...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana... - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-20, 14:56   #4021
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Melduję się poweekendowo - nowy bilans: uderzeniowa - 10 dni = 6 kg mniej, II faza 10 dni - kolejne 2 kg mniej, czyli już 8 z 32 zrzucone a to jakby nie patrzeć 1/4
wczoraj lekko zgrzeszyłam - nie ma się czym chwalić, więc nie będę rozwijać tematu - czekam na baty :P

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 15:12   #4022
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
Napisane przez patioli Pokaż wiadomość
Ratunku!
Po 6 dniach tylko kilogram mniej! Fazę uderzeniową ciągnęłam 5 dni, mało grzechów popełniłam, a do tego duuuuuuuużo wysiłku fizycznego.
O co chodzi?
Zresztą na SB miałam to samo
halooo dziewczyno, przede wszystkim pytanie od jakiej wagi przy jakim wzroście zaczynasz, bo to ma znaczenie, trzeba mieć z czego zrzucać. Pomijąc fakt, że wypadałoby nie grzeszyć przynajmniej w fazie uderzeniowej, tow książce jak wół stoi napisane, żeby nie ćwiczyć podczas tej fazy. Nie zdziwiłabym się, gdyby brak utraty wagi wynikał z reakcji obronnej organizmu. Zacznij jeszcze raz i już nie ćwicz.
Stary 2009-07-20, 15:17   #4023
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Melduję się poweekendowo - nowy bilans: uderzeniowa - 10 dni = 6 kg mniej, II faza 10 dni - kolejne 2 kg mniej, czyli już 8 z 32 zrzucone a to jakby nie patrzeć 1/4
wczoraj lekko zgrzeszyłam - nie ma się czym chwalić, więc nie będę rozwijać tematu - czekam na baty :P
Wow - super wynik - ode mnie batów nie będzie bo podziwiam za te 8 kg w 3 tygodnie
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 15:36   #4024
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodzia1 Pokaż wiadomość
mądrala dzięki wielkie za porady, mam nadzieję,że nie popełniłam gafy i mój podpis się pojawi

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

a jednak się udało, ciesze się, to teraz już wiadomo ile waże i przy jakim wzroście
No to ja podobna do Ciebie.
174 cm wzrostu i 75 kg wagi.
Jestem na 7 dniu fazy uderzeniowej ale 2 pierwsze dni to była nauka i były grzeszki.Tak więc do czwartku jestem na uderzeniówce a potem hop na II fazę.

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
O gratuluje.Też bym chciała chociaż tyle do końca sierpnia.

Dziewczyny jaki koncentrat pomidorowy jest bez cukru i jaką musztardę można jesć w I fazie.
Znalazłam taką musztardę z Hellmansa gdzie jest 0,2% cukru. Moze być?
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 17:14   #4025
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

419 przepisow, matko kiedy ja to przejrze? Diety mi chyba zabraknie. Az sie glodna zrobilam od samego kopiowania. Teraz to trzeba bedzie potlumaczyc, wyprobowac, ofocic i podzielic sie z kolezankami

Plan na ten tydzien to zejsc ponizej 69kg. Choc waga pokazala mi dzisiaj 70.1 wiec znowu sie na nia obrazam. Stanowczo za malo pije weekendowo. W pracy to jakos tak z nudow sacze te wode a w domku zabiegana nie mam kiedy. Trzeba sie poprawic.

roxi batow nie bedzie, bardzo ladnie ci idzie oby tak dalej

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 19:03   #4026
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Witam poniedziałkowo
Oczywiście zaraz siadam do pisania ale zdążyłam sobie Was poczytać i nadziwić się nie mogę jak Wam wszystkim pieknie idzie! Ja po tych grzeszkach niedzielnych nie odważyłam się stanać na wage... może jutro :p

Wiolqn ja bede wdzięczna za wszelakie PROSTE I SZYBKIE przepisy i ciesze się że już tu wróciłaś

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość
u mnie znowu faza proteinowa 3 dzień z 5 zważę się dopiero w czwartek rano, ale dziś zapięłam pasek o kolejną dziurkę niżej jeszcze trochę i dołączę do mądrali i jej narzekania, że wszystko ze mnie spada
hahaha a widzisz! i kto się bedzie chwalił ze musi szafę wymienić na rozmiar/ 2 rozmiary mniejszą

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Jeśli chodzi o picie lnu to robie tak: na noc zalewam 3 łyzeczki ziarenek wodą gorącą i parze pod przykryciem, rano na czczo te ziarenka z wodą wypijam. Kolejną porcje rano przygotowuje na wieczór i po ostatnim posilku wypijam. Polecam nie ma problemów z zaparciami,co na tej diecie jest nieuniknione. Acha, ziarenek nie gryzę tylko połykam w całości.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

I jeszcze jedno, pijcie kobitki dużo wody,bo to ma ogromny wpływ na utratę kilogramów
Yyyy...ale to się da wypić?? nie jest ekhem...niedobre? Ale jak pomaga to jestem w stanie się skusić

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
mądrala nie no ostatnio nie mam apetytu bo przyjaciel w szpitalu, ma zakrzepicę płucną czy coś takiego a jego stan jest b. ciężki do tego ja tez problemy zdrowotne mam, rok temu podejrzewali nowotwór kości u mnie.. niby już jest ok, nowotowru nie było, ale noga boli strasznie (guzy miałam w nodze) sama nie wiem co robić
O kurcze, landi no to faktycznie kiepsko leć do jakiegoś lekarza porządnego i niech cię przebadaja na wszystkie strony, musisz uważać na siebie ale nie martw się, bo na pewno będzie dobrze, trzymam kciuki, zeby to nie było nic poważnego

P.S. dziewczyny dlaczego jecie jajka bez żółtek???

Edytowane przez mądrala
Czas edycji: 2009-07-20 o 19:08
mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 19:15   #4027
lewaloff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mądrala Pokaż wiadomość
P.S. dziewczyny dlaczego jecie jajka bez żółtek???
no właśnie, ja wcinam całe 2 dziennie....
Stary 2009-07-20, 19:26   #4028
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
no właśnie, ja wcinam całe 2 dziennie....
ja tak samo a poza tym pamiętajcie, WIECEJ BIAŁKA JEST W ŻÓŁTKU

Stary 2009-07-20, 19:45   #4029
dodzia1
Przyczajenie

mądrala----ja jem same białka, bo nie zawierają wogóle tłuszczu, dlatego wyjmuje żółtka i faszeruje je chudym twarożkiem ze szczypiorkiem.
len da sie wypić, jest bez smaku, poprostu robisz chlup w ten dzób i po sprawie

Darianna25---ta sama waga, ten sam wzrost, zobaczymy jak nam będą kiloski leciały, oby tak samo szybko

roxi1980-----gratulacje, marzy mi się 6 kg w 10 dni, ale nie wiem, czy to realne. Jesteśmy z tego samego miasta, pozdrawiam sąsiadkę

landi0909--dbaj o siebie, zdrówko najwazniejsze

mój jadłospis z dzisiejszego dnia:

-sniadanie- 4 połówki jajka (białko) faszerowane twarozkiem ze szczypiorkiem
- kefir 400ml
- obiado-kolacja- wątróbka duszona z odrobiną przyprawy gyros na wodzie, polana sosem : jogurt bez cukru, 2 ząbki czosnku, koperek, odrobina soli i pieprzu.
Do tego 4 litry wody i jeszcze na tym nie koniec, 2 kawy ze słodzikiem
Stary 2009-07-20, 20:04   #4030
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
mądrala----ja jem same białka, bo nie zawierają wogóle tłuszczu, dlatego wyjmuje żółtka i faszeruje je chudym twarożkiem ze szczypiorkiem.
len da sie wypić, jest bez smaku, poprostu robisz chlup w ten dzób i po sprawie
No dobrze, to spróbuje jakoś ehhh...kto by pomyslał ze ja siemie lniane bede piła bez mleczka i miodu

Cytat:
roxi1980-----gratulacje, marzy mi się 6 kg w 10 dni, ale nie wiem, czy to realne. Jesteśmy z tego samego miasta, pozdrawiam sąsiadkę
dodzia, nie jestem pewna czy tak szybko Ci polecą te kg, bo masz niewiele do zrzucenia pamiętaj, im mniejsza nadwaga tym wolniej kg schodzą, ale ważne że w oóle schodzą

Cytat:
mój jadłospis z dzisiejszego dnia:

-sniadanie- 4 połówki jajka (białko) faszerowane twarozkiem ze szczypiorkiem
- kefir 400ml
- obiado-kolacja- wątróbka duszona z odrobiną przyprawy gyros na wodzie, polana sosem : jogurt bez cukru, 2 ząbki czosnku, koperek, odrobina soli i pieprzu.
Do tego 4 litry wody i jeszcze na tym nie koniec, 2 kawy ze słodzikiem
O ja pierdziu! Gdzie Ci się te 4 litry wody zmieściły???

Stary 2009-07-20, 20:14   #4031
dodzia1
Przyczajenie

Cytat:
No dobrze, to spróbuje jakoś ehhh...kto by pomyslał ze ja siemie lniane bede piła bez mleczka i miodu

dasz rade, dzielna z Ciebie dziewczynka

dodzia, nie jestem pewna czy tak szybko Ci polecą te kg, bo masz niewiele do zrzucenia pamiętaj, im mniejsza nadwaga tym wolniej kg schodzą, ale ważne że w oóle schodzą

Ważne,żeby coś spadało, moze być i powoli, ważne żeby na trwałe

O ja pierdziu! Gdzie Ci się te 4 litry wody zmieściły???
mam takie pragnienie, jakbym kaca miała, cały czas pije i pije i końca nie widaćdobrze,że mam filtr dzbankowy do wody, bo bym na mineralną nie wyrobiła

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Wybaczcie mi,ze nie potrafie jeszcze odpisywac na forum,ale jestem na nim pierwszy raz i cały czas sie uczę
Stary 2009-07-20, 20:15   #4032
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

DZIEŃ 1

Mój jadłospis krótki (bo połowę dnia przespałam, a do tego mam kłopot z Tż to i jeść mi się nie chce)

-obiad - piersi z kurczaka z przyprawą gyros - nie mam pojęcia ile ich, ale nie za dużo, bo to było jakby obiado śniadanie, popchnięte jogurtem naturalnym małym 1% tłuszczu
- jakoś tak wyszło, że w ramach deseru mleko z kawą i słodzikiem
kolacja - ciapo-placuszki z trzech jaj i około 200 g białego sera (tez jakiś chudy).
I około litra wody (na razie)

Jutro będzie lepiej, bo przefunkcjonuję pewnie cały dzień, a nie pół

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 20:28   #4033
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
mam takie pragnienie, jakbym kaca miała, cały czas pije i pije i końca nie widaćdobrze,że mam filtr dzbankowy do wody, bo bym na mineralną nie wyrobiła

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Wybaczcie mi,ze nie potrafie jeszcze odpisywac na forum,ale jestem na nim pierwszy raz i cały czas sie uczę
nic sie nie martw, dobrze Ci idzie

Ja chyba pójde zrobić sobie jakąś kolację, bo ja nie zjem teraz to mnie mega głód dopadnie w nocy I zrobię sobie przy okazji ten len a co!

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
DZIEŃ 1

Mój jadłospis krótki (bo połowę dnia przespałam, a do tego mam kłopot z Tż to i jeść mi się nie chce)

-obiad - piersi z kurczaka z przyprawą gyros - nie mam pojęcia ile ich, ale nie za dużo, bo to było jakby obiado śniadanie, popchnięte jogurtem naturalnym małym 1% tłuszczu
- jakoś tak wyszło, że w ramach deseru mleko z kawą i słodzikiem
kolacja - ciapo-placuszki z trzech jaj i około 200 g białego sera (tez jakiś chudy).
I około litra wody (na razie)

Jutro będzie lepiej, bo przefunkcjonuję pewnie cały dzień, a nie pół
No mam nadzieję że naprawde spałaś do południa, bo inaczej to malutko... Jutro prosze wstać rano i ładnie jeść

Ehhh... widzę, że Ci TZci to coś się ostatnio nie sprawują za dobrze

Stary 2009-07-20, 21:09   #4034
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Ehhh... widzę, że Ci TZci to coś się ostatnio nie sprawują za dobrze
tu sie nie zgodze. Z reguly piszemy o TaZach tylko jak denerwuja wiec ja dla rownowagi napisze dobrze. Rozstalismy sie z moim we wrzesniu po 5latach bycia razem. Przez te pare miesiecy i tak sie spotykalismy a od 2 tygodni mieszkamy ponowne razem.I jest jak na miesiacu miodowym,tak dobrze. I gadamy caly czas i jest milo. I TaZik ciagle powtarza ze mnie kocha czego wczesniej nie robil w ogole.
Cud, miod i orzeszki normalnie.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 21:12   #4035
lewaloff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
tu sie nie zgodze. Z reguly piszemy o TaZach tylko jak denerwuja wiec ja dla rownowagi napisze dobrze. Rozstalismy sie z moim we wrzesniu po 5latach bycia razem. Przez te pare miesiecy i tak sie spotykalismy a od 2 tygodni mieszkamy ponowne razem.I jest jak na miesiacu miodowym,tak dobrze. I gadamy caly czas i jest milo. I TaZik ciagle powtarza ze mnie kocha czego wczesniej nie robil w ogole.
miód i orzeszki są zakazane na tej diecie!
Stary 2009-07-20, 21:16   #4036
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
No i bardzo dobrze chwalić ich też trzeba
Ja też nie narzekam

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
miód i orzeszki są zakazane na tej diecie!
nie podpuszczaj jej, dopiero co się zeszli na nowo

Stary 2009-07-20, 21:25   #4037
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Ja rzadko narzekam, a żeby podreperowac jego reputację, to powiem, że jestem pewna, że nie przeprosił jeszcze tylko dlatego, że zamierza to zrobić odpowiednio efektownie - zupełnie nieproporcjonalnie do przewinienia

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 21:49   #4038
patioli
Przyczajenie

Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi.
Piję dużo, te 1,5 l bardzo pilnuję. Zgrzeszyłam w 6 dniu: kawałek oscypka i piwo. Ćwiczenia niezależnie ode mnie, integracja z pracy w cholernych Tatrach. Stąd, po ośmiu godzinach w górach (bez węglowodanów) rzuciłam się na zimne piwo.
Zrzucam z 75 kg, przy wzroście 170 cm.
Pozdrawiam
patioli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 22:27   #4039
Evick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulik Pokaż wiadomość
Witam wszystkie proteinki - i te nowe i te stare

Ja wracam dziś dopiero na dietkę. Opuściłam ją będąc na urlopie nad morzem.
Faza 1 - dzień 1.
Jak ci wyszła przerwa w diecie? Wróciłam z 2 tygodni nad morzem właśnie. Chciałam zrobić sobie przerwę tj. 3 fazę. 1 tydzień był OK, ale w drugim się posypało. W rezultacie mam 1,5 kg więcej niż przed wyjazdem. W pierwszym tygodniu miałam wyrzuty sumienia że jem pełne obiady 2 x w tygodniu, a potem i ciastka się zdarzały...

No, ale przez 2 miesiące trwania diety mało grzeszyłam. Mało grzeszyłam i mało chudłam (7 kg w dwa miesiące). Ale mówię wam - to co same wiecie - widok falującej za plecami bluzki koszulowej, która już już przez to falowanie przestała być elegancka... bezcenne...
no i to pudło z za-dużymi spodniami...
i te zakupy ubraniowe z M za które M płacił, bo nie byłoby w czym jechać...
marzenie, spełnione marzenie...

a teraz z powrotem na dietkę. Może to 1,5 kg to woda, bo okres dostałam... jutro rano zobaczę
jeszcze 0,3 kg do wagi sprzed 1 ciąży)
dieta od 29.04.2009 do 17.11.2009,
22.02.2010 zaczynam ciąg dalszy!

Edytowane przez Evick
Czas edycji: 2009-07-20 o 22:38
Evick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 22:32   #4040
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
Napisane przez Evick Pokaż wiadomość
Jak ci wyszła przerwa w diecie? Wróciłam z 2 tygodni nad morzem właśnie. Chciałam zrobić sobie przerwę tj. 3 fazę. 1 tydzień był OK, ale w drugim się posypało. W rezultacie mam 1,5 kg więcej niż przed wyjazdem. W pierwszym tygodniu miałam wyrzuty sumienia że jem pełne obiady 2 x w tygodniu, a potem i ciastka się zdarzały...
Evick, 1,5 kg po 2 tygodniach to wcale nie jest źle, uwierz mi a poza tym wiesz ze na Dukanie je szybko stracisz
Ja się najbardziej boję na wakacjach lodów i alkoholu

Stary 2009-07-20, 22:49   #4041
beka
Przyczajenie

Cześć jestem tu nowa . Stosowałam wszystkie możliwe diety z rożnymi efektami Kupiłam obie książki i jutro zaczynam .Dajcie jakieś wskazówki na poczatek
beka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 22:57   #4042
kajdek4
Przyczajenie

Wiolqn dziękuję za książki i przepisy. Jest ich sporo. Nie myślałam, że na tej diecie można tak dużo jeść.
Mam do Was pytanie: co tak własciwie jeść w I fazie ? Bo ja po dzisiejszym pierwszym dniu jestem głodna a Wy piszecie że można dużo jeść. Co prawda nie miałam dziś czasu posiedzieć w kuchni i coś ugotować ale myślę, że jutro poczytam przepisy i ugotuję sobie coś pysznego i sytego
Stary 2009-07-20, 23:04   #4043
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
Napisane przez beka Pokaż wiadomość
Cześć jestem tu nowa . Stosowałam wszystkie możliwe diety z rożnymi efektami Kupiłam obie książki i jutro zaczynam .Dajcie jakieś wskazówki na poczatek
Po prostu powodzenia efekty same Cię zachęcą Dieta jest baardzo prosta (to w niej lubię), jedz ile chcesz i kiedy chcesz, tyle.
Ciężko coś innego doradzić, nie wiedząc ile masz wzrostu, jaką wagę, ile do zrzucenia...

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kajdek4 Pokaż wiadomość
Wiolqn dziękuję za książki i przepisy. Jest ich sporo. Nie myślałam, że na tej diecie można tak dużo jeść.
Mam do Was pytanie: co tak własciwie jeść w I fazie ? Bo ja po dzisiejszym pierwszym dniu jestem głodna a Wy piszecie że można dużo jeść. Co prawda nie miałam dziś czasu posiedzieć w kuchni i coś ugotować ale myślę, że jutro poczytam przepisy i ugotuję sobie coś pysznego i sytego
Jak jesteś głodna to jedz nie martw się, nie przytyjesz
Jeżeli chodzi o fazę 1. to ja jadłam np.
- pastę zrobiną z tuńczyka w sosie własnym i sera białego + szczypiorek
- OCZYWIŚCIE serek wiejski, sam lub ze szczypiorkiem albo przyprawami (bazylia, papryka w proszku itp)
- jajeczniczkę (z łososiem, szynką, szczypiorkiem)
- kurczaka: piersi gotowane na parze lub pieczone na grillu, udka, ogólnie wszystko oprócz skrzydełek
- ryby najlepiej na parze ale robiłam też łososia w piekarniku- pychota
- jogurty naturalne
- kefirki
- jajka gotowane na twardo

i tak ogólnie rzecz biorąc to tyle oczywiście powyzsze produkty mixowałam w dowolne zestawy do mięsa to zazwyczaj kroiłam sobie ser biały i wszystko polewalam (trochę) jogurtem, albo jogurtem z musztardą i przyprawami

Edytowane przez mądrala
Czas edycji: 2009-07-20 o 23:05
Stary 2009-07-20, 23:27   #4044
Darianna25
Zakorzenienie

dodzia1 to jest już nas 3 bo ja w Polsce to wałsnie w Sosnowcu mieszkam.

Wiolqn czy możesz mi polecić jakaś musztarde angielską nadajacą sie na I fazie.

A ja na kolacje zjadłam makrelę z cebulą i białym serem.Pychotka
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 08:00   #4045
dodzia1
Przyczajenie

Darianna25 ---- no to super, nie myślałam,że spotkam tutaj 2 sąsiadki
Dziś waga pokazałam znów mniej niż wczoraj :73,60 kg. ale się cieszę, jak głupi do sera

dzisiejszy jadłospis:

-śniadanie-pierś z kurczaka z foli w przyprawach
Później będzie kefir, jak zgłodnieje, a na obiado-kolacje mam łososia wędzonego na zimno

Pozdrawiam proteinki , życzę miłego dnia i gubienia kilosków
Stary 2009-07-21, 08:12   #4046
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Dzień dobry
Ja na śniadanie miałam 2 jajka na twardo + troche białego sera + warzywa
I starałam się wypić to siemię lniane ale nie dałam rady całego

OK, a teraz ide pisac trzymajcie kciuki

Stary 2009-07-21, 09:17   #4047
paulik
Raczkowanie

Talking Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Cytat:
Napisane przez Evick Pokaż wiadomość
Evick , mi również przybyło trochę kg. A prawdę mowiąc nadrobiłam to co straciłam. JA bylam po 5 dniach samych protein czyli 1 fazy , wyjechalam i sie zaczeło...
Nie obżeralam się, ale tak jak mowisz- tu obiad, tu ciacho, goferek i proszę kg zgubione - wrociły jak bumerang.

Ja rowniez sadzę ze to woda

Wczoraj od nowa zaczelam 1 dzien fazy 1
Dziś juz drugi dzionek
Sniadanko - otręby 3 łyzi + szklanka mleka 0,5
II sniadanko - serek wiejski light + szczypiorek
Obiad- koncepcji nie mam , ale chyba jakiś kurczak
Duzo wody i działamy !

Jest tylko jedno ALE ... Jade od 24-26 na BABSKI WEEKEND z moimi przyjaciolkami Taki mamy zwyczaj - i niestety nasi M. nie maja nic do gadania ( a moj sie smiał ze rybki bedzie lowić z drugiego brzegu ;P ) hi hi

No i boję sie czy się nie skuszę na piwo ( choć piwoszem nie jestem )
Chce wytrwać! WIęc modlcie się o mnie i o diabelskie pokusy .
Zlamalam sie raz i nie chcę drugi raz !

zaczynam z wagą 77 przy wzroscie 177 , moj cel to 65-67 - tak jak zawsze wazyłam !!

Edytowane przez paulik
Czas edycji: 2009-07-21 o 09:23
paulik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 09:25   #4048
AJKB
Raczkowanie

ijklmn - dziękuję serdecznie, wszystko doszło. Teraz musze się z tym tylko zapoznać. Jednak udało mi się kupić książkę, ale w pracy papierowej nie poczytam, a elektroniczną tak
Jak zapowiedziałam P. że mam zamiar przejśc na dietę to upewnił się że nie będę mogła pić alkoholu i się bardzo ucieszył- wszystkie piwa w domu będą jego!! Egoista...
Dziś mam zamiar zrobić odpowiednie zakupy i od jutra lub czwartku ruszam do boju!
Jak wy sobie radzicie z tym wspomnianym już piwkiem przy grillu??...To mnie najbardziej stresuje...chyba na ten czas porzuce życei towarzyskie...
AJKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 09:25   #4049
metatron
Przyczajenie

Witam, Protalki.
Jestem na 70 stronie wątku, a na diecie Dukana od 7 dni.
I mam parę przemyśleń, które mam nadzieję pomogą Wam i mnie uporządkować kilka rzeczy odnośnie tej diety.
Odchudzam się od stycznia tego roku i na początku był ostry reżim ćwiczeniowy i dietetyczny (-8 kg). Ale ileż można, szczególnie, że po pewnym czasie moja waga przestała spadać, czyli organizm przyzwyczaił się do ograniczeń. Dlatego zaczęłam szukać nowych rozwiązań. Na forum trafiłam przez zupełny przypadek, ale uświadomiłam sobie jedno - ilekroć zwiększałam ilość białka w mojej diecie, tylekroć traciłam tłuszczyk. Dlatego postanowiłam spróbować z Dukanem. Nie jest to łatwe, bo jestem częściowo wegetarianką (ryby to dla mnie warzywo), więc stawiam głównie na chudy nabiał i jajka.
Jestem 7 dzień na diecie i straciłam (nieważne czy tłuszczu, czy wody) 4 kg (co prawda moja waga trochę przekłamuje, ale jest to bardzo motywujące).
Aktualnie jestem w II fazie. Wybrałam opcję 1/1, bo tak jest dla mnie najprościej i najwygodniej (a wg testu zostało mi do zrzucenia coś ok. 4 kg).
Oto kilka moich zasad:
- objadam się białkowymi produktami do pęknięcia (uwielbiam jeść, więc nienawidzę ograniczeń w tej kwestii, pewnie, dlatego tak bardzo odpowiada mi ta dieta),
- staram się nie jeść po godzinie 21,
- otręby jadam tylko w dni warzywne (1 łyżka z jogurtem),
- produkty nabiałowe nie przekraczają 3g zawartości tłuszczu,
- kiedy dopada mnie chęć na coś słodkiego, zjadam kostkę gorzkiej czekolady (ponad 70% kakao),
- piję minimum 2 litry płynów (woda, herbata żurawinowa, kawy w to nie wliczam, bo zabiera ze sobą magnez, ale dlatego też cenię tę dietę, bo pozwala pić kawę, a ja jestem typową miłośniczką kawy po turecku),
- ruszam się raczej rekreacyjnie, niż wyczynowo (chociaż planuję wrócić na siłownię, bo wreszcie spod tłuszczu zaczęły wyglądać moje wypracowane przez ostatnie pół roku mięśnie).
Jednym z grzechów większych jest stosowanie zwykłego i bardzo taniego słodzika, bo na aspartam jakoś nie mogę trafić (a rano muszę mieć kawę słodką jak syrop).
Na razie jestem pełna optymizmu, bo II faza ma trwać do 30 sierpnia (wg testu Dukana), a potem wreszcie będę mogła rzucić się na żółty ser, który jest moją ogromną słabością (szkoda, że to tylko 4 dag) i zjeść ciacho, tudzież pozwolić sobie na jakiś mocny alkohol.
Pozdrawiam i pojawię się, kiedy dojdę do wyznaczonej przez Dukana wagi. I serdecznie dziękuję za wszystkie informacje, bo to dzięki Wam rozpoczęłam tę dietę i wiem o niej prawie tyle, co sam Dukan.
PS Na pewno popełnię jakieś grzeszki, ale nie mam zamiaru przerywać diety, a grzeszki postaram się umieszczać w dniach warzywnych.
metatron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 09:58   #4050
Sonia11
Wtajemniczenie

Ja z piwem przy grilu jeszcze nie miałam okazji sobie radzić o od rozpoczęcia diety na takowym nie byłam, ale w sobotę czeka mnie chwila próby - idę na wesele - nie wiem czy nie zgrzeszę...

Odnośnie słodzika - ja właśnie poczytałam o zgubnym wpływie Aspartamu na nasz ogranizm i mam zamiar poszukać innego, a Wy jaki stosujecie?
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości