Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-15, 08:24   #4681
malina81
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

kropeczko teskniłyśmy i dobrze że wróciliście cali-mimo tych przygód

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
domi cieszę sie również z Twojego ślubu.
Mój ślub miał się odbyć 8 sierpnia i chyba się nie odbędzie. A tak się cieszyłam...
Dziadziuś jest w bardzo ciężkim stanie. Jest w śpiączce, mózg nie pracuje Nie mieści mi się to w głowie. Nie wiem co mam ze soba zrobić. Non stop boli mnie głowa, a nie chcę faszerować się tabletkami, nawet Apapem. Słabo mi. Tyle nerwów i stresu Ale oddałabym wszystkie moje siły jemu.... gdybym mogła....
bardzo współczuje ale uważam tak jak dziewczyny że o odwołaniu slubu powinnas porozmawiac ze swoja rodzina...
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 08:26   #4682
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
jeżeli chodzi o dentystę to żyłam w przeświadczeniu, że w ciąży nie można używać znieczulenia..
Mój ginekolog twierdzi inaczej i tak też uważa mój dentysta.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 09:07   #4683
gucia6
Zakorzenienie

Tarasiu, ja na poczatku ciazy mialam dosc ciezki przypadek zeba (jakies bakterie mi wlazly zaraz kolo nerwu, wiec bez znieczulenia bym sie chyba na lewa strone przekrecila) i moj dentysta powiedzial mi, ze da mi mniejsza dawke czegos silniejszego, bo znieczulenie samo w sobie jest w stanie mniej zaszkodzic niz ilosc wydzielonej adrenaliny wydzielonej przez twoj organizm w wyniku silnego bolu.

Kropko, witamy po wakacjach Wczoraj sie zastanawialam juz jak dlugo cie nie bylo i kiedy mozesz wracac

Karenina, gratuluje nowego paszportu. Ja bede to zalatwiac w sierpniu, to zglosze sie do ciebie po rady. Bo jesli chodzi o papiery to jak przychodzi do zalatwiania, to jestem ciezko chora Mam uraz po tym jak 2 lata temu mialam problemy z zezwoleniem o prace, bo wstertne baby w urzedzie mi nie powiedzialy, co potrzebuje, a w pracy mysleli, ze skoro jestem z Polski i w UE, to zadnego nie potrzebuje . Mialam caly miesiac stresow i nieco osiwialam . A teraz dochodzi jeszcze zalatwiania Elternzeit i w pracy powiedzieli mi, ze musze zalatwic to w urzedach, w urzedzie powiedzieli mi, ze musze to zalatwic z pracodawca. Nic tylko sie w ugryzc. Ale nie odpuszcze.

Jaka macie pogode dziewczyny? U mnie do kitu. Jest cieplo, duszno, parno, niebo czarne wisi zlowrogo nad glowami, ale ani kropelka nie chce spasc. Ciekawa jestem kiedy ten na gorze otworzy kurek

Wklejam jeszcze obiecane zdjecia rzeczy, ktore dostalam od kumpeli.
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf ciuszki 001.pdf (225,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: pdf ciuszki 002.pdf (257,7 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-15 o 10:01
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 09:30   #4684
2befree
Raczkowanie

Witam dziewczyny,
mało się ostatnio udzielałam, bo kończyłam pisać pracę mgr, a w weekend byliśmy na weselu. Musiałam się trochę natrudzić, żeby nadrobić z czytaniem Ale praca oddana, obrona 28.07, więc mam trochę więcej czasu na wizaż.

U nas wszystko dobrze, ale bez zmian - czyli brzuch nadal mało ciążowy, ruchów jak na razie nie czuję. Zaczynamy dziś 18 tydzień i mam nadzieję, że powoli coś się zacznie zmieniać w tych kwestiach

Wszyscy mi wróżą dziewczynkę, zobaczymy na następnym badaniu, czyli 04.08 czy coś będzie można dojrzeć.

Domi - imiona dla córki to Laura/Patrycja, mogłabyś zmienić na liście? Dzięki z góry. Jeszcze nie upadłam na głowę, żeby dać córce na imię tak samo jak mam ja

Miłego dnia dziewczynki. Ja śmigam się szykować, bo idę dziś wreszcie na ten aerobic dla ciężarnych. Wcześniej nie udało mi się dotrzeć przez liczne spotkania z promotorem Ale za to ćwiczyłam w domu z płytą fitmama i powiem Wam, że normalnie zakwasy miałam Taka ze mnie ruina.

Pozdrawiam
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 10:03   #4685
gucia6
Zakorzenienie

2befree, gratuluje oddanej pracy. Teraz obrnona to juz pestka

I sie rozpadalo u mnie. A chcialam dzis isc na basen. Chyba pojde jutro
Stary 2009-07-15, 10:14   #4686
zmarzenka
Raczkowanie

Ravenne przepiękne krzyżyki. Ja też lubię ten sport i mam kilka obrazeczków na ścianie.

Mój dzidziol szalał wczoraj w nocy chyba do pierwszej. Mówie małżowi, że robi fikołki. A ten: no coś ty przecież to chłopak gra w piłkę. No dobrze ale tyle czasu? Odp: 2 x po 45 min., a później dogrywka.

Więcej pytań nie miałam.
Brak poczucia cudzego humoru.
zmarzenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 10:28   #4687
carolans
Zadomowienie

2beefree widzę że jesteśmy w tej samej fazie, ja też 18 tydzień i 4 sierpnia na usg

jak to jest z farbowaniem/rozjaśnianiem włosów w ciąży? ja chcę iśc do fryzjera rozjaśnic włoski tą farbą loreal bez amoniaku, nie pamiętam jak sie nazywa chyba platinium. jedni mówia że można farbować całą ciąże jeśli nie ma żadnych przeciwskazań inni że chemia :/

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 10:30   #4688
malina81
Zadomowienie

Kupiłam sobie wczoraj gazetkę "Dziecko zakupu i my" w której jest 1140 produktów dla rodziny i róznych stron www- sklepy serwisy internetowe, porady, fitness kluby dla kobiet w ciązy. Nie widziałam tej gazetki wczesniej a w sumie fajna- kosztowała jedyne 3,90.
Zainteresowanym mamusią wklejam kilka stron sklepów dla kobiet w ciązy:

www.happymum.pl
www.mamusia.com.pl
www.mamaok.pl
www.mamabyc.pl
www.szafamamy.pl
www.sklep.torelle.pl
www.pieknamama.pl
www.mjakmama.pl
www.brzuszek.pl
www.e-mama.pl
www.ciazowe.pl
www.belly.pl
www.fiufiu.pl
www.gineka.pl
www.be.com.pl

Sama weszłam narazie na jeden sklep- ale ciuszki faaaajne
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 10:41   #4689
zmarzenka
Raczkowanie

Carolans ja farbowałam już dwa razy Lorealem Casting i brązy są dla mnie rewelacyjne. Nie śmierdzi i fajne są po niej włoski.
Brak poczucia cudzego humoru.
zmarzenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 10:47   #4690
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
Domi - imiona dla córki to Laura/Patrycja, mogłabyś zmienić na liście? Dzięki z góry. Jeszcze nie upadłam na głowę, żeby dać córce na imię tak samo jak mam ja

Szczerze?to sie nad tym zastanawialam czemu chcesz dac takie same imieale to penwie Dudziakowa sie pomyliła

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez zmarzenka Pokaż wiadomość
Carolans ja farbowałam już dwa razy Lorealem Casting i brązy są dla mnie rewelacyjne. Nie śmierdzi i fajne są po niej włoski.
ja tez raz farbowałam ta farba mysle, ze jest w miare bezpieczna

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 11:06   #4691
katekatee
Zadomowienie

Witam środkowo. U mnie piękna pogoda na opalanie a ja muszę zakuwać na jutrzejszy egzamin Założę się że jak już będę mogła w końcu wyjść do świata to się pogoda spiepszy Mam normalnie dość. Od końca maja ciągle się uczę Miałam 10 egzaminów w tym jeden jeszcze we wrześniu bo nie zdążyłam teraz tego zaliczyć. Ale jak pomyślę że jutro o 15.00 będzie spokój aż do września to trochę mi lepiej

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
2beefree widzę że jesteśmy w tej samej fazie, ja też 18 tydzień i 4 sierpnia na usg

jak to jest z farbowaniem/rozjaśnianiem włosów w ciąży? ja chcę iśc do fryzjera rozjaśnic włoski tą farbą loreal bez amoniaku, nie pamiętam jak sie nazywa chyba platinium. jedni mówia że można farbować całą ciąże jeśli nie ma żadnych przeciwskazań inni że chemia :/
Ja w ciąży farbuje włosy u fryzjera jakimiś farbami albo z Matrixa albo Loreal Profesional i to są jakieś tam żele czy coś takiego. Ale mam już dość ciemnych włosów i zamierzam teraz zrobić jasne pasemka co za czym idzie użyją rozjaśniacza. Jeśli lekarka mi nie powie "nie" to ja myślę że chyba nic złego się nie stanie.

A co do dentysty to moja dentystka rok temu była w ciąży i po pierwsze: robiła jasne pasemka i nic złego się nie stało, znieczula kobiety ciężarne ale takim troszkę słabszym środkiem. Ja też teraz lecze ostatnie zepsute zęby żeby potem mieć spokój i Pani dr zawsze mi znieczula tym właśnie środkiem. Bez znieczulenia to byśmy tam oboje na tym fotelu zawału z bólu dostali z moją wytrzymałością na ból

tż-mnie właśnie dobił "ale ładna pogoda, tylko wsiadać w auto i nad wodę" idę się uczyć trzymajcie za mne jutro kciuki o 13.30.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 11:15   #4692
simpatica
Zakorzenienie

witajcie mamusie
Cytat:
Napisane przez nedzia Pokaż wiadomość
Powiedz tylko gdzie kiedy i o której
A wogóle teraz oglądałam Twoje fotki ze ślubu, wyglądałas prześlicznie.... ja niestety nie bedę mieć tak pięknej sukienki. Narazie zrobimy tylko cywilny a potem się zobaczy... może kiedyś............
Nedziu dziękuję, my też rozważaliśmy wiele opcji jak to zrobic bo mieliśmy termin wybrany na 10/04/10 ale ja nie chciałam czekac ze ślubem aż urodzę. Z resztą Tż też i rodzice też... i udało nam sie wszystko zorganizowac w ciągu 2 tyg! wiem że ciezko w to uwierzyc ale tak było a z resztą teraz bardzo modne są suknie w stylu jak ja to mówię- nimfy wodnej i uważam że są one idealne dla panien młodych z brzuszkiem
Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Dziewczynki dzięki raz jeszcze
A masz jakieś życzenia co do płci? Czy Ci to obojętne?
Brombusiu mi to bez różnicy czy to będzie prince polo czy princessa ale Tż sie upiera że będzie chłopczyk. no ale oczywiscie zdaje sobie sprawę że może byc różnie
Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Simpatica bardzo ładne zdjęcia. Ja bym też wrzuciła moje ale nigdy jeszcze nie wrzucałam zdjęć więc jak będę mieć wiecej czasu i się podszkole z "wrzucania" to też pokażę Zmykamy zakuwać. Życzę udanej nocy.
dziekuję Kate, to jak Ci się uda to ja chętnie sobie obejrzę (i pewnie inne mamy też )

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Mamusie chciałam Wam oznamic, że mamy date slubu z Tz- 22 sierpień o godzinie 11
(
gratuluje

Cytat:
Planuje jeszcze kupić krem na istniejące rozstępy ( gdyby się jednak jakiś pojawił żeby działaś od razu)
ja mam ten krem bo właśnie w ndz wieczorem zauważyłam początki rozstepów na prawej piersi i postanowiłam od razu smarowac. co prawda jest to biny krem na brzuch uda i pośladki ale pani w aptece powiedziała że na piersi też spokojnie mogę używac. bo tak to niby jest na piersi osobny z tej firmy. JA NIE CHCĘ ROZSTĘPÓW
Cytat:
jeżeli chodzi o dentystę to żyłam w przeświadczeniu, że w ciąży nie można używać znieczulenia..
ja tez a tu coś mnie ostatnio siódemka jedna boli
Cytat:
Napisane przez zmarzenka Pokaż wiadomość
Mój dzidziol szalał wczoraj w nocy chyba do pierwszej. Mówie małżowi, że robi fikołki. A ten: no coś ty przecież to chłopak gra w piłkę. No dobrze ale tyle czasu? Odp: 2 x po 45 min., a później dogrywka.

Więcej pytań nie miałam.

mężczyżni to mają fantazję
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 11:29   #4693
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Na kilka z tych sklepów już trafiłam w swoich poszukiwaniach w sieci.
Ostatnio kupiłam sobie sukienkę z Happy Mum właśnie, mają sklepy w Krakowie, jakby ktoś był z okolicy. Teraz są wyprzedaże
Tak swoją drogą, to wydaje mi się, że te sklepy trochę naciągają biedne ciężarne, niektóre ceny IMHO są zbyt wygórowane.

Cytat:
Ja też teraz lecze ostatnie zepsute zęby żeby potem mieć spokój i Pani dr zawsze mi znieczula tym właśnie środkiem. Bez znieczulenia to byśmy tam oboje na tym fotelu zawału z bólu dostali z moją wytrzymałością na ból
Uff, dobrze, że się odezwałaś, bo już się czułam po ostatnich wypowiedziach na ten temat jak wyrodna matka
Ja wychodzę z założenia, że skoro mój gin i mój dentysta mówią, że znieczulenie jest ok, to znaczy że mogę wziąć. Też mam niską wytrzymałość na ból, nie wiem jak to będzie podczas porodu

Stary 2009-07-15, 11:30   #4694
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Tarasiu, można się w ciąży znieczulać tylko dentysta (przynajmniej mój) stosuje u ciężarnych pacjętek takie specjalne znieczulenie przy którym nie dochodzi do obkurczania się naczyń krwionośnych (bo to jest ponoć niewskazane)...

Z tego co wiem to jeśli chodzi o zabiegi dentystyczne to jedynie rentgena się ciężarnym nie robi (jeśli nie ma zdecydowanej konieczności), a poza tym można zęby normalnie leczyć.

Cytat:
Spokojnie można farbować włoski w ciąży - pytałam moją gin. Nawet, jeśli farba jest z amoniakiem to ona i tak nie wnika w skórę głowy więc dzidziuś na pewno tego nie odczuje.
Jedyne ryzyko z farbowaniem włosów w ciąży jest takie, że może dojść do podrażnienia skóry głowy (u niektórych kobiet w ciąży skóra robi się bardzo wrażliwa). Niektórym przyszłym mamusiom mogą też przeszkadzać zapachy farb do włosów - ale to już sprawa indywidualna... Aha, i słyszałam jeszcze o przypadkach, kiedy w ciąży po farbowaniu włosów wychodził kolor inny od zamierzonego - to ponoć "sprawka" hormonów.
Ja osobiście farbuję włosy tak samo, jak przed ciążą i wszystko jest ok

Za to bardzo nie-okej jest mój kręgosłup i stawy biodrowe... Mam za sobą kolejną nieprzespaną noc bo co chwilę jak chciałam się z boku na bok przekręcić budził mnie ból Koszmar jakiś... A jeszcze w dodatku miałam dzisiaj dodatkowe atrakcje w postaci bólu w prawym boku, w okolicach jajnika... Normalnie aż się poryczałam Czuję się jak jakaś staruszka... I martwię się o Dzidzia bo już sama nie wiem, czy te bóle są spowodowane ciążą czy nie...

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 12:31   #4695
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Na kilka z tych sklepów już trafiłam w swoich poszukiwaniach w sieci.
Ostatnio kupiłam sobie sukienkę z Happy Mum właśnie, mają sklepy w Krakowie, jakby ktoś był z okolicy. Teraz są wyprzedaże
Tak swoją drogą, to wydaje mi się, że te sklepy trochę naciągają biedne ciężarne, niektóre ceny IMHO są zbyt wygórowane.

Uff, dobrze, że się odezwałaś, bo już się czułam po ostatnich wypowiedziach na ten temat jak wyrodna matka
Ja wychodzę z założenia, że skoro mój gin i mój dentysta mówią, że znieczulenie jest ok, to znaczy że mogę wziąć. Też mam niską wytrzymałość na ból, nie wiem jak to będzie podczas porodu
Rzeczywiscie z cenami ubran ciazowych to przesadzaja. Ale kochane, obecna moda jest nam na reke. Te wszystkie tuniki, bluzki, szerokie sukienki mozna smialo przeciez podczas ciazy zakladac. Ja z typowo ciazowych to kupilam sobie tylko 2 pary spodni, w reszte sie mieszcze, tyle ze rozpiety rozporek zaslaniam pasem ciazowym. A bluzek prawie wcale nie musialam kupowac, bo mialam juz wczesniej troche takich luznych. Teraz za to zaczynam wciskac sie w te, ktore odpuscilam sobie na poczatku ciazy, zeby wyeksonosac brzuszek

A co do bolu... no coz, teraz juz nie ma wyjscia i trzeba bedzie urodzic
A wyrodna matka bedzeisz dopiero wtedy, gdy nie pozwolisz dac znieczulenia dziecku, gdy przyjdzie do borowania zabkow

Gissh, z tym amoniakiem, to nie chodzi wcale o przenikanie przez skore, bo stezenie jest na tyle male, ze skorze niewiele sie stanie. Gorzej jest z oparami, ktore przez pluca dostaja sie do krwioobiegu. Radzilabym unikac farb z amoiniakiem.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-15 o 12:37
Stary 2009-07-15, 12:46   #4696
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój ginekolog twierdzi inaczej i tak też uważa mój dentysta.
Cytat:
nie chciałamżebyś się tak czuła ale myślałam, że nie jest to wskazane.
Najwyraźniej się myliłam, bo przeciez komu mamy ufać jeżeli nie specjalistom?!
Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to jeśli chodzi o zabiegi dentystyczne to jedynie rentgena się ciężarnym nie robi (jeśli nie ma zdecydowanej konieczności), a poza tym można zęby normalnie leczyć.

Za to bardzo nie-okej jest mój kręgosłup i stawy biodrowe... Mam za sobą kolejną nieprzespaną noc bo co chwilę jak chciałam się z boku na bok przekręcić budził mnie ból Koszmar jakiś... A jeszcze w dodatku miałam dzisiaj dodatkowe atrakcje w postaci bólu w prawym boku, w okolicach jajnika... Normalnie aż się poryczałam Czuję się jak jakaś staruszka... I martwię się o Dzidzia bo już sama nie wiem, czy te bóle są spowodowane ciążą czy nie...
o rtg wiedziałam i ja też jestem pod kontrolą dentysty ale ostatnio nie było potrzeby znieczulania więc nikt nie wyprowadził mnie z błędu.
następną wizytę mam na początku wrzesnia.

z tym bólem to wiem o czym mówisz... biedactwo

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 13:05   #4697
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie wczoraj gazetkę "Dziecko zakupu i my" w której jest 1140 produktów dla rodziny i róznych stron www- sklepy serwisy internetowe, porady, fitness kluby dla kobiet w ciązy. Nie widziałam tej gazetki wczesniej a w sumie fajna- kosztowała jedyne 3,90.

www.happymum.pl
www.mamusia.com.pl
www.mamaok.pl
www.mamabyc.pl
www.szafamamy.pl
www.sklep.torelle.pl
www.pieknamama.pl
www.mjakmama.pl
www.brzuszek.pl
www.e-mama.pl
www.ciazowe.pl
www.belly.pl
www.fiufiu.pl
www.gineka.pl
www.be.com.pl

Sama weszłam narazie na jeden sklep- ale ciuszki faaaajne
Nie no ciuszki sa swietne ja wczoraj zakupilam sobie spodenki z pasem ciazowym na ktore juz dawno polowalam i dopiero wczoraj udalo mi sie takie znalesc i to przypadkiem

U mnie straszny upal, nie da sie na pole wyjsc, caly czas w domku siedze.

Milego dnia brzuchatki

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 13:07   #4698
nedzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
ja tez mialam okazje byc przy kilku porodach i teraz wlasnei przez to okropnie sie boje swojego wlasnego. szczerze powiedziawszy to wolalabym jechac na porodowke ze slodka nieswiadomoscia co mnie czeka... dobrze, ze jest 9 miesiecy zeby sie na to wszystko przygotowac
teraz zaluje, ze bylam obecna na tych porodach. no ale juz nic nie moge w tym zrobic
ja nie załuję że byłam przy porodzie mojej siostry przy której napatrzyłam sie na inne dziewczyny które tez rodzily bo tak sie sklada ze w jednej sali rodzily akurat wtedy 3 dziewczyny. Były oddzielone tylko parawanami ale cóż było zrobić jak siostra nie chciala zebym się od niej ruszała no a warunki na porodówce niestety były takie jak opisuję

domi gratuluję wyboru terminu ślubu. To już nie długoo... Może urządzimy jakies panienskie

U mnie dziś tak gorąco że postanowilam nie ruszac sie z domu. Byłam tylko rano po bułki ale myslalam ze padnę więc siedzę w domu popijam soczki zajadam owocki i leniuchuję
nedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 13:08   #4699
gucia6
Zakorzenienie

Dziewczyny, nic mi sie nie chce i mam zero motywacji do pracy Juz mi niewiele zostalo do konca pracy, ale marudna jestem i niecierpliwa.
I poniekad zazdroszcze tym, ktore moga sobie w domku posiedziec
Nie zazdroszcze tylko powodow, bo wiem, ze niektore z was maja problemy zdrowotne .

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-15 o 13:12
Stary 2009-07-15, 13:19   #4700
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

Cytat:
moja gin w polsce tez mi powiedzial zebym tylko przeczekala pierwszy trymestr a potem moge spokojnie farbowac. no wiec przeczekalam i jak poszla do fryzjera mojego to powiedzial, ze nie moze mi zrobic pasemek bo to przeciwko przepisom bhp, ktore obowiazuja u nich w salonie. i zebym przyszla po porodzie bo maja fajne promocje dla swiezych matek. no i pierwszy raz od czterech lat chyba chodze z taaaakimi odrostami. co prawda ja i tak jestem naturalna blondynka i pasemka tez zawsze mialam blond tylko jasniejsze wiec podobno nie widac tak bardzo ale ja je tam widze

a ja wlasnie wrocilam z basenu do pracy i pierwsze zdanie jakie uslyszlam: "ale ty dziwnie pachniesz, jakby basenem"

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 13:25   #4701
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
[FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=darkgreen]Rzeczywiscie z cenami ubran ciazowych to przesadzaja. Ale kochane, obecna moda jest nam na reke. Te wszystkie tuniki, bluzki, szerokie sukienki mozna smialo przeciez podczas ciazy zakladac. Ja z typowo ciazowych to kupilam sobie tylko 2 pary spodni, w reszte sie mieszcze, tyle ze rozpiety rozporek zaslaniam pasem ciazowym. A bluzek prawie wcale nie musialam kupowac, bo mialam juz wczesniej troche takich luznych. Teraz za to zaczynam wciskac sie w te, ktore odpuscilam sobie na poczatku ciazy, zeby wyeksonosac brzuszek
zgadzam się że moda nam sprzyja ja jak narazie też kupiłam sobie tylko jedne spodnie ciążowe (120 zł na targu ) ale jak narazie więcej chodzę w spódnicach niż w spodniach - jak nigdy i luźnych bluzkach. chociaż teraz jak nie chodzę do pracy to nie potrzebuję aż tylu "wyjściowych" ciuszków

i nie martw sie Guciu, niedługo skończą sie Twoje męczarnie w pracy
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 13:39   #4702
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Gissh, z tym amoniakiem, to nie chodzi wcale o przenikanie przez skore, bo stezenie jest na tyle male, ze skorze niewiele sie stanie. Gorzej jest z oparami, ktore przez pluca dostaja sie do krwioobiegu. Radzilabym unikac farb z amoiniakiem.
Pewnie masz rację... opary amoniaku to nic dobrego... Na szczęście teraz już coraz wiecej farb jest bez niego, więc mamusie mogą korzystać

Cytat:
z tym bólem to wiem o czym mówisz... biedactwo

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 14:08   #4703
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Gissh - z ja tez czuję sie jak staruszka jak nie moge się przekręcić z bólu albo iśc normalnym tempem a co mówic jak zostaję sama w domu z Izą, która jest pełna energii i ma znacznie bardziej przyśpieszone biegi niż ja, teraz nawet na spacery tylko we dwie wybieram miejsca z dala od jezdni i samochodów, a sprzątanie to mnie wnerwia, ograniczona jestem fizycznie a jeszcze jakieś 15 tygodni

ja także maluję włosy - muszę mam sporo siwych a na ciemnych to widać, farby moja fryz dobiera mi bez amoniaku, zresztą takimi samymi malowałam przed ciążą
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 14:20   #4704
NadiaM
Raczkowanie

Witam mamuśki! Jakoś nie pisałam dawno, bo zabiegana jestem ... wykańczanie domu jest wykończające Ostatnio dorabiam jako zaopatrzeniowiec i nadzoruję prace Z pewnością nie dam radę nadrobić wszystkich postów, ale postaram się być w miarę na bieżąco

Widzę, że temat dentystyczny na topie ... Ostatnio też się zajadałam mega kanapką z subway, że mąż się śmiał ze mnie, aż tu nagle czuję, że część mojego ząbka 2ki ciach i się ułamała. Wyglądałam jak rekin morderca, z tyłu zostało mi wypełnienie, a właściwy kawałek zęba poszedł ... no nie muszę mówić jak mąż się śmiał z mojego obżarstwa i jego konsekwencji ... na szczęście moja dentystka miała wolny termin następnego dnia, więc za długo nie straszyłam ludzi Przy okazji podleczyłam 6ke i ściągnąłam kamień, a więc kanapka była całkiem droga Miałam podane znieczulenie w wersji dla ciężarkich ....

Poza tym polowałam na promocjach na sprzęt do kuchni Nareszcie po tylu latach będę miała wymarzoną Potem 2 nerwowe wieczory z przekładaniem drzwi w lodówce - lego to to nie jest

Na USG idę dopiero 6 sierpnia. Jestem teraz w 18 tyg. Maluszka czuję jeszcze tak delikatnie bardzo - coś ala opis "pralki" od brombusi bodajże Szczególnie czuję wieczorem i rano. Mam nadzieję, że niebawem poczuję te mocniejsze kopniaczki nie mogę się doczekać

Dziewczyny, a co u Dudziakowej ?
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 14:34   #4705
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:

Mam pytanie czy uzywacie kremów przeciw rozstępom , a jeśli tak to jakiej firmy polecacie, nie chciałabym wydać 100 na krem który nic nie da. narazie nic nie widzę żeby się coś działo i smaruję się oliwką johnsona ale czuję taką napięta skórę i swędzi mnie na brzuchu czasem, a lepiej zapobiegać niż leczyć.
Ja na brzuch używam przede wszystkim zwykłej oliwki. Kupiłam też krem na rozstępy Perfecta mama i stosuję go głównie na pośladki, bo tam mam kilka rozstępów jeszcze sprzed ciąży. Najważniejsze żeby skóra była dobrze nawilżona i nie swędziała.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:

Właśnie na początku to takie przewracanie, jak w pralce , dopiero potem czujesz konkretnie, że to kopniaczek. Na razie dzidziol jest jeszcze za mały, żeby Cie kopnąć, w sensie dotknąć, tylko bardziej wyczuwalne są właśnie takie wibracje, które wywołuje jego ruch.
Mam nadzieję, że nie zamotałam i wiesz o co mi chodzi
Hehe bardzo dobrze to ujęłaś z tym przewracaniem jak w pralce Też bym to do tego porównała.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:

Jaka macie pogode dziewczyny? U mnie do kitu. Jest cieplo, duszno, parno, niebo czarne wisi zlowrogo nad glowami, ale ani kropelka nie chce spasc. Ciekawa jestem kiedy ten na gorze otworzy kurek
U mnie niestety to samo....
Z utęsknieniem czekam na deszcz, a tu nic
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 14:38   #4706
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Na USG idę dopiero 6 sierpnia. Jestem teraz w 18 tyg. Maluszka czuję jeszcze tak delikatnie bardzo - coś ala opis "pralki" od brombusi bodajże Szczególnie czuję wieczorem i rano. Mam nadzieję, że niebawem poczuję te mocniejsze kopniaczki nie mogę się doczekać

Dziewczyny, a co u Dudziakowej ?
Wic porownanie do pralki mi sie podoba Chyba lepiej obrazuje niz motylki.

Moja corcia za to nie daje mi spokojnie siedziec i juz wypycha lapki jakies 3 cm ponad pepkiem Kiedy ona taka duza urosla

A co do Dudziakowej, to o ile dobrze pamietam musi siedziec w szpitalu do konca sierpnia. I o ile sie nie myle, to Tarasia ma z nia kontakt. Jesli jednak sie pomylilam, to wybaczcie
Stary 2009-07-15, 14:39   #4707
NadiaM
Raczkowanie

Widzę, że Domiks przejęła opiekę nad listą - super Termin porodu mam na 20 grudnia, więc poproszę o zmianę

Gucia, dziękuję za informacje o Dudziakowej Przyznam, że to porównanie do pralki też mnie powaliło na kolana i strasznie się spodobało Też już nie mogę się doczekać kopniaczków ... żeby etap pralki mieć za sobą

Edytowane przez NadiaM
Czas edycji: 2009-07-15 o 14:43
Stary 2009-07-15, 15:00   #4708
kamilla123
Rozeznanie

Ravenne piękne rękodzieło też mam zamiar się za to zabrać od poniedziałku, tylko na razie szukam wzoru na jakieś aniołki żeby w pokoju dzidzi powiesić

malina81 Dzięki za adresy, przydadzą się

katekatee Powodzenia na egzaminie

Co do dentysty to też muszę się wybrać, bo mi jeden ząb został do wyleczenia, ale chyba dentystka pojechała sobie na urlop bo od poniedziałku dzwonię i nic I o znieczuleniu też mi kiedyś
mówiła, że ciężarnym podaje się jakieś inne.

Miłego popołudnia!!!
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 15:08   #4709
brombusia
Zakorzenienie

Dziewczyny,
o tym porównaniu do pralki to ja przeczytałam w książce dla ciężarówek, ale wydaje mi się bardziej obrazujące ruchy niż tzw. motylki

Co do dentysty, to gdybym mogła uniknąć znieczulenia, to bym to zrobiła, ale jak mi rozwiercił tą starą plombę, to powiedział że dziura ogromna i nie wie czy nie trzeba będzie truć zęba. Dziwne, bo mnie ten ząb nie bolał Na szczęście obyło się bez trucia, ale znieczulić musiał.
Co do farbowania włosów, to ja nie farbuję, więc nie zgłębiałam tematu, ale słyszałam właśnie to o czym pisała Gucia, że najbardziej groźne są wdychane opary.
Tobie Guciu mierznie się w pracy, a ja się trochę nudzę w domu, no cóż, do pracy i tak nie wrócę, bo są wakacje
Taki ukrop dzisiaj u mnie, że nawet Rufusowi nie chciało się spacerować.

A na obiad dzisiaj robię naleśniki z jagodami i brzoskwiniami
Coś mam wstręt do mięcha ostatnio, biedny ten mój mąż

Dzisiaj obiecał wziąć mnie do centrum handlowego na jakieś zakupy, a wieczorem idziemy na basen
Już się doczekać nie mogę.

Stary 2009-07-15, 15:16   #4710
NadiaM
Raczkowanie

Brombusia, ta pralka już będzie na Ciebie Mój piesio też się zmęczył na spacerku, a zawsze staram się co najmniej godzinkę połazić, żeby malucha dotlenić. Mojego psiaka ugryzła jakaś pszczoła czy coś w tym rodzaju, biedak cierpi, ma pysk spuchnięty i ma problem z przełykaniem, tak mi go żal ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości