.:: Zelixa::. - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-14, 12:55   #4831
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: .:: Zelixa::.

Cytat:
Napisane przez kaja3223 Pokaż wiadomość
Wiesz wcale nie jest tak pięknie, niestety moja waga nie przekłada się na wymiary.

Talia 72, pas 89, biodra 87. Szczęśliwa chyba aż tak nie powinnam być. Nie twierdzę, że jestem gruba, ale źle się czuję, ponieważ zawsze ważyłam 45 kg. I dosyć mam już gadek typu : " Jak Ty przytyłaś" .
to powiedz ze lepiej sie z tym czujesz i jak sie komus cos nie podoba to niech nie patrzy
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 16:16   #4832
kaja3223
Przyczajenie

No super widzę , że tu bardzo tolerancyjne kobietki zasiadają. Dlatego na zelixie, ponieważ chcę zrzucić szybko te 3 kg, a walczę z nimi od roku i nic. A poza tym biorę połowę dawki 15 mg i z tego co tu wyczytałam, nie tylko ja chcę zrucić TYLKO 3 kg na zelixie.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Wiesz najgorsze jest to że wcale się z tym dobrze nie czuję, czego bym nie ubrała, to oponki z każdej strony . Nawet talii nie mam i jak tu siebie akceptować.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Wiesz najgorsze jest to że wcale się z tym dobrze nie czuję, czego bym nie ubrała, to oponki z każdej strony . Nawet talii nie mam i jak tu siebie akceptować.
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
to powiedz ze lepiej sie z tym czujesz i jak sie komus cos nie podoba to niech nie patrzy
kaja3223 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 16:18   #4833
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
No super widzę , że tu bardzo tolerancyjne kobietki zasiadają. Dlatego na zelixie, ponieważ chcę zrzucić szybko te 3 kg, a walczę z nimi od roku i nic. A poza tym biorę połowę dawki 15 mg i z tego co tu wyczytałam, nie tylko ja chcę zrucić TYLKO 3 kg na zelixie.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Przejdź się do psychologa albo najlepiej do psychiatry, bo najwyraźniej nie radzisz sobie ze swoimi emocjami - branie tabletek, silnych tabletek na otyłość, by zrzucić 3 kg z całą pewnością nie jest normalne Zastanów się nad sobą dziewczyno

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 16:44   #4834
kaja3223
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Przejdź się do psychologa albo najlepiej do psychiatry, bo najwyraźniej nie radzisz sobie ze swoimi emocjami - branie tabletek, silnych tabletek na otyłość, by zrzucić 3 kg z całą pewnością nie jest normalne Zastanów się nad sobą dziewczyno

Dziękuję, być może nie radzę sobie ze sobą, pewnie tak jest, ale takich jak ja jest chyba więcej na tym forum.

Pozdrawiam wszystkie Panie, bo chyba po Zelixie jesteście takie nerwowe. Może lepiej nie będę jej brała, bo udzieli mi się to samo.

Miłego odchudzania
Stary 2009-07-14, 16:47   #4835
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

wiesz to zacznij cwiczyc najprostsze i najskuteczniejsze wyjscie i jak bez cwiczen zrzucisz te 3 kg to oponka i tak zostanie nawet wieksza bo to rozciagnieta skora a nie tluszcz
Stary 2009-07-14, 16:52   #4836
kaja3223
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
wiesz to zacznij cwiczyc najprostsze i najskuteczniejsze wyjscie i jak bez cwiczen zrzucisz te 3 kg to oponka i tak zostanie nawet wieksza bo to rozciagnieta skora a nie tluszcz

Ćwiczenia już były, przez 3 tyg się katowałam i nic, rower był codziennie godzinę - i nic. Jeśli tym razem się nie uda to trudno. Muszę się z tym pogodzić
Stary 2009-07-14, 16:55   #4837
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, być może nie radzę sobie ze sobą, pewnie tak jest, ale takich jak ja jest chyba więcej na tym forum.

Pozdrawiam wszystkie Panie, bo chyba po Zelixie jesteście takie nerwowe. Może lepiej nie będę jej brała, bo udzieli mi się to samo.

Miłego odchudzania
Trudno nie być nerwowym skoro widzi się z jednej strony ulotkę od Zelixy, a z drugiej laskę, która chce ją brać dla 3 kg...

A ciekawe czy koleżanka zdaje sobie sprawę, że zakup leków na receptę od handlarza z krzaków jest przestępstwem? Bo żaden lekarz o zdrowych zmysłach nie przepisze tego leku dla 3 kg A tu się pięknie zdradzasz, do tego zostawiasz swoje IP, a wystarczy, że wejdą tu Władze i trafią prosto do Twego domu...

Zresztą rób jak chcesz, bo tak naprawdę sama nie wiesz jaki jest skład tabletek kupiony w krzakach, może to być w najlepszym wypadku placebo, a w najgorszym możesz się już tego nie dowiedzieć... także uważaj, bo igrasz, bardzo igrasz.

Stary 2009-07-14, 16:58   #4838
Boza
Przyczajenie

witam Was dziwczyny
zaczelam czytac wasze forum ale po kilku stronach zrezygnowalam,wiec wybaczcie jesli napisze cos co bylo juz przez Was juz omawiane
zaczne od nowa. przy wzroscie 165 waze 75 kgi ciagle ide w gore (prawidlowa waga to ok 65 kg) niestety jest za duzo, naprawde zle sie z tym czuje(biodra 99cm, pas 102 cm, piersi 102 cm) wszedzie w sumie jest ok tylko ten brzuch sie wylewa spod spodni, nawet na plecach jest ten okropny tluczsz
od dzis zaczelam stosowanie tabletek zelixa 15, przepisanych przez mojego lekarza zazylam 1 tabl, w chwili obecnej odczuwam drzenie rak i czuje sie jakas taka niespokojna, nie wiem czy to efekt tych tabl czy tego ze dzis zjadlam tylko surówke.
napiszcie mi czy naprawde te tabl dzialaja i srednio jaka wage sie traci w trakcie ich brania. naprawde probowalam juz wszystkiego- linea, bio CLA 1000,L-karnityne,blonnik , na nic sie to zdalo,zazywajac je nadal przybieralam na wadze (
dodam ze poltora roku temu rzucilam palenie co wzmoglo przyrost mojej wagi,jak rowniez po tabl anty rozniez przybieralam na wadze.
Boza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 17:20   #4839
apukalipsa
Raczkowanie

AFERA AFERA !!!!
BARDZO mi sie podoba kozystajac z tak fascynujacych okolicznosci wreszcie postanawiam sie przedstawic
apukalipsa lat malo 173 cm wzdłuż i 100kg
bardzo mnie meczy moja 3kilogramowa otyłość, pomozcie!

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

oj ucichło...
etap walki: 17tabletka z pierwszego opakowania, jeśli chodzi o efekty to nie mogę się wam pochwalić, ponieważ muszę wpierw zakupić poważną wagę, która nie waży z rozrzutem dwu kilowym...
apukalipsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 17:49   #4840
kaja3223
Przyczajenie

Cytat:
Trudno nie być nerwowym skoro widzi się z jednej strony ulotkę od Zelixy, a z drugiej laskę, która chce ją brać dla 3 kg...

A ciekawe czy koleżanka zdaje sobie sprawę, że zakup leków na receptę od handlarza z krzaków jest przestępstwem? Bo żaden lekarz o zdrowych zmysłach nie przepisze tego leku dla 3 kg A tu się pięknie zdradzasz, do tego zostawiasz swoje IP, a wystarczy, że wejdą tu Władze i trafią prosto do Twego domu...

Zresztą rób jak chcesz, bo tak naprawdę sama nie wiesz jaki jest skład tabletek kupiony w krzakach, może to być w najlepszym wypadku placebo, a w najgorszym możesz się już tego nie dowiedzieć... także uważaj, bo igrasz, bardzo igrasz.

Bardzo się mylisz ale ok. Po przeczytaniu tego wątku i waszych wypowiedzi owszem stwierdziłam, że mogę sama zrzucić ten balast.

Recepta jak najbardziej od lekarza. A tabletki odkupiłam od osoby co już ich nie potrzebuje. Kto Ci powiedział że recepta była dla mnie:haha ha:.

A zapomniałam dopisać , że chyba weterynarz wystawiał tą receptę:h ahaha::ha haha:

To oczywiście żart. Koleżanka się leczyła parę miesięcy i miała od lekarza, ale że zaszła w ciąże i pozostało jej pół opakowania, to mi użyczyła:jupi :

Powodzenia. A tabletki napewno odstąpię komuś komu bardziej się przydadzą.
Stary 2009-07-14, 17:53   #4841
fiolusiek
Zakorzenienie

kaja3223 zmiast probowac kogos zabic tym wez to wyrzuc
Stary 2009-07-14, 18:09   #4842
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo się mylisz ale ok. Po przeczytaniu tego wątku i waszych wypowiedzi owszem stwierdziłam, że mogę sama zrzucić ten balast.

Recepta jak najbardziej od lekarza. A tabletki odkupiłam od osoby co już ich nie potrzebuje. Kto Ci powiedział że recepta była dla mnie:haha ha:.

A zapomniałam dopisać , że chyba weterynarz wystawiał tą receptę:h ahaha::ha haha:

To oczywiście żart. Koleżanka się leczyła parę miesięcy i miała od lekarza, ale że zaszła w ciąże i pozostało jej pół opakowania, to mi użyczyła:jupi :

Powodzenia. A tabletki napewno odstąpię komuś komu bardziej się przydadzą.
Właśnie pokazałaś swoją dojrzałość... truj się jak chcesz, Twoja sprawa, tylko żebyś później nie zakładała kolejnego postu po tytułem "Coś się ze mną dzieje, czy to od Zelixy?" Zrozum, te leki mogą Tobie zaszkodzić, ryzykujesz w imię 3 kg, czy naprawdę warto?

Stary 2009-07-14, 18:10   #4843
1969joanita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Boza Pokaż wiadomość
witam Was dziwczyny
zaczelam czytac wasze forum ale po kilku stronach zrezygnowalam,wiec wybaczcie jesli napisze cos co bylo juz przez Was juz omawiane
zaczne od nowa. przy wzroscie 165 waze 75 kgi ciagle ide w gore (prawidlowa waga to ok 65 kg) niestety jest za duzo, naprawde zle sie z tym czuje(biodra 99cm, pas 102 cm, piersi 102 cm) wszedzie w sumie jest ok tylko ten brzuch sie wylewa spod spodni, nawet na plecach jest ten okropny tluczsz
od dzis zaczelam stosowanie tabletek zelixa 15, przepisanych przez mojego lekarza zazylam 1 tabl, w chwili obecnej odczuwam drzenie rak i czuje sie jakas taka niespokojna, nie wiem czy to efekt tych tabl czy tego ze dzis zjadlam tylko surówke.
napiszcie mi czy naprawde te tabl dzialaja i srednio jaka wage sie traci w trakcie ich brania. naprawde probowalam juz wszystkiego- linea, bio CLA 1000,L-karnityne,blonnik , na nic sie to zdalo,zazywajac je nadal przybieralam na wadze (
dodam ze poltora roku temu rzucilam palenie co wzmoglo przyrost mojej wagi,jak rowniez po tabl anty rozniez przybieralam na wadze.
Witam! Ja pierwsze 3 dni też miałam takie dolegliwosci ale mineły. Ta surówka dzis tylko zjedzona też może miec wpływ na twoje samopoczucie. Powinno się jeść 5 posiłków dziennie w małych ilosciach. Ja jem 3 razy dziennie,śniadanie,obiad i kolacje najpózniej o 19. Między tymi posiłkami jogurt albo owoce. Pozdrawiam i życze powodzenia.
1969joanita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 18:15   #4844
kaja3223
Przyczajenie

Cytat:
Właśnie pokazałaś swoją dojrzałość... truj się jak chcesz, Twoja sprawa, tylko żebyś później nie zakładała kolejnego postu po tytułem "Coś się ze mną dzieje, czy to od Zelixy?" Zrozum, te leki mogą Tobie zaszkodzić, ryzykujesz w imię 3 kg, czy naprawdę warto?

Co do dojrzałości to nie wiem czy na tym forum można kogokolwiek obrażać ( zapytam u admina ). Jeśli już chciałaś zwrócić mi uwagę, to trzeba było w trochę bardziej ludzki sposób. A ten wymysł z 3 kg to mój a czy widzisz mnie ,żeby oceniać. ?

Naczytałam się na tym forum dla kogo są tabletki, dało mi to do myślenia, więc sama je odstawiam, przez to że jestem rozsądna, mam trójkę dzieci i jeszcze trochę muszę pożyć żeby je wychować. Ale tu nic Cię nie obliguję do tego , żeby mnie obrażać.

Ale ok. Przyjmuję krytykę. Tylko po co od razu był ten atak.
Stary 2009-07-14, 18:25   #4845
Boza
Przyczajenie

poprostu pragne schudnac, nie za wszelka cene bo to nic nie da ale nie chce juz slyszec pytan typu:" w którym jestes miesiacu?" czy" ooo, niewiedzialam ze bedziesz miec dzidziusia?".
niestety tak w tej chwili wygladam, nie jest to przyjemne
Boza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 18:27   #4846
kaja3223
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez hana82 Pokaż wiadomość
widze ,że nie dacie mi spokoju
myślałam,że tu mogę być z wami i cieszyć się utratą kilogramów
ale chyba nie zagrzeje tu miejsca
a wam życze wszystkiego dobrego i wytrwałości
ważyłam 69kg przy 158cm kiedy postanowiłam odchudzić się własnymi metodami ograniczenia się po pół roku waże 62 w porywach 63kg
o zelixie powiedziała mi koleżanka która schudła niesamowicie wygląda ekstra kupiłam ale boję się pomyślałam listko mi nie zaszkodzi zobaczymy
pare kilo nic więcej ale wy dziewczyny zrobiłyście ze mnie głupią nieodpowiedzialną idiotką czym sobie zasłużyłam tym ,że chcę jeszcze schudnąć pare kilogramów
pozdrawiam
powodzenia

No właśnie przeszłam też niezłą musztre z tego samego powodu.

Niestety sama się naczytałam i chyba odstawię.
Ale odwiedzę mojego lekarza i dowiem się a w sierpniu mam wizytę u endokrynologa to tez popytam.
Stary 2009-07-15, 08:22   #4847
Sharon20
Przyczajenie

Hej ja wlasnie dzis wybralam ostatnia tabletke Zelixy10 i schudlam w ciagu tych 30dni 4kg czy to waszym zdaniem duzo?Od jutra zaczynam brac15,ale nie wiem czy brac codziennie czy co 2 dzien jak Wam sie wydaje?Blagam podpowiedzcie mi,bo nie chce zrobic zadnej glupoty.Sama biore ZElixe,bo moj lekarz nie chcial mi przepisac i za recepty musialam zaplacic u innego lekarza,ktory wypisal i nic mi nie powiedzial.Miesiac temu wazylam 93kg teraz 88kg,a moj cel to conajmniej 76kg przy wzroscie 177.Bede wdzieczna za jakakolwiek rade

Edytowane przez Sharon20
Czas edycji: 2009-07-15 o 08:36
Sharon20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 12:40   #4848
meliameli
Rozeznanie

GG do meliameli

Cytat:
Napisane przez Sharon20 Pokaż wiadomość
Hej ja wlasnie dzis wybralam ostatnia tabletke Zelixy10 i schudlam w ciagu tych 30dni 4kg czy to waszym zdaniem duzo?Od jutra zaczynam brac15,ale nie wiem czy brac codziennie czy co 2 dzien jak Wam sie wydaje?Blagam podpowiedzcie mi,bo nie chce zrobic zadnej glupoty.Sama biore ZElixe,bo moj lekarz nie chcial mi przepisac i za recepty musialam zaplacic u innego lekarza,ktory wypisal i nic mi nie powiedzial.Miesiac temu wazylam 93kg teraz 88kg,a moj cel to conajmniej 76kg przy wzroscie 177.Bede wdzieczna za jakakolwiek rade
Witaj na forum
Moim zdaniem 4kg to prawidlowy wynik (1kg na tydzien), czasami dziewczyny tyle traca w tydzien ale takie porownywanie nie jest dobre bo czasami panny jedza jablko i jogurt na caly dzien wiec nie dziwne, ze traca tyle.
Radze Ci jesc tabletke codziennie bo czasami mozna zapomniec, pomiesza Ci sie kiedy bralas kiedy nie, ja tak robilam bo mialam tylko trzy listki i nie wyszlo mi to dobrze, teraz koncze pierwsze opakowanie i zamierzam jeszcze brac regularnie przynajmniej przez 3-4miesiace az sie zblize do wagi oczekiwanej czyli 65kg.
Branie co drugi dzien jest dobre gdy juz sie przyzwyczaisz do jakiegos nowego- zdrowego stylu jedzenia albo przy utrzymaniu wypracowanego wyniku bo to jest trudniejsze utrzymac osiagnieta wage.
Wiec teraz gdy jestes na przedbiegach radze lykac regularnie.
To jest oczywiscie moje zdanie.
Dlaczego lekarz nie chcial Ci przepisac zeli, przeciez nie chcesz schudnac 3kg?

http://tickers.TickerFactory.com/ezt...QVP/weight.png

Bylo 19.10.09 - 85.3 * jest 83.7*Marzenie
- 65
meliameli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 13:57   #4849
Sharon20
Przyczajenie

Dlatego,ze niektorzy lekarze twierdza ze mozna schdnac bez takich tabletek.To zdanie mojego lekarza rodzinnego.Ja uwazam inaczej mam nadwage i musze sie jej pozbyc,bo w ciazy przytylas az 30kg.Powiedz szczerze czy przejscie z 10 na 15 to dobry pomysl?
Stary 2009-07-15, 14:32   #4850
meliameli
Rozeznanie

GG do meliameli

Cytat:
Dlatego,ze niektorzy lekarze twierdza ze mozna schdnac bez takich tabletek.To zdanie mojego lekarza rodzinnego.Ja uwazam inaczej mam nadwage i musze sie jej pozbyc,bo w ciazy przytylas az 30kg.Powiedz szczerze czy przejscie z 10 na 15 to dobry pomysl?
nie wiem bo zaczynalam od razu od 15, i wielu lekarzy od razu 15 przepisuje a 10 dla osob u ktorych s jakies przeciwskazania.
A ja Ci idzie odchudzania, cos zaplanowalas, jakas dietke, ograniczenie czegos?

- 65
Stary 2009-07-15, 15:15   #4851
Sharon20
Przyczajenie

nie wiem bo zaczynalam od razu od 15, i wielu lekarzy od razu 15 przepisuje a 10 dla osob u ktorych s jakies przeciwskazania.
A ja Ci idzie odchudzania, cos zaplanowalas, jakas dietke, ograniczenie czegos?
Caly czas jestem na diecie nie jem smazonych rzeczy,przekasek typu paluszki,chipsy itp.Miesko i obiadki tylko gotowane w tym warzywa.Pije conajmniej2litry dziennie wody,slodyczy wogole.Od czasu do czasu pozwole sobie na cos konkretnego typu pizza,ale to czasami.Jesli mam czas to cwicze,ale mam 3miesiecznego synusia wiec przy nim za duzo czasu na te sprawy to nie mam.A Ty ile juz schudlas?Ja bym chciala wazyc conajmniej 76kg tak jak przed ciaza.Moze sie uda,a zadnych przeciwskazan do brania zelixy nie mam.Po 10mg nie mialam skutkow ubocznych i mam nadzieje,ze po 15mg tez nic mi nie bedzie.A Ty jestes na diecie?
Stary 2009-07-15, 16:02   #4852
kasia19987
Raczkowanie

Witam U mnie juz 16kg mniej zostało mi 7 tabletek Zeli15 czyli za tydzien juz sama sie staram o to aby wygladac jeszcze lepiej Do celu zostalo 7 kg ewentualnie 9kg Ostatnio nie cwicze ale duzo sie ruszam plywam biegam za synkiem ogolnie nie jest zle, od czasu do czasu zjem cos slodkiego nie jem juz pizzy, chipsy raz na jakis czas, staram sie jesc duzo warzyw i ogolnie zdrowo i lekko. Pije duzo wody a w upalne dni zielona herbate ze swieza mieta, cytryna i lodem (pycha) mam nadzieje ze do konca sierpnia bede juz wazyla 60kg i w super sukience zablysne na weselu z nowa lepsza wersja mnie Zycze powodzenia wszystkim ktorzy sie staraja. Pamietajcie odchudzanie zaczyna sie w glowie i tylko od stanu umyslu zalezy ile i jak zgubicie zbedny balast Pozytywne nastawienie to podstawa Powodzenia i gratulacje dla tych którym sie udało
Zaczynamy--> 22.02.2010
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

kasia19987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 16:14   #4853
Sharon20
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasia19987 Pokaż wiadomość
Witam U mnie juz 16kg mniej zostało mi 7 tabletek Zeli15 czyli za tydzien juz sama sie staram o to aby wygladac jeszcze lepiej Do celu zostalo 7 kg ewentualnie 9kg Ostatnio nie cwicze ale duzo sie ruszam plywam biegam za synkiem ogolnie nie jest zle, od czasu do czasu zjem cos slodkiego nie jem juz pizzy, chipsy raz na jakis czas, staram sie jesc duzo warzyw i ogolnie zdrowo i lekko. Pije duzo wody a w upalne dni zielona herbate ze swieza mieta, cytryna i lodem (pycha) mam nadzieje ze do konca sierpnia bede juz wazyla 60kg i w super sukience zablysne na weselu z nowa lepsza wersja mnie Zycze powodzenia wszystkim ktorzy sie staraja. Pamietajcie odchudzanie zaczyna sie w glowie i tylko od stanu umyslu zalezy ile i jak zgubicie zbedny balast Pozytywne nastawienie to podstawa Powodzenia i gratulacje dla tych którym sie udało
Witaj przez jaki okres czasu uzywalas Zelixy,ze tak schudlas?Nic tylko pozazdroscic wytrwalosci.Mam nadzieje,ze ja tez schudne tyle jaki jest moj cel
Stary 2009-07-15, 19:40   #4854
marizella
Przyczajenie

3 kg :/:/:/:/ no padlam jak to zobaczylam :/:/:/ ktos tu ma cos z glową :/

Ja mam do schudnięcia 15 kg. Mozecie sobie to wyobrazic mam 103 cm w biodrach a tylko 150 cm wzrostu ( Jestem szersza niż wyższa ( Tocze sie jak kulka

Jestem 12 dzien na zelixie. Biore połowke 15-stki dziennie. Schudlam 2 kg. Mam sporo skutków ubocznych. Szybkie bicie serca, problemy z zasnieciem, ciagle pragnienie ale najgorsza jest (od 4 dnia brania) grzybica pochwy ( Masakra Niby sie lecze i jest lepiej, ale poki biore zelixe to grzybica bedzie sie ciagle odnawiac ( Mialyscie podobne problemy?

pozdrawiam wszystkie kuleczki
marizella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 22:17   #4855
kasia19987
Raczkowanie

Cytat:
Witaj przez jaki okres czasu uzywalas Zelixy,ze tak schudlas?Nic tylko pozazdroscic wytrwalosci.Mam nadzieje,ze ja tez schudne tyle jaki jest moj cel
Moja przygoda z Zela zaczela sie dokladnie 26 marca tego roku. Prawde mowiac nie dawalam sobie szans i brakowalo mi wiary ale kiedy zobaczylam jak szybko uciekaja moje kg podnioslam sie. Mialam kilka dolkow zlych dni, dzi jest juz lepiej chudne jakies pol kg na tydzien czsem dluzej. Czuje sie swietnie bo jestem juz lekka, moj TŻ z latwoscia nosi mnie na rekach, wczoraj nawet bez okazji dostalam od niego kwiatka Prawde mowiac zrobilam to bardziej dla niego bo nie moglam juz zniesc tego wzroku, tego politowania i checi odejscia. Teraz jest super i wiem ze dam rade dojsc do celu, nawet jak bedzie sie walilo i palilo. Zaczelam wierzyc w siebie i to daje mi sile. Wiem ze sie zmienilam i to bardze, nie tylko fizycznie ale i psychiczie, czuje ze doroslam i czuje ze moje zycie zmieni sie jeszcze bardziej z azdym kg bedzie sie zmienialo Juto postaram sie wstawic tu moje fotki w spodniach z poczatkow diety albo nawet zrobie to dzis
Zaczynamy--> 22.02.2010
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Stary 2009-07-15, 22:45   #4856
kasia19987
Raczkowanie

A oto fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moje 024.jpg (16,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moje 026.jpg (50,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moje 027.jpg (32,5 KB, 18 załadowań)
Zaczynamy--> 22.02.2010
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Stary 2009-07-15, 23:28   #4857
Diablicca
Przyczajenie

:
Cytat:
nie wiem co mają w głowie osoby które bez konsultacji z lekarzem biorą leki albo od koleżanki, która moim zdaniem tez jest nienormalna jak się planuje mieć dzieci nie powinno się brać takich leków i się nie zabezpieczać. Czy ci ludzie nie czytają ulotek. Ja zanim wzięłam 1 tabletkę zelixy mimo, że jest od lekarza przeczytałam ulotkę całą. Nie bez powodu są te ulotki!!!!!!!!!!

Ja miałam ogromną nadwagę i nadal z nią walczę. Biorę zelixę ale chodzę regularnie na ćwiczenia codziennie. Efekty są zaczęłam z wagą 104,6 w kwietniu a w dniu dzisiejszym jest to 88,8 kg jeszcze muszę schudnąć i mam zamiar w tym wytrwać mam tylko 165 cm wzrostu.

Edytowane przez Diablicca
Czas edycji: 2009-07-15 o 23:43
Diablicca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 10:15   #4858
meliameli
Rozeznanie

GG do meliameli

[QUOTE=marizella;13271487]3 kg :/:/:/:/ no padlam jak to zobaczylam :/:/:/ ktos tu ma cos z glową :/

Ja mam do schudnięcia 15 kg. Mozecie sobie to wyobrazic mam 103 cm w biodrach a tylko 150 cm wzrostu ( Jestem szersza niż wyższa ( Tocze sie jak kulka

Jestem 12 dzien na zelixie. Biore połowke 15-stki dziennie. Schudlam 2 kg. Mam sporo skutków ubocznych. Szybkie bicie serca, problemy z zasnieciem, ciagle pragnienie ale najgorsza jest (od 4 dnia brania) grzybica pochwy ( Masakra Niby sie lecze i jest lepiej, ale poki biore zelixe to grzybica bedzie sie ciagle odnawiac ( Mialyscie podobne problemy?

witaj,
czy grzybica pochwy jest skutkiem zeli?
cos co jest straszne, ze jak raz sie mialo grzybice to juz beda jej nawroty, i trezba wyeliminowac cukry i pieczywo na drozdzach bo one poglebiaja ten stan, podobno mozna stosowac jakis napoj z soku z aloesu, ktory bardzo pomaga.
Moja kolezanka miala grzybice pochwy w ciazy (podobno jest to czeste zjawisko) i gdy czytala o tym w necie jak sie uchronic przed jej nawrotem stwierdzilysmy, ze to dobra kuracja odchudzajaca.

- 65
Stary 2009-07-16, 10:22   #4859
kasia19987
Raczkowanie

[QUOTE=meliameli;13277929]
Cytat:
Napisane przez marizella Pokaż wiadomość
3 kg :/:/:/:/ no padlam jak to zobaczylam :/:/:/ ktos tu ma cos z glową :/

witaj,
cos co jest straszne, ze jak raz sie mialo grzybice to juz beda jej nawroty, i trezba wyeliminowac cukry i pieczywo na drozdzach bo one poglebiaja ten stan, podobno mozna stosowac jakis napoj z soku z aloesu, ktory bardzo pomaga.
Moja kolezanka miala grzybice pochwy w ciazy (podobno jest to czeste zjawisko) i gdy czytala o tym w necie jak sie uchronic przed jej nawrotem stwierdzilysmy, ze to dobra kuracja odchudzajaca.
Mialam ten problem pierwzy raz w ciazy, od tamtej pory zawsze po antybiotyku nawroty, moim zdaniem najlepsze na to jest Tantum Rosa, stosowałam po porodzie i teraz czesto stosuje. Jest naprawde super, a co do nawrotow tych okropnych dolegliwosci to jest z tym tak samo jak z pecherzem jak raz dojdzie od zapalenia to juz bedzie wracalo Ale na wszystko jest rada
Zaczynamy--> 22.02.2010
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Stary 2009-07-16, 10:56   #4860
marizella
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez meliameli Pokaż wiadomość
witaj,
Tak od zelixy, nigdy wczesniej jej nie mialam. Czytalam w ulotce ze moga byc problemy z ukladem rozrodczym, ale konkretnie co nie jest napisane. Na innym forum znalazlam kilka kobiet, które tez mialy grzybice. Ale jest to malutki odsetek nas biorących

Od początku brania zeli czyli 13 dzien nie jem slodyczy i chleba a ona ciagle jest, wiec mysle ze z zakonczeniem kuracji problemy z grzybem sie zakoncza. Czyli jeszcze sporo czzasu. Pozdrawiam
marizella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości