|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aktualna lista marzeń cz. II
Takie atomizery jak na zdjęciu. Duuużo i taaaanio. Niestety są drogie i w Hameryce
![]() Gypsy Water, Aesop Mystra, Biba Ava Luxe, Louve, Chypre Rouge, jubilation XXV, Fuel DK, Molecule02, Escentric01, Isos Farmacia ss. Annunziata, Hermessence Pivre Samarcande, L'Eau Guerriere, L'eau Trois, Bond No.9 Andy Warhol Lexington Avenue, Patchouli24 Le Labo, Kenzo Tokyo, Cacharel Nemo, CdG 2 man, YSL M7, La Perla Shiny Creation, Palais Jamais, Antiheros, Statkus, Guerilla1, Poivre Piquant L'Artisan i jeszcze w ciemno - Aedas du Venustas - tych wystarczą odlewki i do tego cała flaszka Molecule01 Ale najpierw listę musi zaaprobować psychiatra
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idole - spełniony Reszta odpada, bo na scenę wkroczył jego świętobliwość Cardinal I o niczym innym już nie marzę |
|
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Sama siebie przeraziłam: na moją listę marzeń wkracza właśnie JADE
|
|
#334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
French Lover - własna setka Jardins de Bagatelle - tak z 10 ml Dune Oud 27 - tak z 10 ml wystarczy Cedarwood Tea plus: He Wood ![]() En Passant - co najmniej 50 ml Ech, chyba nigdy ta lista nie będzie pusta
|
|
|
#335 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
A, mnie też przeraziło to, że mi się zachciało zapachu z nuta mięty. Ale pięęęęęęęęęęęęęęęęęęękny jest! Cytat:
Piękne!
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
dziwne uczucie, ja chyba też mam pusta wishlistę
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Kolu, ale Twoje podpisy świadczą chyba o czymś innym
- coś tam na tej liście jeszcze jest
|
|
#338 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
1,2,3-wszystko zdobyłam chociaż w ilościaś śladowych,ale lepszy rydz niż nic ![]() 4- scent mi przeszedł na razie ![]() na liście 2 zapachy: 1.Ginseng Root Demeter-w realizacji 2.Paczula Micalefa
|
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie zapisałam się na flachę w Klubie D'ou vient ![]() A na mojej liście marzeń jest jeszcze Daim Blond I wciąż PG Iris Taizo - do przetestowania ...
|
|
|
#340 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio często zakochuję się w zapachach, których próbki mam od pewnego czasu, a dopiero przy okazji jakiejś wymiany wącham ponownie i Na dodatek gust mi się zresetował i rzucam się na zapachy, które wcześniej były w moim mniemaniu całkiem nie dla mnie!
|
|
|
#342 |
|
BAN stały
|
-Etra
-Eau Lente -Let mi play the lion -Zagorsk-Jaisamer -Gucci PH -Cinnamon bun -Ambre extreme - Ginestet Le Boise (nikt nie chce wspólnozakupować? )-L'eau Trois -cashmina -Elixir penhaligons -Opus Penhaligons -Messe de minuit -Hinoki -Sequoia -Palisander -Tumulte ph -Black Tourmaline -French Lover -Ambre Russe -Idole de Lubin -Micallef Patchouli (bedzie jeszcze w lipcu -Tam Dao -Armani Prive Bois d'Encens!!! -Armani Prive Ambre soie -Gucci ph -Musc ravageur -Cashmere for men -He wood -padparadsha(już niedługo zakupy... )-patchouli 24 - Serge Lutens Bois Oriental - Heeley Cardinal -Rock Crystal (będzie jeszcze w lipcu! -Ences Flamboyant (tu niewiele potrzebuje) -Ambre Fetiche (niewielka ilość mnie zadowoli) - Gaiac i Safran Troublant bedą już niedługo u mnie ![]() no to nowe wyzwania przede mną... ![]() a to baciki sama sobie wymierzam za pazerność niezwykłą i zachłanność opanuj się dziewczyno, opanuj!! Kasiax- a to dlaczego zdziwko? Jade to cudeńko... i podoba się osobom o tak odmiennych gustach jak mnie i mojej mamie lubiącej kwiatki-sratki i cytruski świeżutkie aż zamarłam ze zdziwienia gdy mamunia oznajmiła że chce ode mnie duuuuużą odlewkę i odmowy nie przyjmujea o dziwo Amethyste niezbyt przypadł jej do gusty, bo "za słodki" ![]() Sabb... a ja za to prawie same negatywne opinie słyszę na jego temat o czym już kiedyś pisałam... no cóż... albo wyjątkowo na mnie "jedzie" albo nie znaja się zazdrośniki jedne
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Baciki również ode mnie Ale to tylko dla zachowania pozorów, bo zazdroszczę i listy i systematycznego realizowania marzeń. A ja się dziwię tym Jade, bo jest kompletnie nie w moim stylu. Nie jest ani słodki, ani kwiatowy ... Nawet nie potrafię go określić Ale wielbię. Od dzisiaj
|
|
|
#344 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja już nie chce więcej marzeń... czuje się zniewolona przez zapachy, co rusz jakies nowe chciejstwa... chyba przestane zdobywać nowe próbki, to wszystko przez te małe gnidy ![]() Ach, bo Jade to nie jest zwykłe kadzidło... to zapach bardzo magiczny.... cudownie miętowy, jasny ii... według mnie doprawiony spora dawka słodyczy a Amethyste testowałaś? dla mnie to niezły słodziak.... kadzidło w odsłonie bardzo kobiecej i "letniej". |
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że nie mam już tej próbki, bo pewnie bym oszalała na jego punkcie. Święta racja, że to wszystko wina próbek Ale może bym sobie jeszcze powąchała ten Amethyst...
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lecz to chyba jednak dalsze pokrewieństwo być musi ![]() Oprócz miłości kadzidlano-drzewno-przyprawowej, moje pojemne serce (i nos) kocha też słodziaki wszelkie (a to chyba nie Twoja linia?? )Ale kiedy słodziaki są mi potrzebne by nosić je - tak po prostu, nie myśląc przy tym , tak reszta "rodziny" kadzidlana, drzewna - zajmuje nie tylko nos, także myśli i serce I to jest w sumie fajne ![]() Nie chce ktoś Cardinala się pozbyć?? |
|
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zbieram kasę na Avignon - mój Ci on będzie!
![]() Ale dziś mi po głowie chodzi Fuel for Life (widziałm rano w promocji): czarna porzeczka i jaśmin...hm... Ale jeszcze się zastanowię i powalczę ze swoimi zachciewajkami |
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się marzy:
ciągle - Black Cashmere (powykańczam obie odlewki i flacha będzie moja) niespodziewanie - Kelly Caleche (w pojemności niedużej, czyli wspólnozakupowo lub 15-stka) Odwidziały mi się: Rush Men (przecież on nietrwały był) i Winter Delice (myślę, że po wypiciu odlewki będę nasycona).
|
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
Moje marzenie na dzien dzisiejszy to:
ADDICT ![]() CRYSTAL NOIR EDT |
|
|
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
Zachcianek jest wiele, ale jak chodzi o najpilniejsze marzenia o pełnych flaszkach to (w tej kolejności):
-L'AP Piment Brulant (ostatnie krople zostały )-Eau des Merveilles -L'AP Vanilia -Angel (skończył się )-(...i ewentualnie Cinema EDP )Obiecałam sobie, że pokończę albo podam dalej kilka męczących mnie flaszek zanim zacznę zbierać na zakup, chyba, że trafi się jakaś niezwykła okazja
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Po wizycie w Douglasie i niedawnych próbkowych testach pragnę mieć w swojej kolekcji:
1. CHanel No 5 premiere ![]() 2. Dkny 3. HP elixir 4. Amor Amor i chwatit
|
|
|
|
|
#352 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Nasza wrażliwość na zapachy się zmienia, chemis skóry się zmienia, okoliczności i aura są zmienne. Czasem warto wejść drugi raz do tej samej rzeki. Cytat:
czerwone mam, niebieskie miałam, fioletowych nie mam, ale własciwie mogłabym mieć (z czego paczulę Le Labo i Micallefa bardzo chętnie Cytat:
Wiesz... U mnie te komplementy wynikają chyba z tego, że na mnie im zapach dziwniejszy, tym bardziej pozytywny odzew. jestem dziwakiem i te nienormalne zapachy się ze mną zgrywają. Zbieram komplementy za śmierdziele, które normalnie skwitowane zostałyby pukaniem w czerep. Do mnie pasują takie. Cytat:
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Sabb, to że nie pragniesz Kashminy wcale mnie nie zaskoczyło - zdziwiłabym sie gdyby było inaczej.
Ale Rock Crystal? No jestem w szoku Wiem, że kochasz namiętnie BT, ale sądziłam, że RC jest na tyle piękny, że prędzej czy później włączysz go do swojej niezwykłej kolekcji. A może on jest zbyt mało kontrowersyjny, zbyt grzeczny, żeby zasłużyć na Twoje zainteresowanie? Naprawdę mnie zaskoczyłaś
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-07-17 o 08:03 |
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Marzeń żadnych.
![]() Kaprys 1szy - Kashmina, zrealizowany. Kaprys 2gi - Zen jeszcze nie.
|
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
1. Armani Prive Bois d'Encens
2. Ceremony Kamali (duża szansa na spełnienie i to niedługo 3. Chanel No5 Eau Premiere ( ) - sama się sobie dziwię![]() 4. Może Turquoise Durbano - jeszcze nie znam, ale próbka już w drodze 5. Zestaw Cztery Pory Roku -Micallefa |
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubiłam mieć perfumeryjne marzenia. Ale jakoś mi wywietrzały... Eau Premiere ładne jest.
|
|
|
|
|
|
#357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ta lista marzeń, to się tak jakoś samodzielnie wydłuża... ![]() Cardinala wciąż szukam Ceremony - już niedługo Elixir - Penhaligon's - zapisany jest na wrzesień Menard - Kasaneka - październik Safran Toublant i Bois Farine na święta ![]() Plan precyzyjny, może wreszcie uda mi się go trzymać ![]() Cytat:
![]() A zestaw Czterech Pór Roku M. widziałam ostatnio na ebay'u (za jedyne 199 euro )
|
||
|
|
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm, moja lista krótka...
Gaiac Wenge Ouarzazate Cashmere for Men dla małża Black Sea Kolejność marzeń "dla mnie" nieprzypadkowa
silva rerum Edytowane przez escritora Czas edycji: 2009-07-17 o 10:11 |
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie postanowiłam potestować niektóre zapachy po raz drugi i już trzęsę się na myśl o Amythyste Poza tym, w związku z moją nową miłością (Jade, które dostanę w swe ręce wkrótce, mam nadzieję), zapragnęłam poznać Turquoise.
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę Ci, aby pojawiły się nowe i zaczęły spedzać Ci sen z powiek - to takie ekscytujące![]() A Eau Premiere nadal mnie dziwi. Przecież ja nie znoszę szyprów, nie podoba mi się klasyczna piątka, a ta wersja od pierszego testu rzuciła mnie na kolana. Kończę już pierwszą odlewkę, druga większa w drodze, a ja wciąż nie mam dość. Sama siebie nie poznaję ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Madziu, ja wiem, że wszystko w Twoich rękach i powinnam być spokojna
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

Ja ostatnio często zakochuję się w zapachach, których próbki mam od pewnego czasu, a dopiero przy okazji jakiejś wymiany wącham ponownie i 

no cóż... albo wyjątkowo na mnie "jedzie"
No jestem w szoku
Wiem, że kochasz namiętnie BT, ale sądziłam, że RC jest na tyle piękny, że prędzej czy później włączysz go do swojej niezwykłej kolekcji. A może on jest zbyt mało kontrowersyjny, zbyt grzeczny, żeby zasłużyć na Twoje zainteresowanie? Naprawdę mnie zaskoczyłaś