|
|
#61 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszli studenci UWM w Olsztynie ! Łączmy się :)
Cytat:
nawet siostra opowiadała jak kolega jadł w przerwie na jednej sali kanapke to odezwał sie "big brother", że na sali nie mozna jesc ![]() Agulek a może jednak sie dostaniesz ja czytalam forum UW i tam ludzie z miejsca 500-600 mowia ze maja szanse w kolejnych turach
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten "big brother" mnie rozwalił Jeszcze nie rozpoczęłyśmy nauki, a już jest zabawnie
|
|
|
#63 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() eee to szkoda, ze to nie nasz wydział jest wyremontowany to pewnie ten big brother byl na humanie a nie u nas ....szkoda Zakochana wybierasz akademik czy stancje? edit z ciekawości poszukałam zdj naszego wydziału ![]() http://upload.wikimedia.org/wikipedi...tyn_(zima).jpg dziwny jakiś, taaaki mały się wydaje
Edytowane przez zte Czas edycji: 2009-07-21 o 10:03 |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez laguna55555 Czas edycji: 2015-01-31 o 22:51 |
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
witam! Ja skończyłam licencjat na uwmie, teraz dostałam się na magisterskie z filologii rosyjskiej i 1. rok zarządzania, żeby było ciekawiej
do tej pory mieszkałam na stancjach, ale teraz wybieram się do akademika, te w kortowie przeważnie są w porządku. Dziewczyny odliczajmy miesiące do Kortowiady ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- [/QUOTE] z ciekawości poszukałam zdj naszego wydziału ![]() http://upload.wikimedia.org/wikipedi...tyn_(zima).jpg dziwny jakiś, taaaki mały się wydaje [/QUOTE]a propos na WPiA studenci mówią inkubator, mój szwagier absolwent administracji mawiał My dzieci z inkubatora |
|
|
|
|
#66 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Prawda, że niesamowity? Jak przeglądałam plany zajęć, to sporo odbywa się w Centrum Konferencyjnym (między WPiA a Humanem).Cytat:
Najlepsze juwenalia w Polsce. Hehe, będziemy się uczyć w inkubatorze Zazdroszczę Ci znajomości rosyjskiego I "big brothera" na najładnieszym wydziale
|
|
|
#67 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
niedawno wróciłam z Olsztyna
kuuurde, zmachałam się tam jak zobaczyłam kolejki w bibliotece byłam w małym (?) szoku, ale jakoś wszystko szybko sprawnie poszło i poświęciłam czas innym urokom tego pięknego miasta ![]() Jak narazie miło i sympatycznie, oby tak dalej ;D |
|
|
|
|
#69 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba byśmy ze 2 dni czekały w kolejce... Byłaś na Starówce? Albo w Alfie (wyprzedaże!)?
|
|
|
#70 |
|
BAN stały
|
jestem wlasnie po studiach na UWM
zycze wam powodzenia, moja uczelnia jest super
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłaaaaaaaam
Ale mi się mordka cieszy. Olsztyn jak to Olsztyn... bardzo lubię to miasto. Ale ... biblioteka główna jest boska w ogole jakie kolejki wczoraj były ale jakoś udało mi sie szybciej załatwć wszystko, był taki miły mlody pan, który poprosił wydział WPIA do siebie, więc poszłam i załatwiłam wszystko w 5 minutek. No i ten pan jaki przystojniaczek. ![]() W inkubatorze będziemy mieć zajęcia, ale podobno połowa też na Humanistycznym, więc jest dobrze...i moze na big brothera się załapiemy. No i złożyłam podanie o akademik...DS 119, idzie tam ktoś? Nie jestem pewna czy tam iść na 100%, bo moja kolezanka z innego wydzialu nie moze mieszkac w tym akademiku-vchyba ze beda wolne miejsca...i juz sama nie wiem, ale na 1. roku wolalabym akademik-poznalabym osoby z mojego roku i nie czulabym sie jakos tak dziko na pierwszych zajeciach czy cos. |
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
zte już złożyłaś podanie u kierownika ds? ja czekałam na potwierdzenie przyjęcia z uwm, ale jak już przyjmują to może wyślę.
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no tylko szkoda, że nie przyjmują podan od innych wydziałów niz te ktore maja przydzielone ... no ale
|
|
|
|
|
|
#74 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak fajnie, mamy szansę załapać się na "big brothera" Trzeba będzie wziąć jedzenie na zajęcia ![]() Mam mieszkanie!
|
|
|
#75 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do Kabu to można go spotkać w klubach na starówce, ja jeszcze nie miałam "przyjemności", ale podobno jest często w qotłowni---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- zte, a może będziesz miała z tym ciastkiem z komisji zajęcia? u mnie w komisji humana były same znajome twarze, a nawet doktor z którym miałam wykłady ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
qotłownia
w tamte wakacje często tam bywałam a ten przystojniak to taki młody nawet był -tak ok. 25-28 lat to nie wiem czy będę mieć jakieś zajęcia z nim ... czyli co, ta historia z big brotherem to nieeprawdziwa? no ale to od studenta z administracji-wieć musiało to być na nowej sali-no ale nie oszukujmy sie na WPIA tego by nie było, więc to na humanie raczej ... |
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
pamiętam, że jak się wybierałam na filologię na uwm, to moja siostra opowiadałam, że jakiś strażnik na humanie zwrócił uwagę znajomemu znajomego, żeby się nie opierał o ścianę i schował batona, bo tu się nie je z tym, że na humanie nie ma strażników, tylko monitoring, któremu przeglądają się portierzy przez 3 lata nie czułam na sobie oka Wielkiego Brata, ale może jestem mało spostrzegawcza
|
|
|
|
|
#78 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Dostalam sie na administracje z II naboru. Zalozylam na n-k forum SBP, bo znalezc kogos z pierwszego rocznika, ale narazie mi to nie wychodzi ![]() W zeszlym roku bylam na DZiK'sie, ale zrezygnowalam, bo kierunek mi nie odpowiadal. Mam nadzieje, ze w tym roku bedzie lepiej, bo nie zamierzam odchodzic ![]() A wiec, czy istnieje jakas szansa, ze sie zbierzemy jakos (mam na mysli administracje) ? Latwiej wszystko potem ogarnac ![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- ...a jesli chodzi o WPiA, to rzeczywiscie budynek nie grzeszy nowoscia i nie da sie go porownac z Humanem ![]() Moze jednak stare sciany beda przytulniejsze ![]()
|
|
|
|
|
#79 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak samo jak przed rozpoczęciem liceum i gimnazjum.Cytat:
W sumie mogłybyśmy się zebrać, chociaż pod koniec września/na początku października. Specjalizację wybierzemy po otrzymaniu listu z UWM-u po zakończeniu rekrutacji, tak?
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Przyczajenie
|
Na pewno ktos wymysli 'integracyjne piwko' dla nas
O integracje na UWM nie trudno..;D A jesli chodzi o specjalizacje.. Ja tymczasowo przebywam w Kanadzie, dlatego w sumie nic nie wiem. Musicie sie dowiadywac wszystkiego w dziekanacie. Roznie jest na roznych kierunkach, wiec nie moge powiedziec jak bedzie u nas ;D Wracam do PL 12 sierpnia, wiec mysle, ze po 20 (jak juz ogarne wszystkich znajomych ) mozna wybrac sie na piwo i obgadac pewne sprawy ![]() Powiem Wam, ze z szukaniem ludzi na DZiKsie nie bylo problemu, a tutaj nie moge nikogo znalezc procz Was dziewuszki
|
|
|
|
|
#82 |
|
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez laguna55555 Czas edycji: 2015-01-31 o 22:50 |
|
|
|
|
#83 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję kiedyś patrzyłam się na rankingi i UWM był wyżej niż UwB...ale wiesz...rankingi rankingami, dużo zależy też od samego studenta ... ja zrezygnowałam z Torunia-uniwersytet, ktory w rankingach jest 10 a Olsztyn gdzies na 25 miejscu porownalam sobie plan zajec, progi - w Toruniu wlasnie nie sa takie wysokie, gdybym skladala tam na administracje, spokojnie bym sie dostala nooo i ogolnie do Olsztyna mnie bardziej ciagnie a ja mam dylemat co wybrać...akademik czy stancje? akademik jest dwa kroki od WPIA i od humana czyli na zajecia bardzo blisko-w sumie tanio i ładnie, bo na 6 osob lazienka i kuchnia, ale poszlabym tam sama...a na stancje z koleżankami, ktore znam i ktore nie chca i nie moga mieszkac ze mna w akademiku ... i o.
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Raczkowanie
|
laguna55555, ja również gratuluję
Niełatwy wybór przed Tobą, ale porównaj miasta pod tymi względami, które są dla Ciebie istotne. A może przejrzyj plany zajęć? Może znajdziesz jakieś różnice programowe, ważne z Twojego punktu widzenia?Cytat:
Poza tym ja nie przepadam za molochami typu Warszawa.zte, może wypisz sobie na kartce zalety i wady akademika i mieszkania i zobacz, jaki bilans Ci wyjdzie?
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
Laguna i co wybrałaś?
jeśli o mnie chodzi to czekam na akademik, mam nadzieję, że mi przyznają jak nie będzie mi się podobać, będą złe warunki itp. to poszukam mieszkania ![]() i teraz mam pytanie do adminitratywek co robicie ze specjalizacją? ja ciągle się zastanawiam co będzie lepsze ? porównałam sobie plan zajęć i SBP wydają się łatwiejsze, ale czy lepsze od tej ogólnej ?
|
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Ja wybieram SBP, nie dlatego, że wydają się prostsze, ale ciekawsze i specjalistów od bezpieczeństwa jest na chwilę obecną mało, a wiadomo mi o 3 szkołach, w których są kierunki związane z nim (Olsztyn, Szczytno, Warszawa).
A Ty jak myślisz? Co planujesz? Byłam ostatnio z kumpelą na spacerze po Kortowie. Naprawdę mi się tam podoba ![]() zte, a kiedy dostaniesz decyzję odnośnie akademika?
|
|
#87 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i też nie patrze na to czy łatwe tylko na to czy jakaś praca będzie ... wydaje mi się ze ta ogólna daje więcej możliwości, ale SPB jak mówisz jest mniej i już sama nie wiem, matko kochana same problemy no ale miłe oczywiście ... ![]() no a Kortowo jest bardzo ładne, mi też się podoba ![]() i tak na prawdę to nie wiem, kiery dostane papiery o akademiku...ale pewnie jakoś na początku września-bo do 15 kaucje trzeba wpłacić...
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez laguna55555 Czas edycji: 2015-01-31 o 22:48 |
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
laguna55555, życzę Ci, żeby ten wybór okazał się trafny
![]() zte, jak tam rozmyślania nad specjalizacją? zdecydowałaś już? Tak w ogóle SBP normalnie rządzi na n-k. Jak na razie zapisały się aż 3 osoby
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

Biblioteka Uniwersytecka, Wydział Humanistyczny naprzeciwko - piękne, duże, nowe budynki, obok humana WPiA (czyli ten, na którym wyląduje spora część z nas)...
nawet siostra opowiadała jak kolega jadł w przerwie na jednej sali kanapke to odezwał sie "big brother", że na sali nie mozna jesc

to pewnie ten big brother byl na humanie a nie u nas ....szkoda
I "big brothera" na najładnieszym wydziale 

Albo w Alfie (wyprzedaże!)?
ale jakoś udało mi sie szybciej załatwć wszystko, był taki miły mlody pan, który poprosił wydział WPIA do siebie, więc poszłam i załatwiłam wszystko w 5 minutek.