|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
![]() Skracanie się szyjki macicy następuje normalnie przed porodem (nie wiem, od którego tygodnia ciąży). Jeśli dochodzi do tego w takim momencie, jak u Ciebie, lekarze zalecają unikanie długiego stania, chodzenia i siedzenia, podnoszenia jakichkolwiek ciężarów, łykanie nospy, magnezu. Aha, no i niestety zero sexu...
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-07-15 o 21:59 |
|
|
|
|
#1712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1714 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę, że orientujesz się w temacie. Dokładnie lekarz nakazał mi to co napisałaś plus jakies takie wstrętne tabletki dopochwowe, po których muszę nosić wkładkę, bo ciekną Zastanawiam się tylko nad tą nospą. Kazał mi ją brać przez 2 dni i ją brałam, ale po co skoro mnie nic nie boli?
|
|
#1715 | ||||
|
Rozeznanie
|
Idą podobno wielkie upały
Całą durną i chmurną wiosnę się tak świetnie nie czułam, jak teraz ![]() O, rany. Ja już nawet nie chcę wiedzieć - i tak mam wystarczający mętlik w głowie i dylematy, który wózek wybrać... Nadmiar informacji mi chyba szkodzi ![]() Cytat:
Na USG 3D się nie znam, bo nie byłam, ale też mi się wydaje, że za takie pieniądze powinna być w gratisie. Zamęcz sekretarkę - od tego jest Cytat:
A siostra świetne te dioramy zrobiła - bardzo mi sie takie trójwymiarowe kolaże podobają Cytat:
Cytat:
![]() Idę wziąć chłodną kąpiel przed snem... Ach, kocham takie ciepłe noce lipcowe Spokojnej nocki, dziewczynki - już niedługo!
|
|
#1716 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewuszki
Dzisiaj jestem pierwszaNie śpię już od 5. Totalna masakra, godzinę rzucałam się z boku na bok i w końcu wstałam. Piję właśnie meliskę i zjadłam jogurt. Może zasnę jeszcze na trochę, bo jak nie to pewnie będę rozbita w dzień. To w takim razie jakaś ślepota mnie dopadła, że linków nie zauważyłam. W każdym razie kiedyś miss hot nad taką pościelą się zastanawiała. |
|
|
|
#1717 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja tez nie spie od switu, bo TZ obudzil mnie dzs wychodzac . Zagladalam tu rano, ale ze nikogo nie bylo to sobie poszlam![]() DianaM ja na samym poczatku ciazy tez chcialam kupic ten detektor tetna, ale w koncu jakos mi przeszlo . Na szczescie, bo on faktycznie nie na dlugo sie nie przyda, a teraz maly kopie, tak ze zadne urzadzenie nie jest potrzebne .
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-16 o 07:52 |
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki
![]() Cytat:
co do pieluszek jednorazowych wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła że dziecko należy przewijać nie rzadziej niż co 3h (oczywiście jeżeli coś się przydarzy to i częściej) - czyli wychodzi minimum 8 sztuk. Co do tetry nie mam pojęcia, ale sugerowała żeby przy okazji używać tzw. suchych pieluszek http://www.hindianka.pl/sklep/produc...oducts_id/2124 (link przypadkowy). no proszę! w sklepie nikt nam tego nie powiedział a na necie jakoś nie doczytałam. Jedo strzelił fotkę że od razu widać ![]() Jeszcze się zastanawiam ![]() Wczoraj na szkole mieliśmy omawianą kąpiel - i położna zasugerowała fajną rzecz - żeby używać kosmetyków jednej firmy - jeżeli okaże się, że uczulają odrzucamy całą serię i nie mamy problemu z decyzją co konkretnie uczuliło. Na początek wystarczy oliwka, mydełko, krem i krem na odparzenia (który należy stosować tylko w razie konieczności, a nie za każdym razem!). (no to się podzieliłam wiedzą )
Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2009-07-16 o 07:52 |
|
|
|
|
#1719 |
|
Wtajemniczenie
|
już dawno tak wcześnie nie wstałam
![]() przeważnie wstaję o 9.20 a co dopiero o 6 jak Wy ![]() muszę jakieś śniadanie zjeść dziś idę na epokę lodowcową 3 w końcu!seans na 11.30 z kumplem
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#1720 |
|
Rozeznanie
|
Wcinam śniadanko
![]() Ostatnio śpię z zimnymi okładami na nóżki, znaczy się kostki, bo ból jest nie do wytrzymania Wstaje rano a stópki troszkę spuchnięte. I leże tak z girami do góry, aż trochę przejdzie ...Wczoraj na kolacje z rodzinką zamówiliśmy pizze (2 duże, a przywieźli ogromne) i każdy zmęczył dwa kawałki i pękał ... można było zamówić jedną, ale my tacy zachłanni a w nocy myślałam, że umrę ... zgaga, brzuch pełny, nie mogłam wcale zasnąć, ale wkońcu padłam.Dzisiaj już spacerek z piesiem zaliczony ![]() Miłego dnia Mamuśki
|
#1721 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Ja dziś się w miarę wyspałam, chociaż znowu była gonitwa za komarami, nawet jeden zdążył mnie ugryźć między oczy w nos ![]() Zbiera się na burzę, w sumie fajnie - w końcu się orzeźwi powietrze Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-07-16 o 08:41 |
|||
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jakoś bardziej mi się podoba Jedo ... chyba.... ale dylematy
Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2009-07-16 o 08:47 |
|
|
|
|
#1723 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dlatego kupiłam zwykłe bawełniane za 50 zł. Cytat:
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Przeglądam sobie foteliki maxi cosi i się zastanwiam, bo są dwa modele maxi cosi citi oraz maxi cosi cabrio fix - nie bardzo widzę różnicę - czy któraś z dziewczyn kupuje fotelik maxi cosi ?
A druga sprawa - fotelik mocuje się pasami i tyle ? Czy trzeba dokupić jakąś bazę ?
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie o poranku. Dziś pogoda u nas jest znośniejsza, w nocy padało i troszkę ochłodziło się. OK, mykam zrobić coś koło siebie. Do zobaczenia potem. Miłego dnia
|
#1726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 |
|
|
|
|
#1727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() choć Kochana! o 11.30 zaczynamy zabawę
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1729 | ||
|
Rozeznanie
|
Zostało mi 70 dni do porodu
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oliwimy dziecię w zgięciach - nóżki, rączki itp. natomiast oprócz tego pupkę i pachwiny traktujemy kremikiem. tylko w przypadku odparzeń stosujemy krem na odparzenia i to w miejscach w których wystąpiły
Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2009-07-16 o 09:30 |
|
|
|
|
#1731 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki, a ja się martwię jak zabezpieczyć się przed kleszczami na wczasach
![]() ośrodek jest w takim lasku, i mój mąż boi się, że kleszcz może narobić dużo złego w ciąży, i kazał podpytać, bo czytał, ale nic konkretnego nie znalazł na temat kleszczy w ciąży a panikuje że hej
|
|
|
#1732 |
|
Raczkowanie
|
Co do tego ułożenia dzidzi boczkiem do spania...
![]() Czy jeżeli chcemy, zeby niunia w rożku spała, to też trzeba za plecki włozyć kocyk czy tylko oprzec o szczebelki?? Nie bedzie za twardo w plecki? No i jak dokladnie pod główke jeszcze coś podłozyc?? Macie może jakieś laleczki w domciu, zeby to zaprezentowac i wstawić tu zdjęcie??
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 |
|
|
|
#1733 |
|
Wtajemniczenie
|
pod główkę podobno nic podkładać nie wolno przez długi czas
![]() co najwyżej pod nózki łóżeczka z tej strony gdzie bąbelek ma główkę żeby nie było łózeczko na płasko
|
|
|
#1734 | |
|
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek, mamuśki!
Ależ była u nas burza w nocy - że też nie będę w taką rodzić ![]() Cytat:
Można je przypinać samymi pasami, albo właśnie mocować do osobno kupowanej bazy. Fotelik CabrioFix stosowany moze być z dwoma podstawami. EasyFix do mocowania w samochodach z systemem ISOFIX. EasyBase do mocowania w samochodach bez systemu ISOFIX, za pomocą trzypunktowych pasów bezpieczeństwa. A Citi montuje się samymi pasami.
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
polecana jest też poduszka klin pod materacyk
|
|
#1736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/in...ions.aspx?id=7 Do fotelika CABRIOFIX masz dwie bazy EASYBASE (tansza)i EASYFIX (drozsza, ale wydaje sie lepiej zabezpieczona )Z tym, ze EasyBase mocujesz pasem, a EasyFix mocujesz za pomoca Isofix lub pasem, albo tym i tym ![]() http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/pr...aspx?id=6&tn=2 Filmiki instalacja bazy http://www.maxicosi.com/maxicosi/pro...aspx?id=8&tn=2 http://www.maxicosi.com/maxicosi/pro...language=nl-nl My prawdopodobnie juz w sobote kupujemy cabriofix i baze Easyfix ![]() Ps. Baza EasyFix moze byc zamontowana w autach posiadajacych isofix Zeby uruchomic filmik kliknij "instructiefilm" Widze, ze Karamari mnie uprzedzila
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-16 o 09:51 |
|
|
|
|
#1737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale tak przyglądam się temu maxi cosi cabrio fix i on też może być mocowany pasami - bo widać na fotkach miejsce na pasy ![]() Ja bazy nie będę kupować raczej
|
|
#1738 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam
My już po urlopie. Było bardzo fajnie tylko jakoś ten tydzień tak szybciutko zleciał No i nie wiem dziś w co ręce włożyć. Mieszkanie wygląda jakby tajfun przez niego przeszedł ale chyba dopiero wieczorem zacznę sprzątać bo strasznie duszno dziś a poza tym na 15 idę na wizytę. Nie wspomnę już o stercie prania ![]() Cytat:
Cytat:
Przed chwilą próbowałam go paznokciem "zeskrobać" i moim zdaniem nic z niego nie schodzi![]() Dzięki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zmykam. Miłego dnie Kochane
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1740 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas dzisiaj niebo bezchmurne, powietrze stoi, a w cieniu termometr pokazuje 27 st. Zapowiada się fatalny dzień. Co za fachowe wyjaśnienie Może wiesz jak to jest z bazami do innych fotelików? Chodzi mi o to czy do każdego fotelika jest inna baza? Czy jak mam fotelik mutsy to muszę szukać bazy mutsy typowo pod ten model fotelika?zartownis, widziałam Cię rano, że jesteś i podczytujesz sierpniówki Ja położyłam się spać jeszcze do 9 i zasnęłam. |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.

Ja nie wiem nawet jednej setnej co Wy.

u nas kosztuje 139 eu
. Powiedz, ze umawialas sie inaczej i mialbyc film i zdjecia, a masz tylko film...
. Kasy i tak nie zwroca, ale moze mogliby Ci zrobic kilka zdjec, no wiesz musisz pokombinowac i probowac cos z tym zrobic, a noz sie uda
Pomijam fakt, że cieszę sie, bo z maleństwem jest wszystko dobrze i płeć została potwierdzona na 100% ze to dziewuszka!!!!
I że jej się już nie przyda, a mi napewno tak (i spojrzała na moje meloniki