Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-14, 11:54   #4651
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Ja bym juz chciala powoli umawiac sie z poloznymi i zobyczyc szpital, ktory wybralam, ale niestety musze poczekac do przeprowadzki, zeby zalatwic wszystko ze spokojem Ale pewnie bede podpytywac juz mojego nowego gina pod koniec miesiaca.

W szpitalu jestem juz zarejestrowana tylko w 35-36 tc mam przyjsc do nich, zeby umowic sie konkretnie na termin cc...
A Info-Abend (czyli ogladanie sali, oddziali i spotkanie z lekarzami i wlasnie z poloznymi tam pracujacymi) w szpitalu mamy 19 sierpnia...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 13:03   #4652
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziq111 Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki
Dziękuję Wam za milutkie powitanie mnie na forum

Aha no i jestem po wizycie u ginek. i nadal nie wiem czy będziemy mieć dziewczynkę czy chłopczyka... z dzidzią wszystko dobrze, wyniki mam bardzo dobre, ale...
trochę mnie moja doktorka zmartwiła... bo łożysko po jednej stronie mi się podniosło do góry, natomiast z drugiej strony nie
Dziewczyny czy któraś z Was miała taki problem jak ja? u mnie to 18 tydzień.
Cześć Madzia! Ja też miałam problem z łożyskiem. W 16 tyg. zaczęłam mieć plamienia i gin po zrobieniu USG stwierdził, że to najprawdopodobniej z powodu nisko położonego łożyska, które umiejscowiło się 1 cm od ujścia szyjki macicy. Od razu wysłał mnie na L4 i kazał leżeć i wstawać tylko do toalety. Po 3 tygodniach na kolejnej wizycie było już znacznie lepiej, bo łożysko podniosło się już o 1,5 cm i powiedział, że jest bardzo dobrze.

Łożysko w czwartym miesiącu dopiero się tworzy z kosmówki (czy jakoś tak) i nawet jeśli się nisko osadzi to jeszcze nic nie znaczy. Wraz z powiększaniem się macicy łożysko idzie do góry, więc czekaj spokojnie do następnej wizyty i powinno być Ok. Staraj się odpoczywać i nie przemęczać się. Dzidzia zdrowa, wyniki dobre więc bądź dobrej myśli
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 13:10   #4653
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

W szpitalu jestem juz zarejestrowana tylko w 35-36 tc mam przyjsc do nich, zeby umowic sie konkretnie na termin cc...
A Info-Abend (czyli ogladanie sali, oddziali i spotkanie z lekarzami i wlasnie z poloznymi tam pracujacymi) w szpitalu mamy 19 sierpnia...
My na Infoabend idziemy 18.08. Formularz do rejestracji juz mam, ale jak zwykle wszelkie papiery przypraiwja mnie o zawrot glowy A wydawac by sie moglo, ze zajsc w ciaze i urodzic dziecko to takie proste, ale niestety
Stary 2009-07-14, 13:34   #4654
domi7ks
Zakorzenienie

Mamusie chciałam Wam oznamic, że mamy date slubu z Tz- 22 sierpień o godzinie 11

a w ogóle to własnie przeczytałam, że jedna dziewczyna z watku z Panny Młode 2009 umarła

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 13:35   #4655
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
My na Infoabend idziemy 18.08. Formularz do rejestracji juz mam, ale jak zwykle wszelkie papiery przypraiwja mnie o zawrot glowy A wydawac by sie moglo, ze zajsc w ciaze i urodzic dziecko to takie proste, ale niestety

Niekoniecznie takie proste... Jeszcze jak pomysle, ze trzeba powypelniac wszystko na Eltern- i Kindergeld to juz w ogole

Stary 2009-07-14, 13:38   #4656
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

Cytat:
Napisane przez nedzia Pokaż wiadomość
Brombusiu moge isc na porod każdej z Was ale swojego boje sie baaaaaaaaaaaardzooooooo, choc teoretycznie wiem z czym to się "je"
ja tez mialam okazje byc przy kilku porodach i teraz wlasnei przez to okropnie sie boje swojego wlasnego. szczerze powiedziawszy to wolalabym jechac na porodowke ze slodka nieswiadomoscia co mnie czeka... dobrze, ze jest 9 miesiecy zeby sie na to wszystko przygotowac
teraz zaluje, ze bylam obecna na tych porodach. no ale juz nic nie moge w tym zrobic

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 14:01   #4657
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Mamusie chciałam Wam oznamic, że mamy date slubu z Tz- 22 sierpień o godzinie 11

a w ogóle to własnie przeczytałam, że jedna dziewczyna z watku z Panny Młode 2009 umarła

Domi kochana gratuluje wyznaczenia daty slubu!!!!!!

Przykra sprawa z ta dziewczyna.........

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 14:13   #4658
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Bombrusia super że wszystko w porządku my idziemy za tydzień może już płeć poznamy
Domi to jesteś pierwsza my mamy 29sierpnia

Własnie sobie czytam wasze posty, a mały mnie kopie hehe a ja mu oddaje i tak przez chwilke super uczucie
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 14:13   #4659
sexy body
Rozeznanie

domi cieszę sie również z Twojego ślubu.
Mój ślub miał się odbyć 8 sierpnia i chyba się nie odbędzie. A tak się cieszyłam...
Dziadziuś jest w bardzo ciężkim stanie. Jest w śpiączce, mózg nie pracuje Nie mieści mi się to w głowie. Nie wiem co mam ze soba zrobić. Non stop boli mnie głowa, a nie chcę faszerować się tabletkami, nawet Apapem. Słabo mi. Tyle nerwów i stresu Ale oddałabym wszystkie moje siły jemu.... gdybym mogła....

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 14:41   #4660
gusiec
Raczkowanie

Cytat:
gratuluje w koncu ustalenia daty slubu bo z tego co pamietam to mialas tam jakas niemila przygode z pania urzedniczka

my organizacje slubu przelozylismy na przyszly rok wiec teraz w pelni mozemy sie skupic na oczekiwaniu na Potoma lub Potomke

Stary 2009-07-14, 14:47   #4661
carolans
Zadomowienie

Hej mamuśki ja byłam 9 lipca u lekarki i wszystko dobrze maluch itd ślicznie rośnie. 4 sierpnia ide na usg połówkowe, i w końcu poznam płeć !!

Mam pytanie czy uzywacie kremów przeciw rozstępom , a jeśli tak to jakiej firmy polecacie, nie chciałabym wydać 100 na krem który nic nie da. narazie nic nie widzę żeby się coś działo i smaruję się oliwką johnsona ale czuję taką napięta skórę i swędzi mnie na brzuchu czasem, a lepiej zapobiegać niż leczyć.

A drugie pytanie, jak można zapobiec rozerwaniom itp podczas porodu, czytałam że powinnoo się tam smarować oliwą, albo ćwiczenia jogi też mają być niby pomocne, co o tym myślicie??

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 15:02   #4662
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
Hej mamuśki ja byłam 9 lipca u lekarki i wszystko dobrze maluch itd ślicznie rośnie. 4 sierpnia ide na usg połówkowe, i w końcu poznam płeć !!

Mam pytanie czy uzywacie kremów przeciw rozstępom , a jeśli tak to jakiej firmy polecacie, nie chciałabym wydać 100 na krem który nic nie da. narazie nic nie widzę żeby się coś działo i smaruję się oliwką johnsona ale czuję taką napięta skórę i swędzi mnie na brzuchu czasem, a lepiej zapobiegać niż leczyć.

A drugie pytanie, jak można zapobiec rozerwaniom itp podczas porodu, czytałam że powinnoo się tam smarować oliwą, albo ćwiczenia jogi też mają być niby pomocne, co o tym myślicie??
Ja smaruje brzuch olejkiem jojoba.

A co do drugiego pytania, to slyszalam, ze niektore panie masuja krocze po kilka minut dziennie. Ponoc wzmacnia i uelastycznia to miesnie. A joga wzmacnia i rozciaga ogolnie, co tez moze okazac sie przydatne do porodu.
Stary 2009-07-14, 15:04   #4663
gusiec
Raczkowanie

Cytat:

hej, ja dwa razy dziennie uzywam oliwki vaseline intensive care z jakimis magicznymi dodatkami. a dodatkow smaruje sie mascia fissan i balsamem palmers. plus pod prysznicem uzywam takiego nawilzajacego olejku z clarinsa, ktory jest bardzo wydajny poniewaz uzywa sie go doslownie tylko kilka kropel a przy okazji pieknie pachnie no i rekawica do masowania jest w uzytku codzienie.
czasem jak biore kapiel to wlewam troche oilatum - swietnie nawilza!

starsznie boje sie rozstepow wiec mam nadzieje, ze te wszystkie zabiegi pomoga

co do zapobieganiu pekniec podcza sporodu - to nie mam pojecia bo nie slyszlaam o zadnej metodzie. ja cwicze trzy razy dziennie cwiczenia kegla i mam nadzieje, ze to pomoze mi przy porodzie...

Stary 2009-07-14, 15:05   #4664
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien dobry
ale upał na polku tylko z 2 chmurki sa ,trzeba troszke poleżec na słonku z 2 godzinki by kolorku nabrać na ślub a nie zaszkodzić Bejbikowi
a co u Was słychac jak sie czujec ie ||??

Cytat:

a ja ślubuje 12 września o 13 .... w piętek jade w poszukiwaniu sukni

Dziewczynki za tydziern mam USG pierwsze ,zobacze Moej skarby i może uda sie Nam zobaczyc czy to chlopcyk czy dziewczynaoby było zdrowiutkie

....jejku bardzo smutne z tą dziewczyną

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-07-14 o 15:12
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 15:58   #4665
domi7ks
Zakorzenienie

My slub teraz tylko cywilny, za rok koscielny. W ogóle to koscielny mial byc w padzierniku tego roku, ale ze wzgledu na moj blogoslawiony stan przelozylismy za rok

Sexybody ale dlaczego chcesz zrezygnowac ze slubu?Czasem ludzie chorzy albo umierajacy zycza sobie zeby slub sie odbył

Gusiec a pani urzedniczka znow byla niemila, ale tym razem dla czekajacych na korytarzu, az ci ludzie sie z niej wysmiewali

Stary 2009-07-14, 16:13   #4666
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
My slub teraz tylko cywilny, za rok koscielny. W ogóle to koscielny mial byc w padzierniku tego roku, ale ze wzgledu na moj blogoslawiony stan przelozylismy za rok

Sexybody ale dlaczego chcesz zrezygnowac ze slubu?Czasem ludzie chorzy albo umierajacy zycza sobie zeby slub sie odbył

Gusiec a pani urzedniczka znow byla niemila, ale tym razem dla czekajacych na korytarzu, az ci ludzie sie z niej wysmiewali
Nasza pani urzedniczka, z ktora zalatwialismy termin, papiery i ktora udzielala nam slubu byla przede wszystkim zdenerwowana. A to dlatego, ze byla swieza w USC, poza tym byl to jej pierwszy tak duzy slub, bo blisko 80 osob na ceremonii i pierwszy dwujezyczny Tak wiec biedna kobieta miala stresa.

Sexy Body. Wiem, ze masz ciezka sytuacje teraz. Moj dziadek zmarl na 2 miesiace przed slubem mojego brata. Chcieli wszystko odwolac, jednak druga zona dziadka, a takze moi rodzice powiedzieli im, ze przeciez dziadek chcial byrdzo byc na ich slubie i na pewno czulby sie zle gdyby musieli odwolac slub ze wzgledu na jego chorobe. I ze na pewno byl z nami w ten dzien, a ja w to wierze, bo bardz oprzezylam i chorobe i smierc dziadka.
Takze slub odbyl sie jak bylo zaplanowane, tyle ze w czasie mszy poswiecono kilka slow ku pamieci dziadka.
Mysle, ze zanim definitywnie odwolacie slub, powinniscie porozmawiac z najblizsza rodzina o tym, bo z pewnoscia twoj dziadek moze nie bedzie mogl byc z wami cialem, ale na pewno bedzie z wami sercem i dusza.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-14 o 16:45
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 18:25   #4667
Ravenne
Raczkowanie

Domi gratuluje daty ślubu

Sexy Body zgadzam się z Gucią, najlepiej porozmawiać z najbliższą rodziną na ten temat i dopiero później podjąć ostateczną decyzję.

A ja chciałam Wam pokazać moje ostatnie dziełko krzyżykowe- to jest obrazek dla mojego męża brata synka (mam nadzieję, że wiadomo o kogo chodzi ), który dostanie przy okazji chrzcin.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11909.jpg (148,8 KB, 19 załadowań)
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 19:25   #4668
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
No to jeszcze tylko kilka tygodni wolności przed Tobą

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Mój ślub miał się odbyć 8 sierpnia i chyba się nie odbędzie. A tak się cieszyłam...
Kochanie, bardzo mi przykro
Musisz się trzymać jakoś, Twój dziadek na pewno nie chciałby żebyś narażała na stres swoje dziecko.

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
hej, ja dwa razy dziennie uzywam oliwki vaseline intensive care z jakimis magicznymi dodatkami. a dodatkow smaruje sie mascia fissan i balsamem palmers. plus pod prysznicem uzywam takiego nawilzajacego olejku z clarinsa, ktory jest bardzo wydajny poniewaz uzywa sie go doslownie tylko kilka kropel a przy okazji pieknie pachnie no i rekawica do masowania jest w uzytku codzienie.
czasem jak biore kapiel to wlewam troche oilatum - swietnie nawilza!
I nie wyślizgujesz się potem swojemu TŻtowi z objęć ?

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
a ja ślubuje 12 września o 13 ....
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
to jest obrazek dla mojego męża brata synka (mam nadzieję, że wiadomo o kogo chodzi ), który dostanie przy okazji chrzcin.
Czyli dla syna Twojego szwagra? Albo dla bratanka Twojego męża?
Obrazek fajny, lubię takie rękodzieła, ale ja niestety manualnie nie jestem uzdolniona

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Właściwie to chciałam Wam napisać, że wróciłam od dentysty
Mam nową plombkę i jestem umówiona na następny tydzień
Dostałam znieczulenie, a Mały mnie skopał jak siedziałam na fotelu.
Teraz tylko czekam aż mi odrętwienie języka przejdzie, bo trochę głodna jestem

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 20:17   #4669
Ravenne
Raczkowanie

Brombusia dokładnie o to mi chodziło ostatnio jakaś splątana jestem i czasem ciężko mi wyjaśnić o co chodzi. Zapominalska się też bardzo zrobiłam
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 20:31   #4670
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc Mamusie
tesknilyscie??

my juz w domu ale wszyscy jestesmy chorzy i Paul z Adrianem musza miec wyrabiane nowe paszporty bo do pl wrocili na tymczasowych dokumentach wydanych przez konsula
doslownie w polowie pobytu nas okradziono

w kazdym razie bedzie co wspominac..

ja jutro mam usg polowkowe a pojutrze wizyte u mojego gina.. no i juz sie nie moge doczekac bo mysle ze zlapalam grzybka jakiegos na wakacjach

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 20:36   #4671
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
czesc Mamusie
tesknilyscie??
Tęskniłyśmy

No to widzę miałaś urlop z przygodami.
Zaliczasz go da udanych mimo to? Czy nie bardzo?

Stary 2009-07-14, 20:49   #4672
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

brombusiu napewno bylby udany gdyby nie choroba Adriana.. no ale pobyczylismy sie wszyscy
Nawet moj tz sie opalil a on zawsze jak syn mlynarza wygladal

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 21:14   #4673
katekatee
Zadomowienie

Witam wieczorową porą U mnie dzień upłynął pod znakiem nauki i gotowania (mieliśmy teściów na obiedzie) I teraz znowu wracam do nauki ale ramach relaksu czytam co tam naskrobałyście

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
domi cieszę sie również z Twojego ślubu.
Dziadziuś jest w bardzo ciężkim stanie. Jest w śpiączce, mózg nie pracuje Nie mieści mi się to w głowie. Nie wiem co mam ze soba zrobić. Non stop boli mnie głowa, a nie chcę faszerować się tabletkami, nawet Apapem. Słabo mi. Tyle nerwów i stresu Ale oddałabym wszystkie moje siły jemu.... gdybym mogła....
Napewno wszystko się ułoży, a tabletkami lepiej się nie faszeruj. Ja przed ślubem też nie miałam zbyt fajnego okresu i też ciągle bolała mnie głowa ale wolałam nic nie brać żeby jeszcze dzidzi nie zaszkodzić. A co do przekładania to dziewczyny mają racje, może to jeszcze przemyśl.

Cytat:

Ja już od dłuższego czasu smaruje brzuch kremem przeciwko rozstępom z pharmaceris oraz kremem do biustu też z tej serii. One kosztują koło 40-50 zł za szt. Jak narazie nic mi nie wyszło, skóra jest napięta i nawilżona i nie swędzi. A piersi to mi dużo urosły ale póki co są ok. Nawet skóra jest tak nawilżona jak nigdy Planuje jeszcze kupić krem na istniejące rozstępy ( gdyby się jednak jakiś pojawił żeby działaś od razu) i ten poporodowy ale to już po porodzie będę smarować A nogi i resztę smaruje albo ziajką albo perfectmama bo są tańsze. Myślę że na nogach rozstępów jako takich nie dostanę bo te moje 4,5 kg to mi poszły głównie w brzuch i myślę że tak zostanie

a tu link do tych kosmetyków

http://www.pharmaceris.pl/line.php?id=47

gusiec o kurde widzę że mnie przebiłaś, zabieram się za szukanie tych twoich kosmetyków Może się na któryś skuszę

AsiCcccCA domi7ks gratuluję ustalenia dat ślubu

Zmykam. I życzę dobrej nocki zwłaszcza dla tarasi

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 22:27   #4674
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi gratuluje daty ślubu

Sexy Body zgadzam się z Gucią, najlepiej porozmawiać z najbliższą rodziną na ten temat i dopiero później podjąć ostateczną decyzję.

A ja chciałam Wam pokazać moje ostatnie dziełko krzyżykowe- to jest obrazek dla mojego męża brata synka (mam nadzieję, że wiadomo o kogo chodzi ), który dostanie przy okazji chrzcin.
dziekuje;*

a hafty krzyzykowe piekne sa. Jak długo zajeło Ci zrobienie takiego Misia?

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
No to jeszcze tylko kilka tygodni wolności przed Tobą

no musze się wyszumiec jeszcze, "po dyskotekach połazić" kawalerów popodrywac:P

Kropko witaj

katekatee dziekuje

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-07-14 o 22:29
Stary 2009-07-15, 01:45   #4675
Jolusiaa
Przyczajenie

Send a message via Skype™ to Jolusiaa

Cześć mamusie

Przepraszam ze bardzo bardzo dawno sie nie odzywalam... Regularnie Was podczytuje i widzę ze chcecie usunąć mamusie, które się nie odzywają.. Ja się nie odzywam bo mimo ze dzisiaj zaczęłam 25 tydzień staram się nie ekscytować bardzo ciążą żeby się nie rozczarować bo niestety już raz takie rozczarowanie mnie spotkało i teraz jestem ostrożna. Tak naprawdę to będę się tak na prawde cieszyć dopiero jak dzidziolek sie urodzi

Od 18 tygodnia miałam 3 razy plamienia i bardzo się bałam. Wczesniej takimi plamieniami zaczeło mi się poronienie No ale jestem dobrej myśli i staram się takich złych myśli nie dopuszczać do siebie.
Te plamienia były spowodowane tzw cervical ectropion nie wiem jak to jest po polsku, ale chodzi o to ze mam bardzo uwrażliwioną szyjkę macicy i takie plamienia moge miec, podobno to nie jest grozne ale zawsze wiąże sie to dla mnie z ogromnym stresem. Ponieważ moja grupa krwi to 0- na wszelki wypadek po tych plamieniach dostaję Anti-D.

Proszę nie wykreślać mnie z listy Wiem już na pewno że w moim brzuszku rośnie sobie Mateuszek

Mamusie macie piękne brzuszki

Ja w sobotę jadę do Polski na 5 tygodni, 15 sierpnia bierzemy ślub kościelny a w tym tygodniu po ślubie zamierzamy kupić dom i podpisać akt notarialny i później sobie go powolutku wykańczać

Zyczę mamusiom udanej środy
Jolusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 07:29   #4676
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
czesc Mamusie
tesknilyscie??
I to jak!

Cytat:

Tylko nam tutaj dziecka prosze nie demoralizowac...

Kochane,

ja juz na nogach i jedziemy do Hamburga, zeby odebrac moj nowy paszport wiec od teraz bede nosila oficjalnie nazwisko mojego malza...

Milego dnia zycze!!

Stary 2009-07-15, 07:39   #4677
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
gratuluje talentu i cierpliwości.
Ja pamiętam moje dzieło z podstawówki, które potem musiała przerabiać moja mama, żeby jakoś to wyglądało haha
Cytat:
my juz w domu
ja jutro mam usg polowkowe a pojutrze wizyte u mojego gina.. no i juz sie nie moge doczekac bo mysle ze zlapalam grzybka jakiegos na wakacjach
czekam na zdjęcia z wakacji no i trzymam kciuki za USG!
Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Zmykam. I życzę dobrej nocki zwłaszcza dla tarasi
szkoda, że wcześniej tego nie przeczytałam bo znowu kiepska noc...
może to jakieś podświadome stresy.
babcia tża też żyje ostatkiem sił bo ma raka i tak sobie wspominam moją babcię, która zmarła w grudniu...
potem ten mój dzidź... zastanawiam się czy wszystko w porządku, czemu jeszcze nie kopie tak żebym cały czas wiedziała, że u niego/niej wszystko OK....
remont...
a może po prostu nie jestem zmęczona bo nie pracuję i nie chce mi się tyle spać
Cytat:
ale by były jaja gdyby taka ekipa ciężarówek wybrała się do jakiegoś lokalu

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 07:52   #4678
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
potem ten mój dzidź... zastanawiam się czy wszystko w porządku, czemu jeszcze nie kopie tak żebym cały czas wiedziała, że u niego/niej wszystko OK....
remont...
a może po prostu nie jestem zmęczona bo nie pracuję i nie chce mi się tyle spać

Tarasiu ja tez bardzo mało czuje ruchy, praktycznie tylko wieczorem jak sie połoze i połoze reke na brzuszkuczekam ciagle na takie ruchy (chodx pare razy były, ze człam ze mi sie coś w brzuszku przewraca) az bede mogła stwierdzic, że to dzidzius

Stary 2009-07-15, 08:11   #4679
brombusia
Zakorzenienie

Witam środowo moje ulubione Ciężarówki
Po tym wczorajszym dentyście boli mnie lewa strona szczęki

Cytat:
Napisane przez Jolusiaa Pokaż wiadomość
Cześć mamusie (...)
Proszę nie wykreślać mnie z listy Wiem już na pewno że w moim brzuszku rośnie sobie Mateuszek
Witaj Jolusiaa
Gratuluje Mateuszka i bądź dobrej myśli! Tym razem wszystko będzie dobrze, przecież nie ma innej opcji
I odzywaj się częściej, żebyśmy wiedziały, ze u Ciebie wszystko w porządku.
Gratulacje także z okazji ślubu i kupna domu, widzę że wiele pozytywnych zmian się szykuje w Twoim życiu

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Tarasiu musisz jeszcze uzbroić się w cierpliwość, już niedługo dzidź da znać Mamusi, że wszystko w porządku. Ja wiem, że to trudne, bo sama nie umiałam się jeszcze niedawno doczekać pierwszych ruchów.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
czekam ciagle na takie ruchy (chodx pare razy były, ze człam ze mi sie coś w brzuszku przewraca) az bede mogła stwierdzic, że to dzidzius
Właśnie na początku to takie przewracanie, jak w pralce , dopiero potem czujesz konkretnie, że to kopniaczek. Na razie dzidziol jest jeszcze za mały, żeby Cie kopnąć, w sensie dotknąć, tylko bardziej wyczuwalne są właśnie takie wibracje, które wywołuje jego ruch.
Mam nadzieję, że nie zamotałam i wiesz o co mi chodzi

Stary 2009-07-15, 08:18   #4680
tarasia
Wtajemniczenie

jeżeli chodzi o dentystę to żyłam w przeświadczeniu, że w ciąży nie można używać znieczulenia..

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości