|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Cytat:
A mojemu Kubusiowi upał nie przeszkadza
|
|
|
#842 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Cytat:
Witajcie ![]() dziewczny....wspoczuje wam ob ja zdycham z tyvh upalow ze tak powiem a brzuszek mam wsumie maly....a co dopiero wy.... U mnie wszuystko dobrze..... czuje sie siwetnie chodz oczywiscie uwazam na siebie.... ale juz lepiej mi psychicznie..na poaczatku sie balam tego i owego etraz sie juz niczego nie boje....hehechailam wam napsiac ze przez jakis czas nie wiem chyba z 2-3tygodnie nie bede mailam neta....bo teraz jedziemy na tydzien na wakacje..znow...ehhe. a pozniej mamy dokonczenie remontu w smieszkaniu naszym..no i tez bedzie sajgon i beda zmieniac kable wiec neta..brak bedzie...pisze abyscie sie nie martwily o mnie....![]() Buziaczki Pzodrawiam serdecznie |
|
|
|
|
#843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Skierka napisała:
"Mialam test na oksy i jakies tam skurcze byly, ale nie duze, bardziej pobolewalo jak na okres a teraz juz po tym tescie ktory trwal 2.5 godz. to czuje jak reka odjal-super sie czuje.Bedzie obchod o 17.00 to zobacze co dalej....." Cytat:
![]() Cytat:
a ty masz jeszcze rece ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
trzymaj sie ale pamietaj uwazaj na siebie i malenstwo
|
|
#844 | |
|
celebriti
|
dla Skierki i Kasi usciski i kciukasy! (do przekazania
)adaikaka jak mi Ciebie szkoda, ja w sumie mam lekka opuchlizne stóp, ciężar i ledwo zyje w taki upal - biedna Ty coż za urok... z tym lekarzem dobry pomysl, niech cos uradzi w koncu od tego poniekad tez jest! wiem, ze to na niewiele sie zda, ale zakup sobie wode termalna i trzymaj w lodowce - chwilowo bo chwilowo ale daje ulgę. dzieki wszystkim za rady odnosnie wozka juz myslalam ze temat z glowy i wystarczy zamowic a tu znow rozpoczelam szperactwo, ehhhh polecam wam gotowac kompoty sa super na ten upał, ja codzien z innych owocow i 100 razy zdrowsze od tych wszystkich soków.
|
|
|
#845 | ||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a my bylismy dzis na spacerku z babcia marcelkiem i erykiem - oczywiscie eryk chcial caly czas prowadzic wozek
![]() malemu sluzy powietrze bo spal dwie godziny na spacerze i obudzil sie dopiero w domu ![]() Cytat:
wklada sie dziecko latwo - raczka nie przeszkadza, przeciez jest przed wozkiem ![]() poza tym chyba w zadnym wozku sie nie sklada calkowicie - tylko w tych z przekladana raczka mozna ja przelozyc do przodu, ale ja mialam taka przy pierwszym synku i nic nie przekladalam ogolnie jestem zadowolona z wozka, prowadzi sie lekko i przyjemnie moze troche trzecie na wybojach no ale nie mozna miec wszystkiego ![]() ps. ja tez jestem Ania i co? dwa porody mam za soba i zaden gladko nie poszedl Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i kolejne wakacje no prosze ![]() Cytat:
aha dziewczyny w ogole to ja mam brzuchol jak w 6 miesiacu ciazy, jest ogromny i zastanawialam sie jak wcisne swoj pas poporodowy w rozmiarze XS, ktory jest mega maly i wczoraj sprobowalam i wcisnelam sie - fakt ciezko bylo wsadzic ale wszedl a figura mi sie jak u modelki zrobila brzuch splaszczony maksymalnie, wciecie w talii noooo rewelka mowie Wamjeszcze za bardzo mnie boli szef zeby nosic ale za tydz go odpalam
|
|
|
#846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że cc odpada, bo mogli już jej w tym tygodniu zrobić, ale nie chciała. Rozważali czy by pęcherza nie przebić, ale rozwarcie za małe i mogło się cc skończyć. Podejrzewam, że spróbują Laurkę przegonić z brzuszka mamy, ale to tylko moje przypuszczenia Jutro na pewno będę wiedzieć więcej to Wam napiszę.Staram się też Kasi na bieżąco przekazywać co u Was, tzn. która z Was urodziła
|
|
|
|
|
#847 |
|
Ola-Unhola
|
Skierko, trzymam kciuki, żeby za dużo nie testowali tylko raz dwa - żebyś szybko urodziła
![]() Adaikaka, mam dokładnie wszystkie dolegliwości, które opisałaś. Już mam dosyć się żalić, ale czasami rano mam dośc sama siebie i tych wszystkich bóli. Trzeba się przygotować do porodu, posegregować rzeczy, poukładać w pokoiku chłopców, zrobić końcówki prania i prasowania, a ja...nie mam siły nawet 1/1000 tego zrobić...taka ze mnie łamaga.... Svinecko, który pas kupiłaś, Pani Teresy? Ja dzisiaj byłam oddac mocz, zrobić morfologię, WR, HBS Ant. i przeciwciała Hiv. Wyniki już są - miał je odebrać małż, ale zapomniał i dopiero jutro je weźmie ![]() U Was w nocy tez mozna było zawiesić wszystko w powietrzu? U nas było 25 st. Dopiero o 4 była burza i przyniosła chwilową ulgę. A od rana...znowu duchota, ledwo jest czym oddychać...
|
#848 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy tak pani teresy
i trzeba brac rozmiar jaki sie nosilo wczesniej bo mimo tego, ze jest maly to da sie wcisnac a efekt jest super i wcale nie jest ciezko w nim oddychac ![]() lece do malego bo sie budzi
|
|
#849 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jaka sliczna pofaldowana bylam ![]() Kochane, dzieki za wszystkie kciuki! Waga dziecka oceniona na 2800, przewidywana na czas porodu ok. 3400. Mocz sprawdzony- czysty, cisnienie mi podskoczylo, mialam 120/80, moj rekord. Porozmawialysmy o tym, jak rozpoznac, ze TO juz TO ![]() Mam kategoryczny zakaz chodzenia do pracy ![]() Kolejna wizyta za niecale 2 tygodnie. Jak fajnie
|
|
#850 |
|
Ola-Unhola
|
Tuli, super, że same dobre wieści po wizycie
No i zakaz chodzenia do pracy - bardzo dobrze, w końcu nie będziesz "zastępowała" pracowników ![]() Ja mam problem z Bartusiem, bo ranka zaczęła się lekko sączyć, ma slady krewki i jakiegoś płynu na opatrunku. Jeżeli nie przejdzie do jutra, będę musiała przejechać się do szpitala, żeby to obejrzeli. Oni robili zabieg, więc niech to sprawdzą, czy wszystko ok. Ehhh...zawsze coś...
|
#851 | ||
|
celebriti
|
Svinecka jak dokladnie nazywa sie Twoj wózek? a własciwie synka
![]() pe-es swietna fotka w awatarze ! ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
ale mam nadzieje ze to jeszcze nie TO :P
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Serdeczne gratulacje dla Ani!
I kciuki trzymam mocno za Skierke. U nas wszystko w porzadku. Maly ladnie przybiera na wadze i przesypia 3-4,5 godziny pomiedzy karmieniami.
|
#853 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() super, ze wszystko ok i dobrze, ze zakaz do pracy - w koncu jestes juz w koncowce ciazy, trzeba sie oszczedzac!Cytat:
ale moze to limfa leci? jesli tak to znak, ze sie goi a jaki to ma kolor? jesli taki bialawy to limfa a jesli zielonkawy to napewno ropa Cytat:
![]() wozek nazywa sie ESPIRO VECTOR AIR Cytat:
![]() z moim narazie to roznie - w nocy dawal czadu a dzis wiekszosc dnia przespal, mam nadzieje, ze nie bedzie nadrabial znow w nocy
|
|
|
#854 |
|
Ola-Unhola
|
Svinecko, dzięki za odpowiedź.
Jeżeli chodzi o kolor z ranki, to taki białawy pomieszany z krewką... Małż odebrał wyniki jednak ![]() Ale mam ketony w moczy - obecne ++ Pierwszy raz. Dzwonić do ginka, czy poczekać do poniedziałkowej wizyty?
|
#855 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A ja juz po wizycie. I troche szok. Jak pewnie pamietacie mialam dwa odległe terminy, tj. 12 lipca z OM i 10 sierpnia z USG (ten drugi 2 tygodnie temu przesunal mi sie na 15 sierpnia) a tu dzis wszystko sie poprzekrecało. Mianowicie na USG wyszlo ze dzidzia strasznie urosła - ma 3300. i teraz termin z USG mam na 29-31 lipca. A po badaniu gin okazalo sie ze mam juz miekka szyjke i wogole jakos tam sie tak slicznie zrobilo, tak jakby juz do porodu. A poza tym mała ma serce jak dzwon - na jej przykladzie mozna sie antomii uczyc. KTG tez wyszlo OK, w pon jak nic sie nie bedzie dzialo to mam znowu przyjechac na KTRG. I chyba wedy z małzem pojade bo to 50 km. Dzis w sumie sama pojechalam ale jak wracalam mnialam nogi jak z waty. Mam skierowanie do szpitala na 22 lipca ale zdaniem gina to ja do srody bnie wytrzymam ![]() No i niewiem co myslec co robic. Bo ja sie nastawilam na sierpien ![]() A tu za tydzien moze juz bede Zuzie tulic ![]() ![]() ![]() Mam prosbe frida, jesli bedziesz cos zmieniac na liscie to popraw mi date na ... niech bedzie 31 lipca. To bedzie termin USG. I od razu dopisz wozek TAKO Easy Rider. Pytałam gina o paciorkowca to mi powiedzial ze nie ma potrzeby tego robic, bo kazdy ma paciorka, bo to jakas naturalna flora czy jakos tak. I kazda dzidzia tez to ma... No i mi nie pobral wymazu.... |
||
|
|
|
#856 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co po zdjęciu pasa? Jaką on ma zasadę działania? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że na wizycie wszystko w porządku I dobrze, że nie możesz chodzić do pracy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, mówisz, że do środy już będzie po zawodach? ![]() Ja nie mam paciorkowca. Naturalna flora to są pałeczki kwasu mlekowego. A jak się ma, to nie jest groźny, ale pod warunkiem, że nie jesteś w ciąży, a Ty jesteś. A jak masz podczas porodu i nie podadzą antybiotyku, to dziecko może dostać np. sepsy. Możesz tutaj poczytać: http://www.paciorkowiec.pl/ Zresztą w kalendarzu badań ciąży to akurat jest zaznaczone jako "zalecane".
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-07-16 o 19:53 |
||||||||||
|
|
|
#857 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Skierka napisała:
"Dzisz juz nic nie bedzie, jutro na obchodzie ordynator zdecyduje co dalej...." kurcze zeby nie lezala w szpitalu bez potrzeby .....jak Kasia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a nie mozesz isc na zwolenienie? Cytat:
![]() wlasnie mamusie trzymajcie kciuki za mnie jutro, pewnie rano nie zajrze bo mam wizyte na 10.00, a bede musiala sie wykapac i ogolic gdzie slonce nie dochodzi wlasnie mi mala robi przepychanke w brzuchu -ałaaaaaa
|
|
#858 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
co do moczu to nie powiem bo nie wiem Cytat:
no ale moze juz niedlugo bedziesz miec swoja niunie ![]() Cytat:
![]() mam tylko fotke z wczoraj jak TZ prowadzi co do pasa....on pomaga szybciej obkurczyc sie macicy, no i skorze rozciagnietej ale powinno sie cwiczyc jak sie go uzywa bo miesnie sie przy nim rozleniwiaja Cytat:
wiesz co wkladam go dolem (gora napewno sie nie da) i powiem Ci, ze on przed rozciagnieciem to jest srednicy mojego jednego uda choc trzeba sie mocno nagimnastykowac ale o to chodzi zeby byl ciasny, inaczej nie pomoze
|
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przymierzałam (czyli wciskałam się) ok tyg po porodzie (mam pas "s") i tak mnie wszystko rozbolało, ze natychmiast kazałam małżowi to z siebie zdjąć ![]() teraz jest mi tak gorąco i duszno, ze nawet nie jestem w stanie się zmusić do tego by go znów przymierzyć ![]() jakby było choć trochę chłodniej... ale faktycznie jak go założyłam brzuch był płaski jak przed ciążą tylko pamiętaj, zeby za dużo go nie nosić, bo to osłabia mięśnie brzucha Cytat:
|
|
|
#861 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzwoniłam do ginka, ketony bardzo często występują w moczu i to nic groźnego, uffff Cytat:
Cytat:
Poczekam do jutra, jak zacznie się paskudzić pojadę do szpitala... To teraz już wiemy, jak się komuś zdarzy - ketony w moczu nie są groźne ![]() Idę się połozyć, bo nóżki balony... Jakbym nie zajrzała, to dobranoc
|
|
#862 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
1) obnizenie brzucha i latwosc oddychania 2) skurcze- jesli zmiana pozycji pomaga- to skurcz praktykujacy, a nie porod 3) czop- moze odejsc na dlugo przed porodem, a moze i na dzien przed 4) wody- patrzec jaki kolor, w przeciagu 24-48 godzin urodzi sie dziecko Generalnie co do skurczy mowila, ze jesli staja sie regularne, nawet w dluzszych przedzialach- ale sie powtarzaja, staja sie coraz bardziej bolesne- to TO jest TO ![]() Cytat:
http://www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,48,237,12675 A jak reszta wynikow? Cytat:
Wyobrazam sobie, ze to szok, ale przyjemny, prawda? ![]() Co do paciorkowca, z tego co wiem NIE kazdy go posiada. W zasadzie to dziwne, wszedzie trabia o tym, zeby robic badanie, a Twoj ginekolog ma zupelnie inne podejscie ![]() Cytat:
Co do przewidywanej wagi, polozna jakos to obliczala biorac dane z przebiegu calej ciazy, jak dziecko przybieralo. Oczywiscie, granica bledu jakas tam jest, ale mam nadzieje, ze az tak mnie dziecko nie zaskoczy ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
Ciesze sie, ze wszystko ok!Czekoladko powodzenia jutro! ![]() Biedna Skierka, nie zazdroszcze nocy w szpitalu. Oby jutro dowiedziala sie czegos konkretnego Lece do meza na kanape, dziecko bryka jak szalone. Dobrej i chlodnej nocy zycze!
|
|
#863 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
co do czestego noszenia - oooo kochana ja mam zamiar wlasnie nosic go 24h na dobe i sciagac tylko do mycia owszem oslabia miesnie brzucha dlatego trzeba rowniez cwiczyc noszac pas ![]() zmierz mu temp - jesli to by bylo jakies zakazenie albo cos to od razu by dostal goraczki
|
|
|
#864 | |
|
celebriti
|
dziewczyny czy ten pas to dokladnie nazywa sie Pas Poporodowy Pani Teresa Medica?
Ile zaplacilyscie? bo znalazlam od 44 w jakims dziwnym sklepie do srednio 51-55 zl.
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisala ze obchod ma o 8 rano i ze ma nadzieje ze nie bedzie lezec niepotrzebnie......... ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- na tronie pani teresy pisze ze najmniejszy pas poporodowy to S....... http://www.pani-teresa.com.pl/poporo...szny,6,34.html
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Na allegro są od 35 zł. Ale jak to jest z rozmiarówką? Svinecka pisze, że wzięła sobie rozmiar XS bo do takiego chce wrócić, a w opisach sprzedaży podają, że trzeba zmierzyć obwód brzucha po porodzie i dopiero tym się kierować
![]() Skierko, Kasiu trzymam oby jutro podjęli zdecydowane kroki co do Waszych porodów. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Ale mi gorąco !!!!!!! Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-07-16 o 21:29 |
|
|
|
#867 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item684183482_...kolory_xs.html Cytat:
Cytat:
ale chce miec splaszczone do takiego jak mialam kiedys
|
|
|
#868 | ||
|
Ola-Unhola
|
A jednak zajrzałam
![]() Po ostatnich brakach w pisaniu (moich) teraz nadrabiam zaległości ![]() Cytat:
Reszta wyników ok, Wr, Hbs, i Hiv brak ![]() Morfologia w normie, lekko mniej czerw. krwinek, ale tylko o 0,3 od normy w dół. Także ok ![]() Cytat:
![]() Mamy w domu moskitiery, ale jakoś uparty komar wpadł i tak wymęczył Bartka, że biedak jest cały w bąblach. Prawą rękę ma pogryzioną co 2 cm od góry do dołu. Nawet na czubku noska ma bąbelka... Kupiłam dzisiaj fenistil i chociaż go już nie swędzi.
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ten S chyba za duzy bedzie
|
|
#870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie ćwiczeń ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też mi się wydaje, że lekarz zignorował sprawę paciorkowca ![]() Mnie też
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

Jutro na pewno będę wiedzieć więcej to Wam napiszę.

A jaka sliczna pofaldowana bylam 

Ciesze sie, ze wszystko ok!