|
|
#1651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy gg - część XI
Ławka w parku i wspomnienia z nią związane.
Gasisz moje pragnienie. Karmisz mnie sobą. Ogrzewasz ramionami. Zawsze będziesz mą miłością, bo bez Ciebie umrę z pragnienia i głodu. Zamarznę w środku lata. Zachwyca mnie swoją niedoskonałością. Zostaniesz moim najsłodszym wspomnieniem ? Jak bardzo straszny jest moment, gdy po raz pierwszy tak naprawdę zdajesz sobie sprawę, że nic z tego nie będzie. Do niedawna wydawało mi się, że jesteś częścią mnie. Kawałkiem mojej ręki, która maluje pędzlem po płótnie. Bolącą nogą, stłuczonym łokciem, opaloną twarzą, śmiejącymi się ustami. czekać, aż miłość przyjdzie sama, czy szukać wiatru w polu? Dorysowane rzęsy. Śnieżnobiały uśmiech. Herbaciane rumieńce. - czas podbić świat. Bezcelowe spojrzenia, w których Ciebie brak.. mówią,że miłość umiera między dwojgiem ludzi. to nieprawda.nie umiera. opuszcza tylko człowieka, odchodzi, jeżeli nie jest jej godzien.
|
|
#1652 |
|
Raczkowanie
|
chodźmy na dach. nie, nie oglądać gwiazdy.
stamtąd cię zepchnę. ]:-> dwie szczypty motywacji do działania poproszę. wybaczyłam to, że przez ciebie nie mogłam spać. ale kiedy zepsułeś smak porannej kawy... życie to sztuka wyboru.
|
#1653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
b. mnie to cieszy, bo musiały Ci się chociaż troszkę spodobać, że je dodałaś. A sama je wymyślałam. Ale przecież każdemu może się zdarzyć . ![]() ______ decyzja oswojenia niesie w sobie ryzyko łez. olać takich jak Ty to dla mnie żadna strata! ![]() mam serce z piernika, oblane lukrem, posypane kolorowymi ziarenkami.. jak w cukierniach... a i tak nikt nie chce.. wiosenna trawa pachnąca słońcem. czasami zastanawiam się czym jest miłość i odpowiedź znajduję w Tobie. powiedzieć Tobie, że Cię kocham to za mało! ja wiem, że dobro w Tobie się kryje.
|
|
#1654 |
|
Raczkowanie
|
ciiri
a to przepraszam najmocniej ;* ![]() staram się nie powtarzać ![]() Chciałabym mieć siłę , aby powiedzieć : DOSYĆ wzrasta zapotrzebowanie na jego szept. Dni co tak intensywnie pachną uśmiechem. patrząc Ci w oczy, słowa uciekają mi z głowy.
|
|
#1655 | |
|
Wtajemniczenie
|
w taki razie ciesze się że pomogłam ;**
dzięki myszko ;** Toogether93 - znaczy sie podoba? Twoje meega słoneczko ![]() Cytat:
![]() Jak trudno oddychać gdy tęsknota niczym dym papierosowy unosi się w powietrzu. Skażona życiem, chciwym światem.
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narcyza, I know. <33* Oddałam mu wszystko, co miałam. Widocznie miałam niewiele... * Jak mam wyglądać, byś chciał na mnie spojrzeć...? * Użyłam już wszystkich najmożliwszych słów, abyś został... * Serce przeżyło szok, gdy włożyłeś je w karton i odesłałeś mi pocztą. * To niewiarygodne, aby miłość mogła zabić... * Nawet najstraszniejsza burza nie wyraża tego, co dzieje się w moim życiu, odkąd Go nie ma. * Próbowałam się uśmiechnąć... Nawet to mi wyszło... * Obudziłam się w środku nocy i spojrzałam przez okno. Szczęśliwie zakochani machali do mnie z księżyca... <T> ![]() Ps. Wpisałam się do wizażowego bloga, jaki psikus Zapraszam .
Oleńka. www.departs.pl "Zapłacisz tyle, ile ona jest dla Ciebie warta." "kiedyś" to takie małe nigdy. Zrób co masz zrobić. TERAZ! Edytowane przez Toogether93 Czas edycji: 2009-07-15 o 16:22 |
|
|
|
|
#1657 |
|
Raczkowanie
|
cześć, nowa jestem ^.
mam nadzieję, ze miło będzie .** siedząc tak na parapecie, patrząc jak ON biega za biało - czarną piłką zrozumiała, że to nie jej świat. ukucnął koło niej, szepnął: `za dużo oczekujesz` i odszedł. i powiedz na głos, że mnie kochasz! proszę, szepnij mi do ucha, że jestem tą, na którą czekałeś. wykrzycz światu co czujesz! i powiem światu, że Cię juz nie kocham, że nie jesteś mi potrzebny. Niech wierzą w cuda - że zapomniałam o Tobie. już nawet nie używam telefony. I tak nie zadzwonisz. mogłam zostawić ten świat. Wyjechać gdzieś, gdzie nigdy bym Ciebie nie spotkała. A ja jak głupa idiotka zostałam.
|
|
#1658 | |
|
Rozeznanie
|
Toogether93 - <3
illusion060 - nie przepraszaj. nie ma za co . Cytat:
____ Nie ma sensu żyć wspomnieniem.. Pocałuj jeszcze raz końcówki moich włosów. Nawet gdy się opalamy, trzymasz moją dłoń. Możesz mi nie wierzyć, ale nie chcę Cię już.
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
ratatamm, Michalinaaaa : Dziękuję dziewczyny
miło mi ![]() Nikt tak pięknie nie mówił, że się boi miłości... jak Ty. I na samym końcu stanę... i poczekam... może ktoś mnie poruszy.. przywoła. Podróż w czasie. Misja - bursztynowa komnata własnego serca
|
#1660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
;*_______ 1. Niewinna krew obmywa mi stopy. Zabiłeś naszą miłość brutalnie. 2. Wciąż słyszę Twój głos przeplatany moim płaczem. Pieprzone echo. 3. Jestem niepasującym kawałkiem Twych puzzli. 4. Dzwonię, cisza w słuchawce. Nie masz mi nic do powiedzenia. 5. Po co się chowam, skoro i tak mnie nie szukasz? 6. Puste miejsca, ludzie bez duszy. oto gdzie zaprowadziła mnie Twoja miłość. 7. W portfelu nieco pieniędzy, stare bilety i strzępy podartych zdjęć. 8. Niebo przecięła błyskawica. Zabawne. Przez chwilę wyglądała jak dobra wróżka. 9. Twoje chore serce potrzebuje dobrego kardiologa. 10. -Patrząc na Ciebie zaczynam wierzyć, że życie po rozstaniu wygląda całkiem normalnie. -Między życiem, a egzystencją jest mała różnica, wiesz...? 11. Jesteś kurzem na mych półkach. 12. Pragniesz jej i potrzebujesz. Chyba przefarbuję włosy i zmienię imię w urzędzie. 13. Abra-kadabra.! Czemu nie znikasz?! |
|
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
tylko wybierz właściwie...
mam dobre chęci! czym różnię się się od innych? niczym! robię to, co umiem. wiem, że mnie rozumiesz. nie rozpaczaj, nie płacz; nie załamuj, gdy porażka jedna miłość do wszystkiego. dużo umiesz, tylko w siebie uwierz. nie skończysz tu na dnie musisz spróbować wybrać właściwą drogę, ja ci w tym nie pomogę; jedynie coś podpowiem - musisz spróbować nadać sens temu, co robisz; wiem, że radę dać możesz.
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę już uciekać
Twarze są brzydkie, gdy jesteś sam Kobiety wydają się złe, kiedy jesteś niechciany Ulice są nierówne, kiedy jesteś 'przybity' Kiedy jesteś obcy, twarze ujawniają się w deszczu |
|
|
|
#1663 |
|
Raczkowanie
|
łza spada z oka, na policzku błyszczy, usta zamknięte, Ty patrzysz i milczysz..
A ona... jej po prostu było głupio, że umarła z powodu miłości To mi przypomina, że nie jestem sam ![]() Smakuje jak mango – to siła miłości <3 Arcytrudne, wiem, że nasze serca są brudne Mówiliśmy sobie rzeczy bardziej okrutne Po prostu patrz, on dał Ci cały swój świat <3 popatrz na nią, ona szczęściem rozkwita
|
|
#1664 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, jestem nowa.Podziwiam Wasze opisy i jestem w szoku
![]() jesteście GENIALNE, bez wyjątków ![]() A tu coś takiego skromnego jak na początek: Mężczyznę można "wykastrować" jednym zdaniem: Wolę, abyś był moim przyjacielem niż kochankiem. (WoodyAllen) Odrobina Twojego ciepła pilnie poszukiwane ![]() Chcę być dla Ciebie tą jedyną... ![]() Miłość kpi sobie z rozsądku. I w tym jej urok i piękno. Gdybyś kiedy we śnie poczuła, że oczy moje już nie patrzą na ciebie z miłością, wiedz, żem żyć przestał. Miłość upiększa każde romantyczne przeżycie i usprawiedliwia każde szaleństwo. Może lubię na Ciebie patrzeć i wyobrażać sobie jak smakujesz? To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. (...) - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Come with me if you wont a live" - "Chodź zemną jeśli chcesz żyć" "W życiu na przekór wszystkiemu trzeba robić głupstwa i mieć kaprysy" " Rozbieraj się - Tak od razu? Może najpierw buzi" Nigdy nie mów „żegnaj”. „Żegnaj” zabija całą nadzieję na ponowne spotkanie. „Obudziłam się po tylu latach i już nie zasnę” "Proszę zamknąć wszystkie drzwi i okna, Miłość już Krąży w Powietrzu." "Minęły już czasy wielkiej miłości, mój panie. Dzisiaj niech ci wystarczy zwyczajne kochanie." No i chyba to tyle (przepraszam jeżeli któryś się powtórzył)
|
|
#1665 |
|
Zadomowienie
|
- Mężczyzno-ja czekam!
-Dokończ ze mną tą historię -Myśli rozpalone, ciało upragnione.. przyjdź. -Rozchylone usta.. pokuszą Cię na wizytę? ![]() -Może zorganizujemy naszym "ślinowym bakteriom" bliskie spotkanie? ![]() - Rycerza silnego, niepokonanego, męskiego ale realnego, pragnę.
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
to opowieść o chłopaku i dziewczynie... czy pamiętasz tamte dni, tamte noce </3 dla Ciebie tak starać się chciałam. przekonałam się co znaczy miłość z draniem .! taka młoda, a już strzałą amora trafiona. zakochany on i zakochana ona. zbyt młoda na prawdziwą miłość. za dojrzała na zauroczenie.
|
|
#1667 |
|
Przyczajenie
|
heey.xdd
bOoskie są te wasze opisy, bardzo mi się przydały.. na każdy humOor.! lalaa xpp ______________________ mimo, że kk. tu pierwszy raz, dodam coś od siebie xdd '.. ja zrobiłam już swój ruch, ale ta twoja obojętność jest dobijająca.. '.. i jestem na tyle silna aby z tego dołka sama wyskoczyć! nie potrzebuję twojej łaski! '.. zamknij się wreszcie! , bo nie słyszę własnego milczenia.. _____ wybaczcie narazie 3 [brak veeny] ale obiecuję to nadrobić xdd '..::::..' wszystkiego niepewna..
|
|
|
|
#1668 |
|
Raczkowanie
|
Miluuu - <3. chcę Cię tu widzieć częściej, jasne ? ;D
jeżeli chcesz spełnić marzenia,
czasami musisz złamać reguły . - mała, związki na odległość też mają szansę przetrwać - mnie nie wychodzi nawet jak z kimś mieszkam -,- zaczynam nowe życie. i Ciebie do niego nie zapraszam. uwielbiam to co banalne .. banalne przepuszczenie w drzwiach, podanie dłoni przy wysiadaniu z taksówki. dosunięcie krzesełka przy kolacji. pocałunek w dłoń na powitanie .. MIŁOŚĆ - też całkiem banalne . - mówiłam już, że uwielbiam to co banalne ? chcę od życia to, co banalne. miłość jest potężną mocą, która potrafi zmienić ludzki życie .. czasem tracimy miłość, ale miłość można też odnaleźć. choćby na jedną noc . cios zadany uczuciem, boli bardziej niż cios zadany nożem. historie miłosne opowiadają o ludziach, którzy kochają się z wzajemnością. a co z nami, którzy kochamy bez wzajemności ? tkwimy w romansach bez przyszłości. - jesteśmy przekleństwem tych, którzy kochają .. koniec ? pff . miń go i idź dalej .. purpurowa torebka z uczuciami właśnie się zamyka. tak baaardzo Twoja. że już bardziej nie można. na lato proponuję świeczki o zapachu truskawek i moją miłość. reflektujesz ? (;
wolę się czasem zastanawiać .. D. Edytowane przez peculiarity Czas edycji: 2009-07-15 o 18:01 |
|
|
|
#1669 |
|
Raczkowanie
|
unattainabl RobCoChcesz - miło, kradnijcie!
;**Oddychałam pięć razy szybciej, gdy trzymałeś mnie za rękę. Moje serce niemal eksplodowało. Teraz moja klatka piersiowa ledwo wznosi się do góry… Dzisiejszej mnie nie ma, poszukaj wczoraj Jem dużo lodów, piję litry mrożonych napojów, biorę tony tabletek przeciwbólowych, może to wszystko złagodzi tą ogromną, otwartą ranę w środku Codziennie rano zrywam się z łóżka i biegnę do drzwi, otwieram je szeroko, krzycząc: wróciłeś! - Tak to kolejna z prób głupiej nadziei… Koszmary, w których wciąż powtarzasz jak bardzo mnie kochasz Chciałabym Ci tyle powiedzieć, ale nie potrafię. Moje struny głosowe nie czują Cię, nie chcą mieć z Tobą nic wspólnego .
|
|
#1670 | |
|
Rozeznanie
|
Trzy schody do nieba. Lecisz.. a ja nie mogę Cię złapać. Chcę być poranną rosą na Twojej trawie, promykiem słońca, który co rano wdzięcznie wpada do Twojego pokoju, kroplą deszczu na Twoim nosie i ulubionym kubkiem, z którego pijesz kawę. Chce być przy Tobie, z Tobą, w Tobie.. nie ważne.. chcę być jak najbliżej. ~*~ ilovelollipops vellex hairspraay ciiri peculiarity little ballerina- czujcie sie biedniejsze o opisy . peculiarity - tak jest, panie kapitanie ! xD Cytat:
dziekuje ;*
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Rozeznanie
|
to są marzenia nie do spełnienia. Nie kocha się kogoś dla jego zalet, ale pomimo jego wad. tam gdzie stłumionym szeptem serce zaprzecza ustom... Wiesz co mnie boli? Że ludziom w głowach się pier.oli. Nie ma ludzi niewinnych. Są tylko Ci, którym winy nie udowodniono. zanim zgasną resztki dnia, zanim anioły się przyśnią. Powoli przyzwyczajam się do twej nieobecności... chyba naprawdę mało Cię znam. Wczoraju umarłam z miłości a dziś umieram z tęsknoty. Lecz zdradliwszą truciznę kryją twoje zielone oczy. Dlaczego wciąż uderzam się młotkiem? Bo czuję się rewelacyjnie, kiedy przestaję. wyziębia nam serca wiatr. _________________ Zbuduję wiklinowy szałas koło twoich wrót i wezwę tam swoją duszę, pisząc wiersze o potępionej. |
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
cirii- Ty genialna pod każdym względem. ;D
_____ * Nie becz, nie wyj, nie rozpaczaj ! - łatwo powiedzieć ... * Słyszałam jego krzyk, a potem cisza ciążyła bardziej niż strach... * Umiałbyś uwierzyć w coś, czego nie można zobaczyć? Więc uwierz w moją miłość. * Zgubię klucz do naszych wspólnych planów, a Ty go znajdziesz i oddasz tamtej...
|
#1673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
baaaardzooo ładne!! Znów przebiegają myśli, bo kto by wyśnił, że wrócisz, że będziesz.. Kochanie.. Raz jeszcze przemyśl to.. Zostajemy, przeczekamy czy uciekamy stąd? Ja skłamałam raz, Ty raz tylko prawdę powiedziałeś…
|
|
|
#1674 |
|
Przyczajenie
|
Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. .człowiek niezmiernie lubi czuć się pokrzywdzonym. To co dajesz mi, płynie w mojej krwi. Wszystkie szare dni, zmieniasz właśnie Ty. W moim życiu chwile te zapisane gdzieś. Nielegalne jest, kochać tak jak ja Kocham Ciebie... Moment w którym Ty patrzysz w oczy mi, w moim sercu tkwi nieprzerwany rytm, który jest wrogiem łez i daje szczęście mi wśród miliona dni. Bo tylko Ty potrafisz tak całować mój policzek. Tylko Ty umiesz zabrać mnie do nieba, Tylko dzięki Tobie zasmarkany się uśmiecham. Tylko Ty masz taki dotyk delikatny I tylko, tylko Tobie oczka świecą się, jak gwiazdy. |
|
|
|
#1675 |
|
xoxo
|
Życie to bardzo dziwna partnerka. Nie przeszkadza jej to, że nie kochasz jej bezinteresownie, ale odwzajemni miłość dopiero wtedy, gdy ją wykorzystasz.
Dlaczego to zawsze ja mam pecha?dlaczego zawsze pada na mnie?na istotę która chce żyć marzeniami,żywiąc się samymi wspomnieniami...?bo tak podobno łatwiej... bliżej byłoby mi jedynie do tych którzy w drutach widzą pięciolinie on jej nie kocha . owszem , pragnie jej , może potrzebuje , może mu na niej zależy . łagodne , blade uczucie w porównaniu z miłością .. za każdym razem, gdy już myślę, że wyszłam na prostą, przede mną pojawia się kolejny zakręt... Chwyć za kredki dziś. Jutro może być za późno na malowanie świata. Miłość nie istnieje , to jedynie mieszanka enzymów i hormonów. Nikt mnie nie skrzywdzi. Jestem złą, mściwą żmiją, która kąsa. Swoim uśmiechem wlewa we mnie szczęście! odeszła z kur.ew.ską pomadką na niewinnych ustach Ty jesteś starym gratem. Ja cię naprawię.Dam ci obudowę nową i będziemy piękni. i będziemy działać sprawniej.
|
#1676 |
|
Raczkowanie
|
Wypadki chodzą po ludziach ? hmm.. to zagadka a moze to raczej ludzie chodzą po wypadkach
![]() moje serce nie posiada funkcji off ![]() pełna radości taaaak ![]() Heeej, tylko o Tobie pamiętaam ![]() To co bije nocą ranem, serce zwane, moje dawno już sprzedane ![]() Pozdrawiam Wszystkie
|
#1677 |
|
Raczkowanie
|
`przez konstelacje gwiazd.
musisz mieć siłę, by w rękach utrzymać to, co zdobyłeś. kocham Cię tak, by w rękach Twych zostawić cały mój świat. -a czy wiesz, dlaczego zgasły jej oczy? -co? jakie oczy? -właśnie. Ty nigdy tego nie zauważyłeś. -ale wytłumacz, o czym mówisz? -nieważne. nie kochałeś jej tak jak ja. nie mogłeś zorientować się, że zabrałeś jej wraz z sobą całą radość, błysk w oku i chęć do życia. powiedz jej, że powinna zapomnieć. nie posłucha. nadal będzie wypatrywała Cię w oknie śledząc wskazówki zegara. umieram, gdy Ciebie mi brak. oddycham, bo i Ty oddychasz.. chciałabym być tą, która sprawia, że się uśmiechasz. ![]() `Ciebie na śniadanie poproszę. Twój uśmiech i słodkie spojrzenie.
|
|
#1678 |
|
Raczkowanie
|
Rozmowa z moim przyszłym facetem
![]() - Wierzysz w miłość na odległośc? (JA) - Jeżeli jest miłość kilometry nie mają dla mnie znaczenia. (ON) * Być przy Tobie tak bardzo, bardziej niż Ty sam ze sobą jesteś. * Wiara w nas pozwala mi normalnie oddychać. * Nawet Cię dobrze nie znam, ale chcę trwać u Twego boku, poznawać Cię z dnia na dzień. * Każdy nowy dzień, to nowa wiedza o Tobie.
|
#1679 |
|
Raczkowanie
|
"prosilam anioła stroza by cie pilnowal ale on mi odmowil gdy zapytalam -czemu- od odparl krotko -aniol aniola pilnowac nie musi" ;( [*]
|
|
|
|
#1680 |
|
Przyczajenie
|
byle On. byle tu. byle by być razem znów . dziś głęboko wierzę, że miłość w eterze czasem zdarza się serce mocno wali, gdy na jego fali płynę razem z nim . na początku było nam, tak cudownie być sam na sam . _____________ a coś o tym że Oni wszyscy się mylą, i że to ja mam racje a ich przypuszczenia są błędne . ?
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.

)

b. mnie to cieszy, bo musiały Ci się chociaż troszkę spodobać, że je dodałaś. A sama je wymyślałam.
Ale przecież każdemu może się zdarzyć . 

ukradłam