|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
kropeczko
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ginekolog twierdzi inaczej i tak też uważa mój dentysta.
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasiu, ja na poczatku ciazy mialam dosc ciezki przypadek zeba (jakies bakterie mi wlazly zaraz kolo nerwu, wiec bez znieczulenia bym sie chyba na lewa strone przekrecila) i moj dentysta powiedzial mi, ze da mi mniejsza dawke czegos silniejszego, bo znieczulenie samo w sobie jest w stanie mniej zaszkodzic niz ilosc wydzielonej adrenaliny wydzielonej przez twoj organizm w wyniku silnego bolu.
Kropko, witamy po wakacjach Wczoraj sie zastanawialam juz jak dlugo cie nie bylo i kiedy mozesz wracac ![]() Karenina, gratuluje nowego paszportu. Ja bede to zalatwiac w sierpniu, to zglosze sie do ciebie po rady. Bo jesli chodzi o papiery to jak przychodzi do zalatwiania, to jestem ciezko chora Mam uraz po tym jak 2 lata temu mialam problemy z zezwoleniem o prace, bo wstertne baby w urzedzie mi nie powiedzialy, co potrzebuje, a w pracy mysleli, ze skoro jestem z Polski i w UE, to zadnego nie potrzebuje . A teraz dochodzi jeszcze zalatwiania Elternzeit i w pracy powiedzieli mi, ze musze zalatwic to w urzedach, w urzedzie powiedzieli mi, ze musze to zalatwic z pracodawca. Nic tylko sie w Jaka macie pogode dziewczyny? U mnie do kitu. Jest cieplo, duszno, parno, niebo czarne wisi zlowrogo nad glowami, ale ani kropelka nie chce spasc. Ciekawa jestem kiedy ten na gorze otworzy kurek ![]() Wklejam jeszcze obiecane zdjecia rzeczy, ktore dostalam od kumpeli.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-15 o 10:01 |
|
|
|
#4684 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny,
mało się ostatnio udzielałam, bo kończyłam pisać pracę mgr, a w weekend byliśmy na weselu. Musiałam się trochę natrudzić, żeby nadrobić z czytaniem Ale praca oddana, obrona 28.07, więc mam trochę więcej czasu na wizaż.U nas wszystko dobrze, ale bez zmian - czyli brzuch nadal mało ciążowy, ruchów jak na razie nie czuję. Zaczynamy dziś 18 tydzień i mam nadzieję, że powoli coś się zacznie zmieniać w tych kwestiach ![]() Wszyscy mi wróżą dziewczynkę, zobaczymy na następnym badaniu, czyli 04.08 czy coś będzie można dojrzeć. Domi - imiona dla córki to Laura/Patrycja, mogłabyś zmienić na liście? Dzięki z góry. Jeszcze nie upadłam na głowę, żeby dać córce na imię tak samo jak mam ja ![]() Miłego dnia dziewczynki. Ja śmigam się szykować, bo idę dziś wreszcie na ten aerobic dla ciężarnych. Wcześniej nie udało mi się dotrzeć przez liczne spotkania z promotorem Ale za to ćwiczyłam w domu z płytą fitmama i powiem Wam, że normalnie zakwasy miałam Taka ze mnie ruina.Pozdrawiam |
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
2befree, gratuluje oddanej pracy. Teraz obrnona to juz pestka
![]() I sie rozpadalo u mnie. A chcialam dzis isc na basen. Chyba pojde jutro
|
#4686 |
|
Raczkowanie
|
Ravenne przepiękne krzyżyki. Ja też lubię ten sport i mam kilka obrazeczków na ścianie.
Mój dzidziol szalał wczoraj w nocy chyba do pierwszej. Mówie małżowi, że robi fikołki. A ten: no coś ty przecież to chłopak gra w piłkę. No dobrze ale tyle czasu? Odp: 2 x po 45 min., a później dogrywka. Więcej pytań nie miałam.
|
#4687 |
|
Zadomowienie
|
2beefree
widzę że jesteśmy w tej samej fazie, ja też 18 tydzień i 4 sierpnia na usg jak to jest z farbowaniem/rozjaśnianiem włosów w ciąży? ja chcę iśc do fryzjera rozjaśnic włoski tą farbą loreal bez amoniaku, nie pamiętam jak sie nazywa chyba platinium. jedni mówia że można farbować całą ciąże jeśli nie ma żadnych przeciwskazań inni że chemia :/
|
|
#4688 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam sobie wczoraj gazetkę "Dziecko zakupu i my" w której jest 1140 produktów dla rodziny i róznych stron www- sklepy serwisy internetowe, porady, fitness kluby dla kobiet w ciązy. Nie widziałam tej gazetki wczesniej a w sumie fajna- kosztowała jedyne 3,90.
Zainteresowanym mamusią wklejam kilka stron sklepów dla kobiet w ciązy: www.happymum.pl www.mamusia.com.pl www.mamaok.pl www.mamabyc.pl www.szafamamy.pl www.sklep.torelle.pl www.pieknamama.pl www.mjakmama.pl www.brzuszek.pl www.e-mama.pl www.ciazowe.pl www.belly.pl www.fiufiu.pl www.gineka.pl www.be.com.pl Sama weszłam narazie na jeden sklep- ale ciuszki faaaajne |
|
|
|
#4689 |
|
Raczkowanie
|
Carolans ja farbowałam już dwa razy Lorealem Casting i brązy są dla mnie rewelacyjne. Nie śmierdzi i fajne są po niej włoski.
|
#4690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze?to sie nad tym zastanawialam czemu chcesz dac takie same imie ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
mysle, ze jest w miare bezpieczna
|
||
|
|
|
#4691 | |
|
Zadomowienie
|
Witam środkowo. U mnie piękna pogoda na opalanie a ja muszę zakuwać na jutrzejszy egzamin
Mam normalnie dość. Od końca maja ciągle się uczę Miałam 10 egzaminów w tym jeden jeszcze we wrześniu bo nie zdążyłam teraz tego zaliczyć. Ale jak pomyślę że jutro o 15.00 będzie spokój aż do września to trochę mi lepiej![]() Cytat:
A co do dentysty to moja dentystka rok temu była w ciąży i po pierwsze: robiła jasne pasemka i nic złego się nie stało, znieczula kobiety ciężarne ale takim troszkę słabszym środkiem. Ja też teraz lecze ostatnie zepsute zęby żeby potem mieć spokój i Pani dr zawsze mi znieczula tym właśnie środkiem. Bez znieczulenia to byśmy tam oboje na tym fotelu zawału z bólu dostali z moją wytrzymałością na ból tż-mnie właśnie dobił "ale ładna pogoda, tylko wsiadać w auto i nad wodę" |
|
|
|
|
#4692 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
witajcie mamusie
Cytat:
a z resztą teraz bardzo modne są suknie w stylu jak ja to mówię- nimfy wodnej i uważam że są one idealne dla panien młodych z brzuszkiem Cytat:
ale Tż sie upiera że będzie chłopczyk. no ale oczywiscie zdaje sobie sprawę że może byc różnie ![]() Cytat:
(i pewnie inne mamy też )Cytat:
gratuluje ![]() Cytat:
Cytat:
a tu coś mnie ostatnio siódemka jedna boli Cytat:
mężczyżni to mają fantazję |
|||||||
|
|
|
#4693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio kupiłam sobie sukienkę z Happy Mum właśnie, mają sklepy w Krakowie, jakby ktoś był z okolicy. Teraz są wyprzedaże Tak swoją drogą, to wydaje mi się, że te sklepy trochę naciągają biedne ciężarne, niektóre ceny IMHO są zbyt wygórowane. Cytat:
![]() Ja wychodzę z założenia, że skoro mój gin i mój dentysta mówią, że znieczulenie jest ok, to znaczy że mogę wziąć. Też mam niską wytrzymałość na ból, nie wiem jak to będzie podczas porodu
|
|
#4694 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co wiem to jeśli chodzi o zabiegi dentystyczne to jedynie rentgena się ciężarnym nie robi (jeśli nie ma zdecydowanej konieczności), a poza tym można zęby normalnie leczyć. Cytat:
Jedyne ryzyko z farbowaniem włosów w ciąży jest takie, że może dojść do podrażnienia skóry głowy (u niektórych kobiet w ciąży skóra robi się bardzo wrażliwa). Niektórym przyszłym mamusiom mogą też przeszkadzać zapachy farb do włosów - ale to już sprawa indywidualna... Aha, i słyszałam jeszcze o przypadkach, kiedy w ciąży po farbowaniu włosów wychodził kolor inny od zamierzonego - to ponoć "sprawka" hormonów. Ja osobiście farbuję włosy tak samo, jak przed ciążą i wszystko jest ok Za to bardzo nie-okej jest mój kręgosłup i stawy biodrowe... Mam za sobą kolejną nieprzespaną noc bo co chwilę jak chciałam się z boku na bok przekręcić budził mnie ból Koszmar jakiś... A jeszcze w dodatku miałam dzisiaj dodatkowe atrakcje w postaci bólu w prawym boku, w okolicach jajnika... Normalnie aż się poryczałam Czuję się jak jakaś staruszka... I martwię się o Dzidzia bo już sama nie wiem, czy te bóle są spowodowane ciążą czy nie...
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do bolu... no coz, teraz juz nie ma wyjscia i trzeba bedzie urodzic ![]() A wyrodna matka bedzeisz dopiero wtedy, gdy nie pozwolisz dac znieczulenia dziecku, gdy przyjdzie do borowania zabkow Gissh, z tym amoniakiem, to nie chodzi wcale o przenikanie przez skore, bo stezenie jest na tyle male, ze skorze niewiele sie stanie. Gorzej jest z oparami, ktore przez pluca dostaja sie do krwioobiegu. Radzilabym unikac farb z amoiniakiem.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-15 o 12:37 |
|
|
|
|
#4696 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najwyraźniej się myliłam, bo przeciez komu mamy ufać jeżeli nie specjalistom?! Cytat:
następną wizytę mam na początku wrzesnia. z tym bólem to wiem o czym mówisz... biedactwo |
||
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj zakupilam sobie spodenki z pasem ciazowym na ktore juz dawno polowalam i dopiero wczoraj udalo mi sie takie znalesc i to przypadkiem U mnie straszny upal, nie da sie na pole wyjsc, caly czas w domku siedze. Milego dnia brzuchatki
|
|
#4698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() domi gratuluję wyboru terminu ślubu. To już nie długoo... Może urządzimy jakies panienskie U mnie dziś tak gorąco że postanowilam nie ruszac sie z domu. Byłam tylko rano po bułki ale myslalam ze padnę więc siedzę w domu popijam soczki zajadam owocki i leniuchuję |
|
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nic mi sie nie chce i mam zero motywacji do pracy
I poniekad zazdroszcze tym, ktore moga sobie w domku posiedziec ![]() Nie zazdroszcze tylko powodow, bo wiem, ze niektore z was maja problemy zdrowotne .
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-15 o 13:12 |
|
|
|
#4700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja wlasnie wrocilam z basenu do pracy i pierwsze zdanie jakie uslyszlam: "ale ty dziwnie pachniesz, jakby basenem"
|
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale jak narazie więcej chodzę w spódnicach niż w spodniach - jak nigdy i luźnych bluzkach. chociaż teraz jak nie chodzę do pracy to nie potrzebuję aż tylu "wyjściowych" ciuszków ![]() i nie martw sie Guciu, niedługo skończą sie Twoje męczarnie w pracy |
|
|
|
|
#4702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4703 |
|
Wtajemniczenie
|
Gissh - z ja tez czuję sie jak staruszka jak nie moge się przekręcić z bólu albo iśc normalnym tempem a co mówic jak zostaję sama w domu z Izą, która jest pełna energii i ma znacznie bardziej przyśpieszone biegi niż ja, teraz nawet na spacery tylko we dwie wybieram miejsca z dala od jezdni i samochodów, a sprzątanie to mnie wnerwia, ograniczona jestem fizycznie a jeszcze jakieś 15 tygodni
ja także maluję włosy - muszę mam sporo siwych a na ciemnych to widać, farby moja fryz dobiera mi bez amoniaku, zresztą takimi samymi malowałam przed ciążą |
|
|
|
#4704 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamuśki! Jakoś nie pisałam dawno, bo zabiegana jestem ... wykańczanie domu jest wykończające
Ostatnio dorabiam jako zaopatrzeniowiec i nadzoruję prace Z pewnością nie dam radę nadrobić wszystkich postów, ale postaram się być w miarę na bieżąco Widzę, że temat dentystyczny na topie ... Ostatnio też się zajadałam mega kanapką z subway, że mąż się śmiał ze mnie, aż tu nagle czuję, że część mojego ząbka 2ki ciach i się ułamała. Wyglądałam jak rekin morderca, z tyłu zostało mi wypełnienie, a właściwy kawałek zęba poszedł ... no nie muszę mówić jak mąż się śmiał z mojego obżarstwa i jego konsekwencji ... na szczęście moja dentystka miała wolny termin następnego dnia, więc za długo nie straszyłam ludzi Przy okazji podleczyłam 6ke i ściągnąłam kamień, a więc kanapka była całkiem droga Miałam podane znieczulenie w wersji dla ciężarkich ....Poza tym polowałam na promocjach na sprzęt do kuchni Nareszcie po tylu latach będę miała wymarzoną Potem 2 nerwowe wieczory z przekładaniem drzwi w lodówce - lego to to nie jest ![]() Na USG idę dopiero 6 sierpnia. Jestem teraz w 18 tyg. Maluszka czuję jeszcze tak delikatnie bardzo - coś ala opis "pralki" od brombusi bodajże Szczególnie czuję wieczorem i rano. Mam nadzieję, że niebawem poczuję te mocniejsze kopniaczki nie mogę się doczekać ![]() Dziewczyny, a co u Dudziakowej ? |
|
|
|
#4705 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najważniejsze żeby skóra była dobrze nawilżona i nie swędziała.---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Też bym to do tego porównała.---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Z utęsknieniem czekam na deszcz, a tu nic |
|||
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja corcia za to nie daje mi spokojnie siedziec i juz wypycha lapki jakies 3 cm ponad pepkiem Kiedy ona taka duza urosla ![]() A co do Dudziakowej, to o ile dobrze pamietam musi siedziec w szpitalu do konca sierpnia. I o ile sie nie myle, to Tarasia ma z nia kontakt. Jesli jednak sie pomylilam, to wybaczcie
|
|
#4707 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że Domiks przejęła opiekę nad listą - super
Termin porodu mam na 20 grudnia, więc poproszę o zmianę ![]() Gucia, dziękuję za informacje o Dudziakowej Przyznam, że to porównanie do pralki też mnie powaliło na kolana i strasznie się spodobało Też już nie mogę się doczekać kopniaczków ... żeby etap pralki mieć za sobą
Edytowane przez NadiaM Czas edycji: 2009-07-15 o 14:43 |
|
|
|
#4708 |
|
Rozeznanie
|
Ravenne piękne rękodzieło
też mam zamiar się za to zabrać od poniedziałku, tylko na razie szukam wzoru na jakieś aniołki żeby w pokoju dzidzi powiesićmalina81 Dzięki za adresy, przydadzą się ![]() katekatee Powodzenia na egzaminie ![]() Co do dentysty to też muszę się wybrać, bo mi jeden ząb został do wyleczenia, ale chyba dentystka pojechała sobie na urlop bo od poniedziałku dzwonię i nic I o znieczuleniu też mi kiedyśmówiła, że ciężarnym podaje się jakieś inne. Miłego popołudnia!!! |
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
o tym porównaniu do pralki to ja przeczytałam w książce dla ciężarówek, ale wydaje mi się bardziej obrazujące ruchy niż tzw. motylki Co do dentysty, to gdybym mogła uniknąć znieczulenia, to bym to zrobiła, ale jak mi rozwiercił tą starą plombę, to powiedział że dziura ogromna i nie wie czy nie trzeba będzie truć zęba. Dziwne, bo mnie ten ząb nie bolał Na szczęście obyło się bez trucia, ale znieczulić musiał.Co do farbowania włosów, to ja nie farbuję, więc nie zgłębiałam tematu, ale słyszałam właśnie to o czym pisała Gucia, że najbardziej groźne są wdychane opary. Tobie Guciu mierznie się w pracy, a ja się trochę nudzę w domu, no cóż, do pracy i tak nie wrócę, bo są wakacje Taki ukrop dzisiaj u mnie, że nawet Rufusowi nie chciało się spacerować. A na obiad dzisiaj robię naleśniki z jagodami i brzoskwiniami ![]() Coś mam wstręt do mięcha ostatnio, biedny ten mój mąż ![]() Dzisiaj obiecał wziąć mnie do centrum handlowego na jakieś zakupy, a wieczorem idziemy na basen Już się doczekać nie mogę.
|
#4710 |
|
Raczkowanie
|
Brombusia, ta pralka już będzie na Ciebie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

Wczoraj sie zastanawialam juz jak dlugo cie nie bylo i kiedy mozesz wracac 
. A teraz dochodzi jeszcze zalatwiania Elternzeit i w pracy powiedzieli mi, ze musze zalatwic to w urzedach, w urzedzie powiedzieli mi, ze musze to zalatwic z pracodawca. Nic tylko sie w 
Ale praca oddana, obrona 28.07, więc mam trochę więcej czasu na wizaż.

ale Tż sie upiera że będzie chłopczyk. no ale oczywiscie zdaje sobie sprawę że może byc różnie
gratuluje 

ja wczoraj zakupilam sobie spodenki z pasem ciazowym na ktore juz dawno polowalam i dopiero wczoraj udalo mi sie takie znalesc i to przypadkiem
) ale jak narazie więcej chodzę w spódnicach niż w spodniach - jak nigdy
też mam zamiar się za to zabrać od poniedziałku, tylko na razie szukam wzoru na jakieś aniołki żeby w pokoju dzidzi powiesić
Na szczęście obyło się bez trucia, ale znieczulić musiał.