|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
mamaNiny , kurcze szkoda
![]() Trzymam kciuki zeby te kilogramy szybko spadly ![]() zagladaj mimo wszystko
|
#3932 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie wizażanki.
Przez ostatnie pół roku zupełnie straciłam motywację do pracy nad sylwetką, no i wiadomo jakie są tego efekty... Szukam jakiegoś bodźca, który dałby mi chęci do działań. Postanowiłam spróbować tę dietę. Jutro wczytam się w poprzednie wpisy, żeby zorientować się w zasadach panujących na tej diecie i pojutrze zacznę... Mam nadzieję, że tym razem uda się
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
mamoniny nie zostawiaj nas
![]() stanelam dzis na wage a ona 71.1 - Pogielo cie? - pytam sie jej. Zresetowalam stanelam jeszcze raz 70.1. Chyba co wyskokowego musiala wypic wczoraj i teraz mi glupoty pokazuje. Nie rozmawiamy ze soba. Czekam az wytrzezwieje hehe Zrobilam wczoraj serowe placuszki z cynamonem i buleczki kukurydziane. CAlkiem smaczne to to wyszlo. Wieczorem wstawie przepisy i fotki na przepisowy watek. Dzis plan na pieczenie sernika i gulasz. Ale najpierw trzeba przezyc 8 godzin w pracy a potem 11km podroz do domu.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3934 |
|
Przyczajenie
|
mamoniny a może coś Ci się z hormonami porobiło? Robiłaś badania?
a co do "prawdomówności" wagi - ja też mam swoje podejrzenia! Czasem wydaje mi się że ona próbuje mną manipulować !!!
Edytowane przez fasolka szparagowa Czas edycji: 2009-07-16 o 10:15 |
|
|
|
#3935 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale pyszności - szkada że na uderzeniówce nie można takich rarytasów
![]() Ale na obiad palnuje udka w pailotach z ksiazki Dukana - już się nie mogę doczekać. I jeszcze jedno pytanko odnośnie otrębów - powinno się je jeść codziennie nawet w fazie I? |
|
|
|
#3936 |
|
Przyczajenie
|
Witam, chyba powoli przymierzam się do diety proteinowej, na razie staram się zagłębić w jej tajniki, gdyż bardzo mnie zaciekawiła
czy mógłby mi ktoś napisać jak to jest z używaniem podczas I fazy (uderzeniowej) czosnku, cebulki, koncentratu pomidorowego i mąki kukurydzianej? znalazłam blog z przepisami i tam często pojawiają się potrawy dla fazy I zawierające te składniki. Nawet marchewka gdzieś mi przed oczami migneła, ale to już chyba na pewno zabronione, prawda?
|
|
|
|
#3937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koncentrat pomidorowy i mąka kukurydziana - w I fazie nie ale można w II fazie w okresie protein. Marchewka - dozwolona w faize II w okresie protiny+warzywa ale nie do każdego posiłku. Niech mnie ktoś poprawi jeśli cos pomyliłam. |
|
|
|
|
#3938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
powinnyśmy wszystkie wyglądać jak modelki przy tej ilości km, które robimy...Cytat:
![]() oooooooo ale fajnie, a skąd dokładnie jesteś?? ja większość życia mieszkałam na Kazimierzu, od prawe 10 lat Zagórze U mnie waga stoi póki co, ale od dziś znów 5 dni proteinki, więc mam nadzieję na jakiś spadek... |
|||
|
|
|
#3939 |
|
Raczkowanie
|
WItajcie KOchane
MamaNiny - zegnam Cie i zycze powodzenia i nie zapomnij ze proteinkowa grupa wsparcia bedzie tu dalej sie rozwijać i kształcić . Ja jutro zaczynam OD NOWA ( miałam od wczoraj zaczać,ale ta zupka jarzynowa na warzywkach z dzialeczki mamusi... Ehhh...) . no i jakoś ten wyjazd nad moze mnie rozbestwił . A ze teraz sezon na owoce i warzywka to jakoś mi ciezkoooo... Ale wracam do Was kochane Z : Waga 77 Wzrost 177 Jutro 1 dzien . Tzymajcie kciuki , bo zgrzeszyłam. |
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
otreby sa dozwolone w kazdej fazie - strona 73 Rys przynisl wlasnie do biura caly wielgachny talerz Danish pastries, czyli takich drozdzowek z ciasta farncuskiego z orzechami, wisniami, jeszce cieple, pachna, chrupia. I postawil to na biurku przede mna. No grrrrr. Zaslonilam widok monitorem aby nie ciagnelo, wyjelam z szuflady pojemniczek z wczorajszymi plackami serowymi i jakos sobie radze. Dzis rano wsuwam moja owsianke, delektujac sie delikatnoscia otreb i zniewalajacym smakiem slodzika a TaZ wyciaga kawalek pizzy i je, na moich oczach. Myslalam ze go ta lyzka skrzywdze. Placki sa banalne: pol kostki bialego sera (zmielilam blenderem) 2 jajka bialko lyzka maki kukurydzianej 5 lyzek jogurtu naturalnego slodzik, cynamon Zmiksowalam i smazylam na teflonowej bez tluszczu. Wyszlo bardzo rzadkie wiec te placki takie plaskie sa. Mozna by je zrobic troche gestsze, albo ubic bialka to beda puszyste, ale sa naprawde niezle. Zwlaszcza biorac pod uwage fakt ze bialy ser byl juz gorzkawy. I w sam raz do pracy na przekaske.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#3941 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
co do pomidorów, koncentrat nie, ale możesz spokojnie w I fazie stosować sos pomidorowy ze świeżych pomidorów lub pomidorów z puszki, przepis jest w książce, którą dostaniesz od wiolqn, ja lubię wyraziste smaki, więc do dodaje papryczkę chili i klopsiki wołowe od razu inaczej smakują Cytat:
|
|
#3942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A koncentrat miałam na myśli bez dodatku cukru - podobno są takowe. |
|
|
|
|
#3943 |
|
Raczkowanie
|
hej mam proŹbe mogła bys mi tez wysłać ?
coca575@o2.pl
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
hej
))witam nowe proteinki !! ![]() MamaNiny szkoda bede trzymac kciuki zeby jednak udalo sie osiagnac cel ![]() ja dzis ostatni dzien warzywnego szalenstwa- jednak dokonczylam P+W i od jutra proteiny ale za to mialam pyszny obiadek gotowane warzywka, brokuly glownie bo je ubóstwiam fasolka, troche marchewki, itp .. cudowne dobrze ze warzywami moge nadrobic strate owocow ![]() ja sobie wakacjuję teraz, totalne lenistwo u siostry no tylko jej po zakupy chodze i troche sprzatam bo w 7 miesiacu jest wiec brzuszek juz nie pozwala na niektore czynnosci ![]() a za tydzien Norwegia jak dobrze miec duzo rodzenstwa, i to starszego, wedrujacego po swiecie ![]() buziaki laski kochane
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę norwegii ;Da w 7m mcu to malusi brzusio jest jeszcze buziaki dla siostry!
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
MamaNiny - hehe no niby mały tylko ze ona jest bardzo szczupla i to wyglada jakby blizniaki miala chociaz podobno jest jedno
![]() a Norwegia.. hmm widoki piekne, slodka siostrzenica i kochany siostrzeniec, wreszcie sie z nimi zobacze juz sie nie moge doczekac
|
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od wczoraj meczę deser zebra.Zrobiłam go z cynamonem i trochę słodki mi wyszedł. Na obiad miałam kotleciki z mielonego indyka i zostało na jutro.Dorobie sobie jakiś sosik bo te kotlety strasznie suche mi wyszły. Zaraz zrobie sobie placuszki owsiane i bedą na jutro na śniadanie do pracy. |
|
|
|
|
#3948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
coca575@o2.pl
|
|
#3949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam, witam...
MamaNiny, szkoda że nas opuszczasz... ale faktycznie dość długo trwa u Ciebie ten zastój... a badania na pewno masz ok???O mnie troche drgneło, jak to na warzywkach bywa i dziś rano zobaczyłam równiutkie 59kg W związku z tym dziś i jutro dzień proteinowy i znowu 5 dni warzywek ![]() Zabieram sie znowu za pisanie <załamka>Mało że w pracy zajob, to jeszcze w domu brak czasu na odpoczynek... grrrrr... ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]() I tym razem bez grzeszków sama po sobie wiem, ze jak sie raz złamie, to potem cieżko wrócić do zelaznych zasad diety ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mieszkam bliżej Dąbrowy Górniczej - okolice ul. Kępa
|
|
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wtrąbiłam 3 placuszki owsiane posmarowane białym serem.
![]() Pyyyyyszne są.Kupiłam najtańszy biały ser (taki jak philadelphia) ale tescowski i mogłabym jeszcze ale zaraz ide spać.Wiem co jutro do pracy sobie wezmę. Mozna biały ser chyba? |
|
|
|
#3952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mam dziś do pracy palcuszki owsiane, zaraz sobie zjem bom głodna. |
|
|
|
|
#3953 |
|
Przyczajenie
|
Napisałabym juz wczoraj, ale wolałam sie upewnić czy wytrzymam..
i.. wytrzymałam ![]() pierwszy dzien diety mam za sobą ale nie wiem czy schudłam nie mam wagi :Pa mam pytanie.. czy moge jeść krewetki? ;>
|
#3954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Krewetki można. Ja ja dziś ciągle głodna jestem - coś mi się mani ale nie wiem co ale napewno coś zakazanego
|
|
|
|
|
#3955 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
zapraszam do mnie jak masz ochotę :P ...bo nie wiem czy lubie, okaże się dziś ![]() Wszystko w praniu wychodzi ![]() Ej Laski... 3mam za Was wszystkie kciuki ;*''ciekawe czy mam patelnie teflonową'' <myśli> jakoś trzeba je usmazyć
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis mam smutny dzien. Moj ukochany dziadzio zmarl dzis w nocy. wiem ze dla niego jest lepiej, bo mial astme i strasznie sie meczyl, ale brakuje mi go ogromnie.
Widzialam sie z nim w maju gdy bylam na krotkim urlopie w Polsce i to bylo najgorsze: zegnanie sie z nim ze swiadomoscia ze mozliwe juz nigdy wiecej go nei zobacze. Siedze w biurze i rycze, az sie szef pytal czy nei chce dnia wolnego sobie wziac. I kompletnie nie mam apetytu na nic.
|
|
|
#3957 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
3maj się!
|
|
#3958 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was Drogie Koleżanki
Od paru tygodni próbuje sie wziąć za siebie czyli za swój nadmiar tłuszczyku na brzuszku, wertowałam w tym celu internet, aby znaleźć najlepszą dietkę dla siebie. Niedawno natknęłam sie własnie na diete Dunkana, potem na to forum.. Jest wiele rad, aby przed rozpoczęciem diety przeczytać ksiązke wiec wczoraj odwiedziłam księgarnie, a dzisiaj postanowiłam dołączyc do Waszego szacownego grona Mój cel -> około 5-7 kg Zaczynam w poniedziałek teraz pochłaniam książkę, w przerwach czytam sobie Wasze osiągnięcia..Razem zawsze raźniej
|
|
|
|
#3959 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś zaczęłam.
Waga: 65kg Wymiary: Biust:92,5 Talia:76,5 Biodra:98 |
|
|
|
#3960 |
|
Przyczajenie
|
Kolega mi powiedział,ze jak będę tylko białko jadła to przytyje xD Że białko to sie je jak chce się na masie przybrać.
Czy to możliwe? jadłam dziś krabowe paluszki <rzygi> nigdy więcej! Pani w sklepie zamiast krewetek dała mi paluszki o_0 ja nie zauważyłam i wzięłam ;/
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

powinnyśmy wszystkie wyglądać jak modelki przy tej ilości km, które robimy...

sama po sobie wiem, ze jak sie raz złamie, to potem cieżko wrócić do zelaznych zasad diety