Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-16, 19:03   #1651
rzyrafka
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX

Dla mnei wakacje to czas magayznowania kosmetyków o owocowych zapachach zeby szarobure powakacyjen dni sobie umilić.
A tak w ogóle to na Floriańskiej widziałam w S. zestaw miniaturek waniliowych za 35 zł, po tych waszych opisach chciałam brać w ciemno, ale w porę uprzytomniłam sobie ze pieniądze wydałam na bluzki

We wtorek przepadł mi urodzinowy bon w douglasie, zapomniałam o nim na amen

I nigdzie nie ma Hypnose Senses :/
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 19:17   #1652
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mi by pasowało do końca roku - spokojnie mi starczy wszystkiego, ale wiem, ze się nie powtrzymam gdy znajde nowości Ziaji do ciała (SOPOT i serię pomarańczowa) o ile zapachy mi się spodobają
Ja aż takich zapasów nie mam, na początku jesieni szykuje mi się spore zamówienie apteczne( zmiana klimatu zmusza do przestawienia się na treściwsze kremy, maski itp)

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Dla mnei wakacje to czas magayznowania kosmetyków o owocowych zapachach zeby szarobure powakacyjen dni sobie umilić.
Ja nie chomikuję na zimę bo owocowe żele, balsamy i masła będą na pewno dostępne

Cytat:
A tak w ogóle to na Floriańskiej widziałam w S. zestaw miniaturek waniliowych za 35 zł, po tych waszych opisach chciałam brać w ciemno, ale w porę uprzytomniłam sobie ze pieniądze wydałam na bluzki
Czaiłam się na ten zestaw ale w mojej S. nie było więc zdecydowałam się na kupno całych setek: wanilii z czekoladą i mango. Czekoladę już pokochałam wczoraj spędziłam z nią cały dzień.
Stary 2009-07-16, 20:14   #1653
rzyrafka
Zakorzenienie

miałam na myśłi bardziej limitowanki wszelakie
Stary 2009-07-16, 20:52   #1654
emememsik
po prostu Em :)

Ja od paru dni nieustannie pachnę wanilią mango, czym zbieram od TŻa same miłe słowa.
Stary 2009-07-16, 20:57   #1655
rzyrafka
Zakorzenienie

a więcej w niej wanilii cyz mango?
Stary 2009-07-16, 21:24   #1656
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Hmmm.. A Soins Hydratants nie była czasem też z jagodami?
I co masz z tej linii, maseczkę?
Maseczkę, koncentrat i krem sorbet do mieszanej skóry. Ale coś szybko ten krem schodzi.
Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Aquapulpe to właśnie nowa wersja SH
Wiele z nas kupiło takie zestawy z miniaturami: http://allegro.pl/item687545379_gale...taw_148ml.html
Ja mam duże opakowania
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
A ja nie wiem czemu, ale mój krem z tego zestawu lekko trąci czymś jakby stęchlizną i nie jest to specjalnie przyjemne. Miałam wcześniej SH i pachniał ślicznie, inne kosmetyki z tego zestawu też mają zapach w porządku, a krem nie. Beznadziejnie mi się trafiło, a kupiłabym jeszcze jeden taki zestaw na wyjazd wakacyjny, o ile się uda zrealizować plany.
Nie wiem czy znajdziesz jeszcze gdzieś te zestawy -u nas zostały same przeciwzmarszczkowe.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 21:55   #1657
emememsik

Cytat:
a więcej w niej wanilii cyz mango?
Więcej mango.
Stary 2009-07-16, 22:01   #1658
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Więcej mango.
no to całe szczęście, że już go nigdzie nei kupię
Stary 2009-07-17, 06:46   #1659
isa666
Zakorzenienie

Dobry
Ach jak miło jest iść do pracy w ostatni dzień przed urlopem Oby szybko zleciało i wybywam do Natury na mały shopping

Cytat:
Burza to chyba przyszła ode mnie- tu się zaczęła po 21, akurat schowalismy się pod mostkiem kolejowym z TŻ i kolegą. I ja widziałam iskry z daleka pod sklepem a oni się smiali żebym już nei piła więcej piwa. A dziś w labie jedna babka mówi do drugiej jak to wczoraj policja zatrzymała na kontrolę jej syna naprzeciw makro i tu im piorun w lampę trzasnął- to musiało być to co widziałam A potem w nocy faktycznie była gdzieś dalej bo błyskało się tak, że nawet przez rolety i zamkniete powieki widziałam zanim usnęłam
Ja się wczoraj dowiedziałam, że jeden z piorunów walnął jakieś 300 m od mojego domu w stację benzynową! Całe szczęście uderzenie pioruna poszło w skrzynkę z prądem a nie w dystrybutory, bo chyba pół wsi by wyleciało w powietrze!
Ostatnio tak bliskie uderzenie było jak miałam kilka lat - piorun walnął w starą gruszę u sąsiadek. Jakieś 20 metrów od mojego domu Pamiętam ten rozbłysk do dziś....byłyśmy z mamą w domu i zobaczyłam tylko czerwono-pomarańczowe światło a potem ten huk....po burzy okazało się, że drzewo się dosłownie przepołowiło.
A tata mi opowiadał, że jeszcze za czasów jego młodości piorun walnął w nasz dom i dach się zapalił

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2009-07-17 o 06:48
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 08:04   #1660
aante_e
Miss Pudernica

W aptece e-zikoapteka.pl jest promocja na micel Sensibio, 2 sztuki kosztują 35,50. Może któraś będzie zainteresowana

Nosku jak się spisuje serum Hydrabio? I zamawiałaś któryś z kremów z tej serii?
Kliknę niedługo tonik i krem Lysanel, tylko muszę się zdecydować na jakiś krem dobrze nawilżający i coś pod filtr, gdy zacznę się kwasić.
Stary 2009-07-17, 09:36   #1661
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Właśnie wróciłam z Warszawy, bylismy po braciszka, ale mam rodziny w domu

Nie spałam 2 dni i jestem taka zmęczona

Rzyrafko, to chyba ty mnie pytałaś niedawno o krem Oeparol o którym pisałam ?
To ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-pod-oczy.html
Dla mnie cudo
Stary 2009-07-17, 09:38   #1662
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Ja się wczoraj dowiedziałam, że jeden z piorunów walnął jakieś 300 m od mojego domu w stację benzynową! Całe szczęście uderzenie pioruna poszło w skrzynkę z prądem a nie w dystrybutory, bo chyba pół wsi by wyleciało w powietrze!
Ostatnio tak bliskie uderzenie było jak miałam kilka lat - piorun walnął w starą gruszę u sąsiadek. Jakieś 20 metrów od mojego domu Pamiętam ten rozbłysk do dziś....byłyśmy z mamą w domu i zobaczyłam tylko czerwono-pomarańczowe światło a potem ten huk....po burzy okazało się, że drzewo się dosłownie przepołowiło.
A tata mi opowiadał, że jeszcze za czasów jego młodości piorun walnął w nasz dom i dach się zapalił
Mi tata niedawno opowiadał, że kilkadziesiąt lat temu pierwsza burza wiosenna zabiła jego wujka czy kuzyna - piorun w niego trzasnął

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 10:15   #1663
emememsik

Dowiedziałam się o tym, że będę dostawać aż 450 euro miesięcznie jak wyjadę!! I dodatkowo jeszcze przez cały rok stypendium naukowe.
Więc odpadł mi kolejny solidny argument na nie.
Stary 2009-07-17, 10:24   #1664
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dowiedziałam się o tym, że będę dostawać aż 450 euro miesięcznie jak wyjadę!! I dodatkowo jeszcze przez cały rok stypendium naukowe.
Super, Em

Byłam na zakupach spozywczych, weszłam do drogerii i ... kupiłam fioletowego Glam Wear'a Bell - jakie one mają eleganckie buteleczki
Niestety Ziajowych serii Sopot i pomarańczowej nie mieli.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-07-17 o 10:28
Stary 2009-07-17, 10:25   #1665
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Isa, moja babcia mieszka z dala od innych domów, z tyłu są tory kolejowe, w które ciągle walą pioruny, a z boku wysokie dęby-burze też ich nie oszczędzają- jeden już został ścięty po uderzeniu pioruna jak przepołowił się i usechł. W sob. babcia zostaje sama to idę do niej spać, bo ona strasznie boi się burz.

Em, super wieści! Wszystko przemawia za tym, że dokonałaś właściwego wyboru

Hosenko
, szalejesz z tymi lakierami!Mi też się bardzo Glam weary podobają, opakowania mają faktycznie śliczne. Jeszcze choruję na czerwień taką mocną matową z tej serii

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2009-07-17 o 10:27
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-17, 10:30   #1666
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Hosenko, szalejesz z tymi lakierami!Mi też się bardzo Glam weary podobają, opakowania mają faktycznie śliczne. Jeszcze choruję na czerwień taką mocną matową z tej serii
Trochę przystopowałam Teraz bedę testować te których jeszcze nie miałam na paznokciach i kilka napewno pójdzie w świat (3 juz odłożyłam)

Instagram

Stary 2009-07-17, 10:34   #1667
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, fajnie

Ja też przystopowałam z lakierami ostatnio. Ale może dziś kupię jakiś jak mi wpadnie w oko w Naturze
Stary 2009-07-17, 10:36   #1668
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Super!

Cytat:
Byłam na zakupach spozywczych, weszłam do drogerii i ... kupiłam fioletowego Glam Wear'a Bell - jakie one mają eleganckie buteleczki
Niestety Ziajowych serii Sopot i pomarańczowej nie mieli.
Mi się Glam Weary bardzo podobają. Mam trzy i myślę nad jeszcze jakimś
Stary 2009-07-17, 11:40   #1669
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

U nas jakies 10 metrow za plotem jest taki stary sklep GS, w ktory caly czas wala pioruny. Nam sie nigdy nic nie stalo, a w sklep pioruny uderzaja 2 razy do roku. Ciekawostka jest to, ze sklep stoi na skraju ogromnego lasu, gdzie wszystkie drzewa sa bardzo stare i wysokie, a pioruny uderzaja w niski budynek. Ja nie wiem, czy on jest jakos zle uziemiony (czy moze wlasnie dobrze uziemiony), ale musze przyznac, ze zawsze mi sie to wydawalo niezgodne z powszechna opinia, ze jak piorun uderza to w najwyzsze miejsce, bo tu akurat uderza w najnizsze.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-17, 11:54   #1670
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

No leciutko zgrzeszyłam, bo podczas zakupów płynu do mycia podłóg wpadł mi w oko lakier do Frenchu delia Glamour, a że nie mam do frenchu tylko jednen Sally Hansen, który robi smugi, to go wzięłam
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 14:14   #1671
kochanie
Wtajemniczenie

Hej Ale u mnie przed chwilą była ulewa, miałam wrażenie, że ktoś stoi na dachu i wylewa wodę z wiadra Fajnie, lubię jak latem są takie gwałtowne zmiany(jak siedzę w donu)

Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
Jeszcze raz dziękuję cosik ci za tydzień przyniosę w zamian
Smacznego I ani mi się waż

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
W aptece e-zikoapteka.pl jest promocja na micel Sensibio, 2 sztuki kosztują 35,50. Może któraś będzie zainteresowana

Nosku jak się spisuje serum Hydrabio? I zamawiałaś któryś z kremów z tej serii?
Kliknę niedługo tonik i krem Lysanel, tylko muszę się zdecydować na jakiś krem dobrze nawilżający i coś pod filtr, gdy zacznę się kwasić.
Kurczę, wystarczy mi pół litra Sensibio, wystarczy mi pół litra... No i mam odwyk przecież. Ciągle o tym zapominam

A Ty Lysanel chcesz teraz stosować? Ja się przyznam, że ostatnio jakoś pogorszyła mi się cera, przez kilka tygodni było coraz lepiej, a teraz tragedia, powinnam chodzić z torbą papierową na głowie. No i jak czasem się zdenerwuję, to wieczorem ładuję na twarz Lysanel. Ale każdemu oczywiście będę odradzać takie mocne kwasy latem

Cytat:
łał! Super, gratulacje To chyba już jest duużo więcej argumentów za wyjazdem

Cytat:
No leciutko zgrzeszyłam, bo podczas zakupów płynu do mycia podłóg wpadł mi w oko lakier do Frenchu delia Glamour, a że nie mam do frenchu tylko jednen Sally Hansen, który robi smugi, to go wzięłam
Że też zaraz obok płynów do mycia podłóg muszą stawiać lakiery do paznokci

A ja się muszę pochwalić, że pierwszy raz w życiu mam naprawdę dobry stanik Atlantic wyprodukował wreszcie obwód 65 i mam swoje 65D Jaka wielka literka to jest dla tak małego biustu Kiedyś nosiłam 75A W dodatku jest różowy, no śliczny, strasznie mnie cieszy, nigdy się tak nie cieszyłam z biustonosza!
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 14:18   #1672
emememsik

Cytat:
Em, super wieści! Wszystko przemawia za tym, że dokonałaś właściwego wyboru
Mam taką nadzieję.

Dziękuję za wszystkie gratulacje.

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
A ja się muszę pochwalić, że pierwszy raz w życiu mam naprawdę dobry stanik Atlantic wyprodukował wreszcie obwód 65 i mam swoje 65D Jaka wielka literka to jest dla tak małego biustu Kiedyś nosiłam 75A W dodatku jest różowy, no śliczny, strasznie mnie cieszy, nigdy się tak nie cieszyłam z biustonosza!
Ile kosztował?
Stary 2009-07-17, 14:24   #1673
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ile kosztował?
Wiesz, mama kupiła mi go w hurtowni bielizny. Ale w sklepie będzie kosztował 79 złotych. To chyba drogo jak na Atlantica, ale taniej niż jakbym miała zamawiać przez internet z jakiejś brytyjskiej strony i bawiła się w zwroty... No i ten komfort psychiczny, że nie "rozsmarowuję" sobie biustu

Ależ mi się podoba ten teledysk: http://www.youtube.com/watch?v=2_HXUhShhmY

Stary 2009-07-17, 15:19   #1674
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Ale u mnie przed chwilą była ulewa, miałam wrażenie, że ktoś stoi na dachu i wylewa wodę z wiadra Fajnie, lubię jak latem są takie gwałtowne zmiany(jak siedzę w donu)

Smacznego I ani mi się waż

Kurczę, wystarczy mi pół litra Sensibio, wystarczy mi pół litra... No i mam odwyk przecież. Ciągle o tym zapominam

A Ty Lysanel chcesz teraz stosować? Ja się przyznam, że ostatnio jakoś pogorszyła mi się cera, przez kilka tygodni było coraz lepiej, a teraz tragedia, powinnam chodzić z torbą papierową na głowie. No i jak czasem się zdenerwuję, to wieczorem ładuję na twarz Lysanel. Ale każdemu oczywiście będę odradzać takie mocne kwasy latem

łał! Super, gratulacje To chyba już jest duużo więcej argumentów za wyjazdem

Że też zaraz obok płynów do mycia podłóg muszą stawiać lakiery do paznokci

Hmm, a do ilu się rozciąga maksymalnie?
Bo napisać 65 to sobie może każdy Z ciekawości kiedyś weszłam do atlantica żeby pomierzyć (cm) kilka ich 65, bo pojawiła się informacja, że zaczęli wreszcie szyć.
No i każda którą mierzyłam miarą (miny ekspedientek komentować nie będę ) miała blisko 80cm, niektóre nawet 80-kilka cm!
Stąd pytanie, bo po tym co zobaczyłam, stwierdziłam że w dalszym ciągu pozostają mi brytyjczyki, ale może coś się zmieniło?
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 15:58   #1675
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
Hmm, a do ilu się rozciąga maksymalnie?
Bo napisać 65 to sobie może każdy Z ciekawości kiedyś weszłam do atlantica żeby pomierzyć (cm) kilka ich 65, bo pojawiła się informacja, że zaczęli wreszcie szyć.
No i każda którą mierzyłam miarą (miny ekspedientek komentować nie będę ) miała blisko 80cm, niektóre nawet 80-kilka cm!
Stąd pytanie, bo po tym co zobaczyłam, stwierdziłam że w dalszym ciągu pozostają mi brytyjczyki, ale może coś się zmieniło?
Kurczę, nie wiedziałam, że jestem tak niedoedukowana Nie wiedziałam, że trzeba tak maksymalnie rozciągać i mierzyć. Bo chodzi o takie rozciągnięcie, że dalej się nie da, tak? Bo skoro tak, to rzeczywiście jest blisko 80
Na razie jest dobry, musiałam go mocno rozciągać do tego mierzenia... ale zmartwiłaś mnie tym pytaniem, chyba jednak będę musiała się rozglądać po sklepach internetowych

Stary 2009-07-17, 16:21   #1676
Hosenka*
Zakorzenienie

Niedawno wróciłam z zakupów na jutrzejszy wieczór panieński koleżanki i padam z gorąca ...

W Reserved widziałam fajną malinowa spódnicę, ale 36 było za duże - fakt, schudłam przez 2 tyg prawie 5 kg, ale żeby aż taka różnica była w rozmiarze? 34 nie było

W ciucholandzie kupiłam sobie bluzeczkę Bay za 16 zł - będzie idealna na jutro W rzeczywistości jest fioletowa a nie wpadająca w róż jak na zdjęciach. Muszę dziś wyprać i jutro skrócić ramiaczka, bo sa troszkę za długie i opadają. Strasznie mi się podoba zwłaszcza, że nie jest krótka a sięga sporo poniżej pasa.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bluzka.jpg (130,8 KB, 42 załadowań)

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-07-17 o 16:22
Stary 2009-07-17, 16:47   #1677
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

auć, ale sie spiekłam, poszliśmy całą rodzinką do ogrodu, ja na hamaku, reszta na leżakach i tak zasnęliśmy na 2 godziny

Idę robić porządki w biżuterii
Stary 2009-07-17, 16:49   #1678
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, nie wiedziałam, że jestem tak niedoedukowana Nie wiedziałam, że trzeba tak maksymalnie rozciągać i mierzyć. Bo chodzi o takie rozciągnięcie, że dalej się nie da, tak? Bo skoro tak, to rzeczywiście jest blisko 80
Na razie jest dobry, musiałam go mocno rozciągać do tego mierzenia... ale zmartwiłaś mnie tym pytaniem, chyba jednak będę musiała się rozglądać po sklepach internetowych
No niestety trzeba mierzyć po maksymalnym rozciągnięciu, bo producenci myślą, że chyba z głupkami mają do czynienia Jak można nazwać stanik 65x, który ma 80cm po rozciągnięciu (teraz może wydawać Ci się wystarczająco ścisły, ale założę się, że po kilku dniach owinęłabyś się nim na biodrach). Dodatkowo staniki atlantica i innych (np. triumph, który nie wiedzieć czemu ma opinię wśród nieuświadomionych marki luksusowej, luksusowe to ma co najwyżej ceny, nieadekwatne do jakości przy okazji) są robione z materiałów, które rozciągają się w tempie błyskawicznym.
Polecam zapoznanie się choćby z pierwszym postem wątku, bo skoro jesteś nie do końca uświadomiona to całkiem możliwe, że i stanik nie do końca dobrze założyłaś- tzn. niedokładnie wygarnęłaś wszystko wg instrukcji, nie skróciłaś wystarczająco ramiączek. Po takich zabiegach stanik baaardzo często robi się zwyczajnie za mały.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=335375

I jak prawidłowo założyć stanik->
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html

Edycja- stanik, który maksymalnie (tzn. z całej siły, tak właśnie trzeba zmierzyć) rozciąga się do 80cm jest w stanie dobrze kształtować i podtrzymywać biust kobiety, której wymiar pod biustem to ok. 75cm. (mierzone na maksymalnym wydechu tak ciasno, że aż miarka piszczy a oczy na wierzch wychodzą ).

Edytowane przez Jelonek
Czas edycji: 2009-07-17 o 16:52
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 16:59   #1679
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:

Od sesji nie mogę doprowadzić do porządku cery miałam przed okresem wysyp, szczególnie lewego policzka i dół prawego. I zrobiły mi się takie podskórne gule, nijak je było ruszyć. Zasuszałam, nie tykałam palcami, ale jak zawsze zostały mi paskudne przebarwienia, szczególnie po lewej stronie. Trochę mi się cera poprawiła po stosowaniu Calendulacreme Babydream na noc, no ale cynk zawsze mi służył na trądzik. Już się nie mogę doczekać kwaszenia i pod koniec sierpnia planuje rozpocząć kurację. Najpierw Lysanel, a potem acne derm.
Stary 2009-07-17, 16:59   #1680
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:

W Reserved widziałam fajną malinowa spódnicę, ale 36 było za duże - fakt, schudłam przez 2 tyg prawie 5 kg, ale żeby aż taka różnica była w rozmiarze? 34 nie było
Ja wczoraj robiłam wyprzedażowe zakupy z Reserved i na szczęście znalazłam spodnie i spódnicę w rozmiarze 34 A i tak trzymają mi się na biodrach Nie wiem czemu ich spodnie w tak małym rozmiarze są zawsze za długie o prawie 10cm.....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości