|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Flakoniki po perfumach
Ta kolekcja robi wrażenie. Masz na flakony osobny pokój, ścianę, czy zostały wystawione na potrzeby zdjęcia? Gratuluję
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Imponujace
ale szczerze powiedziawszy wolalabym je wszystkie pelne w kazdym badz razie masz pamiatke po kazdym zuzytym zapachu
|
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie powstrzymuj swojej pasji-życie jest tylko jedno Życzę Ci,żeby kolekcja była coraz większa i piękniejsza A tak wogóle to witaj na Forum |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Twoja kolekcja, Nelson, robi wrażenie
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
chylę czoła przed kolekcją nelson
![]() ja natomiast nie wyrzucam flakonów, ale też nie jestem kolekcjonerką... po pierwsze każdy flakon przed ostatecznym znieszczeniem musi swoje odstać z ostatnimi kroplami na dnie. Jak już minie okreslony....baaardzo długi czas i skończę te opary to mój TŻ rozmontowuje atomizer i butelka ląduje w szafie. Pachnie czasem jeszcze parę miesięcy w zalezności od zapachu
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
no witajcie! -fajnie że komuś też to sie podoba .Teraz jeszcze musze usunąć dwa pudła podróbek z bazarow i zbieram dalej.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z nimi rozstawać.
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja trochę może nie na temat - skąd bierzecie miniaturki perfum?
|
|
|
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
Np. z Allegro
http://www.allegro.pl/search.php?str...h&category=135 sa tez w niektorych perfumeriach internetowych
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Ja teżnie wyrzucam pustych flakoników. Przyznam się że perfumy kupuję po pierwsze dla zapachu ale również dla urody flakonika. Nie kupię najpiękniejszego nawet zapachu jeśli wygląd flakonika będzie dla mnie brzydki.
Nie muszą to być cacka jubilerskie, nowoczesniejszą sztuke uzytkową cenię bardzo. Puste flakoniki (pudełka również) przechowuję po zużyciu zapachu, bo są to zapachy z którymi się identyfikuję (lub kiedyś były mi bliskie), jeśli dokonam zakupu nietrafionego (parę razy się zdarzyło) to odsprzedaję produkt po kilku psiknieciach, bo po co ma u mnie stać bezuzytecznie jeśli komuś sprawi więcej radości, a nie czuje potrzeby mieć flakonik od zapachu, który mi się nie podoba. Tak że nie kolekcjonuję butelek dla samych butelek, tylko piękne przedmioty sztuki użytkowej po pięknych (dla mnie) zapachach, zgadzam sie że piękna buteleczka po perfumach w koszu na śmieci to profanacja. |
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm, chociasz flakoniki przy zakupie perfum sa dla mnie wazne "dla calosci", to jak skoncze perfumy, flakonik wyrzucam.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
A na ile Wam zalezy na klakoniku przy zakupie?
Bo ja np. jakby dluzej sie zastanawiam nad kupnem jak flakonik jest brzydki. Ale jak naprawde mi sie oerfumy podobaja, to kupuje itak. :-D |
|
|
|
|
#47 | ||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Zbieram butelki moich perfum,a Wy?
Tak sie wlasnie zastanawiam czy jakas dziwna jestem czy moze nie tylko ja to robie?
![]() Od ponad 10 lat uzywam wylacznie Angela i kazda zuzyta butelke zatrzymuje.Troche sie tego uzbieralo....Czy Wy tez je kolekcjonujecie? Jesli podobny watek juz byl to z gory przepraszam.
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbieram butelki moich perfum,a Wy?
Ja nie zbieram, bo mam za małe mieszkanie, ale przyznaję, że zawsze mi żal, gdy wyrzucam. Ciekawsze okazy (np. limitowanki) daję siostrze, która zbiera.
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli mam jakiś pusty flakon to na pewno po Noa, choć kilka, swego czasu musiałam wyrzucić, po ciut za dużo miejsca zaczęły zajmować
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Nie zbieram, wyrzucam. Pomijam kwestie lokalowe
, ale nie lubię w ogóle nadmiaru rzeczy.
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
Ja zbieram
Co prawda mam tylko dwa flakoniki zuzyte w całości (w tym jedno Lacoste mojej mamy), ale jak pokończą sie nastepne to na pewno nie wyrzucę bo perfumy kupuję nie tylko dla zapachu, ale też dla ładnego flakonika-taka już estetka ze mnie;P Poza tym zawsze nawet w pustym flakonie pozostaje zapach, więc można sobie po jakimś czasie powąchać koreczek i przypomnieć chwile związane z zapachem.
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Chwilowo nie zbieram. Wszystkie perfumy jakie uzywam znajduja sie w niezbyt urodziwych buteleczkach dlatego je wyrzucam. Jeżeli kupię perfumy w buteleczce która powali mnie na kolana, myślę że ją pozostawię.
Moja przyjaciółka ma takie hobby i zbiera wszystkie buteleczki perfum. |
|
|
|
|
#55 |
|
Szef ds. Wymianek
|
angel, rany, to ile Ty ich obecnie masz?
![]() ja uzywam wiekszej ilosci perfum, niektorych uzywam juz kolejna flaszke - ale starych, pustych flakonow nie trzymam dla samego trzymania, gdzie ja bym to skladowala?
Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2009-08-04 o 16:43 |
|
|
|
|
#56 |
|
To ja :)
|
Ja zostawiam na jakis czas ... Ale najpierw podlegaja dekapitacji
Czyli urwaniu gornej czesci atomizera -wtedy laduja w szafie, zeby mi opary poaromacily nieco posciel... A po jakims czasie -kosz na smieci.Brutal ze mnie...
|
|
#57 |
|
Guerlain Lover
|
Jak na razie nie zostawiałam buteleczek, bo nie były na tyle ciekawe, zeby je zostawić(te z Avony, Oriflame lub YR), ale od roku kupuję oryginaly i się zastanawiam, czy je będę wyrzucać, czy też nie...
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zostawiam, wprawdzie na razie mam tylko w pełni zużyte 3, ale trzymam. Resztę jakoś mi tak trudno zużyć do końca...
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Bez sentymentu wyrzucam, podobnie jak escritora, nie lubię nagromadzających się przedmiotów nie spełniających wyraźnej funkcji
|
|
#60 |
|
Perfume Lover
|
Zbieram wszystkie jakie sie da, razem z kartonikami. Obrzydliwy chomik ze mnie odkad mama wyrzucila skrzetnie przeze mnie ukrywany flakon Venezii <bo pooo cooo trzyyyymaaac>. Od tamtej pory nie dam tknac nawet kartonika bez wzgledu na to czy to tania woda z Avonu czy Angel. Inna sprawa, ze ja mam mega problemy z pozbywaniem sie rzeczy :P
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

ale szczerze powiedziawszy wolalabym je wszystkie pelne
w kazdym badz razie masz pamiatke po kazdym zuzytym zapachu 
A tak wogóle to witaj na Forum

bo chyba nie wszystkie xD