Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-21, 13:43   #3031
obca7
Wtajemniczenie

Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Ja też nie palnuję zabierać tzta do salonu Chcę, żeby miał niespodziankę
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 13:55   #3032
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Formichiere Pokaż wiadomość
My też już mamy wypatrzone obrączki, w zasadzie to od początku wiedzieliśmy jakie chcemy Ale jak zaglądnęliśmy do Aparta to nam szczęka opadła Strasznie drogie. Na szczęście dostaliśmy cynk od brata TŻ-a o sklepie jubilerskim na Wiślnej w Krakowie i jest duuuużo taniej... Złote obrączki z czytego żółtego złota 5 mm kosztuja 690 zł za komplet. W Aparcie sama damska kosztowała ponad 700...

pochwal się jakie My na razie o nich nie myslimy.. mamy czas

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Niewypada,bo jest taka tradycja aby niepokazywać się w sukni slubnej przed weselem.Tak poza tym chce go zaskoczyć,aby oniemial z wrażenia jak zobaczy mnie po raz pierwszy raz w sukni w nasz wielki dzień.
Dokładnie kubusewa.
A to ty asiulku pisałaś,no podobnie jak mój tż,też by chciał ale ja tradycjonalistka,więc wezme jakąś koleżanke i mame.

A jaką wódke kupujecie???
jak któraś z Was chce wybierać suknię z TZtem to nie widzę w tym nic zlego ja jednak tak jak pewnie większośc z was chcę zaszokować TŻta

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
U nas z ta wódeczką to będzie symbolicznie. Przynajmniej mam nadzieję Ojczulki do abstynentów nie należą, ale n aumór też nie piją Kulturka musi być
No właśnie takie małe rzeczy warto kupować powoli

Talerze i inne takie to dostanę od chrzestnej na ślub Pytała mnie sie co chcę i powiedziałam, że zastawę u nas chrzestne kupują właśnie takie coś Na pewno będziemy razem wybierać. Bo moja chrzestna jest spoko kobita i mam z nią super kontakt i jest dla mnie jak druga mama
Mam nadzieję, że chrzestna tzta zapyta co chce i nie kupi też serwisu, bo nie wiem co z taką ilością talerzy byśmy zrobili
A trzymać to mam gdzie to wszytsko Nawet tak żeby mama nie widziała Bo ona pewnie by chciała nam to wszystko później kupić, ale ja chcę sama A z drugeij strony wiem, ze tżtowi będzie głupio, że moi rodzice wszytsko finansują.

Co miesiąc przeznaczę 50 zł na cos do kuchni. Myslę, że wystarczy na razie na takie drobiazgi
u mnie "kultury" nie będzie bo tesciu upije sie na naszym weselu..

my myslelismy żeby miec na weselu Bolsa (nie wiem czy dobrze napisała ) ale słyszałam że ostatnio się popsuła.. ja chcialabym wódkę o ładnym kształcie, bo chcemy robić zamiast tych zawieszek na butelkę takie naklejki z naszym zdjęciem, imionami i datą slubu

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2009-07-21 o 13:58
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 13:59   #3033
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
jak któraś z Was chce wybierać suknię z TZtem to nie widzę w tym nic zlego ja jednak tak jak pewnie większośc z was chcę zaszokować TŻta
oby wszyscy TZci byli zszokowani pozytywnie

Cytat:
my myslelismy żeby miec na weselu Bolsa (nie wiem czy dobrze napisała ) ale słyszałam że ostatnio się popsuła.. ja chcialabym wódkę o ładnym kształcie, bo chcemy robić zamiast tych zawieszek na butelkę takie naklejki z naszym zdjęciem, imionami i datą slubu
chyba nawet nie ostatnio, bo ja juz to od dlugiego czasu slyszalam, ze kiepskawa sie zrobila...

mi to sie najbardziej podobaja butelki Chopina i Belvedere no ale ceny troche zaporowe jak na kupowanie takiej ilosci wiec bede musiala sie zadowolic troche brzydsza butelka
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 14:02   #3034
madmuazelle
BAN stały

Zabobon,czy tradycja tak czy siak chce zaskoczyć tż-ta.Co do wódek,to tż sprawa ale chciałabym aby wybrał jakąś dobrą. Noi zostawiam to jemu.
Zaś moja mama wczora oznajmiła mi,że bukiety na necie oglądała.Podobal jej się taki za 300 zeta.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 14:05   #3035
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
oby wszyscy TZci byli zszokowani pozytywnie

chyba nawet nie ostatnio, bo ja juz to od dlugiego czasu slyszalam, ze kiepskawa sie zrobila...

mi to sie najbardziej podobaja butelki Chopina i Belvedere no ale ceny troche zaporowe jak na kupowanie takiej ilosci wiec bede musiala sie zadowolic troche brzydsza butelka

no ja mam nadzieję że mój TŻ bedzie mile zaskoczony ale jak mu powiedziałam że bede w krótkiej sukience to on powiedział że też w rybaczkach na kant, eleganckie buty ze skarpetkami więc mój pomysł odpada bo jeszcze ucieknie

a co do wódki to ja jej nie piję więc się nie orientować
Stary 2009-07-21, 14:21   #3036
Formichiere
Raczkowanie

[QUOTE=can't be perfect;13356251]pochwal się jakie My na razie o nich nie myslimy.. mamy czas

Nasze obrączki są chyba najprostsze z możliwych -
http://sklepjubilerski.com/sklep/p/O...51a08f1766f038 To są te na samym dole, czyste złoto, 5 mm, polerowane Trochę podrożały z tego co widzę, ale w porównaniu z innymi sklepami i tak jest bosko tanio
Sukienkę tez mam już wybraną mniej wiecej - http://mb-group.pl/eurostyl/index.ph...=detail&id=205 - Mam nadzieję, że Wam się spodoba
Ja smykam póki co, bo zaraz przyjdzie TŻ i spomykamy na spacerek i na jakąś kawkę może
A co do kupowania sukni to pojedziemy razem, wolę mieć pewność, że mu się spodoba
Wpadnę jeszcze wieczorkiem!! Buziaki!!
Formichiere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 14:26   #3037
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Zaś moja mama wczora oznajmiła mi,że bukiety na necie oglądała.Podobal jej się taki za 300 zeta.
200-300zl to chyba teraz normalne ceny bukietow slubnych najsmieszniejsze, ze te ceny podbija przymiotnik "slubny'

wiecie co, tak sobie ogladalam ostatnio TZowego Playboya i stwierdzilam, ze mozna w nim znalezc fajne inspiracje na sesje slubne w tym nowym numerze laska z rozkladowki ma taka sesje niby w klimatach wiejskich. strasznie mi sie podoba jak wyszla i tak sobie mysle, ze taka sesja slubna bylaby calkiem nieglupia
jest tez sesja z Santorini tez bardzo fajna no ale to juz by trzeba na Santorini jechac
do slubu jeszcze rok, moze mnie Playboy zainspiruje do jakiejs ciekawej sesji slubnej

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
http://sklepjubilerski.com/sklep/p/O...51a08f1766f038 To są te na samym dole, czyste złoto, 5 mm, polerowane Trochę podrożały z tego co widzę, ale w porównaniu z innymi sklepami i tak jest bosko tanio

my chcemy takie same tylko, ze z bialego zlota

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-21 o 14:33
lain jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-21, 16:25   #3038
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
czyli nie ma szału ,że ceny wzrosną makabrycznie ? to ja też poczekam do lutego
mnie nie pytaj czy jest szał czy nie, bo ja się zawsz eopieram plotkom o wzroście cen i kupuję wtedy kiedy chce po takich cenach jakie sa

Cytat:
ja TIRowcow nie lubie za to, ze jak sie wyprzedzaja to blokuja cala autostrade
takie mamy w Polsce autostrady - dwa pasy i cała autostrada, wiec trudno wyprzedzając nie blokować

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
To super Ja czekam az mnie ktoś poprosi na chrzestnąTak bardzo chciałabym chrzesniaka Już ma powiedziane, że u 2 dziecka siostry będę i u kuzyna dzieckaAle zanim te dzieciaczki sie urodza może kilka lat minąć

