Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki cz. IV - Kraina Łagodności i Puszystości - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-17, 13:22   #2281
Ainsel
Zadomowienie

Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki cz. IV - Kraina Łagodności i Puszystości

bry
znowu was musiałam nadrobic, ech...zycie zycie
własnie sobie podjadam rogaliki drożdżowe z jagodami mniaaam mniaaam i za chwilę się odmeldowuje, bo obiad ktoś musi ugotować (padło na mnie, ech...zycie zycie)
i się jeszcze chciałam pozalic, ze od trzech dni budzi mnie kosiarka pod oknem o 7:30! masakryczna godzina! no i bez przesady, przez trzy dni to można spokojnie skosić trawnik wielkości boiska, co oni koszą pod moim blokiem przez tyle czasu, to ja doprawdy nie wiem...
Cytat:
Napisane przez Maddie Pokaż wiadomość
Malla, niestety nic z tego, TŻ nie dostał teraz urlopu Został nam wrzesień.. Nigdy nie byłam w górach we wrześniu, nie wiesz, jak wtedy jest mniej więcej z pogodą?
ja kochana jeździłam ostatnio własnie na jesieni (koniec października, a potem listopad), ale to były Bieszczady, więc duzo niższe niż Tatry-było przepieknie, te kolory, pogoda też trafiła nam się wyjątkowo ładna, słoneczna. Może się na Bieszczady skusicie?
Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Jutro rano bronię magisterki W ogóle jeszcze tego nie czuję, nawet nie zaczęłam się uczyć Ale zacznę w końcu (jak tylko znajdę notatki, które mi się gdzieś "podziały" ).
powodzenia!!!
Ainsel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 14:20   #2282
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki cz. IV - Kraina Łagodności i Puszystości

złożyłam papiery... jednak będę kończyć informę bo mi się nie opłaca przenosić

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 14:43   #2283
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Hej ho Wam!

Czy u Was tak samo ciepło jak u mnie? U mnie jest duszno i niemiło, a za oknem remont "neverending story". Dziś właśnie powiedziałam p. Dyrektor, że 27.07 już się ulatniam na 2 tygodnie okołoślubnego urlopu!
Przyjęła do wiadomości i zaakceptowała, co nie ukrywam, cieszy mnie ogromnie.
Daria, fajnie, że bez problemu dostałaś urlop, przyda Ci się

U mnie jest okropnie gorąco.. Właśnie wróciłam z biblioteki, upał nie do zniesienia, przy wchodzeniu po schodach zakręciło mi się w głowie i prawie zemdlałam Zmierzyłam ciśnienie, mam 102 na 117

Cytat:
Napisane przez Ainsel Pokaż wiadomość
ja kochana jeździłam ostatnio własnie na jesieni (koniec października, a potem listopad), ale to były Bieszczady, więc duzo niższe niż Tatry-było przepieknie, te kolory, pogoda też trafiła nam się wyjątkowo ładna, słoneczna. Może się na Bieszczady skusicie?
Ain, w Bieszczady jakoś mnie nie ciągle, wolę Tatry.
I wrzesień nieaktualny, TŻ właśnie mnie poinformował, że ma tydzień urlopu od przyszłego piątku Biorę się za szukanie kwatery, trzymajcie kciuki bo czarno to widzę

Edit: Mamy kwaterę!!! W naszej ulubionej okolicy, za 30 zł od osoby, ależ się cieszę Malla, musimy się gdzieś umówić w takim razie

Edytowane przez Maddie
Czas edycji: 2009-07-17 o 15:02
Maddie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 15:20   #2284
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to Adriana Lecouvreur

Maddie a chcesz przepis ?
Malinuś, zobaczymy jak się ułoży. A może jakaś piękna niespodzianka na Ciebie czeka w tym roku? Ja w to wierzę!

Upał? Upał mówicie? ja byłam dziś w poznaniu z papierami. Wstałam o wpół do szóstej, pociąg 7.20, prawie 3h, z dworca na wydział (piękny jest! ) - niby blisko ale się zmachałam, załatwiłam po drodze jeszcze jeden drobiazg i miałam 1,5h do następnego pociągu - kolejne 3h...
a dodam że ani jeden ani drugi subtelnie mówiąc pusty nie był: jeden był z Gdyni do Wrocławia, drugi z Zielonej Góry do Gdyni....

aktualizacja 13 maja - Nie taki modry, czyli za co kocham Budapeszt
Adriana Lecouvreur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 16:14   #2285
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Kaja - mam w planach 2 wyjazdy i nie wiadomo czy wypalą jak wypalą to będę szczęśliwa jeden to Woodstock i moi kochani w Kostrzynie a drugi... słodka tajemnica ale najważniejsze że nie czekam do września na rekrutacje, zapisali mnie od ręki na listę przyjętych... a podyplomowo sobie zrobię elektrotechnikę...

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 16:47   #2286
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

yo kobitki

wrocilam wlasnie znad jeziorka...ale sie opalilam....o matko...piecze troche...pochlapalam sie w wodzie...luby mnie na rekach ponosil..bylo milusio

ale mam juz slonca dosyc...teraz pragne deszczu

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 16:55   #2287
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Daria, fajnie, że bez problemu dostałaś urlop, przyda Ci się

U mnie jest okropnie gorąco.. Właśnie wróciłam z biblioteki, upał nie do zniesienia, przy wchodzeniu po schodach zakręciło mi się w głowie i prawie zemdlałam Zmierzyłam ciśnienie, mam 102 na 117
Upał to mam dopiero teraz, mam okna w domu od zachodniej strony, więc do 16 jest w miarę, ale później robi się jak w piekle.
Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
yo kobitki

wrocilam wlasnie znad jeziorka...ale sie opalilam....o matko...piecze troche...pochlapalam sie w wodzie...luby mnie na rekach ponosil..bylo milusio

Ale Ci zazdroszczę, ja bardzo bym chciała skoczyć gdzieś nad jeziorko, ale nigdy nie ma czasu, weekendów też nie mamy wolnych...ech....dobrze, że od 27 się opieprzam (o ile tak można nazwać przygotowania do ślubu )
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-17, 17:10   #2288
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Cytat:
yo kobitki

a ja sobie opalilam n a nozkach wzorek od sandalkow w parku w poznaniu

Stary 2009-07-17, 17:40   #2289
MagdaP
Zadomowienie

[QUOTE=Maddie;13298777]Daria, fajnie, że bez problemu dostałaś urlop, przyda Ci się

U mnie jest okropnie gorąco.. Właśnie wróciłam z biblioteki, upał nie do zniesienia, przy wchodzeniu po schodach zakręciło mi się w głowie i prawie zemdlałam Zmierzyłam ciśnienie, mam 102 na 117 [/QUOTE/

Współczuję. Nas dziś puścili z pracy wcześniej. Pojechałam do Decathlonu na zakupy
Kupiłam takie buty
http://www.decathlon.com.pl/PL/arpen...-owe-70220114/
i takie
http://www.decathlon.com.pl/PL/arpen...lady-11172517/ tyle że przecenione na 64 zeta. Jestem zaopatrzona na wyjazd

Cytat:
Ain, w Bieszczady jakoś mnie nie ciągle, wolę Tatry.
I wrzesień nieaktualny, TŻ właśnie mnie poinformował, że ma tydzień urlopu od przyszłego piątku Biorę się za szukanie kwatery, trzymajcie kciuki bo czarno to widzę

Edit: Mamy kwaterę!!! W naszej ulubionej okolicy, za 30 zł od osoby, ależ się cieszę Malla, musimy się gdzieś umówić w takim razie
Za ok. 2 tygodnie jadę do rodzinki w Beskid Mały.
Na załączniku kolejka na górę Żar (nazwa w sam raz na dzisiaj )w Beskidzie Małym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zarkolejka2008.jpg (27,9 KB, 1 załadowań)
Stary 2009-07-17, 17:52   #2290
madmuazelle
BAN stały

Maddie,Evo,spróbuje się cześciej udzielać/pisać.Eh,noc miałam jak zwykle nieprzespaną,bo poszłam spać o 1,a obudziłam o 5 bo coś mnie ząb zaczął boleć.

Zazdraszczam Wam ładnej pogody,bo u mnie od 2 dni deszczowo i się przez to nic nie chce.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 19:14   #2291
Reijel
Wtajemniczenie

Wiecie, że zmarł Leszek Kołakowski? Przeczytałam przed chwilą...
Reijel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 19:29   #2292
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Reijel Pokaż wiadomość
Wiecie, że zmarł Leszek Kołakowski? Przeczytałam przed chwilą...
jakaś czarna seria ostatnio....
wiadomo ludzie umierają codziennie ale ostatnio takich znanych osób sporo... i to nie znanych z bycia znanymi tylko takich których nie zastąpi jakaś jola czy inna krysia z reality show czy fotka pl.

Stary 2009-07-17, 20:59   #2293
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Adriana Lecouvreur Pokaż wiadomość
Maddie a chcesz przepis ?
Hm, jasne, co prawda jestem na diecie, ale przyda się "na zaś"

Cytat:
Upał to mam dopiero teraz, mam okna w domu od zachodniej strony, więc do 16 jest w miarę, ale później robi się jak w piekle.
Uu, to współczuję. Ja mam sypialnię od wschodu, co też jest wkurzające, pomimo żaluzji i tak słońce mnie budzi.

Cytat:
Napisane przez MagdaP Pokaż wiadomość
Za ok. 2 tygodnie jadę do rodzinki w Beskid Mały.
Na załączniku kolejka na górę Żar (nazwa w sam raz na dzisiaj )w Beskidzie Małym
Nigdy nie byłam w Beskidzie Małym, fajnie tam jest?

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Maddie,Evo,spróbuje się cześciej udzielać/pisać.
Już ja Cię przypilnuję

TŻ poszedł spotkać się ze znajomym i jego przyszłą żoną, za którymi nie przepadam, więc siedzę sama i zastanawiam się czemu tu tak pusto Gdzie wywiało wszystkie mohery?
Stary 2009-07-17, 21:07   #2294
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Cytat:
Hm, jasne, co prawda jestem na diecie, ale przyda się "na zaś"
ja jestem, jestem
A przepis:
http://www.wielkiezarcie.com/przepis47992.html

Stary 2009-07-17, 21:19   #2295
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
O lubie te stronke, dobre przepisy . Ja jutro bede piekla muffinki. Matka mnie wrobila w kucharzenie - sprosila znajomuch i stanowczo domaga sie curry jalfrezi i muffinek.

Witam wszystkich

Dzis szlag mnie jasny trafil. Ja rozumiem, ze mozna robic ledy ort, zwlaszcza w necie, ale gramatycznych normalnie NIE ZNIESE ;-P. Wlasnie kolezanka umiescila notke na portalu jednym. Tytul: Kolejne wielkie POSTACI odchodza. No zesz ty w morde! (dodam, ze zachowalam pisownie lacznie z wielkimi literami, tak wlasnie bylo)

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-17, 21:26   #2296
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
O lubie te stronke, dobre przepisy . Ja jutro bede piekla muffinki. Matka mnie wrobila w kucharzenie - sprosila znajomuch i stanowczo domaga sie curry jalfrezi i muffinek.

Witam wszystkich

Dzis szlag mnie jasny trafil. Ja rozumiem, ze mozna robic ledy ort, zwlaszcza w necie, ale gramatycznych normalnie NIE ZNIESE ;-P. Wlasnie kolezanka umiescila notke na portalu jednym. Tytul: Kolejne wielkie POSTACI odchodza. No zesz ty w morde! (dodam, ze zachowalam pisownie lacznie z wielkimi literami, tak wlasnie bylo)
ten przepis to akurat mojego autorstwa, ale stronkę uwielbiam

A właśnie dziś się udzielałam w wątku o błędach...

Stary 2009-07-17, 21:38   #2297
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
ten przepis to akurat mojego autorstwa, ale stronkę uwielbiam

A właśnie dziś się udzielałam w wątku o błędach...
Naprawde? Szkoda, ze nie moge jesc ciasta drozdzowego, buleczki wygladaja superancko. Mniam mniam mniam. Nawet nie mam komu piec, bo wszyscy naokolo sie odchudzaja :P.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2009-07-17, 22:05   #2298
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Na pewno wypróbuję

Cytat:
Naprawde? Szkoda, ze nie moge jesc ciasta drozdzowego, buleczki wygladaja superancko. Mniam mniam mniam. Nawet nie mam komu piec, bo wszyscy naokolo sie odchudzaja :P.
Wyglądają faktycznie smakowicie U mnie odwrotnie, mam komu piec, ale wątpię, czy bym się powstrzymała przed zjedzeniem choć jednej
Stary 2009-07-17, 22:18   #2299
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:

Wyglądają faktycznie smakowicie U mnie odwrotnie, mam komu piec, ale wątpię, czy bym się powstrzymała przed zjedzeniem choć jednej
U mnie dieta o tyle prosta, ze wiekszosc niezdrowych i kalorycznych rzeczy mi nie wolno, ich jedzenie kojazy mi sie z cierpieniem wiec latwo sie powstrzymac. CHociaz dzis w Tesco slinilam sie do mojego niegdys ulubionego Toffefee.

Ja mam teraz faze na soczki. Wreszcze zagnalam matke do sklepu i dokonala dlugo planowanego zakupu uplynniarki (sokowirowki). Teraz sie opijam sokami, wyciskam glownie z burakow i marchwi z dodatkiem jakiegos owocka. Mniam mniam

Santosowa rzezba ;-)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-17, 22:49   #2300
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
]
A gdzie tu jest błąd?
Skoro nie ma liczebnika, to można używać i 'postaci' i 'postacie'. Tak chyba nawet Bralczyk mówi.

EDIT:
http://www.rdc.pl/index.php?/pol/art...ie_czy_postaci

Z tego, co zrozumiałam, to byłby błąd, gdyby 'kolejne' było liczebnikiem. A jak mi się wydaje, mimo później pory, raczej jest to przymiotnik dot. położenia niż liczebnik...

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!

Edytowane przez Cathas
Czas edycji: 2009-07-17 o 22:52
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 22:55   #2301
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie dieta o tyle prosta, ze wiekszosc niezdrowych i kalorycznych rzeczy mi nie wolno, ich jedzenie kojazy mi sie z cierpieniem wiec latwo sie powstrzymac. CHociaz dzis w Tesco slinilam sie do mojego niegdys ulubionego Toffefee.

Ja mam teraz faze na soczki. Wreszcze zagnalam matke do sklepu i dokonala dlugo planowanego zakupu uplynniarki (sokowirowki). Teraz sie opijam sokami, wyciskam glownie z burakow i marchwi z dodatkiem jakiegos owocka. Mniam mniam
To w pewnym sensie (mam nadzieję, że źle nie zabrzmi ) masz fajnie. U mnie mało względów zdrowotnych, większość to ekspresowe tycie niestety.
A soków z warzyw jakoś nie mam odwagi spróbować. Wczoraj kupiłam pomidorowy i czaję się jak pies do jeża. Nawet nie otworzyłam

Santos, Ty się chyba znasz na fitnessie Jakie ćwiczenia są najlepsze na uda? Robię przysiady, 8minute legs, http://super-sylwetka.pl/trening_w_w...h_domowych.php - coś takiego, i zaczęłam powoli skakanie na skakance. Co polecasz?
Stary 2009-07-17, 23:22   #2302
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Cathas Pokaż wiadomość
A gdzie tu jest błąd?
Skoro nie ma liczebnika, to można używać i 'postaci' i 'postacie'. Tak chyba nawet Bralczyk mówi.

EDIT:
http://www.rdc.pl/index.php?/pol/art...ie_czy_postaci

Z tego, co zrozumiałam, to byłby błąd, gdyby 'kolejne' było liczebnikiem. A jak mi się wydaje, mimo później pory, raczej jest to przymiotnik dot. położenia niż liczebnik...
Odchodza= orzeczenie, liczba mnoga. Ergo podmiot musi byc w liczbie mnogiej, w mianowniku, jako ze podmiot to ma do siebie. Postac = rodzaj zenski, liczba pojedyncza, mianownik. Liczba mnoga od tego slowa to POSTACIE, a nie postaCI. Postaci to dopelniacz l.pojedynczej lub mnogiej. Mozna powiedziec "coraz wiecej postaci odchodzi", bo postaci jest wlasnie dopelnieniem wymuszonym "coraz wiecej", ale wtedy orzeczenie i tak nie ma formy mnogiej, tylko pojedyncza. Tak czy inaczej to jest blad . Albo "Kolejne Postacie odchodza", albo "coraz wiecej postaci odchodzi". Nie powiesz "kolejne pierogow sa zjadane", tylko kolejne pierogI sa zjadane" lub "zoraz wiecej pierogow JEST zjadanych" Specem nie jestem, ale tak mi sie wydaje. DLa mnie "Kolejne postaci odchodza" brzmi niegramatycznie, chyba wlasnie z ww powodow.

Maddie - a chcesz zrzucic z ud czy wyrzezbic?

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2009-07-17, 23:33   #2303
paulina150528
Zakorzenienie

GG do paulina150528

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Hello

Widzę, że tu poliglotki same siedzą
Jutro rano bronię magisterki W ogóle jeszcze tego nie czuję, nawet nie zaczęłam się uczyć Ale zacznę w końcu (jak tylko znajdę notatki, które mi się gdzieś "podziały" ).

Tyle nieprzespanych nocy i stres a tu juz po sprawieGrtuluje raz jeszcze

Cytat:
ale czemu ten wredny troll ma zarabiać na moich zdolnościach plastycznych ?

upiekłam pyszne cosie w środku są malinki ( ) i porzeczki

Przez Twoje ciatka byłam zmuszona upiec dzis ciasto widelcm gniecione z jabłkami

P.s.Ile lat ma brat jesli mozna wiedziec?

P.s2 Stylizacja swietnaPozwoliłam sobie na Twoja stronke zajrzec i powaliły mnie zdjecia niektóre na kolana

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Ja melduje,że żyje. Nie moge się wbić ostatnio w wasze rozmowy,więc tylko podczytuje. :/

Tez tak czasami mamPrzechodzi z czasem jak wene sie podłapie

Cytat:

Wie ktoś, gdzie się podziewa Aga i Santos?

Aga na działke miała jechac z tego co pamietama Santoz widze,ze sie znalazła

Cytat:
Hej ho Wam!

Czy u Was tak samo ciepło jak u mnie? U mnie jest duszno i niemiło, a za oknem remont "neverending story". Dziś właśnie powiedziałam p. Dyrektor, że 27.07 już się ulatniam na 2 tygodnie okołoślubnego urlopu!
Przyjęła do wiadomości i zaakceptowała, co nie ukrywam, cieszy mnie ogromnie.

Ciepło to mało powiedzianeSkwar nie z tej ziemi,mam juz dosc

Cytat:
Napisane przez malinka_86 Pokaż wiadomość
Kaja - mam w planach 2 wyjazdy i nie wiadomo czy wypalą jak wypalą to będę szczęśliwa jeden to Woodstock i moi kochani w Kostrzynie a drugi... słodka tajemnica ale najważniejsze że nie czekam do września na rekrutacje, zapisali mnie od ręki na listę przyjętych... a podyplomowo sobie zrobię elektrotechnikę...

Cytat:
yo kobitki

Było mnie zbrac ze sobaKurna ja tez sie opaliłam i wygladam smiesznie z białymi nogami a czekoladowym torsem

Cytat:

Ale Ci zazdroszczę, ja bardzo bym chciała skoczyć gdzieś nad jeziorko, ale nigdy nie ma czasu, weekendów też nie mamy wolnych...ech....dobrze, że od 27 się opieprzam (o ile tak można nazwać przygotowania do ślubu )

U mnie tez jak w piekle.Uroki mieszkania na oeryferiach miasteczka sa owszem ale latem gdy tych diabelnych owadów jest tyle i eszelkiej masci okna nawet otworzyc na noc nie mozna.

Cytat:

TŻ poszedł spotkać się ze znajomym i jego przyszłą żoną, za którymi nie przepadam, więc siedzę sama i zastanawiam się czemu tu tak pusto Gdzie wywiało wszystkie mohery?

Ja jestem

Cytat:
. Co polecasz?

Ja moge polecic pogon za szerszeniami latajacymi po salonie,w celu ich usmiercenia.Zgubiłam chyba ze 3 kg

Dotarłam do Was baby mojeNie mam oststnio na nic czasu ani siłyPogoda mnie dobija
-Moher szary

Wierna fanka Niedzwiedzia,uzależniona od serdelixa

Jeśli mój opis Cie obraził w ramach protestu zdejmij stanik
paulina150528 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 23:46   #2304
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez paulina150528 Pokaż wiadomość
Ja moge polecic pogon za szerszeniami latajacymi po salonie,w celu ich usmiercenia.Zgubiłam chyba ze 3 kg

Dotarłam do Was baby mojeNie mam oststnio na nic czasu ani siłyPogoda mnie dobija
A propos pogody, to ona nie dziala na was odchudzajaco? Bo mi taki upal odbiera apetyt kompletnie....

Na szerszenie trzeba uwazac. Jak wam czesto wlatuja to warto zadzwonic po straz, moze gdzies w okolicy gniazdo jest i trzebaby rozwalic?

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2009-07-18, 07:43   #2305
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
ok. 2 tygodnie jadę do rodzinki w Beskid Mały.

hm niech pomysle....gora Żar spacerkiem do kolejki mam jakies 35 minut..witajcie w mojej wiejskiej okolicy

Cytat:

Było mnie zbrac ze sobaKurna ja tez sie opaliłam i wygladam smiesznie z białymi nogami a czekoladowym torsem

torsem ja ci dam tors...dekoltem kobito!!! trza bylo gadac zes chetna na wypad....ja nawet miedzy palcami w stopach jestem opalaona...teraz sie smaruje tymi mazidlami ..bo az strach...

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 08:55   #2306
paulina150528
Zakorzenienie

GG do paulina150528

Cytat:
A propos pogody, to ona nie dziala na was odchudzajaco? Bo mi taki upal odbiera apetyt kompletnie....

Na szerszenie trzeba uwazac. Jak wam czesto wlatuja to warto zadzwonic po straz, moze gdzies w okolicy gniazdo jest i trzebaby rozwalic?

Na mnie tez pogoda tak działa.Jem sniadanie na siłe a potem juz nic nie daje rady.Dzieciaki natomiast dostały wilczego apetytu

Kochana dzwonilismy juz wczesniej jak tu mieszkalismy i teraz tez,ale oni przyjada jak zlokalizuje gniazdo.I tu jest problem bo działka jest olbrzymia,masa drzew a one raz sa z jednej strony domu a kolejno z innej

Wogóle w tym roku jest tyle wszelkiego typu robactwa,ze mnie jus trafia cos.

Cytat:
hm niech pomysle....gora Żar spacerkiem do kolejki mam jakies 35 minut..witajcie w mojej wiejskiej okolicy

torsem ja ci dam tors...dekoltem kobito!!! trza bylo gadac zes chetna na wypad....ja nawet miedzy palcami w stopach jestem opalaona...teraz sie smaruje tymi mazidlami ..bo az strach...
Jak ja sie bede tam wybierac to juz wiem u kogo po nocleg pytac

Tors czy piersi co za róznicaI jedno i drugie ma sutki(Szaja pozdrawia)
-Moher szary

Wierna fanka Niedzwiedzia,uzależniona od serdelixa

Jeśli mój opis Cie obraził w ramach protestu zdejmij stanik
paulina150528 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 09:34   #2307
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
Odchodza= orzeczenie, liczba mnoga. Ergo podmiot musi byc w liczbie mnogiej, w mianowniku, jako ze podmiot to ma do siebie. Postac = rodzaj zenski, liczba pojedyncza, mianownik. Liczba mnoga od tego slowa to POSTACIE, a nie postaCI. Postaci to dopelniacz l.pojedynczej lub mnogiej. Mozna powiedziec "coraz wiecej postaci odchodzi", bo postaci jest wlasnie dopelnieniem wymuszonym "coraz wiecej", ale wtedy orzeczenie i tak nie ma formy mnogiej, tylko pojedyncza. Tak czy inaczej to jest blad . Albo "Kolejne Postacie odchodza", albo "coraz wiecej postaci odchodzi". Nie powiesz "kolejne pierogow sa zjadane", tylko kolejne pierogI sa zjadane" lub "zoraz wiecej pierogow JEST zjadanych" Specem nie jestem, ale tak mi sie wydaje. DLa mnie "Kolejne postaci odchodza" brzmi niegramatycznie, chyba wlasnie z ww powodow.
No chyba że tak Mi tam i tak pasują postaci

EDIT: 'postaci' to też mianownik l.mn. Zapytałam polonistki Poza tym, dałam link do Bralczyka, on tam to wyjaśnia.

Cytat:
Zazdroszczę... Bo ja jem jak najęta o_O A wszystko w boczki idzie...

W ogóle dziś się zbulwersowałam Dorwałam sierpniową 'Olivię' a tam wielki artykuł 'Instrukcja obsługi pigułki', przeczytałam, i ... zwątpiłam.
Ich zasady nijak się mają do jakichkolwiek ulotek, czy to uniwersalnej, czy np.: Mercilonowej.
Według nich, nie ma się 12h na spóźnienie, ale od 5 do 12, w zależności od zawartości hormonu w pigułce, szkoda, że pani zapomniała, że są pigułki o ilości hormonów mniejszej niż 0,2 mg
A dobił mnie już akapit, gdzie pani twierdzi, że w razie zapomnienia w 3. tyg. ma się 24h zapasu i jeśli się zmieścimy w tym czasie to będzie wszystko super, a jeśli nie, to mamy się 'zabezpieczać do końca cyklu'.
Aż nie wytrzymałam i pierdyknęłam im maila z wyjaśnieniem i prośbą o sprostowanie
Jak to podsumowałam mojemu TŻ ' posprzątałam, wytarłam kurze, opieprzyłam gazetę, teraz pora coś zjeść '

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!

Edytowane przez Cathas
Czas edycji: 2009-07-18 o 09:37
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-18, 09:44   #2308
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
O, doczytałam dopiero jak już Ci PW wysłałam Świetnie trafiliście! Ja w tym roku nie mogłam ani razu za mniej niż 40 zł znaleźć :/ Na Antałówce?

Cytat:
Działa.
Stary 2009-07-18, 09:56   #2309
Maddie
Wtajemniczenie

Bryyy... ale dziś gorąco

Cytat:
Maddie - a chcesz zrzucic z ud czy wyrzezbic?
Zrzucić zdecydowanie, choć wyrzeźbienie też by się przydało.

Cytat:

Paula, uważaj na te szerszenie, mogą niezłą krzywdę zrobić.

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
O, doczytałam dopiero jak już Ci PW wysłałam Świetnie trafiliście! Ja w tym roku nie mogłam ani razu za mniej niż 40 zł znaleźć :/ Na Antałówce?
Na Antałówce nigdy nie mieszkaliśmy, jakoś średnio mi się widzi po całym dniu łażenia jeszcze tam się wdrapywać Zastanawiam się, co dostaniemy za te trzy dyszki, wczoraj kobietę przez telefon przemaglowałam nieźle, ale dzielnie odpowiadała Była tylko lekko zdziwiona moim pytaniem o kontakty w pokoju (w tamtym roku niestety nie mieliśmy dostępu do prądu w pokoju, o czym dowiedzieliśmy się dopiero po przyjeździe, wtedy do głowy by mi nie przyszło, by o to zapytać, zwłaszcza widząc w ofercie, że jest radio w pokoju ).
Stary 2009-07-18, 11:16   #2310
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Paula
Braciszek ma 6 lat, obecnie w drodze ubranka na 4 potem pójdą mniejsze.
Co do szerszeni, dwa koty mojej przyjaciółki uwielbiają się nad nimi znęcać niech no tylko jakiś wleci...Tygrysek i Whisky ogłuszają go łapami i grają nim w squasha <hahaha> a potem takiego sflaczałego wystarczy dobić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości