|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
![]() oprócz tego są takie na odparzenia i stosuje się tylko w przypadku odparzeń, a nie cały czas. - położna zwracała nam na to szczególną uwagę bo niestety te kremy na zdrową skórę mogą podrażniać i wysuszać tu masz na przykładzie Hippa pielęgnacyjny http://www.hipp.pl/tce/frame/main/54.htm na odparzenia http://www.hipp.pl/tce/frame/main/55.htm
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1743 |
Raczkowanie
|
Kikunia, tylko że z tego filmiku nie można za bardzo wyciągnąc jakiegokolwiek zdjęcia, bo jest beznadziejnej jakości..
![]() ![]() No ale któraś tu dziewczynka mówila, że jak dzidzia boczkiem leży, to pod główke dać zawiniętą pieluszke... a za plecki zawinięty kocyk.. chyba, ze cos źle zrozumiałam ![]()
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Zakorzenienie
|
Na odparzenia pieluszkowe najczęściej polecają Sudocrem. To jest stary wypróbowany specyfik.
#1745 |
Zadomowienie
|
ahoj
cytowanie się popsuło i teraz nie wiem co miałam napisać ![]() aha, tą pościel w paseczki do której się nie przyznaje miss.hot chciałam ja ![]() Aliisanka czym nadziewasz lazanię? Ja zwykle robię dwa farsze i nadziewam na przemian- szpinakiem z dużą ilością czosnku i sosem pomidorowym z mięsem mielonym (coś a'la sos boloński). Ładnie to wygląda, tak kolorowo. Mam płaty lazanii i spróbowałabym czegoś nowego, podrzucisz pomysła? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
Oho narobiłyście smaka
![]()
#1748 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#1749 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupujesz tą tiulową falbanę z linku który wstawiałaś? Fajnie to wygląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Falbana będzie do takiego kompletu pościeli: http://allegro.pl/item673856367_posc...rmy_gluck.html
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1752 |
Zadomowienie
|
dopiero wrocilam ze sklepu, o matko jak mi ciezko- juz dzisiaj chyba nie wstane z kanapy
![]() ![]() ![]() no dobra ale teraz wam powiem dlaczego sie tak upieralam przy tym by rączka w wozku byla przekladana, badz mozna bylo odrocic wersje spacerowa na dwie strony. dzisiaj przekonalam sie ze slusznie sie tak upieram. teraz ze sklepu wracam z kolezanka ktora byla w prawie 2-letnia coreczka. ich wozek spacerowy- nie ma w/w opcji- no i mala ciagle wlazila, a wlasciwie stawala nozkami w tym wozku trzymajac sie budki zeby nas widziec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale niektóre wózki mają możliwość montowania spacerówki przodem i tyłem do kierunku jazdy -to też jakieś rozwiązanie, niestety w trakcie spaceru ciężko chyba to przełożyć, a rączkę można chyba w każdej chwili ?
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Zadomowienie
|
no wlasnie mam na mysli dokladnie wozki z opcja przekladania raczki badz tez wstawienia spacerowki przodem lub tylem. no i tez sie tak zastanawialam wczesniej nad tym, co bym zrobila gdybym byla na spacerze sama i trzeba byloby odwocic ta spacerowke? ale pomyslalam sobie ze bede sie zastanawiac wtedy jak spotka mnie ten problem- ale wazne ze bede miala taka mozliwosc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Raczkowanie
|
A więc pokaże Wam jak wygląda buźka mojej niuni po super extra wystrzałowym USG (przypominam, ze pstrykłam sama te zdjęcia z filmiku i uchwyciłam "najlepsze" [najbardzie wyraźne] momenty...)
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do codziennego użytku mam zapisane do wyboru: linomag, alantan lub bepanthen. Ten ostatni stosuje się też na sutki przy karmieniu. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dzwoniłaś w końcu tam, żeby się dowiedzieć czego nie dostałaś zdjęć ? Z ciekawości - ile płaciłaś za to USG ?
![]() |
#1759 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1760 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ile płaciłaś? Cytat:
Na pewno mówiła, żeby sudocremem nie smarować zapobiegawczo. Natomiast widzę że są kremy zapobiegające odparzeniom i na odparzenia - może tu tkwi różnica?
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a zapłaciłam 200 zl..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przykro mi ![]()
![]() |
#1763 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak bym widziala, ze na ekranie przy badaniu nic nie widac, to bym nie zaplacila i plyty tez nie wziela ![]() Dla mnie moglby nawet policje wezwac, nawet lepiej z policja, bo sprawa wtedy jest do rozpatrzenia ![]() Jak szukalam dla siebie USG 3D to nigdzie, ale to nigdzie nie pisalo, ze obraz zalezy od polozenia lozyska ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() Trzeba sie przygotowac do godz. "0" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Racja ![]() Fakt faktem, że ja płaciłam przed USG w rejestracji, ale gdyby była taka sytuacja to bym nie wyszła z gabinetu, na szczęście była z mężem i na pewno byśmy się dopominali o swoje ![]() ![]() Cytat:
![]() Wczoraj na przykład na bieżąco jak jedna z dziewczyn rano wybierała się do szpitala, a o 16:30 urodziła ![]() Też bym chciała tak szybko ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-07-16 o 11:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1766 |
Zadomowienie
|
Witam ciężaróweczki!!!
Ja88 współczuje z tymi zdjęciami ja na 3,4D wybrałam się w zwszłym miesiącu i też Wojtuś za dużo nie pokazał a buźkę tylko z profilu - ginek popstrykał zdjęcia na 3d a resztę zrobił w 2d i nie wzioł 250 zł tylko normalnie 120 jak przy zwykłej wizycie - przy czym wszystko pomierzył i pokazał - drugie podejście mam 7 sierpnia zobaczymy czy się uda... Narazie idę w piątek do ginka zobaczymy co tam u maluszka słychać... wiecie martwia mnie skurcze - trwają one około 1 minuty i ból jest podobny do miesiączkowego - tyle że na początku ból narasta ma swój szczyt i powoli odpuszcza ( oczywiście brzuszek twardnieje) skurcze nie są regularne tylko od czasu do czasu - pewnie to są te B-H ale czy powinny być bolesne???? Wczoraj znowu dostałam troszkę ciuszków i teraz już na pewno mogę zakładać sklep z ciuszkami dziecięcymi tyle tego mam ale po wybieram czego mam za dużo i dam koleżance która rodzi w sierpniu i ma całe 7 ciuszków i jej się wydaje że to wystarczy PS czy u was tez jest tak gorąco i duszno???
#1767 |
Zakorzenienie
|
Na szczęście dziś była burza + całkiem spory deszcze i powietrze się fajnie "odświeżyło"
![]()
#1768 |
Zadomowienie
|
kurcze moj synek chyba jest ulozony poprzecznie po "laduje" mnie od wczoraj prawie w wiekszosci z prawej strony- tak ewidentnie z boku
![]() kurcze oby sie odpowiednio ulozyl przed porodem |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Po waszych terazniejszych wypowiedziach bylabym juz mądrzejsza i też raczej postąpilabym inaczej.... ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja przyjaciółka też się udziela na tym wątku, teraz jest w szpitalu. W przyszłym tygodniu ma rodzić. Jestem ciekawa jak jej pójdzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.