![]() |
#2701 |
Rozeznanie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
SSR Salę wybraliśmy na pogorii - Kotwicę, ponieważ potrzebujemy też sporo noclegów dla gości i jak nam tak przypadła do gustu
![]() Jak tylko podpiszemy umowę to zacznę buszować po internecie, przewertuję forum, bo wiele ciekawych rzeczy można się dowiedzieć by wesele nie było takie zwyczajne ![]() Jednak narazie muszę się skupić na nauce bo w poniedziałek się bronie ![]()
#2702 |
Rozeznanie
|
Zanetaa88
To link do niektórych aukcji: http://www.allegro.pl/item682295032_...ndalowego.html http://www.allegro.pl/item684504154_...r_kolorow.html Jak wpiszesz w wyszukiwarkę "wachlarz" to pełno ich wyskoczy ![]() Byłam dziś w kościele dogadać się że będziemy miec własną dekoracją i kwartet, ale siostry od dekoracji nie było, a pani organistka powiedziała, że niech se kwartet gra co chce, nawet nie chciała listy utworów, ale jej wcisnęłam (niech ma, jakby co), uznała, ze jej za wiele grania nie zostanie ![]() ![]() W czw. idziemy do księdza, po kartkę na spowiedź, dogadać szczegóły mszy i może będzie ta siostra od dekoracji. Damy mu też kasę już 350zł (starczy tego tyle) ![]() Eh! Jak se pomyślę o jutrze, to aż mi się nie chce ![]() ![]()
#2703 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
No jeśli chcesz to mogę Cię umówić na spotkanie w poradni u mnie, tylko powiedz czy chcesz a ja się zorientuję co? No i czy macie już jakąś poradnię załatwioną czy jeszcze w ogóle nie byliście? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co Ty to opowiadasz, nasz wiecznie zalatany Kitek nie da rady? Kobieto Ty jesteś motorem napędowym dla nas wszystkich, jak Tobie się nie chce to co my? ![]() ![]()
![]() |
#2704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2705 |
Zadomowienie
|
Spotkań w poradni jest 3. Ale jak się dobrze zagada to można i 2 i 1 mieć
![]()
#2706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam zdecydowanie forum. Wciąga to fakt i nie raz powoduje,że panikujesz bo dużo rzeczy się naczytałaś. Ale dziewczyny są tak wspaniałe,że stres odchodzi i nie panikujesz. Uspokajające forum powinno się nazywać ![]() Jak masz problem pisz śmiało na pewno któraś Ci doradzi co i jak. ~~*~~ Kitek zaraz zabiorę się za szukanie. Podoba mi się z piór,ale właśnie nie pasuje do mojej kreacji. ~~*~~ Monia.Ch nikt nie ma na to wpływu. Trzeba się pogodzić z faktem. I myśleć,że ukochana bliska osoba patrzy na Was z góry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 |
Zadomowienie
|
Kasiamaja to pisz na priva, a ja postaram się coś załatwić. A znasz Tarnowskie Góry, byłaś kiedyś?
#2709 |
Zakorzenienie
|
czesc laski
![]() widze ze przybywa nam koleżanek ![]() ![]() a ze zmian u mnie to tyle tyle, ze wodka kupiona ![]()
#2710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wina to wezme ze 4 butelki białe i czerwone hmmm i nie wiem co jeszcze by dokupic w lokalu jest piwo więc każdy sobie może wziąść w razie ochoty. A jakr obicie z napojami i sokami ? Ile litrow mniej wiecej na osobe??
![]() |
#2711 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No ale jak już tu jestem to może powiecie mi ile wcześniej trzeba załatwiać kościół i ile się daje i komu ? Wiecie jeszcze nie wiem co mam robic, bo narazie mam w głowie tylko obronę i same nerwy ![]()
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Nicolla w sprawie Kościoła to musisz się dowiadywać u Księdza co i jak,
Ja poszłam z MP (moj przystojniak) pół roku wcześniej zapisać datę, nauki przedmałżeńskie robiłam w Danii. Bo to indywidualna sprawa każdej parafii. |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2714 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A jaki sok dawali do tych wódek? No i super, że macie znów jedno z głowy ![]() Cytat:
A z sokami i napojami to jest tak, że minimum 2litry na osobę. Wszystko zależy jeszcze od pogody, ale warto mieć więcej. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli sprawdza się ten sam czarny scenariusz, że rodzina nie potwierdza (np. brat TŻ z żona do tej pory nie potwierdzili ![]() ![]()
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sok to fortuna pomaranczowa ja mam do konca sierpnia. teoretycznie do dzisiaj nikt nie odmowil, ale jak to bedzie, to pewnie sie dowiem w wrzesniu...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedzi. W ogole dziewczyny od dzis jest promocja w carrefurze 2x2 litrowa cola plus 2 litrowa fanta gratis za 7,80. To naprawde się opłaca więc my jutro bierzemy ok 25 sztuk ![]() wyjdzie nam to 50 l fanty i 100 litrow coli plus jeszcze jakies soki dokupimy ,w sumie dużo tego bierzemy ,ale troche pewnie się upije i w domu na te poprawiny i przed jak goscie przyjada ![]()
![]() |
#2717 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2718 |
Rozeznanie
|
Ja tak na chwilę, bo dziś mam jeszcze spotkanie z dj'em (muszę mu nagrać płytkę i się przygotować), zamówić to co do zamówienia z netu itd. itp.
Biżuterii dalej nie mam, była w Yess nawet nawet, ale cena za komplet 400zł ![]() ![]() ![]() ![]() Pooglądam jeszcze dziś i w czw. i jak nic nie kupię, to zamówię którąś z allegro. Ogólnie nie było tak źle. Na załężu nie kupiłam sobie nic do ubranie, bo nie było nic ciekawego, a choruję na długą sukienkę. Kupiliśmy tylko narzutę na łóżko w sypialni i pościel, w makro kupiłam jeszcze tealighty (świeczki) długopalące (szukałam takich ostatnio i nigdzie nie było). W silesii też nic z ciuchów se nie kupiłam, miałam już w ręku sukienkę, już szłam z nią do kasy, ale się rozmyśliłam. Zobaczę jeszcze dzisiaj w innym C&A. Potem do gliwic, w tym forum nic nie było, ogólnie te same sklepy co w sielsii, więc nie wiem, czemu moja siostra uparła się, żeby tam jechać,a le niech jej będzie. I tam w reserved kupiłam sobie długą spódnicę i dziś muszę ją oddać do krawca, żeby mi kieszenie zlikwidował, bo mi się nie podobają. LADYSITH Jeszcze raz dzięki za info, na szczęście nie musieliśmy jechać do Zabrza bo była w Katowicach. W Ktw zaczął mi się podobać inny wzór, ale uznałam, ze jak przejechaliśmy już pół śląska to bierzemy ten, za którym przyjechaliśmy. Kupiliśmy 20 butelek tej wódki, bo cena oszałamiająca prawie 26zł ![]() ![]() ![]() ![]() I ogólnie, tak jak piszesz, w marketach jest taniej niz w makro. Byliśmy potem w silesii, a że był czas do otwarcia sklepów jeszcze to weszliśmy do tesco i tam był Absolwent za 16.80. Ale zobaczymy jeszcze dziś w Auchan, i najwyżej podjedziemy do Tesco (obydwa markety są prawie koło siebie) po tego Absolwenta. Mnie pakiet z napojami nie urządza, bo napoje mamy z restauracji. Zanetaa88 Mnie się też ten z piór podoba, ale też mi nie będzie pasował, ale chyba wezmę ten drewniany, tylko nie wiem czy wziąć bardziej biały, czy bardziej drewniany kolor. Kasiamaja Na os. trzeba liczyć około 2l a nawet 3 w upał. Nicolaa W sprawie kościoła to tak jak dziewczyny piszą, w każdej parafii jest inaczej. Myśmy musieli niecały rok naprzód zarezerwować datę i godzinę, teraz, jak pójdziemy (czyli 2 tygodnie przed ślubem) damy księdzu kasę, organistce osobno, u mnie nie ma kościelnego. Tak widziałam tą promocję z colą, nawet bym to kupiła dla gości, niecałe 8zł, a 2 cole i fanta/sprite, ale problem w tym, ze za 3tyg coli mogłoby już nie być (zniknęłaby w tajemniczych okolicznościach ![]() ![]() ![]() ![]() Napojów na salę nie muszę kupować, a nawet jakbym kupowała to te małe butelki (najwyżej 0,5l), bo te duże jakoś mało elegancko się na stołach prezentują. W tesco ten zestaw był o jakąś 1zł drożej i tak jak pisze LadySith, te paczki były porozrywane. Alkoholu nie będziemy rozdawać, ale za to paczki z ciastem (i to nie każdemu, a np. rodzinie, parze itd.). Gdybym miała jeszcze każdemu flaszkę dać to bym chyba zbankrutowała, ewentualnie tylko tym, co nie będą na weselu pic (bo pojadą autkiem) My ogólnie na 50 osób z alkoholu mamy 55 czystej, 30 win (białe, białe czerwone, cytrynowe i pomarańczowe), 16 likierów, 7 żubrówek, 12 karmi black, 30 piw (tyskich, jest promocja, że jak się kupi tyskie 30 szt, to jest szansa dostać ławkę a przydałaby mi się na ogródek ![]() Na bramy mamy małe szampaniki+czekolada (ładnie zapakowane). No to e-zakupki porobiłam. Wzięłam ten wachlarz, jednak ten ciemniejszy kolor, zamówiłam perfum, i dużo rzeczy do dekoracji (miałam jechać do hurtowni, ale do 27.07 mają remanent) m.in. sizal, organzy, rafie itd. W pt jeszcze tylko zamówię te dyplomy dla świadków - i wszystko. No i moze jeszcze biżuterię. Umówiłam sie do fryzjera na trwałą (mam nadzieje, że mi tego nie zepsuje ![]() ![]() Pazurki też już umówione ![]() Coraz blizej końca z tymi przygotowaniami ![]()
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-07-13 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Rozeznanie
|
Tak się zastanawiałam biały czy ciemniejszy? Ale do sukni ecru chyba będzie lepszy ten ciemniejszy.
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do ecru raczej ciemniejszy żeby się nie zlewał z suknią, Właśnie myślę, co by wymyślić ze zdjęciami. Jakie pozy itp. Nie chce specjalnie szukać jakiegoś miejsca nie wiadomo jak daleko od sali. Mam nadzieję,że sesję zrobimy w dniu ślubu i wszystko będzie załatwione. A nie że będzie padać i sesję trzeba będzie przełożyć na inny dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim
![]() ![]()
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
kwiatuszek
mieliście szczescie z tymi meblami ![]() zanetaa88 ja tez jestem przerazona tym, że pogoda może być do kitu... najbardziej to bedzie przeszkadzac podczas sesji popoludniu, bo jak niebo bedzie zaciagniete chmurami, to moga zdjęcia kiepsko wyjsc... ![]() kitek super ze kupiliscie te wódkę ![]() my chyba z alkoholi do chyba tylko dokupimy jeszcze beczke piwa w restauracji [200zł 20 litrow litrów] i to bedzie na tyle.... na trzaskanie alkohol sie kupi u mnie w miasteczku zeby nie jezdzic znowu. no i zamowilam figurke na tort jeszcze przed chwilą [w doye]. mam nadzieje ze wyjda takie fajne, jak sa u nich w galerii ![]()
#2724 |
Rozeznanie
|
zanetaa88 my na szczescie nie mamy problemu z plenerem do zdjec bo nasza sala jest nad jeziorkiem, i w lesie wiec plener piękny
![]() a narazie jutro jedziemy podpisac umowe na salę i potem pogadamy kiedy załatwimy kościół bo jakby nie było to najważniejsze ![]()
#2725 | ||||||
Zadomowienie
|
A ja byłam dziś w tesco i był taki pakiet sobieski 0.7l +1l sok fortuna pomarańczowa za 28.99zł. Ale Ty pewnie masz półlitrówki?
Cytat:
A co do coca coli to ja w lokalu w dużych dzbankach będę miała soki, a w 0.5l butelkach cole, fante, sprite i wodę g/n. Ale, że mam tych napojów po 1l na osobę to muszę jeszcze dokupić. Więc też muszę się wykosztować na małe butelki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że dostaniesz tą ławkę z tyskiego ![]() Mam nadzieję, że w końcu trafisz na super biżuterię i w normalnej cenie ![]() Dobrze, że już kupiliście tego polanina, ale cena im poszła do góry ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw się, następnym razem prawko na pewno zdasz ![]() Cytat:
A Tobie co się stało? No przecież 3października będzie polska złota jesień i słoneczko ![]() My też chcemy kupićbekę piwa, ale nie wiem czy 20litrów wystarczy ![]() ![]() A firurkę zamawiałaś jakąś już gotową czy własny projekt robisz? Bo mi mają też robić (właśnie jestem na etapie rozmwy), ale własny projekt, a i TŻ ani nikt o tym nie wie, to będzie niespodzianka na torcie (firurka w stylu wędkarskim) ![]() A u mnie rodzice robią remont w mieszkaniu (chyba się przejęli weslem i tym że goscie przyjadą), a mnie to wkurza, bo zamiast robić we własnym M (którego jeszcze nie mam-bo musimy sobie kupić albo wynająć), to robię swój pokój, który za niecałe 3miesiące opuszczę ![]() ![]()
![]() |
#2726 |
Rozeznanie
|
Nic mis ie nie chce, jak o 15 wyszłam z domu, to dopiero teraz ściągłam.
LADYSITH Te likiery to taki a'la sheridan, taki gęsty, jak ajerkoniak. SSR Perfum Fantasy Britney Spears (do tego w komplecie jest balsam do ciała i żel pod prysznic), b. mi się spodobał na strefie bezcłowej, a że nigdzie u nas go nie ma to musiałam zamówić z e-perfumerii. Piw wystarczy (na 20 facetów, w tym kilka sztuk niepijących piwa i kilka sztuk wogóle niepijących), będą miec "na smak" a jak będą chcieli więcej to niech se w restauracji kupią. Ja kilka razy byłam na weselu, co była tylko czysta i nic kolorowego i jak chciałam drinka to musiałm sobie w barze kupic. Będzie tyle ile będzie i jak braknie to trudno, a ja już się tym nei przejmuję. Dziś biżuterii też nei znalazłam, a jak była to tez ponad 300zł ![]() Sukienke nei na poprawiny (bo poprawin nie mam, tylko obiad, a na takie okazje to akurat mam pełno ciuchów), na lato chciałam. Byłam zaś w C&A i juz zaś miałam w ręku tą białą sukienką co wcozraj mierzyłam, idą z nią juz prawie do kasy, a tu patrzę długie sukienki, wzięłam do przymierzalni i tę białą odłożyłam ![]() ![]() ![]() A wachlarz wzięłam ten drewniany.
#2727 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Rozeznanie
|
Byliśmy wczoraj u znajomych, oni mają córeczkę 5-letnią i z nią przyjdą na wesele, ale że nikogo ta dziewczynka nie zna, to obawiają się, że będzie cały czas siedziała przy nich
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nawet mi to pasuje, bo już teraz wiem, jak usadzić gości przy stołach ![]()
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-09-08 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
LadySith widzisz nawet nie pomyślałam o chmurach!
Cały czas się nastawiam na słońce a z tego co wyczytałam w sierpniu mają być upały! Więc bądźmy dobrej myśli.. ~~*~~ Nicolla koło mojej sali też są ładne miejsca, nawet w tej miejscowości w której mam wesele są ruiny zamku z czerwonej cegły to na pewno je wykorzystamy do sesji. ~~*~~ SSR to samo mam w domu. SAJGON! Ale remont sama chciałam,bo no nie był za ładny. Teraz tylko dokończyć małe sprawy i wszystko gra. My remont musimy zrobić u siebie,ale to dopiero w przyszłym tygodniu jak mój przystojniak wróci ![]() ~~*~~ Kitek ![]() No wiecie co!? Taki tupet mieć! A jakby córka nie miała koleżanki to co, nie przyszliby?! PARANOJA! A nie wierze,że nie będzie kogoś na weselu w podobnym wieku i na pewno znalazła by sobie córka zajęcie. Czego też ludzie nie wymyśla! W tym momencie dziecko jest dla Nim utrapieniem a nie szczęściem ![]() Boże! Co to się dzieje! Dobrze,że Ci się chociaż zgadzają kto gdzie usiądzie. ~~*~~ Dzisiaj muszę iść opalić trochę ciałka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
Kochanie miałam jeszcze wstawić zdjęcia, które przerobiłam od koleżanki.
Najpierw przerobione, potem zdjęcie fotografa. Niestety twarze są zakryte i nie widać ich pięknych uśmiechów. Jak się podoba?! Przepraszam,że post pod postem, zapomniałam edytować wcześniejszy, a już wstawiłam ten. ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2009-07-14 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.