i pociotki to walą drzwiami i oknami Mam nadzieję, że chociaż te 40uzbieram.....

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-07-12, 21:14   #2715
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
A tak z ciekawości to o ile były droższe wódki w makro niż w tesco?
A jaki sok dawali do tych wódek?
No i super, że macie znów jedno z głowy
ok 1 - 2 zł na butelce
a sok to fortuna pomaranczowa

Cytat:
LAdy a jak tam z potwierdzeniami? Do kiedy masz termin? Bo ja do 1 sierpnia, a wczoraj dzwonili, że z Niemiec 3lub 4 osoby na 90%. A kuzyn z żoną nie przyjadą, bo mają termin porodu (pomimo oferowania im śląskich porodówek) No i powoli osoby sie wykruszają.
ja mam do konca sierpnia. teoretycznie do dzisiaj nikt nie odmowil, ale jak to bedzie, to pewnie sie dowiem w wrzesniu...

Stary 2009-07-12, 21:42   #2716
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Cytat:
Aha czyli w sumie tak umiarkowanie ,my musimy dokupic wodki bo moja mama chce wszystkim rozdawac
Cytat:
A
A wesele robicie jednodniowe?
A z sokami i napojami to jest tak, że minimum 2litry na osobę. Wszystko zależy jeszcze od pogody, ale warto mieć więcej.
Tak robimy jednodniowe ,ale w domu jeszcze takie mini poprawiny
Dzięki za odpowiedzi.

W ogole dziewczyny od dzis jest promocja w carrefurze 2x2 litrowa cola plus 2 litrowa fanta gratis za 7,80. To naprawde się opłaca więc my jutro bierzemy ok 25 sztuk
wyjdzie nam to 50 l fanty i 100 litrow coli plus jeszcze jakies soki dokupimy ,w sumie dużo tego bierzemy ,ale troche pewnie się upije i w domu na te poprawiny i przed jak goscie przyjada

Stary 2009-07-13, 04:29   #2717
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Aha czyli w sumie tak umiarkowanie ,my musimy dokupic wodki bo moja mama chce wszystkim rozdawac
no my raczej nie bedziemy rozdawac, ewentualnie tym co nie pija weselu [np kierowcy]

Cytat:
W ogole dziewczyny od dzis jest promocja w carrefurze 2x2 litrowa cola plus 2 litrowa fanta gratis za 7,80. To naprawde się opłaca więc my jutro bierzemy ok 25 sztuk
wyjdzie nam to 50 l fanty i 100 litrow coli plus jeszcze jakies soki dokupimy ,w sumie dużo tego bierzemy ,ale troche pewnie się upije i w domu na te poprawiny i przed jak goscie przyjada
trzeba sie pilnowac przy tej promocji, w tesco tez mialo tak byc. siostra pojechala, na miejscu okazało się, ze wszystkie te "paczki po 3 butelki" zostały przez obłsuge rozerwane i butelki na polkach stały indywidualnie. sis idzie sie pytac do obsługi klienta, czy dostanie te fante gratis, bo kupila x butelek cocacoli. obsluga na to - nie, gratis jest tylko wtedy gdy kupic te oryginalnie sklejone tasma trójki butelek. a na polkach wszystko porozrywane. no i dupa...

Stary 2009-07-13, 09:45   #2718
kitek_fm
Rozeznanie

Ja tak na chwilę, bo dziś mam jeszcze spotkanie z dj'em (muszę mu nagrać płytkę i się przygotować), zamówić to co do zamówienia z netu itd. itp.
Biżuterii dalej nie mam, była w Yess nawet nawet, ale cena za komplet 400zł
Pooglądam jeszcze dziś i w czw. i jak nic nie kupię, to zamówię którąś z allegro. Ogólnie nie było tak źle. Na załężu nie kupiłam sobie nic do ubranie, bo nie było nic ciekawego, a choruję na długą sukienkę. Kupiliśmy tylko narzutę na łóżko w sypialni i pościel, w makro kupiłam jeszcze tealighty (świeczki) długopalące (szukałam takich ostatnio i nigdzie nie było).
W silesii też nic z ciuchów se nie kupiłam, miałam już w ręku sukienkę, już szłam z nią do kasy, ale się rozmyśliłam. Zobaczę jeszcze dzisiaj w innym C&A. Potem do gliwic, w tym forum nic nie było, ogólnie te same sklepy co w sielsii, więc nie wiem, czemu moja siostra uparła się, żeby tam jechać,a le niech jej będzie. I tam w reserved kupiłam sobie długą spódnicę i dziś muszę ją oddać do krawca, żeby mi kieszenie zlikwidował, bo mi się nie podobają.

LADYSITH

Jeszcze raz dzięki za info, na szczęście nie musieliśmy jechać do Zabrza bo była w Katowicach. W Ktw zaczął mi się podobać inny wzór, ale uznałam, ze jak przejechaliśmy już pół śląska to bierzemy ten, za którym przyjechaliśmy. Kupiliśmy 20 butelek tej wódki, bo cena oszałamiająca prawie 26złS traczy na 2 tury, a potem tańsza wóda.
I ogólnie, tak jak piszesz, w marketach jest taniej niz w makro.
Byliśmy potem w silesii, a że był czas do otwarcia sklepów jeszcze to weszliśmy do tesco i tam był Absolwent za 16.80. Ale zobaczymy jeszcze dziś w Auchan, i najwyżej podjedziemy do Tesco (obydwa markety są prawie koło siebie) po tego Absolwenta.
Mnie pakiet z napojami nie urządza, bo napoje mamy z restauracji.

Zanetaa88
Mnie się też ten z piór podoba, ale też mi nie będzie pasował, ale chyba wezmę ten drewniany, tylko nie wiem czy wziąć bardziej biały, czy bardziej drewniany kolor.

Kasiamaja
Na os. trzeba liczyć około 2l a nawet 3 w upał.

Nicolaa
W sprawie kościoła to tak jak dziewczyny piszą, w każdej parafii jest inaczej.
Myśmy musieli niecały rok naprzód zarezerwować datę i godzinę, teraz, jak pójdziemy (czyli 2 tygodnie przed ślubem) damy księdzu kasę, organistce osobno, u mnie nie ma kościelnego.
Tak widziałam tą promocję z colą, nawet bym to kupiła dla gości, niecałe 8zł, a 2 cole i fanta/sprite, ale problem w tym, ze za 3tyg coli mogłoby już nie być (zniknęłaby w tajemniczych okolicznościach). Stwierdziliśmy, że pojedziemy na zakupy pod gości w środę albo w czw. przed weselem, może będzie jakaś inna promocja.
Napojów na salę nie muszę kupować, a nawet jakbym kupowała to te małe butelki (najwyżej 0,5l), bo te duże jakoś mało elegancko się na stołach prezentują.
W tesco ten zestaw był o jakąś 1zł drożej i tak jak pisze LadySith, te paczki były porozrywane.
Alkoholu nie będziemy rozdawać, ale za to paczki z ciastem (i to nie każdemu, a np. rodzinie, parze itd.).
Gdybym miała jeszcze każdemu flaszkę dać to bym chyba zbankrutowała, ewentualnie tylko tym, co nie będą na weselu pic (bo pojadą autkiem)
My ogólnie na 50 osób z alkoholu mamy 55 czystej, 30 win (białe, białe czerwone, cytrynowe i pomarańczowe), 16 likierów, 7 żubrówek, 12 karmi black, 30 piw (tyskich, jest promocja, że jak się kupi tyskie 30 szt, to jest szansa dostać ławkę a przydałaby mi się na ogródek)
Na bramy mamy małe szampaniki+czekolada (ładnie zapakowane).

No to e-zakupki porobiłam. Wzięłam ten wachlarz, jednak ten ciemniejszy kolor, zamówiłam perfum, i dużo rzeczy do dekoracji (miałam jechać do hurtowni, ale do 27.07 mają remanent) m.in. sizal, organzy, rafie itd. W pt jeszcze tylko zamówię te dyplomy dla świadków - i wszystko. No i moze jeszcze biżuterię.
Umówiłam sie do fryzjera na trwałą (mam nadzieje, że mi tego nie zepsuje:confuse d:, ale w razie czego mam frzyjerkę szwagierkę, więc coś wykombinujemy (obyu nie było takiej potrzeby).
Pazurki też już umówione
Coraz blizej końca z tymi przygotowaniami

Edytowane przez kitek_fm
Czas edycji: 2009-07-13 o 12:30
Stary 2009-07-13, 12:20   #2719
zanetaa88
Zakorzenienie

Kitek Ja raczej bym się zdecydowała na biały kolor.

Stary 2009-07-13, 12:33   #2720
kitek_fm
Rozeznanie

Tak się zastanawiałam biały czy ciemniejszy? Ale do sukni ecru chyba będzie lepszy ten ciemniejszy.

Stary 2009-07-13, 13:20   #2721
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się zastanawiałam biały czy ciemniejszy? Ale do sukni ecru chyba będzie lepszy ten ciemniejszy.

Do ecru raczej ciemniejszy żeby się nie zlewał z suknią,
Właśnie myślę, co by wymyślić ze zdjęciami.
Jakie pozy itp.
Nie chce specjalnie szukać jakiegoś miejsca nie wiadomo jak daleko od sali.
Mam nadzieję,że sesję zrobimy w dniu ślubu i wszystko będzie załatwione.
A nie że będzie padać i sesję trzeba będzie przełożyć na inny dzień

Stary 2009-07-13, 18:57   #2722
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cześć wszystkim Trochę mnie tu nie było, ale nie mam czasu ostatnio załatwiamy z tym mieszkaniem. Ciocia z Niemiec powiedziała, że da nam swoje stare meble i załatwiliśmy transport i mój mąż po nie pojechał teraz musimy je jeszcze przewieźć na nowe mieszkanie i urządzić się tam. A dzisiaj miałam pierwszy praktyczny egzamin na prawojazdy i nie zdałam, ale nie przejmuje się tym, bo za pierwszym razem mało kto zdaje. Następny 7 sierpnia bardziej się przygotuje i mam nadzieję, że lepiej mi pójdzie. Teraz się żegnam idę trochę odpocząć, bo męczący dzień miałam miłego wieczorku wszystkim
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 20:08   #2723
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

kwiatuszek
mieliście szczescie z tymi meblami fajna ciotka. a examem nie ma co się przejmować, Ty przynajmniej dotarłaś tak daleko. ja ze stresu przerwałam po 6 godz jazd... :/

zanetaa88
ja tez jestem przerazona tym, że pogoda może być do kitu... najbardziej to bedzie przeszkadzac podczas sesji popoludniu, bo jak niebo bedzie zaciagniete chmurami, to moga zdjęcia kiepsko wyjsc...

kitek
super ze kupiliscie te wódkę mam takie pyt.do Ciebie - te likiery,ktory macie kupione, to sa takie mleczno-smietankowe [ala baileys, sheridan] czy "przezroczyste", jak się do drinków miesza??

my chyba z alkoholi do chyba tylko dokupimy jeszcze beczke piwa w restauracji [200zł 20 litrow litrów] i to bedzie na tyle.... na trzaskanie alkohol sie kupi u mnie w miasteczku zeby nie jezdzic znowu. no i zamowilam figurke na tort jeszcze przed chwilą [w doye]. mam nadzieje ze wyjda takie fajne, jak sa u nich w galerii

Stary 2009-07-13, 21:56   #2724
nicolaaa
Rozeznanie

zanetaa88 my na szczescie nie mamy problemu z plenerem do zdjec bo nasza sala jest nad jeziorkiem, i w lesie wiec plener piękny

a narazie jutro jedziemy podpisac umowe na salę i potem pogadamy kiedy załatwimy kościół bo jakby nie było to najważniejsze

Stary 2009-07-13, 22:09   #2725
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
ok 1 - 2 zł na butelce
a sok to fortuna pomaranczowa
A ja byłam dziś w tesco i był taki pakiet sobieski 0.7l +1l sok fortuna pomarańczowa za 28.99zł. Ale Ty pewnie masz półlitrówki?

Cytat:

A mama to wódkę chce kiedy rozdawać, po weselu?
A co do coca coli to ja w lokalu w dużych dzbankach będę miała soki, a w 0.5l butelkach cole, fante, sprite i wodę g/n. Ale, że mam tych napojów po 1l na osobę to muszę jeszcze dokupić. Więc też muszę się wykosztować na małe butelki
Cytat:
trzeba sie pilnowac przy tej promocji, w tesco tez mialo tak byc. siostra pojechala, na miejscu okazało się, ze wszystkie te "paczki po 3 butelki" zostały przez obłsuge rozerwane i butelki na polkach stały indywidualnie. sis idzie sie pytac do obsługi klienta, czy dostanie te fante gratis, bo kupila x butelek cocacoli. obsluga na to - nie, gratis jest tylko wtedy gdy kupic te oryginalnie sklejone tasma trójki butelek. a na polkach wszystko porozrywane. no i dupa...
u nas w TG w tesco? O ja bym się poszła wadzić, zresztą zawsze to robię nawet idęo jedną złotówkę się wykłócić
Cytat:
Biżuterii dalej nie mam, była w Yess nawet nawet, ale cena za komplet 400zł
Pooglądam jeszcze dziś i w czw. i jak nic nie kupię, to zamówię którąś z allegro. Ogólnie nie było tak źle. Na załężu nie kupiłam sobie nic do ubranie, bo nie było nic ciekawego, a choruję na długą sukienkę. Kupiliśmy tylko narzutę na łóżko w sypialni i pościel, w makro kupiłam jeszcze tealighty (świeczki) długopalące (szukałam takich ostatnio i nigdzie nie było).
W silesii też nic z ciuchów se nie kupiłam, miałam już w ręku sukienkę, już szłam z nią do kasy, ale się rozmyśliłam. Zobaczę jeszcze dzisiaj w innym C&A. Potem do gliwic, w tym forum nic nie było, ogólnie te same sklepy co w sielsii, więc nie wiem, czemu moja siostra uparła się, żeby tam jechać,a le niech jej będzie. I tam w reserved kupiłam sobie długą spódnicę i dziś muszę ją oddać do krawca, żeby mi kieszenie zlikwidował, bo mi się nie podobają.

LADYSITH

Jeszcze raz dzięki za info, na szczęście nie musieliśmy jechać do Zabrza bo była w Katowicach. W Ktw zaczął mi się podobać inny wzór, ale uznałam, ze jak przejechaliśmy już pół śląska to bierzemy ten, za którym przyjechaliśmy. Kupiliśmy 20 butelek tej wódki, bo cena oszałamiająca prawie 26złS traczy na 2 tury, a potem tańsza wóda.
I ogólnie, tak jak piszesz, w marketach jest taniej niz w makro.
Byliśmy potem w silesii, a że był czas do otwarcia sklepów jeszcze to weszliśmy do tesco i tam był Absolwent za 16.80. Ale zobaczymy jeszcze dziś w Auchan, i najwyżej podjedziemy do Tesco (obydwa markety są prawie koło siebie) po tego Absolwenta.
Mnie pakiet z napojami nie urządza, bo napoje mamy z restauracji.

My ogólnie na 50 osób z alkoholu mamy 55 czystej, 30 win (białe, białe czerwone, cytrynowe i pomarańczowe), 16 likierów, 7 żubrówek, 12 karmi black, 30 piw (tyskich, jest promocja, że jak się kupi tyskie 30 szt, to jest szansa dostać ławkę a przydałaby mi się na ogródek)
Na bramy mamy małe szampaniki+czekolada (ładnie zapakowane).

No to e-zakupki porobiłam. Wzięłam ten wachlarz, jednak ten ciemniejszy kolor, zamówiłam perfum, i dużo rzeczy do dekoracji (miałam jechać do hurtowni, ale do 27.07 mają remanent) m.in. sizal, organzy, rafie itd. W pt jeszcze tylko zamówię te dyplomy dla świadków - i wszystko. No i moze jeszcze biżuterię.

Coraz blizej końca z tymi przygotowaniami
Kitek, ale Ci fajnie, Ty już masz bliżej niż dalej Jaki sobie kupiłaś perfum?
Mam nadzieję, że dostaniesz tą ławkę z tyskiego A starczy Wam te 30 piw?
Mam nadzieję, że w końcu trafisz na super biżuterię i w normalnej cenie A kieckę to chcesz na poprawiny?
Dobrze, że już kupiliście tego polanina, ale cena im poszła do góry Kurczątko no ja też kiedyś ją chciałam, ale już mi przeszło. U nas w tesco wódki to absolwent też po 16.80, potem sobieski ze szklanką 20.99, wyborowa 22.99, bols 18 coś, luksusowa 17 coś, czy będą jeszcze jakieś podwyżki wódki?
Cytat:
No biały do białej kiecy, ale do ecru to drewniany
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim Trochę mnie tu nie było, ale nie mam czasu ostatnio załatwiamy z tym mieszkaniem. Ciocia z Niemiec powiedziała, że da nam swoje stare meble i załatwiliśmy transport i mój mąż po nie pojechał teraz musimy je jeszcze przewieźć na nowe mieszkanie i urządzić się tam. A dzisiaj miałam pierwszy praktyczny egzamin na prawojazdy i nie zdałam, ale nie przejmuje się tym, bo za pierwszym razem mało kto zdaje. Następny 7 sierpnia bardziej się przygotuje i mam nadzieję, że lepiej mi pójdzie. Teraz się żegnam idę trochę odpocząć, bo męczący dzień miałam miłego wieczorku wszystkim
Supr masz ciocię i fajnie, że tak fajnie Wam idzie urządzanie mieszkanka
Nie martw się, następnym razem prawko na pewno zdasz
Cytat:
kwiatuszek
mieliście szczescie z tymi meblami fajna ciotka. a examem nie ma co się przejmować, Ty przynajmniej dotarłaś tak daleko. ja ze stresu przerwałam po 6 godz jazd... :/

ja tez jestem przerazona tym, że pogoda może być do kitu... najbardziej to bedzie przeszkadzac podczas sesji popoludniu, bo jak niebo bedzie zaciagniete chmurami, to moga zdjęcia kiepsko wyjsc...

my chyba z alkoholi do chyba tylko dokupimy jeszcze beczke piwa w restauracji [200zł 20 litrow litrów] i to bedzie na tyle.... na trzaskanie alkohol sie kupi u mnie w miasteczku zeby nie jezdzic znowu. no i zamowilam figurke na tort jeszcze przed chwilą [w doye]. mam nadzieje ze wyjda takie fajne, jak sa u nich w galerii
LAdy, a nie chcesz wznowić prawka?
A Tobie co się stało? No przecież 3października będzie polska złota jesień i słoneczko
My też chcemy kupićbekę piwa, ale nie wiem czy 20litrów wystarczy Bo u mnie jak się przyssają to może braknąć
A firurkę zamawiałaś jakąś już gotową czy własny projekt robisz? Bo mi mają też robić (właśnie jestem na etapie rozmwy), ale własny projekt, a i TŻ ani nikt o tym nie wie, to będzie niespodzianka na torcie (firurka w stylu wędkarskim)

A u mnie rodzice robią remont w mieszkaniu (chyba się przejęli weslem i tym że goscie przyjadą), a mnie to wkurza, bo zamiast robić we własnym M (którego jeszcze nie mam-bo musimy sobie kupić albo wynająć), to robię swój pokój, który za niecałe 3miesiące opuszczę Ale co tam, są też fajne wiadomości, jadę w piątek z TŻ do Borów Tucholskich na całe 4dni

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-07-13, 23:25   #2726
kitek_fm
Rozeznanie

Nic mis ie nie chce, jak o 15 wyszłam z domu, to dopiero teraz ściągłam.

LADYSITH
Te likiery to taki a'la sheridan, taki gęsty, jak ajerkoniak.

SSR
Perfum Fantasy Britney Spears (do tego w komplecie jest balsam do ciała i żel pod prysznic), b. mi się spodobał na strefie bezcłowej, a że nigdzie u nas go nie ma to musiałam zamówić z e-perfumerii.
Piw wystarczy (na 20 facetów, w tym kilka sztuk niepijących piwa i kilka sztuk wogóle niepijących), będą miec "na smak" a jak będą chcieli więcej to niech se w restauracji kupią. Ja kilka razy byłam na weselu, co była tylko czysta i nic kolorowego i jak chciałam drinka to musiałm sobie w barze kupic. Będzie tyle ile będzie i jak braknie to trudno, a ja już się tym nei przejmuję.
Dziś biżuterii też nei znalazłam, a jak była to tez ponad 300zł
Sukienke nei na poprawiny (bo poprawin nie mam, tylko obiad, a na takie okazje to akurat mam pełno ciuchów), na lato chciałam.
Byłam zaś w C&A i juz zaś miałam w ręku tą białą sukienką co wcozraj mierzyłam, idą z nią juz prawie do kasy, a tu patrzę długie sukienki, wzięłam do przymierzalni i tę białą odłożyłami kupiłam sobie długą niebieską
A wachlarz wzięłam ten drewniany.

Stary 2009-07-14, 07:10   #2727
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
kwiatuszek
A co cię tak stresowało? Ja się na początku bałam, ze sobie nie dam rady, bo jestem bardzo niska i ledwo co zza kierownicy mnie widać, ale nie było tak źle. Jednak wczoraj nie czułam się jeszcze na siłach, żeby zdawać no, ale poszłam, bo stwierdziłam że może się uda nie udało się trudno będzie następny raz

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Supr masz ciocię i fajnie, że tak fajnie Wam idzie urządzanie mieszkanka
Nie martw się, następnym razem prawko na pewno zdasz
No nawet ja jej z tej strony nie znałam. Najpierw pożyczyła nam swój samochód do ślubu i go wystroiła, a teraz te meble do pokoju i do kuchni i do tego dała nam jeszcze 2 dywany, zasłony, dzbanek elektryczny, frytkownice i toster i to za darmo ponieśliśmy tylko koszty transportu, który wyszedł nas bardzo mało i bardzo się cieszę, że to się tak wszystko ułożyło A co do prawka to się nie martwię następnym razem już będę lepiej przygotowana i może lepiej mi pójdzie
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 08:15   #2728
kitek_fm
Rozeznanie

Byliśmy wczoraj u znajomych, oni mają córeczkę 5-letnią i z nią przyjdą na wesele, ale że nikogo ta dziewczynka nie zna, to obawiają się, że będzie cały czas siedziała przy nich, więc się spytali, czy mogą zabrać kuzynkę tej dziewczynki (one są jak siostry, cały czas razem takie papużki nierozłączki), żeby się dzieci bawiły razem i nie siedziały przy rodzicach. Spoko. Może jeszcze ktoś sobie weźmie kogoś dodatkowego i się ludzi uzbiera
Nawet mi to pasuje, bo już teraz wiem, jak usadzić gości przy stołach

Edytowane przez kitek_fm
Czas edycji: 2009-09-08 o 15:28
Stary 2009-07-14, 08:36   #2729
zanetaa88
Zakorzenienie

LadySith widzisz nawet nie pomyślałam o chmurach!
Cały czas się nastawiam na słońce
a z tego co wyczytałam w sierpniu mają być upały!
Więc bądźmy dobrej myśli
..

~~*~~

Nicolla koło mojej sali też są ładne miejsca,
nawet w tej miejscowości w której mam wesele
są ruiny zamku z czerwonej cegły
to na pewno je wykorzystamy do sesji.

~~*~~

SSR to samo mam w domu.
SAJGON!
Ale remont sama chciałam,bo no nie był za ładny.
Teraz tylko dokończyć małe sprawy i wszystko gra.
My remont musimy zrobić u siebie,ale to dopiero w przyszłym tygodniu jak mój przystojniak wróci

~~*~~

Kitek
No wiecie co!?
Taki tupet mieć!
A jakby córka nie miała koleżanki to co, nie przyszliby?!
PARANOJA!
A nie wierze,że nie będzie kogoś na weselu w podobnym wieku i na pewno znalazła by sobie córka zajęcie.
Czego też ludzie nie wymyśla!
W tym momencie dziecko jest dla Nim utrapieniem a nie szczęściem
Boże!
Co to się dzieje!
Dobrze,że Ci się chociaż zgadzają kto gdzie usiądzie.

~~*~~

Dzisiaj muszę iść opalić trochę ciałka.

Stary 2009-07-14, 08:48   #2730
zanetaa88
Zakorzenienie

Kochanie miałam jeszcze wstawić zdjęcia, które przerobiłam od koleżanki.
Najpierw przerobione, potem zdjęcie fotografa.
Niestety twarze są zakryte i nie widać ich pięknych uśmiechów.
Jak się podoba?!

Przepraszam,że post pod postem,
zapomniałam edytować wcześniejszy,
a już wstawiłam ten.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg drzewko z napisem.jpg (41,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zakryte3.jpg (33,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obroty na trawce.jpg (33,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zakryte1.jpg (26,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg trawka.jpg (42,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zakryte.jpg (25,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg welon.jpg (36,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zakryte2.jpg (33,0 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2009-07-14 o 08:51
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości