Panny Młode = Żonki 2009 część XIII - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-19, 20:54   #661
jaga_2001
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII

Samba, no my tez moglismy kupic czarne lakierki i duuuzo taniej, ale mialam mozlowosc przylozenia takich do gajerka TZ i one ni w zab nie pasowaly. Szukalismy brazowych. Moze nie az takich lakierkwo, ale z polyskiem i to dosc widocznym. Ale za cholere nie moglsimy znalezc takich, ktore nam obojgu by pasowaly. A jak zobaczylismy te to TZ powiedzial, ze te i zadne inne, tylko do sprzedawczyni od razu z tekstem, ze je kupi, ale 650 zl za nie nie da. (ja sama te buty wyczailam miesiac temu i tak mi sie spodobaly, ze specjalnie dzis TZ do tego skllepu zagonilam ). No i udalo sie je kupic taniej, z czego sie oboje cieszymy. TZ w calosci prezentuje sie tak

Tylko teraz gajerek zanosimy do skrocenia, bo nogawki sa za dlugie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg on1.jpg (55,7 KB, 112 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg on2.jpg (39,4 KB, 86 załadowań)

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 20:57   #662
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
A jakie wino kupujecie? carlo rossi? bo ja tu wyczytalam ze wszyscy sie zachwycaja i kupilismy sobie kiedys czerwone i bylo w miare oki, bez rewelacji ale by uszlo... no i ostatnio na weselu kuzyn Tżta tez mial stoliczek z alkoholami i mial carlo rossi wiec tzta zaciagnelam ze pokosztujemy i wzielismy biale, ale jak dla nas to to wino jest potworne... smakuje jak ze sfermentowanych jablek fujj nie urazajac nikogo komu smakuje I teraz zas mam dylemat bo bylam juz nastawiona na to carlo rossi

A co do alkoholi to planujemy koniak, brandy, whisky, żubowke chyba, martini, advokat.... tez myslalam o malibu, ale to sie raczej w drinach pije a nie wiem gdzie bym miala mleko postawic Ty planujesz mleko??
I zastanawiam sie ile tego kupic... bo w sumie wesele na okolo 60 osob takze niewielkie.. myslalam zeby po 2 butle kupic i chyba styknie co nie?
myslelismy o kagor dionis, kadarka albo cos w tym stylu, ale pojedziemy do hurtowni i zobaczymy, na pewno nie carlo rosi, chcemy cos innego. tez myslelismy o martini ale tz stwierdzil ze poszlo by go za duzo a reszta by zostala dlatego lepiej po 1-2 butelkach maxymalnie ale zeby poprobowali, a co do malibu to chce postawic na tym stoliczku tez wlasnie mleko i sheker,
jedziemyw tygodoniu do hurtowni i zobaczymy co bedziemy brac..

aaa chcielismy rodzicom zrobic albumy ale moj tz nie ma fotek z dziecinstwa i takk mu lyso bylo wiec zrezygnowalismy, myslimy o takich wazonach - wazon zawsze sie przyda a do tego fajna dedykacja, niepodobaja nam sie ksiazki czy statuetki bo bedzie stac i sie kurzyc,a tu chociaz sie przyda... co wy na to?
http://www.allegro.pl/item692145015_..._rodzicow.html

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2009-07-19 o 21:01
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 21:03   #663
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Wszystkim wczorajszym PM, a dzisiejszym już żonkom życzę wszystkiego naj naj naj na nowej drodze życia.

U mnie przygotowania stoją. Chodzimy zapraszamy gości, na razie nikt nam wprost nie odmówił, większość od razu potwierdziła, po kilku widać, ze nie przyjdą (ale nie powiedzą od razu), no i kilka osób nie wie jeszcze.

Nasi rodzice w końcu się poznali

Bylismy wczoraj na sali - jestem póki co zachwycona. Tylko czy 1,5 litra napojów na osobę wystarczy?
Jako atrakcje będziemy mieli pieczone zadki świnek, impreza przenosi się pod takie drewniane miejsce w ogrodzie, hmm... nie wiem jak to nazwać, taką altankę, tak zespół gra trochę przyśpiewek i bardzo fajnie to wygląda i babka mówiła, ze ludzie się swietnie bawią. Ogólnie sala bardzo mi się podoba, szkoda ze nie wzięłam aparatu.
Myślimy o zabawach, chcemy oczepiny, zbieranie na wózek, może krzesełka standardowo i takie opowiadanie czytanie, gdzie wybrani goście mają swoją rolę - dwie drużyny, myśle też o teście zgodności dla nas i o wróżbach z balonów.
A co u Was będzie?

No i ciągle problemem jest logistyczne zaplanowanie podziękowań.

A i jeszcze jedno pytanie - jaką piosenkę zaproponowałybyście jako dedykacje z okazji rocznicy?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 21:06   #664
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Samba, no my tez moglismy kupic czarne lakierki i duuuzo taniej, ale mialam mozlowosc przylozenia takich do gajerka TZ i one ni w zab nie pasowaly. Szukalismy brazowych. Moze nie az takich lakierkwo, ale z polyskiem i to dosc widocznym. Ale za cholere nie moglsimy znalezc takich, ktore nam obojgu by pasowaly. A jak zobaczylismy te to TZ powiedzial, ze te i zadne inne, tylko do sprzedawczyni od razu z tekstem, ze je kupi, ale 650 zl za nie nie da. (ja sama te buty wyczailam miesiac temu i tak mi sie spodobaly, ze specjalnie dzis TZ do tego skllepu zagonilam ). No i udalo sie je kupic taniej, z czego sie oboje cieszymy. TZ w calosci prezentuje sie tak

No rozumiem My potrzebowalismy czarne takze na pewno jest latwiej kupic niz brazowe i tz nie chcial slyszec o lakierkach takze ma zwykle takie nablyszczane lekko i pieknie pasuja Wiadomo ze skoro Wam sie tak spodobaly, a nigdzie indziej nic nie bylo to trzeba bylo brac... tylko jak dla mnie cena powalajaca zreszta jak znam mojego Tżta to on by nie kupil tak drogich butow bo on jest sknerus
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 21:06   #665
groszek80
Raczkowanie

Cytat:

A jakie wino kupujecie? carlo rossi? bo ja tu wyczytalam ze wszyscy sie zachwycaja i kupilismy sobie kiedys czerwone i bylo w miare oki, bez rewelacji ale by uszlo... no i ostatnio na weselu kuzyn Tżta tez mial stoliczek z alkoholami i mial carlo rossi wiec tzta zaciagnelam ze pokosztujemy i wzielismy biale, ale jak dla nas to to wino jest potworne... smakuje jak ze sfermentowanych jablek fujj nie urazajac nikogo komu smakuje I teraz zas mam dylemat bo bylam juz nastawiona na to carlo rossi

A co do alkoholi to planujemy koniak, brandy, whisky, żubowke chyba, martini, advokat.... tez myslalam o malibu, ale to sie raczej w drinach pije a nie wiem gdzie bym miala mleko postawic Ty planujesz mleko??
I zastanawiam sie ile tego kupic... bo w sumie wesele na okolo 60 osob takze niewielkie.. myslalam zeby po 2 butle kupic i chyba styknie co nie?

czemu nie bedziesz miec wieczoru panienskiego??

fryz super

a ten welon to masz jakis specjalny do wpiecia od dolu czy jakos przerabiasz?? bo ja moj welon zakupilam na allegro ale on ma tak grzebyk ze nie da sie go wpiac od dolu bo wtedy ta krotsza warstwa bylaby na dole zamiast na gorze, a wlasnie planuje podobna fryzure i zabralam sie za szukanie nowego welonu przypinanego od dolu, ale jakos nic nie moglam znalezc... musialabym pytac sprzedawcow czy mi przerobia czy cos... no ale znalazlam inny welon... przypinany od gory i teraz na niego choruje bo mi sie bardziej chyba od mojego podoba i normalnie sie gryze kupic czy nie
SAMBAdiJANEIRO moje koleżanki są ode mnie daleko 250 km a ja do ślubu już do domu nie pojadę... W Krakowie mieszkam od roku i mam tu niewielu znajomych, a na pewno nie takich na taką imprezę Mówi się trudno...
A co do wina to my mamy tokaj białe (uwielbiam ) i różowe carlo rossi

Co do welonu to jest na grzeby, ale mój jest równy i nie będę miała problemu aby go upiąć jak chcę

Cytat:

Jaga dziękuję Mój TŻ też ma lakierki, jak się uda to zrobię fotkę. My robiliśmy na zamówienie (nr 46) i po znajomości, więc wyszło nam tylko 150 zł!! W sklepie są 3 razy droższe. Mój idzie w surducie angielskim i ma lekko srebrnawą kamizelkę. i Wygląda w tym bosko Jak zmierzył surdut Pani go pyta, a może chce Pan pożyczyć leseczkę?? A on a po co?? Jedną już mam
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 21:17   #666
jaga_2001
Zakorzenienie

Samba, no moj sie zastanawial czy brac, mimo, ze dostal upust taki jaki chcial, bo sam babce powiedzial, ze jest gotow zaplacic 500 zl, ale ani grosza wiecej. Na co ja, ze slub ma raz w zyciu i na taka uroczystosc moze sobie na tego rodzaju buty pozwolic. A i jeszcze 800 zl zaoszczedzilismy na garniturze, 50 zl na spinkach (bo TZ chcial koniecznie pozlacane, ale znalazl inne, tansze i ladne), 300 na kamizelce, wiec moglismy sobie opzwolic na taki zakup.

Groszku, moj tez ma surdut, ale troszke inny, bardziej garniturowaty Ale to surdut.

AV by jaga_2001
Stary 2009-07-19, 21:19   #667
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
myslelismy o kagor dionis, kadarka albo cos w tym stylu, ale pojedziemy do hurtowni i zobaczymy, na pewno nie carlo rosi, chcemy cos innego. tez myslelismy o martini ale tz stwierdzil ze poszlo by go za duzo a reszta by zostala dlatego lepiej po 1-2 butelkach maxymalnie ale zeby poprobowali, a co do malibu to chce postawic na tym stoliczku tez wlasnie mleko i sheker,
jedziemyw tygodoniu do hurtowni i zobaczymy co bedziemy brac..

aaa chcielismy rodzicom zrobic albumy ale moj tz nie ma fotek z dziecinstwa i takk mu lyso bylo wiec zrezygnowalismy, myslimy o takich wazonach - wazon zawsze sie przyda a do tego fajna dedykacja, niepodobaja nam sie ksiazki czy statuetki bo bedzie stac i sie kurzyc,a tu chociaz sie przyda... co wy na to?
http://www.allegro.pl/item692145015_..._rodzicow.html

Fajne te wazony Moja mama by sie ucieszyla bo ona uwielbia wazony ale nie dostanie bo zrobilismy albumy tzn jeszcze ich nie dokonczylam... musze sie za to wziazc wreszcie bo nas odgwizda

tego kagor dionis nie pilam, a kadarka tez slyszalam ze dobra ale ostatnio bylam w hipermarkecie i sie rozgladalam ale jest tyle rodzajow kadarki ze nie wiem ktore najlepsze myslalam jeszcze nad varna...ale musze sprobowac ale ja to w ogole mam jakis spaczony gust bo juz od pol roku probujemy wina i jakos nic mi nie siadlo kiedys pilismy takie dobre winko i myslalam ze moze je kupimy, dlatego ostatnio tez je kupilam, zeby sie przekonac czy na prawde takie dobre i juz mi nie smakowalo hehe

Aha Zlotko ten akt urodzenia z 85 roku nie przejdzie - niby nic sie nie zmienilo, ale sama rozumiesz - musza zarobic

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-19, 21:24   #668
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Samba, no moj sie zastanawial czy brac, mimo, ze dostal upust taki jaki chcial, bo sam babce powiedzial, ze jest gotow zaplacic 500 zl, ale ani grosza wiecej. Na co ja, ze slub ma raz w zyciu i na taka uroczystosc moze sobie na tego rodzaju buty pozwolic. A i jeszcze 800 zl zaoszczedzilismy na garniturze, 50 zl na spinkach (bo TZ chcial koniecznie pozlacane, ale znalazl inne, tansze i ladne), 300 na kamizelce, wiec moglismy sobie opzwolic na taki zakup.

Groszku, moj tez ma surdut, ale troszke inny, bardziej garniturowaty Ale to surdut.
Mój ma jaskółkę i już się cieszy, że będzie tak szczęśliwy że będzie fruwał jak ta jaskółeczka. Chciał w tym iść - ja jestem za, zwłaszcza, że nie wydajemy 2000 zł ale pożyczamy za 450

Uciekam już do spania!! Spokojnej nocki!
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 21:42   #669
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość
SAMBAdiJANEIRO moje koleżanki są ode mnie daleko 250 km a ja do ślubu już do domu nie pojadę... W Krakowie mieszkam od roku i mam tu niewielu znajomych, a na pewno nie takich na taką imprezę Mówi się trudno...
A co do wina to my mamy tokaj białe (uwielbiam ) i różowe carlo rossi

Co do welonu to jest na grzeby, ale mój jest równy i nie będę miała problemu aby go upiąć jak chcę

Jaga dziękuję Mój TŻ też ma lakierki, jak się uda to zrobię fotkę. My robiliśmy na zamówienie (nr 46) i po znajomości, więc wyszło nam tylko 150 zł!! W sklepie są 3 razy droższe. Mój idzie w surducie angielskim i ma lekko srebrnawą kamizelkę. i Wygląda w tym bosko Jak zmierzył surdut Pani go pyta, a może chce Pan pożyczyć leseczkę?? A on a po co?? Jedną już mam
no i dobrze powiedzial

no to faktycznie lipa wiem co czujesz bo ja tez mieszkam teraz w miejscowosci tzta i w ogole nie mam tam znajomych, tzn mam tych tztowych ale to jak wychodzimy razem, niby mam kolezanki z pracy, no ale po pracy sie nie widujemy zreszta kazda ma inaczej zmiany wiec ciezko by bylo.. zreszta to nie sa takie kolezanki jak w bielsku no ale na szczescie mam blizej wiec biore wolny weekend, przyjezdzam i szaleje... tylko niestety troche sie pokomplikowalo bo wtedy kiedy wymyslilam sobie panienski wszystkie nagle chca wolne i nie wiem kto bedzie pracowal... bo ja na pewno nie popuszcze bo tydzien wczesniej jest swieto, zreszta moja przyjaciolka ma inne wesele w ten dzien, a tydzien przed nie chce

Cytat:

no to duzo zaoszczedziliscie zakup zasluzony

My garniak kupilismy mega drogi... pani stwierdzila ze jeden z drozszych modeli, no ale coz ja poradze ze nic innego mi sie nie podobalo :P

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

poradźcie mi bo mam dylemat

kupilam na allegro taki welon...

http://www.allegro.pl/item691708771_...jny_welon.html

na zdjeciu spoko, na zywo tez niby ok... tylko nie jestem przekonana do tej lamowki i raz mi sie podoba a raz nie... dzis np bylo wszystko ok... tak dla scislosci mierze welon i bolerko za kazdym razem jak jestem w bielsku dobrze ze sukni nie mam jeszcze w domu bo az strach sie bac

A teraz mi sie spodobal taki welon... i nie wiem czy se kupic czy nie czy juz schizuje czy jest ladniejszy

http://www.allegro.pl/item686960208_...cru_ivory.html

poradzcie bo ja sie zakochalam ale boje sie ze zas mi sie odwidzi, bo tamten tez mi sie podobal na zdjeciu... w rzeczywistosci niby tez mi sie podoba, ale nie jestem na 100 % pewna...
Stary 2009-07-19, 21:43   #670
mka1987
Raczkowanie

groszek80 bardzo fajna fryzurka! bardzo Ci pasuje! co do lakieru...mam ten sam problem...muszę miec go tonę na głowie, żeby włosy wytrzymały całą noc....

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy
Ja też potrzebuję kolor bordo, bo w złoto-bordowym kolorze mam wystrój sali.
Fajny pomysł, aby cały środek kosza był utrzymany w tej samej tonacji, mam nadzieje, ze nie bedziesz miała nic przeciwko temu, abym ściągnęła z Ciebie ten pomysł
nie ma problemu ...właśnie po to jest też wizaz...musimy sobie pomagac... no i bardzo się cieszę, że przydał się mój pomysł

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Bylismy wczoraj na sali - jestem póki co zachwycona. Tylko czy 1,5 litra napojów na osobę wystarczy?
1,5 litra to stanowczo za mało! my mamy 2,5 litra na osobę... (robiłam rozeznanie wśród znajomych, którzy już mieli wesela)

SAMBAdiJANEIRO co do welonu....będę nieobiektywna mówiąc, że ładniejszy jest ten bez lamówki...ale to dlatego, że sama mam podobny... jest tylko dłuższy, 2-warstwowy i dzety mam na zakończeniu welonu... ale skoro masz bolerko...to moze lamówka przy welonie jest już zbędna...najlepiej, jeśli przymierzysz wszystko razem i zobaczysz czy wszystko do siebie pasuje

Edytowane przez mka1987
Czas edycji: 2009-07-19 o 21:49
mka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 21:54   #671
Lustereczko
Rozeznanie

Scio 1,5 litra na osobe to za malo, my mielismy tyle na sali i podczas wesela braklo na szczescie nasz wlasciciel sali obok ma swoj sklep i po prostu doniosl a potem policzyl nam po cenie hurtowej, mysle ze napewno poszlo ponad 2 litry na osobe, najwiecej schodzilo sokow.
Samba
ja mialam ten pierwszy welon i tez sie nad ta lamowka zastanawialam i dzien przed slubem ja obcielam i ciesze sie bo od razu zrobil sie lzejszy i zaczol lepiej sie ukladac, i mysle ze bardziej dzieki temu pasowal do mojej sukni
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-19, 21:59   #672
anuulaa
Wtajemniczenie

Cześć!!

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
a ja z kolei wszystko sobie rozplanowałam i teraz na 3 tyg przed ślubem nie mam co robić
Ważniejsze rzeczy załatwione, inne rozpisane na liście, jak je załatwie to wykreślam i ciesze się, że kolejna rzecz z głowy.
Mam jeszcze jedną kartkę, na której spontanicznie zapisuje co jeszcze trzeba zrobić, czy przygotować, na co zwrócić uwagę i trzymam rękę na pulsie.
Ale czytając, że wy takie zabiegane zastanawiam się czy aby o wszystkich rzeczach pomysłałam myślę, że tak... ale...
Generalnie nie dajcie się zwariować, będzie wszystko ok, nawet jeśli zapomnimy tego czy tamtego
Ja robię tak samo, porządek przede wszystkim

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość

Załączam fotki z próbnej fryzury. Chciałam mieć część włosów rozpuszczonych, ponieważ nie zamierzam nic zakładać na ramiona, tylko przykryć je welonem. Co sądzicie???P.S. zdjęcia robiłam kilka godzin po ..
Cudna ta fryzurka!!!

Cytat:
My dzis kupilismy dla TZ buty. Mielismy dac max 350 zl, ale wyszlo, ze za jego buty zaplacilismy... 500 zl. To ponad 5x drozej niz za moje. Ale obojdu nam sie podobaja, a ajk idealnie wspolgraja z gajerkiem. Mieslimy juz nie brac, bo norlamnie kosztuja 650 zl (a to i tak niby promocja, bo pierwotnie kosztowaly 865 zl ), ale babeczka sposcila nam te 150 zl i to w galerii
Zdjecie troche przeklamuje kolory, bo sa jasniejszego brazu i takie "cieniowane"
http://www.italbut.pl/sklep/produkt,FAB4123,1514.html
Szukamy takich samych lakierków, boskie są!!

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Czeeeeść!!!!!
Wróciłam dziś z wesela od mojej starszej
Było super.
Tż brał udział konkursie na drugą twarz... czyli on siedział na stołku a za nim dziewczyna ( nie ja ) założyła mu podkolanówkę taką rajstopową na głowę a potem jak ją od góry ściągała to miał twarz jak Chińczyk... ale było śmiesznie...
Wytańczyłam się i w ogóle od tego śmiechu mnie dziś wszystko boli. Jutro idę do pracy na 9 więc już idę się szykować do spania bo spaliśmy dziś 3 godziny.
My chcemy tą zabawę na swoje oczepiny, fajnie, że się sprawdza na weselu, bo mam pewne obawy, czy się sposoba.

Dzisiaj sporo załatwiliśmy. Po pierwsze mogę się pochwalić, że mamy swoją stronę ślubną Dzisiaj ruszyła. Adres prześlę na PW dla zainteresowanych.
Po mszy byliśmy u organisty ustalić szczegóły, będzie też grała jego córka na skrzypcach, zagra 3 utwory.
Byliśmy też u Pani, która piecze nam ciasta, ustaliliśmy, że mają być wysokie, bogate i większość takich orzeźwiających, z galaretkami itp.

Przejeżdżałam dzisiaj koło sali Strippi, akurat miała mieć poprawiny.

Nowo upieczonym żonkom składam gratulacje i życzę wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia!!!
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 22:16   #673
jaga_2001
Zakorzenienie

Samba, ten z dzetami bedzie znacznie krotszy od twego Tylko tyle Ci doradze.

anuulaa, dzieki

AV by jaga_2001
Stary 2009-07-19, 23:26   #674
zlotko855
Rozeznanie

dzieki dziewczyny za odpowiedzi odnosnie aktu urodzenia.
pewnie bede musiala oplacic te 22 zl (samba dokladnie - kasa, kasa, kasa), a pozniej w USC chcemy zalatwic wszystkie "te" papierki. mam nadzieje, ze sprawnie pojdzie

groszek fryzurka bardzo mi sie podoba, do tego welon i kwiatek jak dojda to bedzie super

madzia, baja super, ze jestescie zadowolone z panienskich

my wczoraj robilismy grilla u mnie. wpadli znajomi i na chwilke posiedzielismy, a dzis dla odmiany poszlismy do nich na piwko

jaga faktycznie buciki wygladaja super

moj TZ tez mial nie miec kamizelki, ale jednak bedzie ja mial (by wygladac jak mlody pan), z tym ze jego kamizelka jest w kolorze gorzkiej czekolady, nie jasna (z jakimis wzrokami w kolorze niby zlota, ale takiego jesiennego - pomaranczowego). marynarka jest zapinana na 2 guziki. poprostu super wygladal, nie moge sie doczekac az na slubie go takiego zobacze

ok zmykam spac

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 06:37   #675
SollAngelica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Jako atrakcje będziemy mieli pieczone zadki świnek, impreza przenosi się pod takie drewniane miejsce w ogrodzie, hmm... nie wiem jak to nazwać, taką altankę, tak zespół gra trochę przyśpiewek i bardzo fajnie to wygląda i babka mówiła, ze ludzie się swietnie bawią. Ogólnie sala bardzo mi się podoba, szkoda ze nie wzięłam aparatu.
Myślimy o zabawach, chcemy oczepiny, zbieranie na wózek, może krzesełka standardowo i takie opowiadanie czytanie, gdzie wybrani goście mają swoją rolę - dwie drużyny, myśle też o teście zgodności dla nas i o wróżbach z balonów.
A co u Was będzie?
Scio 1,5 litra na 100% za mało! u nas łącznie z poprawinami mamy mieć 3,5 litra na osobę (1,5 litra soku, 1l gazowanych, 1 l wody)
woda to fajna sprawa - będzie podawana w dzbankach z lodem i z cytryną - sprawdziło się to bardzo na weselu naszych znajomych i chcemy odgapić

my z atrakcji będziemy mieć pieczonego prosiaka

a co do zabaw to jeszcze nie mam pojęcia.. test na zgodność będzie, a co jeszcze to nie wiem

Cytat:
poradźcie mi bo mam dylemat

kupilam na allegro taki welon...

http://www.allegro.pl/item691708771_...jny_welon.html

na zdjeciu spoko, na zywo tez niby ok... tylko nie jestem przekonana do tej lamowki i raz mi sie podoba a raz nie... dzis np bylo wszystko ok... tak dla scislosci mierze welon i bolerko za kazdym razem jak jestem w bielsku dobrze ze sukni nie mam jeszcze w domu bo az strach sie bac

A teraz mi sie spodobal taki welon... i nie wiem czy se kupic czy nie czy juz schizuje czy jest ladniejszy

http://www.allegro.pl/item686960208_...cru_ivory.html

poradzcie bo ja sie zakochalam ale boje sie ze zas mi sie odwidzi, bo tamten tez mi sie podobal na zdjeciu... w rzeczywistosci niby tez mi sie podoba, ale nie jestem na 100 % pewna...
ja właśnie jestem na etapie ustalania wyglądu welonu ze sprzedajacym z Allegro
dziewczyna napisala mi tak:
'wszystko zalezy od tego zjakiego materialu jest sukienka jezeli z satyny lub atlasu to jak najbardziej obszycie lamowkowe, suknia z koronką to merezka a cięty do kazdego fasonu'

ja na Twoim miejscu kupilabym ten drugi tez, za pierwszy widzę, ze dałaś 20 zł wiec w razie czego bedziesz mogła rzucać nim na oczepinach i nie martwić się że ktoś nie odda

Cytat:
Napisane przez mka1987 Pokaż wiadomość

SAMBAdiJANEIRO co do welonu....będę nieobiektywna mówiąc, że ładniejszy jest ten bez lamówki...ale to dlatego, że sama mam podobny... jest tylko dłuższy, 2-warstwowy i dzety mam na zakończeniu welonu... ale skoro masz bolerko...to moze lamówka przy welonie jest już zbędna...najlepiej, jeśli przymierzysz wszystko razem i zobaczysz czy wszystko do siebie pasuje
Mko, mogłabyś wkleić fotkę swojego welonu?

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Dzisiaj sporo załatwiliśmy. Po pierwsze mogę się pochwalić, że mamy swoją stronę ślubną Dzisiaj ruszyła. Adres prześlę na PW dla zainteresowanych.
Po mszy byliśmy u organisty ustalić szczegóły, będzie też grała jego córka na skrzypcach, zagra 3 utwory.
Byliśmy też u Pani, która piecze nam ciasta, ustaliliśmy, że mają być wysokie, bogate i większość takich orzeźwiających, z galaretkami itp.
Anuulaa piekna ta Wasza stronka
My tez będziemy mieć skrzypce na ślubie
a powiedz mi ile ciast zamowiliście?
my na 80-90 osob mamy na razie zaklepanych 11 ciast + 3 rodzaje drobnych ciasteczek takich na jeden kęs (znajoma mamy robi.. pieknie wyglądają i są pyysznee... )
pytam bo z kazdej strony mam inne informacje...
na sali powiedzieli że 5-6 blach wystarczy a u znajomych na 100 osob było 20 blach...
chcemy tez dawać gosciom na odchodne po pudełeczku z ciastem (jedno na parę) - ile radzicie blach??

groszek80 bardzo fajna fryzurka! bardzo Ci pasuje! widać, ze fryzjerka się napracowała
SollAngelica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-20, 06:53   #676
ania20m
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczynki
My wczoraj zaczeliśmy rozwozić zaproszenia po bliższej rodzinie i chrzestnym. Ale to jest fajne takie jeżdzenie i odwiedzanie rodzinki bardzo mi sie podobało tylko najgorsze jest to że u wszystkich trzeba było wypić kawke czy herbatke i zjeść ciasto na końcu już mialam tak pełny brzuszek Ale wszyscy bardzo miło nas przyjmowali i cieszyli sie z zaproszeń i od razu potwierdzali przybycie udało nam sie rozdać 6 zaproszeń

Jak TZ nie będzie miał pracy popołudniu to pojedziemy na 17 na pierwszą spowiedź cały tydzień robilam sobie rachunek somienia wyczytałam gdzieś w necie że to jest spoeiedź nie z ostatnich dni tylko jakby z całego życia żeby zamknąć jeden etap i otworzyć nowy

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 06:53   #677
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
tak ale we wrzesniu sobie pogadalysmy poważnie i juz jest dobrze
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
\
Madzialenko widzę że wieczór panieński miałaś bardzo udany, podobnie ja jak
i chyba miałyśmy takie same nakrycie głowy
pokaz, pokaz

Dziewczyny co jest dobrego na ugryzienia komarów. jestem na nie uczulona. a po panienskim mam ponad 30 ugryzien . wszystko mnie swędzi.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 07:01   #678
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Dziewczyny co jest dobrego na ugryzienia komarów. jestem na nie uczulona. a po panienskim mam ponad 30 ugryzien . wszystko mnie swędzi.
Ja zawsze smaruje Amolem. ochlodzi i tak nie swędzi.

dzisiaj kest nasza 4 rocznica bycia razem ale to przeleciało

Stary 2009-07-20, 07:03   #679
kliwia
Zakorzenienie

madzia wapno i posmaruj ta mascia na ukaszenia, nie pamietam nazwy.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-20, 07:06   #680
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
madzia wapno i posmaruj ta mascia na ukaszenia, nie pamietam nazwy.
fenistil??

zaraz lece do apteki bo nic nie mam,. dzis całej nocy przez to nie spałam

a oto obiecane zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (65,0 KB, 95 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (39,2 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (70,3 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (80,1 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (54,2 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (58,8 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (58,5 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (59,6 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (59,2 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (79,7 KB, 71 załadowań)

Stary 2009-07-20, 07:06   #681
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ciag dalszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (89,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (68,3 KB, 38 załadowań)

Stary 2009-07-20, 07:21   #682
ania20m
Wtajemniczenie

Madziu- widze że zabawa byla udama do twarzy ci z różkami

Stary 2009-07-20, 07:22   #683
AgatkaL
Wtajemniczenie

Hej,
Mam takie pytanie już dla mężatek...jak to jest ze zmianą dowodu...jest jakiś określony czas, w którym trzeba zgłosić zmianę nazwiska??? I kiedy trzeba odebrać akt ślubu??? Zupełnie nie wiem jak mam się za to zabrać, żeby załatwić sprawy papierkowe - a minął już tydzień od ślubu.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 07:26   #684
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Madziu- widze że zabawa byla udama do twarzy ci z różkami

a ja o 10 jade do warszawy z suknią. mam dosc tych fiszbin. Wygląda to masakrycznie. Niech mi cos z tym zrobią.

Stary 2009-07-20, 07:35   #685
AgatkaL
Wtajemniczenie

Mieliśmy mieć wczoraj kolejny plener zdjęciowy z naszą znajoma (robiła nam fotki na ślubie i weselu - jej pasją jest fotografia i wychodzi jej to bardzo dobrze, zresztą mała próbkę zamieszczam poniżej), ale padało cały dzień i dzisiaj może się da coś zrobić, bo jutro juz musze oddać suknie....buuu...jak ja się z nią rozstanę, szkoda mi będzie ją zwrócić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (89,8 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (85,4 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (86,3 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20.jpg (35,2 KB, 77 załadowań)

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 07:41   #686
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 201803111825
Czas edycji: 2009-07-20 o 07:43
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 07:43   #687
kliwia
Zakorzenienie

Agatka fajne fotki, Szkoda że suknie musisz oddać, ale ile klopotu mniej
CO do aktu slubu, po tygodniu już powinien być do odbioru w USC. A potem to już z gorki, masz chyba 3 miesiace na wymiane dokumentow.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 08:12   #688
ania20m
Wtajemniczenie

Rozwieźliśmy wczoraj te 6 zaproszeń i wpadliśmy do teściowej posiedzieć i pogadać i tak o 20 wróciliśmy do domu. i wtedy wyciągłam ze szafy halke od sukni i załozyłam buty ślubne i tańczyłam z TZ nasz pierwszy taniec Nic mi sie nie chaczy na szczęście balam sie że będe przydeptywać suknie i chaczyć ale wszystko sie ładnie układa zobaczymy jeszcze jak to będzie jak całą suknie założe ale wtedy to już TZ mnie nie zobaczy tylko z tatą potańcze

Stary 2009-07-20, 09:38   #689
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
fenistil??

zaraz lece do apteki bo nic nie mam,. dzis całej nocy przez to nie spałam

a oto obiecane zdjęcia
ale fajowe zdjecia!
Slicznie wyglądałas w tym różu i rogami
Rewelacja
Dobrze kolezanki zatroszczyły sie o Ciebie

Btw masz słodki uśmiech

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 09:39   #690
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość
woda to fajna sprawa - będzie podawana w dzbankach z lodem i z cytryną - sprawdziło się to bardzo na weselu naszych znajomych i chcemy odgapić
My też w tej formie chcemy podać wodę, do tego jeszcze świeża mięta by pasowała. Z lodem to się obawiam, czy nie będzie problemu, bo wiadomo, trzeba dużo tego lodu wyprodukować, a nie wiem gdzie to się zmieści - mamy swoją obsługę, ale chyba w zamrażalniku nie będą nic trzymać...

Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość
Anuulaa piekna ta Wasza stronka
My tez będziemy mieć skrzypce na ślubie
a powiedz mi ile ciast zamowiliście?
my na 80-90 osob mamy na razie zaklepanych 11 ciast + 3 rodzaje drobnych ciasteczek takich na jeden kęs (znajoma mamy robi.. pieknie wyglądają i są pyysznee... )
pytam bo z kazdej strony mam inne informacje...
na sali powiedzieli że 5-6 blach wystarczy a u znajomych na 100 osob było 20 blach...
chcemy tez dawać gosciom na odchodne po pudełeczku z ciastem (jedno na parę) - ile radzicie blach??
Dziękuję
My wczoraj zamówiliśmy u tej pani 11 blach ciast i 150 sztuk ciasteczek typu: rurki z kremem, grzybki i babeczki. Poza tym będziemy piec we własnym zakresie, więc w sumie będziemy mieć chyba 20 blaszek ciasta+150 tych ciasteczek na wesele dwudniowe na 120 os. i rozdajemy ciasto najbliższej rodzinie.

Nam kiedyś kucharka mówiła, że blaszkę liczy się na 10 osób, ale nie pamiętam czy to było na 1 czy na 2 dni. Zależy też jakie są blachy. Myślę, że macie dobrą ilość ciast, na poprawiny przychodzi zawsze mniej osób, 5-6 blach to za mało moim zdaniem a 20 to zdecydowanie za dużo. Spytaj tej koleżanki ile im zostało ciasta po ich weselu, sama jestem ciekawa.

Cytat:
a oto obiecane zdjęcia
Widać, żer suuuper imprezka była, już nie mogę doczekać się swojej

Edytowane przez anuulaa
Czas edycji: 2009-07-20 o 09:40
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości