Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-17, 07:42   #1831
aniago25
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

I ja już wstałam, znowu jakies pierdoły mi sie sniły.
Jak zawsze chętnie jechałam na wizyty do lekarza tak dzisiaj jadę na siłę.

margolcia ja nie wiem co ci ta doktorka za bzdury opowiada, ja mam w rodzinie ciocię co urodziła trzy córki przez cesarkę, mam kuzynke co miała dwie cesarki, jasne że to nie jest do końca dobre ale nikt im nie powiedziała że po pierwszej cesarce nie mogą mieć więcej dzieci.
Stary 2009-07-17, 07:48   #1832
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
ale mi się nawet na Allegro siedzieć nie chce
A no to już inna sprawa

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Aniago - czy to już tak na 100 %, że zostaniesz w szpitalu ?

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 07:52   #1833
woman31
Zadomowienie

witajcie kurcze ale ja teraz nie cierpie nocy- normalnie tak sie męcze ze szok. spac nie moge, a jak juz zasne to i tak sie potem czesto budze i od nowa zasnac nie moge
fasoleczko mam nadzieje ze dzisiaj juz masz lepsze samopoczucie?:gla siu: ja tez mam czasem gorszy dzien i potrafie czuc sie bardzo nieszczesliwa (nawet bez powodu) - to normalne u nas kobiet ciezarnych

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:

margolcia ja nie wiem co ci ta doktorka za bzdury opowiada, ja mam w rodzinie ciocię co urodziła trzy córki przez cesarkę, mam kuzynke co miała dwie cesarki, jasne że to nie jest do końca dobre ale nikt im nie powiedziała że po pierwszej cesarce nie mogą mieć więcej dzieci.
potwierdzam. moja ciocia miala 3 cesarki, moja przyjaciolka miala juz 2 i nikt jej nie mowil ze juz nie bedzie mogla wiecej miec dzieci. no i znam wiele innych osob ktore mialy wiecej niz jedna cesarke
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 07:53   #1834
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:

Trzymaj się Kochana i wracaj do nas szybko

Moja ginka jest na prawdę jakaś dziwna czasami takie bzdury mi opowiada że zaczynam powątpiewać w jej profesjonalizm tak czy inaczej będę wszystko robić żeby dzidzia prawidłowo ułożyła się do porodu. Nie chcę mieć cc

Jutro wybieram się na zakupy. Muszę kupić przede wszystkim proszek do prania i zacząć prać te wszystkie rzeczy dla maluszka. Nie mam jeszcze kołderki ani prześcieradła. No i zastanawiam się nad grubszym kocykiem. Na razie mam dwa polarowe ale nie wiem czy nie dokupić jeszcze takiego normalnego
Kosmetyki zostawiam na koniec bo z tym mam największy dylemat
Stary 2009-07-17, 08:10   #1835
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Biedroneczkaolga ja nie pakuje torby do porodu tylko na jutro bo prawdopodobnie zostane w szpitalu na badaniach.
Miss.hot napiszę ci jutro esmsa po wizycie co lekarz postanowił, jeśli bedziesz miała czas i siłe to przyjedz będe się bardzo cieszyć. Moja siostra się śmieje że teraz moge leżeć brzuszkiem do góry bo już wszystko kupiłam, i mam taki zamiar bo nie chce urodzić przed powrotem męża, musze jeszcze wózek od teściów przywieźć.
a no tak zapomniałam że ty masz ten cukier wysoki sorki powodzenia kochana
Stary 2009-07-17, 08:11   #1836
karamari
Rozeznanie

Good morning!

Obudziłam się dzisiaj o poranku z podniecenia
Byliśmy wczoraj na 3-cim i mam nadzieję, ostatnim USG Dzidzia chyba nie przepada za tym badaniem, bo widziałam, jak się przesuwała na drugą stronę brzucha pod naciskiem głowicy aparatu
Rozwija się nadal prawidłowo
A na koniec sensacja: mój mąż - który wszedł oczywiście ze mną do gabinetu bez pytania, ani zbędnych ceregieli (w końcu to też jego dziecko) - nie wytrzymał napięcia i spytał o płeć, mimo, że 5 minut wcześniej przed gabinetem jeszcze się konsultowaliśmy, że zaczekamy do porodu

Będę mieć córkę!!!

Najpierw byliśmy bardzo zaskoczeni, bo wszyscy bez wyjątku przepowiadali, że będzie chłopak (czy to po kształcie brzucha, apetycie w ciąży, czy że niby dziewczynka urodę odbiera, no i wedle omylnej intuicji)... Chociaż wzbudziło to we mnie przekorny sprzeciw, że w takim razie może jednak zrobię wszytskim psikusa i urodzę dziewczynkę I tak chyba będzie! Jesteśmy oboje bardzo zadowoleni, mimo, że potomek nie zasili reprezentacji w piłce nożnej

Miss.Hot - proszę o uaktualnienie: będzie Kira

Jeszcze w kwestii technicznej - oprócz opisu badania dostaliśmy też kilkanaście stop klatek wydruku z USG oraz płytkę CD. Nie było to badanie 3D.
Dziewczyny, walczcie o swoje prawa!

Liga rządzi, Liga radzi, Liga nigdy Cię nie zdradzi

To idę Was czytać
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 08:15   #1837
margolcia1006
Rozeznanie

A co myślicoie o takich ogranicznikach do łóżeczka?

http://www.tomi.pl/szczegoly/600/bez...ianka_warszawa

http://www.tomi.pl/szczegoly/9145/th...5202__warszawa

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Good morning!

Byliśmy wczoraj na 3-cim i mam nadzieję, ostatnim USG Dzidzia chyba nie przepada za tym badaniem, bo widziałam, jak się przesuwała na drugą stronę brzucha pod naciskiem głowicy aparatu
A na koniec sensacja: mój mąż - który wszedł oczywiście ze mną do gabinetu bez pytania, ani zbędnych ceregieli (w końcu to też jego dziecko) - nie wytrzymał napięcia i spytał o płeć, mimo, że 5 minut wcześniej przed gabinetem jeszcze się konsultowaliśmy, że zaczekamy do porodu

Będę mieć córkę!!!

Najpierw byliśmy bardzo zaskoczeni, bo wszyscy bez wyjątku przepowiadali, że będzie chłopak (czy to po kształcie brzucha, apetycie w ciąży, czy że niby dziewczynka urodę odbiera, no i wedle omylnej intuicji)... Chociaż wzbudziło to we mnie przekorny sprzeciw, że w takim razie może jednak zrobię wszytskim psikusa i urodzę dziewczynkę I tak chyba będzie! Jesteśmy oboje bardzo zadowoleni, mimo, że potomek nie zasili reprezentacji w piłce nożnej

Jeszcze w kwestii technicznej - oprócz opisu badania dostaliśmy też kilkanaście stop klatek wydruku z USG oraz płytkę CD. Nie było to badanie 3D.

To idę Was czytać
No to super!!!!!! Gratuluję córeńki
Stary 2009-07-17, 08:15   #1838
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
ale mi się nawet na Allegro siedzieć nie chce
Mnie też tzn. siedzę ale oglądam meble do mieszkania bo lada moment będziemy się urządzać
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 08:17   #1839
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Będę mieć córkę!!!
Różowe gratulacje

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Myślę, że damy sobie radę bez tego - dla mnie to akurat zbędny wydatek

Stary 2009-07-17, 08:17   #1840
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć
jak cudownie że dziś piątek - parę godzinek jeszcze i weekend

Cytat:
Moja ginka jest na prawdę jakaś dziwna czasami takie bzdury mi opowiada że zaczynam powątpiewać w jej profesjonalizm tak czy inaczej będę wszystko robić żeby dzidzia prawidłowo ułożyła się do porodu. Nie chcę mieć cc
co do cesarki nie jest ona przeciwwskazaniem do kolejnych ciąż, ale prawdą jest że blizna może się rozejść
ostatnio kolegi żona miała robioną drugą cesarkę i lekarz powiedział, że w ostatniej chwili bo jej się wszystko po poprzedniej rozłaziło

Dziewczyny dzięki wam zdecydowałam się na butelki Tommee Tippee poczytałam o nich i pooglądałam, a że chciałabym karmić piersią to chyba one są najlepszym rozwiązaniem gdyby trzeba było podać flaszkę.
Zastanawiam się jednak nad podgrzewaczem - TT ma podgrzewacz ale nie wiem czy nie lepiej wziąć jakiś uniwersalny
znalazłam np. taki
http://www.dlabobaska.pl/canpol-uniw...ek-p-1654.html

a może macie jakieś inne typy?

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 08:21   #1841
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też się ciągle jakieś głupoty śnią.
Cytat:
Good morning!

Będę mieć córkę!!!

To idę Was czytać
Gratuluję córeczki!!!
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-17, 08:27   #1842
karamari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
On widzi po ulozeniu, mi tez ostatnio mowil "tu jest glowka", a glowice USG trzymal na moim podbrzuszu
Może nieprecyzyjnie się wyraziłam, ale miałam na myśli ocenę mojej ginekolog prowadzącej, która nie ma USG w gabinecie, a mimo to po badaniu powiedziała mi, że dziecko jest ułożone główką do dołu.
Zastanawiam się, czy ocenia to po badaniu tym ręczynm aparatem do mierzenia tętna płodu czy może palpacyjnie? Muszę ją o to zapytać podczas kolejnej wizyty kontrolnej

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Siara to dopiero po porodzie ale mleczko się już próbuje wydostać
Wręcz odwrotnie - mleko dopiero po siarze
To, co niektórym z nas się teraz sączy z piersi, to właśnie pierwsza siara
http://pl.wikipedia.org/wiki/Siara

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Ojej...
Nie było mnie niecałe 3 tygodnie, a tu część trzecia w najlepsze goni.
No to się melduję, jakby co. Choć trochę wcześnie
Właśnie się zorientowałam, że zostało mi 59 dni do terminu. Jej, czas szybko leci. Dobrze, że juz wszystko mam, bo powoli zaczyna się strach. Tym bardziej, że zaczyna mi się szyjka skracać i dochodzą skurcze. Ostatni tydzień był jednak za intensywny. A zabawne jest to, że jak leżę tosię gorzej czuję niż jak coś robię. A roboty jeszcze w domu trochę zostało. Niedługo powinni przysłać łóżeczko z pierdółkami do niego, więc już będziemy niemal całkiem gotowi. Zostaną tylko kosmetyki i pieluchy jednorazowe.

A jak u Was z samopoczuciem? Zwłaszcza w te upały?
Postaram sie w sobotę trochę poczytać, choć na pewno nie nadrobię wszystkiego.
Pozdrawiam.
Hello, DDosiek!
Fajnie, że nas czasem odwiedzasz I że już masz prawie wszystko gotowe - u mnie jeszcze milion rzeczy do zrobienia

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Tak sobie pomyślałam, że może czas zrobić powoli jakąś listę z telefonami w razie czego ? Bo to już połowa lipca, a patrząc po innych wątkach część dziewczyn wcześniej się rozpakowywuje
Lista byłaby na zasadzie, że wszystkie mamusie podają telefon jednej osobie i ta robi listę, po czym może ją wysłać innym
Jestem za i już wysyłam do Ciebie mój numer na priv

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Jest starszy. Mąka ziemniaczana.
Myślałam, że to jakiś wymysł mojej mamy, ale i współcześne częśc dziewczyn twierdzi, że świetnie się sprawdza.
Potwierdzam z doświadczenia we własnej alergicznej rodzinie
Mąki można używać jak pudru/zasypki (w tym na własną buzię), ale i kąpiel w krochmalu (woda z mąką ziemniaczaną) bywa zbawienna dla podrażnionej wrażliwej skóry.
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 08:30   #1843
katarzinka
Wtajemniczenie

cześć mamusie

zjawiam się pokazać i powiedzieć, że ze mną i Maleństwem wszystko w porządeczku - dzielnie staramy się znieść upały i burze (choć nasze Maleństwo bardzo się stresuje burzami - ale już mamy sposób na uspokojenie)

niestety nie mam w domku neta (nie wiem jak długo jeszcze) a w pracy nie ma możliwości poświęcić tyle czasu na wizaż co bym chciała

Śćiskam Was mocno i serdecznie i postaram się w miarę możliwości tu zaglądać

PS. Urlop był super
Malin - Beskid pozdrowiony od Ciebie i zasyła pozdrowienia zwrotne
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 08:40   #1844
aniago25
Zadomowienie

Miss.hot dowiem sie wszystkiego na wizycie, ale z tego co on mówił przez telefon to raczej mnie zostawi.
karamari gratuluje córci
zuzaneczka butelki TT nie wejdą w każdy zwykły podgrzewacz.

U mnie jest takie gorąco że siedze w samych majtkach i ledwo oddycham, a czeka mnie 100 km w samochodzie
Stary 2009-07-17, 08:45   #1845
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
No rzeczywiście dawno Cię nie było
59 dni to całkiem niedługo

BTW Tak sobie pomyślałam, że może czas zrobić powoli jakąś listę z telefonami w razie czego ? Bo to już połowa lipca, a patrząc po innych wątkach część dziewczyn wcześniej się rozpakowywuje
Lista byłaby na zasadzie, że wszystkie mamusie podają telefon jednej osobie i ta robi listę, po czym może ją wysłać innym

świetny pomysł z tymi telefonami. Zaraz wyślę swój.

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
,
Już się zastanawiałam, gdzie się podziewasz

59 dni? A tak niedawno pisałaś, że jesteś w ciąży

To jest jakieś rozwiązanie. Pomyślę nad tym.

.
Dzięki.
A to, że tak niedawno pisałam, że jestem w ciąży, to prawda. Czaas leci strasznie szybko. Pamiętam jak też przed chwilą dołączyłaś do wątku po mnie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Witaj po przerwie Fajnie, że macie już skompletowaną wyprawkę, ale Ty się lepiej nie przemęczaj - to wszystko może poczekać jeszcze do użytku te 59 dni

Ja skurczy nie mam tylko twardnieje mi brzuch.
Postaram sie nie przemęczać, ale wiesz jak to jest, ajk jeszcze tyle rzeczy do zrobienia.

A twardniejący brzuch to wynik skurczu, tyle, źże nie każdy skurcz musi boleć. Mnie bolały skurcze w maju, potem nie bolały, a nadal skurcze mam. I to coraz częstsze.

Cytat:

Będę mieć córkę!!!

Gratuluję cÓrci!!

Cytat:
Hello, DDosiek!
Fajnie, że nas czasem odwiedzasz I że już masz prawie wszystko gotowe - u mnie jeszcze milion rzeczy do zrobienia
.
Wolałąbym odwiedzać Was częściej, ale mam masę roboty na komputerze i wiem, że jak wejdę na wizaż to nic nie zrobię. Więc nie kuszę losu i nie wchodzę dopóki nie załatwię choć połowy planu na dany dzień.
Włąściwie to mam wszystko. Kupię dziś może parę kosmetyków i chyba książkę "Język niemowląt", skoro tak zachwalacie.

Uciekam do pracy.
Buziaki i trzymajcie się w ten upalny dzień.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 08:46   #1846
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
U mnie jest takie gorąco że siedze w samych majtkach i ledwo oddycham, a czeka mnie 100 km w samochodzie
No upał niesamowity - od rana mam włączony wiatrak
Ja na szczęście dziś jadę taty samochodem, gdzie jest klima
Ania - którędy jeździsz do Lublina - przez Frampol, Wysokie ? Bo tam to chyba nie ma 100 km ?

Stary 2009-07-17, 08:50   #1847
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Witajcie!
Dziekuję bardzo za dobre słowa!!! Dzisiaj już lepszy humorek
Właśnie zjadłam śniadanko chlebek w jajku z drzemem
Pychotka.

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 08:50   #1848
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
zuzaneczka butelki TT nie wejdą w każdy zwykły podgrzewacz.
przy tym Canpolowskim jest info że nadaje się też dla butelek TT. Właśnie o nim podczytuję i chyba się na niego zdecyduję.
No chyba że ktoś tu coś zareklamuje jeszcze fajnego?

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 08:52   #1849
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
witajcie kurcze ale ja teraz nie cierpie nocy- normalnie tak sie męcze ze szok. spac nie moge, a jak juz zasne to i tak sie potem czesto budze i od nowa zasnac nie moge

potwierdzam. moja ciocia miala 3 cesarki, moja przyjaciolka miala juz 2 i nikt jej nie mowil ze juz nie bedzie mogla wiecej miec dzieci. no i znam wiele innych osob ktore mialy wiecej niz jedna cesarke
Ciesz się, że nie masz w domu psiutki, która ma cieczkę i w związku z tym potrafi mnie nawet 7 razy w nocy obudzić na siusiu.Masakra, każdej nocy tak waryjuje Jak już wstanę to potem ciężko mi zasnąć, bo mi za gorąco w stopy. Moczę je w zimnej wodzie i smaruję żelem chłodzącym i dopiero udaje mi się zasnąć, po czym za godzinkę mam powtórkę z rozrywki.

Fakt, że cc nie jest przeciwwskazaniem do ponownej ciąży, ale trzeba odczekać trochę czasu, zanim ponownie się zajdzie, żeby się wszystko dobrze zrosło. Niestety znam jeden przypadek, że po 4 cc lekarze podwiązali jajniki, z powodu zagrożenia życia kobiety w razie kolejnej ciąży.

Cytat:

Będę mieć córkę!!!
Gratulacje
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-17, 08:53   #1850
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Witam Kochane o poranku!
U mnie siara wypływa tylko kiedy nacisnę na pierś i są dni kiedy jest jej dużo ( wtedy nawet wystarczy leciutkie uciśnięcie np jak się myje i już leci) a są dni że wogóle nie leci
oglądałam sobie moje zdjęcia które sukcesywnie robie w ciąży i widzę jak tyje nie mówie o brzuszku tylko o całej reszcie nogi, ręce twarz... ciekawe ilę przytyje do końca ciaży - narazie mam 9 kg do przodu..
Dzisiaj do ginka ale fajnie już nie mogę się doczekać młody kopie jak piłkarz przynajmniej wiem że wszystko jest ok dzisiaj chciałabym się dowiedzieć jak rośnie bo ostatnio miał za krótkie nóżki i strasznie się martwiłam...
widzę że Kira będzie czyli kolejne RÓŻOWE GRATULACJE!!!
FASOLECZKO JAK SIĘ DZISIAJ CZUJESZ??? mam nadzieję że już lepiej i złe myśli odeszły.
Stary 2009-07-17, 08:54   #1851
woman31
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
przy tym Canpolowskim jest info że nadaje się też dla butelek TT. Właśnie o nim podczytuję i chyba się na niego zdecyduję.
No chyba że ktoś tu coś zareklamuje jeszcze fajnego?
ja jakos od razu nastawiona bylam na podrzewac tt- ale jesli ktos mnie przekona do innego to chetnie kupie inny
Stary 2009-07-17, 08:54   #1852
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Dziekuję bardzo za dobre słowa!!! Dzisiaj już lepszy humorek
Właśnie zjadłam śniadanko chlebek w jajku z drzemem
Pychotka.
iście ciążowa kompozycja
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 08:57   #1853
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

My w niedzielę jedziemy na wakacje a ja nic jeszcze nie mam przygotowanego.. strasznie mi się nie chce i do tego duszno mi i ciężko złapać powietrze.
Zostało mi jeszcze 68 dni a naprawdę znudziło mi się kupowanie tej wyprawki wcześniej się tym ekscytowałam a teraz poprostu nie mam siły
został mi jeszcze materacyk pieluchy tetrowe i flanelowe, kosmetyki, butelki , laktator i inne takie tam pierdółki
Stary 2009-07-17, 08:58   #1854
woman31
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Witam Kochane o poranku!
U mnie siara wypływa tylko kiedy nacisnę na pierś i są dni kiedy jest jej dużo ( wtedy nawet wystarczy leciutkie uciśnięcie np jak się myje i już leci) a są dni że wogóle nie leci
oglądałam sobie moje zdjęcia które sukcesywnie robie w ciąży i widzę jak tyje nie mówie o brzuszku tylko o całej reszcie nogi, ręce twarz... ciekawe ilę przytyje do końca ciaży - narazie mam 9 kg do przodu..
.
u mnie 28 tydzien i do tej pory przytylam 5,5 kg w stosunku do stalej wagi sped ciazy.takze nie jest zle- ale widze ze dopiero teraz sa gwaltowne skoki wagi i rozmiary brzuszka
Stary 2009-07-17, 09:00   #1855
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Może nieprecyzyjnie się wyraziłam, ale miałam na myśli ocenę mojej ginekolog prowadzącej, która nie ma USG w gabinecie, a mimo to po badaniu powiedziała mi, że dziecko jest ułożone główką do dołu.
Zastanawiam się, czy ocenia to po badaniu tym ręczynm aparatem do mierzenia tętna płodu czy może palpacyjnie? Muszę ją o to zapytać podczas kolejnej wizyty kontrolnej

Wręcz odwrotnie - mleko dopiero po siarze
To, co niektórym z nas się teraz sączy z piersi, to właśnie pierwsza siara
http://pl.wikipedia.org/wiki/Siara

Hello, DDosiek!

Jestem za i już wysyłam do Ciebie mój numer na priv

Potwierdzam z doświadczenia we własnej alergicznej rodzinie
Mąki można używać jak pudru/zasypki (w tym na własną buzię), ale i kąpiel w krochmalu (woda z mąką ziemniaczaną) bywa zbawienna dla podrażnionej wrażliwej skóry.
Fajną masz ginkę. Moja nie ma o tym zielonego pojęcia

Cytat:
Witam Kochane o poranku!
Dzisiaj do ginka ale fajnie już nie mogę się doczekać młody kopie jak piłkarz przynajmniej wiem że wszystko jest ok dzisiaj chciałabym się dowiedzieć jak rośnie bo ostatnio miał za krótkie nóżki i strasznie się martwiłam...
FASOLECZKO JAK SIĘ DZISIAJ CZUJESZ??? mam nadzieję że już lepiej i złe myśli odeszły.
Oooo to szybciutko nadgoniłaś Ja tez jestem 9 do przodu
Stary 2009-07-17, 09:00   #1856
woman31
Zadomowienie

Cytat:
My w niedzielę jedziemy na wakacje a ja nic jeszcze nie mam przygotowanego.. strasznie mi się nie chce i do tego duszno mi i ciężko złapać powietrze.
Zostało mi jeszcze 68 dni a naprawdę znudziło mi się kupowanie tej wyprawki wcześniej się tym ekscytowałam a teraz poprostu nie mam siły
został mi jeszcze materacyk pieluchy tetrowe i flanelowe, kosmetyki, butelki , laktator i inne takie tam pierdółki

u mnie identycznie- najpierw ekscytacja i szal zakupowy (efekt 3 kartony ciuszkow- wszystkie sama kupilam- tylko 4 sztuki dostalam od kolezanki), a teraz nie moge sie zmobilizowac zeby butelki, wozek, posciel itp rzeczy kupic
Stary 2009-07-17, 09:04   #1857
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:
Witam Kochane o poranku!
Cytat:
iście ciążowa kompozycja
Lepiej się już czuje Nie wiem, czy wytrzymam w takim nastroju do wieczora. Zobaczymy.

A co do książek ... to polecam "Pierwszy rok z życia dziecka" - poradnik dla matek. Arlene Eisenberg, Sandee E. Hathaway, Heidi E.

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 09:05   #1858
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
iście ciążowa kompozycja
ja dzisiaj jadłam podobnie
kakao do tego chlebek maczany w jajku i podsmarzony na masełku pyszotka .. tylko teraz mam zgagę ehhh
Stary 2009-07-17, 09:06   #1859
margolcia1006
Rozeznanie

Dziewczynki a jaką kołderkę kupujecie do łóżeczka? Chodzi mi o wypełnienie. Tu znalazłam np taką:

http://www.tomi.pl/szczegoly/445/amy...zewek_warszawa

Nie znam się na tym i nie wiem czy włóknina poliestrowa będzie ok
Stary 2009-07-17, 09:17   #1860
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Fajną masz ginkę. Moja nie ma o tym zielonego pojęcia

Oooo to szybciutko nadgoniłaś Ja tez jestem 9 do przodu
czego się nie robi dla dzidzi - jak się dowiedziałam że mały jest za mały jak na ten wiek ciąży to się wziełam za siebie i teraz efekty są w dodatkowych kg - tylko ciekawa jestem czy to coś pomogło że tyjeniekoniecznie tam gdzie trzeba
narazie mam 102 cm w "pasie" na wysokości pępka ( najlepsze jest to że w ksiązce czytałm że pod koniec ciąży obwód brzucha może mieć NAWET 1 m-- a ja już go przekroczyłam w 7 miesiącu hahahahah)

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Dziewczynki a jaką kołderkę kupujecie do łóżeczka? Chodzi mi o wypełnienie. Tu znalazłam np taką:

http://www.tomi.pl/szczegoly/445/amy...zewek_warszawa

Nie znam się na tym i nie wiem czy włóknina poliestrowa będzie ok
jak kupiłam w ikei Tkanina: 65% poliester, 35% bawełna
Wypełnienie: włókna poliestrowe

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60028510
tylko na początku do poszewki będę wkładała kocyk lub mały będzie spał w śpiworku ( mam 2 więc narazie starczy) a potem kołderkę

Edytowane przez Biedroneczkaolga
Czas edycji: 2009-07-17 o 09:18
Biedroneczkaolga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości