|
|
#4921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Brombusia ja inaczej podchodze do tego tematu ale to nie to forum -napisze tylko - wiem, ze moi Rodzice znają swoje wnuki - Ize Tato poznał tutaj, zmarł jak miała 15 miesięcy, chociaż uważam równiez, ze moja Mama ją też zdążyła poznać tutaj - byłam prawie 3 tygodnie w ciąży jak zmarła
|
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedzialkowo
ja tylko na chwile, bo obiecalam sobie, ze dzisiaj rano zrobie porzadek w moich papierach z uczelni, bo jak na razie wszystko lezy na dwoch stertach a w sumie rok sie konczy wiec czas najwyzszy...takze ide ukladac zanim sie rozmysle i przeloze to na pozniej i wroce jak tylko skoncze...
|
#4923 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki brombusia i pietrusia trzymam kciuki za wizyty
![]() karenina też wstałam z mocnym zapałem do sprzątania, ale jakaś "niemoc" mnie ogarnęła i usiadałam sobie magdawikp chciałabym coś napisać ale ciężko jest skomentować takie dojrzałe wypowiedzi- poprostu podziwiam Cię |
|
|
|
#4924 |
|
Zadomowienie
|
Witam poniedziałkowo!
Kciuki trzymam za dzisiejsze wizyty!!! Oczywiście czekamy na relacje po powrocie!!! Pietrusia- jaki superowy brzusio!!! Cudo!! mamrotka -smacznych czereśni malina - gratulacje z 24 tygodnia! Ja zaczęłam wczoraj 22 a w czwartek mam USG połówkowe!!!! brombusia - ja się w nocy nie budzę (raz mi się zdarzyło), nie mam zgagi, poranne nudności mnie też ominęły, na razie chyba mi się szczęści, co nie? A co do stażu - to piękne jest, gdy po tylu latach tworzy się udany związek! Tak jest z teściami, aż z przyjemnością się na nich patrzy.... ech Miłego dnia Mamusie |
|
|
|
#4925 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dopiero wstałam po sobotnim weselu. Musiałam się wreszcie wyspać...
gissh -spóźnione zyczenia urodzinowe wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
Cytat:
pozbyłam się kilku worków papierów ze studiów, a teraz czeka mnie jeszcze przeprawa z ciuchami. to najlepszy moment na pozbycie się "śmieci" bo po przeprowadzce znowu będą zalegały na półkach przez lata ![]() brombusia wygląda na to, że koniec ze spaniem ![]() wyspałyśmy się w pierwszym trymestrze. ja na przykład przespałam 3 miesiące |
||
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
Madziawikp nie wygram z głupota, Tz nawet wczoraj i napisał(bo sie z nim nie widziałam), że ona jest fłaszywa bo dziwnei sie zachwouje w domu jak przyjdzie jego brata laska. Traktuje ja jak boga a w sobote przyszla tesciowa z now na mieszkanie i niby sie pytala jak sie czuje jak by sie nic nei wydarzylo w piatekPietrusia to Twoj brzusio w avku o ja Cie, zapodaj weksze fotki i więcej, ale cudoKonspiracjo a Ty nie znasz płci Dzidziusia jeszcze?
|
|
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
Uff... dziewczyny, ale sie rozpisalyscie
![]() A tak w ogole to dzien dobry w ten nowy tydzien. Weekend zaliczam do udanych i niezwykle leniwych. I chyba po raz pierwszy sie cieszylam, ze nie bylo tz-ta. Wyspalam sie za wsze czasy, wiec i dzis rano wstalam rzeska i z usmiechem na twarzy. W sobote pogode mialam paskudna, wiec siedzialam w domu i czytalam ksiazeczke, ktora skonczylam w niedziele. I tak, w piatek narzekalam, ze malenstwo malo mi sie rusza, to dzic corcia tak mi daje po pecherzu, ze caly czas czuje jakbym musiala do wc, ale nic. Susza A w ogole, to wczoraj sie wazylam i jestem na +6kg od poczatku ciazy Malina, gratuluje rozpoczecia nowego tygodnia. Ja dzis zaczynam 25 tc Dudziakowa, trzymam za was kciuki. A ty prosze glowa i uszy do gory i myslimy pozytywnie. Wtedy na pewno wszystko bedzie dobrze Kate, jesli chodzi o mnie i opalanie, to nie smaze sie na sloncu, ale tez nie zakrywam kocem jak ide na spacer. Co zlapie to moje Gissh, jestem dobrej mysli i trzymam kciuki za ciebie i malenstwo. I zycze jak najkrotszego pobytu w szpitalu. I wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Domi, gratuluje dziewczynki. A jednak bez fusow udalo mi sie dobrze wywrozyc Sexy body, my pierwszy raz myslelismy, ze jestem w ciazy po jakichs 8 miesiacach. Wtedy byloby to jednak dosc ciezkie, bo zylismy w zwiazku na odleglosc, obydwoje pisalismy prace mgr, nie mielismy jeszcze pracy, on mial do tego kredyt do splacania w Chile. Ale teraz jak juz zamieszkalismy razem 1,5 roku temu to zaczelismy planowac dzidzie w lipcu 2008 (troche nam zeszlo do lutego ), kiedy tez sie zareczylismy. A w lutym '09 stuknely nam 3 lata i od kwietnia jestesmy malzenstwem ![]() Brombusiu, ja sie budze w cony srednio 3 razy. A to do lazienki, a to pragnienie, to znow jakies halasy (np. burza), albo mi niewygodnie, albo corcia mnie tak kopnie, ze obudzi. Takze nie pamietam kiedy ostatnio przespalam cala noc bez przerwy ![]() Tarasiu, ja to sie w pierwszym trymestrze wcale nie wyspalam. W pracy bylam nieprzytomna, a w domu bylo zawsze dosc do roboty. Karenina, 40 torebek . Hehe, moja mama to ma w szafie chyba z 50 par butow. I zawsze zalowalam, ze nie nosze jej rozmiaru ![]() WOW , Pietrusia, ale fajniusi brzucholek .
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-20 o 10:19 |
|
|
|
#4928 |
|
Wtajemniczenie
|
Malina nasze przeżycia nas kształtują, często powodują, ze dorastamy i dostrzegamy więcej, znacznie więcej niż wcześniej, oraz sprawiają, ze patrzymy inaczej na świat, w którym żyjemy
a tak na marginesie to ja mam też swój wiek ![]()
|
|
|
|
#4929 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jak jest jasno na dworze, to ja już ponownie nie zasnę Cytat:
Ja też wierzę, że mój Tato nadal się mną opiekuje, tak jak to robił za życia i czuwa też nad moim dzieckiem, ale i tak mi smutno, jak widzę na ulicy dziadka z wnukiem ![]() I masz racje, to nie jest wątek od tego, więc już koniec na ten temat. Wiecie co, zamówiłam sobie właśnie dvd z jogą dla ciężarnych, może mi to pomoże w wyciszeniu się i będę lepiej spać
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-07-20 o 10:41 |
||||
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia na dzisiajszych wizytach!
No niestety nie i umieram z ciekawości ![]() Cytat:
Ja na razie jeszcze śpię ale te spacery do wc dziłają mi już na nerwy... ![]() Elalank - mogę o cos spytac? czytam ze byliście na przykrótkim urlopie? - z urlopu wzialaś wolne czy jakos inaczej to rozwiazałaś?... Ja właśnie się waham czy sobie zostawiac cały urlop na 'pomaierzyńskim" czy troszke go ciachnąć... bo nie ukrywam, że mnie korci...
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-07-20 o 11:19 |
|
|
|
|
#4931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() brombusia ja dołanczam sie do tych budzących sie w nocy |
|
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.empik.com/joga-prenatal-p...,prod1500308,p Zamówiłam sobie z odbiorem w ich salonie, tak będzie szybciej, niż z all. Trochę żałuję, że tak późno się za to zabrałam, ale lepiej późno niż wcale
|
|
#4933 | |||
|
Wtajemniczenie
|
jestem już w domciu ale powiem wam że jestem jakaś zmęczona, nic nie robiłam a w ogóle nie mam siły, chyba pójdę się połozyć
![]() Cytat:
Cytat:
trzymam mocno za wizytę Cytat:
![]() trzymam mocno za wizytę
|
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez pomyślalam ostatnio - lepiej późno niż wcale i zrobiłam w weeka Dziennik Ciąży ![]() Ufff doczytalam wszystko. Poruszałyście temat depilacji - ja od lat używam depilatora i nie boli mnie nic a nic, bardziej sie teraz martwie czy jego burczenie ( bo jednak troszkę burczy...) nie denerwuje dzidziusia? Ktoraś może używa?
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-07-20 o 12:07 |
|
|
|
|
#4935 | |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane mamusie!
Te 3 dni nad morzem bardzo szybko minęły, ale było wspaniale, siedziałam sobie pod parasolem, brzuszek przykryty też, także tylko troszkę dekolt i ramiona opaliłam. Naspacerowaliśmy się też za wszystkie czasy (oczywiście w granicach rozsądku ) A teraz znów mam dużo leżeć i wypoczywać, więc taka odskocznia przydała sięZdjęcie z brzuszkiem znad morza w załączniku ![]() Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty i czekamy na relacje! Gishh spóźnione urodzinowe życzenia, dużo zdrówka! I Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Dudziakowa trzymaj się z syneczkiem, faktycznie łatwo zarazić się pesymizmem w takim miejscu, ale trzeba myśleć pozytywnie i być silnym. Wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie! Domi gratuluje dziewczynki. Zagram w lotka ![]() Cytat:
. A z poduszką między nogami też śpię od jakiś 2 tygodni, chociaż nie codziennie.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie potrafię znaleźć odpowiedniego zeszytu/notesu w którym miałabym to wszystko zapisywać.
|
|
#4937 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam porannie
Odbijam sobie to wcześniejsze wstawanie jak musiałam zakuwać i robie zapasy na przyszłe nieprzespane noce Choć i tak modlę się aby mój syn był, spokojnym grzecznym, niepłaczącym dzieckiem spiącym w nocy 10godzin![]() Cytat:
Cytat:
Może jakie zdasz relację to się zmobilizujemy Trzymam kciuki za Ciebie i pietrusię. A właśnie pietrusia ale masz fajny brzusio. Taki jak mój tylko chyba troszkę większy Mi wszyscy mówią że mam mały brzuch (póki co) i się tak zastanawiam czy potem będzie bardzo rósł czy zachowa obecne tępo Cytat:
Cytat:
Jeszcze troszkę i będzie 7 miesiąc. Sama nie wiem kiedy to zleciało. Pamiętam jak w 19tc martwiłam się że ruchów nie czuje a teraz to jest po prostu masakra. Ja normalnie czasem mam wrażenie że mój syn sobie po moich organach wewnętrznych spaceruje![]() Im bliżej porodu tym bardziej o nim myślę, a zwłaszcza o tym czy cc czy sn. Będę musiała to jeszcze bardzo dobrze przemyśleć żeby nie żałować, chociaż z drugiej strony nigdy się nie wie kiedy się zrobi dobrze. Zmykamy z małym zjeść śniadanie Miłego dnia życzę
|
||||
|
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny nadmorski brzuszek Ja się wybieram za 2 tygodnie i mam pytanie: Jak Ci minęła podróż? Długo jechaliście? Bo ja ze Śląska nad morze to będę jechać około 12 godzin i trochę mnie ta droga przeraża ![]() A gdzie byłaś? Ja już tu kiedyś Mamusie podpytywałam, czy polecają jakieś miejsca nad morzem, ale moje pytanie pozostało bez odpowiedzi ![]() Koszą trawę u mnie pod blokiem i tu w mieszkaniu na 7 piętrze dopadł mnie ten wstrętny zapach
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-07-20 o 12:12 Powód: literówka |
|
|
|
|
#4939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona sa prawie takie sama ale to kiedyś przd snem Tz dorwal aparatu i tak mi kilka zrobił Cytat:
ani sie nie obejrzymy i dzidzie bada z nami
|
|
#4940 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ostatnio to mama mi uwagę zwróciła żebym nie szalała teraz i grzecznie się zachowywała bo mały urwis nam się urodzi, a wszystko przez to że gdzieś z nią jechałam i pogwizdywałam w trakcie prowadzenia auta ![]() teraz już zaczynam sie martwić jak ja będę z dzieckiem jeździć, muszę opanować słownictwo co by dzieciatko pierwsze swoje słowa powiedziało normalnioe a nie K, D, P,Q i td( która jeździ samochodem wie o co chodzi) no bo co innego powiedzieć jak jakis debil drogę zajedzie albo coś w ten deseń ![]() a co do porodu to mam mieszane uczucia ale chyba wolę sn, tylko ciągle myślę czy dzidzia prawidłowo się ułoży no i chyba się zdecyduję na zniczulenie chociaz moja mama mówi że jest zbędne, nie wiem nigdy jeszcze nie rodziłam ale mam baaardzo niski próg bólu ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
ale śliczny brzuszek mój to taki tłuściutki jest
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Ravenne tez masz duzy brzusio, ale ja chce więcej zdjec
![]() Pietrusia slicznie wygladasz, ale jak Ty sie zaokragliłaś na buzi le przytyłas?Ja jestem w 19 tyg a wg lekarza wagi przytyłam niecały kg Zawsze byłam szczupła, ale myslałam, ze w cązy przytyje a ak narazie to malutko ani nie miałam wymiotów ani nic podobnego.Jesli chodzi o moja wage w domu to przytylam jakies 2 kg. Kurcze może teraz waga ruszy w końcu... |
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o mój krótki urlop, to ja mam trochę wygodną sytuację w pracy, że nie musiałam nic wypisywać, gdyż byłam "pod telefonem" czyli jakby w pracy. Ale w siperpniu chcę iśc na dłużej 2 tyg, to wtedy pójdę do lekarza po zwolnienie, bo urlop chcę wykorzystać po macierzyńskim. Piękne brzusie Pietrusia i Ravenne!! Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-07-20 o 12:49 |
|
|
|
|
#4944 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ravenne i Pietrusia - piękne brzuszki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja lubie zapach koszonej trawy ![]() Cytat:
![]() wkeciłam w to mąża, zagajeniem, teraz Tatuś coś napisze, potem jakis wierszyk dla maluszka - wyszlo nieżle, Tż jak czytał juz sie wzruszył. ![]() Myśle ze dobrze jest to wyłapać bo za pare lat wiele z tych rzeczy zapomnimy...
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-07-20 o 12:43 |
|||
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie cierpię , bo dla mnie jest zapowiedzią łzawiących oczu i potwornego kataru.
|
|
#4946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
adresuje do Maluszka, tak jakbym mu opowiadala jak to po kolei było
|
|
|
#4947 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no to muszę poszukać zeszytu, ja zawsze lubiałam rózne drobnostki, a ostatnio jak chciałam niepotrzebne rzeczy powywalać to znalazłam właśnie taki zeszyt w którym mi dzieciaki się wpisywały jak byłam kilka lat temu na koloniach, kartkę dla najlepszego wychowawcy też mam i to nawet kilka, a jak przypomne sobie jak żeśmy wszyscy płakali jak wracaliśmy do domu i to chłopaki i dziewczyny i zaloga wychowawców, myślę że dla maluszka to bardzo fajna pamiatka będzie, i dla nas z reszta również. ciocia ma taki album gdzie wpisywała różne rzeczy jak jej córa się urodziła, i obrysowywała jej dłonie maluteńkie i stópki, ach ślicznie to wygląda
|
|
#4948 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie mnie przylapali na ziewaniu, i to akurat na tym jednym, kiedy nie zaslonilam buzi
Musze sobie kawke wypic, i moz sie obudze Tylko pewnie corcia dostanie wtedy takiego powera, ze koniec. Juz teraz sie rozpycha i mam wrazenie ze chyba zaczela sie obracac, bo kopie i boksuje mnie po bokach Uwielbiam to uczucie, ale jak czasami mi przywali, to braknie mi tchu
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Pietrusia i Ravenn piekne brzucholki!!!!!! Dziewczynki a my dzis zaczelismy 26 tydzien jeszcze tylko albo az 14!!!!A synus dzis kopie niemiłosiernie chyba boi sie bo u mnie wlasnie burza jest i strasznie wala pioruny Powodzenia zycze na dzisiejszych wizytach,ja w czwartek ide ale juz doczekac sie nie moge
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.

a w sobote przyszla tesciowa z now na mieszkanie i niby sie pytala jak sie czuje jak by sie nic nei wydarzylo w piatek
o ja Cie, zapodaj weksze fotki i więcej, ale cudo

Miłego dnia Mamusie

Tylko pewnie corcia dostanie wtedy takiego powera, ze koniec. Juz teraz sie rozpycha i mam wrazenie ze chyba zaczela sie obracac, bo kopie i boksuje mnie po bokach