|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
ja również składam życzenia najserdeczniejsze wczoraj jubilatce, oraz dzisiejszej
![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj wieczorem leżąc w łóżku, wydawało mi się że dzidziuś mnie kopnął ![]() ale coś mi się wydaje że to tylko moja bujna wyobraźnia, która tak się tego domaga ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- wiecie co Kochane? Wy już prawie całe wyprawki macie, a ja nadal w lesie ![]() ale mój mąż na razie nie chce jeszcze kupować, ani myśleć o tym.. z jednej strony Go rozumiem, Jego siostra poroniła w 20 tygodniu ![]() a ja na razie nie naciskam, oglądam Sobie tylko, i listę zrobiłam ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() no tak Raczyce świętują - dziewczyny najlepszego ![]() Cytat:
a co nie czujesz kopania? w którym jesteś tygodniu? moje maleństwo ostatnio szaleje i to bardzo. Oczywiście jak się zaczaję z aparatem żeby nagrać to przestaje ![]() Zrobiłam wczoraj trochę zakupów na allegro. Z większych rzeczy do kupienia został wózek, łóżeczko i podgrzewacz ![]() Nie mam zupełnie pojęcia jaką pościel kupić. Normalnie w zestawach jest poszwa na kołdrę i poduchę oraz ochraniacz, ale przecież pościeli się i tak nie używa przy noworodku. Nie wiem na co się zdecydować i ceny niektórych zestawów są porażające ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2043 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przypominam o przysyłaniu do mnie na PW numerów telefonów Lista jest w trakcie tworzenia – po ukończeniu lub uzupełnieniu większości podeślę ją tym, które będą chciały Na razie z 47 mamuś mam 12 numerów ![]()
![]() |
#2045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla naszych jubilatek!
Łatwych porodów, zdrowych i ślicznych, różowych bobasków ![]() Aliisanka masz jeszcze czas na skompletowanie wyprawki, na dobrą sprawę możesz zacząć wtedy, gdy my już będziemy się rozpakowywać... i testować "w praniu" nabyte rzeczy ![]() Mam już wszystkie ciuszki poprane (te używane z ciucholandu i od przyjaciółki prałam w persilu, a potem w proszku bobas z podwójnym płukaniem), wszystko poprasowane i ułożone w szafce rozmiarami 56, 62 i 68. Te najmniejsze mam poukładane typami- koszulki, kaftaniki, body, śpiochy, pajace... Napracowałam się przy tym, ale to taka frajda! Teraz ciagle zaglądam do tej szafki i podziwiam. Dominuje róż... mimo że sama NIC różowego nie kupiłam ![]() Dziś powinna przyjść paczka z allegro z zamówionymi rzeczami dla mnie do szpitala i z pieluszkami, więc popiorę i poprasuję jeszcze pieluchy, kupię kosmetyki dla dzidziusia i torba będzie gotowa. Tylko łóżeczko i pościel mi jeszcze zostanie, ale to planuję kupić w sierpniu. Łóżeczko mam już wybrane- radek ll z szufladą i funkcją kołyski. Wczoraj byłam na Epoce lodowcowej. Całkiem nieźle się bawiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy któraś z Was kupowała pościel u tego sprzedawcy? http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3975175 jak jakość i wykończenie?
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie
![]() Jestem w 31 tyg. ciąży i troszke się obawiam o swoje słoneczko. W piatek byłam u lekarza i stwierdził, że skraca mi sie szyjka macicy (niewydolność szyjki macicy??) i że grozi mi przedwczesny poród!!!! ![]() Mam mieć założony pessar ciążowy!! Czy któraś z Was tak miała?? Czy mam szanse dotrwać do terminu, albo chociaż do 9 miesiąca??? ![]() Proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę nie stosować Kremu Linomag ponieważ zawiera kwas borny, który w produktach leczniczych jest dopuszczony do stosowania dla dzieci od 11 roku życia. Na pewno nie stanie się nic złego i nie jest to powód do paniki. Stężenie kwasu bornego nie jest na tyle duże, aby mogło być zagrożeniem. Nie mniej jednak lepiej wybrać produkty, które można używać od pierwszych dni życia a więc Linomag Maść (również tuba ale zielona), Linomag krem z tlenkiem cynku lub Linoderm Plus z Pantenolem lub z Alantoiną. Ja kupię Linoderm, ale jeszcze nie wiem, który, bo jest bezzapachowy, a Linomag raczej nie ma ładnego zapachu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#2050 |
Rozeznanie
|
Miss.Hot - najlepsze spóźnione życzenia urodzinowe!
![]() ![]() Oraz Niko zagubiona - z dzisiejszej okazji również wszystkiego najlepszego! ![]() Dziewczynki, bezproblemowego III trymestru, lekkiego rozwiązania i zdrowych maleństw! ![]() Malinko, fajną żyrafkę wybrałaś ![]() Ja zamówiłam ostry róż i czekoladę - jak dojdą, to będę mogła powiedzieć coś o jakości i kolorach. Tysiak, kokietko, pięknie wyglądałyście obie razem z Werą na ślubie!!! ![]() ![]() Żartowniś, super fotki z USG! Nie dość, że lekarz, to jeszcze fotograf-artysta ![]() ![]()
#2051 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2052 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!!!!!!!!!!!!
trochę mi zajęło przeczytanie Was ![]() Kikuniu gratuluję zakupu autka i niech się pięknie spisuje i długo złuży Tobie i Twojej rodzince!! Biedroneczko!!!! super wieści! synek super duży zdrowy chłopczyk! pięknie!!!!!!!!!! Aliisanko- bardzo mi przykro, że czeka cię CC , ale rozumiem, że tak musi być dla dobra Twojego i maluszka...a ten pierwszy kopniaczke...może to nie wyobraźnie...może to BYŁ kopniaczek? ![]() Tysiak, piekną masz córeńkę, ale widać po kim ![]() Miss Hot!!! Wsiego najlepsiejszego!!!!!!!!!! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jestem jestem ![]() ![]() jak to mówią: Age is a Matter of Mind......if you don't mind, it doesn't matter. ![]() I don't mind ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytałam trochę na necie o skracaniu się szyjki, bo sama nie wiem jak jest z moją - mam nadzieję, że nowa ginka dziś mnie oświeci ![]()
![]() |
#2054 |
Zakorzenienie
|
Nika, byłaś zagubiona, bo błądziłaś po Wizażu, ale tu nie pisałaś...
![]() Pisz, jak minął weekend? ![]()
#2055 |
Raczkowanie
|
Jestem wściekła!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tyle zeczy chcialam napisac i praktycznie wszystko pozapominalam ![]() Karamari gratuluje córeńki ![]() ![]() Miss.hot wszystkiego najlepciejszego ![]() ![]() Nika Tobie rowniez życze wszystkiego co najlepsze ![]() ![]()
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2056 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja kupię zielony Linomag, bo o ten kosmetyk lub Alantan prosiła położna, bo ponoć nie lubią Sudocremu (trudno się zmywa). Czy potem będę w ogóle stosować Linomag to się okaże, bo mam zamiar używać jak najmniej chemii. A Sudocrem i tak zostawiam w pogotowiu na ostrzejsze przypadki. Zamiast Tormentiolu bezpieczny jest Tormazol - odpowiednik bez kwasu bornego. Podobno fajna jest też Ziaja z 10% d-panthenolu - widziałaś ją może, Malinko? U nas jakaś marna jest dostępność kosmetyków tej firmy, a tak mi pasują ich proste składy i niskie ceny... Bardzo mi się podobają Twoje zakupy ziajowe, a zwłaszcza ten żel sopocki - próbowałaś go już? ![]()
![]() |
#2057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczynki ZOSTALAM CIOCIA!!! Mojemu bratu wczoraj sie syn urodzil ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2059 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co ja teraz zrobie?? ![]() ![]() ![]()
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Rozeznanie
|
No nie wiem, ptaki szczebiotały w wątku, że gdzieś zniknęłaś - już się zmartwiłam
![]() Dziękuję!!! ![]() Byliśmy w sobotę na spotkaniu z położną! Cudowna, ciepła i wzbudzająca zaufanie kobieta ![]() ![]() ![]() Minus jest taki, że chyba nie będę rodzić w domu ![]() Plusem jest natomiast totalna cywilizowaność oddziału - bardzo kameralny, żadnego golenia, lewatywowania, przypinania do KTG. Można chodzić, iść pod prysznic, rodzić wertykalnie, są worki sako i piłki i krzesełko porodowe. Nic nie robią bez konsultacji z położnicą, a w razie zabiegu w miarę możliwości od razu dają dzieciątko mamie do piersi. Oczywiście, nie tracę nadziei, że TŻ opanuje swoje lęki i urodzimy jednak w domu ![]()
#2061 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny!
Właśnie gin zalecił mi leżenie. Wstawać tylko do ubikacji i posiłku. We środe mam jechać na założenie pessara, a jutro mam termin USG 4D. Leże, ale ja raczej z natury jestem ruchliwa i takie leżenie to dla mnie jak za karę. Ale wiem, że musze się poświęcić. ![]() Już sama niewiem czy szykować wyprawkę.Kupiłam już kilka rzeczy... i tak mnie myśl naszła że możeto za karę. Na wszelki wypadek przetrzymam te rzeczy u siostry jak przyjdzie paczka. To moje pierwsze dziecko i nie jestem we wszystkim tak obeznana jak Wy ![]() Przepraszam jeśli moje pytania są zbyt banalne i jeśli wprosiłam się na Wasz wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przecież i tak jest w łazience? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I prosimy o szczegóły ![]() Cytat:
http://www.ziaja.com.pl/offer/pl/kos...i_pod_prysznic Sama bym taki chciała na lato ![]() A dla dzieci z panthenolem ponoć taki super jest ten: http://www.ziaja.com.pl/offer/pl/kos...__d_panthenolu Ale nigdzie go nie widziałam, mimo, że szukałam w Rossmannach, SuperPharmie, supermarketach itd.
![]() |
#2063 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2064 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Widzę, że imprezujemy urodzinowo
![]() Miss.hot i Nika wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2065 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuje ![]() Cytat:
ja nie zniknęłam- cały czas tu byłam ![]() tak, dobra połozna najważniejsza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem, jak prawdopodobieństwo się układa procentowo, ale ja też słyszałam historie o tym, jak to płeć stwierdzona na USG odmieniała się po porodzie, więc 100% raczej odpada ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my póki co będziemy próbować w domu o ile pod koniec ciąży położna nadal będzie mówiła , że jest ok. obiecała mi, że w każdej chwili jeśli poczuję, że jednak chcę do szpitala to mnie przewiozą i nie będą dyskutowac. na mojej szkole rodzenia 95% dziewczyn rodzi pierwszy raz , wszystkie rodzą w domu- znaczy chcą rodzić w domu, to oczywiście zależy od zdrówka. zobaczymy... zmykam ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2068 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | ||
Wtajemniczenie
|
W związku z moimi dzisiejszymi porządkami znalazłam na allegro worki
http://allegro.pl/item685599028_work...owo_10szt.html Macie może takie? Przydają się czy to taki bajer? Cytat:
![]() Cytat:
Odpoczywaj a na pewno wszystko będzie dobrze. Jak trudno Ci się leży w łóżku to musisz częściej przesiadywać na naszym wątku i na pewno czas Ci milej minie ![]() Co do płci to pewnie zależy od tego jak dziecko się ustawi - jeśli się będzie zakrywało to nawet usg 4d nie pomoże. Mi pierwszy raz płeć lekarz stwierdził na zwykłym usg, potem na 4D się potwierdziło i już przy każdej kolejnej wizycie na 2D nic się nie zmieniało, więc mam nadzieję, że tak zostanie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Zadomowienie
|
Witam Was po łyyyykendzie
![]() ![]() Acha STO LAT I DUŻO ZDRÓWKA dla obchodzących URODZINY bądź IMIENINKI ![]() Co do Linomagu to ja zawsze kupowałam dla malej biało-zieloną, a to jest MAŚĆ nie krem.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.