|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie do studentek/studentów ;)!
Aaa i dużo mi dają powtórki z moim TŻ (tzn. on chodzi na inną uczelnię, ale mnie przepytuje), np,
TŻ: "Podaj mi zadania KPWiG" Ja: Podaję te, które już wykułam na blaszkę i np. jakąś bzdurę "nadzorują emisję papierów wartościowych"TŻ: "taaaa, stoją i patrzą jak się drukują i analizują, czy oby na pewno ładne kolory dobrali" ![]() Pamiętam do dziś, pamiętałam na egzaminie i pewnie jeszcze długo będę pamiętała
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ciekawe ciekawe
![]() czekolade "se" dzis kupilam (15min temu - Milka )
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
up up
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Ja muszę gadać do siebie
. Inaczej nie zapamiętam. No może zapamiętam, ale na pewno nie tyle, ile zapamiętuję mówiąc coś na głos. W związku z tym na czas sesji przenoszę dobytek swojego psa do mojego pokoju i uczymy się razem . Tzn. ja jej tłumaczę na głos .Inna sprawa - strasznie ciężko uczy mi się z notatek innych osób. Wolę swoje. |
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam fajny patent na wszelkie wymienianki, po prostu z pierwszych liter układam jakiś wyraz (jak są i współgłoski i samogłoski to oczywiście łatwiej) w ten sposób ratuję się przed czarną dziurą w trakcie odpowiadania na pytanie, bo ta pierwsza literka zawsze coś daje
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Anka20 - bardzo ciekawy sposob
![]() ja musze wykuc samiutka czysta teorie na blaszke (wstep do prawoznawstwa)
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
ufff dobrze ze sesje zimowa mam juz za soba
Moj sposb to mobilizacyjny stres i czytanie tekstu ze zrozumieniem tlumacze sobie wszystko na chlopski rozum i jakos zostaje w glowce,a jak to nie pomaga to zamykam oczy i wyobrazam sobie ze pisze dany wyraz,ktory nie moge zapamietac!Po skonczonej nauce i panice ze polowy rzeczy nie umie wlewam w siebie rozluzniajacy trunek,tlumacze sobie ze uczelnia mnie potrzebuje wiec nie moge nie zdac i jak narazie(odpukac w niemalowane) brne do przodu
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozytywne myslenie
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od siebie mogę polecić sposób następujący, dobry też dla wzrokowców.
Kilkakrotnie przeczytać notatki. Za pierwszym razem czytamy żeby tylko przeczytać i zorientować się co i jak (to jest też takie dobre psychiczne przygotowanie, bo zaczynamy się wtedy orientować co nas czeka )Za drugim razem czytamy uważniej i juz napewno coś tam w główce mamy, ogólne pojęcie plus trochę nowej wiedzy Za trzecim razem napewno zostanie nam więcej w głowie, przy czym oczywiście zaczynamy już przechodzić na etap zakuwania, czyli czytamy powoli, powtarzając fragmenty na przyklad I tak dalej i tak dalej Mi pięciokrotne przeczytanie materiałów wystarczy
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
a ja wchłaniam notatki, skrypty i podręczniki przy energetyzującej dobrej muzyce (np filmowa, irlandzki folk, Depeche Mode, Zeppelini, Pink Floydzi ) i przy najrozniejszych herbatach. Często żłopię dobre kilka litrow
związane z tym przerwy na bieganie do łazienki tez dobrze dotleniaja mozdżek Ostatnio nie mogę się obyć bez karmelowej Liptona. No i czesto rozpylam geraniowy lub miętowy olejek. Nie wytrzymam tez bez różowych Stabilo i karteczek samoprzylepnych. I jakos idzie...
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Haha ja mam tak samo, tylko ze ja pije nałogowo wode mineralna,normalnie moja nauka wygląda tak 5 minut czytania notatek,kurs do lazienki i tak wkółko .To juz jest dla mnei odruch, ze w jednej łapie mam butelke, a w drugiej notatki
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w podstawowce przy nauce na pamiec (wiersze i te sprawy) przechadzalam sie po pokoju we wszystkie mozliwe strony (w mnie niewiele mozna wykonac manewrow, ale zawsze cos ) i pomagalo!
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
ajjjj ja to kawy pije tyle ze hoho
potem kursy do lazienki i tak w kolko hehemoglabym zostac w tej lazience hihi i tam kuc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

i np. jakąś bzdurę "nadzorują emisję papierów wartościowych"

)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)