|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
hej już jestem, Aniu my to mamy z naszymi dzieciaczkami
![]() czekoladka dzięki za przekazanie wieści no więc moja pani gin wysyła po 41 tyg do szpitala zeby wszystko było pod kontrolą, ciśnienie ktg i w ogóle... nie chcę strasznie ale mam nadzieję i się tego obawiam zarazem, że stwierdzą ze nie ma na co czekać że łożysko stare i wywołają. bo teraz 41 tc i jeszcze max tydzień chyb bo ile będą trzymać??? |
|
|
|
#572 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz
Dziekuje za kciuki I prosze o jescze. Badanie w porzadku, tylko ze KTG wykazalo regularna akcje skurczowa na poziomie 40-50 I szybkie tetno dziecka. Teraz mam poczekac 2 godziny I pojsc na nastepne KTG I wtedy zdecyduja co dalej. Boje sie...
|
#573 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz
Cytat:
trzymamy kciuki mocno mam wieści od Unholy, Bartuś dziś wychodzi |
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Witam
Chciałabym się nieśmiało przyłączyć do wątku ![]() Podglądam Was od dawna i gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom!!! Ja mam termin na 20 sierpnia - Zosia Ja na razie żadnego kłucia ani bóli krocza nie odczuwałam... Zastanawiam się czy aby wszystko ok... Chociaż moja gin mówi, tak jak mój TŻ , że jestem książkowym przypadkiem... Poczekamy zobaczymy.Pozdrawiam Was mamuśki
|
#575 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to w takim razie trzymamy sie razem Cytat:
![]() Cytat:
Jak sie dzisiaj czujesz?Cytat:
Cytat:
![]() Nie martw sie, bedzie dobrze! Trzymam ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla brata Szykujecie jakas imprezke?Cytat:
![]() Tak, po 37 tygodniu juz jest ciaza donoszona Cytat:
Ja bede miala co zrzucac ![]() Czesc kobietki, melduje sie z pracy Dzisiaj rano maz zadzwonil, ze nasz szofer sie nie pojawil... Po przebojach z samochodem maz podziekowal mu za wspolprace i powiedzial, ze z koncem lipca sie pozegnamy- no to ten wspanialomyslnie zadzwonil dzisiaj 5 minut przed otwarciem, ze nie przyjdzie do pracy
|
|
#576 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#577 |
|
BAN stały
|
a i zapomniałam dopisać że macie pozdrowienia od Unholy
|
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Angy! Gratuluje coreczki! Mamy taki sam termin
Dziękuję Tak sie zastanawiam nad tym smoczkiem do szpitala... Ja szczerze mówiąc nie chciałam dziecka od razu do smoczka przyzwyczajać, to miała być już ostateczna ostateczność A teraz to już sama nie wiem. Ale pewnie wezmę na tak zwany wypadek...
|
#579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Angy witamy u Nas
Cytat:
Siedzę nad klawiaturą i głowa mi leci w dół, tak mi się chce spać. ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Unholy wracaj do nas szybko!!!!!!! Dziewczyny macie jakieś pomysły na tytuł wątku na Odchowalni???? Przecież już jest tyle mam z dzidziusiami na świecie, a myśmy nawet nie założyły wątku Trzeba to zrobić jak najszybciej !!!! ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Czekam na propozycje tytułu najpóźniej do jutra do 12 w południe. Jeżeli nie trafi się żadna to wpisuję standardowo: Dzieciaczki lipcowo - sierpniowe 2009. |
|
|
|
|
#581 | ||||
|
celebriti
|
Cytat:
a jacuzzi, troche zabki, jakies prysznice duzo daja, naprawde niweluje to napiecie miesni szkieletowych. warto. Kostium kupilam w GO Sporcie specjalny dla ciezarowek, moze nie top trendy ale pasuje idealnie. w ogole olej konwenanse zobaczysz jak jest fajnie.Cytat:
2,5 kg wazy Twoje dziecko a co z reszta? chyba ze Ty chudlas... w kazdym razie jestem pelna podziwu ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
czegos nie wiem?
|
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
Groszkolino jak bedzie jeszcze okazja isc to sprobuje sie przełamać
![]() Ulcia 3mam kciuki zeby wszystko się szczesliwie skonczylo ![]() Ugotowałam własnie zupkę z kurkami i się zajadam Mały fika w brzuszklu chyba mu smakuje
|
|
#583 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie!
Pewnie nikt mnie tu nie pamięta, udzielałam się całkiem na poczatku wątku, ale później się przeprowadziłam i nie miałam neta. Teraz już takowy posiadam i od dłuższego czasu was podczytuje. Dzięki wam rozwiałam wiele wątpliwości odnosnie przebiegu mojej ciązy, nawet nie wiecie ile razy mi pomogłyście . Ja podobnie jak skierka1981 mam termin na 9 lipca (a raczej miałam ) i też spodziewam się córeczki. Teraz jestem już 5 dni po terminie i boję się strasznie,że czeka mnie wywoływanie porodu (jak nic się nie ruszy mam zgłosić się do szpitala w piątek). Cała chodzę w nerwach i boję się jak to wszystko się ułoży.Pozdrawiam! |
|
|
|
#584 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.
Tak was czytam ale kompletnie brak mi weny na odpisywanie. Nic mi sie juz nie chce. Myslalam ze w 9miesiacu dopadnie mnie tak zawany syndrom wicia gniazda i co? I . Ciagle mnie cos kluje w pochwie i nic nie moge robic . Pojechalam dzisiaj tylko na policje (w koncu po pol roku ) po kolejne pozwolenie na pobyt i prace i juz mialam problemy z powrotem do domu. Ehh. Czeka mnie gora prasowania . Nie wiem jak ja to zrobie...Witaj angy Co do smoczka to ja tez kupilam. Wole miec, tak na wszelki wypadek Objadam sie wlasnie czeresniami . Juz czuje ta nadchodzaca zgage
|
#585 | |
|
celebriti
|
WrednaAfrodyta: widze ze jestes z wawy, ja bylam na warszawiance jakby co
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Apropos smoczka - ja sama chodziłam z nim do 3 roku życia i mam teraz krzywy zgryz. Nie jest to jakaś masakra, ale zawsze.... Może teraz są jakieś lepsze, nie wiem bo szczerze mówiąc wykazałam sie sporą ignorancją jeżeli chodzi o smoczki i w ogóle sie nad nim nie zastanawiałam aż do dzisiaj
Ogólnie mam mętlik w głowie... Na pewno zapytam moją gin.
|
#587 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witamy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dzieki brat chce zrobic impreze razem z 2 przyjaciol jakies wspolne wielkie ognicho- ja chyba sie juz nie zalapie...... ![]() Cytat:
![]() "Wakacyjne nasze szkraby przywitały swoje mamy"!- Lipcowo-sierpniowe słoneczka 2009 Ale jestem padnieta- 2 godziny auto mylam!! ale az sie prosilo"umyj mnie"
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-07-14 o 14:19 |
|||||||
|
|
|
#588 | |
|
celebriti
|
wrócę do tematu torby... jesli ktoras z was bierze ubranka to ile? spioszki kaftaniki? ja wlasnie szukam na alle rożka i kocyka, zabieracie tez? ja mam torbe spakowana na niezbedne minimum ale wole wziac cos co potrzebne.
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mysle za starczyly 3 - 4 kompleciki rozka i kocyka tez nie biore.......jedynie pieluszki tetrowe zeby wytrzec np. dupcie mam pytanko do ciebie o co chodzi z tym cytatem nalesniki i parowki??bo troche smieszny hhe
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-07-14 o 14:23 |
|
|
|
|
#590 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
hej, ja idę do szpitala w czwartek pewnie zrobią badania i też będą wywoływać bo może łożysko stare albo coś. szpital przepełniony to raczej nie będą mnie trzymać... boję się cholernie może coś się ruszy samo do czwartku.... dobrze byoby. bo toleżenie w szpitalu na tych niewygodnych łóżkach...szkoda słówkleopatra, angy witajcie ja też mam kupione 2 smoczki tak na wszelki wypadek, do szpitala jak będzie trzeba to mąż mi dowiezie...właśnie muszę zadzwonić do szpitala i się zapowiedzieć że w czwartek będę i zapytać czy mam od razu brać rzeczy dla małej czy tylko swoje. mąż będzie do pracy jeździć i w ciągu dnia jakby się zaczęło to nie będzie miał jak mi dowieźć, a koleżanka tu nie wejdzie... zobaczę co powiedzą. a dziś kupiłam malinki i zrobię naleśniki z malinkami sobie dogodzę mimo mojej wagi - to czekoladce pisałam sms-em już. pani gin kazała mi się dziś zważyć i mam 23 kg do przodu - choć tego mocno nie widać, ale pani gin subtelnie mi powiedziała że to za dużo i będę miała problemy ze zrzuceniem i to źle o niej świadczy bo ona nie powinna do czegoś takiego dopuścić potem z mężem gadałam to się popłakałam, przykro mi się zrobiło. i jeszcze mówi mi że po porodzie proszę przyjść, a takiego..... no to teraz mi lepiej i mogę iść pozmywać i zabierać się za ciasto naleśnikowe co by trochę postało... Groszkolino, ja wzięłam do szpitala bo muszę mieć pieluszki tetrowe 5 szt, do tego flanelowe 2 albo 3 i ciuszki to śpiochy ( kurczę zapomniałam jedne to śpiochy a drugie??bynajmniej jedne z rękawkami, drugie bez po 2 szt czyli razem 4), kaftaniki 3, koszulki3, półśpiochy 2, body3, skarpetki3, niedrapki 2, czapeczki3, kocyk mały na wszelki wypadek. do tego pieluszki jednorazowe ok 15 szt, chusteczki nawilżane, oliwka i płatki kosmetyczne takie większe. rożek w domu jak coś to mąż przywiezie i chyba wszystko... to ja to mam bo u mnie wszystko trzeba Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-07-14 o 14:35 |
|
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec sie nie przejmuj gadaniem baby!! bedziemy sie wspolnie wspierac potem przy powrocie do dawnej wagi
|
|
#592 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no wiem oki uciekam bo i tak mi się nie chce nic robić |
|
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo nie widac tego po mnie ponoc......
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do mycia auta: To chcesz może szybciej urodzić? ![]() Skierko nie przejmuj się. Ja mam na plusie 17 kg, najbardziej poszło mi w uda i tyłek, spodnie wszystkie mam tak ciasne w udach, że nawet ich już nie zakładam. Po porodzie będziemy się wspólnie odchudzać, a zresztą dzieciaczki są tak czaso- i pracochłonne, że nawet się nie obejrzymy jak wrócimy do wagi sprzed porodu. ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Jaki bierzecie płyn do higieny intymnej do szpitala? Taki jak do tej pory używałyście czy jakiś specjalny? Czytałam gdzieś, że dziewczyny polecają mydło w płynie "Biały Jeleń"
|
|
|
|
|
#595 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, a to nie powinno być tak, że jak skrócona to nie można dosięgnąć? ![]() Ja w końcu umyłam tę szczotkę płynem Hippa i zostawiłam, żeby wyschła. Cytat:
A w mojej ciążowej książce pisali, że te kłucia mogą być przez rozluźnianie się wiązadeł macicy ![]() Cytat:
![]() Ja panikuję od jakichś 2 miesięcy , zobaczymy jaka wróżka z tej koleżanki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#596 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Ja 2 lipca miałam już stopień dojrzałości łożyska II/III.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, musi być dobrze Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, myślę, że to powinny zrobić dziewczyny już rozpakowane.
|
|
|
#597 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) napisał, że lepiej do 6 tygodnia nie dawać dzieciaczkom smoczka.Cytat:
![]() Cytat:
, ja mam to samo ![]() Cytat:
, rożek wezmę Cytat:
, jak taka mądra, to mogła wcześniej o tym z Tobą delikatnie porozmawiać, a nie teraz jej się zebrało Dzięki za info o ciuszkach ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
No i zapomniałam o najważniejszym - kupiliśmy dziś wózek
|
|
|
#598 |
|
Ola-Unhola
|
No to jestem
Udało się dzisiaj uciec juz ze szpitala. Pani ordynator była słusznego zdania i wypuścili Bartusia. ![]() Rana się ładnie goi, jest sucha, nie ma gorączki, to po co siedzieć tam bez sensu. Za tydz. mamy iśc na zdjęcie szwów. A teraz mam robić opatrunki (maśc właśnie zakupiłam). Za przyjemnośc nocowania w szpitalu (rodzic, babcie itp) płaci się 20 zł za dobę...Stówka poszła sobie na bezpłatną służbę zdrowia...To podobno pokrywa koszty jednorazowego prania pościeli - drogie mają te proszki...i używania czajnika (którego i tak nie używałam) Za 25 zł można znaleźć kwaterę nad morzem... Idę posparzać zabawki, poprać ubranka, żeby zarazki się nie rozsiały, bo az mnie telepie jak sobie pomyślkę o tych wszystkich chorobach. odezwę się później. Buziaczki
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu tak dziwnie, że już tyle mam mamy rozpakowanych, a jeszcze nie mają własnego wątku. Moje skurcze przepowiadające to twardniejący brzuch (cały) , nie towarzyszy temu żaden ból, ani dyskomfort. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Unholy witamy z powrotem
|
|
|
|
|
#600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że jesteście już w domku i że wszystko ładnie się goi ![]() Cytat:
. No ogólnie, zdziwiłam się ![]() Dzięki za opis skurczu, ja zawsze zrzucam na Kubę, jak mi brzuch twardnieje, bo wtedy ma również dziwny kształt
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

... główka małego też już ustawiona 
Jak sie dzisiaj czujesz?
Szykujecie jakas imprezke?

) i też spodziewam się córeczki. Teraz jestem już 5 dni po terminie i boję się strasznie,że czeka mnie wywoływanie porodu (jak nic się nie ruszy mam zgłosić się do szpitala w piątek). Cała chodzę w nerwach i boję się jak to wszystko się ułoży.
może coś się ruszy samo do czwartku.... dobrze byoby. bo toleżenie w szpitalu na tych niewygodnych łóżkach...szkoda słów