|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Cytat:
I zla jestem, ze nie wzielam ekwipunku plywackiego. Rano bylo brzydko, a teraz slonecznie i cieplutko.
|
|
#4712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój się bardzo stara unikać os i innych owadów, ja też się boję, bo od takich ukąszeń bardzo puchnę, więc zawsze na łące mijamy takie latające niespodzianki prawie w biegu Cytat:
![]() Ale w Niemczech te standardy są jednak wyższe niż na takich kąpieliskach u nas.
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia nie wysmiewaj sie ze mnie
![]() Brombusia ja też motylkow nie czuje, tylko bardziej mi to przypomina pralke
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-15 o 15:47 |
|
|
|
#4714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
męczy się już 4 dzień, na szczęście jest lepiej. Tak się martwiłam, że odwiedziłam 2 weterynarzy. Mieszkam pod Wrocławiem, na wsi i nie mam szans uniknąć łąki ... a mój rudzielec jeszcze próbuję łapać wszystko co lata i ogólnie się rusza ....no ale będzie dobrze!
|
|
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak tylko mi sie przypomnialo co bylo pare tygodni temu ![]() Brombusiu, u mnie jest ten problem, ze na lato zamykaja, uwaga, jedyny basen kryty. I to miejsce nazywa sie szumnie miastem Na szczescie zostaly mi jeszcze tylko 4 tygodnie tutaj
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-15 o 16:31 |
|
|
|
|
#4716 |
|
Zadomowienie
|
Nadia ucałuj swojego biednego rudzielca. U nas też bardzo ciepło z psem niestety nie da się chodzić
![]() Ja sobie kupiłam pare spodni ciążowych i bardzo jestem z nich zadowolona Jutro jedziemy na wieś, więc odpoczniemy troszke od miasta
|
|
|
|
#4717 |
|
Raczkowanie
|
Witamy kochane mamusie
![]() Dziękuję za pochwały mojej pracki, Domi ten misio mi zajął 4 dni tak po 2-4 godzinki dziennie. Przynajmniej czas mi szybko leci przy takiej pracy. Nasz piesek też w tym upale strasznie się męczy, zwłaszcza, że ma bardzo długą sierść. Katekate trzymam kciuki za egzamin! A ja jutro mam wizytę u lekarza, mam nadzieję, że Alicji nic nie urosło Potem mężuś obiecał mi zakupy książkowe i ciuchowe. Jak wszystko będzie dobrze w piątek nad ranem wyjeżdżamy nad morze
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
#4718 |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorowo
![]() Myślałam, że upał to męczy kobiety pod koniec ciąży, ale okazało się, że mi też średnio służy. Pojechałam na fitness, po powrocie zrobiłam zakupy i po zjedzeniu obiadu padłam. Wstałam przed chwilą, po 2,5h snu Co do fitnessu to było naprawdę fajnie. Ćwiczenia nie są jakieś forsowne, ale można poczuć, że się ćwiczy. Prowadzi je położna, która czuwa, czy wszystkie panie czują się dobrze, szczególnie w ten upał. Były też ćwiczenia z oddychania, a na koniec 2 dziewczyny, które są blisko terminu porodu miały ćwiczenia z parcia. |
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane..
dzis mielismy bardzo zabiegany dzien.. rano spojrzalam na rachunek z karty kredytowej i do dzis termin wiec szybko jechalismy zaplacic.. potem odbieralismy dowod rejestracyjny samochodu.. myslalam ze mnie szlag trafi na miejscu jak podeszlam do okienka razem z tz. dajemy jej dokumenty i ja dowod na wszelki wypadek, tz karte pobytu i prawko (bo to jego narazie jedyny dokument) a ona do mnie z kosmosu ze jak chce dowod rejestracyjny to musze z upowaznieniem od glownego wlasciciela (czyli tz) no to ja mowie ze jk da kartke to jej tz napisze a ona ze i tak takiego upowaznienia to ona nie przyjmie no to jej mowie ze przeciez bedzie podpisane a ona swoje.. w koncu zaczaila ze tz to ten wasciciel glowny i ze stoi obok.. oglupialy bo nie rozumial o co kobiecinie chodzi.. ja tez nie wiedzialam tak naprawde.. obydwoje bylismy przy okienku. dokumenty ze zdjeciami miala a wymyslila sobie ze jej nie powiedzialam ze to jest glowny wlasciciel obok mnie i skad ona iala wiedziec no bo w sumie to po co sa zdjecia w domuentach ![]() potem zadzwonilam do mojego gina i wcisnal mnie na wiztye o 18:30 wiec zaraz po usg 3d pojechalisy do mojego gina.. na usg 3d bylismy wszyscy (Adi tez ) tz po raz pierwszy widzial mlodego Maly jest sliczny wazy juz 369gr i niestety zaslanial raczkami buzie caly czas wiec ciezko bylo obejrzec jakiego ma pyzaka![]() ale za to mamy nagrany filmik jak ziewa musial byc zmeczony bo kopal niemilosiernie ![]() u mojego gina okazalo sie ze faktycznie mam grzybice pochwy dostalam globulki.. tz ma sie smarowac i bedzie dobrze.. mam nadzieje ze nie bedzie nawracac bo to moja pierwsza grzybica w zyciu ![]() wczesniej nigdy nie mialam zadnej infekcji.. ok.. troszke sie rozpisalam za co przepraszam ze tak tylko o sobie.. zaraz bede nadrabiala zaleglosci.. choc moze byc ciezko bo tu juz nie mam all inclusive a kosz z prasowaniem czeka
|
#4720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
2befree mamy nagranie na plytce
badanie kosztowalo 250zl. jak bylam 2 lata temu z Adrianem w ciazy to kosztowalo 200 i szczerze powiem ze bylam bardziej zadowolona. wydruk z badania byl na ladnym grubym papierze drukowany, plyty mialy pudelka.. badanie bylo spoko tylko te takie male elementy rozczarowaly troche ja teraz jestem w 21tc
|
#4722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozpływam się... co za upał idę na lody
|
|
|
|
|
#4723 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
Już wróciłam z przykrótkich wakacji!! Trochę odpoczęłam, i jutro znów do pracy (choć miałam codziennie po kilka telefonów z pracy, więc prawie jakbym była w pracy) Ja też jestem za "oczyszczeniem" listy z Mamuś, które się nie odzywają (albo może umieścić je na samym końcu listy ) Ravenne- ale masz zdolności manualne! Cudo! Zabieram się za dalsze nadrabianie zaległości co naskrobałyście podczas mojej nieobecności!!! buziaki |
|
|
|
#4724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama mialam niezla przeprawe z konsulatem i doszlam wtedy do wniosk, ze wole zalatwiac sprawy po niemiecku wypelniac niemieckie papierki niz z Pl...![]() Cytat:
![]() Dziewczynki, jestesmy juz w domku...dzien byl intensywny, ale super...najpierw pojechalismy do Hamburga po odbior paszportu, troche pokrecilismy sie po porcie i z powrotem do domku... Potem poszlismy na odkryty basen i bylo super a na koniec zjedlismy przepyyyyszna kolacje we wloskiej restauracji i poszlismy na Baby-Pina colade... U nas w miescie zrobili dwie sztuczne plaze - jedna przy brzegu rzeki i druga na dachu 6 pietrowca i bylismy w tej drugiej dzisiaj...Naprawde - jak dla mnie to dzien idealny Teraz grzecznie poczytam, co napisalyscie dzisiaj i potem ogladamy z malzem filmik na dvd...A jutro spotykamy sie z pierwsza polozna i po poludniu idziemy na usg
|
|
#4726 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mysle mysle Cytat:
Jest taki watek o tym hafcie, ale tam dziewczyny wstawiaja zdjecia prac wygladaja jak namalowane obrazy![]() Cytat:
ale mi tez upał nie słuzy, nogi bola wieczorem, jak leże już w łozku to czasem nei wiem co mam ze soba zrobić. Szybko sie przesilam:/Cytat:
To mielsiscie Kochana przygody a wiesz z grzybica to jest tak, ze podobno czesto w ciązy sie przypałetuje i rózne infekcje ![]() Dziewczyny my kupilismy juz pare kolejnych rzeczy do mieszkanka. W sobote jedziemy po szafe i stolik z krzesłami Strasznie sie ciesze z szafy, bo jednak sa drogie. Małam na oku taką "Diane", która kosztowała ok 1100 zł, ładna z lustrem i pojemna, ale za duza na wnęke która mamy na mieszkaniu. I dzis znalexli w sklepie z sieci Moss szafe za 730 zł. I wydaje sie byc z lepszego materiału i jest mniejsza, czyli spokojnie wejdzie w te wnękę. Dodatkowo krzesła dwa+stów 360, czyli jeszcze jak dadza rabat to za 1tyś zł bedizemy miec czesc mebelkow z których bede zadowolona, bo ładne jak sie juz wprowadzimy to moze porobie fotki mieszkania jak bedziecie chcialy. Moj Tz prawei wsyztsko sam tam robi
|
||||
|
|
|
#4727 | |
|
Zadomowienie
|
A mnie jutro rano czekają badania- wizyte u ginka mam we wtorek wiec chyba najwyzszy czas
Jutro robie test obiciązenia glukozą i z tego co pamietam wypicie tej glukozy do najprzyjemniejszych doznan nie należało Któraś z was juz pisała o cytrynie która podobno pomaga i koleżanka moja tez to potwierdziła wiec skorzystam z tego przepisu![]() Kropciu ciesze sie ze dzidzius zdrowy- ale po kim on taki wstydliwy ze tymi rączkami sie wyzasłaniał?? ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
Kropeczko ale miałaś rzeczywiście zabiegany dzień, dobrze że już się kończy. Ja już się 2 tygodnie wybieram na USG 3/4 D, ale się wybrać nie potrafię, bo się boję ![]() Domi, ja też liczę na zdjęcia mieszkanka Cytat:
Byłam dzisiaj na zakupach, kupiłam w Smyku pajacyk dla Małego, więc się pochwalę, ładny prawda?
|
|
#4729 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Ostatnio coś nawet siły nie mam napisać, ale czytam was regularnie i śledzę wydarzenia wszelkie i dyskusje!! Dużo pracuję, dużo się w tej pracy stesuję - a teraz doszedł upał... mam okno po slonecznej stronie więc czuję się jakby mnie ktoś wrzucił do wrzątku. Na szczęście w mieszkaniu mam naprawdę przyjemny chłód. Ale jak wracam do domu, jestem tak zmęczona, że nawet nic a nic mi się nie chce zrobić, więc bałagan narasta ![]() Jutro idę na basen - pierwszy raz od bardzo dawna. Kocham pływać, nie przepadam co prawda za basenami, ale jak się nie ma co się lubi... Właśnie zaliczam swoją pierwszą ciążową zgagę A z dobrych wiadomości to tyle, że przez 11 tygodni (od pierwszej wizyty do teraz, czyli początku 17 tygodnia - doopieeero) przybrałam na wadze - 80 deko![]() źle nie jest - a brzuch jest naprawdę dość widoczny!!! Teraz czekam z utęsknieniem na sygnały od dzidziola! Pozdrawiam was bardzo serdecznie dziewczyny, przepraszam że tak tylko o sobie, ale ledwo ledwo się zebrałam bo sił na nic nie mam teraz... a chciałam dać znak życia.
|
#4730 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamusie.
Czyzbym dzis byla pierwsza? ![]() Jak sie czujecie? Ja dosc dobrze, tylko po warkaczu z ciasta francuskiego zgaga mnie dopadla Pogoda typowa dla mojego regionu. Duszno, parno, mglisto. Ale dzis mam ze soba recznik i stroj i po pracy ide sie ochlodzic w basenie ![]() Kropko, co do zdjec w dokumentach, to w nowym dowodzie mam takie, ze sama siebie nie poznaje ![]() Brombusiu, slodziastego pajacyka (nie jestem pewna jak to sie odmienia ) dostalas Karenina, ja niedlugo bede w Bremen, wiec calkiem niedaleko do Braunschweig ![]() A co do glukozy, to bede musiala zadzwonic do mojego gina na 2 dni przed kontrola, bo nawet nie wiem, czy mam przyniesc swoja, czy beda mieli na miejscu. Ale juz wyobrazam sobie ta zgage w pracy po wizycie
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-16 o 09:09 |
|
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Brzuchatki moje śliczne
W nocy nad Śląskiem szalała burza, więc wyspałam się średnio. Myślałam, ze może dzisiaj trochę chłodniej będzie, ale gdzie tam. Znowu powoli robi się ukrop. Tak sobie pomyślałam, że ciągle narzekam na tę pogodę (taka typowo polska cecha podobno ![]() Dzięki ![]() Nie lubisz? Ja uwielbiam, jak płynę na plecach teraz to mój brzuch wystaje ponad powierzchnię wody, bardzo mnie to bawi ![]() Cytat:
.Muszę mu w końcu imię wymyślić, bo cały czas mówię do niego Misiek albo Mały
|
|
#4733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i kolejne 30 min leżałam w gabinecie zabiegowym. W sumie nie zemdlałam ale czułam ze pomału odpływam- potem jak juz leżałam to było ok. Pani w labolatorium mowiła ze bywa tak po tej glukozie-a do tego ta duchota tez robi swoje. W kazdym razie badanie zaliczone- teraz tylko czuje lekką zgagę
|
|
|
|
|
#4734 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() Ale dziś spokój, a ja wyjątkowo wstałam wcześniej i od 7.00 nie wiem co ze sobą zrobić Przez wczorajszą drzemkę popołudniową nie mogłam spać w nocy. Dlatego dzisiaj nawet jak będę zmęczona i będę musiała wkładać zapałki między powieki to trudno ![]() Dzisiaj znowu idę na fitness, bo wyjątkowo przełożyli z piątku na czwartek. Mam nadzieję, że dam radę, bo po wczorajszych zajęciach mam lekkie zakwasy ![]() Potem chcę się wybrać do kosmetyczki, bo dostałam od tż-ta na urodziny karnet do niej i muszę podpytać co mi wolno w ciąży robić, a co nie. To tyle o mnie ![]() Brombusia śliczny ten pajacyk. Ja się wstrzymuję do poznania płci z zakupami, ale do sklepów z ubrankami zaglądam regularnie - nie mogę sobie tego odmówić ![]() Domi dzięki za aktualizację na liście. Czekamy na fotki mebelków. Pamiętam jaka to frajda urządzać wspólne mieszkanie - my robiliśmy to w zeszłym roku jeszcze przed ślubem. |
|
|
|
#4735 |
|
Zadomowienie
|
Czy na dzisaiaj są jakies wizyty przewidziane?? Brakuje mi wrazen i emocji związanych z poznawaniem płci
Był taki czas "gorący" na naszym wątku a teraz juz chwile jest cisza na ten temat
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Nie lubie much
Ochydne stworzenia. Gorsze od pajakow, bo zarazki roznosza. Wlasnie w tej duchocie jedna taka mnie atakowala, bleh.... I ostatio przez muchy nie moge otwierac okna w kuchni. Mam gdzies blisko okna chyba musze gniazdo, bo 2 dni temu jak gotowalam, to mi wlazlo w ciagu 10 minut blisko 15 tych choler do mieszkania
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
No to fajnie, że już masz to za sobą
Ja chyba się wybiorę w przyszłym tygodniu, po wizytę mam zaraz po urlopie, więc muszę to załatwić przed. Ja mam zgagę prawie cały czas, także po takiej glukozie, to będzie chyba straszna Teraz też, zjadłam śniadanie i znowu zgaga, brrr. A przed ciążą to może miałam 5 razy w życiu. Teraz to mam 5 razy na dzień ![]() Mały strasznego powera dostał po żółtym serku
|
#4738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przynajmniej ja, bo nadal nie znam płci.---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Słuchajcie dziewczyny, a na czym polega to badanie z glukozą w roli głównej, bo nie bardzo się orientuję |
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale moj "młody" powera nie dostal- za to po glukozie tak
|
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj chyba Ravenne ma wizytę, więc możemy się ewentualnie emocjonować czy Jej Alicji urosło coś między nóżkami czy nie
Ale Domi ma chyba jutro? Cytat:
![]() Ja też mam problem, bo cholery dolatują niestety na te 7 piętro, a psikam jakimś środkiem się boję, żeby przy okazji sama się nie nawdychać. 2befree dzięki. A kupować przecież możesz jakieś neutralne na razie. Ja już poszłam na całość, bo skoro mam mini kolekcję zdjęć klejnotów mojego synka, to na Lilkę tym razem nie ma szans.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

Na szczęście obyło się bez trucia, ale znieczulić musiał.

męczy się już 4 dzień, na szczęście jest lepiej. Tak się martwiłam, że odwiedziłam 2 weterynarzy. Mieszkam pod Wrocławiem, na wsi
i nie mam szans uniknąć łąki ... a mój rudzielec jeszcze próbuję łapać wszystko co lata i ogólnie się rusza ....no ale będzie dobrze!
. Tak tylko mi sie przypomnialo co bylo pare tygodni temu
Na szczescie zostaly mi jeszcze tylko 4 tygodnie tutaj

. A teraz dochodzi jeszcze zalatwiania Elternzeit i w pracy powiedzieli mi, ze musze zalatwic to w urzedach, w urzedzie powiedzieli mi, ze musze to zalatwic z pracodawca. Nic tylko sie w
ale mi tez upał nie słuzy, nogi bola wieczorem, jak leże już w łozku to czasem nei wiem co mam ze soba zrobić. Szybko sie przesilam:/