Ja tez chciałąm kupować powoli ale mama ostudziła mój zapał. Powiedziała, że jak przyjdzie czas to się wszytsko kupi. A to wcale nie jest takie łatwe wszystko do kuchni kupić w sensie, że duzo tego jest i trzeba dużo kasy wydać A jak zacznę kupować kieliszki, szklanki i inne takie po trochę to koszty sie rozłożą
Już mam kilka pomysłów żeby domek urządzić Tylko najpierw trzeba uzbierać kasę na remont. Aczkolwiek rodzice powiedzieli, że nam pomogą, przynajmniej w tym pierwszym, najgorszym stadium budowlanym. Już się tego boję
ja mam chrzesniaka i jeden mi wystarczy, wcale nie chcę więcej. Tż ma dwoje chrześniaków. Także trzy wydatki nam wystarcza a dla mnie bycie chrzestną to zadne wyróżnienie.
A co do wyposazenia to my do kuchni mamy w zasadzie wszystko, tzn. jak będziemy miec nowe mieszkanko to kupimy jeszcze jakis porządny zestaw garnków i jakies mega wypasione noże no i jakąs zastawę. Teraz nie ma sensu tego kupować a wszystko inne juz mamy. Ale masz rację, że lepiej kupowac stopniowoMy akurat najdroższe zostawilismy na koniec, a wszystkie *******y kupowaliśmy w miare potrzeb

Cytat:
a wiecie ile moga kosztować formalności związane z zakupem mieszkania? typu jakiś tam podatek, notariusz itp?
podatek 2% na rynku wtórnym, rynek pierowtny free of charge Notariusz 1010+0,4% wartosci transakcji-60 tys. to jest wzór. Za meiszkanie o wartości 300 tys. to jest jakies 2800 zł. Księga wieczysta 200 zł, 19 zł podatek od ustanowienia hipoteki. Jak dobrze miec tżJa nie miałam o tym pojęcia
A co do teściowej to faktbyła w cyrkuAle jak powiedzialam tż, ze niby Ci powiedziała, ze jeszcze za wcześnie na rezerwacje to powiedział, że pewni chodzilo o to, ze masz zadzwonic później, bo ona nie ma tego zeszytu przy sobieAle nieważne

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
U nas też .. poniekąd
Ale ja się nie przejmuję
Suknia wybrana.. trzeba tylko zamówić a kupnem wódki w ogóle się nie przejmuję bo to kompletnie nie moja działka
Reszta moich niezałatwionych spraw to pierdoły, które da się załatwić w ciągu miesiąca dwóch przed ślubem więc luzik..
A ja wiem się nie pochwaliłam
Idziemy w sobotę na cały dzień na nauki przedmałżeńskie
Cała sobota w klasztorze; z obiadkiem
Tylko jedno spotkanie. Potem nam zostanie tylko poradnia..i klepnięcie terminu u księdza
a co Ty zrobisz jak będzies zstarsznie źle wygladac w tej sukni? Bo ekst suknia wybrana a na oczy jej nie widziałaś zalatuje zbytnim spokojem o swoje losy
My tez idziemy w ten weekend z obiadkiem i drugim sniadaniem, ale na dwa dni

Cytat:
Sukienkę tez mam już wybraną mniej wiecej - http://mb-group.pl/eurostyl/index.ph...=detail&id=205 - Mam nadzieję, że Wam się spodoba
mam podobna do kolan w kolorze kremowym. Jak dla mnie te rekawki sa zbyt zwykłe jak do codziennej sukienki albo bluzki. Ale suknia mi sie podoba

Cytat:
wiecie co, tak sobie ogladalam ostatnio TZowego Playboya i stwierdzilam, ze mozna w nim znalezc fajne inspiracje na sesje slubne w tym nowym numerze laska z rozkladowki ma taka sesje niby w klimatach wiejskich. strasznie mi sie podoba jak wyszla i tak sobie mysle, ze taka sesja slubna bylaby calkiem nieglupia
jest tez sesja z Santorini tez bardzo fajna no ale to juz by trzeba na Santorini jechac
do slubu jeszcze rok, moze mnie Playboy zainspiruje do jakiejs ciekawej sesji slubnej
my chyba pojedziemy na którąś z wysp greckich w podróż poslubną, Santorini mi się bardzo podoba, tylko koniecznie musielibysmy mieszkac w tych białych domkach a nie podróbach I chyba sobie rozbijemy podróż na dwie podróże - najpierw tydzień po ślubie a później tydzień jesieniąTak dziś wymyslilismy
I siedzimy dzis w domu, bo ja się czymś zatrułam i mnie bruszek boli i nie bardzo ryzykowałabym z wyjściem z domuTz czyta Wprost a ja nadrobiłam wizaż
Stary 2009-07-21, 17:52   #3039
madmuazelle
BAN stały

lain,ja się właśnie nieorientowałam ile bukiety stoją dlatego mnie cena zdziwiła.Dziwić się faktycznie nie ma co,bo sluby to dobra zarobkowa inwestycja.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 18:10   #3040
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja smykam póki co, bo zaraz przyjdzie TŻ i spomykamy na spacerek i na jakąś kawkę może
A co do kupowania sukni to pojedziemy razem, wolę mieć pewność, że mu się spodoba
Wpadnę jeszcze wieczorkiem!! Buziaki!!
My chyba tez wybierzemy bardziej klasyczne obrączki, a suknia po prostu sliczna

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2009-07-21 o 18:12
Stary 2009-07-21, 19:27   #3041
lusmarija
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki

po pracy wpadłam na genialny pomysł, że umyję okna i własnie skończyłam... trochę się zmachałam i zaraz na rowerek idę się zrelaksować trochę ale wcześniej Was nadrobię co tam ciekawego naskrobałyście

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-21, 19:32   #3042
Martoolka87
Zakorzenienie

Widzę, że pisałyście o sprzętach kuchennych itp. Ja mieszkam teraz z TŻ w mieszkaniu, które jest kompletnie wyposażone, ale niedługo przeprowadzamy się do takiego pustego, więc też powoli kupujemy różne rzeczy. Ze sprzętu AGD mamy już lodówkę, a teraz kupujemy takie drobiazgi. Co miesiąc robimy zakupy typu: sztućce, miski i trochę juz się tego uzbierało

Co do tych obrączek to wypatrzone przez nas w Aparcie kosztują około 3600 złotych, ale my będziemy robić takie na wzór i jeśli będziemy mieć swoje złoto to robocizna kosztuje tylko 700 złotych. A gdybyśmy nie dawali żadnego złota to byśmy płacili około 1600 zł. Warto rozejrzeć się za takim punktem, w którym sami robią obrączki, bo wychodzi to dużo taniej.

A jeśli chodzi o sukienkę to ja będę wybierać z TŻ, bo on ma naprawdę dobry gust i nikt mi tak dobrze nie doradzi jak on A poza tym jest bardzo wybredny i nie chcę, żeby w dniu ślubu powiedział mi coś w stylu: No ładna ta suknia, ale ten kwiatek jakiś taki badziewny, a tu Ci coś odstaje, itp."

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2009-07-21 o 19:36
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 19:38   #3043
tancerka212
Zakorzenienie

hej laseczki właśnie siedzę sobie u tżcika i on biedny pracuje=robi dziurę w ścianie na nasze drzwi do mieszkania a ja go podziwiam i czytam wizaż to się nazywa wspierać narzeczonego przy pracy

Formichiere powiem ci że suknia jest ładna, skromna ale piękna, jednak te rękawki w rzeczywistości dziwnie wyglądają- jak byłam ze szwagierką szukać jej sukni ślubnej to mierzyła takie suknie i te rękawki sterczą jakoś tak do góry jak jakieś skrzydła więc polecam przymierzyć taką sukieneczkę czy aby na pewno na nas leży tak ładnie jak na modelce

a my dziś ustaliliśmy że za tydzien ruszamy nad morze ze znajomymi- nie wiem tylko gdzie tu pojechać- pojechałabym do teściowej Samoy ale już byliśmy we Władysławowie i fajnie by było zobaczyć coś nowego i nie wiadomo gdzie nas rzuci
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 20:04   #3044
lusmarija
Wtajemniczenie

rozmawiałyście o badaniach...
wczoraj też poszłam sobie zrobić wszystkie badania ( krew, mocz, de dimery, próby wątrobowe, tarczyca itp...) i teraz czekam na wyniki... wiecie ale jakoś sie trochę niepokoję nie wiem czemu... niby dobrze się czuję, no zobaczymy przekonam się 31 lipca

Formichiere mój TZ kupował tam pierścionek zaręczynowy dla mnie
obrączki bardzo mi sie podobają... bo są proste
a suknia romantyczna

zmykam na rower... miłego wieczorku

Stary 2009-07-21, 20:16   #3045
201701300931
Konto usunięte

Dla mnie ta suknia jest prześliczna... Już się nie mogę doczekać, jak zacznę swojej szukać. A to dopiero na jesień... I ja mam zamiar nie pokazywać jej TŻ to dnia ślubu. Szczególnie, że chcę w swoich okolicach kupić, a nie tu, gdzie mieszkamy. I będę szukać ze świadkową, która się bardzo ucieszyła na wieść o zwiedzaniu salonów
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 20:31   #3046
Formichiere
Raczkowanie

Hej Dziewczynki!!
BARDZO Wam wszystkim dziekuję za pozytywne opinie i dobre rady Oczywiście końcem września wybieramy się do salonu oblukać tą kieckę na żywo. Co do tych rękawków tez mam trochę wątpliwości, ale sprawa jest dość problematyczna, bo nie chcę gorsetu, a szelki w większości sukienek wyglądają jak od koszulki nocnej - takie zwykłe i cieńkie Chciałabym mieć właśnie delikatne rękawki albo grubsze szeleczki Zobaczymy jak sprawa będzie wyglądać w realu
Tutaj jest jeszcze drugi model nad którym się zastanawiam - http://mb-group.pl/eurostyl/index.ph...=detail&id=171. Ale większośc doradza mi jednak tą pierwszą
Generalnie to jeszcze może mi się wszystko odmienić bo wiadomo, ze to jeszcze trochę czasu zostało, ale wiem że chcę coś bardzo prostego i skromnego, bez welonu Do sukni chcę dobrać perły (czytaj: pożyczyć od Mamy) no i wymyśliłam sobie też uczesanie - chciałabym mieć koronę z kłosa strasznie mi się podoba, ale trzeba mieć do tego dłuuugie włosy więc twardo zapuszczam Generalnie ma być bardzo prosto, bardzo sokromnie i elegancko
A teraz coś smiesznego na wieczór: nocują u nas dzisiaj moi bratankowie, Madzia ma 5 lat a Bartek 11. Dzieciaki generalnie dają ostro czadu więc nie ma chwili, żeby na pupsku sobie usiąść. Jak zwykle zaczęli się kłucić o jakąś bzdurkę i Bartek do Madzi: Ty lesbo!! A Madzia: Ty geju!! Bartek: Ty obojniaku!! a Madzia na to: Ej, a co to jest obojniak?? Bartek: To taki pan co się przebiera za panie!! NO LOL!!!! Zaznaczam, że dzieciaki wychowują się w porządnym domu i na dodatek ich matka jest pedagogiem. Rozwaliły mi dzieciaki dzisiaj system...na serio
Lusmarija, miłego rowerka Ja też miałam w planach jazdę na rowerku codziennie, ale póki co to spala na manewce... :P Brat mojego TŻ-a kupował tam tez pierścionek zaręczynowy, więc sklep sprawdzony i można śmiało kupować!

Edytowane przez Formichiere
Czas edycji: 2009-07-21 o 20:34
Stary 2009-07-21, 20:37   #3047
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Asiulka o ile dobrze widze Ty jesteś z podkarpacia.. czy Rzeszów też sietam zalicza chyba tak prawda ??
A powiedz mi czy wy macie szyszki ??
Byłą u mnie panna wczoraj z Rzeszowa i mówiła, że każdemu gościowi na wychodne daje sie szyszkę.. czyli ciasto weselne w pudełeczku..ale w sumie nie wiem, czy dobrze usłyszałam.. bo chyba bym spadła z krzesła jakbym miałą wydać pieniądze na tyle ciast: po kilo na głowe ??
U nas też się daje ciasto na odchodne, ale nie wiedziałam, że w niektórych miejscach w kraju to ma swoją nazwę.

Cytat:
My chcemy zrobic zmówiny w sierpniu. Bodajże 15 taki grillek bez zobowiązań bo przecież rodzice TZta nie pomagają w organizacji wesela więc nie bedzie nad czym dyskutowac chodzi o takie ogólne zapoznanie się
To bardzo dobry pomysł. My tak zaprosiliśmy rodziców TŻ na grilla i było super. Nie siedzieliśmy sztywno za stołem, bo jednak atmosfera grillowania była taka luźniejsza i nasi rodzice balowali wtedy chyba do 1 w nocy

Cytat:
A My obrączki kupujemy dopiero w przyszłym roku,choć już mniej więcej wiemy jakie chcemy tzn żółte złoto z białym.
A propos łączenia tych kolorów, bo Ja też chcę żółto białe, chciałam tylko napisać, że ostatnio spotkałam koleżankę z podstawówki i ona miała taką obrączkę o jakiej niedawno pisałam (żółto biała, cała błyszcząca) i jednak nie tylko w halogenach te obrączki wyglądają na całe żółte, bo koleżankę spotkałam w świetle dziennym i dopiero z bliska było widać, że to są dwa kolory. Z daleka (1-2 metry) wygląda na całą żółtą, więc my z TŻ raczej kupimy jakieś matowe.

Cytat:
Którąs pisała,że jej tż chętnie,by był też przy mierzeniu sukien slubnych.To tak jak mój,bo ostatnio przechodząc koło salonu,powiedział patrz ta jest ładna.Poczym zaczełam się śmiać i powiedzialam,że to nie on ma/będzie wybierać tylko ja.Stwierdziłam,że musze się wybrać do tego salony,a tż-a ja z tobą nie moge.Na co odpowiedziałam,no że niewypada.
Mój TŻ w ogóle nie chce mnie widzieć w sukni przed ślubem, ani nie chce wiedzieć jaką suknię wybiorę, bo chce mieć niespodziankę i mówi, że na pewno cokolwiek nie wybiorę, to będę ładnie wyglądać. No i niby sama sobie kieckę wybiorę, ale jednak podpytuję czasem TŻ o to co mu się podoba.

Cytat:
A jaką wódke kupujecie???
Najprawdopodobniej Smirnoffa.

Cytat:
200-300zl to chyba teraz normalne ceny bukietow slubnych najsmieszniejsze, ze te ceny podbija przymiotnik "slubny'
No to jest masakra jakaś z tymi 'ślubnymi' cenami. Nawet jak świadkowa pójdzie zrobić sobie prostego koczka, to ją drożej skasują - bo świadkowa!

Powiem Wam dziewczyny, że właśnie postanowiłam, że też co miesiąc będę kupować COŚ do mieszkania. Dzięki bo to bardzo dobry pomysł. Już nawet wiem od czego zacznę - od patelni do grillowania
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 20:51   #3048
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczynki!!
BARDZO Wam wszystkim dziekuję za pozytywne opinie i dobre rady Oczywiście końcem września wybieramy się do salonu oblukać tą kieckę na żywo. Co do tych rękawków tez mam trochę wątpliwości, ale sprawa jest dość problematyczna, bo nie chcę gorsetu, a szelki w większości sukienek wyglądają jak od koszulki nocnej - takie zwykłe i cieńkie Chciałabym mieć właśnie delikatne rękawki albo grubsze szeleczki Zobaczymy jak sprawa będzie wyglądać w realu
Tutaj jest jeszcze drugi model nad którym się zastanawiam - http://mb-group.pl/eurostyl/index.ph...=detail&id=171. Ale większośc doradza mi jednak tą pierwszą
Generalnie to jeszcze może mi się wszystko odmienić bo wiadomo, ze to jeszcze trochę czasu zostało, ale wiem że chcę coś bardzo prostego i skromnego, bez welonu Do sukni chcę dobrać perły (czytaj: pożyczyć od Mamy) no i wymyśliłam sobie też uczesanie - chciałabym mieć koronę z kłosa strasznie mi się podoba, ale trzeba mieć do tego dłuuugie włosy więc twardo zapuszczam Generalnie ma być bardzo prosto, bardzo sokromnie i elegancko
A teraz coś smiesznego na wieczór: nocują u nas dzisiaj moi bratankowie, Madzia ma 5 lat a Bartek 11. Dzieciaki generalnie dają ostro czadu więc nie ma chwili, żeby na pupsku sobie usiąść. Jak zwykle zaczęli się kłucić o jakąś bzdurkę i Bartek do Madzi: Ty lesbo!! A Madzia: Ty geju!! Bartek: Ty obojniaku!! a Madzia na to: Ej, a co to jest obojniak?? Bartek: To taki pan co się przebiera za panie!! NO LOL!!!! Zaznaczam, że dzieciaki wychowują się w porządnym domu i na dodatek ich matka jest pedagogiem. Rozwaliły mi dzieciaki dzisiaj system...na serio
Lusmarija, miłego rowerka Ja też miałam w planach jazdę na rowerku codziennie, ale póki co to spala na manewce... :P Brat mojego TŻ-a kupował tam tez pierścionek zaręczynowy, więc sklep sprawdzony i można śmiało kupować!
ta suknie jest ładniejsza, ale znowu te rekawki takie cienkie Ale są takie suknie, ktore mają szersze rękawki i wyglądają fajnie
Niezłe teksty te dzieciaki puszczają, nie wiedza co to znaczy, ale dawaj Pamietam jak się z bratem wyzywałam, to były czasy

Ide do łóżka, tz pojechal prasowac koszule do pracy a mnie boli głowa, nie dośc, że ten brzuchI jeszcze rozwaliłam strupka i po chwili dotknęłam to miejsce i miałam cała rękę we krwiJakis niepełnosprytny dzień dzis mam

Co do obrączek to nasz number one to te
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,837 jeszcze dziś pytałam tż i te mu się najbardziej podobają
ale jeszcze przymierzymy te, dziś je wypatrzyłam, wyglądają ciekawie
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,2170
Stary 2009-07-21, 20:59   #3049
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Co do obrączek to nasz number one to te
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,837 jeszcze dziś pytałam tż i te mu się najbardziej podobają
ale jeszcze przymierzymy te, dziś je wypatrzyłam, wyglądają ciekawie
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,2170
Mi się nie podobają Ale ja po prostu nie trawię dwukolorowych...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-21, 21:03   #3050
Formichiere
Raczkowanie

Samoa, właśnie tez nie wiem jak te szeleczki będą wyglądać - trzeba poprostu pojechać i zobaczyć na żywo
Oj fakt, dzieciaki dają radę hehe, wesoło mamy!
Współczuję brzuszka, mam nadzieję, że się szybko zagoi i że jutrzejszy dzionek nie będzie taki lewy
Obrączki bardzo fajne, bardziej nowoczesne ale zklasą Bardziej mi się widzą te drugie, ale degus tibus... Ja osobiście uwielbiam klasyczne i tradycyjne, ale to wyszystko zależy od gustu osoby, która je będzie nosić, więc jeśli Tobie i TŻ-owi się widzą to najważniejsze

Czas edycji: 2009-07-21 o 21:05
Stary 2009-07-21, 21:21   #3051
msock
Raczkowanie

Cytat:
Hej Dziewczynki!!
Bardzo podoba mi się suknia z tego linku co wstawiłaś, dużo bardziej niż ta pierwsza, ale to oczywiście Twój wybór Obrączki jakoś też nie przypadły mi do gustu, ale właśnie - rzecz gustu- Ja swoje będę wybierała dopiero w przyszłym roku, na razie czasu nie mam, a w ogóle to TŻ mówi że na jesieni musimy się zapisać na kurs tańca no ciekawe jak będziemy dawali sobie radę

No i znowu problem z wódką. Już nie wiem jaką kupić, byliśmy na weselu i nasz no one żołądkowa de lux jakoś nie smakował najlepiej, może inaczej, nie tyle smakował co "nie wchodził" nie wiem czemu, ale jakoś cały czas jak ją piliśmy była ok, a na weselu w ogóle nie mogłam jej przełknąć Już nie wiem, najwyżej kupimy 3 rodzaje i będą na zmianę. Co myślicie?

Co do ciast ( tzw. szyszek jeśli dobrze przeczytałam ) to teraz w lubelskim daje się już na każdym weselu na parę, albo jak kto woli i ma dużo pieniędzy to każdemu. I ja uważam że to miły gest, bo kiedyś się nic nie dawało ( przynajmniej ja nie dostawałam ) a znowu wymyślać jakieś prezenciki dla gości to dla mnie chore, ale oczywiście i takie sie zdażają ( typu czekoladki, migdały, konfitury).

Jutro moje imieninki a muszę jechać do stolicy złożyć papiery na egzamin
msock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 21:28   #3052
BlackAngel
Adwokat diabła

zobaczcie co znalazłam
http://www.yes.pl/kreator_obraczek

pobawię się i zobaczę co mi wyjdzie..

msock, to odwiedź mnie przy okazji

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 21:31   #3053
Jazzmanka
Zadomowienie

Masakra przeglądałam suknie z tej stronki i ta mnie powaliła:
http://mb-group.pl/eurostyl/index.ph...=detail&id=231

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
zobaczcie co znalazłam
http://www.yes.pl/kreator_obraczek

pobawię się i zobaczę co mi wyjdzie..
Już ostatnio ktoś to wklejał. Mi nic nie wyszło ciekawego
Stary 2009-07-21, 21:37   #3054
Formichiere
Raczkowanie

[QUOTE=Jazzmanka;13364709]Masakra przeglądałam suknie z tej stronki i ta mnie powaliła:

Racja To się nazywa "suknia z pazurem"... Lol, w tym salonie jest generalnie dość spory wybór - masa badziewnych bez i kiecek z pazurami, ale można się tez doszukać takich z klasą. Hehe, wiecie co mnie najbardziej dziwi? Że jak sprzedają takie kiecki to widocznie ktoś je musi kupować!! Hehe, chyba bym już wolała mieć bezę...
msock - oj, my nad wódką jeszcze kompletnie nie myśleliśmy.... Generalnie ja nie znosze wódki i mi od niej strasznie niedobrze, w ogóle jej nie piję, więc ta sprawę zostawiam TŻ-wi Ja się zajmę winami a on wódkami, o! Jesli chodzi o dawanie ciast gościom to uważam, ze ejst to fajne, ale prezenty to już przegięcie.... My napewno podarujemy jakiś skromny prezencik rodzicom i świadkom, ale na tym się skończy
No i oczywiście wszystkiego NAJLEPSZEGO z okazji imienin!! Ojej, a co to za egzamin, że aż do W-wy smykasz??

Czas edycji: 2009-07-21 o 21:38
Stary 2009-07-21, 21:41   #3055
BlackAngel
Adwokat diabła

Jazz, widać ślepa jestem

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 21:46   #3056
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Jazz, widać ślepa jestem
Ale tak czy owak co Ci wyszło? Bo moim zdaniem ten kreator to jakaś lipa. Z nazwy to by sie można było spodziewać, że samemu można sobie wzór zrobić, nie? Czy nie? Czy to tylko Ja miałam taką nadzieję?
Stary 2009-07-21, 21:52   #3057
Formichiere
Raczkowanie

Ok Lasencje, ja się już odmeldowuję
Milusiej nocki życzem i słodkich senków
Paps
Stary 2009-07-21, 21:53   #3058
Jazzmanka
Zadomowienie

Mnie zaczyna boleć głowa i też już sobie idę, bo jutro ciężki dzień w pracy, tzn. dużo do zrobienia a mało czasu
Stary 2009-07-21, 21:54   #3059
lusmarija
Wtajemniczenie

ja już po rowerku... zajrzałam tylko powiedzieć dobranoc
miłych snów

Stary 2009-07-21, 22:03   #3060
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Masakra przeglądałam suknie z tej stronki i ta mnie powaliła:

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Już ostatnio ktoś to wklejał. Mi nic nie wyszło ciekawego
Ja wklejałam, ale też muszę stwierdzić, zę nic ciekawego nie zaprezentowali... Zwłaszcza dla mnie .. skoro mam mieć łączone złoto..
Co do samoi Wiesz co
Jakos do tej pory nie przejechałam się na własnym guście a poza tym ja nie twierdzę, że tak całkowicie na ślepo będę kupowała
Jeśli mnie tak zinterpretowałaś.. no to troszkę źle jednak.
Dowiedziałam się o centrum handlowym w nadarzynie, gdzie pani china lady podobno ma takie suknie jak ta moja. Akurat w najbliższym czasie wybieram się do Warszawy więc oblookam co i jak..Może tam w salonach coś znajdę..Choć raczej z tego co napisali na stronce mori w Warszawie jest jeden oficjalny salon. Zobacze jeszcze, ale na pewno nie kupię tak zupełnie w ciemno.. no chyba lekko mnie nie doceniłaś
Haha zapomniałam
Mój TZ wreszcie kupil rower i odczuł co to brak odpowiedniej garderoby na rower
Reszta na PW
Ach no i doblanoc

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2009-07-21 o 22:06
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości