Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-20, 09:38   #4921
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Brombusia ja inaczej podchodze do tego tematu ale to nie to forum -napisze tylko - wiem, ze moi Rodzice znają swoje wnuki - Ize Tato poznał tutaj, zmarł jak miała 15 miesięcy, chociaż uważam równiez, ze moja Mama ją też zdążyła poznać tutaj - byłam prawie 3 tygodnie w ciąży jak zmarła
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 09:45   #4922
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Witam poniedzialkowo

ja tylko na chwile, bo obiecalam sobie, ze dzisiaj rano zrobie porzadek w moich papierach z uczelni, bo jak na razie wszystko lezy na dwoch stertach a w sumie rok sie konczy wiec czas najwyzszy...takze ide ukladac zanim sie rozmysle i przeloze to na pozniej i wroce jak tylko skoncze...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 09:55   #4923
malina81
Zadomowienie

Dziewczynki brombusia i pietrusia trzymam kciuki za wizyty

karenina też wstałam z mocnym zapałem do sprzątania, ale jakaś "niemoc" mnie ogarnęła i usiadałam sobie

magdawikp chciałabym coś napisać ale ciężko jest skomentować takie dojrzałe wypowiedzi- poprostu podziwiam Cię
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 09:58   #4924
elalank
Zadomowienie

Witam poniedziałkowo!

Kciuki trzymam za dzisiejsze wizyty!!! Oczywiście czekamy na relacje po powrocie!!!

Pietrusia- jaki superowy brzusio!!! Cudo!!

mamrotka -smacznych czereśni

malina - gratulacje z 24 tygodnia!
Ja zaczęłam wczoraj 22 a w czwartek mam USG połówkowe!!!!

brombusia - ja się w nocy nie budzę (raz mi się zdarzyło), nie mam zgagi, poranne nudności mnie też ominęły, na razie chyba mi się szczęści, co nie? Ale mam koleżankę, która niedawno urodziła, i w nocy co godzinę wstawała do wc

A co do stażu - to piękne jest, gdy po tylu latach tworzy się udany związek! Tak jest z teściami, aż z przyjemnością się na nich patrzy.... ech

Miłego dnia Mamusie
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 10:04   #4925
tarasia
Wtajemniczenie

Dopiero wstałam po sobotnim weselu. Musiałam się wreszcie wyspać...

gissh -spóźnione zyczenia urodzinowe wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Mam jeszcze takie pytanko do Was, jeśli chcecie to odpowiedzcie, kieruje mną czysta ciekawość: ile byłyście ze swoimi TŻetami, kiedy dowiedzieliście się o dzieciaczkach? Tych pierwszych dzieciaczkach.
my jesteśmy po ślubie 2 lata i 9 miesięcy, a o dzidzię zaczęliśmy się starać w maju zeszłego roku. niestety pierwszą ciążę straciłam ale mam nadzieję, że tym razem wszystko skończy się dobrze!
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
K
U mnie pracowity weekend, bo razem z malzem postanowilismy do konca jego urlopu przekopac dom do gory nogami i pozbyc sie wszystkich niepotrzebnych rzeczy...
ja po części też zrobiłam porządki w związku z przeprowadzką.
pozbyłam się kilku worków papierów ze studiów, a teraz czeka mnie jeszcze przeprawa z ciuchami.
to najlepszy moment na pozbycie się "śmieci" bo po przeprowadzce znowu będą zalegały na półkach przez lata

brombusia wygląda na to, że koniec ze spaniem
wyspałyśmy się w pierwszym trymestrze.
ja na przykład przespałam 3 miesiące

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 10:10   #4926
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Kochane

Madziawikp nie wygram z głupota, Tz nawet wczoraj i napisał(bo sie z nim nie widziałam), że ona jest fłaszywa bo dziwnei sie zachwouje w domu jak przyjdzie jego brata laska. Traktuje ja jak boga a w sobote przyszla tesciowa z now na mieszkanie i niby sie pytala jak sie czuje jak by sie nic nei wydarzylo w piatek

Pietrusia to Twoj brzusio w avku o ja Cie, zapodaj weksze fotki i więcej, ale cudo

Konspiracjo a Ty nie znasz płci Dzidziusia jeszcze?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 10:10   #4927
gucia6
Zakorzenienie

Uff... dziewczyny, ale sie rozpisalyscie

A tak w ogole to dzien dobry w ten nowy tydzien. Weekend zaliczam do udanych i niezwykle leniwych. I chyba po raz pierwszy sie cieszylam, ze nie bylo tz-ta. Wyspalam sie za wsze czasy, wiec i dzis rano wstalam rzeska i z usmiechem na twarzy. W sobote pogode mialam paskudna, wiec siedzialam w domu i czytalam ksiazeczke, ktora skonczylam w niedziele.

I tak, w piatek narzekalam, ze malenstwo malo mi sie rusza, to dzic corcia tak mi daje po pecherzu, ze caly czas czuje jakbym musiala do wc, ale nic. Susza

A w ogole, to wczoraj sie wazylam i jestem na +6kg od poczatku ciazy

Malina, gratuluje rozpoczecia nowego tygodnia. Ja dzis zaczynam 25 tc

Dudziakowa, trzymam za was kciuki. A ty prosze glowa i uszy do gory i myslimy pozytywnie. Wtedy na pewno wszystko bedzie dobrze

Kate, jesli chodzi o mnie i opalanie, to nie smaze sie na sloncu, ale tez nie zakrywam kocem jak ide na spacer. Co zlapie to moje

Gissh, jestem dobrej mysli i trzymam kciuki za ciebie i malenstwo. I zycze jak najkrotszego pobytu w szpitalu.
I wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!

Domi, gratuluje dziewczynki. A jednak bez fusow udalo mi sie dobrze wywrozyc

Sexy body, my pierwszy raz myslelismy, ze jestem w ciazy po jakichs 8 miesiacach. Wtedy byloby to jednak dosc ciezkie, bo zylismy w zwiazku na odleglosc, obydwoje pisalismy prace mgr, nie mielismy jeszcze pracy, on mial do tego kredyt do splacania w Chile. Ale teraz jak juz zamieszkalismy razem 1,5 roku temu to zaczelismy planowac dzidzie w lipcu 2008 (troche nam zeszlo do lutego ), kiedy tez sie zareczylismy. A w lutym '09 stuknely nam 3 lata i od kwietnia jestesmy malzenstwem

Brombusiu, ja sie budze w cony srednio 3 razy. A to do lazienki, a to pragnienie, to znow jakies halasy (np. burza), albo mi niewygodnie, albo corcia mnie tak kopnie, ze obudzi. Takze nie pamietam kiedy ostatnio przespalam cala noc bez przerwy

Tarasiu, ja to sie w pierwszym trymestrze wcale nie wyspalam. W pracy bylam nieprzytomna, a w domu bylo zawsze dosc do roboty.

Karenina, 40 torebek . Hehe, moja mama to ma w szafie chyba z 50 par butow. I zawsze zalowalam, ze nie nosze jej rozmiaru

WOW , Pietrusia, ale fajniusi brzucholek .

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-20 o 10:19
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 10:11   #4928
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Malina nasze przeżycia nas kształtują, często powodują, ze dorastamy i dostrzegamy więcej, znacznie więcej niż wcześniej, oraz sprawiają, ze patrzymy inaczej na świat, w którym żyjemy
a tak na marginesie to ja mam też swój wiek
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 10:40   #4929
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Dziewczynki brombusia i pietrusia trzymam kciuki za wizyty
Dzięki

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
brombusia - ja się w nocy nie budzę (raz mi się zdarzyło), nie mam zgagi, poranne nudności mnie też ominęły, na razie chyba mi się szczęści, co nie? Ale mam koleżankę, która niedawno urodziła, i w nocy co godzinę wstawała do wc
Ty mnie kobieto nie strasz

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
brombusia wygląda na to, że koniec ze spaniem
wyspałyśmy się w pierwszym trymestrze.
ja na przykład przespałam 3 miesiące
Ty to potrafisz pocieszyć

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Brombusiu, ja sie budze w cony srednio 3 razy. A to do lazienki, a to pragnienie, to znow jakies halasy (np. burza), albo mi niewygodnie, albo corcia mnie tak kopnie, ze obudzi. Takze nie pamietam kiedy ostatnio przespalam cala noc bez przerwy
Dla mnie to straszne jest, zwłaszcza, że nie bardzo potrafię spać w ciągu dnia. A budzę się zawsze w okolicach 6.30-7.00, tak mam budzik wewnętrzny nastawiony A jak jest jasno na dworze, to ja już ponownie nie zasnę

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Malina nasze przeżycia nas kształtują, często powodują, ze dorastamy i dostrzegamy więcej, znacznie więcej niż wcześniej, oraz sprawiają, ze patrzymy inaczej na świat, w którym żyjemy
Magda, zgadzam się z Tobą ( choć może nie do końca z tym wiekiem)
Ja też wierzę, że mój Tato nadal się mną opiekuje, tak jak to robił za życia i czuwa też nad moim dzieckiem, ale i tak mi smutno, jak widzę na ulicy dziadka z wnukiem
I masz racje, to nie jest wątek od tego, więc już koniec na ten temat.

Wiecie co, zamówiłam sobie właśnie dvd z jogą dla ciężarnych, może mi to pomoże w wyciszeniu się i będę lepiej spać

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2009-07-20 o 10:41
brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 11:11   #4930
konspiracja
Zakorzenienie

Powodzenia na dzisiajszych wizytach!

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Konspiracjo a Ty nie znasz płci Dzidziusia jeszcze?
No niestety nie i umieram z ciekawości

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Wiecie co, zamówiłam sobie właśnie dvd z jogą dla ciężarnych, może mi to pomoże w wyciszeniu się i będę lepiej spać
Pokażesz?
Ja na razie jeszcze śpię ale te spacery do wc dziłają mi już na nerwy...

Elalank - mogę o cos spytac? czytam ze byliście na przykrótkim urlopie? - z urlopu wzialaś wolne czy jakos inaczej to rozwiazałaś?... Ja właśnie się waham czy sobie zostawiac cały urlop na 'pomaierzyńskim" czy troszke go ciachnąć... bo nie ukrywam, że mnie korci...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2009-07-20 o 11:19
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 11:20   #4931
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Madzia to ile mamy lat nie zawsze wiąże się z naszą dojrzałością...Ja 28 kończę a sama myśl o śmierci moich najbliższych mnie przeraża- a często o tym myślę i nie wiem czy kiedykolwiek bede potrafiła sie z tym uporać...Ale masz racje ze nasze przeżycie kształtują nas- i dlatego wiem ze jesteśmy tacy malutcy wobec tego co nas może spotkac i na wiele rzeczy nie mamy niestety wpływu. No ale kończe juz ten temat- i nadal podziwiam

brombusia ja dołanczam sie do tych budzących sie w nocy
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 11:24   #4932
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Pokażesz?
Proszę bardzo:
http://www.empik.com/joga-prenatal-p...,prod1500308,p

Zamówiłam sobie z odbiorem w ich salonie, tak będzie szybciej, niż z all.
Trochę żałuję, że tak późno się za to zabrałam, ale lepiej późno niż wcale

Stary 2009-07-20, 11:33   #4933
mamrotka
Wtajemniczenie

jestem już w domciu ale powiem wam że jestem jakaś zmęczona, nic nie robiłam a w ogóle nie mam siły, chyba pójdę się połozyć

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
A ja rozpoczynam kolejny tydzień 24
Poza tym od rana u mnie świeci słonko, niebo jest błękitne a powietrze rześkie leżymy jeszcze z Kubą w łózku i zajadamy śniadanko Miłego dnia Mamusie
gratuluję 24 tyg

Cytat:
Witam w nowym tygodniu
Czy Wy też budzicie się w nocy? Ja od 2 miesięcy każdej nocy budzę się co najmniej raz. Albo muszę do WC, albo mi niewygodnie , a najczęściej budzi mnie zgaga
Kiedy ja się wyśpię? Bo na pewno nie, jak dziecko przyjdzie na świat, czyli kiedy? Za rok?

Trzymajcie dzisiaj za mnie kciuki, bo idę na te USG 4 D po południu, więc jak zwykle panikuję
ja tez budze się w nocy albo do wc albo pies zaszczeka i td. w ogóle stwierdzam iż odkąd jestem w ciązy to sen mój jest bardzo czuły ( nie liczę tego że przespałam pierwszy trymestr) no i od jakiegoś czasu śpię z jaśkiem między udami
trzymam mocno za wizytę

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Gratulacje rozpoczescia kolejnego tygodnia ja jutro zaczne 23 wiec bedzie juz 6 miesiac
Ja dzis ide do gina na 18.00 to trzymajcie kciuki
u mnie 6 m zacznie się od tez już w tym tygodniu, ło matko jak ten czas leci, nie dawno był 5 tydzień jak sie dowiedziałam że jestem w ciązy a tu juz prawie 6 miesiąc
trzymam mocno za wizytę
Stary 2009-07-20, 11:59   #4934
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę bardzo:
http://www.empik.com/joga-prenatal-p...,prod1500308,p

Zamówiłam sobie z odbiorem w ich salonie, tak będzie szybciej, niż z all.
Trochę żałuję, że tak późno się za to zabrałam, ale lepiej późno niż wcale
Wygląda fajnie.
Tez pomyślalam ostatnio - lepiej późno niż wcale i zrobiłam w weeka Dziennik Ciąży

Ufff doczytalam wszystko.
Poruszałyście temat depilacji - ja od lat używam depilatora i nie boli mnie nic a nic, bardziej sie teraz martwie czy jego burczenie ( bo jednak troszkę burczy...) nie denerwuje dzidziusia? Ktoraś może używa?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Czas edycji: 2009-07-20 o 12:07
Stary 2009-07-20, 12:03   #4935
Ravenne
Raczkowanie

Witam kochane mamusie!

Te 3 dni nad morzem bardzo szybko minęły, ale było wspaniale, siedziałam sobie pod parasolem, brzuszek przykryty też, także tylko troszkę dekolt i ramiona opaliłam. Naspacerowaliśmy się też za wszystkie czasy (oczywiście w granicach rozsądku ) A teraz znów mam dużo leżeć i wypoczywać, więc taka odskocznia przydała się
Zdjęcie z brzuszkiem znad morza w załączniku

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty i czekamy na relacje!

Gishh spóźnione urodzinowe życzenia, dużo zdrówka! I Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Dudziakowa trzymaj się z syneczkiem, faktycznie łatwo zarazić się pesymizmem w takim miejscu, ale trzeba myśleć pozytywnie i być silnym. Wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie!

Domi gratuluje dziewczynki. Zagram w lotka

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
ja tez budze się w nocy albo do wc albo pies zaszczeka i td. w ogóle stwierdzam iż odkąd jestem w ciązy to sen mój jest bardzo czuły ( nie liczę tego że przespałam pierwszy trymestr) no i od jakiegoś czasu śpię z jaśkiem między udami
Ja budzę się nad ranem i idę do WC, codziennie regularnie pomiędzy 4 a 6 . A z poduszką między nogami też śpię od jakiś 2 tygodni, chociaż nie codziennie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12004.jpg (92,1 KB, 27 załadowań)
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 12:04   #4936
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Tez pomyślalam ostatnio - lepiej późno niż wcale i zrobiłam w weeka Dziennik Ciąży
Ja się jakoś zabrać nie mogę za to, a też chciałabym mieć taką pamiątkę
Tylko nie potrafię znaleźć odpowiedniego zeszytu/notesu w którym miałabym to wszystko zapisywać.

Stary 2009-07-20, 12:05   #4937
katekatee
Zadomowienie

Witam porannie My z Wikim właśnie wylaźliśmy z łóżka Odbijam sobie to wcześniejsze wstawanie jak musiałam zakuwać i robie zapasy na przyszłe nieprzespane noce Choć i tak modlę się aby mój syn był, spokojnym grzecznym, niepłaczącym dzieckiem spiącym w nocy 10godzin

Cytat:
Ja jak widać problemów ze spaniem nie mam, ale wycieczki do wc też codziennie zaliczam.

Cytat:

Trzymajcie dzisiaj za mnie kciuki, bo idę na te USG 4 D po południu, więc jak zwykle panikuję

O to super ja też się wybieram z tżtem tylko jakoś się nie umiemy zebrać Może jakie zdasz relację to się zmobilizujemy Trzymam kciuki za Ciebie i pietrusię.
A właśnie pietrusia ale masz fajny brzusio. Taki jak mój tylko chyba troszkę większy Mi wszyscy mówią że mam mały brzuch (póki co) i się tak zastanawiam czy potem będzie bardzo rósł czy zachowa obecne tępo

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Witam poniedzialkowo

ja tylko na chwile, bo obiecalam sobie, ze dzisiaj rano zrobie porzadek w moich papierach z uczelni, bo jak na razie wszystko lezy na dwoch stertach a w sumie rok sie konczy wiec czas najwyzszy...takze ide ukladac zanim sie rozmysle i przeloze to na pozniej i wroce jak tylko skoncze...
Hehe też sobie obiecałam, bo też po tej mojej sesji to mam tu niezły sajgon. ALe coś czuje że znowu to przełożę na potem i jeszcze troszkę poleniuchuje
Cytat:
j
u mnie 6 m zacznie się od tez już w tym tygodniu, ło matko jak ten czas leci, nie dawno był 5 tydzień jak sie dowiedziałam że jestem w ciązy a tu juz prawie 6 miesiąc
trzymam mocno za wizytę
O tak ten czas strasznie szybko leci, ja w czwartek już 26 tc zaczynam Jeszcze troszkę i będzie 7 miesiąc. Sama nie wiem kiedy to zleciało. Pamiętam jak w 19tc martwiłam się że ruchów nie czuje a teraz to jest po prostu masakra. Ja normalnie czasem mam wrażenie że mój syn sobie po moich organach wewnętrznych spaceruje

Im bliżej porodu tym bardziej o nim myślę, a zwłaszcza o tym czy cc czy sn. Będę musiała to jeszcze bardzo dobrze przemyśleć żeby nie żałować, chociaż z drugiej strony nigdy się nie wie kiedy się zrobi dobrze.
Zmykamy z małym zjeść śniadanie Miłego dnia życzę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 12:10   #4938
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Te 3 dni nad morzem bardzo szybko minęły, ale było wspaniale, siedziałam sobie pod parasolem, brzuszek przykryty też, także tylko troszkę dekolt i ramiona opaliłam.
Witaj Ravenne
Fajny nadmorski brzuszek
Ja się wybieram za 2 tygodnie i mam pytanie: Jak Ci minęła podróż? Długo jechaliście?
Bo ja ze Śląska nad morze to będę jechać około 12 godzin i trochę mnie ta droga przeraża
A gdzie byłaś? Ja już tu kiedyś Mamusie podpytywałam, czy polecają jakieś miejsca nad morzem, ale moje pytanie pozostało bez odpowiedzi

Koszą trawę u mnie pod blokiem i tu w mieszkaniu na 7 piętrze dopadł mnie ten wstrętny zapach

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2009-07-20 o 12:12 Powód: literówka
Stary 2009-07-20, 12:21   #4939
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Pietrusia to Twoj brzusio w avku o ja Cie, zapodaj weksze fotki i więcej, ale cudo
tak to moj brzusio, prosze bardzo oto wiecej foteczek i wiekszych
ona sa prawie takie sama ale to kiedyś przd snem Tz dorwal aparatu i tak mi kilka zrobił
Cytat:

trzymam mocno za wizytę
Ja tez jestem w szoku ze ten czas tak szybko leci dopiero my sie starali i dzidzie a to juz jutro 6 miesiac ani sie nie obejrzymy i dzidzie bada z nami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22 tc.jpg (17,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22. tc.jpg (21,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22.tc.jpg (19,6 KB, 36 załadowań)

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 12:24   #4940
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Witam kochane mamusie!

Te 3 dni nad morzem bardzo szybko minęły, ale było wspaniale, siedziałam sobie pod parasolem, brzuszek przykryty też, także tylko troszkę dekolt i ramiona opaliłam. Naspacerowaliśmy się też za wszystkie czasy (oczywiście w granicach rozsądku ) A teraz znów mam dużo leżeć i wypoczywać, więc taka odskocznia przydała się
Zdjęcie z brzuszkiem znad morza w załączniku
fajny brzusio

Cytat:
Tylko nie potrafię znaleźć odpowiedniego zeszytu/notesu w którym miałabym to wszystko zapisywać.
no ja tez bym chciała mieć taką pamiątkę tylko nie mam pomysłu na to jak to zrobić

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam porannie My z Wikim właśnie wylaźliśmy z łóżka Odbijam sobie to wcześniejsze wstawanie jak musiałam zakuwać i robie zapasy na przyszłe nieprzespane noce Choć i tak modlę się aby mój syn był, spokojnym grzecznym, niepłaczącym dzieckiem spiącym w nocy 10godzin

Im bliżej porodu tym bardziej o nim myślę, a zwłaszcza o tym czy cc czy sn. Będę musiała to jeszcze bardzo dobrze przemyśleć żeby nie żałować, chociaż z drugiej strony nigdy się nie wie kiedy się zrobi dobrze.
Zmykamy z małym zjeść śniadanie Miłego dnia życzę
tez bym chciała żeby nasza dzidzia spała w nocy po te 10 h, ale jak pójdzie w mamusie to będzie ciężko, ja jak się urodziłam to przez pierwsze 3 mies mało co spałam w nocy i mama strasznie była zmęczona, z kolei TŻ był grzeczniutki i spał jak suseł
ostatnio to mama mi uwagę zwróciła żebym nie szalała teraz i grzecznie się zachowywała bo mały urwis nam się urodzi, a wszystko przez to że gdzieś z nią jechałam i pogwizdywałam w trakcie prowadzenia auta nie wiem co mnie naszło ale czasami dziwnie się zachowuję

teraz już zaczynam sie martwić jak ja będę z dzieckiem jeździć, muszę opanować słownictwo co by dzieciatko pierwsze swoje słowa powiedziało normalnioe a nie K, D, P,Q i td( która jeździ samochodem wie o co chodzi) no bo co innego powiedzieć jak jakis debil drogę zajedzie albo coś w ten deseń

a co do porodu to mam mieszane uczucia ale chyba wolę sn, tylko ciągle myślę czy dzidzia prawidłowo się ułoży no i chyba się zdecyduję na zniczulenie chociaz moja mama mówi że jest zbędne, nie wiem nigdy jeszcze nie rodziłam ale mam baaardzo niski próg bólu

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
tak to moj brzusio, prosze bardzo oto wiecej foteczek i wiekszych
ona sa prawie takie sama ale to kiedyś przd snem Tz dorwal aparatu i tak mi kilka zrobił

Ja tez jestem w szoku ze ten czas tak szybko leci dopiero my sie starali i dzidzie a to juz jutro 6 miesiac ani sie nie obejrzymy i dzidzie bada z nami

ale śliczny brzuszek

mój to taki tłuściutki jest
Stary 2009-07-20, 12:26   #4941
domi7ks
Zakorzenienie

Ravenne tez masz duzy brzusio, ale ja chce więcej zdjec

Pietrusia slicznie wygladasz, ale jak Ty sie zaokragliłaś na buzi le przytyłas?

Ja jestem w 19 tyg a wg lekarza wagi przytyłam niecały kg
Zawsze byłam szczupła, ale myslałam, ze w cązy przytyje a ak narazie to malutkoani nie miałam wymiotów ani nic podobnego.
Jesli chodzi o moja wage w domu to przytylam jakies 2 kg. Kurcze może teraz waga ruszy w końcu...

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 12:38   #4942
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Ravenne tez masz duzy brzusio, ale ja chce więcej zdjec

Pietrusia slicznie wygladasz, ale jak Ty sie zaokragliłaś na buzi le przytyłas?

Ja jestem w 19 tyg a wg lekarza wagi przytyłam niecały kg
Zawsze byłam szczupła, ale myslałam, ze w cązy przytyje a ak narazie to malutkoani nie miałam wymiotów ani nic podobnego.
Jesli chodzi o moja wage w domu to przytylam jakies 2 kg. Kurcze może teraz waga ruszy w końcu...
No pysie mi troche urosły, ale dobrze bo ja tez zawsze chudzinka bylam a jesli chodzi o wage to powiem ci jak wroce od lekarza, bo moja mi sie zepsóła i nie wiem, to jak mnie lekarz zwazy to powiem

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 12:39   #4943
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Powodzenia na dzisiajszych wizytach!
No niestety nie i umieram z ciekawości
Elalank - mogę o cos spytac? czytam ze byliście na przykrótkim urlopie? - z urlopu wzialaś wolne czy jakos inaczej to rozwiazałaś?... Ja właśnie się waham czy sobie zostawiac cały urlop na 'pomaierzyńskim" czy troszke go ciachnąć... bo nie ukrywam, że mnie korci...
Ja tez się nie mogę doczekać, co się we mnie rozwija! i w czwartek się juz dowiem!!!
Jeśli chodzi o mój krótki urlop, to ja mam trochę wygodną sytuację w pracy, że nie musiałam nic wypisywać, gdyż byłam "pod telefonem" czyli jakby w pracy. Ale w siperpniu chcę iśc na dłużej 2 tyg, to wtedy pójdę do lekarza po zwolnienie, bo urlop chcę wykorzystać po macierzyńskim.

Piękne brzusie Pietrusia i Ravenne!!

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-07-20 o 12:49
Stary 2009-07-20, 12:41   #4944
konspiracja
Zakorzenienie

Ravenne i Pietrusia - piękne brzuszki
Cytat:
Zachecam, bo to już mi sie podoba jako pamiatka i efekt jest naprawde fajny najtrudniej sie zabrać, potem sie wkręciłam i Tż mnie nie mogł od tego oderwać

Cytat:
Witaj Ravenne
Fajny nadmorski brzuszek
Ja się wybieram za 2 tygodnie i mam pytanie: Jak Ci minęła podróż? Długo jechaliście?
Bo ja ze Śląska nad morze to będę jechać około 12 godzin i trochę mnie ta droga przeraża
A gdzie byłaś? Ja już tu kiedyś Mamusie podpytywałam, czy polecają jakieś miejsca nad morzem, ale moje pytanie pozostało bez odpowiedzi

Koszą trawę u mnie pod blokiem i tu w mieszkaniu na 7 piętrze dopadł mnie ten wstrętny zapach
Ja też chetnie poczytam o wyparwie nad morze.
A ja lubie zapach koszonej trawy

Cytat:
no ja tez bym chciała mieć taką pamiątkę tylko nie mam pomysłu na to jak to zrobić
Kup jakis fajny zeszyt taki żeby mial jakąś ładna okładke i np na pamietnik sie nadawał. Ja kupiłam jeszcze kolorowe naklejki, jakies obrazki dla ozdoby. Wspomagałam sie swoim kalendarzem gdzie mialam dokładnie zapisane daty badań, wizyt u lekarza, powklejałam wszystkie zdjecia usg, swoje zdjecia brzuszka - na razie jedno
wkeciłam w to mąża, zagajeniem, teraz Tatuś coś napisze, potem jakis wierszyk dla maluszka - wyszlo nieżle, Tż jak czytał juz sie wzruszył.
Myśle ze dobrze jest to wyłapać bo za pare lat wiele z tych rzeczy zapomnimy...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Czas edycji: 2009-07-20 o 12:43
Stary 2009-07-20, 12:47   #4945
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Zachecam, bo to już mi sie podoba jako pamiatka i efekt jest naprawde fajny najtrudniej sie zabrać, potem sie wkręciłam i Tż mnie nie mogł od tego oderwać
A w jakiej formie to piszesz? Jak pamiętnik? Czy adresujesz do maluszka?

Cytat:
A ja lubie zapach koszonej trawy
Ja nie cierpię , bo dla mnie jest zapowiedzią łzawiących oczu i potwornego kataru.

Stary 2009-07-20, 12:53   #4946
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Ja tez się nie mogę doczekać, co się we mnie rozwija! i w czwartek się juz dowiem!!!
Jeśli chodzi o mój krótki urlop, to ja mam trochę wygodną sytuację w pracy, że nie musiałam nic wypisywać, gdyż byłam "pod telefonem" czyli jakby w pracy. Ale w siperpniu chcę iśc na dłużej 2 tyg, to wtedy pójdę do lekarza po zwolnienie, bo urlop chcę wykorzystać po macierzyńskim.
No wlaśnie, a nie boisz sie? czyli musisz miec wpisane ze nie musisz leżeć. I masz zamiar powiedziec lekarzowi wprost, ze chcesz wyjechac w tym czasie... ? ja mam troszke cykora... hmmm...

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
A w jakiej formie to piszesz? Jak pamiętnik? Czy adresujesz do maluszka?

Ja nie cierpię , bo dla mnie jest zapowiedzią łzawiących oczu i potwornego kataru.
ach, zapomniałam o alergii, przepraszam...

adresuje do Maluszka, tak jakbym mu opowiadala jak to po kolei było

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-07-20, 13:05   #4947
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kup jakis fajny zeszyt taki żeby mial jakąś ładna okładke i np na pamietnik sie nadawał. Ja kupiłam jeszcze kolorowe naklejki, jakies obrazki dla ozdoby. Wspomagałam sie swoim kalendarzem gdzie mialam dokładnie zapisane daty badań, wizyt u lekarza, powklejałam wszystkie zdjecia usg, swoje zdjecia brzuszka - na razie jedno
wkeciłam w to mąża, zagajeniem, teraz Tatuś coś napisze, potem jakis wierszyk dla maluszka - wyszlo nieżle, Tż jak czytał juz sie wzruszył.
Myśle ze dobrze jest to wyłapać bo za pare lat wiele z tych rzeczy zapomnimy...
Cytat:
adresuje do Maluszka, tak jakbym mu opowiadala jak to po kolei było

no to muszę poszukać zeszytu, ja zawsze lubiałam rózne drobnostki, a ostatnio jak chciałam niepotrzebne rzeczy powywalać to znalazłam właśnie taki zeszyt w którym mi dzieciaki się wpisywały jak byłam kilka lat temu na koloniach, kartkę dla najlepszego wychowawcy też mam i to nawet kilka, a jak przypomne sobie jak żeśmy wszyscy płakali jak wracaliśmy do domu i to chłopaki i dziewczyny i zaloga wychowawców, myślę że dla maluszka to bardzo fajna pamiatka będzie, i dla nas z reszta również.

ciocia ma taki album gdzie wpisywała różne rzeczy jak jej córa się urodziła, i obrysowywała jej dłonie maluteńkie i stópki, ach ślicznie to wygląda
Stary 2009-07-20, 13:09   #4948
elalank
Zadomowienie

Cytat:
No wlaśnie, a nie boisz sie? czyli musisz miec wpisane ze nie musisz leżeć. I masz zamiar powiedziec lekarzowi wprost, ze chcesz wyjechac w tym czasie... ? ja mam troszke cykora... hmmm...
Mam zamiar powiedzieć, ze się męczę już w pracy, ze jest mi ciężko... Wydaje mi się, ze nie powinno być problemu.... (chyba)

Cytat:
konspiracja
oj, a może zrobisz dla mnie też ja jestem antytalencie jeśli chodzi o tego typu robótki i słomiany zapał, więc się nie zabieram do tego, choć gotowy projekt z pewnością jest powalający i super pamiątka

Cytat:
dla mnie też ...
Stary 2009-07-20, 14:09   #4949
gucia6
Zakorzenienie

Wlasnie mnie przylapali na ziewaniu, i to akurat na tym jednym, kiedy nie zaslonilam buzi Musze sobie kawke wypic, i moz sie obudze Tylko pewnie corcia dostanie wtedy takiego powera, ze koniec. Juz teraz sie rozpycha i mam wrazenie ze chyba zaczela sie obracac, bo kopie i boksuje mnie po bokach Uwielbiam to uczucie, ale jak czasami mi przywali, to braknie mi tchu
Stary 2009-07-20, 14:10   #4950
kachula27
Zakorzenienie

Hej mamusie

Pietrusia i Ravenn piekne brzucholki!!!!!!

Dziewczynki a my dzis zaczelismy 26 tydzien jeszcze tylko albo az 14!!!!A synus dzis kopie niemiłosiernie chyba boi sie bo u mnie wlasnie burza jest i strasznie wala pioruny

Powodzenia zycze na dzisiejszych wizytach,ja w czwartek ide ale juz doczekac sie nie moge

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości