Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-15, 21:49   #1711
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Nie wiem skąd Wy wszystko wiecie, ale jestem w szoku Ja nie wiem nawet jednej setnej co Wy.
Łóżeczko Radek VII z jasnej sosny z szufladą

[...]
A wózek to Jumper, ale czy to X to nie wiem. Dokładnie takie jak na zdjęciu. Jakoś urzekły mnie te kolorki, sama nie wiem. Choc dziś jak już oglądałam to już nie byłam tymi kolorkami tak zachwycona jak ostatnio
No bo wiele dziewczyn decyduje się właśnie na to łóżeczko i ten wózek (na zdjęciu wygląda jak Jumper X)

Cytat:
A co do tego skracania się szyjki macicy. Mieliście z tym jakies przygody? Mocno to groźne? Bo denerwuje się strasznie.
I zastanawiam się nad kupnem takiego urządzenia, które przykłada się do brzuszka i słychać serduszko dziecka. Tylko ciekawe ile to kosztuje???
Skracanie się szyjki macicy następuje normalnie przed porodem (nie wiem, od którego tygodnia ciąży). Jeśli dochodzi do tego w takim momencie, jak u Ciebie, lekarze zalecają unikanie długiego stania, chodzenia i siedzenia, podnoszenia jakichkolwiek ciężarów, łykanie nospy, magnezu. Aha, no i niestety zero sexu...

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-07-15 o 21:59
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 21:57   #1712
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
z tym że gondola w Jedo ma regulowane oparcie czego nie ma w Roanie. W zasadzie nie wiem na ile to będzie przydatne ale jakoś te Jedo mi się bardziej podobają. Nie miałam właśnie pewności co do szerokości tego wózka, ale skoro mówisz że tak jak w Roanie to damy radę wjechać do windy
Teraz to już jestem na 90% przekonana do Jedo
Roan na pewno też ma regulowane oparcie w gondoli.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 22:00   #1713
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
zuzaneczka juz Ci odpowiedziala u nas kosztuje 139 eu

no i wystarczy, chyba. Co masz powiedziec. Powiedz, ze umawialas sie inaczej i mialbyc film i zdjecia, a masz tylko film...
To Ci powie czy zapomnieli czy po prostu nie robia zdjec w co watpie. Kasy i tak nie zwroca, ale moze mogliby Ci zrobic kilka zdjec, no wiesz musisz pokombinowac i probowac cos z tym zrobic, a noz sie uda

Ale jak podloze malemu z tylu rulon z koca to mi sie na brzuch nie przekreci, no i co ile dziecko przekrecac, budzic je nawet jak spi i zmieniac boczki czy jak
Boze, ja nic nie wiem

http://www.twenga.pl/dir-Zdrowie-i-U...or-tetna-plodu
Mi się jeszcze ani razu nie zdarzyło żeby mała podczas snu przekręciła się na brzuszek. Dziecka podczas snu nie trzeba przekręcać, wystarczy za każdym razem kłaść je spać w innej pozycji, raz na lewym, raz na prawym boczku - tak mi radziła położna i podobnież robiłam, dodatkowo kładłam też na pleckach, mała i tak przekręcała główkę w którą stronę chciała, potem..chyba od 5 miesiąca życia sama się przekręcała z plecków na boczek, bo tak było jej wygodniej spać
Stary 2009-07-15, 22:17   #1714
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
zuzaneczka juz Ci odpowiedziala u nas kosztuje 139 eu

no i wystarczy, chyba. Co masz powiedziec. Powiedz, ze umawialas sie inaczej i mialbyc film i zdjecia, a masz tylko film...
To Ci powie czy zapomnieli czy po prostu nie robia zdjec w co watpie. Kasy i tak nie zwroca, ale moze mogliby Ci zrobic kilka zdjec, no wiesz musisz pokombinowac i probowac cos z tym zrobic, a noz sie uda

Ale jak podloze malemu z tylu rulon z koca to mi sie na brzuch nie przekreci, no i co ile dziecko przekrecac, budzic je nawet jak spi i zmieniac boczki czy jak
Boze, ja nic nie wiem

http://www.twenga.pl/dir-Zdrowie-i-U...or-tetna-plodu
O, dziękuję. Właśnie o tym myślałam. Strasznie się denerwuję i mając takie urządzenie mogłabym sobie posłuchać i się uspokoić, że z małym wszystko dobrze. A z drugiej strony wydawanie kasy teraz kiedy najbardziej jest potrzebna na coś, co za chwilkę nie będzie już potrzebne
Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
No bo wiele dziewczyn decyduje się właśnie na to łóżeczko i ten wózek (na zdjęciu wygląda jak Jumper X)

Skracanie się szyjki macicy następuje normalnie przed porodem (nie wiem, od którego tygodnia ciąży). Jeśli dochodzi do tego w takim momencie, jak u Ciebie, lekarze zalecają unikanie długiego stania, chodzenia i siedzenia, podnoszenia jakichkolwiek ciężarów, łykanie nospy, magnezu. Aha, no i niestety zero sexu...
Czyli nie odbiegam od standardów

Widzę, że orientujesz się w temacie. Dokładnie lekarz nakazał mi to co napisałaś plus jakies takie wstrętne tabletki dopochwowe, po których muszę nosić wkładkę, bo ciekną Zastanawiam się tylko nad tą nospą. Kazał mi ją brać przez 2 dni i ją brałam, ale po co skoro mnie nic nie boli?
Stary 2009-07-15, 22:57   #1715
karamari
Rozeznanie

Idą podobno wielkie upały
Całą durną i chmurną wiosnę się tak świetnie nie czułam, jak teraz

Cytat:
A jeżeli chodzi o wózki to jakie lepsze na paskach czy wahaczach?
O, rany. Ja już nawet nie chcę wiedzieć - i tak mam wystarczający mętlik w głowie i dylematy, który wózek wybrać... Nadmiar informacji mi chyba szkodzi

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
Heloł dziewczynki
Czy któraś z Was ma łożysko na przedniej ścianie i miala robione USG 3d i 4d i wyszła dobra widoczność??? Ja bylam wczoraj i jestem niezadowolona z efektu.. Pomijam fakt, że cieszę sie, bo z maleństwem jest wszystko dobrze i płeć została potwierdzona na 100% ze to dziewuszka!!!! Matczyna intuicja mnie nie myliła Waży lekko ponad kilogram Aaaaaaaaaaaa i jeszcze Milenka jest już ułożona główką do dołu (tylko ciekawe na jak długo... oby juz tak zostala.. )!!
Jezeli chodzi o efekty usg, to jestem zawiedziona ponoć łożysko tłumi fale i nie bedzie dobrej widoczności.. no i tak bylo, tyle tylko ze tak zmienial kolorystyke często, ze wydaje mi sie, ze to też przez to i za szybko jeździl tym swoi sprzęciorem i może sie myle, ale czy nie powinnam dostać płyki z nagraniem + zdjęcia??? Bo zdjęcia nie mam ani jednego
Hej, gratuluję dziewuszki!
Na USG 3D się nie znam, bo nie byłam, ale też mi się wydaje, że za takie pieniądze powinna być w gratisie. Zamęcz sekretarkę - od tego jest

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
ktoś prosił o zdjęcia zasłoneczek.
oto zasłoneczki, poduszki na fotel bujany , wyłożenie koszyczka wiklinowego i dwie ozdoby do pokoiku.
nad komodą obrazki, które moja siostra również własnoręcznie wykonała dla Lenki
Gratuluję talentu!
A siostra świetne te dioramy zrobiła - bardzo mi sie takie trójwymiarowe kolaże podobają

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Wróciłam z odwiedzin
I wiecie, co weszłam do domu i się popłakałam
Dostałam od koleżanki mnóstwo malusieńkich ciuszków na 50 i 56 ... ale są takie słodziutkie ... jejku po prostu wspaniałe. I laktator elektryczny jej się nie przydał, wcale pokarmu nie miała. Chciałam jej zapłacić, bo kosztował 130 zł, ale powiedziała, że się obrazi I że jej się już nie przyda, a mi napewno tak (i spojrzała na moje meloniki ). No i w domu z wrażenia i chyba z hormonów, się popłkałam, że otaczają mnie tacy wspaniali ludzie ... bo przecież bez rodziców, ciotek i wielu innych kochanych ludzi nie mialabym nic
Już się uspokoiłam. Wiecie jaki ten jej synek jest wspaniały??? Jeju, położyła go do wózka, dała mu do rączki pieluche tetrową i usnął sam (bez lulania, bujania itd.) w ciągu 5 minut. Wstał po 2 godzinkach, domagał się jedzenia. Nakarmiła go mleczkiem, położyła do łóżeczka i bawił się gryzaczkiem (który dostal od cioci - ode mnie ) - bo do chusteczek dokupiłam jeszcze gryzaczek A tak się biedaczek ślini, ząbki będą mu wyskakiwać. A ciężki łobuziak 8 kilo waży
Jest sprawiedliwość w przyrodzie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
No mi przez burzę właśnie chyba spalił się dekoder
jak mam żyć bez tv
Ja nie mam tv i jakoś żyję

Idę wziąć chłodną kąpiel przed snem...
Ach, kocham takie ciepłe noce lipcowe
Spokojnej nocki, dziewczynki - już niedługo!
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 06:31   #1716
Kikunia81
Rozeznanie

Cześć Dziewuszki Dzisiaj jestem pierwsza
Nie śpię już od 5. Totalna masakra, godzinę rzucałam się z boku na bok i w końcu wstałam. Piję właśnie meliskę i zjadłam jogurt. Może zasnę jeszcze na trochę, bo jak nie to pewnie będę rozbita w dzień.

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
To nie ten komplet ani materiał, ani sprzedawca. Z resztą dodałam do poprzedniego postu linki do aukcji.
To w takim razie jakaś ślepota mnie dopadła, że linków nie zauważyłam. W każdym razie kiedyś miss hot nad taką pościelą się zastanawiała.
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 06:58   #1717
zartownis
Zadomowienie

Hej
Ja tez nie spie od switu, bo TZ obudzil mnie dzs wychodzac. Zagladalam tu rano, ale ze nikogo nie bylo to sobie poszlam
DianaM ja na samym poczatku ciazy tez chcialam kupic ten detektor tetna, ale w koncu jakos mi przeszlo. Na szczescie, bo on faktycznie nie na dlugo sie nie przyda, a teraz maly kopie, tak ze zadne urzadzenie nie jest potrzebne.

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-07-16 o 07:52
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 07:51   #1718
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć mamuśki

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
A który Jedo konkretnie ?

Dziewczyny - takie głupie pytanie - ile mniej więcej zużywa się pieluch jednorazowych dziennie ? Chodzi mi o rząd wielkości, bo jakoś nie jestem obeznana ?
A ile tetrowych ?
Jedo Bartatina

co do pieluszek jednorazowych wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła że dziecko należy przewijać nie rzadziej niż co 3h (oczywiście jeżeli coś się przydarzy to i częściej) - czyli wychodzi minimum 8 sztuk.
Co do tetry nie mam pojęcia, ale sugerowała żeby przy okazji używać tzw. suchych pieluszek
http://www.hindianka.pl/sklep/produc...oducts_id/2124
(link przypadkowy).

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Roan na pewno też ma regulowane oparcie w gondoli.
no proszę! w sklepie nikt nam tego nie powiedział a na necie jakoś nie doczytałam. Jedo strzelił fotkę że od razu widać
Jeszcze się zastanawiam

Wczoraj na szkole mieliśmy omawianą kąpiel - i położna zasugerowała fajną rzecz - żeby używać kosmetyków jednej firmy - jeżeli okaże się, że uczulają odrzucamy całą serię i nie mamy problemu z decyzją co konkretnie uczuliło.
Na początek wystarczy oliwka, mydełko, krem i krem na odparzenia (który należy stosować tylko w razie konieczności, a nie za każdym razem!).
(no to się podzieliłam wiedzą )

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.

Edytowane przez zuzaneczka
Czas edycji: 2009-07-16 o 07:52
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 08:13   #1719
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

już dawno tak wcześnie nie wstałam
przeważnie wstaję o 9.20 a co dopiero o 6 jak Wy
muszę jakieś śniadanie zjeść dziś idę na epokę lodowcową 3 w końcu!
seans na 11.30 z kumplem
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 08:35   #1720
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Wcinam śniadanko
Ostatnio śpię z zimnymi okładami na nóżki, znaczy się kostki, bo ból jest nie do wytrzymania Wstaje rano a stópki troszkę spuchnięte. I leże tak z girami do góry, aż trochę przejdzie ...
Wczoraj na kolacje z rodzinką zamówiliśmy pizze (2 duże, a przywieźli ogromne) i każdy zmęczył dwa kawałki i pękał ... można było zamówić jedną, ale my tacy zachłanni a w nocy myślałam, że umrę ... zgaga, brzuch pełny, nie mogłam wcale zasnąć, ale wkońcu padłam.
Dzisiaj już spacerek z piesiem zaliczony spacerek do sklepu też

Miłego dnia Mamuśki

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 08:39   #1721
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Dzień dobry,
Ja dziś się w miarę wyspałam, chociaż znowu była gonitwa za komarami, nawet jeden zdążył mnie ugryźć między oczy w nos
Zbiera się na burzę, w sumie fajnie - w końcu się orzeźwi powietrze

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
To w takim razie jakaś ślepota mnie dopadła, że linków nie zauważyłam. W każdym razie kiedyś miss hot nad taką pościelą się zastanawiała.
Ja chciałam kupić dokładnie taką http://allegro.pl/item672532090_my_s...ie_gratis.html - czyli to co wrzucała linka Malin, a Ty o trochę innej pisałaś

Cytat:
co do pieluszek jednorazowych wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła że dziecko należy przewijać nie rzadziej niż co 3h (oczywiście jeżeli coś się przydarzy to i częściej) - czyli wychodzi minimum 8 sztuk.
Co do tetry nie mam pojęcia, ale sugerowała żeby przy okazji używać tzw. suchych pieluszek
http://www.hindianka.pl/sklep/produc...oducts_id/2124
(link przypadkowy).
Dzięki za info - tak właśnie myślałam, że idzie jakieś 10 sztuk jednorazówek

Cytat:
no proszę! w sklepie nikt nam tego nie powiedział a na necie jakoś nie doczytałam. Jedo strzelił fotkę że od razu widać
Jeszcze się zastanawiam
Na tej stronie http://www.alewozki.pl/product_info....6e076feb192a00 jak wejdziesz w "szczegółowe zdjęcia tego modelu zobaczysz tutaj" jest dokładna galeria i tam widać podnoszone oparcie

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-07-16 o 08:41
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 08:45   #1722
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Na tej stronie http://www.alewozki.pl/product_info....6e076feb192a00 jak wejdziesz w "szczegółowe zdjęcia tego modelu zobaczysz tutaj" jest dokładna galeria i tam widać podnoszone oparcie
faktycznie jest podnoszone

Ale jakoś bardziej mi się podoba Jedo ... chyba.... ale dylematy

Czas edycji: 2009-07-16 o 08:47
Stary 2009-07-16, 08:57   #1723
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
zrobiła już mi sie kreska na brzuchu
idę wstawiać lazanie do piekarnika zapraszam za pól godziny
Chyba się spóźnie na lazanie, ale napewno dzisiaj też coś upichcisz ... więc wpadnę

Cytat:
oto zasłoneczki, poduszki na fotel bujany , wyłożenie koszyczka wiklinowego i dwie ozdoby do pokoiku.
Talenciora to Ty masz!!!! Zazdroszcze. Ja się wykazałam w wybieraniu koloru rolety do pokoju ... a i to zlewa się ze ścianą

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
Różowe gratulacje
a jeśli chodzi o wizytę, to szkoda, że nie jesteś zadowolona. za tą kasę to powinnaś wyjść z bananem na ustach z sześcioma zdjęciami na papierze i płytką z filmem trwającym przynajmniej 10 minut.

jeśli chodzi o moją wizytę to miałam wrażenie, że ginek w ogóle nie jeździ tym swoim sprzęciorem a jakby trzymał go w miejscu, wystarczyły delikatne ruchy w tym samym obrębie i wszystko ładnie było widać

jak ładnie, aż sama chciałabym mieć już pokoik dla Witusia, niestety dobudowywać go będziemy dopiero za rok
pomysłowe są obrazki od Twojej siostry

my nie pytaliśmy ani o płytkę ani o zdjęcia, poprostu je dostaliśmy i już

a co do monitora, to dziś pokażę go siostrze, bo to ona chce małemu coś podobnego zasponsorować
a jakie są koszta

dziś poprałam wkłady do wózka i fotelika. tylko w nocy nasmarowałam szarym mydłem i potem nie było łatwo go spłukać, więc musiałam ze 3 razy nastawiać na dodatkowe płukanie

a co do pościeli, to dziwi mnie, że kupujecie takie drogie ( 300 -400 zł to dla mnie stanowczo za dużo) ja kupiłam pościel Klupś czteroczęściowy (poszewka na podusie, kołderkę, ochraniacz + baldachim) za niecałe 130 zł
Fajne te zasłonki do materaca i wogóle te pościele z górnej półki. Ja niestety nie moge sobie na nie pozwolić. Mój budżet na dzidziusia by się zakończył na tym dlatego kupiłam zwykłe bawełniane za 50 zł.

Cytat:
już dawno tak wcześnie nie wstałam
przeważnie wstaję o 9.20 a co dopiero o 6 jak Wy
muszę jakieś śniadanie zjeść dziś idę na epokę lodowcową 3 w końcu!
seans na 11.30 z kumplem
Weźcie mnie ze sobą!!!!

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-07-16, 08:58   #1724
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Przeglądam sobie foteliki maxi cosi i się zastanwiam, bo są dwa modele maxi cosi citi oraz maxi cosi cabrio fix - nie bardzo widzę różnicę - czy któraś z dziewczyn kupuje fotelik maxi cosi ?
A druga sprawa - fotelik mocuje się pasami i tyle ? Czy trzeba dokupić jakąś bazę ?

Stary 2009-07-16, 09:01   #1725
Orzeszek.1
Zadomowienie

Witajcie o poranku. Dziś pogoda u nas jest znośniejsza, w nocy padało i troszkę ochłodziło się. OK, mykam zrobić coś koło siebie. Do zobaczenia potem. Miłego dnia
Stary 2009-07-16, 09:16   #1726
ja88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Teściowa ma rację, najlepiej układać bobaska na boczku, z tyłu podkładać złożony w rulon kocyk. I tak raz na jednym a raz na drugim boczku - żeby nie doszło do zniekształcenia główki.

Dziwne, że Ci nie dali CD ani z filmem z USG ani z fotkami. ZAPOMNIELI CZY CO???

Nika cudny pokoik!!!
Tzn. filmik mi dal (beznadziejnej jakości) , tylko ze zadnego zdjęcia nie mam...

21.10.2009r.
waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 MILENKA
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 09:19   #1727
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Chyba się spóźnie na lazanie, ale napewno dzisiaj też coś upichcisz ... więc wpadnę

Weźcie mnie ze sobą!!!!
Kochana zrobiłam tyle ze zostało na dzis, bo jest tak pyszna, że można ją by jeść i jeść i jeść.......
choć Kochana! o 11.30 zaczynamy zabawę
..Iskierką malutką..

Stary 2009-07-16, 09:19   #1728
woman31
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj na szkole mieliśmy omawianą kąpiel - i położna zasugerowała fajną rzecz - żeby używać kosmetyków jednej firmy - jeżeli okaże się, że uczulają odrzucamy całą serię i nie mamy problemu z decyzją co konkretnie uczuliło.
Na początek wystarczy oliwka, mydełko, krem i krem na odparzenia (który należy stosować tylko w razie konieczności, a nie za każdym razem!).
(no to się podzieliłam wiedzą )
no dobra ale ja nie rozumiem po co i oliwka i krem? mi znajoma mowila ze jak dziecko sie "naoliwi" w czasie kapieli lub po kapieli to juz kremik nie jest potrzebny. no wiec jak to jest????
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 09:21   #1729
Fasoleczk4
Rozeznanie

Zostało mi 70 dni do porodu aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Kochana zrobiłam tyle ze zostało na dzis, bo jest tak pyszna, że można ją by jeść i jeść i jeść.......
choć Kochana! o 11.30 zaczynamy zabawę
Wpadnę wpadnę napewno

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
no dobra ale ja nie rozumiem po co i oliwka i krem? mi znajoma mowila ze jak dziecko sie "naoliwi" w czasie kapieli lub po kapieli to juz kremik nie jest potrzebny. no wiec jak to jest????
Kremik na odparzenia, to chyba przy zmianach pieluszki, jak dupeczka się odparzy

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-07-16, 09:29   #1730
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
to samo pytanie zadał wczoraj na sz-r mój TŻ
oliwimy dziecię w zgięciach - nóżki, rączki itp. natomiast oprócz tego pupkę i pachwiny traktujemy kremikiem.

tylko w przypadku odparzeń stosujemy krem na odparzenia i to w miejscach w których wystąpiły

Czas edycji: 2009-07-16 o 09:30
Stary 2009-07-16, 09:30   #1731
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

dziewczynki, a ja się martwię jak zabezpieczyć się przed kleszczami na wczasach
ośrodek jest w takim lasku, i mój mąż boi się, że kleszcz może narobić dużo złego w ciąży, i kazał podpytać, bo czytał, ale nic konkretnego nie znalazł na temat kleszczy w ciąży a panikuje że hej
..Iskierką malutką..

Stary 2009-07-16, 09:37   #1732
ja88
Raczkowanie

Co do tego ułożenia dzidzi boczkiem do spania...
Czy jeżeli chcemy, zeby niunia w rożku spała, to też trzeba za plecki włozyć kocyk czy tylko oprzec o szczebelki?? Nie bedzie za twardo w plecki? No i jak dokladnie pod główke jeszcze coś podłozyc?? Macie może jakieś laleczki w domciu, zeby to zaprezentowac i wstawić tu zdjęcie??

21.10.2009r.
waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 MILENKA
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 09:41   #1733
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

pod główkę podobno nic podkładać nie wolno przez długi czas
co najwyżej pod nózki łóżeczka z tej strony gdzie bąbelek ma główkę żeby nie było łózeczko na płasko
..Iskierką malutką..

Stary 2009-07-16, 09:45   #1734
karamari
Rozeznanie

Dzieńdoberek, mamuśki!
Ależ była u nas burza w nocy - że też nie będę w taką rodzić

Cytat:
Przeglądam sobie foteliki maxi cosi i się zastanwiam, bo są dwa modele maxi cosi citi oraz maxi cosi cabrio fix - nie bardzo widzę różnicę - czy któraś z dziewczyn kupuje fotelik maxi cosi ?
A druga sprawa - fotelik mocuje się pasami i tyle ? Czy trzeba dokupić jakąś bazę ?
Różnica między tymi modelami jest właśnie w mocowaniu.
Można je przypinać samymi pasami, albo właśnie mocować do osobno kupowanej bazy.
Fotelik CabrioFix stosowany moze być z dwoma podstawami. EasyFix do mocowania w samochodach z systemem ISOFIX. EasyBase do mocowania w samochodach bez systemu ISOFIX, za pomocą trzypunktowych pasów bezpieczeństwa.
A Citi montuje się samymi pasami.
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 09:46   #1735
zuzaneczka
Zakorzenienie

polecana jest też poduszka klin pod materacyk

Stary 2009-07-16, 09:48   #1736
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Fotelik Maxi-cosi CITI mocuje sie tylko pasami (on jest tanszy)
http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/in...ions.aspx?id=7

Do fotelika CABRIOFIX masz dwie bazy EASYBASE (tansza)i EASYFIX (drozsza, ale wydaje sie lepiej zabezpieczona)
Z tym, ze EasyBase mocujesz pasem, a EasyFix mocujesz za pomoca Isofix lub pasem, albo tym i tym

http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/pr...aspx?id=6&tn=2

Filmiki instalacja bazy
http://www.maxicosi.com/maxicosi/pro...aspx?id=8&tn=2

http://www.maxicosi.com/maxicosi/pro...language=nl-nl

My prawdopodobnie juz w sobote kupujemy cabriofix i baze Easyfix

Ps. Baza EasyFix moze byc zamontowana w autach posiadajacych isofix

Zeby uruchomic filmik kliknij "instructiefilm"

Widze, ze Karamari mnie uprzedzila

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-07-16 o 09:51
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 09:59   #1737
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Można je przypinać samymi pasami, albo właśnie mocować do osobno kupowanej bazy.
Fotelik CabrioFix stosowany moze być z dwoma podstawami. EasyFix do mocowania w samochodach z systemem ISOFIX. EasyBase do mocowania w samochodach bez systemu ISOFIX, za pomocą trzypunktowych pasów bezpieczeństwa.
Cytat:
Fotelik Maxi-cosi CITI mocuje sie tylko pasami (on jest tanszy)
http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/in...ions.aspx?id=7

Do fotelika CABRIOFIX masz dwie bazy EASYBASE (tansza)i EASYFIX (drozsza, ale wydaje sie lepiej zabezpieczona)
Z tym, ze EasyBase mocujesz pasem, a EasyFix mocujesz za pomoca Isofix lub pasem, albo tym i tym

http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/pr...aspx?id=6&tn=2

Filmiki instalacja bazy
http://www.maxicosi.com/maxicosi/pro...aspx?id=8&tn=2

http://www.maxicosi.com/maxicosi/pro...language=nl-nl

My prawdopodobnie juz w sobote kupujemy cabriofix i baze Easyfix

Ps. Baza EasyFix moze byc zamontowana w autach posiadajacych isofix

Zeby uruchomic filmik kliknij "instructiefilm"

Widze, ze Karamari mnie uprzedzila
Dzięki dziewczyny
Ale tak przyglądam się temu maxi cosi cabrio fix i on też może być mocowany pasami - bo widać na fotkach miejsce na pasy
Ja bazy nie będę kupować raczej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 678687394_2.jpg (40,2 KB, 5 załadowań)

Stary 2009-07-16, 10:00   #1738
margolcia1006
Rozeznanie

Witam

My już po urlopie. Było bardzo fajnie tylko jakoś ten tydzień tak szybciutko zleciał
No i nie wiem dziś w co ręce włożyć. Mieszkanie wygląda jakby tajfun przez niego przeszedł ale chyba dopiero wieczorem zacznę sprzątać bo strasznie duszno dziś a poza tym na 15 idę na wizytę. Nie wspomnę już o stercie prania

Cytat:
Witam,

Poza tym lekarz powiedział mi, że skraca mi sie szyjka macicy i coś tam coś tam, generalnie, że grozi mi przedwczesny poród, a w moim 27 tygodniu byłoby to mocno niedobrze, więc muszę bardzo uważac i leżeć. Z tego wszytskiego jakoś tak wychodzi, że nie leżę prawie wcale, a dziś to już w szczególności na pełnych obrotach.
Martwię się straaasznie
Skoro skraca Ci się szyjka towypoczywaj Kochana jak najwięcej. Moja koleżanka przez skracającą się szyjkę urodziła wcześniaka. Oczywiście nie piszę tego żeby Cie straszyć. Ja osobiście przestrzegała bym zaleceń lekarza. W końcu nie jesteś jego jedyną pacjentką i pewnie wie co mówi. Lepiej dmuchać na zimne.

Cytat:
cześć

Diano Nie martw się na zapas, tylko zwolnij obroty. Ostatnio nie brakowało Ci wrażeń więc teraz odpoczywaj

oglądałam wczoraj wózki i łóżeczka, mieliśmy wybrane łóżeczko w kolorze teak ale okazało się że schodzi z niego lakier
chyba jednak zdecydujemy sie na jasny kolorek mimo że do reszty mebli nie pasuje
Ja też kupiłam łóżeczko w kolorze teak i nie zauważyłam schodzącego lakieru Przed chwilą próbowałam go paznokciem "zeskrobać" i moim zdaniem nic z niego nie schodzi. Zresztą ja mam szafę i komodę w kolorze teak kupione pare ładnych lat temu i też nie zauważyłam żeby gdzieś były zadrapane

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość

Kupowałam w realu na Jubilerskiej na pradze.

.
Dzięki

Cytat:
jezeli chodzi o laktator to ja od razu kupuje elektryczny- firmy medela (bardzo polecany). rozmawialam z paroma dziewczynami te ktore musialy uzywac laktatora i wszystkie polecaly od razu elektryczny- jezeli mozna sobie pozwolic na taki wydatek. oczywiscie niektore reczne tez nie sa zle ale duzo wygodniejszy jest elektryczny.

a jezeli chodzi o butelki to ja po przeczytaniu wielu forow i ogolnie na podstawie wywiadow wybralam butelki firmy tommee tippee (no zobaczymy jak sie sprawdza).
No właśnie ja też słyszałam o nim bardzo dobre opinie i chyba się w niego zaopatrzę tylko jeszcze dowiem się w szkole rodzenia czy warto kupować przed porodem czy może się okazać zbędny?

Cytat:
Nika masz talent Kobieto! Jestem pod wrażeniem!

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
Różowe gratulacje
a jeśli chodzi o wizytę, to szkoda, że nie jesteś zadowolona. za tą kasę to powinnaś wyjść z bananem na ustach z sześcioma zdjęciami na papierze i płytką z filmem trwającym przynajmniej 10 minut.

jeśli chodzi o moją wizytę to miałam wrażenie, że ginek w ogóle nie jeździ tym swoim sprzęciorem a jakby trzymał go w miejscu, wystarczyły delikatne ruchy w tym samym obrębie i wszystko ładnie było widać

jak ładnie, aż sama chciałabym mieć już pokoik dla Witusia, niestety dobudowywać go będziemy dopiero za rok
pomysłowe są obrazki od Twojej siostry

my nie pytaliśmy ani o płytkę ani o zdjęcia, poprostu je dostaliśmy i już

a co do monitora, to dziś pokażę go siostrze, bo to ona chce małemu coś podobnego zasponsorować
a jakie są koszta

dziś poprałam wkłady do wózka i fotelika. tylko w nocy nasmarowałam szarym mydłem i potem nie było łatwo go spłukać, więc musiałam ze 3 razy nastawiać na dodatkowe płukanie

a co do pościeli, to dziwi mnie, że kupujecie takie drogie ( 300 -400 zł to dla mnie stanowczo za dużo) ja kupiłam pościel Klupś czteroczęściowy (poszewka na podusie, kołderkę, ochraniacz + baldachim) za niecałe 130 zł
Ja też kupiłam Klupsia i czekam na przesyłkę ! A jak gatunkowo się prezentuje????

Zmykam.
Miłego dnie Kochane
Stary 2009-07-16, 10:12   #1739
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam łóżeczko w kolorze teak i nie zauważyłam schodzącego lakieru Przed chwilą próbowałam go paznokciem "zeskrobać" i moim zdaniem nic z niego nie schodzi. Zresztą ja mam szafę i komodę w kolorze teak kupione pare ładnych lat temu i też nie zauważyłam żeby gdzieś były zadrapane
a jakiej to firmy łóżeczko? może to od tego zależy? ja oglądałam Klupsia

Stary 2009-07-16, 10:14   #1740
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:

Ja chciałam kupić dokładnie taką http://allegro.pl/item672532090_my_s...ie_gratis.html - czyli to co wrzucała linka Malin, a Ty o trochę innej pisałaś
aha, w takim razie ja coś pokręciłam i nie umiem sobie nawet przypomnieć skąd mi się to wzięło. W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd

Cytat:
My zamówiliśmy już mutsiego safe to go, ale właśnie nie wiem jak to z tymi bazami jest. Do teraz nie mogę tego skumać, jak pojedziemy odebrać nasz fotelik, to powiem mężowi, żeby pogadał ze sprzedawcą.

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
Tzn. filmik mi dal (beznadziejnej jakości) , tylko ze zadnego zdjęcia nie mam...
Ja też mam tylko filmik, ale zdjęcia można samemu sobie wyjąć z filmiku robiąc print screeny. Na tej samej zasadzie robią zdjęcia w gabinecie, robiąc stop klatkę.

Cytat:
to samo pytanie zadał wczoraj na sz-r mój TŻ
oliwimy dziecię w zgięciach - nóżki, rączki itp. natomiast oprócz tego pupkę i pachwiny traktujemy kremikiem.

tylko w przypadku odparzeń stosujemy krem na odparzenia i to w miejscach w których wystąpiły
Czyli są jakieś specjalne kremy do pupy? Ja już się pogubiłam. Wcześniej myślałam, żeby kupić bepanthen albo linomag i tym smarować dupkę - ale to chyba na odparzenia, czyli nie do ciągłego użytku. Możesz podać przykłady tych kremów?

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek, mamuśki!
Ależ była u nas burza w nocy - że też nie będę w taką rodzić

Ja też chcę burzę!
U nas dzisiaj niebo bezchmurne, powietrze stoi, a w cieniu termometr pokazuje 27 st. Zapowiada się fatalny dzień.

Co za fachowe wyjaśnienie Może wiesz jak to jest z bazami do innych fotelików? Chodzi mi o to czy do każdego fotelika jest inna baza? Czy jak mam fotelik mutsy to muszę szukać bazy mutsy typowo pod ten model fotelika?

zartownis, widziałam Cię rano, że jesteś i podczytujesz sierpniówki
Ja położyłam się spać jeszcze do 9 i zasnęłam.
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości