...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana... - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-15, 23:49   #3931
DAVIDKA
Raczkowanie

Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

mamaNiny , kurcze szkoda
Trzymam kciuki zeby te kilogramy szybko spadly
zagladaj mimo wszystko
Stary 2009-07-16, 03:25   #3932
Yoostynka
Raczkowanie

GG do Yoostynka

Witajcie wizażanki.
Przez ostatnie pół roku zupełnie straciłam motywację do pracy nad sylwetką, no i wiadomo jakie są tego efekty...
Szukam jakiegoś bodźca, który dałby mi chęci do działań.

Postanowiłam spróbować tę dietę.
Jutro wczytam się w poprzednie wpisy, żeby zorientować się w zasadach panujących na tej diecie i pojutrze zacznę...
Mam nadzieję, że tym razem uda się
Yoostynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 10:02   #3933
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

mamoniny nie zostawiaj nas

stanelam dzis na wage a ona 71.1
- Pogielo cie? - pytam sie jej. Zresetowalam stanelam jeszcze raz 70.1. Chyba co wyskokowego musiala wypic wczoraj i teraz mi glupoty pokazuje. Nie rozmawiamy ze soba. Czekam az wytrzezwieje hehe

Zrobilam wczoraj serowe placuszki z cynamonem i buleczki kukurydziane. CAlkiem smaczne to to wyszlo. Wieczorem wstawie przepisy i fotki na przepisowy watek. Dzis plan na pieczenie sernika i gulasz. Ale najpierw trzeba przezyc 8 godzin w pracy a potem 11km podroz do domu.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 10:14   #3934
fasolka szparagowa
Przyczajenie

GG do fasolka szparagowa

mamoniny a może coś Ci się z hormonami porobiło? Robiłaś badania?

a co do "prawdomówności" wagi - ja też mam swoje podejrzenia! Czasem wydaje mi się że ona próbuje mną manipulować !!!

Edytowane przez fasolka szparagowa
Czas edycji: 2009-07-16 o 10:15
fasolka szparagowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 10:17   #3935
Sonia11
Wtajemniczenie

Ale pyszności - szkada że na uderzeniówce nie można takich rarytasów
Ale na obiad palnuje udka w pailotach z ksiazki Dukana - już się nie mogę doczekać.

I jeszcze jedno pytanko odnośnie otrębów - powinno się je jeść codziennie nawet w fazie I?
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 10:21   #3936
dagmara48
Przyczajenie

Witam, chyba powoli przymierzam się do diety proteinowej, na razie staram się zagłębić w jej tajniki, gdyż bardzo mnie zaciekawiła czy mógłby mi ktoś napisać jak to jest z używaniem podczas I fazy (uderzeniowej) czosnku, cebulki, koncentratu pomidorowego i mąki kukurydzianej? znalazłam blog z przepisami i tam często pojawiają się potrawy dla fazy I zawierające te składniki. Nawet marchewka gdzieś mi przed oczami migneła, ale to już chyba na pewno zabronione, prawda?
dagmara48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 10:59   #3937
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dagmara48 Pokaż wiadomość
Witam, chyba powoli przymierzam się do diety proteinowej, na razie staram się zagłębić w jej tajniki, gdyż bardzo mnie zaciekawiła czy mógłby mi ktoś napisać jak to jest z używaniem podczas I fazy (uderzeniowej) czosnku, cebulki, koncentratu pomidorowego i mąki kukurydzianej? znalazłam blog z przepisami i tam często pojawiają się potrawy dla fazy I zawierające te składniki. Nawet marchewka gdzieś mi przed oczami migneła, ale to już chyba na pewno zabronione, prawda?
Z tego co pamiętam - czosnek i cebula - w niewielkich ilościach jako dodatki do potraw tak.
Koncentrat pomidorowy i mąka kukurydziana - w I fazie nie ale można w II fazie w okresie protein.
Marchewka - dozwolona w faize II w okresie protiny+warzywa ale nie do każdego posiłku.
Niech mnie ktoś poprawi jeśli cos pomyliłam.
Stary 2009-07-16, 11:05   #3938
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
roxi gratulacje!!! Bardzo ladny wynik, ale jedz wiecej. Wiem ze przy bobasie to nie takie latwe (powiedziala panna bez dziecka hehe).
dzięki - staram się jeść (lub choćby wypić kefir jak nie mam czasu na nic innego)

Cytat:
Napisane przez patioli Pokaż wiadomość
Roxi, ja też zabiegana.Wychodzę z domu rano, wracam wieczorem, potem dzieciaki, zaległości w pracy i nagle robi się północ. A w pracy codziennie pyszne obiadki, od których teraz uciekam.
I do tego nie znoszę jogurtów
a no taki los matek powinnyśmy wszystkie wyglądać jak modelki przy tej ilości km, które robimy...

Cytat:
Napisane przez mimee Pokaż wiadomość
roxi i ijklmn gratulacje!!!!super wynik dziewczyny - a to dopiero początek
dzięki

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
roxi ja z Polski też z Sosnowca
oooooooo ale fajnie, a skąd dokładnie jesteś?? ja większość życia mieszkałam na Kazimierzu, od prawe 10 lat Zagórze

U mnie waga stoi póki co, ale od dziś znów 5 dni proteinki, więc mam nadzieję na jakiś spadek...

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 11:38   #3939
paulik
Raczkowanie

WItajcie KOchane
MamaNiny - zegnam Cie i zycze powodzenia i nie zapomnij ze proteinkowa grupa wsparcia bedzie tu dalej sie rozwijać i kształcić .

Ja jutro zaczynam OD NOWA ( miałam od wczoraj zaczać,ale ta zupka jarzynowa na warzywkach z dzialeczki mamusi... Ehhh...) . no i jakoś ten wyjazd nad moze mnie rozbestwił . A ze teraz sezon na owoce i warzywka to jakoś mi ciezkoooo...
Ale wracam do Was kochane
Z :
Waga 77
Wzrost 177

Jutro 1 dzien . Tzymajcie kciuki , bo zgrzeszyłam.
paulik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 11:39   #3940
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez dagmara48 Pokaż wiadomość
podaj maila, wysle ci ksiazke w ktorej masz dokladnie opisane co wolno a czego nie

otreby sa dozwolone w kazdej fazie - strona 73

Rys przynisl wlasnie do biura caly wielgachny talerz Danish pastries, czyli takich drozdzowek z ciasta farncuskiego z orzechami, wisniami, jeszce cieple, pachna, chrupia. I postawil to na biurku przede mna. No grrrrr. Zaslonilam widok monitorem aby nie ciagnelo, wyjelam z szuflady pojemniczek z wczorajszymi plackami serowymi i jakos sobie radze. Dzis rano wsuwam moja owsianke, delektujac sie delikatnoscia otreb i zniewalajacym smakiem slodzika a TaZ wyciaga kawalek pizzy i je, na moich oczach. Myslalam ze go ta lyzka skrzywdze.

Placki sa banalne:
pol kostki bialego sera (zmielilam blenderem)
2 jajka
bialko
lyzka maki kukurydzianej
5 lyzek jogurtu naturalnego
slodzik, cynamon

Zmiksowalam i smazylam na teflonowej bez tluszczu. Wyszlo bardzo rzadkie wiec te placki takie plaskie sa. Mozna by je zrobic troche gestsze, albo ubic bialka to beda puszyste, ale sa naprawde niezle. Zwlaszcza biorac pod uwage fakt ze bialy ser byl juz gorzkawy. I w sam raz do pracy na przekaske.

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-07-16, 12:31   #3941
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
wiecie, ja się z Wami żegnam. od kwietnia kwitnie mi to 63kg nic mi nie spada i cały czas czuję się spuchnięta a przy tym siada mi psychika. Powodzenia kochane!
a robiłaś sobie badania pod kątem tarczycy? bo ja miałam własnie tak 2,5 roku temu, że pomimo współpracy z dietetyczką i sportu nie chudłam, trzasnęłam badanka i wyszła niedoczynność i teraz wcinam co rano małą białą tabletkę, a waga i obwody lecą w dół. Badania są o tyle istotne, że tarczyca zawiaduje gospodarką hormonalna całego ciała, więc miałam przesuszoną skórę, ciągłą senność, huśtawkowe zmiany nastrojów i takie atrakcje. Namawiam Cię gorąco na te badania.

Cytat:
Napisane przez Sonia11 Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam - czosnek i cebula - w niewielkich ilościach jako dodatki do potraw tak.
Koncentrat pomidorowy i mąka kukurydziana - w I fazie nie ale można w II fazie w okresie protein.
Marchewka - dozwolona w faize II w okresie protiny+warzywa ale nie do każdego posiłku.
Niech mnie ktoś poprawi jeśli cos pomyliłam.
marchewka
co do pomidorów, koncentrat nie, ale możesz spokojnie w I fazie stosować sos pomidorowy ze świeżych pomidorów lub pomidorów z puszki, przepis jest w książce, którą dostaniesz od wiolqn, ja lubię wyraziste smaki, więc do dodaje papryczkę chili i klopsiki wołowe od razu inaczej smakują

Cytat:

Placki sa banalne:
2 jajka
bialko
lyzka maki kukurydzianej
slodzik, cynamon

Zmiksowalam i smazylam na teflonowej bez tluszczu. Wyszlo bardzo rzadkie wiec te placki takie plaskie sa. Mozna by je zrobic troche gestsze, albo ubic bialka to beda puszyste, ale sa naprawde niezle. Zwlaszcza biorac pod uwage fakt ze bialy ser byl juz gorzkawy. I w sam raz do pracy na przekaske.
o brzmi to podobnie jak moje ulubione placuszki z ricotty (oczywiście zakazane na diecie), więc wpisuję składniki na listę zakupową i w sobotę smażę
Stary 2009-07-16, 13:58   #3942
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość

co do pomidorów, koncentrat nie, ale możesz spokojnie w I fazie stosować sos pomidorowy ze świeżych pomidorów lub pomidorów z puszki, przepis jest w książce, którą dostaniesz od wiolqn, ja lubię wyraziste smaki, więc do dodaje papryczkę chili i klopsiki wołowe od razu inaczej smakują
W fazie uderzeniowej można pomidory
A koncentrat miałam na myśli bez dodatku cukru - podobno są takowe.
Stary 2009-07-16, 14:47   #3943
Mania1991
Raczkowanie

hej mam proŹbe mogła bys mi tez wysłać ? coca575@o2.pl

MaNia
Mania1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 15:09   #3944
landi0909
Zakorzenienie

hej ))
witam nowe proteinki !!

MamaNiny szkoda bede trzymac kciuki zeby jednak udalo sie osiagnac cel

ja dzis ostatni dzien warzywnego szalenstwa- jednak dokonczylam P+W i od jutra proteiny ale za to mialam pyszny obiadek gotowane warzywka, brokuly glownie bo je ubóstwiam fasolka, troche marchewki, itp .. cudowne dobrze ze warzywami moge nadrobic strate owocow

ja sobie wakacjuję teraz, totalne lenistwo u siostry no tylko jej po zakupy chodze i troche sprzatam bo w 7 miesiacu jest wiec brzuszek juz nie pozwala na niektore czynnosci
a za tydzien Norwegia jak dobrze miec duzo rodzenstwa, i to starszego, wedrujacego po swiecie

buziaki laski kochane
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 15:13   #3945
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
hej ))
witam nowe proteinki !!

ja dzis ostatni dzien warzywnego szalenstwa- jednak dokonczylam P+W i od jutra proteiny ale za to mialam pyszny obiadek gotowane warzywka, brokuly glownie bo je ubóstwiam fasolka, troche marchewki, itp .. cudowne dobrze ze warzywami moge nadrobic strate owocow

ja sobie wakacjuję teraz, totalne lenistwo u siostry no tylko jej po zakupy chodze i troche sprzatam bo w 7 miesiacu jest wiec brzuszek juz nie pozwala na niektore czynnosci
a za tydzien Norwegia jak dobrze miec duzo rodzenstwa, i to starszego, wedrujacego po swiecie

buziaki laski kochane
zazdroszczę norwegii ;D
a w 7m mcu to malusi brzusio jest jeszcze buziaki dla siostry!

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 15:28   #3946
landi0909
Zakorzenienie

MamaNiny - hehe no niby mały tylko ze ona jest bardzo szczupla i to wyglada jakby blizniaki miala chociaz podobno jest jedno

a Norwegia.. hmm widoki piekne, slodka siostrzenica i kochany siostrzeniec, wreszcie sie z nimi zobacze juz sie nie moge doczekac
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 16:56   #3947
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
dzięki - staram się jeść (lub choćby wypić kefir jak nie mam czasu na nic innego)

a no taki los matek powinnyśmy wszystkie wyglądać jak modelki przy tej ilości km, które robimy...

dzięki

oooooooo ale fajnie, a skąd dokładnie jesteś?? ja większość życia mieszkałam na Kazimierzu, od prawe 10 lat Zagórze

U mnie waga stoi póki co, ale od dziś znów 5 dni proteinki, więc mam nadzieję na jakiś spadek...
Ja też z Zagórza kisielewskiego też 10 lat na Zagórzu.Wcześniej na dańdówce.

Ja od wczoraj meczę deser zebra.Zrobiłam go z cynamonem i trochę słodki mi wyszedł.
Na obiad miałam kotleciki z mielonego indyka i zostało na jutro.Dorobie sobie jakiś sosik bo te kotlety strasznie suche mi wyszły.
Zaraz zrobie sobie placuszki owsiane i bedą na jutro na śniadanie do pracy.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 17:40   #3948
Mania1991
Raczkowanie

Cytat:
podaj maila, wysle ci ksiazke w ktorej masz dokladnie opisane co wolno a czego nie

otreby sa dozwolone w kazdej fazie - strona 73

Rys przynisl wlasnie do biura caly wielgachny talerz Danish pastries, czyli takich drozdzowek z ciasta farncuskiego z orzechami, wisniami, jeszce cieple, pachna, chrupia. I postawil to na biurku przede mna. No grrrrr. Zaslonilam widok monitorem aby nie ciagnelo, wyjelam z szuflady pojemniczek z wczorajszymi plackami serowymi i jakos sobie radze. Dzis rano wsuwam moja owsianke, delektujac sie delikatnoscia otreb i zniewalajacym smakiem slodzika a TaZ wyciaga kawalek pizzy i je, na moich oczach. Myslalam ze go ta lyzka skrzywdze.

Placki sa banalne:
2 jajka
bialko
lyzka maki kukurydzianej
slodzik, cynamon

hej mam proŹbe mogła bys mi tez wysłać ? coca575@o2.pl

MaNia
Mania1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 18:35   #3949
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Witam, witam...

MamaNiny, szkoda że nas opuszczasz... ale faktycznie dość długo trwa u Ciebie ten zastój... a badania na pewno masz ok???
O mnie troche drgneło, jak to na warzywkach bywa i dziś rano zobaczyłam równiutkie 59kg Także oficjalnie stwierdzam ze jestem wyjątkiem w diecie Dukana, bo chudne na warzywach a na samych proteinach stoję w miejscu...
W związku z tym dziś i jutro dzień proteinowy i znowu 5 dni warzywek

Zabieram sie znowu za pisanie <załamka>
Mało że w pracy zajob, to jeszcze w domu brak czasu na odpoczynek... grrrrr...

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez paulik Pokaż wiadomość
WItajcie KOchane
MamaNiny - zegnam Cie i zycze powodzenia i nie zapomnij ze proteinkowa grupa wsparcia bedzie tu dalej sie rozwijać i kształcić .

Ja jutro zaczynam OD NOWA ( miałam od wczoraj zaczać,ale ta zupka jarzynowa na warzywkach z dzialeczki mamusi... Ehhh...) . no i jakoś ten wyjazd nad moze mnie rozbestwił . A ze teraz sezon na owoce i warzywka to jakoś mi ciezkoooo...
Ale wracam do Was kochane
Z :
Waga 77
Wzrost 177

Jutro 1 dzien . Tzymajcie kciuki , bo zgrzeszyłam.
No to do roboty Kochana
I tym razem bez grzeszków sama po sobie wiem, ze jak sie raz złamie, to potem cieżko wrócić do zelaznych zasad diety

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
hej ))
witam nowe proteinki !!

buziaki laski kochane
ja też bym chciała do Norwegii... ehhh... fiordy, morze...i te zarobki...

mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 21:01   #3950
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też z Zagórza kisielewskiego też 10 lat na Zagórzu.Wcześniej na dańdówce.
hihihi no to my prawie sąsiadki ja mieszkam bliżej Dąbrowy Górniczej - okolice ul. Kępa

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 21:46   #3951
Darianna25
Zakorzenienie

Właśnie wtrąbiłam 3 placuszki owsiane posmarowane białym serem.
Pyyyyyszne są.Kupiłam najtańszy biały ser (taki jak philadelphia) ale tescowski i mogłabym jeszcze ale zaraz ide spać.Wiem co jutro do pracy sobie wezmę.
Mozna biały ser chyba?
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 09:40   #3952
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie wtrąbiłam 3 placuszki owsiane posmarowane białym serem.
Pyyyyyszne są.Kupiłam najtańszy biały ser (taki jak philadelphia) ale tescowski i mogłabym jeszcze ale zaraz ide spać.Wiem co jutro do pracy sobie wezmę.
Mozna biały ser chyba?
Można pod warunkiem że chudy.

Też mam dziś do pracy palcuszki owsiane, zaraz sobie zjem bom głodna.
Stary 2009-07-17, 10:45   #3953
wariatka66622
Przyczajenie

Napisałabym juz wczoraj, ale wolałam sie upewnić czy wytrzymam..
i.. wytrzymałam
pierwszy dzien diety mam za sobą

ale nie wiem czy schudłam nie mam wagi :P

a mam pytanie.. czy moge jeść krewetki? ;>
Stary 2009-07-17, 10:57   #3954
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wariatka66622 Pokaż wiadomość
Napisałabym juz wczoraj, ale wolałam sie upewnić czy wytrzymam..
i.. wytrzymałam
pierwszy dzien diety mam za sobą

ale nie wiem czy schudłam nie mam wagi :P

a mam pytanie.. czy moge jeść krewetki? ;>
Gratulacje!
Krewetki można.

Ja ja dziś ciągle głodna jestem - coś mi się mani ale nie wiem co ale napewno coś zakazanego
Stary 2009-07-17, 11:01   #3955
wariatka66622
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sonia11 Pokaż wiadomość
Gratulacje!
Krewetki można.

Ja ja dziś ciągle głodna jestem - coś mi się mani ale nie wiem co ale napewno coś zakazanego
To dziś na obiad krewetki zapraszam do mnie jak masz ochotę :P

...bo nie wiem czy lubie, okaże się dziś
Wszystko w praniu wychodzi

Ej Laski... 3mam za Was wszystkie kciuki ;*

''ciekawe czy mam patelnie teflonową'' <myśli>
jakoś trzeba je usmazyć
Stary 2009-07-17, 11:28   #3956
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

A ja dzis mam smutny dzien. Moj ukochany dziadzio zmarl dzis w nocy. wiem ze dla niego jest lepiej, bo mial astme i strasznie sie meczyl, ale brakuje mi go ogromnie.
Widzialam sie z nim w maju gdy bylam na krotkim urlopie w Polsce i to bylo najgorsze: zegnanie sie z nim ze swiadomoscia ze mozliwe juz nigdy wiecej go nei zobacze.

Siedze w biurze i rycze, az sie szef pytal czy nei chce dnia wolnego sobie wziac. I kompletnie nie mam apetytu na nic.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dziadki.jpg (49,7 KB, 32 załadowań)

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-07-17, 11:36   #3957
wariatka66622
Przyczajenie

Cytat:
A ja dzis mam smutny dzien. Moj ukochany dziadzio zmarl dzis w nocy. wiem ze dla niego jest lepiej, bo mial astme i strasznie sie meczyl, ale brakuje mi go ogromnie.
Widzialam sie z nim w maju gdy bylam na krotkim urlopie w Polsce i to bylo najgorsze: zegnanie sie z nim ze swiadomoscia ze mozliwe juz nigdy wiecej go nei zobacze.

Siedze w biurze i rycze, az sie szef pytal czy nei chce dnia wolnego sobie wziac. I kompletnie nie mam apetytu na nic.
[*] 3maj się!
Stary 2009-07-17, 11:38   #3958
AniaaaKa
Przyczajenie

Witam Was Drogie Koleżanki
Od paru tygodni próbuje sie wziąć za siebie czyli za swój nadmiar tłuszczyku na brzuszku, wertowałam w tym celu internet, aby znaleźć najlepszą dietkę dla siebie. Niedawno natknęłam sie własnie na diete Dunkana, potem na to forum.. Jest wiele rad, aby przed rozpoczęciem diety przeczytać ksiązke wiec wczoraj odwiedziłam księgarnie, a dzisiaj postanowiłam dołączyc do Waszego szacownego grona

Mój cel -> około 5-7 kg
Zaczynam w poniedziałek teraz pochłaniam książkę, w przerwach czytam sobie Wasze osiągnięcia..
Razem zawsze raźniej
AniaaaKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 14:02   #3959
Yoostynka
Raczkowanie

GG do Yoostynka

Ja dziś zaczęłam.
Waga: 65kg
Wymiary:
Biust:92,5
Talia:76,5
Biodra:98
Yoostynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 14:55   #3960
wariatka66622
Przyczajenie

Kolega mi powiedział,ze jak będę tylko białko jadła to przytyje xD Że białko to sie je jak chce się na masie przybrać.

Czy to możliwe?

jadłam dziś krabowe paluszki <rzygi>
nigdy więcej!

Pani w sklepie zamiast krewetek dała mi paluszki o_0
ja nie zauważyłam i wzięłam ;/

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości