|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Cytat:
![]() ale przed wizytą też muszę zrobić to badanie z tą glukozą i boję się że im tam padnę bo tak mi się to często zdarza
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Malina, ja mam wizyte za 2 tygodnie, ale bedzie bez usg. Tylko glukoza, wazenie, podsluchiwanie serca, mocz, pewnie krew.
A wczoraj wieczorem sie usmialam, bo malenstwo tak sie rozpychalo, ze wypychalo mi brzuch i zaraz przypomniala mi sie 'pralka' ![]() No to uwazaj, zebys nie miala niespodzianki po porodzie ;P
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-16 o 09:59 |
|
|
|
#4743 |
|
Raczkowanie
|
Moje dziecię to ma tam chyba pralkę, wirówkę i jeszcze suszarkę. Dziś znów szalało w nocy.
A ja teraz siedze w robocie i zupełnie niekumata jestem.
|
#4744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepis na "smaczny" roztwór glukozy, który dostałam od mojego gina, podawałam kilka stron wcześniej Cytat:
|
|
#4745 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, to gin Cię wyśle na te badanie. Pewnie jeśli miałabyś złe wyniki cukru we krwi to wysłałby Cię wcześniej, a tak to widzę że wysyłają profilaktycznie po połowie ciąży, czego dowodem jestem ja i Malinka.
|
#4747 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szcerze, tp ja się zasatanwiałam, które to z ciuszków pajacyki, to teraz bede wiedziałaCytat:
Odzywaj sie czasem ![]() Cytat:
pochwale się:PCytat:
Tak, że mozecie obstwiac teraz Wy mi co bedzie Gucia Ty pierwsza....
|
||||
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
W Niemczech robia miedzy 24 i 28tc
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Eeee... teraz te herbaty wszystkie ekspresowe, kawa z ekspresu... fusow mi brakuje A szklana kule podarowalam bratu Ale niech bedzie, ze moze zasilisz nasza rozowa lige, co by pilkarzy troche zbalansowac
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-16 o 10:05 |
|
|
|
#4749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Domi ja obstawiam córkę u Ciebie
|
|
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mi sie wydaje, ze bedzie dziewczynka
choć wszyscy mi wróża chłopca. Nawet jedna kolezanka tak mnie ciagle poprawiała, jak się z nia widziałam. Zawsze zmieniała rodzaj żenski na męski i mnie poprawia Teraz z nia tylko na gg gadam, ale jutro będzie zaskoczona jak jednak okaże sie, że nie ma USG w oczach2befree obciążenie glukoza robi sie podobno pomiedzy 24 a 28 tyg ciąży
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli wróżka Brombusia, tak jak większość, u Ciebie Domi przepowiada dziewuszkę
|
|
#4752 |
|
Zadomowienie
|
u mnie rodzina Tż i moja mama mówią że chłopak, a koleżanki że dziewczynka. Ja sama nie mam pojęcia ani przeczucia. Mięso mi nie podchodzi, chociaż mielone w spaghetti to bym wcinała często. Nektarynki uwielbiam... i niby wszędzie piszą że słodyczy nie powinno sie jeść to mam często smaka na coś ciastko, galaretkę, dżemiki, miód.
Dziękuję za odpowiedzi o farbowaniu ![]() Moja lekarka doradziła mi na połówkowe zebym przyszła do niej na 2d, zdjęcie dostanę i badanie jest za darmo bo chodzę państwowo, a u szczupłych jest dobrze wszystko widać i żebym nie płaciła za 3d narazie bo to jest tylko bajer, Jedynie jak będzie miała jakieś wątpliwości to żebym wtedy poszła. I coś takiego mi pasuje, tym bardziej że badanie 3d kosztuje 260zł, a kalkulując to w tej cenie mogę kupić np łózeczko z pościelą. Zdania czy 3d jest lepsze czy nie są podzielone u moich koleżanek jedne mówią że strata kasy inne że wszystko widać dokładnie jak bedzie wyglądac dziecko. hmm najwyzej przy drugim dziecku zrobię 3d ![]() Ja w sierpniu po usg jadę na Niemcy na jakies wyprzedaże, jak już będę znała płeć to nakupuję jakiś gadżetów co u nas nie ma. widziałam ostatnio zestawy ed hardy dla maluchów, ceny przystepne. Jak wynajdę to wkleje. teraz trochę zagubiona jestem na działach z ciuszkami bo wszystko letnie a na grudzień to będa potrzebne cieplejsze ciuszki. mam trochę bodziaków z krótkim rękawem, parę maskotek, i jakieś drobiazgi. na samym początku chciałam wszystko już kupować a teraz straciłam wenę :/ też wyczekuję kopnięć pierwszych ... narazie takie bulgotki, albo jakby cos przepłyneło czy musnęło od środka. i też z wieczorka albo jak się najem
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2009-07-16 o 10:34 |
|
|
|
#4753 |
|
Wtajemniczenie
|
ja niestety dopiero 11 sierpnia... tyle czekania.
|
|
|
|
#4754 | |
|
Raczkowanie
|
Domi przepowiadam dziewczynkę.
Koniecznie wklej zdjęcie mebli jakie kupiliście! Bo sama się za szafą rozglądam i za ładną ławą. A co do krzyżyków to jedna z moich hobby, najważniejsze jest czytanie (fantastyka), potem malowanie a potem haft.Cytat:
![]() Dzięki za przepis na glukozę mnie to czeka na początku sierpnia więc przynajmniej już wiem jak sobie to uprzyjemnić. Trochę mnie przeraża ten upał i mój wyjazd do gina w taki dzień, jakoś trzeba będzie przeżyć. Odezwę się wieczorem jak wrócę. ![]() Miłego dnia kochane!
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tato mi wrózy tak z rodziny dziewczynke, zreszta on od razu jak sie dowiedział o ciąży mówił, że bedzie córa. Ze on jest tego pewien chyba nas z Tz nie podgladał nigdzie![]() Ravenne trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może byś coś poleciła, bo ja też fantastykę lubię, a ostatnio jakaś u mnie posucha czytelnicza ![]() ![]() A to z podglądania można się domyślić? Mówisz, że są jakieś specjalne pozycje na dziewczynkę ? To musisz mi zdradzić, bo my tym razem widocznie źle się do tego zabraliśmy
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brombusia przeczytaj to: http://www.agnieszka.com.pl/plec_dziecka.htm |
|
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
Ja dzis tez na glukozie bylam a teraz mam mega zgage,okropienstwo i glukoza i zgaga Domi ja obstawiam tez dziewczynke u Ciebie Maly ostatnio tak szaleje w brzuchu ze az milo ![]() Brombusia padlam ze smiechu z ta pralka-normalnie oplulam ekran ze smiechu ![]() Kobitki mielgo dzionka zycze,ostatnio tylko podczytuje bo niespodziewanie mam caly tydzien tz w domu wiec korzystamy i zalatwiamy wszystkie zalegle sprawy
|
#4759 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ooojjjjjj od pajakow to na pewno nieeee....Ja jak widze pajaka to mnie w Pl chyba slysza... Cytat:
Ja mam juz cala kolekcje ubranek w kolorze kremowym, zielonym i brzoskwiniowym... ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4760 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
Cytat:
Co obstawiacie?? A gdzie teraz jest lista??? Nie moge jej znaleźć... Cytat:
hehe Cytat:
Muchy i pająki, i inne robactwo- wszystko jest ohydne! Na wyjeździe własnie mnie pogryzły muchy i komary i teraz siedzę i próbuje się nie drapać ... Ravenne - trzymamy kciuki!!!! ![]() Domi - obstawiam dziewczynkę !!
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-07-16 o 11:31 |
|||
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie dostalam propozycje tlumaczen na polski. I wszystko ladnie pieknie, tyle ze sie okazalo, ze zlecenie byloby w listopadzie. To akurat bym sobie potlumaczyla na porodowce i w pologu. Hehe... noc coz, nie tym razem, to bedzie innym
![]() Karenina, na kawke to jak zawsze chetna jestem ![]() Cytat Karenina Ooojjjjjj od pajakow to na pewno nieeee....Ja jak widze pajaka to mnie w Pl chyba slysza... No to teraz wiadomo co bylo tym glosnym zjawiskiem, ktore obudzilo pol Europy pare dni temu
|
#4762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do listy, to szukaj jej w podpisie Domi.
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj widziałam takiego chłopaczka 2-letniego w różowej koszulce polo i też fajnie wyglądał, ale po prostu wydaje mi się że niemowlaczek w różowych śpioszkach będzie się każdemu wydawał dziewczynką i musiałabym potem tłumaczyć, że jednak nią nie jest
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=elalank;13279010]Witam Mamusie
. - jakie zaległe sprawy? hehe Elciu kochana te sprawy tez oczywiscie hihih ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wizyty u lekarzy,ja mam dopiero za rowny tydzien w czwartek ale dzis juz bylam badanka zrobic poki tz w domku to mnie podwiozł a tak to sama bym musiala leciec przez pol miasta w te upały na czczo wiec pewnie moglo by sie nieciekawie skonczyc tym bardzoej ze juz dzis slabo mi sie robilo i dobrze ze byl ze mna tzciorek ![]()
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki:
Wszyscy znamy te słodkie symbole komputerowe zwane "emotikonami", gdzie: oznacza wesoły oznacza smutny. Czasami pokazywane są w ten sposób: :-( Ale czy ktoś zna "dupotikony" ? No to jedziemy: (_!_) normalna dupa (__!__) gruba dupa (!) chuda dupa (_*_) boląca dupa {_!_} drżąca dupa (_o_) dupa kochająca inaczej (_O_) dupa bardzo kochająca inaczej (_(*)_) boląca dupa bardzo kochająca inaczej (_@_) dupa po biegunce (_qp_) dupa robiąca qpę (_#_) skopana dupa (_$_) sprzedajna dupa |_._| płaska dupa (_!_) dupa blada (_!!!_) pijany w trzy dupy (_ _) pocałuj mnie w dupę (_X_) z dala od mojej dupy (_zzz_) zmęczona dupa (_E=mc2_) inteligentna dupa (_?_) głupia dupa ![]() ![]()
|
|
|
|
#4767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaaaa....to byl wtedy ten taki czaaaarny wlochaty pajak w lazience... ![]() Co do pracy to ja tez dostalam jakis czas temu super oferte pracy, takiej o jakiej wlasiciwie zawsze marzylam, ale ze niestety umowa miala sie zaczac gdzies kolo sierpnia i to bardzo intensywne zajecie to musialam sobie odpuscic... ![]() Ja na kawke tez zawsze mam czas i ochote... ![]() Cytat:
Cytat:
Ja tez wykorzystuje fakt, ze moj tz ma urlopik A i najwazniejsze - chyba znalezlismy juz polozna Spotkalismy sie dzisiaj z pierwsza (mamy spotkania z trzema) i bardzo przypadla mi do gustu takze mysle, ze z jeszcze jedna porozmawiamy w poniedzialek i chyba i tak do tej dzisiejszej wrocimy No i idziemy dzisiaj na usg ![]()
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, juz to gdzies widzialam, ale wiadomo, dobry zart nawet stary zostaje dobrym
Karenina, czekamy na relacje po usg
|
#4769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamila fajnie ze odrazu kobietka przypadła Ci do gustu,trzymam kciuki za usg i koniecznie daj znac co u dzidziolka Waszego słychac,moj dzis kreci sie niesamowicie a pamietam jak narzekalam ze jeszcze nic nie czuje to teraz mam za swoje hihih---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
He hehehe dobra dobre,tez juz kiedys gdzies widzialam ale zapomnialam o nich ![]() ![]() ![]()
|
|
#4770 |
|
Rozeznanie
|
Witam czwartkowo! Co za upał! miałam jechać do miasta, ale dałam sobie spokój.
Domi - chłopiec, elalank - dziewczynka pierwszy raz "przepowiadam" i jestem ciekawa czy coś z tego się sprawdzi![]() Ja wizytę mam dopiero w środę za tydzień (już nie mogę się doczekać!!!), USG połówkowe i myślę, że poznam płeć, bo to już 22 tydz. będzie Co do 3/D i 4/D to u mnie kosztuje 200zł i gin mi mówił, że to rzeczywiście bardziej taki bajer, którym można się u cioci na imieninach pochwalić Więcej jest warte i więcej diagnostycznie wnosi zwykłe 2D. Ja się jeszcze cały czas zastanawiam czy zrobić, bo może i trochę kosztuje, ale z drugiej strony to pamiątką na całe życie. Zmykam robić obiad... Miłego dnia! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

Był taki czas "gorący" na naszym wątku a teraz juz chwile jest cisza na ten temat

szcerze, tp ja się zasatanwiałam, które to z ciuszków pajacyki, to teraz bede wiedziała

Ty pierwsza....

chyba nas z Tz nie podgladał nigdzie

Ochydne stworzenia. Gorsze od pajakow