|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Dzięki
Cytat:
i teraz znalezienie czegoś interesującego nie zajmuje mi wiele czasu.Właśnie sobie jem truskawki i tak myślę, że to już jedne z ostatnich w tym roku
|
|
#4802 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane mamusie!
![]() Ja tylko na chwilkę, bo zaraz idziemy spać, bo jutro z rana nad morze wyruszamy, więc zamelduje się dopiero w poniedziałek. U lekarza wszystko dobrze, przytyłam 3,5 kg od ostatniej wizyty :/ ale w tym mała 500 gram, więc mam nadzieję, że teraz już spokojniej mi pójdzie, bez takich skoków wagi, zwłaszcza, że to moje pierwsze kg bo cały czas stałam w miejscu. Nie dowiedzieliśmy się czy Alicja jest nadal Alicją, bo nie miałam robionego dziś USG, ale pani doktor była pewna, że jak ostatnio były dwie kreseczki to nic tam się nie rozwinie. USG połówkowe mam na początku sierpnia. Brombusiu mogę Ci polecić kiążki Trudi Canavan lub Licii Troisi, czytałam ich serie ostatnio i jestem pod dużym wrażeniem. Miłego weekendu mamusie!
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalilam tescia przed chwila a za jakis czas (jak juz w domu bylam) dzwoni Tz i mowi ze tesciowa przyszla. i ona tam tak siedzi, nie wiem po co. Co nadzoruje w naszym mieszkaniu?
w kierowniczke sie bawi czy co?ale jestem zła tym bardziej ,ze tz teraz nie moze zazdwonic do mnei spokojnie pogadac:/
|
|
|
|
#4804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie przejmuj się, przecież TŻ tam jest, więc dopilnuje żeby Ci mieszkania sama nie urządzała. Może była ciekawa jak Wam remont idzie?
|
|
#4805 |
|
BAN stały
|
Dorby wieczor dziewczyny
![]() ja wpadam do was...hehe jak narazie ejstem na 148 stronie....heeh ![]() ale nadrobie spokojnie... pisze od kolerzanki z pokoju naszego szpitalnego....dobra dizewczyna.... lezy razem ze mna z blizniakami-jak narazie jest w 13 tyg.wiec za nia tez trzymajcie kciuki... Dziekuje ze trzymacie za mnie kciuki.,.... widze ze DOMi przejela mąm liste..... ![]() Szkoda dziewczny ze nie moge byc...z wami na biezaco.... ![]() U nas....to wsumie po stremu...wsumie sie troszke sie poleprzylo....w sensie fizycznym....bo w sensie psychicznym to juz wariuje.... Mam DOSC: -szpitala -lezenia -placzow lamentow innych kobiet i wiele innych rzeczy zwiaznym ze szpitalem...... co dobre to to ze mozliwe ze w 2 polowie sierpnia zebym miala sokczone 27 tc...jak naarzie elci mi 23tc... wyjde...ze szpitala ale wiecie nic nie wiadomo.... jak narazie ejszcze ostaecznej decyzji co do imienia nie mamy...... ostanio podba mi sie Koridan..... NO to ja ide czytac dalej..... buziaczki kochane....
Edytowane przez dudziakowa Czas edycji: 2009-07-16 o 22:32 |
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie łaziła tam...jutro bede kładzione panele, ja w tym czasie ide do lekarza a ona tez ma przyjśc
Dudziakowa wspólczuje Ci a co do listy to jak chcesz to mogę sie nią nie zajmowac... Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-16 o 22:32 |
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Dudziakowa kochanie trzymamy kciuki za Ciebie i za Twoją koleżankę, tę z bliźniakami
Nawet nie potrafię sobie wyobrazić, jak Ci musi być ciężko ![]() Najważniejszy teraz jest Twój synek ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- A jeśli chodzi o listę, to nie gniewaj się proszę. Doszłyśmy po prostu do wniosku, że masz teraz ważniejsze rzeczy na głowie. Ja zmykam do wyrka Spokojnej nocy życzę wszystkim Mamusiom
|
#4808 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Nie spoko Domi...tak sobie zartuje z ta lista.....i tak zaraz bedzie 2 watke i bedzie inna musia do listy....wiec.... ja przynajmniej was zapisywalam hehe a to bylo bardzo mile zajecie...ide spac...jutro naprawie liste |
||
|
|
|
#4809 |
|
Raczkowanie
|
Jejku, nie zaglądałam tu przez 2 dni a tu tyle stron
Najpierw musialam nadrobić zaległosci i teraz dopiero mogę pisać ![]() Brombusia, Malina, Gucia, Kamilla123 DZIĘKUJĘ Wam kochane za słowa pocieszenia Naprawdę się bałam, że to obniżone łożysko to cos złego, ale dodałyście mi otuchy i teraz wiem, że muszę spokojnie czekać do następnej wizyty, bo łożysko jeszcze może się podnieść. Poza tym tak jak mi doradziłyście - teraz bardzo dużo wypoczywam, jestem ostrożna i wierzę że będzie dobrze Jeszcze raz wielkie dzięki Carolans pytałaś o kremy zapobiegające rozstępom... ja podobnie jak większość dziewczyn używałam tylko oliwki (johnsona) - w moim przypadku do końca 3 miesiąca. A od 6 tygodni używam kremu PHARMACERIS M zapobiegający rozstępom (taka jest pełna nazwa kremu). Krem jest dostępny tylko w aptekach, o pojemności 150 ml i kosztuje ok. 32-34 zł. Ja smaruje brzuch codziennie wieczorem i jeszcze nie zużyłam całego opakowania, więc wydaje mi się, że jest dosyć wydajny. Skóra jest mięciutka, nawilżona i nie swędzi. Mogę go szczerze polecić ![]() A teraz kładę się spać, bo już bardzo późno i tu już nikogo nie ma... |
|
|
|
#4810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a może twoja gin też jedzie na wakacje? |
|
|
|
|
#4811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dudziakowa miło Cię widzieć
Domi ja ze swoja nie mieszkałam tylko u siebie a ona zawszw potrafi coś powiedzieć, remontowaliśmy łazienkę i kuchnię to się nasłuchałam, jak można położyc niebieskie płytki w kuchni, które notabene bardzo mi pasowały do mebli, w pokoju Taty jak żył jeszcze pomalowalismy na niebieski delikatny pastel - to jej się tez nie podobało, o tym, ze mam ładną łazienkę to się dowiedziałam od osób trzecich jak im opowiadała Ja tez używam tego kremu co Madziq i jestem zadowolona a mam napiętą skóre na maksa bo małe tak mi na górze siedzi
|
|
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jesczez jakby mi doradzała w kolorach to... zreszta wszystko przede mna, bo jak dzis tam pojde obczajke zrobie i zobacze czy i na jakim etapie jest wtrącanie![]() A pamietacie ze my z Tz nieodzywamy sie do rodzenstwa Tz?juz prawie 3 mies. A wczoraj Tz siostra wchodzi do kuchni i do mnie:czesc ![]() ![]() ![]() nie chce tego jej czesc i odzywania, tyle nerwów zjadłam na poczatku ciazy a teraz nagle mam sie godzić?:/ Ja sie smaruje codziennie olivka Hipp, moim zdaniem skóra jest maxymalnie nawilozna. Zreszta słyszałam, że olivki sa najlepsze. Ta olivka kosztuje około 10 zł a jest strasznie wydajna, bo ja sie smaruje nia juz codziennnie od 3ech mies a wcale mi sie nie kończy. Wiadomo, ze tylko brzuch i uda. Acha dziewczyny smarujcie też uda po wewnetrznej stronie, bo mi kilka kolezanek mówiło, ze omijało to miejsce i tam sie zrobiły rozstepy.... Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-17 o 09:47 |
|
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczeta.
Ale zescie naklikaly od wczoraj ![]() Dudziakowa, fajnie, ze dajesz sie slyszec. Badz wytrwala, jeszcze troche poswiecenia i synus bedzie z wami. POzdrow tez kolezanke z sali, zeby trzymala sie z maluszkami. Domi, fotki brzuchola pewnie zrobie w przyszlym tygodniu ![]() Kate, jesli Wiki okaze sie byc Wiktoria, to ubierzesz ja w to samo, tyle, ze przyczepisz do czapeczki motylka, za rozowa kokardke Mamrotka, Elalank, Zgadzam sie z tym co pisaly dziewczyny. W walce z obrzekami pic wiecej wody i ograniczyc sol. Dodatkowo dodam, ze wrto stosowac ziolka. Juz kiedys pisalam o tym, ale podam jeszcze raz. Najlepiej przejdzcie sie do zielarskiego i kupcie pokrzywe, nagietek, koniczyne, lawende, kwiat dzikiego bzu, kore brzozy i dzika roze i hibiskus do smaku. To wymieszajcie po jakies 3 lyzki (lawendy tylko 1) w duzym sloju Wszystkie te ziolka sa bezpieczne w ciazy, ale wiadomo, wszystko z umiarem ![]() I unikajcie tez lukrecji, bo zatrzymuje wode w organizmie. Tak pisalyscie o tej glukozie i zaczynam miec nerwa. Mam nadzieje, ze nie zaslabne, bo jade potem samochodem. A jak bede sie zle czula to poprosze o zaswiadczenie do pracy, ze nie jestem w stanie danego dnia przyjsc. Domi, tesciowa sie nie przejmuj. Jak jej nie bedzie to i tak zrobisz wszystko po swojemu. Jakis czas temu moja mama byla taka dla mojej bratowej i zaczela przestawiac im wszystko w kuchni po swojemu. Jak wyjechala to wrocil do nich porzadek i przy kolejnej wizycie byl spokoj ![]() A jesli tesciowa bedzie sie upierala, to w koncu bedzie musiala sie przyzwyczaic, ze ty i tz jestescie panami waszego domu.
|
#4814 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie w piątkowy poranek!
Dudziakowa- cieszę się, ze się odezwałaś!!! Domi - nie denerwuj się, choć wiem, ze może być trochę upierdliwe, jak teściówka naloty robi, ale może jej minie, jak juz się urządzicie! Ravenne - miłego wypoczynku nad morzem!! A ja miałam dziś dziwny sen, miałam cc w tym szpitalu gdzie gbur robił mi usg (już mam koszmary z nim związane) i patrzyłam na dziecko i wcale nie czułam do niego miłości Dobrze, że dzis juz weekend, i jeszcze z 1,5 miesiąca i zacznę porządne przygotowania na przyjęcie nowego członka rodziny (pójdę wreszcie na L4) A dziś wyczytałam tez że dzidzia w 22 tyg (który jutro zaczynam) ma juz ok 19-20 cm, niewiarygodne!!! Aż wzięłam do ręki linijkę zeby sprawdzić ile to faktycznie jest |
|
|
|
#4815 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi my teraz tez mieszkamy sami
moi rodzice już nie żyją ale oni nigdy mi się nie wtrącali, zresztą to ja wybierałam różne rzeczy nawet meble jak były jakieś zmiany, a tesciowa gada ja się wnerwiam a i tak robię tak jak chcę, bo tak naprawdę to wicznie słysze krytykę, nawet jak jej się coś podoba to mi tego nie powie bo jeszcze obrosnę w piórka Gucia z nieba mi spadłaś z tymi ziołami bo właśnie miałam szukac ale już nie muszę, ja miałam zawsze tendecje do puchnięcia, z Iza byłam napompowana, jak sie mała urodziła to nie mogłam uwierzyć, ze ja mam tak szczupłe nogi i rece jak mi opuchlizna zeszłą, a teraz dodatkowo jest ciepło to dla mnie koszmar bior leki ale to mało, kiedyś poszłam do lekarza własnie w lecie z obrżekami co mam zrobic, zaznacze, ze wyniki były dobre, a on do mnie, ze mam mniej pić wody |
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Pójde dzis na obczajke na mieszkanie po wizycie u lekarza i zobacze jak się maja sprawy.
A cisneinei mi podniosło to, jak Tz mi zadzwonil wczoraj wieczorem, że tsciowa chce przyjsc z Tz siostra ( z ta, która sie nie odzywamy) Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-17 o 10:05 |
|
|
|
#4817 |
|
Raczkowanie
|
cześć Mamunie
Dudziakowacieszymy się ze sie odezwałas, życzymy ci dużo wytrwałości a jak już sie Dzidek urodzi to pewnie wynagrodzi ci te cieżkie chwile w szpitalu Co do tej glukozy to niezle się nakręciłam, teraz ciągle o tym myślę. Juz bym chciala miec to za sobą |
|
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od dzis za 4 tygodnie bede juz przeprowadzona i na stale z tz
|
|
#4819 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie. Ja już po glukozie. Nie było tak źle, miksturę przygotowała mi Pani w laboratorium, powiedziała że dała maksymalną możliwą ilość wody żebym mogła to wypić ale za to nie mogłam już się wiecej napić przez następną godzinę. Siedziałam sobie tak jak radziłyście cały czas na krzesełku pod oknem, trochę mi było słabo ale wytrzymałam. Wynik będę miała o 15.00 mam nadzieje że będzie ok.
Cytat:
Moja jest ok, dopóki za dużo nie mówi A o wyoborach kolorów, firan itp. też się nasłucham ale staram się nie komentować Ogólnie myślę że może być gorzej, także dziewczynki grunt to się nie przejmować![]() A i też używam tego kremu na rozstępy i dodatkowo tego na biust też jest fajny Cytat:
A co do glukozy to jak wyżej pisałam, nie taki diabeł straszny. Grunt to ciągle siedzieć i najlepiej przy oknie. Wtedy powinno być ok. U mnie dziś bardzo ciepło więc idę na leżaczek opalić to moje białe ciało |
||
|
|
|
#4820 |
|
Wtajemniczenie
|
a może z tym snem Eli jest tak, ze ona się podświadomie po prosu boi, ze nie będzie kochać? nie wiem, ja Izę kochałam jak tylko się dowiedziałam o tym, ze jestem w ciąży, nie zastanawiałam się czy z czasem kocham ją bardziej po prostu ją kocham, tak jest tez z tym maleństwem, jedno czego się boję to to, ze jak się pojawi małe to Iza może się poczuć odepchnięta, wiadomo, inaczej będą traktowane z racji wieku, ale poradzę sobie bo jak nie ja to kto?
|
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam szanowne Mamuśki
![]() Już piątek Niby powinno mi być wszystko jedno, bo i tak do pracy nie chodzę, ale w weekendy zawsze mi TŻ jakieś rozrywki organizuje Może wyruszymy znowu na jakąś wycieczkę ![]() Cytat:
Domi, może teściowa wcale nie ma złych zamiarów? Może wręcz jej głupio, że przedtem tak zareagowała i chce to jakoś wynagrodzić, wiadomo na swój sposób. Musisz wziąć pod uwagę że to matka Twojego ukochanego, nie stawiaj go między młotem a kowadłem A co do siostry TŻ, to musisz wziąć pod uwagę, że , chcesz czy nie, będziesz z nią miała do czynienia do końca życia, będzie ciotką Twojego maleństwa i wiadomo, że pewnie przyjaciółkami nie zostaniecie, ale może byłoby dobrze jakoś poprawnie ułożyć sobie z nią stosunki? A jak Ci się teściowa będzie wtrącać do urządzania domu, to przyjmuj jej rady ze spokojem, a zrobisz i tak po swojemu. To najlepszy sposób. I wybacz, jeśli się wtrącam, ale skoro piszesz o tym na forum, to pozwoliłam sobie trochę się "powymądrzać" ![]() Jeśli chodzi o rozstępy to ja smaruję się oliwką, ziajką i maścią fissan, ale złudzeń nie mam, prędzej czy później się pojawią. Najmłodsza nie jestem, najszczuplejsza też i specjalnie zdrowego trybu życia nie prowadziłam przed ciążą, więc teraz to już niewiele poradzę. Co do ud, to mnie się celulit zrobił, coś czytałam, że się robi w ciąży jakiś wodny W każdym razie w ciągu miesiąca jakoś taki straszny wylazł
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz sie wymadrzac, bo mi własnie o rady chodzi Z siostra Tz to ehh...długa sprawa, no przyjaciółkami napewno nie zostaniemy, ale zczerze, to ja mam taki uraz, że mi sie nie chce nawet w jej strone patrzeć. Zreszta wiem, ze jest fałszywa i nie jestem idiotka, zeby stwierdzc, że nagla chce się godzic, bo ma w tym interes ![]() Mój tz jest w takiej sytuacji, że nie chce, zebym ja tam na mieszkaniu teraz podczas tych remontów była, wdychała gruza a potem jeszcze farby. I w sumie to mnie stopuje, bo jednak dzidzius najwazniejszy, ale tez troche czuje sie jak niedorzowinieta, że nie moge normlanie w takim momencie fukcojnowac. Wiadomo, urzadznaiem ieszkania mialo byc dla nas przyejmnościa i spelnieniem marzen, że w końcu sie wyrwiemy, ale jednak wcale to koloro niw wyglada. Ja sie bardzo przejmuje i denerwuje wszytskim, po prostu inaczej nie umiem. Chce miec nad wszyskim kontrole a wiem, ze teraz to niemozliwe
|
|
|
|
|
#4823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o smarowanie-to też stosuję Ziajkę, i czasem oliwkę. Używałam wcześniej jeszcze innego kremu, tez z póki tych niedrogich, ale nie pamiętam nazwy (jednak z dziewczyn tez już o nim pisała wcześniej). |
|
|
|
|
#4824 |
|
Wtajemniczenie
|
no cóż Domi znam to uczucie ograniczenia przez nasz stan oj znam, u mnie to TŻ wysłuchuje całego marudzenia, na razie jest cierpliwy i tylko powtarza, ze to przejściowe, ale też się nasłucha jak coś nie jest po mojej myśli, ale w naszym stanie to muszą nam wszystko wybaczyć a i my same musimy przystopować, ja tez uważam, ze należy przytakiwac uśmiechać się i robić swoje, uczę sie tego choć wewnątrz wszystko mi się gotuje z nerwów, wrrrrrrr ale co tam, a co do siostrzyczki - pamietaj Domi "przyjdzie koza do woza" może stare porzekadło ale wierz mi prawdziwe, nie dziś nie jutro ale będzie taki czas, ze ona tego wszystkiego będzie żałowała, nawet jeżeli Tobie się nie przyzna to będzie taki czas, bo w przyrodzie nic nie ginie i ma swój czas
a wyobraźćcie sobie, że w tamtym tygodniu z TŻ przynosiliśmy książki szkło itp. po tym remoncie do mieszkania i jakoś dziwnie nadwyrężyłam sobie palca u ręki, że mnie już ponad tydzień boli ale jakby tego było mało to dziś się w niego strzeliłam o kant biurka normalnie koszmar, a do tego wczoraj w pracy wziełam segrgator z aktami jakoś tak nie fortunnie do ręki, ze nie mogłam nic wczoraj robić, normlanie jak słoń w składzie porcelany tylko że ja robię za porcelanę po tej ciąży to chyba sobie ze stawami nie poradzę bez lekarza, już coraz bardzioej je odczuwam, to przez te chol.... opuchlizny ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Ela sny są zlepkiem wielu przeżyć, czasem nawet po obejrzeniu filmu możesz miec dziwaczne sny, po jakieś przeczytanej informacji gdzieś, to nic nie znaczy, a wiara w sny to całkiem inny temat, ja bym się na Twoim miejscy nie przejmowała bo kochasz i wiesz o tym jak Ci się śni np. (może to będzie drastyczne ), ze zdradzasz TŻ to co? chcesz go zdradzić, czy masz zwykły erotyczny sen, założe się, ze to drugie zdecydowanie, więc sen to zlepek informacji naszych przeżyć itp, nie znaczy to że tak jest jak nam się śni
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2009-07-17 o 11:28 |
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
widze, ze moja relacja z wczorajszej wizyty przeszla bez echa ![]() Domi tesciowa pewnie czuje, ze ma ostatnie chwile na wsadzanie swojego nosa w wasze sprawy (bo po przeprowadzce bedzie calkiem inaczej) i cos tam jeszcze probuje, ale nie denerwuj sie - juz niedlugo niedlugo... Ela ja tak sobie mysle, ze taki sen to raczej odzwierciedlenie lekow i obaw, jakie mam kazda przyszla mama a tym bardziej przy pierwszym dziecku... Mi sie wydaje, ze milosc do dziecko rosnie...jedna moja kolezanka powiedziala mi, ze po urodzeniu swojego synka z kazdym dniem czula, ze kocha go jeszcze bardziej i ktoregos dnia usiadla sobie i zapytala sie prawie z przerazeniem "skoro jest jak jest to co bedzie za miesiac?? Przeciez chyba go schrupie z tej milosci..."....
|
#4826 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki
Cytat:
![]() Cytat:
no właśnie kiedy dziecko ma już się ułożyć główką w dół? no właśnie staram się ale ciężko mi to idzie Cytat:
Cytat:
dzięki za te ziółka, spróbuję Dziewczyny przez te upały ledwo co zipię pocieszam się tylko tym że nie jest to 9 miesiąc wtedy to dopiero ciężaróweczki sie męczą
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
nie no takiego ładnego posta napisałam i mi sie zawiesił komp
chciałam powitac Mamusie i podzielic się swoimi obawami. Wczoraj miałam wizytę u ginki. Powiedziałam jej o moich bólach brzucha. Powiedziała że jeśli są to ukłucia to zwiazane jest to z twardnięciem brzucha ale ja powiedziałam jej że są to bóle takie jak podczas okresu a ona na to że w takim razie przepisze mi Luteinę. no i się zajeła badaniem. Dopiero w domu jak przeczytałam ulotke to się zmartwilam. a teraz znalazłam na jakims forum wypowiedź - "(...) ja też brałam luteinę dopochwowo a teraz biorę doustnie. jest to naturalny progesteron,hormon niezbędny do utrzymania ciąży. ja go zarzywam ponieważ miałam niewielkie plamienia,które mogą być właśnie wywołane przez niedobór tego hormonu i mogą doprowadzić do poronienia. ja progesteron zażywam od 6 tyg. najpierw był to duphaston teraz jest to luteina. jeśli też miałaś jakieś objawy niedoboru tego hormonu to lekarz ci go przepisal. nie ma się czym przejmować tylko zarzywac. po 20 tyg. kiedy zacznie go produkować łożysko(do 20 tyg. produkują jajniki) nie trzeba go już będzie uzupełniać, ponieważ łożysko produkuje go tyle ile jest niezbędne do utrzymania ciąży(...)" więc teraz nie czaję. ginka nic nie powiedziała że cos jest nie tak. a skoro po 20 tyg organizm sam ja produkuje to po co mi ona? jęsli któraś z Was coś wie na ten temat to proszę o odpowiedź ![]() Domi współczuję Ci teściowej ale pomyśl że - nie jesteś sama w takiej sytuacji - i myślę że MadziaWikp Ci dobrze radzi - wysłuchaj, może nawet przytaknij a potem zrób po swojemu Dudziakowa 3maj się kochana ![]() Nedziu ja teraz jak juz dostałam skierowanie na glukozę to chyba dopóki nie będę tego miała za sobą to też nie da mi to spokoju ![]() Ravenne zyczę udanego urlopu i wracajcie cali i zdrowi Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2009-07-17 o 11:54 |
|
|
|
#4828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie z tych liczb.Ale chyba rzeczywiscie, sny o uczuciach nalezy traktowac z przymruzeniem oka, bo to przeciez my sami decydujemy o tym. Cytat:
.Najwazniejsze, ze u synusia wszystko w porzadku. Niech rosnie dalej zdrowiutko
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-17 o 11:58 |
||
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie z tego mojego myslenia i zdenerwowania to chyba wziełam drugi raz dzis tabletki dla ciężarnych
|
|
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale tłumaczę to tym że jest nas tu sporo i często czytamy szybko bo chcemy byc na bieżaco i wtedy nam cos umyka. tak jak mi pochwała dla Fruzi za sukienkę (Fruziu - b. ładna Ciesze sie że Ci się bejbe ułożyło tak jak trzeba ale nie myślisz że ono dopiero zaczyna fikołki i może się jeszcze wiele razy przekręcac? a ile płaciliscie za to 4D?
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2009-07-17 o 12:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

i teraz znalezienie czegoś interesującego nie zajmuje mi wiele czasu.

w kierowniczke sie bawi czy co?ale jestem zła

Najpierw musialam nadrobić zaległosci i teraz dopiero mogę pisać 
zreszta wszystko przede mna, bo jak dzis tam pojde obczajke zrobie i zobacze czy i na jakim etapie jest wtrącanie

i podzielic się swoimi obawami. Wczoraj miałam wizytę u ginki. Powiedziałam jej o moich bólach brzucha. Powiedziała że jeśli są to ukłucia to zwiazane jest to z twardnięciem brzucha ale ja powiedziałam jej że są to bóle takie jak podczas okresu a ona na to że w takim razie przepisze mi Luteinę. no i się zajeła badaniem. Dopiero w domu jak przeczytałam ulotke to się zmartwilam. a teraz znalazłam na jakims forum wypowiedź - "(...) ja też brałam luteinę dopochwowo a teraz biorę doustnie. jest to naturalny progesteron,hormon niezbędny do utrzymania ciąży. ja go zarzywam ponieważ miałam niewielkie plamienia,które mogą być właśnie wywołane przez niedobór tego hormonu i mogą doprowadzić do poronienia. ja progesteron zażywam od 6 tyg. najpierw był to duphaston teraz jest to luteina. jeśli też miałaś jakieś objawy niedoboru tego hormonu to lekarz ci go przepisal. nie ma się czym przejmować tylko zarzywac. po 20 tyg. kiedy zacznie go produkować łożysko(do 20 tyg. produkują jajniki) nie trzeba go już będzie uzupełniać, ponieważ łożysko produkuje go tyle ile jest niezbędne do utrzymania ciąży(...)" więc teraz nie czaję. ginka nic nie powiedziała że cos jest nie tak. a skoro po 20 tyg organizm sam ja produkuje to po co mi ona? jęsli któraś z Was coś wie na ten temat to proszę o odpowiedź