|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
| Pokaż wyniki sondy: Która szkoła Waszym zdaniem jest lepsza? | |||
| Szkoła Marzeny Daleckiej |
|
0 | 0% |
| AP Edukacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: SZKOŁA WIZAŻU we Wrocławiu
Cytat:
![]() Czy znasz cenę takiego czarnego? ...Czy orientujesz się jak z miejscami? Nie wiem czy nie odłożyć zapisu po urlopie... w połowie sierpnia... Czego jeszcze ciekawego sie dowiedziałaś ![]() Też się nie mogę doczekac
|
|
|
|
|
|
#662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dowiedziałam się że pierwszy zjazd będzie w ostatni weekend września i to będzie taki bardziej oficjalny z dyrektorką itp, że niestety egzamin na semestr i na koniec jest płatny 50 zł a poprawka 40 zł no ale mi to specjalnie nie przeszkadza szczególnie że jest tańsze czesne no i będziemy mieć też taki przedmiot jak stylizacja fryzur hmmm ja na twoim miejscu jeśli jesteś już zdecydowana pojechałabym zawieźć papiery bo po co czekać ;D |
|
|
|
|
|
#663 |
|
Przyczajenie
|
halo
bardzo mnie interesuje wizaz i wszystkie sprawy z tym zwiazane.. i wlasnie stoje przed wyborem studiow i chcialabym sie dowiedziec czy lepsze beda studia na Kosmetologi czy tez wystarczy sam kurs ?? Wogole łatwo jest potem dostac prace w takim zawodzie?? prosze o odpowiedz bo jest to wazne dla mnie pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: lepsze studia kosmetologi czy tez kurs ??
Na kosmetologii wizaż/charakteryzacja to mały ułamek. Nie znam programu tych studiów, ale studia te nie są przeznaczone raczej dla stricte wizażystek.
|
|
#665 |
|
Rozeznanie
|
Na kosmetologii wizażu na pewno się nie nauczysz, jak Ci chodzi tylko o wizaż to lepiej idź na studium z tym związane .
|
|
|
|
|
#666 |
|
Przyczajenie
|
dzieki bardzo
|
|
|
|
|
#667 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma za co
|
|
|
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
Agnieszka Broda School of make up
Dziewczyny prosze o opinie o tej szkole, głównie o kursach wizażu. Czy ktoś już tam brał udział w kursach lub może się wybiera? Ja właśnie zapisałam się na kurs intensywny, i jestem ciekawa czy ktoś może podzielić się swoimi opiniami....
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Agnieszka Broda School of make up
Cytat:
dodam jeszcze, że nie wiem jak jest na kursie intensywnym, bo do szkoły uczęszczam w weekendy. Ok, lecę, bo muszę uczyć się do egzaminu!!! Na szczęście notatki przygotowane są przejrzysciez dokładnie i szczegółowo.Pozdrawiam, Kaśka |
|
|
|
|
|
#670 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za opinię. Wybrałam własnie kurs intensywny w 7 dni makijaż I i II stopnia w jednym, z racji tego że jestem z okolic Krakowa i będę musiała tam zostać przez tydzień, a dojazdy nie wchodzą w grę. Jestem bardzo ciekawa jak to będzie, jestem samoukiem i maluję już kilka lat, a teraz przydałoby się trochę technicznej wiedzy. Wybiera się ktoś jeszcze może na ten kurs od 14 września?
I powodzenia na egzaminie? Jak on wygląda, gdybyś mogła napisac kilka slów... |
|
|
|
|
#671 |
|
Raczkowanie
|
Ja również niedawno skończyłam kurs wizażu w tej szkole.
Jestem zadowolona, aczkolwiek uważam, że niektóre tematy zostały potraktowane po macoszemu... No ale wiadomo, nie da się wszystkiego dokładnie przerobić w tak krótkim czasie (pomimo iż uczęszczałam na zwykły kurs, nie intensywny, trwający 12tyg. bodajże). Jednak, aby tak dokładnie poznać wszystkie techniki i je wyćwiczyć trzeba by wybrać się do rocznej szkoły. Również jestem samoukiem, wiele niuansów poznałam dzięki tej szkole i jestem bardzo zadowolona. Jeśli chodzi o egzamin składa się on z 2 części- teoretycznej i praktycznej. Teoretyczna: kilka pytań testowych, kilka opisowych. Praktyczna- sesja zdjęciowa. Przyprowadzasz sobie modelkę i robisz jej dowolny makijaż ![]() Powodzenia ![]() Magda
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
Madvisage, widzę że jesteś z Katowic. Powiedz mi prosze, czy oprócz akademika,są tam gdzieś w pobliżu jakieś noclegi?
W przypadku kursu intensywnego pewnie będziemy nawzajem robić sobie makijaż. Mam nadzieję, że również będę zadowolona z tego kursu. |
|
|
|
|
#673 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia. Najlepiej zapytaj samą Agnieszkę, z tego co wiem wiele dziewczyn tam się uczyło z daleka, więc może mają jakieś info na temat noclegów.
![]() My też na zajęciach robiłyśmy sobie nawzajem makijaże, tylko na sesję trzeba było sobie kogoś sprowadzić, ewentualnie dogadać się z jakąś koleżanką z kursu i wtedy po problemie
|
|
#674 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki. Pewnie będę musiała się z kimś dogadać, bo kurs intensywny trwa 7 dni od godz. 9 do 18, jadę do Katowic sama więc sprowadzenie koleżanki nie wchodzi w grę. Ale pewnie będzie ok.
|
|
|
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
Na pewno
nawet jeśli nie miałabyś kogo pomalować to szkoła załatwia modelki. A z ciekawości, ile kosztuje ten kurs intensywny?
|
|
#676 |
|
Raczkowanie
|
2399zł w tym zapewniają obiad, przekąski i napoje.
|
|
|
|
|
#677 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nie mogę się doczekać Pierwszy zjazd w przedostatni weekend września
|
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#679 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Ja też się zapisałam na wizaż (zaoczne) i bardzo się cieszę, że coraz więcej osób, wybierających się na ten kierunek, odzywa się tutaj ![]() Czy ta informacja o rozpoczęciu w przedostatni weekend września jest potwierdzona czy to jeszcze nic pewnego?! |
|
|
|
|
#680 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
... Czy macie, miałyście kiedyś coś wspólnego już z wizażem? a..i dowiedziałam sie także, że nie ma podziału wizaż-charakteryzacja i stylizacja i kreowanie wizerunku Mnie by bardziej to interesowało... Będzie połączone, czyli wizaż i stylizacja
|
||
|
|
|
|
#681 |
|
Przyczajenie
|
NeYves ja nie miałam nic wspólnego z wizażem nigdy i trochę się obawiam czy dam radę.. ale mam nadzieję, że zaczniemy od podstaw i jakoś się tego wszystkiego nauczę
![]() A Ty? |
|
|
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
ja też nie miałam wcześniej nic wspólnego z wizażem, tylko tyle co sama się uczyłam ;D fajnie że już jesteśmy 3 na ten sam kierunek
hmmm a ile ten fartuszek będzie kosztował to nie wiem dokładnie, tam mi powiedziano że chyba ok 100 coś zł bo w tym jest też pelerynka do robienia fryzur no i też powiedziała że nie wie czy ta firma od której biorą nie zmieniła ceny ale ja tam muszę zadzwonić i zamówić ten fartuszek do 15 sierpnia jakoś bo ja nie mam a pędzle mam- taki zestaw 21 pędzli więc chyba wystarczy ![]() a mi mówili że w ostatni weekend września będzie pierwszy zjazd z dyrektorką itd. |
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szukam tutaj dziewczyn od kosmetyki i nie moge znalezc. I na nk jestem na razie zapisana sama
![]() NIkogo nie bede znala w nowej klasie.
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
![]() Mam mały problem, otóż mam zamiar wybrać się do szkoły policealnej-wizaż i zastanawiam sie czy może słyszał ktoś o szkole Mat Studio-Pomorskie Studium Sztuk Wizualnych???Miesci się ono w Gdyni gdzie chciała bym uczęszczać. http://www.pssw.pl/home.html Zastanawiam się też nad szkołą La Femme która również znajduje się w Gdyni http://www.pskp.lf.pl/page,article,t...id,1,index.php Czy znalazł by się ktoś tak dobry i może wypowiedział się na ten temat ? może ktoś jest z Gdyni i również ma zamiar sie wybrać w tym kierunku chciała bym wiedzieć która szkoła lepsza, i mam jeszcze pytanko co waszym zdaniem jest lepsze kosmetyka czy wizaż bo też nie wiem do końca który kierunek wybrać ![]() Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi mam nadzieje że dobrze wkleilam mój post
|
|
#685 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wizaż-szkoła policealna Mat Studio-PSSW czy szkoła LA FEMME?
Ja tam idę do PSSW
![]() Skończyłam kosmetykę właśnie i idę na wizaż i stylizację się doszkolić. Dla mnie to jest ciekawsze. |
|
|
|
|
#686 |
|
Przyczajenie
|
Obie szkoły wydają się ciekawe. W PSSW dobre jest to, że wydają certyfikat międzynarodowy. Przejrzałam zagadnienia z pierwszego roku i myślę, że szkoła dobrze przygotuje do pracy w zawodzie, bardzo szeroki wachlarz tematów, ciekawe jak wygląda podział godzin na poszczególne.
W PSKP od razu podają ile godzin na co, program również ciekawy. Z tego co zauważyłam to jednak w PSSW jest dużo więcej godzin, czyli pewnie więcej ćwiczeń. |
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziekuje za odpowiedzi
Chyba sie zdecyduje na PSSW bardzo prosze o inne porady
|
|
#688 |
|
Przyczajenie
|
szkoła wizażu
Witam serdecznie chciałabym w tym roku udać się do szkoły wizażu niestety mogę odbyć tą szkolę tylko w Krakowie gdyż studiuje tam kosmetologię na 3 orku i inne miasto nie wchodzi w grę. Zastanawiam się na roczną szkołą Artystyczna Alternatywa czy ktoś może słyszał coś o tej szkole czy warto się do niej wybrać bo nie sztuka jest wydać 5 tysięcy za szkołę mieć papierek i nic się nie nauczyć
![]() więc bardzo proszę o jakiekolwiek informacje![]() ![]() i jeśli ktoś poleca jeszcze jakąś inna szkołę w okolicach Krakowa będę wdzięczna![]()
|
|
|
|
|
#689 |
|
Raczkowanie
|
3 dziewczyny co idą zaocznie na wizaż - charakteryzacja chyba mnie przekonalyscie do szkoly M.Daleckiej
ja sie zapisalam on-line dopiero bo musze isc zrobic zdjecia i do lekarza po zaswiadczenia no ale mam jeszcze 6 dni na zlozenie papierów jak ktos cos chcialby pogadac to moje gygy 4560471 ![]() ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- aaa i jeszcze cos wyczytalam ze niby czesne wynosi teraz 290 zl a nie 350?? bo ja jeszcze nie bylam w szkole, jak dojade to sie wszystkiego dowiem ale wolalabym wczesniej
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
290 zł teraz...a wyprawka na początek 350zł...ale nie wszystko trzeba zamawiać
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

no i będziemy mieć też taki przedmiot jak stylizacja fryzur
bardzo mnie interesuje wizaz i wszystkie sprawy z tym zwiazane.. i wlasnie stoje przed wyborem studiow i chcialabym sie dowiedziec czy lepsze beda studia na Kosmetologi czy tez wystarczy sam kurs ?? Wogole łatwo jest potem dostac prace w takim zawodzie?? prosze o odpowiedz bo jest to wazne dla mnie

Mnie by bardziej to interesowało... Będzie połączone, czyli wizaż i stylizacja