Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-16, 13:53   #4771
elalank
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

[QUOTE=kachula27;13281190

Elciu kochana te sprawy tez oczywiscie hihih

Trzymam kciuki za wizyty u lekarzy,ja mam dopiero za rowny tydzien w czwartek ale dzis juz bylam badanka zrobic poki tz w domku to mnie podwiozł a tak to sama bym musiala leciec przez pol miasta w te upały na czczo wiec pewnie moglo by sie nieciekawie skonczyc tym bardzoej ze juz dzis slabo mi sie robilo i dobrze ze byl ze mna tzciorek [/QUOTE]

hehe

o to mamy tak samo za tydzień USG.
Muszę przed tym jeszcze zrobić badania na toksoplazmozę, bo pewnie za tydzień dostanę skierowanie na glukozę, ale przepis sobie juz zapisałam więc nie powinno być az tak źle

Kamilla - zobaczymy co wyjdzie z tego wróżenia! Ja mam przeczucie na dziewczynkę! i tez bede za tydzień miała połówkowe USg w 22 tyg więc idziemy równo

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-07-16 o 14:02
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 14:06   #4772
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Domi
ja nie obstawiam bo moge nie trafic

co do ubranek uważam, ze kazdy kolor dziecku nalezy zakładać - no może z wyłaczeniem czerni, i nie ma znaczenia chłopak czy dziewczynka, a już nie rozumiem jak mamusie chłopców to nawet czerwonego/pomarańczowego/zółtego unikają tylko zielenie niebieskie i jakieś beże, a co chłopcy nie powinni być wesoło ubrani? ja po mojej małej mało mam ciepłych ubranek bo to inna pora roku, więc będę musiała kupic, ale mam zamiar korzystac z wszystkich ciuszków wiadomo gdyby urodził się jednak chłopak będę musiała zrezygnować z typowo dziewczęcych

ja wizyte mam dpiero za dwa tygodnie a usg pewnie pod koniec sierpnia dopiero
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 14:16   #4773
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Domi
ja nie obstawiam bo moge nie trafic

co do ubranek uważam, ze kazdy kolor dziecku nalezy zakładać - no może z wyłaczeniem czerni, i nie ma znaczenia chłopak czy dziewczynka, a już nie rozumiem jak mamusie chłopców to nawet czerwonego/pomarańczowego/zółtego unikają tylko zielenie niebieskie i jakieś beże, a co chłopcy nie powinni być wesoło ubrani? ja po mojej małej mało mam ciepłych ubranek bo to inna pora roku, więc będę musiała kupic, ale mam zamiar korzystac z wszystkich ciuszków wiadomo gdyby urodził się jednak chłopak będę musiała zrezygnować z typowo dziewczęcych

ja wizyte mam dpiero za dwa tygodnie a usg pewnie pod koniec sierpnia dopiero
No to idziemy leb w leb z badaniami. Ja tez mam nast za 2 tygodnie, a usg pewnie pod koniec sierpnia. No chyba, ze nowy lekarz bedzie chcial sprawdzic, czy wszystko ok.

Widze masz tez podobne podejscie do plci malenstwa. Ja poki co zostane mimo wszystko przy uniwersalnych krojach i kolorach, no moze ze 2 sukienki bede miec w zanadrzu. Najwyzej pozniej sie dokupi
Stary 2009-07-16, 15:28   #4774
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

No i idziemy dzisiaj na usg
No to za dzisiejszą wizytę.

A ja zadzwoniłam i umówiłam się na USG 4D na poniedziałek. Trochę się boję, ale "raz kozie śmierć"
Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
Czy Wy też macie takie niepokoje o zdrowie dzidziolków, czy tylko ja tak schizuję przed każdym badaniem?

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 15:31   #4775
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

A ja zadzwoniłam i umówiłam się na USG 4D na poniedziałek. Trochę się boję, ale "raz kozie śmierć"
Czy Wy też macie takie niepokoje o zdrowie dzidziolków, czy tylko ja tak schizuję przed każdym badaniem?
Brombusiu, zawsze. Wiec przynajmniej jest nas dwie
Stary 2009-07-16, 15:35   #4776
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Brombusiu ja tez tak mam. I to im blizej wizyty, tym bardziej sie zaczynam stresowac czy aby napewno wszytsko w porzadku:/ Dzis (mimo, ze o tym nie wspominałam) cały czas mysle o tym, ze mam dalej nisko brzuszek i czy napewno macica sie podnosi i dzidzius rozwija

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 15:48   #4777
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Brombusiu, zawsze. Wiec przynajmniej jest nas dwie
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Brombusiu ja tez tak mam.
Uff, to znaczy ze nie jestem sama

Co do niskiego brzuszka, to może Ci się tylko tak wydaje. Ostatnio Ci lekarz nie mówił, że coś nie tak, wiec dlaczego teraz miało by być inaczej.
Jutro się dowiesz i uspokoisz.

Stary 2009-07-16, 15:51   #4778
kamilla123
Rozeznanie

Ja też się strasznie denerwuję przed każdą wizytą. Położna mi już mierzy ciśnienie jak wyjdę z gabinetu, bo przed wejściem to mi zawsze ciśnienie i tętno się podnosi z nerwów Po wizycie zawsze jest ulga i radość, że z dzidzią wszystko dobrze, ale po jakimś czasie stres znowu wraca, czy aby na pewno wszystko w porządku (czy nie za mało się rusza, czy dobrze rośnie, etc. etc.) Za tydz. wizyta więc na jakiś czas się uspokoję.

Domi - mi leci teraz 21 tydz i też mam nisko jeszcze brzuszek. Rano jak się obudzę i położę na plecach to wystaje taka śmieszna "kulka" i na moje oko dno macicy raczej nie jest jeszcze wyżej niż na wysokości pępka.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

O!!! Mamusie marcowo-kwietniowe już się pojawiły
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 16:01   #4779
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Karenina, czekamy na relacje po usg
Bedzie bedzie...

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Kamila fajnie ze odrazu kobietka przypadła Ci do gustu,trzymam kciuki za usg i koniecznie daj znac co u dzidziolka Waszego słychac,moj dzis kreci sie niesamowicie a pamietam jak narzekalam ze jeszcze nic nie czuje to teraz mam za swoje hihih.....

Moj synek tez ma ADHD plodowe...potrafi tak mnie skopac czasami... a zwlaszcza w nocy jak chcialabym spac...

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Co do 3/D i 4/D to u mnie kosztuje 200zł i gin mi mówił, że to rzeczywiście bardziej taki bajer, którym można się u cioci na imieninach pochwalić Więcej jest warte i więcej diagnostycznie wnosi zwykłe 2D. Ja się jeszcze cały czas zastanawiam czy zrobić, bo może i trochę kosztuje, ale z drugiej strony to pamiątką na całe życie.

Ja tez szczerze mowiac nie chcialam robic usg 4D i pomysl byl mojego tz'ta zeby jednak robic i...naprawde bylo super! Niesamowite przezycie, mamy piekny filmik i moje malenstwo dalo sie pieknie obejrzec...
Czesto sobie ogladam...

Cytat:

Ja jakos nie schizuje...moze to dlatego, ze moje male daje o sobie znac tak czesto, ze wiem, ze jest ok?
Przed polowkowym troche mialam stresa czy wszystko dobrze sie okaze, ale poza tym za kazdym razem bardziej mysle o tym, ze znow zobacze mojego skarba...

Cytat:

Super !!

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 16:06   #4780
gucia6
Zakorzenienie

Domi, wkrotce bedziesz miala taki brzusio, ze bedziesz sie zastanawiac kiedy i jak on taki wyrosl. Mi przez ostatnie 2 tygodnie baaardzo wyskoczyl
Stary 2009-07-16, 16:22   #4781
nedzia
Raczkowanie

czesc mamusie
u mnie dzis gorąco..w nocy burza a teraz wszystko paruje i nie da sie wytrzymac.
Malinko, wystraszylas mnie tymi badaniami, ciekawe czy wszyscy tak mają ze słabo się robi po tym
Kachula czy tobie tez zrobilo się słabo po tym "magicznym" napoju?
A tak wogole ja mam wizytę dopiero 28 lipca więc jeszcze kuuupa czasu i nie mogę sie doczekac, ale przy nastepnej wizycie chyba bede miec robione te badanie na glukoze bo juz cos gin mi o tym wspominał.
nedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 16:45   #4782
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Widziałam właśnie ostatnio się zastanawiałam, dlaczego nowego wątku jeszcze nie ma

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Ja jakos nie schizuje...moze to dlatego, ze moje male daje o sobie znac tak czesto, ze wiem, ze jest ok?
Wiesz co, ja też czuję codziennie, właściwie to każdej godziny w ciągu dnia Mały daje mi znaki. Ale ja się martwię o jego serduszko, czy mózg się dobrze rozwija, czy nerki zdrowe, czy będzie słyszał i widział
Zdaję sobie sprawę z tego, że to trochę głupie, zwłaszcza, że jak na razie wszystko jest w porządku. Ale o tym tak naprawdę przekonam się dopiero jak Misiek przyjdzie na świat, do tego czasu niestety tak do końca nie uda mi się wyzbyć tego niepokoju

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2009-07-16 o 16:55 Powód: literówka
Stary 2009-07-16, 17:00   #4783
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam właśnie ostatnio się zastanawiałam, dlaczego nowego wątku jeszcze nie ma

Wiesz co, ja też czuję codziennie, właściwie to każdej godziny w ciągu dnia Mały daje mi znaki. Ale ja się martwię o jego serduszko, czy mózg się dobrze rozwija, czy nerki zdrowe, czy będzie słyszał i widział
Zdaję sobie sprawę z tego, że to trochę głupie, zwłaszcza, że jak na razie wszystko jest w porządku. Ale o tym tak naprawdę przekonam się dopiero jak Misiek przyjdzie na świat, do tego czasu niestety tak do końca nie uda mi się wyzbyć tego niepokoju
A tak btw, czemu nie dacie synusiowi na imie Michal. Wtedy Misiek zostanie na zawsze
Stary 2009-07-16, 17:03   #4784
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
ja niestety dopiero 11 sierpnia... tyle czekania.
Ja mam wizytę 5 sierpnia, ale lekarce coś się pomyliło ostatnio, i zamiast za 4 tygodnie zapisała mnie za 5 i to zwykla wizyta, a kiedy usg? jak to już będzie mój 20 tydzień????

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
Moja lekarka doradziła mi na połówkowe zebym przyszła do niej na 2d, zdjęcie dostanę i badanie jest za darmo bo chodzę państwowo, a u szczupłych jest dobrze wszystko widać i żebym nie płaciła za 3d narazie bo to jest tylko bajer, Jedynie jak będzie miała jakieś wątpliwości to żebym wtedy poszła. I coś takiego mi pasuje, tym bardziej że badanie 3d kosztuje 260zł, a kalkulując to w tej cenie mogę kupić np łózeczko z pościelą. Zdania czy 3d jest lepsze czy nie są podzielone u moich koleżanek jedne mówią że strata kasy inne że wszystko widać dokładnie jak bedzie wyglądac dziecko. hmm najwyzej przy drugim dziecku zrobię 3d

też wyczekuję kopnięć pierwszych ... narazie takie bulgotki, albo jakby cos przepłyneło czy musnęło od środka. i też z wieczorka albo jak się najem
Ja to już umieram z niecierpliwości, żeby były jakieś kopniaczki a na razie to nawet bulgoty nie bardzo
A jeśli chodzi o 3d, to ja mimo ceny chyba zrobię - myślę, że przede wszystkim dla dzidziusia. To musi być super - tak móc się obejrzeć w brzuszku mamy!!

Cytat:
Tez mi sie wydaje, ze bedzie dziewczynka choć wszyscy mi wróża chłopca. Nawet jedna kolezanka tak mnie ciagle poprawiała, jak się z nia widziałam. Zawsze zmieniała rodzaj żenski na męski i mnie poprawiaTeraz z nia tylko na gg gadam, ale jutro będzie zaskoczona jak jednak okaże sie, że nie ma USG w oczach
A masz preferencje co do płci, czy wszystko jedno? Bo nie wiem, za co kciuki trzymać)

Cytat:

Cytat:
Brombusiu ja tez tak mam. I to im blizej wizyty, tym bardziej sie zaczynam stresowac czy aby napewno wszytsko w porzadku:/ Dzis (mimo, ze o tym nie wspominałam) cały czas mysle o tym, ze mam dalej nisko brzuszek i czy napewno macica sie podnosi i dzidzius rozwija
Jesu, dzisiaj to akurat totalnie mnie wzięło na lęki. W przeciwieństwie do większości z was ja właśnie nic nie czuję, i dzisiaj to w ogóle mam wątpliwości i chcialabym jakkolwiek się upewnić, że wszystko w porządu i w ogóle. Pewnie ten lęk jest początkiem w ogóle lęku, który całe życie nam będzie towarzyszył o dzidzie... nawet jak to będą już duże dzidzie...

A mnie znowu głowa boli - ostatnio prawie codziennie(((

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12

Edytowane przez belladonna78
Czas edycji: 2009-07-17 o 09:44
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 17:05   #4785
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
A tak btw, czemu nie dacie synusiowi na imie Michal. Wtedy Misiek zostanie na zawsze
Michał to bardzo piękne imię jest. Ale moja Mama wpadła na to wcześniej i tak ma na imię mój brat

Stary 2009-07-16, 17:30   #4786
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Michał to bardzo piękne imię jest. Ale moja Mama wpadła na to wcześniej i tak ma na imię mój brat
To daj imie po bracie. Nie zaszkodzi. A jak bedziesz wolala Michala, to obydwoje beda sie obracac. Ja mam tak z bratowa .
Stary 2009-07-16, 17:47   #4787
fruzia01
Raczkowanie

a my dzisiaj skończyliśmy 22 tygodnie
w poniedziałek idziemy do pana doktora pooglądać małego, na zwykłym sprzęcie 2d; zdjęcia 3d to świetna pamiątka, ale baaaardzo droga, więc rezygnujemy

przy okazji pochwalę się wam, że kupiłam w tym tygodniu trochę ciążowych ciuszków na allegro, m. in. sukienkę ciążową; i dopiero w niej widać jaka wielka ciężarówka ze mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22tydz.jpg (131,4 KB, 47 załadowań)
fruzia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 17:58   #4788
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fruzia01 Pokaż wiadomość
w poniedziałek idziemy do pana doktora pooglądać małego, na zwykłym sprzęcie 2d; zdjęcia 3d to świetna pamiątka, ale baaaardzo droga, więc rezygnujemy

przy okazji pochwalę się wam, że kupiłam w tym tygodniu trochę ciążowych ciuszków na allegro, m. in. sukienkę ciążową; i dopiero w niej widać jaka wielka ciężarówka ze mnie
Jaka tam wielka? Poprostu ponetna
Bardzo ladna sukieneczka. Widac,ze przyjemny material
Stary 2009-07-16, 18:33   #4789
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
To daj imie po bracie. Nie zaszkodzi. A jak bedziesz wolala Michala, to obydwoje beda sie obracac. Ja mam tak z bratowa .
E tam, ale ja chciałabym być troszkę oryginalna, a nie tak zgapiać po Mamie

Cytat:
Nie grzesz kobito boś bardzo zgrabna
A sukienka bardzo fajna
Jak Ty jesteś wielka ciężarówka to ja chyba wyglądam jak tir z naczepą

Właśnie wróciłam z lumpka, kupiłam sobie dwie tuniki, chciałam jakąś sukienkę odcinaną pod biustem, coby się brzuch mieścił, ale jak na złość były tylko albo za duże albo za małe
No cóż, chyba zapoluję na allegro.

Stary 2009-07-16, 18:59   #4790
malina81
Zadomowienie

Cytat:

Fruzia wyglądasz ślicznie a sukienka baaardzo ładna i delikatna

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez nedzia Pokaż wiadomość
czesc mamusie
u mnie dzis gorąco..w nocy burza a teraz wszystko paruje i nie da sie wytrzymac.
Malinko, wystraszylas mnie tymi badaniami, ciekawe czy wszyscy tak mają ze słabo się robi po tym
Kachula czy tobie tez zrobilo się słabo po tym "magicznym" napoju?
A tak wogole ja mam wizytę dopiero 28 lipca więc jeszcze kuuupa czasu i nie mogę sie doczekac, ale przy nastepnej wizycie chyba bede miec robione te badanie na glukoze bo juz cos gin mi o tym wspominał.
Nedzia nie stresuj sie- ja jak robiłam to badanie w ciązy z Kubą to nic mi sie nie działo wiec nie ma jakiejś reguły...A wiesz dzisiaj dość duszno było od rana i może to też jakoś wpłynęło...

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Ja wizyte mam we wtorek i tez zawsze sie stresuje przed wizytą i w sumie "zaraz" po wizycie wracają obawy czy nadal wszystko jest dobrze Ale to chyba większość z nas ma taki niepokój. Mi do tego wszystkiego dochodzi jeszcze obawa jak to bedzie z dwójką dzieci Ale muszę powiedzieć że póki co to Kuba bardzo "dojrzale" przyjmuje wiadomości ze bedzie miał braciszka. Czesto przytula się do mojego brzucha, trzyma rączke czekając na "kopniaka", jest bardzo ostrożny i przekochany Mam nadzieje ze ten czar nie pryśnie z chwila pojawienia się "młodego" w domu
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 19:18   #4791
2befree
Raczkowanie

Ja też dołączam się do "lękających" się mam Stresuje się przed każdym wejściem do ginekologa - czy na pewno wszystko będzie ok, czy dzidziuś rozwija się prawidłowo itd.

Poza tym często się martwię jak sobie poradzę z nowymi obowiązkami, czy będę umiała zaopiekować się tą małą istotką. Już chyba ze 3 razy śniło mi się karmienie piersią i dopiero w ostatnim śnie odniosłam w tej kwestii sukces hehe, wcześniejsze sny to były horrory.

Z drugiej strony coraz częściej zdarza mi się myśleć, że już bym chciała, żeby dzidzia była na świecie, żebym mogła się nią cieszyć, uczyć, pokazywać świat...
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 19:39   #4792
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam mamuski!!!

Ja tylko pwadlam sie przywitac, widze ze now mam pelno zalegosci, strasznie sie rozpisalyscie, ale to dobrze bede miec co czytac w wolen chwili

U mnie poszukiwania auta ciag dalszy, to straszne jak teraz ciezko jest kupic jakies fajne autko, same takie zgroby

Pozdrawiam wszystkie

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 19:46   #4793
kachula27
Zakorzenienie

ja tez tak mam z tymi wizytami,mam co 4 tygodnie a juz 3 tygodnie przed wizyta sie martwie czy wszystko dobrze,tak do tyygodnia po wizycie jestem spokojna ale pozniej sie zaczyna i włacza sie jakas zamartwiajka

My wlasnie sobie wrocilismy z jeziorka,wczesniej bylam odebrac wyniki no i zelazo ponizej normy wiec pewnie 2x dziennie tableteczka bedzie fuj ale jak trzeba to trzeba
Krzywa cukrowa w porzadku na szczescie

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 19:51   #4794
mamrotka
Wtajemniczenie

Hej mamusie

Daaawno mnie nie było tu ale jestem strasznie zabiegana, praca, remont i td.

Chciałam wam powiedziec że z dzieciątkiem wszystko dobrze,w poniedziałek mieliśmy USG i okazało się że prawdopodobnie będziemy mieć córę ale dzidzia jest baardzo ruchliwa więc wszystko jest jeszcze do potwierdzenia chociaż kobitki które chodza do gin mówią że w tej kwestii nigdy sie nie myli .

Gratuluję synusiów i córeczek I niech nam rosna zdrowe

Pamiętam jak jeszcze jakis czas temu wyczykiwałam kiedy dzidzia zacznie kopać ,a teraz to mam takie jazdy że hoho mała mnie nie oszczędza i kopie kiedy jej się chcę ale przeważnie najintensywniej to wieczorem i rano jak ja kocham kiedy ona to robi

Teraz boję się testu z glukozą, ja wcale cukru nie używam i chyba zwymiotuję na wszelki wypadek zmałpuję przepis brombusi z cutrynka i termosem

I mam pytanie mamusie, czy któraś z Was męczy się z opuchlizną? chodzi mi o zatrzymanie wody w organiźmie Mi strasznie puchną dłonie i stopy od jakiegos tygonia Czy jest jakaś rada na to?

Buziole
Stary 2009-07-16, 19:59   #4795
domi7ks
Zakorzenienie

Mamrotko w takim razie zaznaczam Cie na rózowo a co do opuchlizny to wydaje mi sie, że musisz o wiele więcej pić, nawet na siłe

Belladona chyba skłaniam sie ku dziewczynce bardziej, choć wczesniej było mi to obojetne

Fruzia jak na moje oko to szczupło i ładnie wygladasz

Kachula super, ze cukier w porzadku

Gucia a może nowe fotki brzusia tak, co?

Ja wróciłam do domku, tam na mieszkaniu nie jeste potrzebna. Wczesniej bylismy po farby z tesciem i wymienic zlwe, bo okazalo sie, że kupilismy wpuszczany a nie naszafkowy. I trzeba było dopłacic 40 zł Musze powiedziec, że tesciu mnie pozytywnie zaskauje, bo pomaga tz i dodatkowo nas wozi i doradza i nawet sie tak nie wtraca, tylko tak doradza pozytywnie bez wciskania. Poza tym zorbil nam taka półke we wneke więc ma plusa u mnie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 20:26   #4796
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
I mam pytanie mamusie, czy któraś z Was męczy się z opuchlizną? chodzi mi o zatrzymanie wody w organiźmie Mi strasznie puchną dłonie i stopy od jakiegos tygonia Czy jest jakaś rada na to?

Jesc ryz, bo on pochlania ten nadmiar wody....

Kochane, my juz po wizycie i u malego wszystko dobrze...
Jest ulozony grzecznie glowka w dol juz
Szyjka macicy jest ok, nie za krotka ani nic...

Umowilam sie na wtorek na badanie cukrzycy i za 3 tygodnie na kolejna wizyte tym razem z badaniem ktg czy cos takiego...

My wlasnie idziemy na kolacje ze znajomymi a potem na nasza miejska sztuczna plaze przy rzece potanczyc salse...oczywiscie bez wiekszych szalenstw, ale troche juz sie stesknilam za salsa wiec...

Do jutra

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Ja wróciłam do domku, tam na mieszkaniu nie jeste potrzebna. Wczesniej bylismy po farby z tesciem i wymienic zlwe, bo okazalo sie, że kupilismy wpuszczany a nie naszafkowy. I trzeba było dopłacic 40 zł Musze powiedziec, że tesciu mnie pozytywnie zaskauje, bo pomaga tz i dodatkowo nas wozi i doradza i nawet sie tak nie wtraca, tylko tak doradza pozytywnie bez wciskania. Poza tym zorbil nam taka półke we wneke więc ma plusa u mnie

No to plusik dla tescia

Domi, zmien mi prosze mojego skarba na Andre juz ostatecznie..
.

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 20:34   #4797
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc Mamusie

Malinko Kasiu to jak dla mnie najgorsze badanie w ciazy macie za soba ja jak mialam to badanie w ciazy z Adikiem to po po pierwszej godzinie po glukozie po pobraniu krwi musialam isc do toalety a ze trzeba bylo isc na inne pietro to zemdlalam z drodze i zwymiotowalam.. dobrze ze tz byl ze mna..
teraz mam nadzieje ze bedie lepiej

Brombusiu ten pajacyk jest przeslodki

Fruziu ale pieknie wygladasz w tej sukience

Mamrotko ogranicz sol do minimum.

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 20:51   #4798
elalank
Zadomowienie

Zamartwianie się o dzieci jest wpisane w rolę Mamuś, tak po prostu już jest. Chyba teraz dopiero zrozumiemy nasze mamy, które wciąż nam "truły" , a to załóż czapkę, wypij syropek,zjedz coś, itp itd

fruzia- piękna sukienka i Mamusia oczywiście

brombusia - jak ja bym chciała umieć kupować w lumpkach..., nie mam do tego cierpliwości

mamrotka - mi też puchną nogi, zwłaszcza na taka pogodę-duchotę,ech... jeszcze nic nie wynalazłam co może pomóc (skutecznie)

karenina - tylko nie szalej za bardzo na tej salsie

Miłego wieczorka Mamusie
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 21:04   #4799
katekatee
Zadomowienie

Witam. My dziś z Wikim 25tc zaczynamy I póki co kończymy przygodę z sesją Egzamin zaliczony, było ciężko bo pan Dr nikogo nie traktował ulgowo nawet jedna dziewczyna wyszła od niego z płaczem i nawet fakt że miała końcówkę zagrożonej ciąży na nic nie pomógł i pan Dr zaprosił ją w styczniu i dał ndst Myślałam że ludzie są bardziej wyrozumiali a tu proszę. Ale ja cięsze się że w końcu mogę odpocząć i cieszyć się ciążą, słoneczkiem i wolnym Jutro idę na glukozę, widzę że nie będzie zbyt apetycznie A potem o 16 do gina podglądnąć małego.
Cytat:
Mnie się podobają faceci w różowych koszulach, zwłaszcza bruneci
Wczoraj widziałam takiego chłopaczka 2-letniego w różowej koszulce polo i też fajnie wyglądał, ale po prostu wydaje mi się że niemowlaczek w różowych śpioszkach będzie się każdemu wydawał dziewczynką i musiałabym potem tłumaczyć, że jednak nią nie jest
Co do ubranek to macie racje, niemowlaczek w różowym = dziewczynka a w niebieskim=chłopiec. Ale jak mój Wiki podrośnie to tatuś mu napewno zakupi jaką różową koszulę bo sam takową posiada
Ja również mam kolekcję ubranek w rozmiarze 68-74 głównie dla chłopczyka, bluzy z kaputrkiem, męskie sweterki. Jakby się okazało że Wiki jest jest Wiktorią to nie wiem w co ja by ją ubrała

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
czesc Mamusie

Malinko Kasiu to jak dla mnie najgorsze badanie w ciazy macie za soba ja jak mialam to badanie w ciazy z Adikiem to po po pierwszej godzinie po glukozie po pobraniu krwi musialam isc do toalety a ze trzeba bylo isc na inne pietro to zemdlalam z drodze i zwymiotowalam.. dobrze ze tz byl ze mna..
teraz mam nadzieje ze bedie lepiej
O kurcze mam nadzieje że ja nie zemdleje bo jadę na ten test sama bo tż będzie po nocce.

Życzę udanego wieczora.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 21:09   #4800
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
O kurcze mam nadzieje że ja nie zemdleje bo jadę na ten test sama bo tż będzie po nocce.
.
musisz unikac wysilku najlepiej usiasc gdzies kolo okna i tak siedziec 2 h bedzie dobrze

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości