![]() |
#541 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy
Niezdecydowanym polecam z całego serca ośrodek Medusa w Rusinowie (niedaleko Jarosławca, który jest niedaleko Darłowa
![]() Znajduje się tam kilka - kilkanaście domków wyposażonych w tv, łazienkę (prysznic, WC), lodówkę, małą kuchenkę i co najważniejsze - ośrodek ma w sobie 'to coś' ![]() a w Medusie roślinność ma po kilkanaście metrów, do domków idzie się w gąszczu drzew, nie ma szans, żeby podglądać sąsiadów ani żeby oni podglądali Ciebie ![]() ![]() do morza jest 1500m (pieszo jakieś 10-15 minutek, samochodem moment), we wsi jest kilka sklepów, tuż obok ośrodka w dwóch gospodarstwach jest możliwość zjedzenia "domowego" obiadu - nie próbowałam, nie jestem w stanie powiedzieć, czy smaczne ![]() plaża w Rusinowie jest piękna, czysta, wieczorem podczas zachodu słońca było może z 5 osób ![]() ![]() ![]() będąc w Darłowie na moment zajrzeliśmy na plażę i się przeraziliśmy - człowiek na człowieku, parawan na parawanie - TRAGEDIA! nie wyobrażam sobie jechać na wakacje i spędzać je w takim miejscu .. a nam się wydawało będąc w Rusinowie w ciągu dnia, że te parę osób to i tak sporo .. z Rusinowa jest 3km do Jarosławca - jest to raczej miasteczko typowo turystyczne, tak naprawdę jedna główna ulica, gdzie są same sklepiki z pamiątkami ![]() ![]() jeśli chodzi o jedzenie - w Jarosławcu, właśnie na głównej ulicy, znajduje się Pizzeria Va Bene - jest tam NAJLEPSZA PIZZA JAKĄ KIEDYKOLWIEK JADŁAM, nawet prawdziwa włoska pizza jej nie dorównuje ![]() ![]() ![]() ![]() posiadający samochód mają duży wybór, jeśli chodzi o wycieczki po okolicy, my zaliczyliśmy Darłowo, jezioro Kopań, jezioro Wicko, Sławno - naprawdę jest sporo do zobaczenia ![]() z całego serca polecam wczasy w Rusinowie w Medusie oraz jedzenie w Va Bene w Jarosławcu ![]() dodaję zdjęcia plaży w Rusinowie - niestety, ale nie znalazłam zdjęcia ośrodka takiego, na którym nie byłoby kogoś z nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście, jest to dom wypoczynkowy POD RÓŻĄ. Wklejam linka... Po zdjęciach wydaje się być atrakcyjny... http://www.leba-kurort.pl/pre_wyszuk.php?show=pod_roza/
![]() |
![]() |
#543 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczerze byliśmy dwa razy w Świnoujściu, ale do Niemiec sie nie wybraliśmy ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Mozecie powiedzieć cos o Rewalu? z góry dzięki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie wybrałam Świnoujście, apartament przy promenadzie - jedziemy z psiakiem, więc zależało mi, żeby gdzieś na uboczu kwatere znaleźć. I co mnie cieszy to to, iż nie ma problemu ze znalezieniem kwatery z akceptacją zwierząt. W Gdynii się orientowałam, to co drugie ogłoszenie było z zakazem.
Do Niemiec też się wybieramy... Zobaczymy jak to będzie ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
Ja z TŻtem dwa lata z rzędu jeździłam do Władysławowa - małe, fajne i klimatyczne miasteczko, plaże przyjazne, w klubach sezonowych też można się wybawić, noclegi zawsze po przyjeździe szukaliśmy - polecam taką piętróweczkę przy delikatesach na osiedlu domków, bodajże na Ogrodowej, zaraz na rogu
![]() W tym roku zasadziliśmy się na Sopot, chcemy zahaczyć o Aquapark, i tu pojawia się moje pytanie: czy da się nocleg znaleźć tak spontanicznie? W jakiej cenie? Jak jest z plażą? Atrakcjami? Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam p.s dajcie znać czy tam jedziecie? Opis ośrodka znajdziecie na http: metamorfoza.gat.pl albo wpiszcię Gat Metamorfoza w wyszukiwarkę
![]() |
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Przyczajenie
|
Polecam Kołobrzeg
![]() Tel.kom. 0 510 091 435 stac. 0943527809 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
PROSZĘ O POMOC!!
W przyszłym tygodniu wybieramy się z TŻtem nad morze, mamy do wyboru: ŁEBĘ, WŁADYSŁAWOWO, SOPOT. Taka wstępna selekcja. We Władysławowie byliśmy dwa lata temu i rok temu, więc wolałabym coś innego, Sopot znamy mniej więcej, najbardziej aquapark ![]() ![]() Ja mogę polecić Władysławowo, bo byłam, widziałam, wypoczywałam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Przyczajenie
|
Witam,
ja też mam pytanie odnośnie Łeby. A dokładniej czy da rade znalźć kwaterę już tam na miejscu. Robiliśmy tak w kołebrzegu i władku- stali tam ludzie na dworcu i oferowali noclegi. Czy coś podobnego można spotkać równieź w Łebie? I czy te kwatery są w miare przystępnych cenach, w internecie udało się nam znaleźć za 40zł, choć naszym marzeniem byłoby za 35 ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
Ja wróciłam w niedziele z Łeby i mogę co nieco napisać o tym miasteczku.
W noclegach nie jestem zorientowania gdyż byłam tam na kolonii. A więc miejscowość jest ok. Bardzo czyste plaże , w budkach na plaży można kupić jakieś gofry , jedzenie itd. Tam jest drogo ,ale w mieście jakby się na spożywcze wybrać to jest w normę z cenami. Wracając do plaż to mi najbardziej podobało się na zachód od hotelu "Neptun". Dużo jest tam ludzi , jakieś festyny i koncerty tam były. Chyba że ktoś chce spokój to trzeba iść na wschod a tam już jest cicho. Idąc do miasta można się przepłynac statkiem na zachod słonca- co serdeczenie polecam ![]() ![]() Warto też zobaczyć Słowiński PN i ruchome wydmy. Tylko tam najlepiej dojechać taką "bajeczna: ciuchcią bo to kawał drogi ![]() Jakby ktoś chciał więcej informacji to moge cos napisac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Raczkowanie
|
hej
![]() proszę o wrażenia osób które już zwiedziły tę miejscowość. Osobiście polecam Władysławowo!!! ![]() Co do Łeby wrażenia średnie, za dużo dresiarzy i plaża okropnie brudna, ale to tylko moje spostrzeżenia.
![]() |
#554 |
Raczkowanie
|
Ja jadę do Łeby w sierpniu. Pokoi szukaliśmy tańszych,bo chcemy na dłużej niż tydzień jechac i udało się znaleźc pokoje za 35zl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mielno jest świetne ! ![]() Plaża w Łebie brudna? Ja nie widziałam brudu tam ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie słyszeć że jest co robić w Mielnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj w Mielnie na pewno się nudzić nie bedziesz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ważne aby Tobie się podobało ![]() Za dwa tygodnie będę się lenić w Mielnie ![]()
![]() |
![]() |
#560 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mi już ręce opadają
![]() Zdecydowaliśmy się wczoraj, że zrobimy sobie parodniowy wypad nad morze. Najbliżej nam do Kołobrzegu, Świnujścia i wszystkiego co pomiędzy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
Pytanie do Jagny odnośnie Pomarańczowego we Władysławowie - albo kogoś kto tam też był
Czy nadaje się to pole na wyjazd z trzylatką? Jakieś sugestie? I czy plaża jest na wprost czy po schodach? Będę wdzięczna za wszelkie info dodatkowe. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
Moja subiektywna opinia o Międzyzdrojach - ścisk, ciasnota w mieście, a na plaży to już w ogóle mówić ciasnota to mało, masz tyle miejsca co swój ręcznik, beznadzieja.
Polecam niedalekie Świnoujście, byliśmy rok temu, z dwulatką i było super, no i ta mega-plaża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czy któs może powiedzieć cos o Rewalu? Edytowane przez Martyska011 Czas edycji: 2009-07-15 o 17:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Pomarańczowe, to nie za bardzo nadawało się na wypad z małym dzieckiem -> wtedy, gdy tam byliśmy, mieli kłopot z ciepłą wodą oraz prądem (nie za bardzo chcieli udostępniać prąd pod namioty - Nam w końcu udostępnili, bo byliśmy w dziesiątkę ![]() Poza tym, z zielonego namiotu (kiedyś był to namiot Calsberga) dobiega co wieczór głośna muzyka, więc dzieciaki nie chcą spać :| W Chłapowie polecam pole Alexa, jest pięć minut drogi za Pomarańczowym (w kierunku Jastrzębiej Góry) pole jest świetnie usytuowane (również na klifie) jest sporo drzew dających cień, z prądem nie ma żadnych problemów, jest więcej natrysków i zawsze jest ciepła woda ![]() Możecie także poprosić o miejsce nieopodal stołu z ławkami (są rozmieszczone co kilkadziesiąt metrów) i odpadnie Wam problem rozstawiania własnych stolików. Dodatkowo, na polu jest kuchnia, a przy polu znajduje się nieźle zaopatrzony sklep i warzywniak. Jeśli chodzi o zejście na plażę, to w większości przypadków są o schody, jednak jeśli cofniecie się z powrotem, to zaraz za Pomarańczowym jest zejście bez schodów, ew. idąc dalej, w kierunku Jastrzębiej Góry, możecie pójść kanionem -> to niesamowite, magiczne miejsce ![]() Pozdrawiam i życzę udanego wypadu ![]() Jagna
![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Jagna dziękuję za wyczerpującą i konkretną wypowiedź, jeśli wybierzemy siętam to skorzystamy z Alexa. Jeszcze raz dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzecie to typowe zejście (idąc w stronę Władysławowa) A ostatnie zdjęcie to zejście z Chłapowa. Dla mnie,młodej osoby czasami brakowało tchu ![]() Ogólnie dla mnie Chłapowo się podoba, my mieszkaliśmy w pensjonacie blisko głównej ulicy (i tych pól namiotowych) i wszystko było blisko. Sklepy, knajpy, przystanek autobusowy. Do Władysławowa chodziliśmy codziennie spacerkiem bo w miarę blisko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Raczkowanie
|
Z Władysławowa jest niewielki kawałek drogi do Chłapowa
![]() A tak wogóle to podobała mi sie plaża we Władku ![]() P.S. Może był ktoś w Mielnie? Prosze o swoje spostrzeżenia ![]()
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
moooniaaaa dzięki za wizualizację
![]() Schody MEGA!!! I daje mi to do myślenia. Jakby ktoś miał sprawdzone kempingi/kwatery w Łebie (blisko morza) to jestem zainteresowana opiniami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a Rowy?
![]() Macie jakieś noclegi do polecania? Potrzebuję pokoju dla dwóch osób, czystego, schludnego. Szukam w tym internecie i szukam i niewiele jest, ojj. Nie chciałabym ryzykować i na miejscu szukać czegoś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.