|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Cytat:
![]() ps. czy ktoś wie jak w fotoOffice zrobić tak że dwa zdjęcia się łączy jako jedno albo więcej fotek jako jedną? kurna jaka ja ciemna materia jestem jak o kompa chodzi chyba wszystkie "fotoshopy" działają podobnie? niech mnie ktoś ratuje |
|
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Ja tylko na moment.Chciałam Wam przepisać co kiedyś było wpisywane do książeczek zdrowia dziecka...(mam ja przed sobą) byłam lekko w szoku.Książeczka jest z 1985 r a to co jest napisane było jak widac przybite pieczątką więc :
"Karmić co 3 godz z przerwą nocną 6 godzinną. Między karmieniami poić wodą gotowaną z glukozą lub cukrem (100 ml wody+łyżeczka cukru zagotować) MIESZANKA II 3 płaskie łyżeczki mleka w proszku 1 1/2 płaskiej łyżeczki cukru na 100 ml wody gotować 3 minuty. Pępowinę przemywać Acnosanem lub spirytusem do odpadnięcia. Zgłosić się do poradni D za 4 tygodnie Podawać witaminy po ukończeniu 2 tygodni wit.C 1x1/2 tabl wit. B2 1x1/2 tabl wit. A+D3 1x 4 krople...." Ja byłam lekko w szoku....co Wy na to ?? ![]() ![]()
|
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
ALKAMOR
te wodę z cukrem to jeszcze zalecaną miała bratowa jak 9 lat temu urodziła synka. No i ona podawała wodę z glukozą, żeby sie najadał!!! czymś "między posiłkami". Pamiętam bo raz się napiłam, ohydne to to! było. |
|
|
|
#3604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do tej pory mam traumę po glukozie jak robili krzywą cukrową.....bleeeeeeeee:k wasny:
![]() :md leje:
|
|
|
|
#3606 |
|
Raczkowanie
|
Kajaska...kurcze, a moze nie bedzie tak zle...no wszystko na raz Ci sie na glowe zwala...
Spice - moze cos z bateriami???no nie zazdroszcze "czujnej nocki"...a z ta plcia to faktycznie, o takich konsekwencjach nawet nie pomyslalam??? Alkamor - niezle...ale jak juz mowilam kiedys: moja mama nas dokarmiala juz od 2 tygodnia... Co tak dzisiaj ciiiichooo? U mnie Tz pracowal w domu...a pogoda piekna ![]() Dobrej nocki! A gdzie reszta dziewczyn??? |
|
|
|
#3607 |
|
Rozeznanie
|
Jakaś zmęczona znów jestem, ale nie ma dużo do czytania to nadrobię szybko
![]() Malpka - ale się pięknie uśmiecha Julka Buziaczek - jak tam w Zakopanem? Duże tłumy? Sija - jakoś nie przypominam sobie o jakiej to stronce piszesz ![]() Monix - u mnie do chrztu tylko akt urodzenia i nasze dowody były potrzebne, no i zaświadczenie chrzestnego. Emilka - ja nie drukowałam żadnych podziękowań dla chrzestnych, pierwszy raz o tym słyszę ![]() Poczytałam dyskusję o paznokciach i sobie przypomniałam, ze miałam dziś małemu obciąć jak zaśnie, a teraz już mi go szkoda z łóżeczka wyciągać, eh ta pamięć Kajaska Spicegirl - niezła akcja z tym alarmem, mam nadzieję, że na dzisiejszą noc już to naprawicie ![]() Gabi - nie pomogę z tymi zdjęciami, też się nie znam na obrabianiu zdjęć ![]() Też już zaczynam mieć mętlik z tym wprowadzaniem pokarmów. Na pewno, zgodnie z zaleceniem lekarza zacznę wprowadzać po skończeniu 4 miesiąca. Ale co i jak - to musze przemyśleć jeszcze. A na przyszłość to już się zastanawiam, jak przekonać moich rodziców, którzy nam w opiece pomogą nad Emilem, żeby mu słodyczy nie dawali Mój tato to już by chętnie wnukowi lizaki kupował, muszę mu podsunąć jakiś inny sposób na rozpieszczanie wnuka niż słodycze, może by tak książki regularnie kupował ![]()
|
#3608 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdybym miala ogród też bym tak robiła ![]() Cytat:
Pomogę szukać jeśli chcesz![]() My nie robiliśmy dla chrzestnych (ale bardzo dobry pomysł) tylko dla każdego robiłam małe karteczki z aniołkami i podziękowanie.... kurczę muszę znaleźć tekst (od razu mowię, że ściągałam )Poniżej wklejam teksty jakie ja znalazłam do aniołków ![]() Cytat:
A z tymi problemami to się masz... ale na pewno będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
I jak przyjechała, to była bardzo zdziwiona, że tak często karmię... bo ona tak nie karmiła, ale za to jej mama tłumaczyła jej że dziecka na piersi nie można przekarmić, ze ona karmiła i wszystko było dobrze... Mogę się założyć, że za 20 lat zalecenia pewnie również się zmienią Spice a udało Ci się obrobic to zdjęcie??? Emilko ta sama wersja ale dla Chrzestnego ![]() https://ssl.allegro.pl/show_item.php?item=646714109
Amelka 06/04/2009 WDF 93...83...73...70... 65...63![]() -28 kg Edytowane przez Judy_21 Czas edycji: 2009-07-15 o 23:17 |
|||||
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiście dzisiaj cicho...Ja spadam spać...chyba będzie u nas burza w nocy...ale przejdzie bokiem jak zwykle u nas....Takie zadupie, że nawet burze nas omijają |
|
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dostałam wczoraj dwie paczki o których pisałyście:
mleko Nan, soczek i słoiczek i kaszkę i z bebilonu też kaszkę i mleczka próbkę i zapinkę do smoczka. i brechtamy z mężem, a po co nam to??? no ale nie wyrzucamy bo daty ważności do 2011 więc może kiedyś ps. jak Kaja ma taką czerwoną kropkę na brzusiu która rośnie razemz nią i pediatra twierdzi (i położna) ze to krwiaczek który właśnie będzie rósł razem z nią, a ja jednak chciałabym aby obejrzał to jakiś SPECJALIsta to PYTANKO jaki? chirurg? |
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Może dermatolog?
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
hmmmm, może faktycznie
a ja odrazu do chirurga chciałam się pchać |
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Alkamor piękna ta róża...koniecznie pochwal się dzidziuskiem jak już siostra wyszyje- ma dziewczyna talent ![]() Małpka Julka jest urocza ![]() Alkamor u mnie w szpitalu też dawali wode z glukozą między posiłkami, jak dziecko płakało ![]() Judy co tam u Was?gratuluje spadku wagi!! Jasti wygoń już tych gości - tęsknimy!!!Buziak jak tam samopoczucie po wycieczce? ![]() Spicegirl- i co istnieje jeszcze ten pokój dla karmiących? ![]() Kajaska )a teraz ma potówkiMasako, Anadun a u mnie jest:
Anya Dawidofikowi musze obcinac u rąk pazurki 2 razy w tygodniu , a u nóg średnio raz w miesiącu![]() Gabi śliczny awatarek i brawa dla Kaji że tak pięknie kompocik wypiła Astrzyk pamiętamy i pozdrawiamy Cocci ![]() ![]() Lapochka tez przegrzewam( chyba ma potówki ) pomimo że już nago leżyCzorno halooo co Ty jeszcze śpisz???co się dzieje?że Cię nie ma wcale ![]() Sija masz złote dziecko, leży cichutko i ciamka co popadnie ciesz się moja droga, póki możesz![]() Małpka mój dawid sie nie kręci ![]() Kizia słodkiego lenistwa ![]() Emzeta wyczytałam dziś, że docxzekam się kiedyś przespanej nocy, ale może to nastąpic jak dawidofik będzie miał 1,5 roku , skoro nie wszyscy podnoszą do odbijania na noc, to stwierdziłam że nie będę Go wybudzać. Próbowałam w nocy oszukiwać smoczkiem, tylko przytulać ale był płacz i całkowite wybudzenie więc chyba Dawidek jest jednak głodny. Wczoraj spał od 16 do 17:30 i odziwo zasnął o 20:30 bez problemów większychwczoraj była burza u mnie trwała pół nocy, pozalewało, powylewało ( ciekawe co z Buziakiem) przyplątało Nam się znów odparzenie chrząszcze jak latały wieczorem tak latają i umieram bo w mieszkaniu 32 stopnie , a okna nie ma jak otworzyc, chyba będę musiała zaopatrzyć się w siatke choc do 1 okna bo sie ugotujemy!Wczoraj i przedczoraj zaliczyliśmy 4 godzinne spacerki Zamówiłam na allegro wage, bo bez wagi to jak bez ręki się czuje Całe zamieszanie z chrzestem mnie wkurzyło i odechciało mi się wszystkiego, księża to potrafia człowiekowi utrudnić życie Dzwoniłam do zakładu pracy, szef mniał oddzwonić i nie oddzwonił!!!a miałam iść wypisywac itd...i mam pytanie do Was związane z wychowawczym:czy jeśli po macierzyńskiem ide na urlop, to wystarczy jak podanie o wychowawczy złoże 2 tyg przed końcem urlopu? Kto wie, ręka do góry ![]() a na necie znalazłam coś takiego ( ćwiczenia dla Ciebie w towrzystwie dzidzi)http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...odzie.html?i=0 trzeba by zacząć robić:-P
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-07-16 o 09:03 |
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
leń jestem
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
jak to leń?
za dużo sexu, za dużo i teraz Ci się na zdrowiu to odbiło pokaz lepiej co ostatanio kupiłaś
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tez upal i tez wielkie chrzaszcze lataja U nas praktycznie nie ma odparzen wiec nie pomoge .super, ze karmilas publicznie nie ma sie czego bac ani wstydzic a byc dumnym ![]()
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od dzis inwestuje w siebie-zapisalam sie na kurs prawa jazdy zadnego seksu nie ma okres wczoraj znowu dostalam ![]() no dobra wcale nie znowu bo dostalam po 28dniach od poprzedniego pierwszy raz w zyciu mam tak regularnie ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- mialam pytac-czy u was tez jest tyle "przecinkow" ? tzn takich malutenkich robaczkow co siadaja na wszystkich i wszystko i wygladaja jak przecinek ![]() wynioslam Igora na balkon i poszlam po smoczka jak wrocilam to z 5 mial na buzce
|
|
#3618 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Powiem Wam szczerze, że tak bardzo mi się nic nie chce, że nawet na spacer jakoś nie pałam optymizmem a gdzie zanka?? ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- a wiecie co?? Jak poprzednio były takie upały to Kubuś się też lekko odparzył niestety skończył mi się Sudocrem i zaczęłam smarować zwykłym kremem Bambino i powiem Wam, że się pięknie zagoiło ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
monix a z ta twoja obsesja na punkcie wazenia sie moze powinnas udac sie do psychologa ?
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- chcialabym kupic jakis porzadny robot kuchenny...najlepiej blender. polecacie cos? bo glowie mysle o tym jak bede robic papki dla Igora
|
#3620 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Kajaska o tym fatum to coś wiem... Obaj moi chłopcy mają skazę, a Nikodem ma już 2 lata. W czwartek przeziębiłam pierś, skończyło sie gorączką dreszczami i antybiotykiem. W niedzielę Nikodem zagorączkował, od wtorku jest na antybiotyku - ma zapalenie gardła - ogólnie jęczy, marudzi, nie chce jeść, meksyk normalnie... wczoraj byłam z Miłoszkiem u lekarza - też antybiotyk, też zapalenie gardła. 4 godziny noszenie na rękach, spanie na siedząco. W dodatku jestem sama w domu, bo tż całe dnie w pracy, wieczorem Nikosia -obrobił. troszkę sie poskarżyłam i uciekam, bo Niki wyje... |
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a właśnie kajaska zapomniałam Ci wczoraj odpisać, że niestety czasem tak jest, że wszystko na raz się wali...ale może to była ostatnia rzecz??nikt przecież nie mówi, że skaza czy ropień to Twoja wina...no bo to nie ma jak być Twoja wina |
|
|
|
|
#3622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. no to super 3. 4. tak tylko podanie jest potrzebne ![]() super Cytat:
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie jakie pustki...
![]() ![]() A zapomniałam wczesniej napisać....Mój Kubek się ostatnio uparł i za wszelką cenę chce usiąść w foteliku samochodowym...a to wiadomo...dupka zapadnięta więc nawet jakby umiał siadać to nie wiem czy by dał radę...ale on próbuje i nie ma siły żeby spokojnie usiedział w nim....Podnosi głowę i nogi tak do góry fajnie zadziera a skupia się przy tym
|
|
|
|
#3624 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty przecinku, Ty- odgapiasz![]() tak jak z sokowirówkaCytat:
właśnie zastosowałam bambino-ciekawe czy pomoze![]() Cytat:
![]() nie no ![]() a to mi lata wieczorami i jeśli jest otwarte okno, wpada do środka
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
jak masz Sudokrem to trzeba było sudokremem ja poprostu nie miałam
Boże moje dziecko ledwo buzię otworzy a ślina cieknieeee ![]() ![]() CO do robota to zależy ile kasy chcecie przeznaczyć bo ogólnie to słyszałam, że TEN jest rewelacyjny A moja siostra ma TAKI i jest zadowolona, że ho ho.ma baaardzo dużo funkcji a ma ktoś doświadczenie z TAKIM spieniaczem do mleka ?? ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Chyba się wybierzemy na ten spacer chociaż nie chce mi się jak cholera.... dziewczyny coś się obijacie .... gdzie zanka,emilka,buziaczek, nikolajj, emzeta?? |
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam dowod-na pw wysylalas mi wiadomosc jak sie sprawuje sokowirowka ja bylam pierwsza i zastanawiam sie nad tym: http://allegro.pl/item688261052_blen...00w_sklep.htmltylko troszke drogi chyba
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a fuj, mi ostatnio takie cos wlecialo na koszulke jak bylam na dworku, ale krzyku narobilam
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten drugi to tez go widzialam ale wolalabym blender reczny raczej... a na spieniaczach sie nie znam
Edytowane przez czoornoo Czas edycji: 2009-07-16 o 12:56 |
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.....braun a przypuszczam, że bedzie dobry....---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- jak chcesz ręczny to tu masz TAKI niedrogi Bosha |
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo kasia jak na swoje funkcje to jest nie droga,ale za to ten ktory ja pokazalam wydaje mi sie drogi jak tylko reczny i 2 miski
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

Czemu mam takiego pecha od urodzenia? To skaza bialkowa, krostki ma do teraz i nie schodza, to ropien na dziasle- to biale co pisalam, to to nie zabek a jakis ropien, teraz ta rehabilitacja bo krzywo trzyma glowe! dlaczego do cholery?? bedzie krzyk, placz, cwiczenia na sile.. dbam o niego jak moge, wszystko robie, staram sie i nic!!! zawsze cos zle, zawsze cos mu sie stanie

)
93...83...73...70...
65...63

wiec nie pomoge
okres wczoraj znowu dostalam
05.07.2008
Ty przecinku, Ty-