|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
BAN stały
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
hej już jestem, Aniu my to mamy z naszymi dzieciaczkami
![]() czekoladka dzięki za przekazanie wieści ![]() no więc moja pani gin wysyła po 41 tyg do szpitala zeby wszystko było pod kontrolą, ciśnienie ktg i w ogóle... nie chcę strasznie ale mam nadzieję i się tego obawiam zarazem, że stwierdzą ze nie ma na co czekać że łożysko stare i wywołają. bo teraz 41 tc i jeszcze max tydzień chyb bo ile będą trzymać??? |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz
Dziekuje za kciuki I prosze o jescze. Badanie w porzadku, tylko ze KTG wykazalo regularna akcje skurczowa na poziomie 40-50 I szybkie tetno dziecka. Teraz mam poczekac 2 godziny I pojsc na nastepne KTG I wtedy zdecyduja co dalej. Boje sie...
#573 | |
BAN stały
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz
Cytat:
trzymamy kciuki mocno ![]() mam wieści od Unholy, Bartuś dziś wychodzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Witam
![]() Chciałabym się nieśmiało przyłączyć do wątku ![]() Podglądam Was od dawna i gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom!!! Ja mam termin na 20 sierpnia - Zosia ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was mamuśki ![]()
#575 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No to w takim razie trzymamy sie razem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie martw sie, bedzie dobrze! Trzymam ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla brata ![]() Cytat:
![]() Tak, po 37 tygodniu juz jest ciaza donoszona ![]() Cytat:
![]() ![]() Czesc kobietki, melduje sie z pracy ![]() Dzisiaj rano maz zadzwonil, ze nasz szofer sie nie pojawil... Po przebojach z samochodem maz podziekowal mu za wspolprace i powiedzial, ze z koncem lipca sie pozegnamy- no to ten wspanialomyslnie zadzwonil dzisiaj 5 minut przed otwarciem, ze nie przyjdzie do pracy ![]() ![]()
![]() |
#576 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#577 |
BAN stały
|
a i zapomniałam dopisać że macie pozdrowienia od Unholy
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
Czesc Angy! Gratuluje coreczki! Mamy taki sam termin
![]() Dziękuję ![]() Tak sie zastanawiam nad tym smoczkiem do szpitala... Ja szczerze mówiąc nie chciałam dziecka od razu do smoczka przyzwyczajać, to miała być już ostateczna ostateczność ![]()
#579 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#580 | |
Zakorzenienie
|
Angy witamy u Nas
![]() Cytat:
Siedzę nad klawiaturą i głowa mi leci w dół, tak mi się chce spać. ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Unholy wracaj do nas szybko!!!!!!! Dziewczyny macie jakieś pomysły na tytuł wątku na Odchowalni???? Przecież już jest tyle mam z dzidziusiami na świecie, a myśmy nawet nie założyły wątku ![]() Trzeba to zrobić jak najszybciej !!!! ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Czekam na propozycje tytułu najpóźniej do jutra do 12 w południe. Jeżeli nie trafi się żadna to wpisuję standardowo: Dzieciaczki lipcowo - sierpniowe 2009. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#581 | ||||
celebriti
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Zadomowienie
|
Groszkolino jak bedzie jeszcze okazja isc to sprobuje sie przełamać
![]() Ulcia 3mam kciuki zeby wszystko się szczesliwie skonczylo ![]() Ugotowałam własnie zupkę z kurkami i się zajadam ![]() ![]()
#583 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie!
Pewnie nikt mnie tu nie pamięta, udzielałam się całkiem na poczatku wątku, ale później się przeprowadziłam i nie miałam neta. Teraz już takowy posiadam i od dłuższego czasu was podczytuje. Dzięki wam rozwiałam wiele wątpliwości odnosnie przebiegu mojej ciązy, nawet nie wiecie ile razy mi pomogłyście ![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.
Tak was czytam ale kompletnie brak mi weny na odpisywanie. Nic mi sie juz nie chce. Myslalam ze w 9miesiacu dopadnie mnie tak zawany syndrom wicia gniazda i co? I ![]() ![]() ![]() ![]() Czeka mnie gora prasowania ![]() Witaj angy ![]() Co do smoczka to ja tez kupilam. Wole miec, tak na wszelki wypadek ![]() Objadam sie wlasnie czeresniami ![]() ![]()
#585 | |
celebriti
|
WrednaAfrodyta: widze ze jestes z wawy, ja bylam na warszawiance jakby co
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Zakorzenienie
|
Apropos smoczka - ja sama chodziłam z nim do 3 roku życia i mam teraz krzywy zgryz. Nie jest to jakaś masakra, ale zawsze.... Może teraz są jakieś lepsze, nie wiem bo szczerze mówiąc wykazałam sie sporą ignorancją jeżeli chodzi o smoczki i w ogóle sie nad nim nie zastanawiałam aż do dzisiaj
![]()
#587 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzieki ![]() brat chce zrobic impreze razem z 2 przyjaciol jakies wspolne wielkie ognicho- ja chyba sie juz nie zalapie...... ![]() Cytat:
![]() "Wakacyjne nasze szkraby przywitały swoje mamy"!- Lipcowo-sierpniowe słoneczka 2009 Ale jestem padnieta- 2 godziny auto mylam!! ale az sie prosilo"umyj mnie" ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-07-14 o 13:19 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
celebriti
|
wrócę do tematu torby... jesli ktoras z was bierze ubranka to ile? spioszki kaftaniki? ja wlasnie szukam na alle rożka i kocyka, zabieracie tez? ja mam torbe spakowana na niezbedne minimum ale wole wziac cos co potrzebne.
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mysle za starczyly 3 - 4 kompleciki rozka i kocyka tez nie biore.......jedynie pieluszki tetrowe zeby wytrzec np. dupcie mam pytanko do ciebie o co chodzi z tym cytatem nalesniki i parowki??bo troche smieszny hhe
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-07-14 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#590 | |
BAN stały
|
Cytat:
hej, ja idę do szpitala w czwartek ![]() ![]() kleopatra, angy witajcie ![]() ja też mam kupione 2 smoczki tak na wszelki wypadek, do szpitala jak będzie trzeba to mąż mi dowiezie...właśnie muszę zadzwonić do szpitala i się zapowiedzieć że w czwartek będę i zapytać czy mam od razu brać rzeczy dla małej czy tylko swoje. mąż będzie do pracy jeździć i w ciągu dnia jakby się zaczęło to nie będzie miał jak mi dowieźć, a koleżanka tu nie wejdzie... zobaczę co powiedzą. a dziś kupiłam malinki i zrobię naleśniki z malinkami sobie dogodzę mimo mojej wagi - to czekoladce pisałam sms-em już. pani gin kazała mi się dziś zważyć i mam 23 kg do przodu - choć tego mocno nie widać, ale pani gin subtelnie mi powiedziała że to za dużo i będę miała problemy ze zrzuceniem i to źle o niej świadczy bo ona nie powinna do czegoś takiego dopuścić ![]() ![]() ![]() no to teraz mi lepiej i mogę iść pozmywać i zabierać się za ciasto naleśnikowe co by trochę postało... Groszkolino, ja wzięłam do szpitala bo muszę mieć pieluszki tetrowe 5 szt, do tego flanelowe 2 albo 3 i ciuszki to śpiochy ( kurczę zapomniałam jedne to śpiochy a drugie??bynajmniej jedne z rękawkami, drugie bez po 2 szt czyli razem 4), kaftaniki 3, koszulki3, półśpiochy 2, body3, skarpetki3, niedrapki 2, czapeczki3, kocyk mały na wszelki wypadek. do tego pieluszki jednorazowe ok 15 szt, chusteczki nawilżane, oliwka i płatki kosmetyczne takie większe. rożek w domu jak coś to mąż przywiezie i chyba wszystko... to ja to mam bo u mnie wszystko trzeba Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-07-14 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec sie nie przejmuj gadaniem baby!! bedziemy sie wspolnie wspierac potem przy powrocie do dawnej wagi ![]()
![]() |
#592 | |
BAN stały
|
Cytat:
no wiem ![]() oki uciekam bo i tak mi się nie chce nic robić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo nie widac tego po mnie ponoc...... ![]()
![]() |
#594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do mycia auta: To chcesz może szybciej urodzić? ![]() Skierko nie przejmuj się. Ja mam na plusie 17 kg, najbardziej poszło mi w uda i tyłek, spodnie wszystkie mam tak ciasne w udach, że nawet ich już nie zakładam. Po porodzie będziemy się wspólnie odchudzać, a zresztą dzieciaczki są tak czaso- i pracochłonne, że nawet się nie obejrzymy jak wrócimy do wagi sprzed porodu. ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Jaki bierzecie płyn do higieny intymnej do szpitala? Taki jak do tej pory używałyście czy jakiś specjalny? Czytałam gdzieś, że dziewczyny polecają mydło w płynie "Biały Jeleń" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja w końcu umyłam tę szczotkę płynem Hippa i zostawiłam, żeby wyschła. Cytat:
![]() A w mojej ciążowej książce pisali, że te kłucia mogą być przez rozluźnianie się wiązadeł macicy ![]() Cytat:
![]() Ja panikuję od jakichś 2 miesięcy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#597 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki za info o ciuszkach ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
No i zapomniałam o najważniejszym - kupiliśmy dziś wózek ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 |
Ola-Unhola
|
No to jestem
![]() Udało się dzisiaj uciec juz ze szpitala. Pani ordynator była słusznego zdania i wypuścili Bartusia. ![]() Rana się ładnie goi, jest sucha, nie ma gorączki, to po co siedzieć tam bez sensu. Za tydz. mamy iśc na zdjęcie szwów. A teraz mam robić opatrunki (maśc właśnie zakupiłam). Za przyjemnośc nocowania w szpitalu (rodzic, babcie itp) płaci się 20 zł za dobę...Stówka poszła sobie na bezpłatną służbę zdrowia...To podobno pokrywa koszty jednorazowego prania pościeli - drogie mają te proszki...i używania czajnika (którego i tak nie używałam) Za 25 zł można znaleźć kwaterę nad morzem... Idę posparzać zabawki, poprać ubranka, żeby zarazki się nie rozsiały, bo az mnie telepie jak sobie pomyślkę o tych wszystkich chorobach. odezwę się później. Buziaczki
#599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje skurcze przepowiadające to twardniejący brzuch (cały) , nie towarzyszy temu żaden ból, ani dyskomfort. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Unholy witamy z powrotem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super, że jesteście już w domku i że wszystko ładnie się goi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki za opis skurczu, ja zawsze zrzucam na Kubę, jak mi brzuch twardnieje, bo wtedy ma również dziwny kształt ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.