Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-15, 17:27   #1621
isa666
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
na tyle ładnie że chcę je wszystkie, opisywałam ze 2 tyg temu jak sprawdzałam ale nei pamiętam dokłądnie
Kusisz... Chyba sobie zamówię choć jednen, tylko który? Ciężko się zdecydować
Mialam dziś iść do Natury i kupić co prawda jakiś żel, ale ten upał mnie po prostu przeraził. Powietrze niemalże paliło mnie w płuca

Idę sobie poczytać Joy`a.
Stary 2009-07-15, 17:31   #1622
Hosenka*
Zakorzenienie

A ja w watku Oriflame przeczytałam niezbyt pochlebne opinie o tych żelach więc już ich nie chce Jedynie czerwony wydaje się być wart zachodu, ale poc o mi?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 19:38   #1623
aante_e
Miss Pudernica

Witam po przerwie
Nadrobiłam wszystko.

Cytat:
Napisane przez gayenka Pokaż wiadomość
Witam
Mam do przekazania radosne wiesci-najslodszy na swiecie maly mezczyzna Adas syn Olenki jest od wczoraj na swiecie Adas wazy 3620 ,ma 54 cm i jak sie pewnie domyslacie jest przesliczny Olenka mam nadzieje niedlugo wpadnie i wam sama napisze ,opowie a moze nawet go pokaze

Niecierpliwie czekam na zdjęcia Adasia i na moment, gdy pierwsza nałogowa mama do nas wpadnie

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Ja bez smarowideł do ust żyć nie mogę. Nie oblizuję ich nigdy ale zawsze są suche... Ostatnio przy nasileniu się alergii na twarzy moje usta tez ucierpiały, piekły i bardzo się wysuszyły. Za radą dermatologa smaruję je tłustym Dermosanem i wyraźnie odżyły Carmex też jest dobry, tylko na nim dobrze leży pomadka Gosha
Pomadka ochronna to mój pierwszy kosmetyk od którego się uzależniłam.

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
A ja już nie wiem czym moje stopy smarować. Całą zimę wyglądały dobrze, smarowałam je profesjonalną Bielendą. Odkąd zrobiło się ciepło, zaczęła mi skóra schodzić? pękać? - sama nie wiem co - i ani ta Bielenda ani Oriflame do pięt ani ostatnio kupina pianka Scholla nie dają rady. Tyle dobrze, że pianką można smarnąć stopy i z rana, bo wchłania się ekspresowo. O ile wstanę tą minutę wcześniej, bo z moim zamiłowaniem do spania często o to ciężko
Polecam zwykły pumeks i maskę nawilżającą Nivelazione na noc. U mnie rozwiązuje to problem. Wystarczy nałożyć ją jako krem 2-3 razy w tygodniu i stópki są gładkie jak u niemowlaka

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Dziewczyny, oficjalnie ogłaszam, że zostałam PANIĄ MAGISTER!!!!!!!!!
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
dość kiepsko.. dostałam się na prawo kanoniczne (zawsze w razie co będę się mogła przenieść na zwykłe na drugim roku, no ale to jednak nie to, o czym marzę), na szczęście jest jeszcze druga i trzecia tura.. mam nadzieję, że wtedy załapię się na jakiś lepszy kierunek
jestem beznadziejna
Jakbym widziała siebie rok temu. Miałam identyczną sytuację, też dostałam się na prawo kanoniczne na UKSW. Potem doszły problemy z mieszkaniem i ostatecznie wylądowałam tutaj. Fakt, na wieczorowych, ale mam nadzieję, że już niedługo to się zmieni. Na pewno była to dla mnie duża lekcja życia, do tej pory wszystko układało się po mojej myśli - najlepsze gimnazjum, liceum, wysoka średnia...a tu porażka na całej linii. Ale tak jak dziewczyny uważam, że nic nie dzieje się bez przyczyny. Trzeba wyciągnąć wnioski i dalej spełniać swoje marzenia, chociaż zwykle to jest ciężka walka.
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Mój nie ma zielonego pojęcia o moim nałogu jeszcze Ja nie wiem, boję mu się powiedzieć, boję się jak zareaguje A zauważyłyście, jak są ogłoszenia w kąciku samotnych serc... to żadna z nas nie mogłaby napisać "bez nałogów"

Mój o dziwo akceptuje moje zboczenie. Nawet ostatnio sam przyniósł mi 20 ml Touch of Pink, "żebyś dołączyła do swojej kolekcji". Swoją drogą, to buteleczek z zapachami mam tylko 2, więc gdzie ta kolekcja

Wakacjuje się w domu, teraz jestem na diecie Jeżdzę na rowerze, biegam, podskakuje i ogólnie jest mi bardzo dobrze. TŻ obok, wszystko się układa. Sklepów w miasteczku mam mało, chyba że wpadam do miasta, ale tam też wybór ograniczony. Tak więc oprócz niezbędników nie kupuję NIC od 2 lipca

Czytam Sage o Ludziach Lodu, chyba zamienię tak jak Hosenka karton z zapasami na książki
Stary 2009-07-15, 19:45   #1624
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Gratuluję

A ja sobie dzisiaj kupiłam róż Joko, piękny jest

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 20:16   #1625
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Donoszę, że jest juz nowa gazetka SP
o, Hydrabio i filtry Avene -20%. kusi
Cytat:
Jakbym widziała siebie rok temu. Miałam identyczną sytuację, też dostałam się na prawo kanoniczne na UKSW. Potem doszły problemy z mieszkaniem i ostatecznie wylądowałam tutaj. Fakt, na wieczorowych, ale mam nadzieję, że już niedługo to się zmieni. Na pewno była to dla mnie duża lekcja życia, do tej pory wszystko układało się po mojej myśli - najlepsze gimnazjum, liceum, wysoka średnia...a tu porażka na całej linii. Ale tak jak dziewczyny uważam, że nic nie dzieje się bez przyczyny. Trzeba wyciągnąć wnioski i dalej spełniać swoje marzenia, chociaż zwykle to jest ciężka walka.
Trzymam kciuki
Mam nadzieję, że jednak długo nie zagoszczę na tym kierunku

dziękuję za kciuki
Cytat:
piękny to jest ten pigment boski kolor
Twój róż też piękny
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 20:35   #1626
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kurcze ... nie wiem czemu, ale mi się te kufry wogóle nie podobają Nie rozumiem szału na nie. Takie ... tandetne mi się wydają. Wolałabym jakiś bambusowy zamykany koszyk, niż taką metalowa skrzynke.
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Mi tam też te kufry się wcale nie podobają.. I tak by mi się niewiele pomieściło, ja tam wole otwierać szafkę i mieć wszystko pod ręką i poukładane. Może fenomen kufra polega na tym, że wygląda tak profesjonalnie
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Mi też się kufry nie podobają i w ogóle nie widzę możliwości funkcjonowania z czymś takim. Ja z moim minimalizmem mieszczę się teraz w jednym małym koszyczku z Ikei.
Mi kiedyś kufer tez wydawał się niepotrzebny, ale odkąd go mam to już nie wyobrażam sobie inaczej przechowywać kosmetyków, wszystko ma swoje miejsce, nie kurzy się i jest łatwy dostęp do każdej rzeczy. Łatwiej tez zabrać wszystko ze sobą jak się gdzieś wyjeżdża czy przeprowadza, kufer na ramię i w drogę Wcześniej trzymałam w pudełkach z Ikei ale za dużo miejsca zajmowały

Cytat:
Ja mam ten najciemniejszy - jasny jest - on ma dość naturalny kolor; sunlight jest dla osób z żółtymi tonami, a ten jasny chyba dla różowych.
To chyba nie będę ryzykować z tym żółtkiem, przetestuję ten co dostałam dziś od Izy a jeśli będzie za jasny to wezmę sampla tego najciemniejszego

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Mam ten jasny, już przesypałam i spakowałam, nie ma wyjścia, wezmę Za to cień przyniosę Ci następnym razem, no nie mogę znaleźć żadnego pudełeczka, może dzisiaj zdobędę jakieś w Sephorze
Jeszcze raz dziękuję cosik ci za tydzień przyniosę w zamian

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Noooo, bo te kufry są po prostu brzydkie
Ale z braku (do czasu!) Ikei, nie bardzo na łódzkim rynku widze alternatywę... Mnie się marzy najbardziej toaletka. Co p[rawda to w ogóle nie mój styl, ja wolę prostotę, chrom, jasne drewno albo czerń... Ale ma coś w sobie, prawda? Albo taka, szkoda, że bez lusterka. Ooooo i taka, tylko zeby tych szufladek więcej było.
No wiesz, co kto lubi On na żywo wcale nie wygląda jak metalowa skrzynka, jest solidnie wykonany, są też w różnych kolorach Ale toaletką bym nie pogardziła, szkoda tylko, że nie mam już w pokoju miejsca żeby ją wstawić...

Cytat:
Szkoda, że nie jestem na dzisiejszym spotkaniu Niestety cierpię teraz na brak czasu, finansów, normalnej pracy(szukam i szukam i szukam...) i weny/motywacji do pisania pracy mgr... Ale jak się z tym uporam to przybędę

Mam nadzieję, że nas wkrótce odwiedzisz. Ja tez zaczęłam się rozglądać za pracą i niestety widzę, że ciężko będzie. Na razie próbuję się załapać na staż z UE, jest sporo papierkowej roboty ale warto, bo płacą za miesiąc ok. 1600zł.

Cytat:
Wakacjuje się w domu, teraz jestem na diecie Jeżdzę na rowerze, biegam, podskakuje i ogólnie jest mi bardzo dobrze. TŻ obok, wszystko się układa. Sklepów w miasteczku mam mało, chyba że wpadam do miasta, ale tam też wybór ograniczony. Tak więc oprócz niezbędników nie kupuję NIC od 2 lipca
Zazdroszczę beztroskich wakacji Też marzę, żeby się trochę pobyczyć ale na razie nie ma na to szans

Cytat:
Oł jeee W ogóle zobaczyłam, że Joko ma sporo fajnych kosmetyków teraz.
Stary 2009-07-15, 20:43   #1627
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
piękny to jest ten pigment boski kolor
Twój róż też piękny
Niech Ci służy on fajnie wygląda z różem i szarością
Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
To chyba nie będę ryzykować z tym żółtkiem, przetestuję ten co dostałam dziś od Izy a jeśli będzie za jasny to wezmę sampla tego najciemniejszego

Oł jeee W ogóle zobaczyłam, że Joko ma sporo fajnych kosmetyków teraz.
Wezmę go na następne spotkanie, za późno przeczytałam, że Cię interesuje. Ten Soft Bronze wcale nie jest ciemny - taki jasno średni beż i raczej nie daje koloru na skórze, to raczej chodzi o tonację żółtą, różową lub beżową.

Jutro nałożę ten nowy róż i olśnię kogo trzeba mam nadzieję, że róż będzie fajny, bo bardzo mi się podoba, mamie też się spodobał. Ogólnie tyle mi kosmetyków przybyło, że aktualizację powinnam zrobić
A teraz siedzę z miodlą na strefie T i Galeniciem z jagodami na policzkach i szyi, mam nadzieję, że miodla złagodzi te krostki. Miałam taką ładną cerę i akurat teraz musiała się popsuć

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-15, 21:45   #1628
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Ale z braku (do czasu!) Ikei, nie bardzo na łódzkim rynku widze alternatywę...
Może poszukasz tak?
http://allegro.pl/search.php?sg=0&st...a+pude%C5%82ka

Cytat:
Dałabyś radę wrzucić efekt na skórze i foto samego różu?
Stary 2009-07-15, 22:12   #1629
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Mi kiedyś kufer tez wydawał się niepotrzebny, ale odkąd go mam to już nie wyobrażam sobie inaczej przechowywać kosmetyków, wszystko ma swoje miejsce, nie kurzy się i jest łatwy dostęp do każdej rzeczy. Łatwiej tez zabrać wszystko ze sobą jak się gdzieś wyjeżdża czy przeprowadza, kufer na ramię i w drogę Wcześniej trzymałam w pudełkach z Ikei ale za dużo miejsca zajmowały
Ja tam mam kilka sztuk kolorówki na krzyż, więc nic więcej niż koszyczek z Ikei mi niepotrzebne. Kiedyś były dwa pełne po brzegi, ale moja kolekcja się znacznie skurczyła i wystarcza jedno pełne do połowy, a teraz i tak większości kosmetyków nie używam i rozważam, czego dalej się pozbywać.

Obejrzałam sobie gazetkę SP i chętnie skusiłabym się na mini Aquolinę, ale nie wiem, czy dotrę do SP w najbliższym czasie, a pewnie szybko zejdą. Jakąś wielką fanką Aquoliny nie jestem, ale maleńki cukier puder (hmm... balsam? żel?) by nie zaszkodził.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 22:44   #1630
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Kusisz... Chyba sobie zamówię choć jednen, tylko który? Ciężko się zdecydować

Idę sobie poczytać Joy`a.
Ja kcem wszystkie, ma byc 8 w sumie z mydełkami obowiązkowo

A jest już nowy? to jutro muszę nabyć też
Cytat:
A ja w watku Oriflame przeczytałam niezbyt pochlebne opinie o tych żelach więc już ich nie chce Jedynie czerwony wydaje się być wart zachodu, ale poc o mi?
a co z nimi nei tak? mi zalezy na zapachu w sumie tylko a jak wodnisty to tym lepiej bo się szybciej skończy
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ech, lepiej nie

Nie zdążyłam dopisać poprzednim razem
Byłam w Kaziu, kupiłam bokserkę białą w Tally Weil, idealna jest i cieniutka i zakochałam się w takiej dłuższej koszuli a kratę tylko znów nie mieszczę się w L-ki jets boska i w sumie się zapinam na wszystkei guziki ale jednak zbyt opięta A szukałam butów i torebki. Jutro wpqdnę znów tam, zajrzę do Zary i do Promoda, może jeszcze cosik się uchowało ciekawego, bo w HM jak zwykle nic ciekawego No i oczywiście do SP- tyle rzeczy bym chciała, ż enawet nie mam siły ich wypisać

A no i jeszcze popełniłam mały grzeszek- miałam doczekać do piątku z kupnem micela Delii, tymczasem zajrzałam na bazarek i był micel Maybelline za 12 zł- no to co ja biedna miałam zrobić No ale i tak poprzedni skończyłam tydzień temu więc niejako to zakup usprawiedliwiony

Jutro czwartek- trzeba puścić lotka
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 22:46   #1631
pakosta
Wtajemniczenie

Cytat:

No wiesz, co kto lubi On na żywo wcale nie wygląda jak metalowa skrzynka, jest solidnie wykonany, są też w różnych kolorach Ale toaletką bym nie pogardziła, szkoda tylko, że nie mam już w pokoju miejsca żeby ją wstawić...
A broń boże nie czuj się urażona moją opinią Tym bardziej że widziałam na żywo taki kufer raz i był różowy I niestety, bardzo tandetny. Nie wykluczam, że te duże, porządne, to mogą wyglądać całkiem całkiem.

Cytat:
A teraz siedzę z miodlą na strefie T i Galeniciem z jagodami na policzkach i szyi, mam nadzieję, że miodla złagodzi te krostki. Miałam taką ładną cerę i akurat teraz musiała się popsuć
A Galenic z jagodami to który

Cytat:
Nooo tylko ja bym pomacać chciała

Cytat:

Obejrzałam sobie gazetkę SP i chętnie skusiłabym się na mini Aquolinę, ale nie wiem, czy dotrę do SP w najbliższym czasie, a pewnie szybko zejdą. Jakąś wielką fanką Aquoliny nie jestem, ale maleńki cukier puder (hmm... balsam? żel?) by nie zaszkodził.
Wrrrr. nie lubię Aquoliny, "wprowadzałam" ją na rynek polski, co za ustrojstwo...

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-16, 05:15   #1632
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli aparat uchwyci to nie ma problemu niedługo będę pewnie kupować nowy, więc prędzej czy później pokażę
Cytat:
Ja tam mam kilka sztuk kolorówki na krzyż, więc nic więcej niż koszyczek z Ikei mi niepotrzebne. Kiedyś były dwa pełne po brzegi, ale moja kolekcja się znacznie skurczyła i wystarcza jedno pełne do połowy, a teraz i tak większości kosmetyków nie używam i rozważam, czego dalej się pozbywać.
OSZALAŁAŚ!!!
Cytat:
A Galenic z jagodami to który
Najnowsza, Aquapulpe, udana linia

Siegfried Obermeier
Stary 2009-07-16, 06:55   #1633
isa666
Zakorzenienie

Jestem kompletnie niewyspana. O 1 w nocy była u mnie taka burza, że jak żyję to takiej nie pamiętam Grzmiało i błyskało się bez przerwy, pioruny waliły w ziemię co chwilę i na dodatek pogasły wszystkie światła. Myślałam, że umrę ze strachu Miałam wrażenie, że za chwilę jakiś piorun walnie nam w dom, nienawidzę burz

Cytat:
Ja kcem wszystkie, ma byc 8 w sumie z mydełkami obowiązkowo

A jest już nowy? to jutro muszę nabyć też

8?! No to nieźle
Joy`a mam z Evą Mendes na okładce, nie wiem czy nowy, ale potrzebowałam jakiejś gazetki na odmóżdżenie
Stary 2009-07-16, 08:15   #1634
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Cytat:

Jestem kompletnie niewyspana. O 1 w nocy była u mnie taka burza, że jak żyję to takiej nie pamiętam Grzmiało i błyskało się bez przerwy, pioruny waliły w ziemię co chwilę i na dodatek pogasły wszystkie światła. Myślałam, że umrę ze strachu Miałam wrażenie, że za chwilę jakiś piorun walnie nam w dom, nienawidzę burz
Ja odkąd mieszkam w domku to też nienawidzę burze, nie spałam całą noc bo w sypialni mam okna dachowe i jak pada to jakby armaggedon hulał
Wyłączam już wszystko co sie da, jak podczas ostatniej burzy spaliło mi komputer

Szalejecie z tymi żelami, ja mogłabym używać ostatnio tylko miętowego
Wczoraj na myjkę wylałam trochę miętowego i leśnego z Avonu, powstała cudna mieszanka
Stary 2009-07-16, 09:15   #1635
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
a co z nimi nei tak? mi zalezy na zapachu w sumie tylko a jak wodnisty to tym lepiej bo się szybciej skończy
No własnie o zapachach piszę, że takie ... nijakie ... I że tylko czerwony jest "interesujący" i ładny.

Instagram

Stary 2009-07-16, 09:24   #1636
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:

Zazdroszczę takich trochę leniwych wakacji. Chciałabym wyrwać się na parę dni na wieś do rodziny i nie robic nic poza spacerami do lasu i leżeniem z książką pod gruszą ale nie mogę sobie teraz na to pozwolić.

Cytat:
o, Hydrabio i filtry Avene -20%. kusi
Mnie też najbardziej zainteresowała część apteczna(Bioderma, Avene i LRP) Przyjrzę się dokładniej cenom i jeśli się opłaca to na coś na pewno się skuszę bo przydałby się micel i krem jakiś
A, i jeszcze zmywacz Cutex. Od kiedy przybyło lakierów do paznokci to zmywacz kończy mi się dziwnie szybko

Cytat:

Mam nadzieję, że nas wkrótce odwiedzisz. Ja tez zaczęłam się rozglądać za pracą i niestety widzę, że ciężko będzie. Na razie próbuję się załapać na staż z UE, jest sporo papierkowej roboty ale warto, bo płacą za miesiąc ok. 1600zł.

Trzymam kciuki za ten staż. Ja chcę teraz znaleść etat w szkole państwowej(te płatne ferie i wakacje itp) W sierpniu mam kurs konwersacyjny z licealistami więc zupełnie źle nie jest

Cytat:
Nawet nie jestem zaskoczona bo sama mam podobnie Używam chyba tylko 10 sztuk kosmetyków do makijażu. Pozbędę się chyba podkładów płynnych i cieni. I będę mieć czyste sumienie żeby wkrótce kupić coś nowego bo chcica powróci ze zdwojona siłą
Stary 2009-07-16, 09:27   #1637
pakosta
Wtajemniczenie

Cytat:

Najnowsza, Aquapulpe, udana linia
Hmmm.. A Soins Hydratants nie była czasem też z jagodami?
I co masz z tej linii, maseczkę?

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 09:44   #1638
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm.. A Soins Hydratants nie była czasem też z jagodami?
I co masz z tej linii, maseczkę?
Aquapulpe to właśnie nowa wersja SH
Wiele z nas kupiło takie zestawy z miniaturami: http://allegro.pl/item687545379_gale...taw_148ml.html
Stary 2009-07-16, 10:13   #1639
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Wrrrr. nie lubię Aquoliny, "wprowadzałam" ją na rynek polski, co za ustrojstwo...
Ja też specjalnie nie przepadam, ale zawsze podobał mi się zapach cukru pudru w tych kosmetykach i chyba takie mała 125 ml mogłabym mieć do wąchania za taką cenę.

Cytat:
OSZALAŁAŚ!!!
Może ale całkiem nieźle mi się z tym żyje, tym bardziej, że maluję się teraz średnio raz w tygodniu, więc wszystko by się marnowało, gdybym wciąż miała takie ilości jak kiedyś.

Cytat:
A, i jeszcze zmywacz Cutex. Od kiedy przybyło lakierów do paznokci to zmywacz kończy mi się dziwnie szybko
Mi też ten zmywacz wpadł w oko i chociaż mam pełną buteleczkę rossmannowskiego to jak będę w SP to może dokupię sobie na zapas.

Cytat:
Aquapulpe to właśnie nowa wersja SH
Wiele z nas kupiło takie zestawy z miniaturami: http://allegro.pl/item687545379_gale...taw_148ml.html
A ja nie wiem czemu, ale mój krem z tego zestawu lekko trąci czymś jakby stęchlizną i nie jest to specjalnie przyjemne. Miałam wcześniej SH i pachniał ślicznie, inne kosmetyki z tego zestawu też mają zapach w porządku, a krem nie. Beznadziejnie mi się trafiło, a kupiłabym jeszcze jeden taki zestaw na wyjazd wakacyjny, o ile się uda zrealizować plany.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-16, 11:05   #1640
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Ale z braku (do czasu!) Ikei, nie bardzo na łódzkim rynku widze alternatywę... Mnie się marzy najbardziej toaletka. Co p[rawda to w ogóle nie mój styl, ja wolę prostotę, chrom, jasne drewno albo czerń... Ale ma coś w sobie, prawda? Albo taka, szkoda, że bez lusterka. Ooooo i taka, tylko zeby tych szufladek więcej było.

Rozmarzyłam się
Oj tak, toaletki są piękne! Zawsze o takiej marzyłam!Może kiedyś sobie kupię jak już będę mieć dom, tyle, że bardziej pasowałaby mi w jakimś nowoczesnym stulu, prostych formach.

Cytat:

A ja wczoraj wróciłam po imprezie i zaraz potem była burza. Nawet nie chciało mi się wstać zamknąć okna, ale mama zamknęła.
A dziś są skutki imprezy-pół nocy nie spałam, byłam zlana potem, cały ranek było mi niedobrze i siedziałam w kiblu z głową nad sedesem, ale nic. a brzuch to mnie tak boli, że zaraz dostanę skrętu kiszek. Spałam do 11 aż obudził mnie avonowy chłopak z paczką-był dziś u mnie ostatni raz od teraz będzie kto inny. Trochę mi przeszły teraz mdłości, ale brzuch nadal boli.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 11:59   #1641
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
Ja odkąd mieszkam w domku to też nienawidzę burze, nie spałam całą noc bo w sypialni mam okna dachowe i jak pada to jakby armaggedon hulał
Wyłączam już wszystko co sie da, jak podczas ostatniej burzy spaliło mi komputer
Ja przez to, że mieszkam na wsi strasznie się boję burz. Tutaj głośniej słychać wszelkie grzmoty i widać błyskawice. Gdy jestem w mieście i szaleje burza boję się o wiele mniej

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
A ja wczoraj wróciłam po imprezie i zaraz potem była burza. Nawet nie chciało mi się wstać zamknąć okna, ale mama zamknęła.
A dziś są skutki imprezy-pół nocy nie spałam, byłam zlana potem, cały ranek było mi niedobrze i siedziałam w kiblu z głową nad sedesem, ale nic. a brzuch to mnie tak boli, że zaraz dostanę skrętu kiszek. Spałam do 11 aż obudził mnie avonowy chłopak z paczką-był dziś u mnie ostatni raz od teraz będzie kto inny. Trochę mi przeszły teraz mdłości, ale brzuch nadal boli.
Stary 2009-07-16, 14:52   #1642
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

cześć

ale miałam dzisiaj stresujący dzień

obejrzałam gazetkę SP jest parę cudeniek (zestaw Euphorii Blossom albo seria Hydrabio) ale już je mam, więc nie będę szaleć zresztą wątpię żeby ceny na Biodermę były lepsze od tych eskulapowych..

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

oł noł... zobaczyłam małe żele Aquoliny

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 15:19   #1643
Organzza
Zakorzenienie

Hej
właśnie uprałam sobie pędzle
jeja, jak ja nie lubię zapachu włosia sephorowego kabuki
Cytat:
ciekawe, czy Ci się spodobała
Cytat:
Nawet nie jestem zaskoczona bo sama mam podobnie Używam chyba tylko 10 sztuk kosmetyków do makijażu. Pozbędę się chyba podkładów płynnych i cieni. I będę mieć czyste sumienie żeby wkrótce kupić coś nowego bo chcica powróci ze zdwojona siłą
ja się będę pozbywać Vitalumiere i też nie zostanie mi żaden podkład w płynie ten niby fajny, ale już mi się tak nie podoba i przede wszystkim za ciemny (mimo, że taaaki jasny w palecie dostępnych kolorów), jakiś taki ciężki, wyglądam jak w masce.
Ostatnio starcza mi krem+filtr+puder
Double with me?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-16, 17:33   #1644
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:

Joy`a mam z Evą Mendes na okładce, nie wiem czy nowy, ale potrzebowałam jakiejś gazetki na odmóżdżenie
Burza to chyba przyszła ode mnie- tu się zaczęła po 21, akurat schowalismy się pod mostkiem kolejowym z TŻ i kolegą. I ja widziałam iskry z daleka pod sklepem a oni się smiali żebym już nei piła więcej piwa. A dziś w labie jedna babka mówi do drugiej jak to wczoraj policja zatrzymała na kontrolę jej syna naprzeciw makro i tu im piorun w lampę trzasnął- to musiało być to co widziałam A potem w nocy faktycznie była gdzieś dalej bo błyskało się tak, że nawet przez rolety i zamkniete powieki widziałam zanim usnęłam

jak z Mendes to lipcowy, na dniach będzie sierpniowy a we wtorek upiłam TS
Cytat:
No własnie o zapachach piszę, że takie ... nijakie ... I że tylko czerwony jest "interesujący" i ładny.
A tam, zapachy to subiektywna rzecz więc nie ma co się sugerować, ja wąchałam i skoro nadal na papierowej liście są wszystkei 3 znaczy ż emi sie podobały
Cytat:
Ostatnio starcza mi krem+filtr+puder
To pod filtr dajecie krem jeszcze? Ja filtr+podkład+sypki transparentny. Próbowałam filtr+puder prasowany ale robi się z tego tynk

udało mi się dziś nie zgrzeszyć kosmetycznie kupiłam wsówki w HM i 2 bluzeczki w Bershce ze ślimaczkami i biedornkami w moim ulubionym kroju- rękawki nie są z osobnyhc kawałków materiału! tylko jedna ma dziurę po tym głupim kolcu przeciwkradzieżowym i nie chcieli mi obniżyć ceny za to, mam nadzieję że da się to ładnei zacerować
I jeszcze polazłam do Tally W. na rynek za kolejnymi bokserkami bo ta wczorajsza jets boska, ale niestety nie ma więcej L-ek

I nigdzie nei widzę dla siebie butów, jedyne codzienne jakei mam to trampkowe balerinki i złote klapki - przydałyby się drugie klapki i jakies sandałki a nic mi się ni epodoba

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

A, zapomniałam- wczoraj zużyłam peeling Joaśki pomarańczowy już wyciągniety imbirkowy
No i złożyłam zamówienie w Oriflame- 3 mydełka i 3 maseczki, ale wpiszę do licznika dopieor jak MagJa da znać czy coś nie jest w nrakach

Edytowane przez rzyrafka
Czas edycji: 2009-07-16 o 17:32
Stary 2009-07-16, 17:36   #1645
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A tam, zapachy to subiektywna rzecz więc nie ma co się sugerować, ja wąchałam i skoro nadal na papierowej liście są wszystkei 3 znaczy ż emi sie podobały
Nie no, jasne. Ja nie wąchałam, ale opinie zniechęciły mnie do skombinowania skądś katalogu, a już tym bardziej do zamówienia w ciemno.

Co do burzy - u mnie tez była, z tym, ze było więcej hałasu niż deszczu. Podobno krople dwie na krzyż spadły, ale grzmoty były jakby koniec świata nastał.
Do południa było chłodno i duszno, chmury, zanosiło sie na deszcz, ale rozpogodziło sie i nadal jest dużo słońca.

Ja też pod filtr używam kremu (obecnie Hydrabio Riche) bo sam filtr mnie wysusza, zresztą nawet z kremem mam czasem ściagnietą skórę.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-07-16 o 17:40
Stary 2009-07-16, 17:41   #1646
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
To pod filtr dajecie krem jeszcze? Ja filtr+podkład+sypki transparentny. Próbowałam filtr+puder prasowany ale robi się z tego tynk
Właściwie to różnie, ostatnio daję krem, bo Aquapulpe albo Clarins Hydra Quench (czemu on tyle kosztuje ) bardzo ładnie i szybko się wchłaniają, a ja mam czas żeby posiedzieć, dać kremowi spokojnie się wchłonąć, potem dać filtr, jemu też potrzeba czasu i na to sypaniec przy większym upale pewnie świeciłabym się jak żarówka w połączeniu z kremem, ale na razie jest całkiem ok
Mi nigdy sam filtr nie zaszkodził, nie wysuszył ani nic, także solo też lubię używać i delikatnie przypudrować
Za to płynny podkład strasznie wygląda na filtrze w moim przypadku, marze się, gdzieniegdzie wyłażą bielsze fragmenty :/ nieładnie się stapia
Double with me?
Stary 2009-07-16, 18:05   #1647
rzyrafka
Zakorzenienie

A ja to cerę mam ściągniętą jedynie po umyciu

Tylko po co się tak strasznie świeci
Stary 2009-07-16, 18:25   #1648
iceflower
Przyjaciółka KWC

Ja pod filtr nakładam krem jesienią, zimą i wczesną wiosną. Latem lubię lekkie sera silikonowe, ale w tym roku nie potrzebuję. Ale ja używam treściwego filtra dla sucharków.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2009-07-16, 18:40   #1649
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pod filtr nakładam krem jesienią, zimą i wczesną wiosną. Latem lubię lekkie sera silikonowe, ale w tym roku nie potrzebuję. Ale ja używam treściwego filtra dla sucharków.
U mnie treściwy filtr nie sprawdził się solo niby taki bogaty a nie nawilżał i nie wchłaniał się dobrze...

Wmówiłam sobie, że od dziś obowiązuje mnie zakaz kupowania kosmetyków... do września Mieszkam sama a moja łazienka wygląda jakby codziennie korzystały z niej 3 osoby Cała wanna w żelach, peelingach, szamponach i odżywkach; półki przy ścianie też zapchane.
I tak mi się wydaje, że jedyną rzeczą z pielęgnacji która mi się skończy w ciągu tego 1,5 miesiąca będzie płyn do soczewek a, i jeszcze waciki...
Stary 2009-07-16, 18:57   #1650
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Wmówiłam sobie, że od dziś obowiązuje mnie zakaz kupowania kosmetyków... do września
Mi by pasowało do końca roku - spokojnie mi starczy wszystkiego, ale wiem, ze się nie powtrzymam gdy znajde nowości Ziaji do ciała (SOPOT i serię pomarańczowa) o ile zapachy mi się spodobają

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości