Makijaż na wakacyjną imprezę - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Artykuły i newsy

Notka

Artykuły i newsy Dyskusje o artykułach i newsach zamieszczanych na naszym portalu.

Narzędzia
Stary 2009-07-13, 11:38   #1
redakcja
(ro)BOT

Makijaż na wakacyjną imprezę

Zobacz jak zrobić krok po kroku szybki, prosty i efektowny makijaż na letnie wieczory. czytaj więcej
redakcja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 13:53   #2
Mloda
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Mloda
Dot.: Makijaż na wakacyjną imprezę

Taki prosty, a taki efektowny!! Super

Młoda bloguje- http://www.82inez.blogspot.com/
Młoda rozbija sie na YT http://www.youtube.com/user/82Inez
Mloda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 13:58   #3
me3050
Przyczajenie

świtene !!
me3050 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 15:21   #4
S1oneczko
Raczkowanie

.

Edytowane przez S1oneczko
Czas edycji: 2009-08-18 o 01:13
S1oneczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 15:30   #5
bebunio
jak promyczek słońca....

oczka przepiękne ta kreska górna w wyrazistym kolorku

a jaka fajna rozwichrzona fryzura!

dane do wpłaty są w pierwszym poście mojego wątku!!! jeżeli potrzebujesz więcej danych, proszę o pw

Edytowane przez bebunio
Czas edycji: 2009-07-13 o 15:31
bebunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 16:38   #6
rachela
Zakorzenienie

@ S1oneczko - może popraw ustawienia monitora? Pomijając już fakt, iż w opisie wyraźnie zaznaczono - brak podkładu.

Kreska wygląda świetnie, ale kolor - dla odważnych.
Ja tam odważna nie jestem, nawet na granat nie mogę się zdecydować i tkwię od lat w czerni ;]

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 16:56   #7
carlet
Przyczajenie

trzeba byc slepym aby nie zobaczyc podkladu na tych zdjeciach ...

* dbam o wlosy i paznokcie
* chodze regularnie na silowni
* staram sie jesc mniej slodyczy (oj ciezko)
* czytam wizaz
carlet jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-13, 18:57   #8
Black_Bride
Raczkowanie

GG do Black_Bride

jej super! mam pytanie gdzie mozna kupic i jakiej marki taki mocny kolor pigmentu?
Stary 2009-07-13, 19:29   #9
FilippaEilhart
Przyczajenie

GG do FilippaEilhart

wszystko pięknie, niestety ja nie umiem opanować sztuki równej kreski...
FilippaEilhart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 20:16   #10
gayenka
Zakorzenienie

Wg mnie Aga jest typem mieszanym ale moge sie mylic podkladu na zdjeciach nie ma ,skoro nie jest to zaznaczone-dobrej jakosci minaralny brazer bedzie kryl lepiej niz wiele podkladow mi sie podoba bardzo ,czy to jest pigment z CS?
se stehny váhy, tě každej zná,
tě každej zná, tě každej zná
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

gayenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 21:44   #11
Kicia_Wampirzyca
Zakorzenienie

GG do Kicia_Wampirzyca

Cudowny makijaż, idealny na lato !
Górna kreska świetnie ożywia spojrzenie i dodaje mu zalotności.
Twarz jest pięknie wymodelowana i opalona za pomocą pudru brązującego.
Żałosne, że niektórzy widzą podkład i nie umieją czytać ze zrozumieniem
Aga ma ładną cerę i bez podkładu, wystarczy jej puder brązujący (jak zresztą widać).

http://kiciawampirzyca.blogspot.com
Kicia_Wampirzyca jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-13, 23:54   #12
cathy
Organizatorka

GG do cathy

Aga jak zwykle zachwyca ! Piękna letnia propozycja. Makijaż niby prosty, a jaki efektowny. Kreska w żywym odcieniu świetnie podkreśla opaleniznę i nadaje lekkiego pazurka. Zdecydowanie jestem na TAK. Prosto, a jak uroczo !
cathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 01:11   #13
Jeanne90
Zakorzenienie

Chociaż Agę uwielbiam i podziwiam, tym razem muszę powiedzieć: nie podoba mi się.
Ten makijaż przytłoczył oczy i zmniejszył je. Jestem na nie
Stary 2009-07-14, 09:48   #14
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cudna ta kreska na oku! a Aga piękna!!!

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 10:45   #15
sylwia532
Zakorzenienie

Wow!!!!!!!!!!!przepieknie !!!
makijaz prosty z minimalna iloscia kosmetykow-w sam raz na lato
pieknie wygladasz
sylwia532 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-14, 11:53   #16
S1oneczko
Raczkowanie

.

Czas edycji: 2009-08-18 o 01:14
Stary 2009-07-14, 12:12   #17
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez S1oneczko Pokaż wiadomość
Żałosny jest Twój komentarz Umiem czytać, ale od czegoś mam oczy
Jedyne co widze, to tone pudru na oczach, bo puder wchodzi w kazde zagłębienie na skórze Miniaturka na stronie głównej az poraża żółtym odcieniem i ma sie wrażenie, że skóra jest pokryta gruba warstwa podkładu. To nie poprzez ustawienia monitora, jeżeli inne zdjęcia są w porzadku to cos jest nie tak.
Halo, dziewczyno, opanuj się. Ja wiem, wpadłaś na forum, zobaczyłaś, że są tu utalentowane dziewczyny i poczułaś nieodpartą chęć krytykowania za wszelką cenę z zazdrości, ale rób to w sposób kulturalny. Jeśli chcesz zdobyć 'sławę' na tym forum, to pokaż, co Ty potrafisz, zanim zaczniesz krytykować innych. Kojarzysz taką postać jak Sara May? Ona właśnie w taki sposób próbuje zrobić karierę. Jeździ równo po wszystkich, krytykuje, kogo się da, a sama niewiele potrafi i jest wyśmiewana przez całe otoczenie. Żałosne, prawda?
Stary 2009-07-14, 12:34   #18
WhiteInnocent
Wtajemniczenie

S1oneczko- widać, że kompletnie się nie znasz także wybaczamy

Bardzo ładny makijaż, który oczywiście Adze pasuje Piękny kolor tego eye linera

Mój dom jest tam, gdzie moje koty są
WhiteInnocent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 13:06   #19
S1oneczko
Raczkowanie

Dziewczyny nie wiem o co wam chodzi. Napisałam, że jest efekt maski na buzi, czyli to co widzę. Wyrażam swoje zdanie. Nie mam nic do makijazu oczu, napisałam, ze jest w porządku. O jakim robieniu kariery mowa? Kariera na forum? To niedorzeczne.

To forum jest od wyrazania własnej opini- moje słowa sa krytyczne, bo coś mi się nie podoba, więc to sygnalizuje. Mam wrażenie, że każdy głos który nie będzie zgodny z waszymi spowoduje, że taka osoba zostanie wygryziona. Czy to jest miejsce do tego, żeby sobie słodzić w nieskończoność? Nie podoba mi się kwestia cery, więc ją wyraziłam.

Czas edycji: 2009-07-14 o 13:12

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-14, 13:15   #20
Candy Killer
Zakorzenienie

Mi sie bardzo podoba taki minimalizm kolorowy
liner jest piekny no i dolna powieka tak jak uwielbiam
co do twarzy to zadnej maski tam nie ma..widac delikatne podkreslenie kolorytu skory wiec nie rozumiem po co takie komenatrze skoro nikt inny nie widzi tony pudru a jedna osoba widzi..
a co do rzes to wszystkie dziewczyny tu pokazywane same sie maluja bo w tym sa/jestesmy dobre i mamy taka szanse sie pokazac tu na glownej stronie,a nie kazdy lubi kazda rzese osobno...ja osobiscie nienawidze!

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 13:26   #21
xPaula20x
Zadomowienie

GG do xPaula20x

mi sie to nawet podoba a jezeli chodzi o makijaz to niemam do tego zdolnosci wiec szkoda ze nieudało by mi sie tego odwzorowac
xPaula20x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 13:33   #22
NieTakaJakWy
Przyczajenie

Ten makijaż bardzo mi się podoba. Natomiast zamiast niebieskiego eyeliner`a użyłabym ciemnego fioletu, uważam, że efekt byłby bardziej "wystrzałowy". Ja niestety nie zakryje samym pudrem mankamentów skóry, tj. worki (dziedziczne ;/), zaskórniki (już nie mam do nich siły!). Więc w moim przypadku wchodzi w grę podkład a na modelce ten make-up wygląda olśniewająco !
12.12.08 ^^

NieTakaJakWy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 13:38   #23
S1oneczko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
Mi sie bardzo podoba taki minimalizm kolorowy
liner jest piekny no i dolna powieka tak jak uwielbiam
co do twarzy to zadnej maski tam nie ma..widac delikatne podkreslenie kolorytu skory wiec nie rozumiem po co takie komenatrze skoro nikt inny nie widzi tony pudru a jedna osoba widzi..
a co do rzes to wszystkie dziewczyny tu pokazywane same sie maluja bo w tym sa/jestesmy dobre i mamy taka szanse sie pokazac tu na glownej stronie,a nie kazdy lubi kazda rzese osobno...ja osobiscie nienawidze!
Maski tam nie ma- to pojęcie wzgledne. Dla mnie jest w momencie, gdy w kazdym załamaniu skóry zbiera się kosmetyk. Dla mnie również kolor tego pudru jest za żółty. Nie jestem sama w tym, że to widzę, przeczytaj jeszcze raz wszystkie posty. Swietnie, że robicie to w czym jestescie dobre nie neguje tego. Wyrażam swoje zdanie- kolor cery i efekt maski, bo dla mnie jest tego kosmetyku stanowczo za dużo mi się nie podoba, podobnie jak sklejone rzęsy. Nie neguję tego, że makijaż oka jest naprawdę niezły co jeszcze raz podkreslam, bo zostałam zlinczowana za wyrażenie własnej opinii. Nie mam zamiaru słodzik, jeżeli widzę, że coś mi nie odpowiada. Wiem, że to makijaz osoby, która obserwujecie od jakiegoś czasu i zadna z was nie odważy się na słowa krytyki. Ja nie widze powodu dla którego miałabym się powstrzymac. W końcu po to ktoś wstawił te zdjęcia, aby móc przeczytać czy coś jest w porządku lub nie i wziąć to pod uwagę w nastepnej pracy. Tylko temu służą słowa krytyki, niczemu więcej. Nie miałam zamiaru obrazić autora zdjęć, bo nie taki jest mój cel. Krytyka przede wszystkim powinna motywować do zmian na lepsze. Jeżeli w moim mniemianiu jest maska, nalezy sie do tego odnieść i rozwazyć. Nie przez pryzmat tego, że zdjęcia wstawia osoba lubiana, tylko nalezy na to obiektywnie spojrzeć., Jeżeli na tym forum nie ma miejsca na krytykę, to chyba cały proces mija się z celem, bo poprzez to osoby popełniają te same błędy utwierdzone w ty, że wykonują wszystko porfekcyjnie. .
Stary 2009-07-14, 13:40   #24
foxxxy
Organizatorka

GG do foxxxy

Aga zamiast zwiewać na działkę, masz mi tutorial z Highliterem zrobić A tu znów jakieś sztuczki kruczki których nie ograniam No ładnie ładnie Ci to wyszło, bo masz nieskazitelną cerę. Z resztą kosmetyki mineralne + lampa błyskowa daje naprawdę idealną cerę na zdjęciu

No a co do reszty to przecież można się tego było spodziewać, że niektórym Słoneczko za mocno przygrzało ostatnio...

Edytowane przez foxxxy
Czas edycji: 2009-07-14 o 13:42
foxxxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 13:43   #25
Candy Killer
Zakorzenienie

oczywiscie ze jest miejsce na krytyke tylko zamiast pisac od razu kto ja tak skrzywdzil moglas napisac to tak jak teraz i nie byloby burzy mozgow
krytyka jesli uzasadniona zawsze sie przydaje,ja osobiscie nie patrze na to czy kogos lubie czy nie..jezeli efekt mi sie podoba to to pisze..jezeli nie to tez to pisze..tu mi sie podoba i moga mnie bic zabic ale nie widze za duzo pudru na twarzy...

Stary 2009-07-14, 14:56   #26
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

ja również nie widzę zbierającego się nigdzie pudru..

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 16:03   #27
linkaa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez S1oneczko Pokaż wiadomość
Maski tam nie ma- to pojęcie wzgledne. Dla mnie jest w momencie, gdy w kazdym załamaniu skóry zbiera się kosmetyk. Dla mnie również kolor tego pudru jest za żółty. Nie jestem sama w tym, że to widzę, przeczytaj jeszcze raz wszystkie posty. Swietnie, że robicie to w czym jestescie dobre nie neguje tego. Wyrażam swoje zdanie- kolor cery i efekt maski, bo dla mnie jest tego kosmetyku stanowczo za dużo mi się nie podoba, podobnie jak sklejone rzęsy. Nie neguję tego, że makijaż oka jest naprawdę niezły co jeszcze raz podkreslam, bo zostałam zlinczowana za wyrażenie własnej opinii. Nie mam zamiaru słodzik, jeżeli widzę, że coś mi nie odpowiada. Wiem, że to makijaz osoby, która obserwujecie od jakiegoś czasu i zadna z was nie odważy się na słowa krytyki. Ja nie widze powodu dla którego miałabym się powstrzymac. W końcu po to ktoś wstawił te zdjęcia, aby móc przeczytać czy coś jest w porządku lub nie i wziąć to pod uwagę w nastepnej pracy. Tylko temu służą słowa krytyki, niczemu więcej. Nie miałam zamiaru obrazić autora zdjęć, bo nie taki jest mój cel. Krytyka przede wszystkim powinna motywować do zmian na lepsze. Jeżeli w moim mniemianiu jest maska, nalezy sie do tego odnieść i rozwazyć. Nie przez pryzmat tego, że zdjęcia wstawia osoba lubiana, tylko nalezy na to obiektywnie spojrzeć., Jeżeli na tym forum nie ma miejsca na krytykę, to chyba cały proces mija się z celem, bo poprzez to osoby popełniają te same błędy utwierdzone w ty, że wykonują wszystko porfekcyjnie. .
zdecydowana przesada, Aga napisała " Górną powiekę pokrywamy jasnym cieniem bazowym."- być może to sprawia w Twoich oczach taki efekt. Poza tym, wystarczyło, by moderatorzy wizażu trochę ocieplili zdjęcie w programie i stąd zółty kolor w miniaturce.. A podkładu na twarzy nie ma, to widać. Jeśli wg Ciebie skrzywdzono Agę i inne dziewczyny z głównej bo nie potrafimy się malować i tuszować rzęs..to chyba nie dostałybyśmy propozycji współpracy z wizażem nie sądzisz?. Tobie zawsze makijaż wychodzi idealnie? Jeśli tak- szczere gratulacje, chętnie bym zobaczyła idealne oko. No, chyba ze wolisz oglądać na maksa sfotoszopowane, wygładzone zdjęcia z dorysowanymi rzęsami, to inna broszka.
Tu są zamieszczane makijaże młodych dziewczyn dla innych normalnych kobiet. I krytyka jak najbardziej jest wskazana, o ile jest wyrażona w kulturalny sposób (w końcu to ona uczy). Ty nie zrobiłaś tego, jak należy, moim zdaniem. I nie jest tak, że wszyscy się tu muszą kochać, lubić, słodzić, czy bóg wie co.

Co do samego makijażu mnie się bardzo podoba kreska, jej barwa i minimalizm w kosmetykach. Sama dziś kupiłam liner turkusowo-niebieski, będę próbować
linkaa1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-14, 16:37   #28
S1oneczko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez linkaa1987 Pokaż wiadomość
zdecydowana przesada, Aga napisała " Górną powiekę pokrywamy jasnym cieniem bazowym."- być może to sprawia w Twoich oczach taki efekt. Poza tym, wystarczyło, by moderatorzy wizażu trochę ocieplili zdjęcie w programie i stąd zółty kolor w miniaturce.. A podkładu na twarzy nie ma, to widać
Być może przez ocieplenie, nie wiem. Sama to widzisz, więc nie jest tak z moimi oczami najgorzej. Podkładu nie, ale na całą buzie nałożono puder mineralny. Czy on przypadkiem nie zastepuje podkładu? Przeicez doskonale wiemy, że pudry mineralne kryją tak samo rewelacyjnie jak podkłady, więc nie wiem dlaczego się tym bulwersujesz.

Cytat:
Jeśli wg Ciebie skrzywdzono Agę i inne dziewczyny z głównej bo nie potrafimy się malować i tuszować rzęs..to chyba nie dostałybyśmy propozycji współpracy z wizażem nie sądzisz?.

Dlaczego nadinterpretujesz? Jakie inne dziewczyny? W którym miejscu napisałam, że nie potraficie się malować? Skąd ta liczba mnoga? Tuszowanie rzęs to zupełnie cos innego. Mozna zrobić to w taki sposób, że rzesy nie będa posklejane.Dziwnym trafem ja kiedy maluje rzesy nakładam taką ilośc tuszu, że rzesy są rozdzielone i to nie efekt photoshopa- Gratuluje propozycji współpracy z wizażem, bravo!

Cytat:
Tobie zawsze makijaż wychodzi idealnie? Jeśli tak- szczere gratulacje, chętnie bym zobaczyła idealne oko. No, chyba ze wolisz oglądać na maksa sfotoszopowane, wygładzone zdjęcia z dorysowanymi rzęsami, to inna broszka.

Nie, nie zawsze wychodzi idealnie. Nie potrzeba photoshopa do osiagniecia perfekcyjnie pomalowanych rzes i dobrze o tym wiesz. Skąd ten atak na mnie? Napisałam coś co by Cię obraziło lub było nieprawdą? Rozumiem, że chodzi ci o posklejane rzęsy, tylko czy to jest nieprawdą i te rzęsy są idealne dlatego sie oburzasz?

Cytat:
Tu są zamieszczane makijaże młodych dziewczyn dla innych normalnych kobiet. I krytyka jak najbardziej jest wskazana, o ile jest wyrażona w kulturalny sposób (w końcu to ona uczy). Ty nie zrobiłaś tego, jak należy, moim zdaniem. I nie jest tak, że wszyscy się tu muszą kochać, lubić, słodzić, czy bóg wie co.

Krytyka ma to do siebie, że nie każdy potrafi ją znieść, dlatego niektórzy sa oburzeni i niezaleznie od tego w jaki sposób zostanie wypowiedziana nie przyniesie zamierzonego rezultatu. Dla niektórych samo zwrócenie uwagi będzie brakiem kultury. Jakim prawem mnie pouczasz co nalezy, a czego nie? Czy jesteś jakimś medium? Jeżeli tak to przeprszam, nastepnym razem sie dostosuje do Ciebie. Z pewnością moje palce napisza samą słodycz bez jakichkolwiek słów krytyki komentując prace Twoja lub Twoich koleżanek, która zostanie wykonana w 100% perfekcyjnie, bo przeciez tak jest, a tylko ja widze pewne niedociagnięcia[/QUOTE]
Stary 2009-07-14, 17:03   #29
Candy Killer
Zakorzenienie

ja tylko dodam ze nie ma tu mowy o pudrze mineralnym gdyby o takim byla mowa to wiadomo ze one mocno kryc potrafia

Stary 2009-07-14, 17:30   #30
S1oneczko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
ja tylko dodam ze nie ma tu mowy o pudrze mineralnym gdyby o takim byla mowa to wiadomo ze one mocno kryc potrafia

" Całą twarz pokrywamy jaśniejszym odcieniem, zaś boki modelujemy ciemniejszym. " Dlaczego przez mysl mi przeszło akurat to, że są to pudry mineralne? Zapewne dlatego, że sugerowałam się pędzlem, który został użyty i postami innych uzytkowników w których padły słowa puder mineralny. Po ponownym przeczytaniu artykułu,rzeczywiście jeżeli chodzi o puder mineralny sa to tylko domysły.

Nowe wątki na forum Artykuły i newsy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości