Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-15, 15:17   #4711
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
o tym porównaniu do pralki to ja przeczytałam w książce dla ciężarówek, ale wydaje mi się bardziej obrazujące ruchy niż tzw. motylki

Co do dentysty, to gdybym mogła uniknąć znieczulenia, to bym to zrobiła, ale jak mi rozwiercił tą starą plombę, to powiedział że dziura ogromna i nie wie czy nie trzeba będzie truć zęba. Dziwne, bo mnie ten ząb nie bolał Na szczęście obyło się bez trucia, ale znieczulić musiał.
Co do farbowania włosów, to ja nie farbuję, więc nie zgłębiałam tematu, ale słyszałam właśnie to o czym pisała Gucia, że najbardziej groźne są wdychane opary.
Tobie Guciu mierznie się w pracy, a ja się trochę nudzę w domu, no cóż, do pracy i tak nie wrócę, bo są wakacje
Taki ukrop dzisiaj u mnie, że nawet Rufusowi nie chciało się spacerować.

A na obiad dzisiaj robię naleśniki z jagodami i brzoskwiniami
Coś mam wstręt do mięcha ostatnio, biedny ten mój mąż

Dzisiaj obiecał wziąć mnie do centrum handlowego na jakieś zakupy, a wieczorem idziemy na basen
Już się doczekać nie mogę.
Ja natomiast w czasie ciazy mam takiego smaka na miesko jak nigdy. Zwlaszcza na tatara. Musze sie niestety zadowolic mieskiem pieczonym.

I zla jestem, ze nie wzielam ekwipunku plywackiego. Rano bylo brzydko, a teraz slonecznie i cieplutko. Od teraz bede miala stroj i recznik zawsze w samochodzie.
Stary 2009-07-15, 15:29   #4712
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Mojego psiaka ugryzła jakaś pszczoła czy coś w tym rodzaju, biedak cierpi, ma pysk spuchnięty i ma problem z przełykaniem, tak mi go żal ...
Oj, biedaczek.
Mój się bardzo stara unikać os i innych owadów, ja też się boję, bo od takich ukąszeń bardzo puchnę, więc zawsze na łące mijamy takie latające niespodzianki prawie w biegu

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
I zla jestem, ze nie wzielam ekwipunku plywackiego. Rano bylo brzydko, a teraz slonecznie i cieplutko. Od teraz bede miala stroj i recznik zawsze w samochodzie.
Ja na kryty chodzę,taki sportowy, bo jest ozonowano-chlorowany i w miarę czysty, na takie odkryte to się trochę boję, bo tam dzieciaki różne rzeczy robią
Ale w Niemczech te standardy są jednak wyższe niż na takich kąpieliskach u nas.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 15:43   #4713
domi7ks
Zakorzenienie

Gucia nie wysmiewaj sie ze mniejuz zaprzestałam dawno wrózenia, bo to nie moja działka

Brombusia ja też motylkow nie czuje, tylko bardziej mi to przypomina pralke

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-07-15 o 15:47
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 15:43   #4714
NadiaM
Raczkowanie

Cytat:
Oj, biedaczek.
Mój się bardzo stara unikać os i innych owadów, ja też się boję, bo od takich ukąszeń bardzo puchnę, więc zawsze na łące mijamy takie latające niespodzianki prawie w biegu
to fakt męczy się już 4 dzień, na szczęście jest lepiej. Tak się martwiłam, że odwiedziłam 2 weterynarzy. Mieszkam pod Wrocławiem, na wsi i nie mam szans uniknąć łąki ... a mój rudzielec jeszcze próbuję łapać wszystko co lata i ogólnie się rusza ....no ale będzie dobrze!
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 15:59   #4715
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Gucia nie wysmiewaj sie ze mniejuz zaprzestałam dawno wrózenia, bo to nie moja działka
Alez ja sie nie wysmiewam . Tak tylko mi sie przypomnialo co bylo pare tygodni temu I akurat sie nawinelo

Brombusiu, u mnie jest ten problem, ze na lato zamykaja, uwaga, jedyny basen kryty. I to miejsce nazywa sie szumnie miastem Na szczescie zostaly mi jeszcze tylko 4 tygodnie tutaj

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-15 o 16:31
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 17:05   #4716
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Nadia ucałuj swojego biednego rudzielca. U nas też bardzo ciepło z psem niestety nie da się chodzić

Ja sobie kupiłam pare spodni ciążowych i bardzo jestem z nich zadowolona
Jutro jedziemy na wieś, więc odpoczniemy troszke od miasta
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 17:58   #4717
Ravenne
Raczkowanie

Witamy kochane mamusie

Dziękuję za pochwały mojej pracki, Domi ten misio mi zajął 4 dni tak po 2-4 godzinki dziennie. Przynajmniej czas mi szybko leci przy takiej pracy.

Nasz piesek też w tym upale strasznie się męczy, zwłaszcza, że ma bardzo długą sierść.

Katekate trzymam kciuki za egzamin!

A ja jutro mam wizytę u lekarza, mam nadzieję, że Alicji nic nie urosło Potem mężuś obiecał mi zakupy książkowe i ciuchowe. Jak wszystko będzie dobrze w piątek nad ranem wyjeżdżamy nad morze
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 19:05   #4718
2befree
Raczkowanie

Witam wieczorowo
Myślałam, że upał to męczy kobiety pod koniec ciąży, ale okazało się, że mi też średnio służy. Pojechałam na fitness, po powrocie zrobiłam zakupy i po zjedzeniu obiadu padłam. Wstałam przed chwilą, po 2,5h snu

Co do fitnessu to było naprawdę fajnie. Ćwiczenia nie są jakieś forsowne, ale można poczuć, że się ćwiczy. Prowadzi je położna, która czuwa, czy wszystkie panie czują się dobrze, szczególnie w ten upał. Były też ćwiczenia z oddychania, a na koniec 2 dziewczyny, które są blisko terminu porodu miały ćwiczenia z parcia.
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 19:42   #4719
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc kochane..
dzis mielismy bardzo zabiegany dzien.. rano spojrzalam na rachunek z karty kredytowej i do dzis termin wiec szybko jechalismy zaplacic..
potem odbieralismy dowod rejestracyjny samochodu..
myslalam ze mnie szlag trafi na miejscu jak podeszlam do okienka razem z tz. dajemy jej dokumenty i ja dowod na wszelki wypadek, tz karte pobytu i prawko (bo to jego narazie jedyny dokument) a ona do mnie z kosmosu ze jak chce dowod rejestracyjny to musze z upowaznieniem od glownego wlasciciela (czyli tz) no to ja mowie ze jk da kartke to jej tz napisze a ona ze i tak takiego upowaznienia to ona nie przyjmie bo musi byc podpisane
no to jej mowie ze przeciez bedzie podpisane a ona swoje..
w koncu zaczaila ze tz to ten wasciciel glowny i ze stoi obok.. oglupialy bo nie rozumial o co kobiecinie chodzi..
ja tez nie wiedzialam tak naprawde.. obydwoje bylismy przy okienku. dokumenty ze zdjeciami miala a wymyslila sobie ze jej nie powiedzialam ze to jest glowny wlasciciel obok mnie i skad ona iala wiedziec

no bo w sumie to po co sa zdjecia w domuentach

potem zadzwonilam do mojego gina i wcisnal mnie na wiztye o 18:30 wiec zaraz po usg 3d pojechalisy do mojego gina..

na usg 3d bylismy wszyscy (Adi tez) tz po raz pierwszy widzial mlodego Maly jest sliczny wazy juz 369gr i niestety zaslanial raczkami buzie caly czas wiec ciezko bylo obejrzec jakiego ma pyzaka
ale za to mamy nagrany filmik jak ziewa musial byc zmeczony bo kopal niemilosiernie

u mojego gina okazalo sie ze faktycznie mam grzybice pochwy dostalam globulki.. tz ma sie smarowac i bedzie dobrze..
mam nadzieje ze nie bedzie nawracac bo to moja pierwsza grzybica w zyciu
wczesniej nigdy nie mialam zadnej infekcji..

ok.. troszke sie rozpisalam za co przepraszam ze tak tylko o sobie..
zaraz bede nadrabiala zaleglosci.. choc moze byc ciezko bo tu juz nie mam all inclusive a kosz z prasowaniem czeka

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 19:59   #4720
2befree
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość

na usg 3d bylismy wszyscy (Adi tez) tz po raz pierwszy widzial mlodego Maly jest sliczny wazy juz 369gr i niestety zaslanial raczkami buzie caly czas wiec ciezko bylo obejrzec jakiego ma pyzaka
ale za to mamy nagrany filmik jak ziewa musial byc zmeczony bo kopal niemilosiernie
Ile kosztowało to 3d? Macie z niego filmik? Bo też się nad nim zastanawiam. Nie wiem tylko kiedy najlepiej je zrobić, tzn. w którym tygodniu, żeby była fajna pamiątka.
Stary 2009-07-15, 20:07   #4721
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

2befree mamy nagranie na plytce

badanie kosztowalo 250zl.
jak bylam 2 lata temu z Adrianem w ciazy to kosztowalo 200 i szczerze powiem ze bylam bardziej zadowolona. wydruk z badania byl na ladnym grubym papierze drukowany, plyty mialy pudelka.. badanie bylo spoko tylko te takie male elementy rozczarowaly troche

ja teraz jestem w 21tc

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 20:14   #4722
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:

A co do Dudziakowej, to o ile dobrze pamietam musi siedziec w szpitalu do konca sierpnia. I o ile sie nie myle, to Tarasia ma z nia kontakt. Jesli jednak sie pomylilam, to wybaczcie
nie pomyliłaś się. ja mam z nią kontakt ale pisałam kilka dni temu i mówiła, że wszystko w porządku ale chyba będzie musiała zostac w szpitalu do końca sierpnia.

rozpływam się... co za upał
idę na lody

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 20:14   #4723
elalank
Zadomowienie

Witam Mamusie

Już wróciłam z przykrótkich wakacji!! Trochę odpoczęłam, i jutro znów do pracy (choć miałam codziennie po kilka telefonów z pracy, więc prawie jakbym była w pracy)

Ja też jestem za "oczyszczeniem" listy z Mamuś, które się nie odzywają (albo może umieścić je na samym końcu listy )

Ravenne- ale masz zdolności manualne! Cudo!

Zabieram się za dalsze nadrabianie zaległości co naskrobałyście podczas mojej nieobecności!!!

buziaki
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 20:16   #4724
2befree
Raczkowanie

Cytat:
2befree mamy nagranie na plytce

badanie kosztowalo 250zl.
jak bylam 2 lata temu z Adrianem w ciazy to kosztowalo 200 i szczerze powiem ze bylam bardziej zadowolona. wydruk z badania byl na ladnym grubym papierze drukowany, plyty mialy pudelka.. badanie bylo spoko tylko te takie male elementy rozczarowaly troche

ja teraz jestem w 21tc
Dzięki za informację. U mnie też kosztuje 250, czyli widać to norma. Zadzwonię jutro zapytać z jakim wyprzedzeniem trzeba się umawiać, bo zaczynam dziś 18 tydzień, także to już niedługo
Stary 2009-07-15, 20:22   #4725
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Karenina, gratuluje nowego paszportu. Ja bede to zalatwiac w sierpniu, to zglosze sie do ciebie po rady. Bo jesli chodzi o papiery to jak przychodzi do zalatwiania, to jestem ciezko chora Mam uraz po tym jak 2 lata temu mialam problemy z zezwoleniem o prace, bo wstertne baby w urzedzie mi nie powiedzialy, co potrzebuje, a w pracy mysleli, ze skoro jestem z Polski i w UE, to zadnego nie potrzebuje . Mialam caly miesiac stresow i nieco osiwialam . A teraz dochodzi jeszcze zalatwiania Elternzeit i w pracy powiedzieli mi, ze musze zalatwic to w urzedach, w urzedzie powiedzieli mi, ze musze to zalatwic z pracodawca. Nic tylko sie w ugryzc. Ale nie odpuszcze.
Pewnie, ze pomoge jak tylko bede mogla Sama mialam niezla przeprawe z konsulatem i doszlam wtedy do wniosk, ze wole zalatwiac sprawy po niemiecku wypelniac niemieckie papierki niz z Pl...

Cytat:
Brombusiu, u mnie jest ten problem, ze na lato zamykaja, uwaga, jedyny basen kryty. I to miejsce nazywa sie szumnie miastem Na szczescie zostaly mi jeszcze tylko 4 tygodnie tutaj
Gdzie sie przeprowadzasz?? Moze gdzies blizej mnie..?

Dziewczynki,

jestesmy juz w domku...dzien byl intensywny, ale super...najpierw pojechalismy do Hamburga po odbior paszportu, troche pokrecilismy sie po porcie i z powrotem do domku...
Potem poszlismy na odkryty basen i bylo super a na koniec zjedlismy przepyyyyszna kolacje we wloskiej restauracji i poszlismy na Baby-Pina colade... U nas w miescie zrobili dwie sztuczne plaze - jedna przy brzegu rzeki i druga na dachu 6 pietrowca i bylismy w tej drugiej dzisiaj...
Naprawde - jak dla mnie to dzien idealny Teraz grzecznie poczytam, co napisalyscie dzisiaj i potem ogladamy z malzem filmik na dvd...

A jutro spotykamy sie z pierwsza polozna i po poludniu idziemy na usg

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 20:49   #4726
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Alez ja sie nie wysmiewam . Tak tylko mi sie przypomnialo co bylo pare tygodni temu I akurat sie nawinelo

no mysle mysle
Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Witamy kochane mamusie

Dziękuję za pochwały mojej pracki, Domi ten misio mi zajął 4 dni tak po 2-4 godzinki dziennie. Przynajmniej czas mi szybko leci przy takiej pracy.

No to jednak szybko, bo te hafty krzyzykowe bardzo pracochłonne sa:0 a masz jakies inne prace, w ogóle to Twoja pasja?
Jest taki watek o tym hafcie, ale tam dziewczyny wstawiaja zdjecia prac wygladaja jak namalowane obrazy

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
Witam wieczorowo
Myślałam, że upał to męczy kobiety pod koniec ciąży, ale okazało się, że mi też średnio służy. Pojechałam na fitness, po powrocie zrobiłam zakupy i po zjedzeniu obiadu padłam. Wstałam przed chwilą, po 2,5h snu

.
Ja chodze po tym upale, bo mam energie, bo wiem ze mam cos kupic i tylko dlatego ale mi tez upał nie słuzy, nogi bola wieczorem, jak leże już w łozku to czasem nei wiem co mam ze soba zrobić. Szybko sie przesilam:/

Cytat:
czesc kochane..
dzis mielismy bardzo zabiegany dzien.. rano spojrzalam na rachunek z karty kredytowej i do dzis termin wiec szybko jechalismy zaplacic..
potem odbieralismy dowod rejestracyjny samochodu..
myslalam ze mnie szlag trafi na miejscu jak podeszlam do okienka razem z tz. dajemy jej dokumenty i ja dowod na wszelki wypadek, tz karte pobytu i prawko (bo to jego narazie jedyny dokument) a ona do mnie z kosmosu ze jak chce dowod rejestracyjny to musze z upowaznieniem od glownego wlasciciela (czyli tz) no to ja mowie ze jk da kartke to jej tz napisze a ona ze i tak takiego upowaznienia to ona nie przyjmie bo musi byc podpisane
no to jej mowie ze przeciez bedzie podpisane a ona swoje..
w koncu zaczaila ze tz to ten wasciciel glowny i ze stoi obok.. oglupialy bo nie rozumial o co kobiecinie chodzi..
ja tez nie wiedzialam tak naprawde.. obydwoje bylismy przy okienku. dokumenty ze zdjeciami miala a wymyslila sobie ze jej nie powiedzialam ze to jest glowny wlasciciel obok mnie i skad ona iala wiedziec

no bo w sumie to po co sa zdjecia w domuentach

potem zadzwonilam do mojego gina i wcisnal mnie na wiztye o 18:30 wiec zaraz po usg 3d pojechalisy do mojego gina..

u mojego gina okazalo sie ze faktycznie mam grzybice pochwy dostalam globulki.. tz ma sie smarowac i bedzie dobrze..
mam nadzieje ze nie bedzie nawracac bo to moja pierwsza grzybica w zyciu
wczesniej nigdy nie mialam zadnej infekcji..

ok.. troszke sie rozpisalam za co przepraszam ze tak tylko o sobie..
zaraz bede nadrabiala zaleglosci.. choc moze byc ciezko bo tu juz nie mam all inclusive a kosz z prasowaniem czeka

To mielsiscie Kochana przygody
a wiesz z grzybica to jest tak, ze podobno czesto w ciązy sie przypałetuje i rózne infekcje

Dziewczyny my kupilismy juz pare kolejnych rzeczy do mieszkanka. W sobote jedziemy po szafe i stolik z krzesłami
Strasznie sie ciesze z szafy, bo jednak sa drogie. Małam na oku taką "Diane", która kosztowała ok 1100 zł, ładna z lustrem i pojemna, ale za duza na wnęke która mamy na mieszkaniu. I dzis znalexli w sklepie z sieci Moss szafe za 730 zł. I wydaje sie byc z lepszego materiału i jest mniejsza, czyli spokojnie wejdzie w te wnękę. Dodatkowo krzesła dwa+stów 360, czyli jeszcze jak dadza rabat to za 1tyś zł bedizemy miec czesc mebelkow z których bede zadowolona, bo ładne jak sie juz wprowadzimy to moze porobie fotki mieszkania jak bedziecie chcialy. Moj Tz prawei wsyztsko sam tam robi

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 21:05   #4727
malina81
Zadomowienie

A mnie jutro rano czekają badania- wizyte u ginka mam we wtorek wiec chyba najwyzszy czas Jutro robie test obiciązenia glukozą i z tego co pamietam wypicie tej glukozy do najprzyjemniejszych doznan nie należało Któraś z was juz pisała o cytrynie która podobno pomaga i koleżanka moja tez to potwierdziła wiec skorzystam z tego przepisu

Kropciu ciesze sie ze dzidzius zdrowy- ale po kim on taki wstydliwy ze tymi rączkami sie wyzasłaniał??

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:

Dziewczyny my kupilismy juz pare kolejnych rzeczy do mieszkanka. W sobote jedziemy po szafe i stolik z krzesłami
Strasznie sie ciesze z szafy, bo jednak sa drogie. Małam na oku taką "Diane", która kosztowała ok 1100 zł, ładna z lustrem i pojemna, ale za duza na wnęke która mamy na mieszkaniu. I dzis znalexli w sklepie z sieci Moss szafe za 730 zł. I wydaje sie byc z lepszego materiału i jest mniejsza, czyli spokojnie wejdzie w te wnękę. Dodatkowo krzesła dwa+stów 360, czyli jeszcze jak dadza rabat to za 1tyś zł bedizemy miec czesc mebelkow z których bede zadowolona, bo ładne jak sie juz wprowadzimy to moze porobie fotki mieszkania jak bedziecie chcialy. Moj Tz prawei wsyztsko sam tam robi
Gratuluje udanych zakupów- a fotki jak najbardziej wskazane (jak juz sie urządzicie)
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 21:24   #4728
brombusia
Zakorzenienie

Hej, hej

Kropeczko ale miałaś rzeczywiście zabiegany dzień, dobrze że już się kończy. Ja już się 2 tygodnie wybieram na USG 3/4 D, ale się wybrać nie potrafię, bo się boję
Domi, ja też liczę na zdjęcia mieszkanka

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Któraś z was juz pisała o cytrynie która podobno pomaga i koleżanka moja tez to potwierdziła wiec skorzystam z tego przepisu
Ja pisałam,najlepiej zrób sobie ten roztwór dzisiaj i schłodź w lodówce przez noc, a rano dodaj cytrynkę. Mój gin twierdzi że lepsze niż coca-cola

Byłam dzisiaj na zakupach, kupiłam w Smyku pajacyk dla Małego, więc się pochwalę, ładny prawda?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pajacyk.jpg (63,5 KB, 31 załadowań)

Stary 2009-07-15, 21:35   #4729
belladonna78
Raczkowanie

Witajcie!
Ostatnio coś nawet siły nie mam napisać, ale czytam was regularnie i śledzę wydarzenia wszelkie i dyskusje!!
Dużo pracuję, dużo się w tej pracy stesuję - a teraz doszedł upał... mam okno po slonecznej stronie więc czuję się jakby mnie ktoś wrzucił do wrzątku. Na szczęście w mieszkaniu mam naprawdę przyjemny chłód. Ale jak wracam do domu, jestem tak zmęczona, że nawet nic a nic mi się nie chce zrobić, więc bałagan narasta

Jutro idę na basen - pierwszy raz od bardzo dawna. Kocham pływać, nie przepadam co prawda za basenami, ale jak się nie ma co się lubi...

Właśnie zaliczam swoją pierwszą ciążową zgagę

A z dobrych wiadomości to tyle, że przez 11 tygodni (od pierwszej wizyty do teraz, czyli początku 17 tygodnia - doopieeero) przybrałam na wadze - 80 deko
źle nie jest - a brzuch jest naprawdę dość widoczny!!! Teraz czekam z utęsknieniem na sygnały od dzidziola!

Pozdrawiam was bardzo serdecznie dziewczyny, przepraszam że tak tylko o sobie, ale ledwo ledwo się zebrałam bo sił na nic nie mam teraz... a chciałam dać znak życia.

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 21:40   #4730
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Udane zakupy I czekamy na fotki

Cytat:
A mnie jutro rano czekają badania- wizyte u ginka mam we wtorek wiec chyba najwyzszy czas Jutro robie test obiciązenia glukozą i z tego co pamietam wypicie tej glukozy do najprzyjemniejszych doznan nie należało Któraś z was juz pisała o cytrynie która podobno pomaga i koleżanka moja tez to potwierdziła wiec skorzystam z tego przepisu
Mnie tez niedlugo czeka "pyszna" glukoza...

Cytat:
Byłam dzisiaj na zakupach, kupiłam w Smyku pajacyk dla Małego, więc się pochwalę, ładny prawda?
Ladny ladny...i taki slodziutki

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Jutro idę na basen - pierwszy raz od bardzo dawna. Kocham pływać, nie przepadam co prawda za basenami, ale jak się nie ma co się lubi....
Ja tez chodze na basen, bo musze...bo plywac nie bardzo lubie...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 08:55   #4731
gucia6
Zakorzenienie

Dzien dobry mamusie.
Czyzbym dzis byla pierwsza?
Jak sie czujecie?
Ja dosc dobrze, tylko po warkaczu z ciasta francuskiego zgaga mnie dopadla Pogoda typowa dla mojego regionu. Duszno, parno, mglisto. Ale dzis mam ze soba recznik i stroj i po pracy ide sie ochlodzic w basenie

Kropko, co do zdjec w dokumentach, to w nowym dowodzie mam takie, ze sama siebie nie poznaje . Bez okularow, bez usmiechu, jakos tak to nie ja

Brombusiu, slodziastego pajacyka (nie jestem pewna jak to sie odmienia) dostalas

Karenina, ja niedlugo bede w Bremen, wiec calkiem niedaleko do Braunschweig

A co do glukozy, to bede musiala zadzwonic do mojego gina na 2 dni przed kontrola, bo nawet nie wiem, czy mam przyniesc swoja, czy beda mieli na miejscu. Ale juz wyobrazam sobie ta zgage w pracy po wizycie

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-16 o 09:09
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 09:26   #4732
brombusia
Zakorzenienie

Witajcie Brzuchatki moje śliczne
W nocy nad Śląskiem szalała burza, więc wyspałam się średnio. Myślałam, ze może dzisiaj trochę chłodniej będzie, ale gdzie tam. Znowu powoli robi się ukrop. Tak sobie pomyślałam, że ciągle narzekam na tę pogodę (taka typowo polska cecha podobno ), a co mają powiedzieć te mamusie które są w 8 albo 9 miesiącu. Biedactwa

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Ladny ladny...i taki slodziutki
Dzięki

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Ja tez chodze na basen, bo musze...bo plywac nie bardzo lubie...
Nie lubisz? Ja uwielbiam, jak płynę na plecach teraz to mój brzuch wystaje ponad powierzchnię wody, bardzo mnie to bawi

Cytat:
Brombusiu, slodziastego pajacyka (nie jestem pewna jak to sie odmienia) dostalas
Dzięki, już go wczoraj wygłaskałam, bo sobie wyobraziłam, że mój synek będzie go nosić i się wzruszyłam normalnie .
Muszę mu w końcu imię wymyślić, bo cały czas mówię do niego Misiek albo Mały

Stary 2009-07-16, 09:27   #4733
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Hej, hej

Ja pisałam,najlepiej zrób sobie ten roztwór dzisiaj i schłodź w lodówce przez noc, a rano dodaj cytrynkę. Mój gin twierdzi że lepsze niż coca-cola
No i wróciłam po badaniu. Powiem tak- cytrynka jest rewelacyjna-miałam wrazenie ze pije lemoniade-wiec z samym piciem nie było problemów, ale po 30 min czekania zaczeło mi sie robic słabo i kolejne 30 min leżałam w gabinecie zabiegowym. W sumie nie zemdlałam ale czułam ze pomału odpływam- potem jak juz leżałam to było ok. Pani w labolatorium mowiła ze bywa tak po tej glukozie-a do tego ta duchota tez robi swoje. W kazdym razie badanie zaliczone- teraz tylko czuje lekką zgagę
Stary 2009-07-16, 09:32   #4734
2befree
Raczkowanie

Dzień Dobry

Ale dziś spokój, a ja wyjątkowo wstałam wcześniej i od 7.00 nie wiem co ze sobą zrobić Przez wczorajszą drzemkę popołudniową nie mogłam spać w nocy. Dlatego dzisiaj nawet jak będę zmęczona i będę musiała wkładać zapałki między powieki to trudno

Dzisiaj znowu idę na fitness, bo wyjątkowo przełożyli z piątku na czwartek. Mam nadzieję, że dam radę, bo po wczorajszych zajęciach mam lekkie zakwasy

Potem chcę się wybrać do kosmetyczki, bo dostałam od tż-ta na urodziny karnet do niej i muszę podpytać co mi wolno w ciąży robić, a co nie.

To tyle o mnie

Brombusia śliczny ten pajacyk. Ja się wstrzymuję do poznania płci z zakupami, ale do sklepów z ubrankami zaglądam regularnie - nie mogę sobie tego odmówić

Domi dzięki za aktualizację na liście. Czekamy na fotki mebelków. Pamiętam jaka to frajda urządzać wspólne mieszkanie - my robiliśmy to w zeszłym roku jeszcze przed ślubem.
Stary 2009-07-16, 09:34   #4735
malina81
Zadomowienie

Czy na dzisaiaj są jakies wizyty przewidziane?? Brakuje mi wrazen i emocji związanych z poznawaniem płci Był taki czas "gorący" na naszym wątku a teraz juz chwile jest cisza na ten temat
Stary 2009-07-16, 09:36   #4736
gucia6
Zakorzenienie

Nie lubie much Ochydne stworzenia. Gorsze od pajakow, bo zarazki roznosza. Wlasnie w tej duchocie jedna taka mnie atakowala, bleh.... I ostatio przez muchy nie moge otwierac okna w kuchni. Mam gdzies blisko okna chyba musze gniazdo, bo 2 dni temu jak gotowalam, to mi wlazlo w ciagu 10 minut blisko 15 tych choler do mieszkania . Bitwa z nimi byla ciezka, ale wygralam
Stary 2009-07-16, 09:36   #4737
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
W kazdym razie badanie zaliczone- teraz tylko czuje lekką zgagę
No to fajnie, że już masz to za sobą .
Ja chyba się wybiorę w przyszłym tygodniu, po wizytę mam zaraz po urlopie, więc muszę to załatwić przed.

Ja mam zgagę prawie cały czas, także po takiej glukozie, to będzie chyba straszna Teraz też, zjadłam śniadanie i znowu zgaga, brrr. A przed ciążą to może miałam 5 razy w życiu. Teraz to mam 5 razy na dzień
Mały strasznego powera dostał po żółtym serku

Stary 2009-07-16, 09:39   #4738
2befree
Raczkowanie

Cytat:
Czy na dzisaiaj są jakies wizyty przewidziane?? Brakuje mi wrazen i emocji związanych z poznawaniem płci Był taki czas "gorący" na naszym wątku a teraz juz chwile jest cisza na ten temat
Carolans i ja mamy wizytę dopiero na 4 sierpnia, więc dopiero wtedy dostarczymy Wam emocji Przynajmniej ja, bo nadal nie znam płci.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Słuchajcie dziewczyny, a na czym polega to badanie z glukozą w roli głównej, bo nie bardzo się orientuję
Stary 2009-07-16, 09:42   #4739
malina81
Zadomowienie

Cytat:
No to fajnie, że już masz to za sobą .
Ja chyba się wybiorę w przyszłym tygodniu, po wizytę mam zaraz po urlopie, więc muszę to załatwić przed.

Ja mam zgagę prawie cały czas, także po takiej glukozie, to będzie chyba straszna Teraz też, zjadłam śniadanie i znowu zgaga, brrr. A przed ciążą to może miałam 5 razy w życiu. Teraz to mam 5 razy na dzień
Mały strasznego powera dostał po żółtym serku
Tez jadłam zólty serekale moj "młody" powera nie dostal- za to po glukozie tak Ja w sumie nie mam problemow ze zgagą- ale teraz daje mi popalić
Stary 2009-07-16, 09:43   #4740
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Czy na dzisaiaj są jakies wizyty przewidziane??
Dzisiaj chyba Ravenne ma wizytę, więc możemy się ewentualnie emocjonować czy Jej Alicji urosło coś między nóżkami czy nie
Ale Domi ma chyba jutro?

Cytat:
Nie lubie much Ochydne stworzenia. Gorsze od pajakow, bo zarazki roznosza.
Tak much są zdecydowanie jednymi z najbardziej obrzydliwych stworzeń, jeśli chodzi o ich styl życia
Ja też mam problem, bo cholery dolatują niestety na te 7 piętro, a psikam jakimś środkiem się boję, żeby przy okazji sama się nie nawdychać.

2befree dzięki. A kupować przecież możesz jakieś neutralne na razie.
Ja już poszłam na całość, bo skoro mam mini kolekcję zdjęć klejnotów mojego synka, to na Lilkę tym razem nie ma szans.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości